• header

PREGNANCY WEEK 22

GRAVID VECKA 22

129 DAGAR KVAR / 129 DAYS LEFT

Bebors status: Barnet är nu ca 26 cm långt mellan huvud och fot och väger ca 450 gram vid veckans slut. Barnet växlar mellan att vara vaken och sova och har redan en egen dygnsrytm. Rörelserna har nu ett syfte: att öva motoriska färdigheter och koordination. Håret växer på barnets huvud men är fortfarande vitt eftersom pigmentet inte har utvecklats ännu. Nu börjar en period där barnets hjärna börjar växa och utvecklas snabbt. Apparna säger att Bebor nu är lika stor som en aubergine eller en papaya!

Bebor’s status: The baby is now about 26 cm from head to toe and weighs about 450 g by the end of this week. The baby is switching between being awake and asleep and already has it’s own circadian rhythm. The motions now have a purpose: to practice motor skills and coordination. The hair is growing on the baby’s head but is still white since the pigment hasn’t developed yet. Now starts a period where the baby’s brains start growing and developing rapidly. The apps says that Bebor is now the size of an aubergine or a papaya!

Min status: Går in i ny vecka på måndagar så vi är halvvägs i vecka 22 nu! Några appar räknar lite olika, ena säger att jag är i 5e månaden och andra att jag är i 6e. Hur som, det är svårt att greppa att jag, om allt går som det ska, blir mamma om bara några månader. Kommer det gå såhär fort hela tiden? Eller kommer det sakta ner mot slutet? Annars så mår jag MYCKET bättre denna vecka. Har inte kräkts en enda gång och har bara haft 2 “episoder” av min ögonmigrän. Aptiten och hungern börjar komma tillbaka och jag lyckades till och med äta fisk. Vågen står fortfarande på minus men jag har gått upp ett kilo senaste veckan så det går åt rätt håll och det är jag väldigt glad för! :-)

My status: I enter a new week on Monday’s so we are halfway through week 22 now! Some apps counts differently, one says I’m in 5th month and one says I’m in 6th. Anyway, it’s hard to believe that I will become a mother in just a few months (if everything goes well). Will time go this fast all the way? Or will it slow down towards the end? I feel A LOT better this week. I haven’t vomited not even once and I’ve just had 2 “episodes” of my eye migraine. The appetite and hunger is starting to come back and I even managed to eat a fish. My weight is still on minus but I’ve gained 1 kilo the past week so it’s going towards the right direction and I’m very happy about that! :-)

Övrigt: När är det dags att börja inhandla grejer till Bebor? Får frågan hela tiden om vad vi köpt men vi har inte köpt något än, förutom några små bodysar i början av graviditeten. Känns så konstigt på något sätt att gå och kolla på vagnar och sånt redan, som att vi inte alls är där än och inte ska tro att det faktiskt kommer komma en bebis. Mina hjärnspöken antar jag. Vi tänkte iallafall börja med att kolla efter en ny bil som vi alla får plats i!

(PS. Nu blev det en “gammal” bild igen, jag vet. Bildrna är tagna för nästan 2 veckor sedan alltså i v20. Förlåt för det. Nästa vecka lovar jag att posta en uppdaterad magbild! Skulle dock säga att magen ser likadan ut nu. :-))

Other: When is it time to start shopping for Bebor? People ask me all the time what we have bought but we haven’t bought anything yet, except for a few bodys in the beginning of the pregnancy. It feels so weird somehow to go and look for strollers etc already, as if we’re not there at all and shouldn’t believe that a baby will actually arrive. I guess my bad thoughts are still taking over sometimes. Anyway we’re gonna start with looking for a new car where we can all fit! 

(PS. I posted an “old” photo again, I know. The photos are taken almost 2 weeks ago so in week 20. I’m sorry about that. Next week I promise I will post an updated belly photo! I would say that my bump looks pretty much the same now. :-))

93 Comments

Amanda

Ett tips är att inte vänta för länge med att köpa vagn och dylikt eftersom man är rätt tung och trött på slutet och då kan det vara skönt att ha det mesta klart :) man kan med fördel dela upp inköpen då det finns mycket att välja på och ta beslut kring.

Reply
Jessica

Jag tycker att ni kan börja handla nu! Jag tyckte att det va grymt roligt att handla vagn, kläder, babyskydd, skötbord med mera att det är kul att sprida ut det så man njuter mera! Också lite lättare ekonomiskt att sprida ut det! Have fun!

Reply
Emely

Vad som än händer kommer du alltid vara mamma, du redan mamma nu. Och allt KOMMER att gå bra. Oavsett vad som än händer, är det absolut sundaste på alla plan att du släpper in graviditeten och vågar slappna av, planera, drömma. För erat barn kommer, och bebisen behöver att du vågar tro❤️

Reply
Siiri Sofia

Maybe you can buy a car that runs on natural gas instead of gasoline, or an electric one, to have a healthier earth for bebor :)

Reply
Josefin

Jag är mamma till två små guldklimpar och jag tycker ayy graviditeten har sprungit igenom…. Fram tills bf-datumet 🤦🏼‍♀️ alltså på riktigt, dagarna efter BF (+5 med första och +9 med andra) kändes längre än hela graviditeten 😂. Att veta att bebis är “klar” och kan komma precis när som helst var så psykiskt jobbigt och spännande på samma gång! Haha! Meeen tillslut ❤️. Ni har en fantastisk tid framför er. Och ett tips, köp inte så mycket än, det finns så många listor med saker som “man måste ha” men på riktigt. Det ni behöver ha när bebis kommer är kläder, blöjor och eventuellt ett babyskydd för att åka hem i bil. Resten kan man fixa när det behövs. Vi köpte på oss så mycket olika saker som bara blev använda en gång eller inte alls. Något som vi använde otroligt mycket var dock ett babynest, med det kunde våra sova tillsammans med oss i sängen utan att vi behövde känna oss oroliga. Sry för ett superlåångt inlägg 🙊❤️

Reply
Paula

Jag köpte allt långt innan det var beräknat datum. Kring graviditeten och förlossning är det så mycket som inte går att planera eller styra, så att handla och vara väl förberedd var det jag fokuserade mycket på. Man vet ju aldrig om bebis får för sig att titta ut v.27, v.33 eller 40. Min bebis valde inte att titta ut fören v. 41+. Så det blev mycket väntan mot slutet men skönt att inte behöva göra allt när man själv rullar fram.

Reply
Hanna

Just vagn kan det ju vara viss leveranstid (upp till tre mån) på så ska ni ha en ny kan det ju vara värt iaf börja fundera kring. Men annars är det ju fortf gott om tid.. O ärligt, så mkt behöver man faktiskt inte i början. Däremot kan det ju vara ett mysigt sätt att förbereda sig själv!

Reply
Julia

Tog drygt två månader för oss att få vår vagn efter vi beställt den så vänta inte alltför länge! Tips på vagn; Bugaboo Fox. Det enda bebisen EGENTLIGEN behöver är ju ren blöja och mat så stressa inte ihjäl er efter att köpa för mycket grejer nu.

Reply
JOHANNA

Chilla med grejer! Vi handlade det mesta kring v 30 men också en del efter bebisen hade kommit. Många köper på sig alldeles för många grejer som sedan inte blir använda. Det är också mysigt och roligt att sprida ut det lite. Bilbarnsstol och kanske en vagn är ju bra att ha när bebisen kommer men mycket annat kan man vänta lite med :)

Reply
Anny

Jag håller med! Man behöver inte köpa på sig massa grejer innan, det slutar ändå med att man inte använder hälften. Lättare att känna när bebis har kommit vad man kommer använda. Men babyskydd, vagn och vagga/spjälsäng kan va skönt att ha när bebis kommer. /4barns mamma 😊

Reply
Therese

Härligt att du fått tillbaka aptiten 😊 ett tips till dig,eller andra, som funkat på mig i mina graviditeter är att dricka näringsdrycker (föredrar chokladsmak). Perfekt när man inte har aptit eller när mår illa/kräks, blir en del näring i alla fall 👍🏻 För mig har det även bidragit till lite bättre aptit också.

Sedan är ju alla olika så det där med att du inte gått upp i vikt än bör inte vara något att oroa sig över sålänge du mår bra. Bebis tar vad den behöver ❤️

Reply
Ronja

Vi beställde vagn ca 3 månader innan vi var beräknade och det var lite i senaste laget. Det var längre leveranstid på vagnen än vi hade räknat med. Vi kunde plocka ut vagnen (som tur var) dagen innan vi åkte in på förlossningen. Födde två veckor innan BF då.

Reply
Emelie

Tänk på att en barnvagn kan ta ca 10 veckor att få hem från beställningsdatum. ☺️ Så vänta inte alltför länge innan ni beställer en.

Reply
Sara

Jag var livrädd för att handla saker till bebisen när jag fick reda på att jag var gravid. Men det berodde nog mest på alla ”vänliga råd” man ofrivilligt fick under geaviditeten. Sen tänkte jag om, jag ville glädjas fullt ut och planera för bebis inte tänka att något hemskt kunde hända.

Och det var så roligt att åka runt och testa olika vagnar, leta spjälssäng m.m. Men vi är ju alla olika så känn efter vad som passar er bäst 😊

Reply
Sandra

Om jag inte minns fel så kan det vara så att det tar några veckor/månad innan man får sin vagn då det ofta är beställningsvaror. Sen tyckte vi att det var ruskigt svårt att välja. Perfekt för er att testa nu och hitta nåt ställe där man får provköra ute. Snö är ju det jobbigaste att dra en vagn i så bra att testa nu när set finns snö att köra i.

Reply
Leanne

Nu är det dags att börja shoppa men kom ihåg, du behöver nog inte så mycket galna saker som internet säger! Ett skötbord behövs inte, tänk på tygblöjor så att du inte gör så mycket skräp hela tiden, nyfödda växer ur kläder snabbt, så köp inte för många av dem. Då finns det alla de dömande folket som är som, “Sova du eller ha barn i ett annat rum den första natten?” Gör bara det du tycker är bäst.

Människor har gjort detta i tusentals år. Ett misstag kommer inte att förstöra allt så låt inte allt det yttre trycket i!

Reply
Lovis

Barnet i ett annat rum första natten? Menar du efter förlossningen så är det sedan länge borttaget i Sverige att barnet tas till ett annat rum för att mamman ska sova. Det finns kanske kvar i USA men inte här.

Reply
Leanne

Självklart menar jag efter födseln, hur skulle det hända när hon fortfarande är gravid?

Forskning har visat att det är bättre för barnet att sova i samma rum (inte samma säng!) Men de nya föräldrarna vill bara ha lite sömn, så de har barnet i sitt eget rum som börjar den första natten. Det är därför det finns så mycket debatt i Amerika.

Reply
Lovis

Jag tror inte det är ett problem här i Sverige för att lägga sitt nyfödda barn i ett eget rum existerar inte här. Sättet att se på barn verkar skilja sig enormt mellan Sverige och USA där men gärna använder sig av ”cry it out/ferber” som är ren barnmisshandel och ingenting svenska läkare står bakom till exempel. Om barnet sover säkert i ett babynest vid föräldrarnas huvudhöjd finns inga faror alls med det så det finns studier åt bägge håll. USA har en del att hämta igen kan man säga…

Reply
Caroline

Vår vagn tog fmånader på sig att levereras, så var hellre ute i lite god tid :)

Reply
StrongMama

Gaaah! vid det här laget hade jag redan inhandlat barnvagn, barnsäng/spjälsäng, små kläder (inte mycket) blöjor, ersättning (alltid bra att ha i fall att, för man vet aldrig om det går åt skogen med amningen mitt i natten, det har hänt MÅNGA). Alltså vi va väl förberedda hahaha. Det ska finnas allt så att man inte behöver tänka så mycket, bindor, bröstskydd för mjölkläckage, amningsbehå, amningströja, bekväma hemma kläder som man ser bra ut och trivs i, alltså listan kan göras långt :D
Kan vara bra att ha sånt vid det här laget, men inget måste.
Ja det går fort nu, fram till sista veckorna, då känns det som en eeeevighet.
Och sen är bebisen kommit så kommer det också att gå fort, som attans, det blir en tid man för alltid kommer att sakna !
Mina är nu 7 år och 8 år, nu går det sakta igen. Saknar tiden med bebis. <3 <3
Det kommer att gå så bra för er.
Ni har koll.
Kram fina.

Reply
E

Alltså Kenza jag måste säga att jag är så himla glad för din skull och det är så mysigt när vi får små uppdateringar längs vägen. Grattis <3 Jag hoppas jag själv får uppleva det här någon dag. Hoppas du lyckas njuta av det :) Kram

Reply
Vagelis

I’m little bit negative person when it comes to me, I would always say what if something bad and leave shopping at the end haha

But i think it’s okay to do it 2 months before baby comes.

I would like to know if you plan on having another baby right after this one after birth because you said that you have problems and want to have 3-4 kids :)

Reply
Tara

I think it’s quite insensitive to start nagging about having siblings before the baby is even born. Show some respect, and let that be a personality thing that Kenza and Aleks can share IF (and that’s a big IF) and when they want to. If they have another baby later on, I promise that you will hear about it when THEY are ready to announce it.

Having people asking for answers about having children is insensitive in the first place, and can be very hurtful if you are suffering from infertility!

Reply
Anna

Började handla grejer i typ vecka 32. Är i vecka 36 efter 8 ivf-behandlingar och vågar fortfarande inte säga ”när” bebisen kommer, säger fortfarande ”om” bebisen kommer.. har ännu inte sagt orden ”jag ska bli mamma” eller ”vi ska bli föräldrar”. Massor med kärlekshälsningar till dig!

Reply
K

Massa massa Grattis !! Sån spännande tid ni går igenom. Och det är SÅ kul att välja vagn, tips bugaboo fox, sån lätt vagn att köra. Testa testa 😍

Reply
Beatrice

Nu har ju du själv skrivit att du haft problem med aptiten men skulle vara kul och veta om du fått någon craving ännu och om det är något som du absolut inte klarar av pga lukt eller så! :)

Reply
Evelina

Min man kom hem med en britax smile, tror det är hans sätt att förbereda sig😝

Reply
Fanny

Tips!! (Önskar att någon sagt detta till mig) men jag hade köpt så få bodysar som möjligt pga jobbigt som tusan att klä på bebis en sådan 😅… köp istället pyamas som man antingen knäpper längst kroppen eller dragkedja. Det går mycket snabbare och inget behövs dra över bebisens huvud/ansikte flera gånger per dag (ja, räkna med kiss och bajsolycka dagligen haha) KRAM :-)

Reply
Lina

Men alltså jag fattar inte. Har folk aldrig sett omlottbodys? Såg massor avdammar i Uppsala som krängde vanliga bodys över huvudet på nyfödda och jag undrade redan då om dom bott under en sten som inte sett att omlottbodys finns? För ja, såna man trär över huvudet är en pina för riktigt små bebisar.

Reply
Anna

Jag vet att det är lite töntigt att skriva detta, men tänk om du när det var som jobbigast med IVF och all kamp för bebisen kunde fått läsa din egen blogg och läsa ett inlägg som detta. Man vill ju bara åka tillbaka till sig själv bakåt i tiden och trösta och säga “du kommer bli gravid! Det kommer hända dig också och det är värt alla tårar”. Tack för att du är så ärlig. Resan till mina älskade pojkar har varit ett helvete men jag skulle göra om det igen tio gånger om.

Reply
Louise

Stort grattis till graviditeten! Jag tyckte att de första 12 veckorna gick suuuupersegt, sen gick det fort fram till typ vecka 36, sen var det segt igen haha
När bebisen väl har kommit går allt SÅ fort. Jag kan inte ens greppa hur min lilla dotter om 3 månader redan fyller 1år :o känns som hon kom för 4 månader sedan haha

Jag började köpa grejer runt vecka 25 typ.. mkt kan man vänta med tills bebisen faktiskt kommit för att se ifall man verkligen behöver men vagnen rekommenderar jag att titta ut nu snart, vi hade nämligen 18 veckor (!!) leverans på vår.. helt galet :) prova många vagnar och tänk igenom vad ni vill använda den till för att få den som bäst passar er livsstil :)

Reply
Emelie

Så otroligt vacker! 💕
Vi började handla lite efter RUL, men det mesta inhandlades runt v. 30☺️ Det är ju sååå himla mysigt att handla till bebis😍

Reply
Therese

Or she just wants to share this with us as anything else she shares? 🤨 she writes about her life and this Journey is a big part of it, you don’t have to read it…

Reply
noor

@ isabel
Here you are again writing the same shit AGAIN. Damn you must be bored. So pathetic.

Reply
Stephanie

Det kan vara så att ena appen räknar graviditetsmånad och den andra kalendermånad. En graviditet varar i 9 kalendermånader, men i 10 graviditetsmånader. Jag är i vecka 31 vilket innebär kalendermånad 7, och graviditetsmånad 8 :-)

Skönt att du mår bättre nu, NJUT av graviditeten och börja köpa allt när ni vill, vem bestämmer reglerna?! Stor kram <3

Reply
Nathalie

Känner dig inte men följt dig väldigt länge å jag är verkligen så glad för eran skull med graviditet å allt annat! Jag fick min tredje älskling i slutet på november å du har något helt fantastiskt som väntar! Kan nästan bli lite avis på de som väntar första barnet med all spänning osv å att man inte alls vet vad som väntar (kan ju tillägga att det är mycket spännande när man väntar syskon också såklart, men på ett annat vis). Ett tips att är att börja kolla å testa å fundera iaf på vad för typ av vagn ni vill ha, finns en djungel av dem. Å sen kan de ju va leveranstid. Vissa företag har ju även att man kan vänta med leverans trots beställning, å vissa har garantier om det skulle hända något. Vilket man såklart får hoppas det inte gör. Sen med 1a vill man ju köpa ALLT. Men ett tips är att inte köpa på för mycket utav de urgulliga söta små kläderna, ni kommer med all säkerhet få mycket. Sen växer de så de knakar i början. Men vagn absolut, de tycker jag ni ska kolla på snart😊 lycka till med allt❤

Reply
Linnea

Kom på en till sak som jag undrade över som du gärna får ta upp i din nästa vlogg, varför kände du på dig att något var fel? Hade du några symtom eller något annat som pekade på att du skulle ha svårt att få barn? Har blivit sjukt nojig över att gå in i ett tidigt klimakteriet sen du berättade om vad som hänt dig!

Reply
Tara

Omg så j*vla snygg 😍 du kommer bli världens bästa bästa bästa mamma till bebis!
Var är underkläderna ifrån?🙄

Reply
Rebecca

Hei og gratulerer med graviditeten! Jeg lurer på om NIPT-testen du skrev om tidligere er noe alle kvinner for tilbud om i Sverige? Her i Norge er det bare kvinner over 38 år som får det, og den politiske debatten rundt det er veldig stor. Hadde vært spennende å vite hvordan naboene våre gjør det!

Reply
Johanna

Nipt kan man göra här om man vill, men man får betala för det själv. (om inte kub visar något fel, då kan man få nipt gratis)
Kub erbjuds till alla över 35 här. Annars får man betala för det med, men det är olika i alla län i sverige. 😊)

Reply
S

Om jag har förstått det rätt så får man gå vidare med NIPT test i Sverige om KUB testet har gett en hög risk. Lite osäker på om man behöver betala eller inte då.

Jag bor i Norge med min Norske sambo och vi åkte till Stockholm och gjorde NIPT testet hos Vasamamman. Betalade runt 6 tusen NOK tror jag. Rekommenderas :)

Reply
Ivee

Så himla fin gravid ❣️
På tal om när du kan inhandla saker till bebor.
Skötväskan bör du ha packad och klar redan vid v.37.
Sen vet man ju aldrig när bebor vill komma ut, vissa bebisar kommer tidigare än vad det är beräknade ibland I 7 månaden, det är sällen. Men det hoppas vi inte bebor gör!
Oavsett så är det bra att redan vid ca vecka 30 veta vilken vagn du vill ha och beställa den. För ibland kan det kanske vara lång leveranstid, så va ute i god tid! Jag gjorde det iallafall. Det ska inhandlas massor, alltifrån vagn,säng,skötbord,babynest, babybjörn, kläder (där är de massor man vill ha).

Försök att bara tänka positivt kring din graviditet och bebor, bort med alla spöktankar, för snart har du hon/han i din famn, snart är du mamma…wow!!!!

Stor kram

Reply
Frida

Skulle vara så kul att se en “ten baby names i love but won’t be using” video på youtube! Du är så himla fin!

Reply
Ida

Ibland kan det vara lång leveranstid på barnvagn. Runt 8 veckor. Så vänta inte för länge :)

Reply
Erika Bartosova

Dear Kenza, no rush with shopping, You have good time👌When I was preggie, I start to shop like in 7th month, because I was also little bit scare what if….. It is normal ♥️

Reply
Alice M

Har en fråga Kenza. Varför ville du inte dela med dig av den svåra perioden när ni inte kunde skaffa barn? Alltså dela med dig av kampen där och då. Nu öser du med gravid bilder och lycka i efterhand.. om du nu ville nå ut till alla kvinnor/tjejer som har svårt att få barn så kunde du gjort det under tiden du gick igenom din svåra kamp, då du hade det som svårast.. tänker du inte på de som går igenom det du gick igenom? Följt din blogg länge men har tyvärr ändrat uppfattning om dig du är väldigt egocentrisk allt ska handla om dig och ditt liv och lycka, nu är det ok att respektera Dani, men innan så kunde du inte glädjas åt henne? Tänk om någon gjorde så mot dig..

Reply
Elle

Det är ju inte direkt samma sak att gå ut offentligt med kampen om att skaffa barn om man är en känd profil. Tänk dig själv pressen om alla vet om att man försöker. 1,7 miljoner följare. Hur går det? Har ni lyckats än? Hur gick äggplocket? Det kan bli för mycket då. Förstår absolut att hon inte ville gå ut med det då. Plus att man är väldigt känslig i och med alla hormoner man stoppar i sig. Så det är lätt för andra å säga varför gick du inte ut med det tidigare? Alla gör som dom vill. Huvudsaken är väl att hon berättat om sina problem och kanske också gett hopp till dom som går igenom samma sak. Att man kan vara nära klimakteriet, men att det inte är hopplöst. Det finns hjälp att få. Sen har man själv ett val att göra. Tycker man det är jobbigt att se henne gravid så får man avfölja. Hon berättar ju att även hon avföljde människor som blev gravida, det gjorde även jag. Blev för tufft att se. Om man kämpat hårt å länge för att skaffa barn och lyckas, ja det är klart att man blir lycklig och vill visa upp det? Jag är gravid i exakt samma vecka med hjälp av ivf och jag visar upp min lycka. För det kan vara min enda graviditet i livet och då tänker jag njuta. Ursäkta för det?
Jag tycker Kenza har visat att allt inte är som en dans på rosor. Hon har skrivit tydligt flera ggr att hon var glad för Danis skull. Men när man går igenom nåt sånt här så blir man förkrossad för sin egen skull. Det ena utesluter inte det andra. Man kan känna både lycka å sorg. Det viktiga i det här var att hon var ärlig med det och dani förstod. Mina vänner har också förstått att det inte handlade om att jag missunnade dom det. Men jag kunde inte hjälpa att känna sorg och saknad efter nåt som jag kanske aldrig skulle få själv.
Sluta vara dömande.

Reply
noor

@alice m

I think you are the one who is egocentric here. I think it is pretty obvious that when someone isn’t there anymore in your family AND you also get the bad news that you are at an early stage of premenopause, the last thing that someone thinks about is to share all this news on a blog/social media! Would you share this immediately? Didn’t think so!

Reply
Alexandra

Hej! Börja kolla på barnvagnar, för det är en djungel, det är vårt första barn med. Jag och min make har kollat FLERA gånger. Nu har vi äntligen bestämt oss. Men det var lång leveranstid 4-10 veckor) Så kolla i tid. Beror kanske också vilken vagn man väljer och viken färg etc. Det är även skönt att veta att man har förlossningsgaranti, hemskt att tänka men man vet ju aldrig.

Lycka till med allt!

Reply
Lovis

Jag tror inte att dom behöver oroa sig över leveranstid för vagn. Antingen kommer kanske ett samarbete men annars tror jag inte kända influencers köar riktigt på samma sätt som andra om företagen inser vilken enorm möjlighet för reklam de får när deras märke valts.

Reply
Anonym

Vi ska ha bebis samma dag. 😊 Helt underbart att få ha en liten i magen. Att få kämpa så för nåt är tufft, men så värt det. Ivf för oss. Kram

Reply
Lisa

Haha i slutet går det såååå långsamt igen! Ont överallt, svårt att sova, ingen ställning är skön och man kissar hela tiden!

Vänta inte för länge. Du vill inte stressa med allt i slutet och det kan ta ett tag innan vagnen kommer om man beställer en ny :) Vissa saker kan man köpa när bebis kommit. Man får vissa behov av vissa saker med tiden. Men vagn, bilstol, någonstans att byta och någonstans där man kan lägga ner barnet att sova. Ett babynest från NG Baby kan jag varmt rekommendera. Överdraget går att ta av och tvätta i maskin. Det blir en del bajs-, kiss- och kräkolyckor de första månaderna. En babybjörn babysitter använde vi rätt tidigt.

Reply
Amanda

Jag har aldrig sett en gravid kvinna så jäkla vacker som du är, WOW!!! Aldrig kommenterat din blogg men var bara tvungen att skriva det. Du. Är. Så. Jävla. Vacker. Jag dör.

Reply
h

love this posts :)) just as much as the my weekend in pics posts. but also in general your blog is now sooooo fun!!!! i am so glad how it now turned out to be. you are now so open and close to us again. so glad about that. :))

i think you should start looking for stuff for the baby. for big stuff at least. some baby clothes are bought fast but i think i takes time to find the right stroller and also ofc a big enough and save car is important. maybe you can even find a economic friendly car. where will bebor sleep btw? we have still not get a apartment tour (haha) but i think you “only” have a livingroom, bedroom and walk in closet right? or is there another room like a little office or so that could now be bebors room? maybe you can talk about that in a video, guess that will be easier than writing it all down.
on a side note i am curious why you now skipt the weight part? because some got offended by it? not even sure why someone else wouldl get offended by seeing/reading someone elses weight…i think since you basically from day one (well at least when you told us about your pregnancy during your vacation) told us about your struggle with food and your weightloss its a valid point for you in your journey. always remember its your journey and no one should compare it to themselves. anyways i am super glad to hear that this week seemed to be a whole lot better than all past weeks. i hold my thumbs that it will only get better and can finally ENJOY the rest of the pregnancy and you find joy in eating again and not having to force yourself basically.

Reply
Lauren

I feel soooo happy for you! It’s weird rooting so much for someone I’ve never met but you and Alex seem so nice and really deserve all the best in the world. And of course you are a very beautiful mama to be, can’t wait for some serious bump fashion in the spring and early summer.

All the best fro Estonia.

Reply
Malin

Vadå chilla? NEEJ, köp vad du vill redan nu!! du har längtat efter de här barnet så länge! Gå in på hemsidor och i alla gulliga barnaffärer och börja planera. Köp gossiga små mjukisdjur, filtar, börja möblera en babyhörna/barnrummet! Kolla på vagnar och provkör. Det är KUL! Jag fick höra hela tiden att folk köpte för mycket saker “de enda dom behöver är några kläder och blöjor”. Men ja, det hör väl till då att köpa för mycket och gör det du med, finns inget mysigare än att gå hemma och vika om kläderna 30 gånger om dagen och att byta sängkläder i vaggan varje morgon Haha.. Jag sitter här i v.38 och är mer än förberedd sen länge sen 😅

Reply
Mamma till en 11 månaders

Vi handlade gsnska sent! Och vagnen och babyskydd inköptes bara två veckor innan vår lìlla plupp tittade ut i vecka 38. Så mitt tips är att börja titta på sånt som verkligen behövs så snart ni orkar. Det finns en uppsjö av vagnar, bärsjalar, selar, spjälsängar, nesten, babyskydd etc och det kan bara skönt att läsa på men samtidigt vara beredd på att bebor inte kommer vara dom alla andra. Vår lilla My tex har inte sovit en enda gång i spjälsängen utan hon vill sova med oss, helst på någon och om en månad är hon 1 år. Hon ratade vagnen till en början men älskar att vara nära hela tiden så sjal har verkligen räddat oss! Tänk även ergonomisk för både dig, A och Bebor.

Lycka till med allt Kenza! Ni kommer att bli fantastiska föräldrar!
Kram ❤

Reply
Maria

Im in week 23 now and we have not bought anything yet. We will buy a bigger car now and was thinking to start to buy the other things in march/april, about 2 months before the baby comes. I think thats enough. But i have desided on the stroller, just need my husband to approve :)

Reply
thesadbox

Vi köpte vagn i vecka 22 och fick höra att vi var sent ute. Det kan vara upp till 10 veckor leveranstid, vilket det också var för vår vagn. Eh vi vågade inte ens tro på något långt efter RUL men gick lite tafatt till affärerna och började kolla på vad de hade för vagnar.
Tips till er cityföräldrar som oss (vi bor i Köpenhamn, mycket folk, smala gator), en bugaboo fox! Den rullar så lätt, är snygg, bra fjädring och tar lite plats. Nu är vår unge 5 månader och är en stor bebis så han håller på att växa ur liggdelen och ska in i sittdelen. Vi tittade på Emmaljunga, Bugaboo och Cybex och valet föll på Bugaboo. Mycket nöjda!
Det och en bedside crib från Babybay (maxi) har varit våra bästa köp!

Ungen kan komma tidigare, kan vara skönt att ha vagnen redo :)

Reply
x

Jag började lipa när jag såg din bild. SÅ VACKER! började prata med mig själv…”få en sådan tuff diagnos..och tänk att nu är du här!! så vacker så stark och så fin inside and out! ”
Jag önskar dig verkligen all lycka finaste Kenza och jag känner mig så glad över att man kan vara så här glad för någon man inte känner egentligen. <3 <3 <3

Reply
Johanna

Hörni, kul podd men ”veckans läsarfråga” innan varje fråga är irri! Annars intressant och ni känns seriösa vilket är trevlig omväxling från många poddar.

Reply
Tova

Mamma köpte en vagn till oss i typ redan vecka 9-10. Bara för vi hittas den begagnad för ett väääldigt bra pris så kände att vi ”chansar”. Det känns ju så overkligt i början! Är i v 30 (gå in 31 imorgon) och det vi har kvar att handla är babyskydd, vi kanske köper en till mindre vagn som man även kan sätta dit babyskyddet på i början. Väntar även på några lådor av kläder från en vän men annars så är allt klart 😊 vad jag kommer på just nu.. jag ville gärna handla upp allt så tidigt men är ju som sagt lite kvar men skönt att bara ha att tvätta lite kläder å så i slutet :)

Reply
Louise

Jag kommer ihåg för ett x antal år sedan när du hade en frågestund och en fråga var om du någonsin kommer att sluta blogga, och då sa du att du möjligtvis slutar när du får barn. Jag har tänkt på det nu när du ska ha din lilla bebis men än så länge verkar du hålla i som tur är hehe… Hur som helst, älskar din blogg och om allt går som det ska ser jag fram emot att se och läsa om din nya vardag inom en snar framtid med din lilla! Min mamma hade jättesvårt att få barn och jag vet hur mycket jag är tacksam för att de inte slutade kämpa så jag kan bara tänka mig hur er lilla kommer känna! Kram

Reply
Silvia

Så fine mage bilder!:) Jeg har et lite tips om bil stol til bebor!:)
Kjøp en bilstol med hjul, som du kan trille. Da slipper du å bære den rundt (det kan bli veeeeeldig tungt..)
Vi kjøpte Doona + bilstol – den er fantastisk!!:)
Og “Babyzen yoyo” er en FANTASTISK reisevogn! Du kan ta den med inn på flyet,
og når du slår den sammen blir den like liten som en veske:)
Så bra at du føler deg bedre:)

Reply
Lisa

Tips; vänta inte för länge! Vår lille kom en månad tidigt och vi var inte alls med på att det var dags då vi var säkra på att jag skulle få gå över tiden.
Men vips så gick vattnet och det var dags.

Jag älskade omlottbodys innan nacken blev lite stabilare! De vanliga man tror över huvudet är ingen mening i början.

Reply
Matilda

Det enda man behöver när bebisen är född är kläder, blöjor och en bärsele eller sjal. Näst viktigast är babysitter, sen kan man köpa vagn. Antar att du inte går eller åker kommunalt så babyskydd såklart för att komma hem från BB, men det brukar man kunna låna där också.

Reply
Malin

Tänk på att många vagnar har leverers tid, vi fick vänta 8 veckor på vår Bugaboo vagn.. så kan vara bra o kika runt lite o kolla hur lång leverans det är :) så glad för eran skull!!! :)

Reply
Rebecca

Tycker det är kul att följa er utveckling. Jag är i vecka 23 och byter också veckor på måndagar. Skönt att se liknande symtom etc. Lycka till med bebisen

Reply
Evelin

Such beautiful photos! And don’t worry about buying all the stuff, not just yet. I started to buy things when I was I think maybe 30 weeks pregnant. You have plenty of time, even though it’s true – time will start to pass by really quickly! :D When the baby is born, the time flies even faster!

Reply
Cecilia

Hej Kenza! Jag är i gravid vecka 31 nu och tycker att det går alldeles för sakta! Jag tyckte att det gick väldigt fort fram till dessa sengångar veckor 🤪 men det är självklart jätte spännande! Lycka till med bebben 😍

Reply
Sofia Andersson

Välkommen till Bilia för att prova tex Volvo xc40 eller xc60. Tror ni skulle gilla dom, framför allt xc40n :)

Reply
Jossan

När vi köpte så var det beställningstid på bla den vagn, den säng, babyskyddet och det skötbord vi ville ha. Sedan var det toppen för vi fick själva välja när vi ville hämta det så vi var och hämtade allt typ en månad innan bf 😊👍

Reply
Emma

Håller med om att det känns konstigt att börja köpa. Men ni kan ju börja kika lite på VAD man behöver och vad ni vill ha.

Vagn skulle jag börja kolla på redan nu då det kan vara lång leveranstid på dem.
Ni kan bestämma när vagnen ska bli levererad om ni inte vill ha den stående hemma. Men så har ni i alla fall beställt en.

Kram

Reply
Silje

Så fin du er <3 <3 <3 er så glad på deres vegne! Den rette tiden for å begynne å handle er når dere har lyst. Selv er jeg skrekkelig utålmodig og har kjøpt vogn før 5. mnd, haha! Vi har Silver Cross Wave og den er så fiiiin <3 MEN dyr.. Før dere kjøper større ting så kan det være lurt å sjekke sikkerhetstester og slikt for for eksempel bilstol? Og så hører jeg folk si det er kjempekjekt å ha adapter slik at man kan klikke fast bilstolen på understellet til vognen.

Det finnes også lister med hva man trenger til de små med tanke på antall bodyer, antall luer og slikt, men så kan det jo hende at dere kommer til å få litt forskjellig fint av venner også. Kanskje dere har lyst til å finne et spesielt antrekk til Bebor som dere kan reise hjem fra sykehuset i? I Norge er det hvertfall veldig populært med "hentesett", et klessett man bruker når man henter barnet hjem. Åh dette er så spennende!

Reply
Josephine

Åh vill också ta fina gravidbilder!! Men vet inte när eller vart.. däremot ska jag definitivt göra en gipsmage :D är det något du funderat på?

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*