• header

PREGNANCY WEEK 23

GRAVID VECKA 23
122 DAGAR KVAR / 122 DAYS LEFT

Bebors status: I slutet av vecka 23 (vilket är söndag för oss) så kommer barnet vara ca 28 cm långt och väga ett halvt kilo. Dess hörsel förbättras och barnet kan nu urskilja olika ljud både inifrån och utanför mammans kropp. Nu bildas även pigment. Det finns förutsättningar att överleva en eventuell för tidig födsel (ca 50% chans), men såhär tidigt i graviditeten skulle det troligen innebära komplikationer. Enligt apparna är Bebor lika stor som en majskolv eller en grapefrukt! Två helt olika former dock haha, de här fruktjämförelserna är så roliga ibland.

Bebor’s status: In the end of week 23 (which is Sunday for us) the baby will be about 28 cm tall and weigh around 500g. It’s hearing is improving and the baby can discern sound from both inside and outside mom’s body. Now the pigment is forming. There are chances to survive a premature birth (about 50% chans), but it would probably involve complications this early in the pregnancy. According to the apps, Bebor is now the size of a corn cob or a grapefruit! Two different shapes though haha, these fruit comparisons are so funny sometimes. 

Min status: Jag har haft en riktigt bra vecka och Bebor verkar må toppen där inne. Sparkar och har sig och på kvällarna när det är som mest liv så är det nästan som att vi kommunicerar med varandra. Jag klappar lite på magen och får en puff tillbaka. Det känns så overkligt. <3 Sparkarna/rörelserna blir starkare och starkare för varje dag som går och det känns lite obehagligt när hen sparkar bakåt mot anus haha. Känns liksom som att jag är påväg att skita typ.

My status: I’ve had a really good week and it seems like Bebor is doing great in there. Kicking and going crazy, and in the evenings when it’s most lively in there it’s almost like we’re communicating with each other. I’m patting my stomach and get a kick back. It feels so unreal. <3 The kicks/movements are getting stronger and stronger each day and it feels a bit uncomfortable when the baby kicks back towards my anus haha. It feels like I’m about to take a shit.

Övrigt: Vi har beställt vagn! I helgen var vi och provade och jämförde en massa vagnar (fick hjälp av världens bästa tjej som kunde ALLT!) och sedan beställde vi. Det blev en Silver Cross Wave, det stod mellan den och en Bugaboo Fox som båda hade det vi ville ha men den förstnämnda kändes lite mer stabil (och lite snyggare, hehe) så det fick bli den. Någon som har den? Vad tycker ni? :-)

Other: We have ordered a stroller! We tried and compared lots of them this weekend, and then we placed an order. We chose a Silver Cross Wave, it was between that one and a Bugaboo Fox. They both had what we wanted but the first one felt a bit more stable (and a bit more stylish, hehe) so we chose that one. Does anyone of you have it? What do you think? :-)

58 Comments

Mikaela

Hej!

Har silver cross vagnen till vår lilla tjej
( snart tre månader ) den är verkligen såååå fin och är en stor anledning till att vi valde den! Den är lite klumpigare och ”tyngre” än vad buggabon är men är samtidigt mer stabil så än så länge är jag mer än nöjd och ni har definitivt valt rätt vagn✨

Reply
Liv

out of curiosity. why do you stop writing your weight and gain/loss? just because one troll that commented with different names had a problem with it? i dont know one blogger that left it out. and as far as i know no one had a problem with that either (once because they have less reader probably so trolls dont come there that often, the more reader you have the more hater you will also have sadly) (i followed sannes, alexandras, michaela delers and also danis pregancy) they all wrote it down because it is an interesting part of pregnancy :) especially you were super open with it ever since you announce your pregnancy then one person had a problem with it and now you stop sharing it? you never let someone tell you not to speak on something you wanted to share in the past :) just curious what your reasoning is for skipping it.

Reply
noor

Why does that even matter? If the other bloggers want to do that… Fine! Doesn’t mean that Kenza needs to do it too.

Reply
Liv

just wondering/asking because she did it in the past…if she would have kept it secret i woulndt ask. but she used to be open about it and shared it all until a troll came and hated on her.

Reply
Tan

that’s not your problem girl… she can choose what she wants to share with us and what not.. you shouldn’t be that “curios” because even your “curiosity” can hurt.. so be kind ;-) and even if she decides to stop share aaaaanything about her pregnancy it’s her choice, and you shouldn’t always ask Why?!.. beacause there is sure a good reason behind

Reply
C

Vi har en silver cross save. Vår dotter är över 1 år nu. Jag är supernöjd! Min man älskar den tyvärr inte lika mycket. Den är väldigt tung att lyfta in o ut ur bilen. Men vilken vagn är inte det? O precis som du säger så är den ju skitsnygg :)

Reply
Lilly

Hej gillar din blogg! En orelaterad fråga, men undrar bara, vad hände med ”the data dress” som ni sammarbetade med google? Finns appen ute nu? Hade vart kul att pröva!!

Och grattis till gradiviteten :)

Reply
A

Undrar jag med! Signade upp på detdär när ni släppte nyheten och sen dess hände inget :-(?

Reply
Emma

Ni har säkerligen full koll redan och jag vill verkligen inte komma med någon slags pekpinne. Vill enbart belysa att det är väldigt diskuterat just nu huruvida egonomiska sittdelar är bra för barnens rygg- och magmusklers utveckling och träning. Så det är ju något att läsa om och ta ställning till.
Lycka till!

Reply
Matilda

Åh vilken tröttsam diskussion det är…
Jag är leg. fysioterapeut och om man inte har för avsikt att ha sitt barn sittande i vagnen konstant finns ingen risk för att barnen inte utvecklar sina mag- och ryggmuskler normalt.. har man träffat små barn vet man att de inte helst sitter still i en och samma position – inte heller i en ergonomisk sittdel. Även vid lek på golvet, i sittande i barnstol, vid ståträning, gåträning etc etc etc tränar barnet sina muskler.
Så en något mer avslappnad inställning till dessa sittdelar vore att föredra. Man kan undra om det är ett konkurrerande vagnbolag som börjat sprida denna propaganda och denna obefogade skräck…

Reply
Carmen

😘😘 jag är i vecka 22+1, vi har också tänk köpa Silver Cross Wave den är så fin. Alltså i vilken vecka är du liksom vecka 23+??

Reply
Stina

V 23. Brukar räknas från 22+0 till 22+6 och om 22 +6 är på söndag borde 22 +3 vara idag 😊.

Reply
emina

Vad använder du för smink? O vilken är din favvo ögonskugga just nu!?? Snälla svara. Du är så fin. Grattis ännu en gång till bebisen!!!💕👏🙌

Reply
Hedija

Hej ja har en sån vagn åh den är den bästa vagnen å snygg är den me :) jag födde min bebis i vecka 23+0 , det va jätte läskigt å påfrestande vi fick bo på sjukhus i 6 månader där efter med många maskiner å apparater, syrgas å sp vidare men idag mår vi bra friska å krya hemma . De e så roligt att följa dig å läsa om din graviditet å ja blev så rörd när du berättade din historia men också jätte glad att eran dröm kom i uppfyllelse önskar er allt de bästa i framtiden :)

Reply
Hulda

Har inte den men vill. Kan däremot rekommendera deras silver cross wave skötväska som även blir till ryggsäck. Ryggsäck är guld att ha när man har bebis i armarna. Är det inte blöjor å kläder så är det mat, napp, filt, å extra tröja till dig själv (för när bebis spyr på dig) så behövs det rymlig väska som man kan bära vanligt och sedan ha som ryggsäck.

Reply
Sofia

Har en Silver Cross Wave, den är sjukt bra!! Bor i Dublin och här och i UK är det en av det mest populära märkena, vet det är mer ovanligt i Sverige. Du kan ju skryta med att du använder samma märke som brittiska kungafamiljen ;)
Bästa måste jag säga dock är den stora shopping korgen under :).. Och har du inte gjort det än se till att köpa bilbarnstol till du kan sätta fast i vagnen.. lifesaver!

Jag fick min lilla kille i Juni, vägde 4,4 kilo. Hoppas för din skull din skrutt är mindre 😂
Stort lycka till!

Reply
K

It would be so cool if you would write about being pregnant with hypothyroidism :-) we are so many

Reply
Marisa

aww so happy for you and youre so blessed that youve found your soulmate and now having a baby together <3

Reply
Carolina

Köpte också en wave när dottern skulle komma men sålde den efter tre månad. Totalt värdelös på allt utom slät asfalt. Helt stum och kändes som att bebis skulle skaka sönder så fort det kom lite grus.
Upplevde även sittdelen som väldigt trång. Men den är jättefin och har en jättestor varukorg.
Bytte till en bugaboo buffalo som vi älskar. Klarar allt och tar liten plats i bilen jämfört med wave.

Reply
Elza

Been following you for ages. And even tho I don’t have as much time as I had to update myself reading your blog once I heard you’re preg – I’ve read every post & update here, on Instagram and Youtube! I’m so happy for you and your family! wishing you THE BEST! You’re going to be amazing. Sending lots of love Kenza! Love you ❤️

Reply
Nicole

Jag har en silver cross wave i färgen sable, den är helt fantastisk! Valde den för dens kvalitet som du nämner att den är lite mer stabil. Det enda negativa är att vi bor på högsta våningen UTAN HISS, så det blir ju aningen tyngre att bära upp och ner med denna vagn haha men det är så värt det! Bästa köpet! Så mycket snyggare än alla andra vagnar där ute!!!

Reply
Terese

Nyfiken! Varför kallar du bebisen för Bebor? Är det något ni kommit på eller är det på något annat språk? :)

Så kul att få följa din graviditet, jag går in i v34 imorgon!!

Kram

Reply
Maria

Bästa känslan i världen med buffarna inifrån, är en helt surrealistiskt känsla när dom kommit ut och man tänker på att det är den där mini människan som var där inne och buffade❤️

Reply
Frida

Hej Kenza, jag är också gravid och är beräknad 2 veckor efter dig. Har följt dig i över 10 år och nu även din sorgliga men fantastiska gravidresa. Stort grattis till erat mirakel, så underbart! Jag vet inte om du upplever samma problem, men nu när min mage börjat poppa ordentligt så har jag extremt svårt att hitta snygga och bekväma gravid-plagg. Det vore ju heeelt fantastiskt om du hade kommit med en mamma-kollektion för IvyRevel!! Om inte annat tror jag många hade uppskattat om du länkar de plagg du använder som är gravidplagg om du hittar något snyggt det vill säga, haha ;) Du strålar i din graviditet och önskar er all lycka framöver <3

Reply
Jessi

Asså så kul att läsa om din graviditet verkligen grattis! Men snälla fina kenza Kaaan du inte göra ett litet inlägg om dina vardags hudvård o smink rutin?? Älskar sånna inlägg också. Lite kort vilka prodikter du använder just nu bara 🤗

Reply
Nathalie

Älskar er Poddguiden och längtar efter varje avsnitt!! Men lite konstruktiv kritik bara: retar ihjäääääääl mig på Danni’s alla jäkla bla bla bla. Kanske bara är jag men kräks på det, snälla sluta! 🤣

Reply
Therese

Vi valde bort den silver cross för den är alldeles för tung och stum tyvärr. Vi valde en Bugaboo fox och är så sjukt nöjd 🙏🏻

Reply
.:.:.

snälla gå in och läs spiderchick.nu
Hon har gjort en hel lista för bara dig om hur folk kommer bete sig på nätet när du är gravid. Hon är ju också känd bloggare med 2 barn nu så hon skrev det med kärlek 😊

Reply
Amanda

Har haft vagnen! Ganska stum men skön att köra. Rejäl och bra. Det negativa är dock att sittdelen är väldigt liten. Sonen var 2 år när han var för stor.

Reply
Lina

Hej Kenza,

Jag skrev en kommentar för några inlägg sedan ang din reaktion på Danis graviditet och jag ville bara säga tack för att du tog dig tid att svara. Inser när jag läste den igen att den kanske lät lite mer negativ än vad jag egentligen menade.

Hursomhelst, utan att känna varken dig eller aleks så är det tydligt att ni är väldigt kära i varandra och i ert kommande barn, så ni kommer säkerligen bli underbara föräldrar till den lilla krabaten. Det föds alldeles för många barn i världen med föräldrar som är undermåliga eller som inte vill/kan se sitt barns behov så jag blir alltid varm i själen när jag ser ett kärleksfullt par bli föräldrar till ett efterlängtat barn! Stort lycka till!:) Kram

Reply
Mimmi

Vi valde också mellan silver cross wawe och bugaboo fox. Valde bugaboo då silver crossen var så himla tung. En kompis har den och den är till och med jobbig att häva upp över en trottoar..
Men som sagt väldigt snygg..

Reply
Caroline

Du hade en så himla fin leopardblus på dig i Nyhetsmorgon? Var kommer den ifrån? 😊

Reply
Mel

Kollade också på både silver cross och bugaboo men det blev tillslut en stokke trailz. Läste mycket på internet om olika vagnar och läste om många som hade köpt bugaboo men bytte till stokke pga olika anledningar, den kändes helt rätt för oss bland annat för att själva liggdelen sitter högre upp än på andra vagnar vilket gör att man kommer närmare barnet när man kör vagnen och ska ta upp/ner dom ur vagnen + att sittdelen också är väldigt fin som vi nyligen bytt till. Väldigt lätt, inte alls klumpig, lätt att fälla ihop osv. Super nöjd med stokke trailz! Verkar dock vara mest populärt med bugaboo i Sverige (bor i Norge), kanske för att stokke är ett norskt märke och folk inte känner till det lika bra i Sverige :) blir nog bra vilken vagn det än är :)

Reply
Elisabeth

Kan annars varmt rekommendera bugaboo fox! jag har den och den är såååå lättmanövrerad, lätt att fälla ihop och lätt att bära (jag bär den uppför trappor varje dag). Vår bebis har sovit jätte skönt i den :) har använt den i stan, på landet och promenerat med den mycket i snö osv.

Reply
Elli

Det strålar om dig! Jag själv kände mig som allra vackrast när jag var gravid, till och med när hela jag svullnade upp i slutet, haha. Fick en liten dotter för 5 veckor sedan, ni har verkligen en spännande tid framför er! Att få barn är i början underbart överväldigande – det absolut häftigaste som finns. Så fantastiskt kul att ni äntligen ska få uppleva det!

Reply
Anna

Hej Kenza!
Tack för att du varit så modig och berättat om din diagnos och er väg hit. Jag och min man har försökt bli föräldrar i drygt 8 månader nu, och inget händer. Vi är båda över 30 och varje månad som går ökar stressen ännu mer. Alla våra vänner runt om oss blir med barn och föräldrar och vänner undrar hela tiden hur det går för oss. Vi vill så gärna och jag är orolig att vi väntat för länge med att skaffa barn. Har du något tips för att hålla humöret upp? Varje misslyckad månad känns så tung. Kram!

Reply
Sandra

Måste bara säga att vagnen, inte är bra i snö eller annan terräng än asfalt tyvärr…. Ni bör kanske överväga annan vagn som är lätt att fälla ihop och har stora däck. Vi har emmaljunga nxt90 outdoor. Stora däck, lätt att fälla ihop se Youtube.

Reply
Leane

Never heard of Silver cross wave! But it looks nice. We have Venice Child Kangaroo and I’m so in love with it!!! Looks super stylish and it’s so light and can be rolled up and down the stairs (I live on 4TH floor). Will be going out for the first time tomorrow 🙏🏼☺️

Reply
Fanny.S

Oh Kenza! Jag har inte varit inne på bloggar eller sociala medier på några månader. Idag kikade jag äntligen in på din blogg och jag har gråtit floder sen jag såg att du är gravid och efter att ha sett dina videos. Jag är själv 27år (snart) och tvåbarnsmamma så jag känner så med dig och kan verkligen dela lyckan med dig/er.
Det ska bli SÅ kul att få följa med på resan och jag sitter här med ett leende på läpparna när jag ser hur din blogg förvandlats till en “mammablogg”. Det är livet – helt plötsligt. Jag är glad för er skull. Stort grattis till er och all lycka till er ❤️ Bra kämpat.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*