• header

NÄR LIVET HÄNDER – AVSNITT 2

Nytt avsnitt ute av Kenza och Dani – När livet händer!

Onsdagar är så pirriga nuförtiden! Vi släpper ju nya avsnitt på onsdagar och det är så kul att sedan gå in här och på instagram och se vad ni tyckte. Tycker det är så himla kul att podda och det känns som att vi får en tightare och mer personlig relation med er. :-) Veckans avsnitt handlar om våra graviditeter och allt kring det, ett avsnitt som är både känslosamt och lättsamt. Vi pratar bland annat om när Dani berättade för mig att hon var gravid, vilket var precis efter vårt 2a misslyckade IVF-försök. Alla dessa gravidbesked tog väldigt hårt på mig, det var som att en bitter och avundsjuk sida tog över och jag kände knappt igen mig själv. Att de var gravida gjorde inte mig mindre gravid för det? Jag var ju så ogravid man bara kunde va, så varför gjorde det så ont? Känslorna var svåra att hantera, men en stark vänskap och en förstående vän gjorde att vi tog oss igenom det. <3

Vi bad ju er skicka in frågor i förra avsnittet och vi fick in massvis med frågor och därför är veckans avsnitt lite längre. Vad jag har förstått så vill ni helst att avsnitten är typ 1 timme långa? Jag själv älskar att lyssna på långa poddavsnitt så det vore kul att höra vad ni tycker om. :-)

Avsnitt 2 – Allt om våra graviditeter
Tjejerna är tillbaka i studion för att berätta allt om sina graviditeter. När är bebisarna beräknade? Hur gick det till när paren kände sig redo för att bli föräldrar? Kommer de visa upp barnen på sociala medier? Och hur berättar man för sin vän att man är gravid om man vet om att vännen har svårt att bli med barn?

Som vanligt så hittar ni vår podcast i Podcaster-appen, och har ni inte iPhone så kan ni lyssna i apparna Spotify & Acast!

97 Comments

ISSSARAH

Oh my woooooooord how much I would want these podcasts to be in English/English translated. I know it’s probably not possible right now and you feel more comfortable this way (and I’m all for giving pregnant women only what makes them comfortable hehehehe), but DAMN the day I hear you have translated them in video with subtitles will be the BEST!!!!!! Good luck girls!! <3

Reply
josefin

Jag tycker er podd är såååå himla bra och JAAAA, långa avsnitt på minst en timma vore guld <3 <3 Längtar redan till nästa onsdag!

Reply
Matilda

Älskar eran podd. Grät till avsnittet idag. Gärna 1h långa, tycker om lite längre avsnitt. Blev så glad idag när avsnittet var över 1h!

Reply
A

Brukar verkligen aldrig kommentera men åh vad bra er podd är! Så kul att få komma närmare er som personer, önskar er all lycka! 😊❤️

Reply
Dixi Wonderland

Ja! Minst 1 timma långa avsnitt 😍 Hade varit så himla roligt om ni kunde göra ett avsnitt som handlar om era karriärer. Tex så hade jag gärna velat få tips kring hur man förhandlar om avtal när man ska göra samarbeten. Vad man ska tänka på. Hur ni förvaltar era pengar. Har ni en ekonom som sköter allt? Investerar ni i fonder och aktier? Hur bygger man upp en bra relation med de företagen som man arbetar med så att de ska vilja fortsätta samarbetet osv 😊

Reply
Ellen

Vad roligt! Vi är beräknade samma dag :) då kanske vi ses på sjukhuset då haha!
Kram från en ivf warrior till en annan :)

Reply
Anju

Riktigt bra å ärligt avsnitt :-), jag älskar att ni verkligen bjuder på er själva å att ni är öppna å ärliga. Längtar innerligt till varje onsdag nuförtiden.
Idag tog jag en härlig promenad med min hund tillsammans med er i öronen, kände inte ens av att det var svinkallt ute ;-).
Älskar också att detta avsnittet var längre än ert första, för min del får avsnitten gärna vara på ca en timme!
Tusen tack för en riktigt bra podd :-) <3

Reply
Sarah

Väldigt bra avsnitt! Supermysigt att ha i bakgrunden medan man arbetar på en stor slutrapport.
Tyckte att det intressant att lyssna på era resonemang om att visa barnet i sociala medier eftersom det är ett ämne som jag har reflekterat mycket över. I en tid då sociala medier växer något kopiöst så tycker jag att man ser allt oftare hur barn exponeras av sina föräldrar, blir dokumenterade för offentligheten var och varannan minut av dagen, till och med används för olika reklamer och samarbeten. Det är klart att varje förälder känner sitt barn bäst, men eftersom dessa barn inte har hunnit växa upp än så VET ju faktiskt ingen hur det kommer att kännas för dessa individer sedan.

Sedan tror jag inte heller att man helt måste dölja sitt barn, varken till utseende eller personlighet. Det finns ju en gråskala mellan dölja helt – exponera allt för världen. Någon bild på barnet här och var, lite övergripande uppdateringar om barnets utveckling, vardagen med barnet osv tror jag verkligen inte är skadar en individ i längden. Med lite sunt förnuft så VET man nog var gränsen går. Att hysch-hyscha och dölja sitt barn skapar väl tyvärr för mycket nyfikenhet hos många också, kan jag tänka mig. Äsch, nu blev det en jättelång kommentar hahaha (så mycket för den där slutrapporten), men det är som sagt ett jätteintressant ämne. Du är smart, Kenza, så ni hittar säkert en bra lösning för er! Kram.

Reply
Fambam

Denna dikten hade jag blivit så glad om du läste.

Did you ever think, dear Mother,
As the seeds of me you sowed,
As you breathed new life inside of me
And slowly watched me grow,
In all your dreams about me
When you planned me out so well,
When you couldn’t wait to have me there
Inside your heart to dwell,
Did you ever think that maybe
I was planning for you, too
And choosing for my very own
A mother just like you?
A mother who smelled so sweet and who
Had hands so creamy white,
A tender, loving creature
Who would soothe me in the night?
Did you ever think in all those days
While you were coming due,
That as you planned a life for me
I sought a life with you?
And now as I lay in your arms,
I wonder if you knew
While you were busy making me,
I was choosing you!

Reply
Lo

Sjukt, min dotter (3 år) pratar ofta om hur hon valt mig som sin mamma. Tänk om det är så 🙈❤️

Reply
Maria

Men herregud Kenza att du kan bli så läskigt avunsjuk, hur är det ens möjligt? Dani är så fin som kunde förlåta en som kan bli så läskigt och äckligt avunsjuk över att ens vän blev gravid utan att kämpa. Tänker du någonsin på folk som har kämpat längre än 1-3år som du har gjort? Har du tänk på folk som aldrig får ett barn? Och sluta säga att du är öppen med ditt barnlöshet för att det var du Inte utan du öppnade munnen så fort du blev gravid.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Som jag både skriver och säger i podden så tar avundsjukan över och jag har inget svar på varför. Man blir en helt annan människa när man kämpar med detta, det kan många som gått igenom liknande skriva under på. Självklart tänker jag på alla som kämpar länge! Självklart tänker jag på alla som kanske aldrig lyckas! Varför tror du att jag inte gör det? Säger gång på gång hur tacksam jag är och vilken tur vi haft som lyckats bli med barn. Varför ska du alltid komma hit och skriva kommentarer där du tror det värsta om mig? Du har uppenbarligen någonting emot mig och jag förstår inte vad du gör här, ärligt talat.. Det är kanske bättre om du lägger din tid på något annat som får dig glad istället?

Reply
Sanna

Oj vilken idiotisk kommentar Maria ..jag har fått två missfall under hösten -18 och tycker det är skitjobbigt när folk runt omkring mig blir gravida eller får barn…jag är glad för deras skull men ledsen för min. Återkom när du varit i samma situation själv.

Reply
Minna

Samma här. Inte missfall, men för ca fem år sen så var jag tvungen att se sanningen i vitögat kring barn; att jag inte skulle få några. Och sorgen var frukransvärd! Kunde börja gråta på bussen när jag såg bebisar. Fick sluta följa två bloggerskor för att dom blev gravida. I mitt fall handlade det inte om avundsjuka, men att påminnelserna väckte smärta och sorg. (Under samms period blev min syster rasande på mig för att jag inte tröstade henne, som samtidigt förlorat chansen till graviditet. Hon verkade inte förstå att jag behövde få ta hand om mig, och faktiskt inte mäktade med att ta hand om henne, också.) Känslorna som väcks vid barnlöshet är starka, och det är onödigt att skamma någon annan som du gör. Försök förstå istället… Kenza är öppen med något som det är svårt att vara öppen om, inklusive sina känslomässiga reaktioner. Det är värt respekt.

Reply
Sara

Hej Kenza!
Brukar aldrig kommentera men var bara tvungen att göra det efter den spydiga kommentaren du fick om avudsjuka, BAJS PÅ MARIA.
Antingen är hon en liten skitunge som behöver växa upp eller så är hon bara en IDIOT.
Men jag kan verkligen känna igen mig där du är inte ensam att känna av den avudsjuka. Jag var likadan ville inte höra om barn eller om någon blivit gravid. Var som
En helt annan person så vi försökte bli gravida. Men efter 7 månader som inte ens är lång tid blev vi det :) och nu har jag två små pojkar med bara 15 månaders mellanrum. Är jätteglad för din skull och hopps innerligen att ditt barn kommer få fler syskon :)

Reply
StrongMama

Jag tycker ni är ashärliga. Så ärliga och det är intressant att höra. Lider med dig och din historia, har aldrig hört något om en sådan diagnos men det finns verkligen lite av allt. Så hemskt men jag är så glad att du klarade dig undan den och fick ditt egna barn ändå. Ett barn är ett barn men jag vet att du önskade ditt egna väldigt väldigt mycket. Helt naturligt.
Man blir lite extra tacksam till livet.
Numera är det härligt med onsdagar! Tack för en bra podd tjejer. <3

Reply
Anonym

Tycker också du lät riktigt egoistisk när du nämnde din o danis relation när hon blev med barn. Alltså ja såklart att du mådde skit men det känns som att hennes lycka inte var välkommen om du inte hade den själv. Typ lite som att du inte är avundsjuk på vackra tjejer så länge är inte vackrare än dig, dum jämförelse men aa.. verkar vara som att allt kretsar kring dig och din barnlöshet, och riktigt elakt gjort. Tycker att dani är en sjukt bra stor människa som kom över ditt beteende mot henne. Snacka om missunnsamm deluxe.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Jag förstår inte vad du vill att jag ska säga? Jag säger ju i podden att jag var otroligt glad för hennes skull, att jag inte tyckte att jag förtjänade det mer än henne eller något sådant. Det handlade inte om det, det handlade om den ständiga påminnelsen vid varje gravidbesked att man själv inte fungerade, man kände sig helt värdelös som inte kunde göra något så naturligt och enkelt och det självhatet gjorde så ont. Och ja, tyvärr, där och då kretsade hela mitt liv kring mig, Aleks och vår kamp. Även om jag inte ville det så tog det över hela mitt liv. Svårt att förklara för någon som själv inte varit där, men efter att ha pratat med massa andra i samma situation och lyssnat på poddar som t.ex. Ruvarpodden så vet jag att jag inte är ensam om att ha haft dessa tankar. Ja Dani är en otroligt fin och förstående vän, utan tvekan!! <3

Reply
Ellen

Men herregud. Snälla du, du har ingen aning om hur det känns att gång på gång höra att vänner är gravida när man själv får stoppa i sig sprutor, gå igenom äggplock osv. Misslyckas, få missfall. Det gör ONT! Det är helt naturligt att känna avundsjuka. Det betyder inte att man inte är glad för ens kompis skull. Man är ledsen å förtvivlad för sin egen skull. Jag drog mig undan mina vänner för jag tyckte det var jättejobbigt. Jag förklarade läget och de var väldigt förstående. Förmodligen har du ”anonym” inte haft detta problem men uttala dig då inte om sånt du inte vet nånting om. Ofrivillig barnlöshet är otroligt jobbigt. Alla hanterar det på olika sätt. Inget är fel. Man har känslor å är mänsklig. Punkt.

Reply
Anonym

Som jag skrev, såklart att du mådde skit, jag har gått igenom precis samma sak, dock i tre år. Fick slutligen stå för ivf själv då besöken inte betalades för längre. Och det gick till slut, men har aldrig känt att mina vänner ska behöva glädjas mindre för sina graviditeter på grund av mig. Så jag står fast vid att jag tycker du lät väldigt egoistisk och hoppas du inte hamnar i en sån situation du försatte henne i själv

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Jag har heller aldrig känt att mina vänner ska behöva glädjas mindre av sina graviditeter på grund av mig! Det var inte det det handlade om heller och inte det jag säger i podden heller.. Jag vet inte vad för situation du menar att jag försatte henne i, men skulle en vän känna att det var nödvändigt att ta lite avstånd från mig ett tag nu under min graviditet pga det får henne att må dåligt så hade jag förstått det till hundra procent. Precis så som Dani förstod mig. Det är det vänner gör! <3 (Och vad bra för dig att du aldrig kände att du inte orkade prata om dina vänners graviditeter! Det måste ha varit skönt!)

Reply
E

Men herreGUD vilka sjuka kommentarer det finns här idag. Grattis till dig om du klarade av att inte bli avundsjuk (Anonym alltså). Jag tror inte att det är särskilt lätt. Om det är ens största dröm att skaffa barn och inte ens vet om det kommer att kunna hända samtidigt som man ser ens vänner helt bekymmersfritt bli gravida; ja då tror jag att det är jävligt svårt för de allra flesta att INTE bli avundsjuk och ledsen och det anser jag INTE egoistiskt, utan en helt naturlig reaktion.

Reply
Sara

Vet du vad? ALLA ÄR OLIKA!!! Jag var sååå redo för barn med min förra sambo. I samma veva som vi gjorde slut berättade en vän att hon var gravid. Såklart blev jag glad för hennes skull, men gick hem och grät floder för att jag ville exakt samma sak. Kan verkligen relatera till Kenzas tankar (även fast jag inte var i samma situation).

Tack för en bra podd, Kenza!

Reply
Eva

Jag har en vän som i perioder inte orkar umgås med mig för att jag har familj och hon vill ha en. Jag förstår till 100% och är glad att vi är så nära att hon vågar vara öppen. Det har ingenting med mig att göra utan det handlar om hennes kamp med sig själv.

Reply
Julia

Ta en minut och reflektera kring huruvida du själv framstår som en snäll och förstående person i din kommentar. Om Kenza hade varit en elak och egoistisk person hade Dani förmodligen inte varit hennes vän, än mindre varit förstående inför hennes känslor i en podd. Jag tycker att bägge tjejer framstår som väldigt sympatiska och snälla.

Reply
Lina

Nej men jag håller faktiskt med anonym. Det känns sjukt, sjukt egocentrerat. Visst man FÖRSTÅR att det var jobbigt – men att bli sådär
mot en så kallad nära vän? Nej, det känns inte ok.

Så nu när DU är gravid – då är det jättekul att podda om det och posta massa gravidbilder. Men du har ju massa följare och säkert en hel del som kämpar för graviditet – var är din hjälp i det här? Förstår verkligen inte. Håller med om att du känns väldigt ”din lycka är inte ok om inte jag är lycklig”.

Tyckte även det lät så på dig i din första video om graviditeten. Att ”vi kan verkligen inte vänta vi måste göra detta NU!!” . Du tror inte det finns fler som vill ha hjälp? Varför skulle du av någon anledning vara prio?

Och nej, jag har inget emot dig. Reagerar bara på detta och skriver vad jag tycker.

Reply
Maria

Det var precis detta jag menade. För övrigt så älskar jag podden men reagerade bara på den delen för att jag anser att det är nästan ohälsosamt att bli så avunsjuk över en vän. Kan inte heller låta bli att tänka ifall du dumpade din gamla vän Klara för att hon inte är gravid och inte passar in mer.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Japp du har rätt. Har dumpat alla mina ickegravida vänner. Är istället dagligen på jakt efter nya och de blir endast godkända om de har barn i magen! Ju tidigare desto bättre, så vi ändå hinner umgås ett tag innan bebisarna ploppar ut. Alltså wow.. Man slutar aldrig förvånas..

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Jag förstår inte. “Bli sådär mot en vän”? Det låter på dig som att jag genom min avundsjuka har sårat henne, försökt trycka ner henne eller frusit ut henne? Det jag gjorde var att jag berättade om mina känslor för henne och sa att jag inte orkade prata om hennes graviditet (om det gör mig till egocentrisk så ja, då var jag det!) och hon tog inte illa upp utan var bara väldigt förstående som den fina vän hon är. Dani och jag har pratat om detta en miljard gånger så jag har rätt bra koll på hur det ligger till mellan mig och min vän, så jag förstår inte varför just du tar så illa upp?

Om man tycker att det är jobbigt att följa mig nu när jag postar om min graviditet så ska man såklart avfölja! Jag avföljde ett par konton på instagram under denna period, det är så skönt att man har det valet. Förstår inte heller vad du menar med att jag skulle vara “prio”. Var någonstans säger jag det? Var någonstans har jag sagt att vår kamp är viktigare än någon annans? Sluta lägg ord i munnen på mig, så fruktansvärt tröttsamt.

Reply
Lina

Tack för svar! Inte alla som får så många kommentarer som du gör som faktiskt svarar.

Hmm, nej men såhär. Självklart lägger jag inte ord i din min utan det är min UPPFATTNING och själva känslan jag får när jag lyssnar på dig. Kan självklart ha fel. Men jag vet inte hur hjälpsam du är med alla dina gravidbilder/poddavsnitt/videos mot dem som har det svårt (som var du själv för ca ett halvår sen). Kan inte förklara det mer än att känslan jag får är egocentrerad.

Har även märkt bland kommentarer att du blir väldigt arg när du får en ”negativ” kommentar. Du överöses ju dagligen med massa beundran så att kunna ta något annat känns ju inte svårt.

This is just me tho.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Och du får självklart ha din egen uppfattning, men det kändes som att du menade att “såhär är det” inte “såhär uppfattar jag att det är”. Och det är lite frustrerande och sårande att läsa saker om sig själv som man känner är helt fel… Förstår du vad jag menar? Ja jag kan tänka mig att mina gravidbilder och allt är väldigt jobbiga för vissa att se, jag hade inte orkat följa mig för ett halvår sedan och det är helt okej att sluta följa mig om man inte pallar. Men det här är ju min blogg där jag delar med mig av mitt liv, min blogg har alltid handlat om mig, och det här är mitt liv nu.

Julia

Älskar er podd hittills och JA, långa avsnitt är bäst! Jag har aldrig förstått varför man föredrar kortare poddar. Det är väl i så fall bara att pausa om man inte vill/hinner lyssna på hela på en gång? :D

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Haha jag håller med! Jag brukar alltid pausa och lyssna vidare när jag kan (oftast när jag är ute med Mani). :-) Men de vi jobbar med tycker de ska va max 45, men nu kan vi visa att våra lyssnare vill ha längre ;-)

Reply
Booboo

Kommenterar aldrig i vanliga fall men måste bara få säga tack för att du är så öppen med dina ÄKTA känslor – du ljuger och förskönar inget och jag tycker det visar på din riktiga smärtfulla resa du gjort till din graviditet. Dani verkar vara en fantastisk människa som visat sådan förståelse för din situation även om jag säkert tror att även hon tyckt det varit svårt. HÄRLIGT att ni har varandra i dessa graviditeter och jag är så lycklig för bådas skull.

Det blev bra till slut <3
Kram på er! Tack för podden!

Reply
M

Jag tror aldrig jag har kommenterat din blogg trots att jag följt dig sedan du startade. Jag vill verkligen gratulera dig och Aleks till ert mirakel! Själv är min man och jag ofrivilligt barnlösa sedan 7år. Jag förstår precis hur du menar med känslorna kring varje väns gravidbesked, man blir givetvis glad och lycklig för deras skull men samtidigt påminns man om sin egen situation. Som min terapeut brukar säga så är det svårt att förklara för nån som inte går igenom det själv, det är som om en änka pratar med en väninna som ska skilja sig, det är livets ytterligheter och det är därför inte konstigt om man mår dåligt även om det inte har med deras baby att göra. Själv har vi genomgått 3 behandlingar varpå det blev + 2ggr. Första gången tidigt missfall v.6 och andra gången i v.10. Det andra var så tufft eftersom vi redan sett det lilla hjärtat ticka. Paus nu sen 1,5 år tillbaka. Livrädd för att försöka igen samtidigt som jag inte vill va kvar i denna situationen. Blev ett väldigt långt inlägg nu men jag vill bara tacka dig för att du är öppen, det kanske gör att vi andra ofrivilligt barnlösa kan få slippa dumma kommentarer och frågor.
Verkligen ett jättestort grattis ❤

Reply
Jenny

Super bra podd! Lyssnade tillsammans med två små barn så missade när du berätta ditt bf datum? När är du beräknad? 😍

Reply
Jenny

Va kul. Då är vi beräknade samma dag 😄 Va spännande för Dani att vara på slutspurten 😁😍 Tänker du berätta könet eller håller du det hemligt tills bebisen kommit? 😄

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: vad kul!! Jag vet inte, vi lär berätta det snart men just nu känns det kul att få hålla något för oss själva. :-) kram!

Reply
Emelie

Jag har följt dig länge på bloggen, och är nästan orimligt glad över att du är gravid. Såå roligt för er <3 Och jag trodde nog inte att bloggen kunde bli bättre än vad den var tidigare, men det tycker jag faktiskt att den har blivit. Nu finns det typ inget jag längtar till mer än att läsa ett nytt inlägg från dig eller se ett nytt youtube-klipp, haha.

Reply
Saga

Känslosamt avsnitt. Jag rös flera gånger… Så ärligt berättat.
Jättebra podd, ni är grymma 😄❤️

Reply
Linnéa

ÄLSKAR!!! mys-podd deluxe, känns som jag hänger med er typ, haha..
Och jaaaaa, långa avsnitt är de bästa 😍

Reply
.

Jag tycker det var bra med dina brutala ärlighet om avundsjuka! Många känner nog så utan att våga erkänna. Det var uppfriskande på något sätt. Däremot tycker jag det är märkligt att du säger att vänner inte ska berätta om sina stora glädje på julafton eller andra kvällar där andra samlas på grund av att man vet att ett par i sällskapet kämpar med att få barn. Oavsett om man kämpat med att bli gravid eller inte så är det samma glädje och man ska få dela med sig av den hur man vill tycker jag :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Förstår vad du menar! Har själv inte varit med om just det exemplet, utan baserade det på vad jag läst och hört från andra som gått igenom det (följde en massa ivf-konton osv) och det lät så smärtsamt hur de sedan satt där resten av t.ex. julaftonskvällen med gråten i halsen. :-( Känner väl att man kan ta hänsyn och göra det på ett smidigare sätt om man vet om att någon går igenom en väldigt tuff period och redan mår dåligt, även om jag också tycker att man ska få dela med sig av sin stora glädje på det sättet man vill! Svårt det där… Kram K

Reply
C

Håller helt med där. Reagerade också lite på att ni kommenterade hur det skulle berättas om man visste att någon kämpade. Alla känner nog någon som kämpar med graviditet på ett eller annat sätt. Och jag upplever att det nästan blir som att man måste be om ursäkt för att det gick lätt att bli gravid. Men alla har vi våra kamper och det går inte att ta hänsyn tiöö allt och alla hela tiden. Många har målbilder om hur de berättar för sökt och vänner, kanske på julafton. Och man kan inte missunnas av den glädjen bara för att det gått ”lätt”.

Reply
M

Ett bra sätt att lösa det där är att man kanske innan man droppar bomben på julafton så kan man berätta för den som har problem att jag har blivit gravid jag kommer att berätta detta på julafton men vill säga det till dig innan så du är förberedd osv. Då har man löst problemet. Tycker inte heller man ska behöva avstå från att göra inspelade överraskningar för hela släkten bara för att det är en person som kan ta det dåligt, men man ska såklart inte skita i den personen så en bra lösning då är ju att förvarna enbart den personen innan kanske :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Ja mycket bra lösning! Så är personen/paret förberedda iallafall.

Reply
Sara

Skriver liksom många andra här att jag följt dig i flera år men aldrig tidigare kommenterat. Har alltid gillat din blogg och du är så vacker! Med första barnet tog det oss 10 månader (och jag hann känna det som du beskriver att du kände -en, enligt mig, ganska naturlig reaktion som man egentligen inte menar något illa med). Tänkte berätta om bebisen på julafton och “förvarnade” då en vän, som jag visste inte kunde få barn. Gick lite si sådär, men i alla fall. Jag hade gjort vad jag kunde! Kul att få följa dig och lilla magen. Ett stort grattis till er! :)

EmmaD

Hej! Lite fredback angående podde: Först och främst: SÅ kul att du börjat podda! Känns roligt att få ”lära känna” dig på ett mer ”personligt” sätt och det känns som ett väldigt bra forum eftersom du är väldigt spontan, rolig och inte tar dig själv på för stort allvar! Visste inget om Dani innan men hon verkar extrem jordnära, omtänksam och enormt förstående. Underbar tjej

Men för att skilja på två saker: Först, jag tycker det är enormt bra av dig att vara transparent och berätta om avdunsjukan du kände. Många hade nog omvandlat det till bitterhet eller skuldkänslor. En fråga, hur tror du att din och Danis relation hade sett ut om det hade tagit fler år för er eller inte fungerat alls? Jag tänker att du var lite självsik där, vilket du också säger, som leder till nästa sak.
Jag tycker inte alls att det känns rätt att vara så trångsynt, självisk och missunnsam. Man tar ifrån sin vän/släkting en så enormt stor och viktig del som bara händer EN gång i livet! Tänk hur glad ALLA blev och hur mycket rampljus du fick närmdu gick ut med att du var gravid, hade du inte velat att din bästa vän fick uppleva den nivå av kärlek och bemötande? All lycka man könner med första barnet, allt man vill dela med sig av, och så sticker någon? Jag tänker att man borde kunna se utanför det, se större och tänka att man blir ju inte mer gravid för det, och vill man verkligen riskera att stå där en dag utan barn OCH utan vänner? Det var tur att Dani var så enormt förstående tror jag, det är nog många som hade känt sig förråda. Jag hade velat att min vän skulle kunna vara stolt, bära vad hon vill, lägga upp bilder och prata om det! Jag hade inte velat ta ifrån henne det eller kasta på henne min ångest, så som hon könde den gången ni skulle ses och du skulle få berätta.

Det påminner mig lite om när man har haft tjejmiddag och någon berättar att den är förlovad, har träffat någon eller haft en härlig dag tillsammans med sin partner och så finns det någon singel i gänget som är bitter och blir tyst och säger ”men jag kommer ju aldrig att hitta någon” ”jag har aldrig haft någon” ”ingen kommer någonsin att älska mig” och så får alla en klump i magen och känner skuld. Eller så kanske man aldrig vågar dra upp sin partner för den personen.

Reply
Sriracha

Nu applicerar ju du dina känslor och erfarenheter på Kenza, precis det du tyckte att hon gjorde fel. Du kan väl också tänka större istället för att kalla henne för trångsynt, tragisk, missunnsam och “förrädare”. Hon gjorde säkert sitt bästa i den situationen, om hon hade kunnat ta bort sin avundsjuka och sorg eller lägga den åt sidan så hade hon säkert gjort det. Lätt som utomstående att sitta och tycka att “såhär ska man känna och bete sig” om man inte har varit i hennes sits eller ens vet hela bilden. Att vara avundsjuk må vara en ful känsla, men det är mänskligt! Och Kenza är inte fullkomlig.

Reply
Johanna

Det var en saklig kommentar tycker jag som speglar hur jag tänkte kring det hela med.

Reply
Jenny

Jättebra avsnitt! Röstar absolut för avsnitt på dryga timmen, poddar som är kortare upplever jag blir lite platta i kommunikationen, dvs långa utlägg/ resonemang skalas ner till bara kärnan och då är det lätt att tappa känslan.

Reply
Nina

Många har så svårt att medge sina fel och brister eller när man reagerar på ett sätt man inte tror man ska och ändå vet vi alla att vi inte är mer än människor. Jag säger tack till dig Kenza för att du delar med dig det är en mycket mer givande delning än en fejkad yta där allt ska va så perfekt som möjligt. Genom gemenskap kan mycket växa. Blir less på alla som hugger om hur allt borde va eller hur man ska va. Så konstigt ändå att det ska respekteras hur alla är olika samtidigt så huggs det när vi pratar om våra olikheter.

Iaf så vart jag gravid med våran 3e dotter 5 dagar efter jag tog ut spiralen och min vän hade försökt i 9 månader att bli gravid och jag tycker det är bra att ni delar med er. Ha det bäst hej

Reply
CJ

Jag röstar på 1 timme långa avsnitt, tycker det är så mysigt att lyssna på er och följa er resa. Grattis till er båda!
Jag och min man har försökt få vårt första barn i snart 8 mån, inte så länge kanske, men lika jobbigt för det när mensen kommer varje månad… Ber och hoppas att 2019 är vårat år.

Tack för en härlig podd!

Reply
Dulguun

Hej Kenza. Jag har lyssnat på hela poddavsnittet på gymmet idag. Så tacksam och glad att du har bestämt dig podda. Du är den enda som jag lyssnar. Och TACK så mycket att du delar av dig så mycket personliga saker. Du var ju stängd eller vad ska man säga hade avstånd från bloggen ett tag. KENZA lyssna inte och svara inte på de dåliga kommentarer du får. De kommer bara attackera dig mer och kommer inte förstå. Och kom ihåg att de lyssnar din podd betyder att de inte kan klara utan. SÅ svara inte på de du kommer stressa dig. LOVE UUUUU

Reply
Natalie

Tack för ni startade denna podden!
Det är en tröst för mig att höra att fler går igenom samma sak.
Känner så igen mig på din reaktion när danni blivit gravid. Trodde jag var ensam om att känna sånna känslor när någon kommer med ett gravid besked . Det handlar inte om att man är självisk det handlar om en sån djup sorg som tar över hela livet. Som du säger man är glad för sin kompis skull men man måste bara få smälta det lite först. Den som inte gått/går igenom detta kommer aldrig förstå hur det känns.
Hoppas du kommer prata mycket mer om er kamp det hjälper oss som går igenom samma sak.
Den dagen jag och min sambo lyckas bli gravida kommer jag också prata öppet om det.
Vi gör vårat första äggplock imorgon och hoppas det går vägen!
Tack för du delar med dig! Det ger mig hopp<3

Reply
H

Alltså, vi alla har fattat nu att du har gått igenom mycket för att bli med barn. Men din egoistiska sida kommer verkligen fram här. Tycker att det är riktigt omoget och elakt att bli sådär avundsjuk på en väns lycka. Det märks stt du inte alls var glad för hennes skull så sluta låtsas som det. Vissa får kämpa och andra inte, det är inte hennes fel!! Vad är du för en vän? Om det var meningen att du skulle bli gravid så hade du blivit det, och det var det helt enkelt inte för dig JUST DÅ.
Var tacksam att Dani förlåtit ditt vidriga beteende!

Reply
Ellen

Tycker du låter ganska vidrig i din kommentar. Du har ingen aning om hur det känns att vara i den situationen. Man är mänsklig och har brister. Tänk dig själv att försöka gång på gång. Få sin mens, bli så förkrossad varje gång att man gråter varje dag över att den kom. Bli tvungen att göra en utredning för å hitta fel. Göra ivf. Ta sprutor, ibland flera stycken om dagen, i 2 veckor. Göra ett smärtsamt äggplock. Hela försöket misslyckas. Börja om igen. Misslyckas igen. Göra om. Kämpa. Gråt. Man tappar bort sig själv. Blåmärken över magen, humörsvängningar av alla jäkla hormoner man är tvungen att stoppa i sig. Relationen till sin kille påverkas.
En kompis berättar att hon blivit gravid med sitt andra barn. Som hon blivit under tiden man försökt i 3 år. Kom inte å säg till mig hur jag ska känna då. Kom inte å säg att jag är en egocentrisk människa som blir ledsen för MIN skull. Håll bara tyst om sånt du inte vet om. Jag var ärlig mot min vän om mina känslor. ”det är jättekul att du är gravid och jag är glad för dig, men hela min värld rasar samman” Jag kände enorm stress över att ännu en lyckats. Å det kan man inte hjälpa i den situationen. Det är ett rent helvete att vara ofrivilligt barnlös. Kenza va ärlig å dani var förstående som de flesta nära vänner är. Min kompis va förstående. Väldigt förstående. Varför kan inte du va det då?

Reply
K

Vet inte om jag missade detta i ert första avsnitt men finns det en mailadress man kan skicka frågor / önskemål om ämne till podden? Kram :)

Reply
Maria

Hej!
Jag brukar typ aldrig kommentera men kände bara att jag ville skriva och tacka för att du pratar öppet om din kamp och dina känslor under den tiden. Det känns otroligt befriande att höra, jag försöker själv bli gravid just nu och har börjat förstå att det inte kommer att gå så lätt för mig att bli det, samtidigt som mina två bästa vänner är gravida och jag vill inget heldre än att dela det med dom. Det är svårt att själv kämpa och samtidigt försöka glädjas och vilja vara med så mycket som möjligt i deras resa. Det hjälper verkligen att höra er podd <3

Reply
Tova

Stort grattis till er som lyckats blir gravida, så glad för er skull!
Jag har läst din blogg dagligen sedan 5-7 är tillbaka, finns inte ett inlägg jag missat och detta är första gången jag kommenterar.
Följer dig på instagram och använder dig ofta som exempel på förebild.
Jag måste dock få säga trots att jag inte kan känna vad du känt eller gått igenom så är de tråkigt att du fått ta avstånd från dina gravida vänner, signalerna blir att man inte kan glädjas åt andra även om du utrycker dig på ditt sätt samt att din kompis inte ska kunna njuta av sin graviditet i din närhet.
Nästan alla mina vänner har barn men jag har inga samt att jag har två systrar som tyvärr inte kan bli gravida!
Jag är fruktansvärt känslig kring hela ämnet men jag tar inte avstånd från nära och kära för att de har något jag inte har samt att jag slutar inte läsa din blogg även om det endast handlar om barn just nu, för detta är något du glädjs åt nu och självklart ska du få skrika ut det till hela världen:)

Reply
Anna

Lyssnade på podden och grät, du satte verkligen ord på mins känslor. Fy fan vad jobbigt det är när alla runt omkring en blir med barn och man själv kämpar med ivf och vet inte om man någonsin kommer lyckas. Det spelar ingen roll hur glad man är för deras skull, det gör så ont ändå. Alla ni som skriver att Kenza var egoistisk, vet ni vad! Det är OKEJ att vara egoistisk och sätta sig själv först när man mår dåligt! Att ni försöker ge henne skuldkänslor för det när hon redan sagt att hon haft dåligt samvete över det är riktigt vidrigt. Förstår inte varför ni medvetet försöker trycka ner någon och såra någon.

Reply
Sandra

Jag skulle väldigt gärna vilja veta vad ni betalade för er vistelse i Maldiverna på det stället ni bodde på? Jag har en deöm om att kunna åka dit nämligen och det stället ni var på såg ju magiskt ut 😍

Reply
Johanna

Herregud människor. Att ni lägger er tid på att berätta för folk ni inte känner hur de borde bete sig mot sina vänner. Tycker inte att detta var ett egoistiskt beteende överhuvudtaget. Jag hade till 100% förstått om en vän reagerat såhär i en liknande situation och med största sannolikhet hade jag själv också reagerat så om jag var i Kenzas sits. Folk ÄR inte perfekta. Man kan inte alltid vara en närvarande vän som alltid är glad och lycklig för andras skull när man själv är i total kris. Vad begär ni av folk? Herregud man är ju bara människa. Tycker Kenzas ärlighet är uppfriskande och befriande i en värld av sociala medier där allt annars bara är perfekt fejkad yta.
Keep up the good work med podden <3

Reply
Paula

Hej! Stort grattis till graviditeten. Roligt med podden, man får lära känna en annan sida.
Vet inte hur mycket av varje kommerntar du tar till dig men jag har läst några av kommentarerna, även de mindre snälla. Så länge du gör det som känns bra kan du inte göra fel. Du berättade om graviditeten, svårigheterna med att skaffa barn och allt där mellan precis när det kändes bra för dig. Du delar med dig av dina känslor, även de som kan verka mindre ”fina” (ex känslor när en kompis blir gravid och det känns jobbigt för du jobbade mot det själv men var inte där). Men det är det som gör det så bra. Ingen är perfekt. Så är det bara. Alla har känslor och många gånger kan man inte styra över dem utan de finns där även om man vill det eller inte. Du gör det bra. Lyssna på dig själv, tro på dig själv och var sann mot dig själv så blir det bra.

Reply
Lou

Alltså alla missunsamma kommentarer här… Ge er. Alla känner avundsjuka ibland, skillnaden är bara att Kenza valt att vara öppen med det (och därför nu får kritik). Om ni inte själva har varit i hennes situation har ni inget att säga till om, jag tror de flesta ofrivilligt barnlösa känner avundsjuka gentemot andra som har barn och det är ju möjligt att både vara avundsjuk och känna glädje för någon annans skull på en och samma gång. Heja Kenza!

Reply
Hannah

Tack för att du är så ärlig med hur man kan känna i sådana lägen, det är så skönt att höra någon annan sätta ord på det. Vi har försökt sedan maj 2017 och ett gäng vänner har blivit gravida under tiden. Jag är GIVETVIS jätteglad för deras skull men det är otroligt dubbelt. Jag känner inte igen mig själv riktigt men samtidigt går inte avundsjukan att stoppa och det är verkligen en ful bitter avundsjuka…

Reply
anonym

am i the only one who can totally understand kenzas reaction (i am danish, understand swedish but am bad at talking/writing swedish) i would have felt the same. i can totally feel her and i think it is brave of her for speaking her truth and telling her friend how she feels instead of pretending smth but just getting hurt inside each time they meet up. that cant be healthy. i unserstand kenza was happy for dani ofc but it hurted ofc. and i guess kenza was more angry at herself or “her useless body” (as she said it herself) than of dani for beeing pregnant. so she decided its the healthiest for her and for the relationship with dani to take some space after the vacation they had together. and now kenza ofc shares her happiness and there are still many many ppl struggleing and may feel now bad seeing kenza this happy but then they have to just stop following her. just as kenza stopped hanging out with dani so much. doesnt that make sense? i dont know…i just can totally understand the whole situation and kenza reaction. it wasnt about malevolence and more about her beeing angry about herself. well thank you for speaking your truth kenza, even if it means maybe getting some “backlash”. i think its brave to share your honest feelings. (just wanted to say that after all the comments, some ppl can understand your reaction, you are not alone!)
hope you keep beeing honest, sharing your truth and your whole journey with ups and downs.

Reply
Paula

In your next podcast episode could you talk about how your self-image has changed since you became pregnant? Has your body image changed or is it hard to accept the changes or maybe very easy cause the babies were so wanted? Also problems in sleeping? Absolutely loved your last episode!! Loved that you were so open about jealousy and friendship and also props for talking about sexual desires while pregnant! I actually understand swedish just not very good at delivering it, that’s why this comment is in english. :D

Reply
Josefin

Tack för en såååå mysig podd. Vill även passa på att gratulera till ert lilla mirakel.
På frågan om ni var rädda inför förlossningen så svarade du ju att det enda du var rädd för var att något skulle hända med bebisen. Jag förstår dig till 100% då jag kände samma sak, för mig hjälpte det mycket att prata med en kurator på vårt MVC samt göra vår BM medveten om min oro. Jag fick även tätare kontroller då jag var orolig hela graviditeten och ville ha bekräftelse (detta kanske ni redan har men ville ändå säga det, då det hjälpte mig mycket). Skrev även i mitt förlossningsbrev om min oro och upplevde att alla på förlossningen tog det på allvar och hela tiden bekräftade mig och pratade om vad maskinerna visade (en frisk och pigg bebis). Den 20 juli kom vårt mirakel ut och mådde prima och ingen var lyckligare än mig ❤️

Reply
Sophie

Hej! Hoppas du inte blir påverkad av alla negativa kommentarer, men det är ju alltid så, det finns alltid folk som ser situationer från andra vinklar, och i vissa fall inte alls kan sätta sig in i andras situation.

Jag har inte barn och har inte försökt bli gravid men jag kan förstå dig till 100 %. Jag tror bara att i podden så var det väldigt mycket fokus på hur du känner och har känt, jag tror att många kan sätta sig in i danis situation och förstår hur jobbigt det måste varit för henne. Med det sagt betyder inte det att DU inte vet det och förstår det. Jag tror bara att det blev mer fokus på dina känslor i podden vilket gör att det alltid finns folk som reagerar och tycker det är orättvist.

Älskar dig, din podd och att du är så öppen med din graviditet. Det är väldigt roligt att följa! Stor kram och grattis❤️

Reply
Jenny

Jag är gravid i vecka 11 nu och undviker en nära vän eftersom jag vet att hon och hennes kille försökt i flera år att skaffa barn. Jag har lyssnat timtal på hur hon går på om hur hon missunnar alla “feta” att få barn, hur hon är avundsjuk på andra vänner med mera med mera… känner mig alldeles för skör nu och jag vet att hon kommer prata skit bakom ryggen på mig när hon får reda på att vi ska ha barn.. det är sån negativ energi som jag inte orkar med. Under så många år har allt kretsat kring henne och hennes barnlöshet – nu vill jag bara att det ska kretsa kring mig och min kille för en stund.. kanske ego men jag mäktar inte med annat just nu.

Reply
Ida

Älskar eran podd! Du hade mig fast vid första avsnittet när du berättade om din “olycka” 😂
Men om man ska ge lite konstruktiv kritik så vore det toppen om Dani skulle kunna minska lite på att svara “ja” och “mm” osv, när du pratar/berättar. Förstår att det kan kännas jättekonstigt att bara sitta tyst när någon berättar och att det kan kännas konstigt för dig med Kenza att inte få någon respons,men det gör att det blir mer behagligt att lyssna och hänga med!
Annars är ni superduktiga och håller hög kvalié på avsnitten. Tack för att ni delar med er av så viktiga och svåra ämnen!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: haha vad sjukt! När jag lyssnade igenom avsnittet så störde jag mig som fan på att JAG hela tiden sa mm aa… haha! Kanske var det mig du hörde ;-) Tack för feedback, kul att du gillar podden! <3

Reply
Sandra

Men var är hennes navel? :O Ursäkta okunskap, putas dom ut under graviditeten? Otroligt vackra gravidmagar iaf, måste vara bland det finaste som finns <3

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Ja eftersom att magen spänns ut så mycket så blir det så för många (alla?) att den poppar ut. Ser redan nu hur min navel förändras för varje vecka hehe, den kanske försvinner den med! :P

Reply
S

Hej.

Jag lyssnade på er podd för första gången igår. Vet inte om det är tanken men kändes som du Kenza var huvudpersonen i podden, hade gärna lyssnat mer på Dani också.

Du säger även att du varit öppen med kampen men jag skulle inte påstå att du varit det. De flesta som är ofrivilligt barnlösa delar med sig sin kamp i att bli gravida. Ser man tillbaka på ditt instagramflöde under denna period ser allt i ditt liv väldigt perfekt ju. Hade du inte blivit gravid hade du förmodligen inte delat med dig av detta vilket är tråkigt.

Jag håller med de anonyma kommentarerna där uppe när jag läser de rakt av men jag måste även tillägga att man blir fruktansvärt avundsjuk oavsett om man vill eller inte. Jag har varit i den ofrivilliga barnlöshetskarusellen och min största rädsla när jag träffade folk var att de skulle avslöja en graviditet. Jag dog inombords varje gång någon pratade om bebisar. Men det är väldigt svårt att förstå för någon som inte varit där. Nu är jag också gravid men jag tänker verkligen på de som inte har samma tur. Postar därför inget på sociala medier, minns hur ont det gjorde att se dessa inlägg. Förstår att du är glad över din graviditet, det är jag med, men alla dina inlägg kan verkligen såra en person och ibland är det inte bara att ”avfölja”. Det vet du bäst själv.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Har svarat på detta flera gånger innan, men jag var inte redo att dela med mig för hela svenska folket om vår kamp medan vi var mitt uppe i det för det var alldeles för jobbigt. Mådde för dåligt. Hade inte klarat av elaka kommentarer eller kritik på detta också, var för skör. Det tog mig halvvägs in i graviditeten innan jag vågade berätta att jag var gravid och vad vi gått igenom. Hade det tagit ytterligare flera år innan vi lyckades så hade jag förmodligen pratat om detta innan jag blev gravid, det hade blivit för svårt att hålla det hemligt i flera år till eftersom att det påverkade hela mitt liv. Redan under denna period så skrev jag ofta på bloggen om att jag inte mådde bra och gick igenom något tufft, så att jag låtsades att allt var perfekt håller jag inte riktigt med om. Jag är inte ute efter att få kredd, bli hyllad eller bli någon spokesperson för ofrivilligt barnlösa. Jag vill bara vara öppen och ärlig och dela med mig av mina erfarenheter i min blogg. Det är så skönt att äntligen slippa hålla saker hemligt och våga prata om allt. Kram Kenza

Reply
S

Tack för ditt svar Kenza.
Jag kan dels förstå dig, du är en offentlig person vilket jag inte är och alla frågor och sympati skulle hagla in vilket också kan vara tufft. Jag läste min kommentar nu igen och märker att jag skrev på ett ”hårt” sätt, ber om ursäkt för det. Jag vet inte hur det är för dig nu halvvägs i graviditeten, jag är fortfarande livrädd och hjärnan har inte hängt med på att jag är gravid. När jag går förbi kylskåpet och ser alla ultraljudsbilder kan jag nästan få en chock över att det är mina bilder. Vill så gärna njuta men är så rädd ännu.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Ingen fara. Och jag förstår vad du känner! Känner likadant. Speglade magen igår och frågade Aleks om han tycker att det ser naturligt ut med en gravidmage på mig varpå han svarar “ja, väldigt naturligt!” För jag känner inte så. Det blir som en liten chock varje gång, kan inte koppla att den där magen sitter på mig.. Lättare sagt än gjort, men försök släppa rädslan. <3

Reply
Kasia

I put some swedish comments thru google translator and I can’t get it all the hatred going from them? What is with swrdish people. I know I don’t understand the podcast in swedish language but there are so strong words that shouldn’t be writen. I think it’s one of the Internet phenomenon to observe pretty and rich people because they have that what the middle class never will have and than attacking them with negative comments. That’s the only thing they could happy blogging person do – emotional breakdown. I think none of this strange and obssesive comments should be written. I understand that the someone felt offended because of Kenza was saying but every people has other moral and ethical standards and so as other countries and nations. There is no one strictly rule for behaving for everyone. Everyone feel for yourself and handle for yourself and what is the sens to instruct people via Internet how they should behave? Some things we get with blood from ourparents,some from the enviroment where we are educating. The norms are in us.

Reply
Emelie

Fast Kenza man har ju märkt det på dig förr, när du gjorde en shoot med Hanna för glitter tog du inte med en enda bild på henne, det är liksom som att du så fort är med någon som är vackrare än dig, eller har nått som du inte har att det liksom är där gränsen går för dig, det märks här också.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Haha, alltså jag vet inte vad jag ska säga…. Det finns verkligen folk för allt.

Reply
Sara

Jag tycker det känns som att många av dessa tråkiga kommentarer glömmer det faktum att Kenza fått höra att hon kommer gå i klimateriet inom det närmsta åren. Detta fick hon veta som 26 åring. Sedan även att man är bara människa, man kan inte vara perfekt i allt och det är sjukt starkt att våga erkänna att man kände en avundsjuka samtidigt som man var glad för sin vän. Jag vet att jag personligen inte hade vågat erkänna alla mina brister

Reply
Karin

Jag är så imponerad av dig Kenza! Är uppriktigt förvånad över vad många empatilösa människor som verkar finnas där ute. Vi är SÅ MÅNGA med dig som är/har varit ofrivilligt barnlösa och som förstår kampen, skammen, avjundsjukan, sorgen, paniken, krisen. Folks reaktioner är ett tydligt tecken på att människor behöver upplysas om vad ofrivillig barnlöshet kan göra med oss människor. Uppenbarligen vet många inte alls vad en stor andel av oss går igenom. Tack för att du orkar och vågar tala för oss och ta INTE åt dig av vad anonyma empatibefriade människor skriver online. All kärlek till dig och din familj.

Reply
Sara

Åh, så bra avsnitt! Jag känner så väl igen mig i det där om att bli påmind om att man inte själv har något när man får reda på att ändra har det. Jag försöker inte själv bli gravid nu, men tänker på annat. Håller verkligen med om att man skall underlätta för sig själv genom att inte gå på tillställningar där man träffar vissa personer, om det gör att man mår ännu sämre i flera dagar efteråt. Man kan ju inte undvika helt att träffa personer som har något som man själv inte har, men man behöver ju inte utsätta sig för det i onödan.

Ni verkar ha en så fin vänskap, eftersom ni kan vara så öppna mot varandra!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*