• header

MONDAY

*innehåller reklamlänkar för Ivyrevel

Hello måndag! Tog sovmorgon till nio imorse och klev sedan upp och gjorde min nya favoritfrukost. Är BESATT av mannagrynsgröt igen (älskade det när jag var liten) och jag måste ha det varje morgon. Och skogaholmslimpa med massa smör och ost på. Mmm. Känns för jävla bra att kunna äta normalt igen, känna hunger och känna mig sugen på specifika saker. Jag går loss nu! Finns inget stopp på mig. (PS. Precis ätit två glassar lite såhär innan middagen)

// Hello Monday! I slept til 9 this morning and got up and made my new favorite breakfast. I’m OBSESSED with semolina porridge again (I loved it when I was a kid) and I need it every morning. And a special bread with lots of butter and cheese. Mmm. It feels so freaking goo to be able to eat normal again, feel hunger and crave specific things. I’m going all in with the food now! I can’t be stopped. (PS. I just had two ice creams now before dinner)

När jag hade jobbat vid datorn en timme och förberett inför dagens poddinspelning så la jag på lite smink och klädde på mig. Tights (klick!) och tröja (klick!) från Ivyrevel (reklamlänkar). Kommer fortfarande i mina favorittights, men de börjar bli väldigt tighta i midjan så jag har beställt likadana fast en storlek större att gå över till snart.

Och justa. Idag gick vi in i vecka 24! Yaey! Förevigade det med en liten magbild i spegeln. :-)

// When I had worked on my laptop for an hour and prepared for today’s podcast recording, I put on some make up and got dressed. Tights (click!) and sweater (click!) from Ivyrevel (adlinks). I can still fit in my favorite tights, but they’re getting really tight in the waist so I have ordered the same but one size bigger to start wearing soon.

And oh. Today we entered week 24! Yaey! So I took a little bump photo in the mirror. :-)

Tog på mig min varmaste fuskpäls och promenerade in till stan, till Acasts studio. Där satt den här gullisen och väntade på mig redan! Köpte med mig gröna juicer också med bla grönkål, spenat och broccoli i. Kände att vi båda behövde en vitaminbomb.

Så vi spelade in veckans poddavsnitt och det släpps i vanlig ordning på onsdag! Inför nästa vecka får ni gärna lämna önskemål på vad ni vill att vi tar upp. Kan dock bli så att Dani föder (hon är i vecka 38 nu!!) och då blir det ju om det såklart. ;-)

// I put on my warmest faux fur and walked into the city, to Acast’s studio. This cutie was already waiting for me there! I bought two green juices with me as well, with kale, spinach & broccoli in it. I felt that we both needed a vitamin bomb. 

So we recorded this week’s podcast episode and it will be released on Wednesday as usual! (in Swedish) For next week feel free to leave suggestions on what you want us to talk about. Dani might give birth though (she’s in week 38 now!!) and if so, the episode will be about that of course. ;-)

2 timmar senare var vi klara och då kurrade magarna. Vi gick tvärsöver gatan till Gnarly’s och åt varsin stor flottig burgare och pommes till (med cheddar på). Det var SÅ gott. Där satt vi ett tag, pratade om podden och funderade på nästa veckas avsnitt.

Just nu sitter jag hemma och väntar på att Aleks ska komma med middagen! Blir verkligen bortskämd under graviditeten (och annars också säger Aleks, haha) för han sköter typ all middag, handlar och ser till att jag och Bebor får i oss ordentligt varje dag. Säger jag att jag är sugen på något så erbjuder han sig direkt att springa och köpa (jag säger oftast nej till det dock). Har alltid vetat att han skulle bli såhär när/om jag blev gravid, dvs väldigt omhändertagande. Helt rätt tycker jag, jag bakar ju en bebis och det är inte lätt alla gånger. Jag kan dock va rätt jobbig som använder det som ursäkt ibland haha.. Förlåt älskling. <3

// We were done 2 hours later and then our stomachs wanted food. We went across the street to Gnarly’s and had big greasy burgers with french fries (with cheddar on). It was DELICIOUS. We sat there a while, talked about the podcast and thought about next week’s episode.

Right now I’m at home waiting for Aleks to come with dinner! I’m getting really spoiled during this pregnancy (and the rest of the time says Aleks, haha) because he takes care of dinner, grocery shopping and makes sure that Bebor and I get enough food every day. If I say that I’m craving something he offers himself to go to the store right away and buy it (I mostly say no to this though). I always knew that he would be like this when/if I got pregnant, like extremely caring. I think it’s right, cause I’m baking a baby and that’s not easy all the time. I can be a bit pain in the ass though who use it as an excuse sometimes haha.. I’m sorry honey. <3

46 Comments

Therese

Oj vad du skiner, ser så lycklig ut. Grattis till graviditeten. Läst din blogg från och till sedan lilla Mani var valp 💕

Reply
Elvi

Ditt hår har blivit riktigt högult nästan ljus orange. Passar dig inte alls. Hela skönheten är typ bortblåst. Så sjukt stor skillnad när du har mörkbrunt så du får kontrast. Antar att du inte kan fixa det nu nör du är gravid pga alla kemikalier som går genom huden.

Reply
Emelie

Asså haha va?!! hon är fin i alla färger men tycker det är såå snyggt när du har ljusare hår!

Reply
Am

Svar till Elvi: Jag var en av de som skrev elaka kommenterar till Kenza innan i Januari, och det var verkligen inte okej! Jag skäms oerhört mkt för det, och jag kan tala om att man mår inte bättre av att trycka ner andra bara för man själv har en dålig vecka!
Men jag har lärt mig av mitt misstag. Om du är bitter Eliv låt bli att kommentera! Gör något annat ostället. Kenzas val hon får klä sig hur hon vill färga håret hur hon vill etc! Dessutom passar färgen henne fint
Kram!

Reply
Louise

Om du tycker det där är ljusgult/orange ska du kanske kolla upp så du inte är färgblind xD xD xD

Reply
Madlein

Hey Kenza! What do you have on your lips? Its a lip balm/lipgloss or lipstick? You very often have this natural glow effect on your lips and I was wondering what product gives that amazing effect

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: It’s just lip balm! With some highlighter right above the upper lip :-) xx

Reply
Lovisa

Det är så jag också alltid har förställt mig det med dig och Aleks om du skulle bli gravid :-) jag har varit med sedan punk-Kenza och TH-tiden och jag blev SÅ HIMLA GLAD för er skull! Grattis!! Ni kommer bli världens bästa föräldrar <3 din blogg har verkligen betytt mycket för mig när livet har sugit, har varit ett sånt happy place för mig :) och ibland har vi vart nere tillsammans, men man kan ju vara nere i en snygg outfit iaf ;)

(Har nog kommenterat kanske två gånger under typ 10 år men nu var det fan dags igen)

Reply
E

Måste skriva av mig lite! Jag och min man har varit gifta i 4 år, tillsammans i 5 år, och vi har försökt under alla dessa år att bli gravida, men alltid kommer den djävla mensen. Jag är rädd för att ta kontakt med sjukvården, rädd för det svaret vi kommer att (förmodligen) få.. Jag är 29 år och han tre år äldre. Jag blir så glad när jag ser andra gravida, min svägerska och bror gick ut med deras första graviditet, och jag blev såååå glad för deras skull, men samtidigt var det som en kniv i magen som vreds om.. Jag grät den natten, både för att jag var glad över att få en bebis i familjen, men också för att jag var så olycklig över vår egen situation. När ska vi samla mod och boka in oss för samtal och check up?
Ps: du är så vacker Kenza. Dani med såklart! Det lyser om er!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Det finns hjälp att få, ta steget och boka in ett samtal till att börja med! Vet inte om du bor i Stockholm, men maila mig om du vill ha tips på bra kliniker. Kram! <3

Reply
M

Jag var också rädd när jag skrev en egenremiss på 1177 men det behöver inte bli så farligt!

I vårt fall hade jag låg hormonnivå, fick äta letrozyl för att stimulera kroppens hormonproduktion och på första försöket blev jag gravid! Inte gått dem magiska tolv veckorna riktigt än så är fortfarande nervös såklart men så lycklig att det var en ”liten” grej som var krånglet.

Det kan ju va så för er också!

Reply
P

Oh Alex är sa fin som tar sa bra hand om dig. Han kommer att bli en super pappa. Btw har du bestammt vilken Klinik du vill foda pa? Och hur? Water birth, normal, c section?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Vi pratar förlossning i veckans poddavsnitt som släpps imorgon! :) Vet dock inte om jag nämnde att jag vill föda vaginalt för det hade jag redan sagt i ett tidigare avsnitt, men det är iallafall så jag planerar att föda och sedan få vi se. Kram!

Reply
Amanda

And everything you learned on the Cowspiracy documentary doesn’t matter anymore I see… basic

Reply
Maja

Känner igen det med favorittightsen!! Ville aldrig kliva ur mina men till slut var det dags, hade då beställt dem i TVÅ storlekar större – det jag inte tänkt på att mina var väl så sköna eftersom jag gått in dom under lång tid och mina nya var _så_ tighta…! Haha. Fick gå på HM och köpa mamaleggings i panik för att jag inte hade nåt att ha på mig. Men dom va grymma faktiskt, sitter inte åt nånstans och går loss på ca en hundring. Tips!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Har dem från H&M också! Men de är ju sååå tunna. Och kalla! Får köra dubbla par haha :P

Reply
Tina

Det förtjänar du! Min kille är sån nu och jag är inte ens gravid 😂 god knows han kanske blir helt omvänd när jag blir det.

Reply
Ida

Löwengrip ska se över sitt hållbarhetstänk. Hur tänker du och Ivyrevel kring den frågan? Sen jag fick mina barn har klimatkrisen blivit så mycket mer verklig eftersom jag insett att de kommer behöva leva helt annorlunda liv på grund av hur vi behandlat planeten. Och deras ev barn, mina barnbarn, vill jag knappt tänka på. Det är supermysigt att läsa om era graviditeter men också frustrerande när världen håller på att gå under och ni som faktiskt har makt och plattformar att påverka, som har som yrke att influera, verkar ignorera frågan. Ni kanske gör saker i det dolda, ställer krav på företag ni samarbetar med etc, vad vet jag, men utifrån ser det bara ut som att ni använder upp koldioxid för många, många andra personer som kämpar och avstår mycket av livets goda för att förbättra jorden för kommande generationer. Och jag är medveten om att det inte gör någon skillnad för klimatet om hela Sveriges influensers byter livsstil men det handlar ju om att ni kan influera andra: följare, företag, politiker. Tänk vad coolt om du faktiskt kunde göra skillnad!

Reply
Matilda

Du är så himla fin Kenza, du strålar verkligen! Jag är själv i vecka 28 nu med bebis 2 och känner igen mig i så mycket du skriver, har till och med börjat lyssna på er podd (första gången jag har lyssnat på en podd EVER). Du har så mycket spännande att se fram emot, även att det kan bli tungt de sista veckorna haha. Ta hand om dig <3

Reply
thesadbox

Kan tipsa om gravidbyxor från Boob (once on never off) till alla er gravida. Så himla snygga och sköna. Körde med större storlekar på vanliga kläder lite för länge men man inser att de ändå klämmer åt på fel sätt oavsett storlek. Så tipstips!😊

Reply
ramona

i just read your interview with caia cosmetics and you mentioned a lot how important it is for you to moisruize your face and have a healthy glow :) i have rather dry skin as well so i wouls love for you to show us all the products you use, both in the morning and evening. can you do that pls? i know you showed some of them in your insta story a while back but cant you do a full post on it??? i read some others asking for it as well and you said you first wanted to test some new products before you give us your thoughts but i think now it has been a while and i am sure you have some products you use now every morning and evening. i would love to check them out pls!

Reply
Märta

Detta har inte med inlägget att göra men undrar hur du tänker kring aningslösa influencers? Ser att du har svarat på många kommentarer här så hoppas jag inte blir ignorerad bara för att det är en jobbig fråga. Skulle vara så intressant att höra vad du tänker kring klimatfrågan och framförallt hur du tänker kring resor och konsumtion. Tycker du att det är viktigt och anser du att du har något ansvar precis som alla andra att bidra till en bättre miljö och till ett hållbarare tänk i samhället? Om du redan har kommenterat detta får du gärna länka till de blogginlägget, hittar inte när jag letar.

Reply
Greta

Det är så kul att läsa din blogg just nu eftersom vi är gravida typ exakt lika långt gångna! Jag tror jag är en dag före dig eller nåt sånt. Här börjar det också mås bättre efter en riktig kräkfestival första halvan av grav..! Hoppas det fortsätter sähär resten av tiden för oss båda, för nu njuter jag verkligen! Kram!

Reply
emmin

konstig fråga men bara undrade när jag kollade dina foto! hur lång är Alex? typ 185? kram, du ser sååååå vacker ur! gravid glow

Reply
Hanna

Förstår att det kanske inte alls är vart ditt fokus ligger just nu men jag har tänkt på hur det gick med din hypotyreos? Funkar levaxinet för dig och hur långt tid tog det i så fall?

Reply
Louise

Åh vad jag blev avundsjuk nu. Är gravid i vecka 18 med BF 18:e juli. Min kille jobbar utomlands och har ett sjukt jobbschema, så han är bara ledig en gång i månaden och då ses vi. Det går oftast bra, men när jag läste detta så kände jag mig så ensam och ledsen. Även fast jag är så tacksam för att jag är gravid och vet att min kille skulle flytta hem så fort jag bad om det.
Har följt dig sååå länge nu, så glad för er skull. Stort grattis!

Reply
Laura

När jag väntade mitt första barn (4 år sen) så åt jag också mannagrynsgröt varje morgon. 😍

Reply
Tess

Hade mammatights från h&m som under slutet av graviditeten blev för tighta, då fick saxen åka fram! Bara att klippa lite på vardera sida upptil nu när magen växer så kan du fortsätta använda (om du inte vill använda dem efteråt också förstås) <3

Reply
Sara

Hej!

Lyssnade på senaste avsnittet av er pod. Jag är gravid med mitt andra barn och det är så roligt att lyssna på era tankar om graviditet och föräldraskap. Tycker det är bra att ni tog upp hur fel det är att påpeka vad gravida (påstås) göra fel när det inte ens stämmer. Men då måste jag ju säga till er att i programmet säger någon av er “alla vet att man inte får äta tonfisk..”. Jo det får man! Särskilt tonfisk på konservburk är helt okej flera gånger i veckan! Tycker ni är underbara men när man tar upp ett sånt ämne är det otroligt viktigt att man själv inte säger fel. Det är väldigt få saker man absolut inte får äta. Det handlar ofta om mängden eller hur den tillagas.

https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa–miljo/kostrad-och-matvanor/gravida

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Dani menade vanlig tonfisk, vi pratade ju om sushi. Tonfisk på burk vet vi är okej att äta. :-)

Reply
Anais

Du är så strålande att din glädje sprider sig!
Önskar dig och Aleks all lycka!

Reply
Zarah-Lou

Jag veeeeeet att du inte vill ha kort hår igen, men alltså du i page?! OMG!! (Du passar dock i preeeecis allt! Men det var lite kul att “se dig i page”, ser lite ut så i spegelbilden – WOWZKEN!) :D

Du strålar!

Reply
Emmie

Hej!
Såg tröjan (?) på första bilden på Instagram, letade igenom hela din blogg fram till hit :)
Det är säkert jag som bara inte fattar men vart är den ifrån ??? :)
Är det ditt egna märke?
Tack på förhand!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*