• header

NYHETSMORGON

Jeans from H&M, blouse and shoes from Zara, necklace from Ivyrevel, rings from Caroline Svedbom

Hej hjärtan! Hoppas ni har en bra måndag. Jag har slitit mig i håret sedan igår eftermiddag pga min mobil som lagt av. Blir så arg på mig själv för på Maldiverna så tänkte jag “Hmm.. kanske dags att göra en säkerhetskopiering snart?” (jag vågar inte spara mina bilder till iCloud) och ÅH vad jag önskar att jag hade gjort det. Över tre månaders bilder och videos borta, och inte vilka tre månader som helst utan från graviditeten och från Maldiverna. Jävla skit. :-( Fick på den en stund igårkväll och började airdroppa lite bilder till Aleks mobil (iTunes kunde inte hitta den så kunde inte göra ny säkerhetskopiering heller) men var tvungen att sluta efter ett tag pga ögonmigrän så fick knappt över något. Jaja. Vad ska man göra. Lämnade in den imorse men det enda de kunde göra var att byta ut hela telefonen och då försvinner ju allt. HATAR TEKNIK haha. :-(

Aja, förutom det så hade vi en jättemysig babyshower för Dani igår! Och imorse gästade jag Nyhetsmorgon för att prata lite om vår kamp för att få barn och hur viktigt det är att vi vågar prata mer om sånt. Ni vet ju att jag sällan tackar ja till att gästa tv-program men det här är något som ligger mig varmt om hjärtat och något jag verkligen vill prata om när jag får chansen. Hoppas ni tyckte om inslaget, om ni såg det!

PS. Snart kommer en ny vlogg upp! Den skulle upp igår egentligen men det gick inte så bra för mig hehe.

// Hi sweeties! I hope you’re having a good Monday. I’ve been going nuts since yesterday afternoon because my phone died. I get so mad of myself because in the Maldives I thought “Hmm… maybe it’s time to do a new backup soon?” and OH I wish I had done that. More than 3 months of photos and videos are gone, and not just any three months but from my pregnancy and from the Maldives. Damn. :-( I managed to put it on for a while last night and started to airdrop some photos to Aleks phone (iTunes couldn’t find it so I couldn’t make a new copy either) but I had to stop after a while because of ocular migraine so I didn’t get much sent. Well well. What to do. I left it for service this morning but the only thing they could do was to change the whole phone and then everything disappears. I HATE TECHNIQUE haha. :-(

Anyway, except for that we had a really cozy babyshower for Dani yesterday! And this morning I was a guest at Nyhetsmorgo to talk a bit about our struggle to get pregnant and how important it is that we dare to talk more about that. You know I rarely say yes to tv programs but this is something that is close to my heart and something I really want to talk about when I get the chance. I hope you liked it, if you watched it!

PS. A new vlog is coming up soon! I was supposed to post it yesterday but it didn’t go so well for me hehe.

51 Comments

Lisa

Hoppas verkligen du får igång telefonen! Fy vad trist att förlora de bilderna :(

Ser fram emot en ny vlogg ❤️

Reply
Micaela

Såg ditt inslag på nyhetsmorgon. Så fint att se din ärlighet! Grattis till dig och Aleks.

Reply
Maria

Fint! Å så bra i nyhetsmorgon! Var finns halsbandet? Hittar ej på hemsidan. Tack!

Reply
Kristina

Hi Kenza! I was just curious to know how you feel about your hair and highlights now? I remember that you used the Kevin Murphy Cool Angel, can you recommend it? I am in the same situation as you were, where my hair started to get brassy because it got to dark. I wand to get it more ashy and blond like you! Any tips? :-)

Reply
Klara

TIPS! Min mobil blev helt svart efter att jag råkat tappat den. Den “fungerade” för den gick att ladda, men den upptäcktes inte av datorn när jag kopplade in den så kunde inte komma åt någonting. Hade inte säkerhetskopierat på 1,5 år.. Lämnade in den på Elktek i Hornstull, och de lyckades på några timmar laga den och få tillbaka alla bilder!! Så tips att gå dit!

Reply
Maria

Hej Kenza

Kan du snälla skicka länken till skjortan? Jag hittar den inte på zaras hemsida.

Reply
Kasia

How you managed to put yourself (and the pregnancy belly) in those thight jeans? I don’t see any belly… How come?

Reply
Sofia

Varför var du själv inte öppen med din kamp? Inte ett ord om att du hade problem med att bli gravid och att du är i klimakteriet. Först när du är gravid vågar du berätta, varför inte innan?? Hmm, lite hyckleri tycker jag.

Reply
s

för när man är mitt i något är det väldigt svårt att vara öppen om det, speciellt när man har lika många som följer en som kenza har. ibland behöver man tid att acceptera saker och ting och bearbeta det.

Reply
Linda

Hej, jag tänkte precis skriva en liknande kommentar. Kenza, du öppnade upp dig om din problematik FÖRST när ni hade lyckats! Innan dess inte ett knyst. Så jag tycker också att det är hyckleri när du säger att flera borde vara öppna kring problematiken när du själv inte varit det överhuvudtaget utan yppade det först när du faktiskt var gravid.

Inget illa menar men jag förstår inte riktigt hur du tänker…

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Du verkar ha missförstått mig. Jag menar inte någonstans att någon gör FEL som inte vågar vara öppen kring det, jag menar att vi alla (inkl jag själv!) måste våga prata mer om sånt här för det är så vanligt. Jag själv vågade inte först och det tog lång tid innan jag kände mig redo att dela med mig av detta för hundratusentals människor. Kanske hade det varit annorlunda om ämnet inte hade varit så skamfyllt?

Reply
Sara

Tycker att du är oerhört stark som delar med dig oavsett när. Det är lite magstarkt att kräva att du skulle ha gjort det när du var mitt uppe i sorgen och oron. Du behövde bearbeta/lägga all energi på att fokusera inåt för att komma vidare. Kram på dig starka kvinna och förebild. Tack för att du delar!

Reply
Isa

Hon har ju sagt att hon visste att hon skulle prata om det när hon var redo. Ni blev det ju så lyckosamt att hon blev gravid och därför kanske hon kände sig redo i samband med det.
Men att prata med ett öppet sår är inte så lätt, så du borde vara tyst om att det är hyckleri för det är det inte. Hon skulle säkert ha kommit att berätta det oavsett utgång. Nu inföll det i samband med en fantastisk graviditet. Glädj dig istället för att gnälla :)

Reply
Kristina

För att det är jättejobbigt att gå igenom ofrivillig barnlöshet. Få orkar prata om det under tiden, en del vågar berätta när de blivit gravida och en del orkar aldrig berätta. Finns massor av exempel på viktiga kamper som vi måste prata om för att ändra synen på dessa, men få orkar prata under tiden som de är inne i sin kamp.

Reply
Hanna

Jag håller med, det hade nog varit mer av ett stöd att höra om era problem när ni gick igenom dem än att höra i efterhand när ni faktiskt är gravida. Säkert jättemånga som aldrig får ett positivt besked tyvärr :(

Reply
Vår väg till ett barn

Alltså, jag blir på riktigt arg över era kommentarer om hyckleri. Ni har aldrig varit ofrivilligt barnlösa antar jag? Kenza har gått ut med något otroligt känsligt och ni har mage att hacka på henne för det?
Vi har varit ofrivilligt barnlösa i fyra år (äntligen gravid nu). Vi lyckades tillslut med IVF och spermadonator. För mig är ämnet inte det minsta skamfyllt. MEN, jag fick panikångest varje gång jag skulle berätta för någon. Jag skakade, frös och grät trots att det var mina närmsta vänner. Det gör så fruktansvärt ont att vara ofrivilligt barnlös. Och många gånger har jag känt att jag knappt vill leva längre, önskat att jag bara kunde få krocka med en bergvägg eller något. Få det onda att ta slut.
Vi kommer vara med öppna med det efter barnet är fött, för det är inte förrän nu vi orkar snudda vid tanken på att säga det högt.
Jag tycker också att det är jätteviktigt att prata om det högt, men var och en måste få bestämma själva när man är redo för det.
Kenza, så otroligt fint och starkt av er att berätta detta för så många människor. Grattis till graviditeten och heja er som är öppna med det! ❤️

Reply
Lisa

Vår väg till ett barn: Jag håller med och känner med dig i allt!

Att man har mage att kalla någon hycklare när personen berättar det allra värsta och tyngsta man någonsin gått igenom är helt vansinnigt respektlöst! Dessutom har Kenza fortfarande en svår tid framför sig om de vill ha fler barn, vilket hon har varit väldigt öppen med.

Jag är fortfarande ofrivilligt barnlös efter över två års försök, och jag uppskattar Kenzas ärlighet så himla mycket. Blir så glad för alla som gått igenom ofrivillig barnlöshet och lyckats till slut.

Tack Kenza för att du valt att dela med dig ❤️

Reply
Eva

Men om hon hade varit öppen med sin kamp hur skulle hon då göra när hon blev gravid? Berättat för hela världen att hon är gravid på en gång? Ljugit och låtsats som att de fortfarande kämpade? De allra allra flesta berättar inte att de är gravida innan 12 veckor har gått. Jag har aldrig berättat för någon när vi har försökt eller innan det har gått 12 veckor när jag varit gravid. Om något hade hänt så hade jag bara velat dela det med de allra närmaste. När vi har försökt har jag heller absolut inte velat berätta för någon för jag tror att om folk frågade hela tiden så hade jag blivit stressad och då tror jag att det blir svårare att bli gravid.

Reply
Camilla

Håller inte med alls där. Hon hade ju faktiskt kunnat göra valet att inte prata om det alls, även efter att hon blev gravid. Ingen av oss hade isåfall behövt veta någonting om deras kamp för att bli föräldrar, mer än att de nu väntar barn. Starkt av henne att ta upp det och inte det minsta hyckleri!!
Go Kenza 😊

Reply
Nathalie

Kontakta Ahlberg Data i nacka strand. Min iphone tvärdog efter att jag tappat den i toaletten.. Hade inte heller säkerhetskopierat och hade ca 8000 bilder!! Bland annat på mina syskonbarns första år i livet samt min vovves sista år i livet samt bilder från resor till bla maldiverna och mauritius. Var helt förtvivlad. Var förbi Apple butiken i Täby och det fanns inget dom kunde göra sa dom så jag började googla och hitta Ahlberg Data som räddade varenda liten bild och video. MAGISKT! Kostade en slant men du får ett prisförslag efter att du lämnat in den så får du avgöra då. För mig var dessa bilder värda mer än pengar.

Reply
johanna

åh nej vad segt att tappa alla filmer och bilder!
Men vad starkt av dig att lyfta ämnet, något som säkert hjälper många i samma situation som kämpar med att få barn!

Reply
Lisa

Åh neej!! Vart har du bett om hjälp? Fick ett USB räddat en gång av ett företag, fick två viktiga råd.
1. Alltid säkerhetskopiera, särskilt från USB som är känsligt
2. Gå ALDRIG till någon av de där trendiga butikerna som hobby-lagar då risken är stor att de förstör och förvärrar skadan ytterligare så att det inte går att rädda.
Jag var hos rescue-it.se i gbg, men borde finnas motsvarigheter i sthlm?

Kanske någon av dessa:
https://ahlbergdata.se ?
http://aurora.se ?

Lycka till!!!

Reply
Anna

Finns andra lösningar för att spara bilder i molnet som är mycket säkrare. Förstår inte varför så många tror att icloud är enda sättet?

Reply
Emma andersson ukalovic

Hej! Såg i videon att du påverkats av tidigt klimaktierie. Du behöver inte svara här, men har du vaccinerats med gardasil? En av biverkningarna som kopplas till detta vaccin är för tidigt klimakterie. Finns information på nätet att läsa mer. Jag rekommenderar starkt att gå till en homeopat/naturläkare så du kan få hjälp med detta, på naturlig väg. Vår kropp är fantastiskt på att läka sig själv utan läkarmedicinsk vård!
Lycka till!

Reply
Jenny

Hej Kenza, jag är kanske inte en av dina följare men efter att sett din medverkan i Tv 4 idag så är jag så imponerand och glad för allt du delat med dig , jag var 28 när jag fick samma besked som dig…efter många utredningar och undersökningar …och inga svar…jag var en på miljonen,,,,sa dom…. då va jag ihop med en man som redan hade 2 barn och inte va intresserad av fler… jag va helt ensam i detta och kommmer alltid ångra att jag inte tog ut dom få äggen som kanske hade varit bra… jag har accepterat ett liv utan barn och har kanske inte haft samma driv som dig i den frågan men önskar så att jag hade tagit ut dom och funderat på saken,,,jag har av läkare och specialister fått höra att jag inte behöver oroa mig så länge jag äter min medicin som har varit indivina… det har jag gjort i alla dessa år… samt tränat styrketräning etc… det primära har varit att träna och få i sig kalcium..dom har sagt att jag kommer åldras i förtid,,,det har jag nog gjort i ansiktet men inte kroppen ….jag är 46 nu..Du är fantastiskt som delar med dig och jag har gråtit hela dagen…för att jag äntligen vet att jag inte är ensam! All kärlek till dig och tack för din röst !

Reply
Vera

Hej Kenza och tack för din fina medverkan i TV4 i dag. Det var verkligen träffande då jag är i mer eller mindre samma situation som du var, dock med problemet att jag är drygt tio år äldre och känner verkligen av paniken. Det jag undrar är hur du fick veta att du är i klimakteriet? Var det i samband med IVF-undersökning? Av omständigheter jag inte vill gå in på har det ännu inte blivit aktuellt för mig, så det jag undrar är om du vet var jag kan vända mig annars? Tack igen för att du lyfte det här känsliga ämnet, det är jätteviktigt! Stor kram och lycka till!

Reply
sandra

Jag tror att det är lättare att prata om det när man väl blivit gravid(om man någonsin får lyckan att bli) än när man kämpar med det, därför tror ja inte det är så många som vill/kan prata om det. Du har ju inte börjat prata om de fören nu, när ni väl är gravida och säkra.

Reply
Lejla Kahriman

Hej Kenza! Jag svarade på din story på Instagram angående ställen där man kan reparera sin mobil/ta ut innehållet, Tekniker 91 på Fleminggatan på Fridhemsplan är grymma på sådant, de kan verkligen ALLT. Är stamkund där eftersom jag och min fästman tappar mobiler och är klumpiga med datorer hela tiden … Haha så jag kan verkligen intyga att dom är duktiga! Gå dit dom kommer hjälpa dig, garanterat!

Reply
Sandra

Då kan du ju i framtiden kryptera dina säkerhetskopior till iTunes ist men då gäller det ju att säkerhetskopiera datorn också!

Reply
LN

Så seriöst av dig med inlägget ovan. Inte många influencers som hanterar sina företag så professionellt och går ut med ”raka rör” när det dyker upp något som en rättssak. Ville bara säga det. Var rädd om dig och bebo. <3 /trogen läsare :-)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*