• header

PREGNANCY WEEK 24 VLOG

New vlog up on my Youtube channel!

Sorry att det tog hela 5 veckor mellan gravidvloggarna. Jag filmar nästa redan nästa vecka (i vecka 26) så att det inte ska gå så lång tid emellan. :-) I denna graviduppdatering (som jag filmade förra veckan) får ni iallafall hänga med en stund på plåtning, ni får se hur magen ser ut och så berättar jag även hur vi tänkt göra om hemma inför Bebors ankomst. Eller vi velar fortfarande mellan alternativen, men det lutar åt nr 2.

Hoppas ni gillar den! PS. Tycker det är så kul att jag får massa DMs om varför vi valt Bebor som namn till vår son haha. “What kind of name is that?” Det är ju bara ett smeknamn för Bebis!! Eller vad säger ni, ska han heta det? ;-) Kan dock tänka mig att vi kommer råka kalla honom det ett tag efter att han kommit, för vi är så vana vid det nu. Han är ju vår lilla Bebor.

// I’m sorry it took 5 weeks between these pregnancy vlogs. I will film the next one next week already (in week 26) so that it won’t be such a long time between the updates. :-) In this pregnancy update (that I filmed last week) you get to join me at a photoshoot, you get to see what my belly looks like and I also tell you about our plans for Bebor’s “nursery room”. Or we are still deciding between the options, but it’s leaning towards no 2. 

I hope you like it! PS. I think it’s so fun that I get lots of DMs about why we chose Bebor as a name for our son haha. “What kind of name is that?” It’s just a nickname for Bebis (Baby in Swedish)!! Or what do you say, should we name him that? ;-) I can imagine that we will accidentally call him that a while after he’s born though, because we are so used to it now. He is our little Bebor.

56 Comments

Mathilda

Såå mysig vlogg! Du ser så lycklig ut och jag blir så lycklig av att se dig och hur du pratar om Bebor!!
Längtar så mycket tills jag blir gravid och jag älskar hur du delar med dig! Puss <3

Reply
Karin

Haha, Bebor är gulligt =) Vi “döpte” vår son till Knorten i vecka 6, nu är det snart v 34 och jag har börjat undra hur jag nånsin ska kunna kalla honom för något annat?! ;) Kram

Reply
Moa

Hej! Grattis till bebben!
Jag tycker absolut att ni ska försöka ha skötbord i badrummet om det funkar för er. Närhet till vatten, bajslukt osv :) Våran yngsta bajsar gärna när han får av sig blöjan och det är rejält sprutt och det känns bättre att få det på toalettgolvet än sovrumsgolvet. Och så skönt att ha vatten i närheten som sagt 🌟 Ni har säkert vägt in alla möjligheter och kommer såklart göra det som känns bäst för er. Bara ett litet tips 💫 grattis igen!!!

Reply
Elin Forsberg

Vi hade vägghängt skötbord när vi bodde i lägenhet, badrummet var jättelitet men vägghängt är verkligen GULD! Att ha nära till vattnet är verkligen ett tips, istället för att ha skötbordet i sovrummet tex. Sånt man lätt kan komma på i efterhand annars. Kram!

Reply
Lina

Jag ligger några veckor “efter” dig – är i v18. Så kul att följa dina uppdateringar! Jag hoppas dock att inte vårt smeknamn sätter sig så vi kallar barnet för det: Vi kallar bebisen för Bappelsinen…. (Sedan vår gravidapp meddelade att den var stor som en apelsin för några veckor sedan). Ser framför mig hur jag står på balkongen och ropar “Bappelsinen, maten är klar!” när stackarn är typ fem år… Pinsam morsa – check!
Tack för uppdateringen, skönt att se att du mår bättre och kan äta igen. Trevlig helg.

Reply
ER

Hejsan. Antagligen kommer du inte ens se detta men jag tänkte (pga din diagnos av förtidig klimakterie) om du nu ser det, bara berätta en god historia:
En vän lill mig fick samma diagnos som du, i väldigt tidig ålder. Hon blev förutspådd att aldrig kunna få barn. Detta var när hon var i din ålder. MEN, några år senare, fick hon ett barn, otroligt. Tur kanske? Jag tror inte det. För, ytterligare nåt år senare fick hon ännu ett till barn, och blev därmed friskförklarad, då hon på något sätt börjat göra fler ägg igen. Så det jag vill ha sagt är att mycket kan hända. Jag hoppas att detta på något sätt kan hjälpa dig och alla där ute som möts av något sådant, att mirakel kan hända, dem finns där ute någonstans. Önskar dig all lycka och välgång. PS, tror på dig som mamma, allt du verkar vara är fina förutsättningar för att bli en riktigt fin förälder. Ha det väl. ER

Reply
Kathy

Så fint av deg å dele den historien <3 kan tenke meg det gir glede til kenza og andre i den situasjonen, veldig fint gjort❤️

Reply
Helene

Jeg er så glad på deres vegne! Du stråler, og det er så herlig å se :) Nydelig liten babybump du har fått. Liker du strikket babyplagg? :D

Reply
Emma

Alternativ 2 skulle jag satsa på :) vår son är 6 mån, har inget eget rum och behöver det verkligen inte ännu. Men gör det som passar er bäst!

Reply
Charlotte

Haha, vi kallade vårt första barn för “Bogge” (uttalas Bågge) när han låg i magen. Det var sååå svårt att sluta med det när han väl kom ut, speciellt eftersom vi inte kunde enas om namn.
Nu har lillebror hunnit komma också och storebror har lite svårt att uttala namnet “Alfred” så han säger “Appas” och ja, vi gör det rätt ofta också bara för att det är så gulligt 🤣

Reply
Maria

Vi trodde också att vi skulle kalla våra två döttrar för namnen som vi kallade dem i magen. Men jag tycker att de blev helt andra när de kom ut, och det kändes inte alls naturligt att kalla dem samma! Ena kallades räkan och lillasyster för bönan. Men innan namnen var bestämda kallades de bebisen/hon:)

Reply
Elin

Det är farligt det här med att kalla barnet i magen för något som det inte ska heta sedan. Vår yngsta går såhär ett och ett halvt år efterförlossningen fortfarande under smeknamnet ”Kotten” och det är även det han lystrar till 😅

Reply
Ann

Först vill jag bara säga STORT grattis till er Bebor ❤️ jag har följt dig sedan jag läste en artikel om dig i Metro (tror du precis hade köpt Mani då).

Jag fick barn i Oktober, så hon är 4 månader nu. Hon heter Josephine men vi hade arbetsnamnet Skrutten, och jag kan ju säga att jag och sambon kallar henne mer för Skrutten än Josephine 😂

Reply
Amanda

Lillasyster här hemma hette ”bärsen”, ja bärs 😬 (bebis enligt storasyster, haha) ända tills vi enade om namnet Juni, då var hon nästan tre månader😂 kram!!

Reply
Maja

Hej! Så svårt med namn! Vårat andra barn kallade vi för pyret när hon låg i magen. När hon kom så var det verkligen; hmmm kan man döpa ett barn till pyret? 😊😊😊 Fast hon fick ett annat namn till slut. Lycka till med allt! Kram

Reply
Amanda

Sonen har kallats för Skrutt sen han låg i magen. Han är snart två nu. Lyssnar lika bra till det som hans riktiga namn.

Reply
Hannah

En bekant hade arbetsnamnet Dino Dinosaurie på sin bebis. Den bebisen är idag en 10-åring vid namn Dino 😄

Reply
Elin

Så kul att följa er fantastiska resa! Ni ser verkligen lyckliga ut:) jag skulle också köra på alternativ 2. Använd er walk in closet till förvaring, kanske sätta in någon mer liten byrå eller nått. Ni kommer ju få en hel del mer saker (filtar, sängkläder, kläder osv) och kör med skötbord i badrummet, mest praktiskt!
Ett litet tips, såg att ni köpt/fått lite kläder i stl 44. Barnstorlekarna följer längden på bebisen (50, 56, 62 cm osv) och en medellång fullgången bebis är runt 50cm lång (men kan såklart vara några cm både kortare o längre) det innebär att 50 är den storlek som vanligtvis passar i början (mest så ni inte köper för mycket i 44)
Ni har den mest underbara upplevelse framför er. Lycka till:)

Reply
Penny

Min son är 7 månader och han sover i sitt eget rum nu. Det är SÅ skönt. Jag sover så mycket bättre! Självklart har vi babywatch med video så märker ju så fort han vaknar på riktigt och behöver en. Vi började ha honom i hans rum från han va 6 månader och det känns så bra. Innan samsov vi också och jag liggammade på natten. Men det förstör verkligen kroppen då man ligger så oerhört stilla när man sover. Hade så ont innan överallt.

Reply
Mel

Vi döpte vår bebis för Otto när vi fick veta att vi var gravida. Vare sig det blev en tjej eller kille skulle bebis kallas för Otto tills förlossning. Blev en pojke som heter nåt annat och döpte hans gosedjur till Otto nu!

Reply
Hanna

Jag gjorde 4D på min första graviditet och det va sååå roligt och häftigt att se! Ett väldigt fint minne att visa vår dotter sen när hon blir äldre också. Tycker inte alls det förstörde “överraskningen” när hon väl var ute på riktigt sen för de har ju ändå ett annat utseende då plus att det är annorlunda att se bebisen på riktigt och att kunna hålla den. Jag personligen connectade med min bebis på ett helt annat sätt efter 4D ultraljudet. Helt klart värt att göra!

Reply
Pernilla

Så sött med Bebor och jag tror ni kommer kalla eran son för det ibland 😊 Det kommer nog hänga med.
Vi kollade våra tvillingpojkar för Bepparna, istället för bebisar. Dem är fortfarande våra beppar och dem fyller 8 i juni 😁

Reply
Mirsada

Hej!
Stort grattis till Bebor! Njut av graviditeten. Ni behöver inte så mycket saker och kläder från början, då bebisen växer så snabbt. Vi hade köpt ett skötbord men använde det lite. Och detta med att samsova och hur bra det egentligen är….ni gör som ni tycker är bäst för er lilla familj. Vår flicka sover fortfarande med oss, och hon är snart två år, och det känns hur bra som helst. Vi har en spjälsäng men oftast samsover hon med oss, eller vaknar under natten och vill mysa med oss. Dessutom sover JAG bäst då hon är nära mig. Visst, får några sparkar nu som då, haha, men känner bara en sorts trygghet då hon är bredvid. Nu har jag svårt då hon sover över hos mormor och morfar ibland. Hehe.
Uzivajte och ta det lugnt och stort grattis igen!

Reply
Leanne

I kind of figured “Bebor” was the nickname until your actual son is born. I can’t believe people didn’t figure that out!

Reply
Amanda

Alternativ 2 lät som en bra idé! En bebis behöver sällan ett eget rum första tiden.

Reply
Emma

Vi gjorde ett 3D ultraljud när jag var gravid med min son. Jag trodde inte att han skulle vara särskilt lik sig på bilderna som han sen såg ut i verkligheten men han var på pricken lik! Jag tycker det e väldigt roligt att ha bilderna nu o har sparat de i hans första lilla bok, mitt första år tror jag den heter (såg att ni med hade den). Lycka till!

Reply
Emelie

Tror ni gör ett väldigt klokt beslut och inte göra ett eget rum just nu, bebis kommer inte ha användningen för det i början. Och det finns inget mysigare än att samsova om det fungerar! Samsover med mina två barn fortfarande och äldsta är snart 3 ☺️ och ja ni kan kalla er son Bebor som erat egna smeknamn, våra barn har vi kallat Pal och Plong sen dem föddes haha och det kommer vi nog alltid att göra! Stort lycka till nu med graviditeten och allt som kommer därefter ❤️

Reply
Elin

Det är jätteroligt att få följa med på er resa! Jag har en dotter som blir sju den 4 juni (bra dag att föda barn på). ;)

Jag rekommenderar verkligen att ha skötbordet i badrummet. Det är ovärderligt med närheten till vatten! Vi använde (och använder) kokosolja vid tvätt och blöjbyte. Det är toppen!

Reply
Evelina

Gillade verkligen din video, så mysig 😃

Känns skönt att du säger att ”hur mkt kommer bebis vara i sitt rum”. Vi kommer nog köra på ert alternativ 2. Alltså inte fixa i bebisrum utan göra det senare! Vi väntar en liten i juli 💕👶🏼💘

Reply
Nathalie

Vad heter låten som spelas vid 2:25 i videon? :) Kan verkligen inte hitta den hur mycket jag än försöker haha

Reply
Matilda

Bebis behöver bara kläder, blöjor och bärsele i början, inget annat behöver fixas innan födseln. Samsovning är det mysigaste <3 men nu har jag två småttingar som väcker varandra så stora barnet 1,5 år får sova i eget rum

Reply
Jessica

Din favvoprodukter under graviditeten!??!! Hur lyckas du se så fin o fräsch ut. Ta med några snabba tips i nästa vlog vettja.

Reply
Maria

Men TJAAAAAAAT!!

Du vet väl att vilka produkter som är bra för ens hy är personliga? Du kommer inte få Kenzas hy bara för att du köper exakt samma produkter. Dessutom är hon gravid = hormoner som påverkar hyn, ofta till det bättre.

Reply
Maria

Mina barn har sovit i sina rum från två månader för då har de sovit natten igenom. Jag sover så mycket bättre när jag inte hör varje litet knyst. Samma för barnen. När vi sover i samma rum så väcker vi varandra. Alla är olika! Man gör vad som krävs för att få sova. Barn som föräldrar behöver sömn.

Reply
Emilia

Hej Kenza!

Vart kommer din klänning och hårbandet ifrån :D?
Kul med en ny video, längtar tills nästa!

Krammmis

Reply
Maria Geidenstam

Åh du har en så härlig tid framför dig. Ligger här med min 12 veckors bebis i sängen o det är såå mysigt. Vi har hennes spjälsäng i vårt rum men hon sover bara emellan oss så den behövs knappt i nuläget. Än mindre kommer ni behöva ett eget rum till bebis.
När jag fick min son boka jag in ett vanlig ul för jag tyckte 3d verka helt läskigt men då satte bm på 3d ändå utan att säga något o det vad så jäkla häftigt. Så jag tycker absolut att ni ska boka in det. Man kan kanske se lite liknande drag när bebis är ute men det förstör verkligen inte överraskningen.
Lycka till med allt du har framför dig. Även om jag precis gått igenom hela resan så kan jag inte låta bli att bli lite svartsjuk. Världens bästa känsla när man får upp bebis på bröstet.
Ps. Lyssna på er podd där ni sa att många bara påpeka hur jobbigt det är med bebis. Vill bara säga att jag håller inte alls med. Vi sover hur gott som helst på natten o bebis är hur snäll som helst. 😊

Reply
Emma

Vi har eget rum till vår kille på 10 månader, men mest för att vi har så stort hus, vi är bara där inne och leker. Annars sover han i dubbelsängen med mig. Lyssnade på eran podd från förra veckan, klart det är jätte jobbigt men bebis, sömnbrist, gråt gå och vagga, sitta fast med amning osv. Men allt går så himla fort och även om det känns som det aldrig kommer ta slut när man är mitt i det så går tiden galet fort med barn. Och trots att man är helt slut efter en sömnlös natt och en dag med gnällig bebis, så får man se det där underbara leendet eller höra ett skratt och sömnbristen är som bortblåst och man orkar några timmar till. Sen är ni ju två om det, vi lagar mat så det finns matlådor på kvällen när vi är båda hemma och duschar. Tiden som par blir såklart annorlunda, vi kan inte ha barnvakt då lilleman är så mammig, men det gör inget blir det två år utan dejt gör det inte mig så mycket, jag och min ska ju leva hela livet ihop och har massor tid att dejta sen. Just nu är lilleman prio ett och det är värt det tusen gånger om. Att bli mamma till vår skatt är det absolut bästa som hänt mig. Och stor eloge till er offentliga personer som orkar dela med er, trots alla dryga kommentarer det innebär. Ni kommer alltid göra det som är bäst för er bebis!

Reply
A

Vi hade tänkt ha en skötbädd på byrån i dotterns rum för byte på nätterna och en i tvättrummet på nedervåningen för byte på dagarna (tvåvåningshus, bara sovrum på övervåningen) men det tog bara några dagar innan vi insåg att vi ändå kommer gå ner till tvättrummet på nätterna pga såååå mycket enklare med rinnande vatten i närheten. Vi valde att göra om ett rum till barnrum innan men det stod oanvänt hennes första halvår, då sov hon först i babynest mellan oss i ca två månader och sen i spjälsängen vid fotändan av våran säng i 4 månader till, sen väckte vi allihop varandra och det märktes tydligt att hon ville sova själv. Alla barn fungerar olika men en sån liten bebis bryr ju sig inte om om rummet är inrett ändå så det finns egentligen inget behov av att göra i ordning ett rum innan :)

Reply
Sara

Tycker absolut nummer 2! Så skönt att kunna ha bebis nära även om hen inte sover i sängen. Vi hade en stokke sleepi-säng till vår dotter, vilket var perfekt för den kan man rulla omkring i lägenheten och alltid ha med sig plutten! :) kan verkligen rekommendera den sängen!
Skötbord är väldig skönt att ha i badrummet, nära till vatten och känns fräschats, tycker jag..! :P
Så glad för er skull! Blir nästan sugen på en till när du berättar om graviditeten..! Haha!

Reply
Jessica

Hej!
Vill tipsa om att ta bort långsidan på spjälsängen och sätta den intill er säng. Har fungerat toppen för båda mina barn, jag har haft de nära mig men ändå kunnat röra mig på natten utan att vara rädd för att rulla på de. De har legat i ett babynest i spjälsängen. Vid 8 månaders ålder och de flyttat till eget rum. Ni ska göra det som känns bäst för er.
Håller med om att ha tillgång till vatten vid skötbord är skönt men man kan också fylla på en sprayflaska med ljummet vatten om inte möjligheten finns att ha skötbord i badrummet. Min sambo ville inte utsätta barnen för onödiga ult.ljud så vi gjorde bara de som behöves, själv tycker jag 3D bilderna ser läskiga ut🙈😆 Återigen gör det som känns bäst för er! Lycka till!😃

Reply
Leonie

Hey Kenza,
Maybe you should be careful with the babybed beside the fireplace. Babys are very sensitive when it comes to temperature (both warm and cold) and it is, amongst other things, discussed as cause of sudden child death. just wishing you all the best. ❤️

Reply
AH

Vettigt resonemang med barnrummet! Vi har tänkt likadant till våra kommande två – de behöver inte ha ett eget rum första tiden även om det är så lockande att inreda och köpa en massa nya prylar. Bättre att vänta tills det behövs och barnen uppskattar det! Däremot kör vi med extrasäng i ett annat rum ifall våra små inte kommer synka sömnen eller om man vill få vara ifred och vila. Kommer nog behövas!

Reply
Maria

Kan inte ni snälla svara på några frågor båda två? Tex hur Aleks känner inför förlossningen, är han en lugn eller stressad person osv. Vore så himla kul att få höra från en killes sida!

Reply
Sally

Tycker alla 3D bilder jag sett varit såå fula 😂 haha så jag hade aldrig gjort det, iaf inte när man får betala extra liksom. Annars kanske men tror inte det ☺️ Vi bodde i en 2a när vi fick första barnet å även om vi hade egen säng till henne så slutade hon i våran 😅 ❤️ Älskar samsovning! Hade även försökt satsa på skötbord i badrummet! Det finns även skötbord som man kan sätta på badkaret, det kanske kan va en idé annars? 😁 vill även tipsa om blöjhinken Ubbi! Den är guuuuld värd! 😁 trikåsjal att ha med till bb är mysigt (jag hade en från hana baby, kort) och sedan ska ni ha sele så tycker jag ni ska kolla på Tula, Soul eller Ergobaby! 😁

Reply
Johanna

Så roligt att du vill dela med dig! 💗
Jag kom på två tips när jag kollade på vloggen:
1. Ha spjälsängen (eller bedsidecrib?) intill din sida av sängen! Om du ammar och måste ha honom vid ditt bröst som är ut från sängen vill du kanske ha ett skydd för att minimera risken att han ramlar ner. (Det var guld värt när jag ammat våra små, har två små killar, då vi oftast somnade ihop när det natt-ammades 💗)
2. Ha skötbord/skötplats i badrummet! SÅ mkt smidigare med rinnande vatten!

Lycka till!! 💞

Reply
Math

Grattis! Har själv en 4-månaders bebis hemma :)
– säger som många andra : smart med skötbädd/skötbord nära vatten! Har bara en skötbädd i vårt grovkök på diskbänken där vid handfatet & det är så smidigt!
– det vi verkligen ”behövt” i början är skötbädd (avtorkbar)& tillbehör, lagom antal bodys & byxor o pyjamasar m strumpor, vagn & skötväska & bilstol (köpte också ny bil), bärsele, babysitter från babybjörn(bästa!!) mjuka bomullsfiltar, babynest, liten badbalja m insats :) samt spjälsängen!

Reply
Susanne

Stort Grattis till er 👶🎉
Så vackert att få följa er graviditetsresa!
Jag undrar om du skulle vilja/kunna visa den där babyboken och presenter som ni redan har fått till erat lilla underverk?
Skulle vara så mysigt att också få se något inlägg ur mina-första-år-boken!
Elsa Billgren gjorde ett sådant super mysigt inlägg på sin blogg när hon väntade sin son,
du kanske redan har sett det? (https://elsa.elle.se/sant-som-blir-minnen/)

Önskar er allt gott!
💙💛 -Susanne 🌸

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*