• header

NÄR LIVET HÄNDER – AVSNITT 5

Nytt avsnitt av Kenza & Dani – När livet händer!

Oj vad magen har vuxit sedan vi tog dessa bilder hehe. När var det, 5 veckor sedan? Sjukt! Vi tog en hel del bilder för att kunna använda när vi vill pusha för podden varje vecka hela första säsongen, så vi har ett gäng kvar. I sommar tänkte vi att vi tar en ny omslagsbild också, och då ihop med våra små. <3 För självklart ska vi fortsätta podda även när vi blivit mammor! Såg att flera av er undrat det. :-)

Iallafall, ooooonsdag idag så NYTT PODDAVSNITT! I veckans avsnitt berättar jag något jag inte har berättat förut. Eller jag tror jag har nämnt det här någongång men nu får ni höra mer ingående om när jag fick kontakt med pappa på andra sidan via ett medium. Och även hur en spådam förutspådde min närmsta framtid och hade rätt. Ett väldigt intressant avsnitt om ni precis som vi tror på det övernaturliga, själar & liv efter döden. Ni får jättegärna dela med er av era tankar efter att ni lyssnat. Kanske ni har varit med om något liknande?

Avsnitt 5 – När det övernaturliga är på besök
Kenza och Dani tittar tillbaka på en spårad tjejresa till Barcelona. De pratar också om bebisarnas kön, hur kunde egentligen Kenza veta könet på sin bebis direkt när hon blev gravid? De tar även upp sina erfarenheter av spådamer, medium och det övernaturliga. Vem är den krullhåriga tanten som vakar över Dani, och vad händer efter döden? Välkomna till ett lite kusligare avsnitt!

Ni hittar som vanligt vår podd i apparna Podcaster, Acast och Spotify!

// Wow my belly has been growing a lot since we took these photos hehe. When was it, 5 weeks ago? Sick! We took a lot of photos to be able to use them when we want to push for our podcast every week during the first season, so we have a bunch left. We’re planning to take a new cover photo this summer as well, together with our little ones. <3 Because yes we will continue with our podcast when we are mums too! I saw that some were asking about that. 

Anyway, Weeeednesday today so NEW PODCAST EPISODE! It’s in Swedish as usual but I thought I could write a bit what it’s about anyway.. I talk about when I contacted my father on the other side through a medium. And also how a tarot reader saw my nearest future and was right. A very interesting episode if you believe in the supernatural, souls & life after death.

Episode 5 – When the supernatural is visiting
Kenza & Dani look back at a crazy girls trip to Barcelona. They also talk about the gender of their babies, how could Kenza know the gender the minute she got pregnant? They also talk about their experiences of tarot readers, medium and the supernatural. Who is the curly haired lady that is watching over Dani, and what happens after death? Welcome to a spooky episode!

50 Comments

Jenny

Er podd är så himla bra! Taggar inför varje onsdag haha. Tycker du och Dani kompletterar varandra så fint, ni känns som riktigt bra vänner även fast ni tycker olika om vissa saker. Jag undrar också om du märker att Mani har blivit annorlunda sen graviditeten? Typ att han vill “skydda” eller något, eller kanske vill gosa mer?
Längtar redan till nästa onsdag!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Tack! :-) Haha ja det tycker jag att han har blivit! Han vill ligga nära mig hela tiden och gärna nära magen, så himla mysigt. Jag undrar om han kanske kan känna av bebisens hjärtljud i magen? <3

Reply
Kitty

Hej ett tips bara och jag menar INGET illa men att typ dricka vatten innan då man hör väldigt mycket typ saliv när du pratar. Menar verkligen inget illa med det utan det blir liksom jobbigt att lyssna på då man hör så mycket typ ”munljud”. Tycker annars er podd är bra.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Haha va! Gud vad äckligt det lät haha, måste lyssna efter. Har aldrig känt att jag har mycket saliv i munnen. Dricker dock vatten under tiden vi poddar så det kommer inte hjälpa iaf, sorry ;P

Reply
Kitty

Haha nej men det är vanligt i poddar, jag lyssnar dock högt i bilen så det kanske är därför man hör minsta lilla.

Reply
Angelika

My first thought was: that’s great that you write in English about what the episode is, you should do it on your Instagram as well. And then I was like… okey, now I’m even more curious what you’re talking there haha Maybe your podcast is a good reason to start learning Swedish though! 🙈😘❤️

Reply
Jenny

En sak som jag tänkt på bara, poddarna handlar väldigt mycket om dig? Dani får sällan frågor av dig medan hon är väldigt mån om att ge dig plats.

Annars är podden kul att lyssna på :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Jo jag frågar lika mycket frågor till henne som hon frågar mig, men däremot pratar jag mer för att jag berättar mer ingående medan hon är mer kortfattad i sina svar/berättelser. Som t.ex. när jag försökte leda in på när hon tog reda på könet, hon svarar så kort och bollar över frågan till mig igen hehe. Vår klippare har sagt samma sak så det är vi båda medvetna om och vi försöker verkligen se till att hon tar mer plats! IRL babblar hon på som en dåre så hon behöver bara bli lite mer bekväm framför micken tror jag. :-) Tack och kram!!

Reply
Carro

Har tänkt exakt på detta!!! Tror att ni verkligen hade kunnat vara en bra podd-duo men känns verkligen inte som att Dani är bekväm samt som du skriver: väldigt kortfattad och ger liksom väldigt enformiga och tråkiga svar. Tyvärr är jag inte helt såld på podden ännu pga men vill ändå fortsätta lyssna och hoppas det blir bättre med tiden!!!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Alla poddar jag lyssnar på är mycket bättre och mer synkade nu nått år senare än vad de var i början så jag tror verkligen att vi också kommer bli bättre med tiden! Det är fortfarande rätt weird för oss som två vänner att sätta oss och prata med mickar hehe men det kommer nog kännas mer normalt snart. ;P

Reply
Jenny

Jaaa kämpa på och glöm inte att vi lyssnar för att ni är så grymma!! Massa kärlek!

Charlotte

Hey Kenza, as I don’t understand Swedish, could you explain here how you found out the gender of the baby as soon as you got pregnant please?
Thank you!

Reply
Matilda Waern

Älskar eran podd. Idag åkte hunden in på sjukhuset, blodiga kräkningar och min pojkvän tycker jag är knäpp (vår hund är 4 år) men längtar tills jag blir gravid (om jag blir har endometrios) och jag, bebis och vovve kan umgås. Min hund är så beskyddande om slå barn och är världens finaste hund. Jag tror verkligen hundar känner av bebisar och blir liksom deras större syskon? Förstår du mig? ❤️ det är som de känner av saker vi inte gör. Nu innan hunden blev sjuk så var han mer med mig och förklara för mig direkt något är fel… de har någon slags känsla för energier runt om kring. Eller kanske bara jag som ”är knäpp” som min pojkvän säger. Hur är eran hund med dig? ❤️

Reply
Malin

Jag förlorade en av mina närmsta vänner i höstas. Han var född 16 april. Ett tag efter hans bortgång började jag se numret 416 överallt (reg.skyltar, lotter, m.m.). En morgon när jag vaknade märkte jag att klockan hade stannat under natten. Gissa vad den stannat på…04:16. Lite fint tycker jag :)

Reply
Kitty

Alltså ni skulle kunna göra en spökpodd haha fan vad jag älskar när folk prtar om övernaturliga grejer.. förresten vet att du kanske inte vill göra reklam med är det Katarina Z som spådde dig?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Ja det är det! Vi tänkte testa bjuda in henne till något avsnitt, hoppas hon nappar! :-)

Reply
Katie

Hi Kenza – I think you mean that you know the biological sex of the baby, not the “gender”. :)

Reply
E

:( jag drömde en dag att det är måndag och klockan står på halv 11, mamma väcker mig och säger att jag måste vakna för pappa inte andas. Exakt en vecka händer det, samma veckodag, tid, samma detaljer, dock var det ju på riktigt nu. Min mamma hatar när jag drömmer jobbiga grejer för hon tror alltid att det ska hända. Drömde även att min mans mamma blev akut svårt sjuk, vilket hon även blev sen, men hon klarade sig tack och lov.. nä, det är så läskigt sånt här alltså, kommer aldrig sluta tro på något “större”, gud, andar, universums krafter.. men det är läskigt ibland..

Reply
Rebecca

Är avsnittet safe för orimligt mörkrädda personer? Jag har inga problem med historier då personer tror de upplevt saker från nära och kära som dött, saker som de mår bra av (klart man kan bli ledsen också men ändå med en fin känsla liksom). Men klarar inte alls att höra om obehagliga/läskiga övernaturliga saker. Har för mig att du nämnt något om ett spöke någon gång så vill veta att det inte är sånt också i avsnittet innan jag vågar lyssna 🙈

Reply
Alexandra

Hej Kenza! Jag brukar aldrig kommentera bloggar, men jag ville bara säga att jag är så glad för dig, Aleks och er lilla pojke! Din berättelse om graviditeten har berört mig väldigt mycket (har själv adenomyos, en sjukdom i livmodern) och även om jag för studen inte försöker bli gravid så hoppas jag att det en dag är möjligt :) Tack för att du har delat med dig och pratat om detta! Även om jag inte känner er så skickar jag en massa lyckoöskningar och värme, er son kommer få underbara föräldrar <3

Reply
Kajsa

Min syster som bor i sthlm har vart i kontakt med samma spådam som du fram och tillbaka i 2 års tid pga av vägledning, hon såg tydligen att jag skulle få 2 flickor och min syster en son. Jag har väl kanske inte helt trott på det tills nu, när jag och min sambo väntar vårt första barn som givetvis då är en flicka 😂🙈😍❤️ och min mormor som jag stod väldigt gick bort väldigt hastigt i cancer i början av augusti, gjorde en uträkning när jag blev befruktad vilket är samma datum som mormor lämnade oss, så läskigt men ändå så vackert och ja… Som att det var meningen…. Mycket text nu hehe. Älskar podden👏👏👏👏

Reply
M

Hey ;) a few days ago you post on insta stories film, where you sitting on your couch with a dog and working on your laptop. You was wearing white/light beige sweater with a belt around your waist. Could you tell where its from? Thanks!

Reply
Gunilla

Yayyy kommer att lyssna på podden imorgon bitti! Måste studera inför mina exams nu. Kram!!!

Reply
Nora

Hej Kenza! Första gången jag kommenterar men jag är en nybliven poddlyssnare och återkommen bloggläsare efter att jag fick läsa att du är gravid då jag innan dess tyckt att bloggen varit innehållsfattig (inget personligt), det var underbara bilder men mycket upprepande och sällan några åsiker/tankar/upplevelser så jag lämna bloggen i ca 3-4 år. Är iaf tillbaka nu då du delar med dig mer vilket är kul för man kan då få nys infallsvinklar kring olika ämnen, lära sig av dina upplevelser, osv vilket blir mer intressant läsning.

Nu till podden, ni är fina i ert sätt att prata och jag tycker om er båda trots att jag vet noll om dani, kan hon inte introducera sig sj mer? Ni är iaf lätta att gilla när man hör er MEN det finns risk att det kan bli en långtråkig podd då ni är för korrekta i era svar, jag förstår att podden är ny och man vill inte säga fel/offend someone men jag hoppas att ni i längden tar för er mer och mer och blir ännu mer personliga. Jag tror det kommer bli mera åsikter/upplevelser när ni blivit mammor. Jag kommer fortsätta lyssna på er (även om jag lyssnar på 2-3 andra poddar) och önskar er all lycka med både podd, graviditet och som nybliva mammor. X

Reply
Inte okej

Lyssnade på er podd och måste bara säga, hur kan man sitta och gissa sig fram till saker om vad som kommer hända efter döden som ni gör? Vad har ni för belägg på att det du tror faktiskt stämmer? Hur troligt är det att det du tror kommer hända faktiskt är sant bara för att du liksom “tänkt dig” till det? livet och döden är seriösa saker, som man på ett seriöst sätt bör reflektera över. Även att du uppmuntrar att man bör besöka spådamer eller ett medium, när du inte ens har insett hur de kommer fram till de “svar” som de har gett dig. Jag skulle rekommendera dig att söka sanningen med ett öppet hjärta, och börja i den religionen som din pappa tillhörde, så kommer du få svar på många av dina frågor.

Reply
S

Jag lyssnar aldrig på poddar, har gett alla poddar någon chans men det dör liksom alltid på grund v att de inte lyckas hålla kvar en som lyssnade. Skulle dock vilja säga att er podd, tillsammans med Rättegångspodden numera står på min favoritlista och är den enda som jag tycker är rintigt bra! Jag tycker att dina svar är bäst, då de är långa, uppriktiga och genuina. Fortsätt så! =) Känns som att man lär känna ”den riktiga Kenza”, bakom bloggen, på ett mycket finare sätt!

Reply
Dixi Wonderland

Jag älskade dagens avsnitt! Min mamma la tarot kort under min barndom och jag är (tyvärr) väldigt känslig för det övernaturliga. Det värsta jag har varit med om var när jag hälsa på en vän för första gången. Redan vid dörren fick jag obehagskänslor och det blev bara värre väl inne i lägenheten. Jag säger rätt ut att jag får dåliga vibbar och att det känns som att någon dött i lägenheten. Hon stirrar på mig och frågar hur jag kan veta det? Jag säger att det känns som att någon har skjutit sig själv och mycket väl så berättade min vän att personen som bodde i lägenheten innan henne hade tagit sitt liv genom att skjuta sig själv. Kan säga att jag fick panik och det slutar med att vi går hem till en annan vän som bodde en bit bort för jag klarade inte av att vara kvar.

Reply
Emelie

Alltid i underkläder! Varför? Ni är väldigt inspirerade av Beyonce, så klart, men kom igen jag blir verkligen inte inspirerad av er (eller dig) i underkläder! Jag vill se er med snygga kläder istället (är själv gravid i vecka 33)!

Reply
Sofie

Ni är så jäkla bra! Tänk att onsdagar har blivit den nya höjdpunkten i veckan! 😍🙏🏼 Tack för en fantastisk podd!

Reply
Alina

i absolutly love your podcast, every single episode. and i am so glad you both speak so clear. i am not able to speak swedish myself but since i have been following you for many many years i learned it and now i can understand at least 80%. i dont understand every word but i understnad what you talking about anyways.
i am so interested in that topic. could you maybe write down in english for me shortly what about the place you think all dead ppl go? you said smth like that you believe ppl meet up at a place (with their family for example or the person that was watching over them while they were alive) but what happenes then? are they just there forever? are there aware of that? like do they “think”? is there no such thing like the end?

such an interesting and endless topic to talk about. i hope the lady who saw your future will join for one episode and talk a bit more in depth about dead and so on.

Reply
Victoria

Hej,

Blir jättesugen på att spå mig – kan du dela med dig av Katarinas kontaktuppgifter?

Reply
Anna Jeschko

Fan kenza vill ju lyssna på er podd men kan inte ladda ner någon av dom apparna 😢 min telefon har blivit helt cp💔 Grattis till din pojk jag trodde att det var en flicka. Följt dig sen du började blogga och du är en jävla skön och jordnära!! Hör av dig om du har någon gammal lur som jag kan få så jag kan lyssna på podden💕💕

Reply
Malin

Hej Kenza!
Så här på Alla hjärtans dag så vill jag fråga ifall du inte kan ta upp och belysa hur nästan all choklad kommer från kakao-odlingar där barnslaveri och barnarbete pågår. Marabou, Lindt, Nestlé, Mondelez ja i stort sett alla stora chokladföretag har barnarbete samt barnslavar på sina odlingar.
Vi som konsumenter måste börja fråga vart produkterna vi handlar kommer ifrån och hur de produceras, företagen skriver väldigt kort om att de är medvetna om slaveriet men är konsumenterna medvetna om barnslaveriet? Nej.
Se dokumentären ”The chocolate case” som egentligen är en promo-film för Tony Chocolonely men som visar verkligheten bakom kakao-branschen samt att fairtrade är en jäkla bluff

Reply
Mimmi

Hej! Kanske för känslig eller personlig fråga men undrar hur du tänker kring om/när du får fler barn och då kanske inte på naturlig väg med dig och aleks, är du rädd du ska känna mer inför barnet ni har nu eftersom de kommer vara genetiskt av er båda? Svårt att formulera på er bra sätt haha! Jag gillar er podd och tycker det är kul att ni lyssnar o tar till er angående att ni avbröt varandra lite innan. :)

Reply
Isabelle

Jättebra podd, är så mysigt att sitta och lyssna på er medan jag skrivit ex-arbete! Och jag tycker verkligen att ni känns mer samspelta och inte avbryter varandra som ni gjorde först. Var dock så beredd på att det skulle komma en Jump-scare under Ed Sheeran låten att jag satt på helspänn hela tiden efter ert spöktema 😂

Reply
Emma

Alltså ni två – LIFE GOAL! Så jävla snygga, gravida eller inte! Wow. Jag undrar var underkläderna är från? Tänk att man faktiskt kan vara så fin i underkläder trots graviditet. Kul!! Älskar er podd också förresten <3 <3

Reply
Lil A

Älskar podden! Men Danis reaktion när du säger att du åkte till Enskede – låter som att hon tror det är i världens ände 😅 lite väl innerstadsfixerad eller vet hon ens att det är 10 min från stan?

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*