• header

BACK IN MOROCCO

When we landed in Marrakech, the airport here is so beautiful! 

Hej hjärtan! Vi kom fram till Marocko igårkväll efter en vild flygresa med tre uppspelta ungar bakom oss haha. Min syster har med sina döttrar (första gången de är i Marocko!) och så är vår lillkusin med också. :-) Så himla mysigt. Vi kommer vara både i Marrakech och Casablanca denna vecka. Här i Marrakech ska vi besöka pappas grav och i Casablanca ska vi hälsa på vår släkt och ha minnesceremonin. Nu när vi är här känns allt okej. Känns närmare pappa på något sätt.

Ovan ser ni hur jag såg ut när vi flög igår, bekväma kläder är ett måste! Jumpsuiten köpte jag på Pretty Little Things (tycker det är så gulligt med jumpsuits när man har en babybula) och jackan hos Boohoo. Resväskan är från Away, skorna från Balenciaga och väska från Saint Laurent. Nu är jag i vecka 26 och magen börjar bli stor och det var lite svårt att sitta bekvämt i fem timmar. Fick förfrågan om ett jobb i vecka 30 vilket skulle inkludera långflyg men jag tackade nej eftersom att jag har dragit ner på antal flygresor. Är glad över att jag gjorde det för jag tror inte jag hade pallat sitta still så länge när jag är ännu större.

Iallafall, nu har vi precis ätit en härlig frukost i solen och vi tänkte ge oss ut på stan med vår farbror! Puss och kram.

// Hi sweethearts! We arrived to Morocco last night after a wild flight with three excited kids behind us haha. My sister brought her daughters (their first time in Morocco!) and our little cousin is with us too. :-) So cozy. We will be in both Marrakech and Casablanca this week. Here in Marrakech we will visit my father’s grave, and in Casablanca we will visit our family and have the memorial ceremony. Everything feels okey now that we are here. I feel closer to my dad somehow.

Above you can see what I looked like when we traveled yesterday, comfy clothes is a must! I bought the jumpsuit at Pretty Little Things (I think it’s so cute with jumpsuits when you have a baby bump) and the jacket at Boohoo. The suitcase is from Away, shoes from Balenciaga and bag from Saint Laurent. I’m in week 26 now and the belly is getting big and it was a bit hard to sit comfortable for five hours. I was requested for a job in week 30 which would include a long flight but I said no since I have cut down on my number of flights. I’m happy I did cause I don’t think I would have managed to sit still for so long when I’m even bigger.

Anyway, now we just had a lovely breakfast in the sun and we’re gonna go out for a stroll in the old town with our uncle! xx

42 Comments

Marockan

Hon tackar nej på grund av att hon är gravid, INTE på grund av miljön som vissa tror. Så brydd är inte denna sk influencer om naturen.

Reply
Marockan

Ska du inte lära dig ditt språk arabiska? Hur ska din son lära sig om du inte kan?

Reply
Ida

Vad menar du med ditt språk? Kenza bor i Sverige så gissningsvis ser hon svenska som ”sitt språk” och det kan hon ju redan.. Varför skulle hennes son lära sig arabiska när de bor och ska bo i Sverige, ett språk som varken hon eller Aleks talar. Märkliga frågor du har.

Reply
Malin

Nej då blir det väl svårt? Att sonen ska lära sig om ingen i familjen kan språket? Hur tänkte du där?

Reply
Daniella

Så anklagande. Sedan när blev det ett måste/ens plikt att lära sig ett språk bara för att man har en förälder därifrån? Finns intresset kan sonen lära sig via skolkurser.

Reply
Sluta kritisera!

Hennes son kommer vara 1/4 marockan, jag känner många personer som är 1/4 någonting utan att kunna mycket språk eller kultur allmänt. Varför ska folk alltid behöva trycka ner på henne, vad är det för fel på människor…? “Du gör fel här, du gör fel där, sluta med det där”. Dags att inse att det är ni som bara kan kritisera henne som gör fel, snälla lägg av.

Reply
Också marockanska

Snark! Istället för att vara glädjas över att hon åker ner och hälsar på familjen och sitt andra hemland så ska man tjata om att hon inte kan arabiska. Hon verkar vara en stolt marockan. Stolt över sitt ursprung och familj. Ja hon kan inte språket men kan ju inte vara så lätt om man växer upp mestadels med sin svenska mamma… Vem vet hon kanske lär sig darija en dag?

Reply
Johanna

Vet inte hur länge du läst bloggen men Kenza är uppvuxen i Sverige, har bott här hela sitt liv och hennes pappa – som är den med arabisk bakgrund – var inte särskilt närvarande eller iallafall inte ett jättebra föredöme för henne under uppväxten.. Så, varför skulle hon prompt ha lärt sig arabiska menar du? Det är väl inget krav eller? Så märklig kommentar.

Reply
Elin

Varför antar du att hennes son måste lära sig? Och att Kenza måste lära sig arabiska enbart för att hennes son ska kunna det? Kenza skrev själv på instagram att hennes barn endast kommer vara 1/4 marockan, och att Aleks ska prata serbiska med honom. Två språk räcker i min mening gott och väl, och det är helt upp till Kenza och Aleks vilka språk deras barn kommer lära sig som små.

Reply
Carolina

Ni som klagar på att kenza vill lära sitt barn språk, Hallååå vakna upp. Språk är det bästa och häftigaste att lära sig!!! Lär era barn så många språk ni bara kan. De kommer tacka er senare i livet!

Reply
johanna

Förstår att det måste vara skönt att vara där ändå, omgiven av familj och släkt! Hoppas ni får en fin vistelse och att minnesceremonin blir fin :)

Reply
s

minns förut att du skrev en hel del om din släkt i Marocko. ni var “nära” med er farmor, har jag för mig, men inte med pappa och resten av hans sida kommer jag inte ihåg vad du sa. men vad roligt att ni ska träffa er farbror, att ni är nära varann ändå trots annat som var i det förflutna… önskar er en trevlig resa (med tanke på). :) kram på dig och magen

Reply
Annie

Hej! Ser så himla fint ut i Marocko. Men jag tänker på hur säkerheten känns? Typ när man går ut på stan och så? Det är ju ett väldigt muslimskt land och vet att IS är rätt stora där. Tänker bara på dedär mordet på danska o norska tjejen :( usch!! Hemskt. Förstår att de flesta människor såklart är underbara men undrar bara om det känns säkert att röra sig fritt där eller vad man ska säga? Alltså utanför hotellområdena. Kram o ha en trevlig resa

Reply
Frida

Hur är storlekarna från Pretty little Things? Hade tänkt beställa några klänningar därifrån men har inte riktigt vågat.. :P

Reply
ule

The airports in Marrakesh and Fez are really pretty! I must commend Moroccans for good taste in architecture – everything is so coherent and they have a good eye for blending traditional with modern as seen in the airports.

Reply
Cajsa

Vad har hänt med dig och Klara? Förklara gärna. Vi är många som undrar och värre vore att spekulera. Jag hoppas att ingenting dåligt hänt dig, du behöver inte det efter det år som just varit. Kram!

Reply
Hanna

Vad bra att du vill sluta flyga så mycket!! lovar att ditt barn kommer tacka dig för det.

Reply
Matilda

Bra att du har dragit ner på antalet flygresor, en av de största miljöbovarna :( hoppas fler gör det!

Reply
Linnea

Snälla… jag vill inte skrämmas bara säga att jag hoppas att du minskar på flygresorna för dig och ditt barns skull nu i slutet av graviditeten. Jobbar på intensiven för förtidigt födda och nyfödda och jag önskar inte att någon hamnar där, speciellt inte på grund av att man flugit, vilket händer ibland. Ta hand om dig. Njut av tiden med barnet i magen! Kram

Reply
Sandra

Hej Kenza, blev lite nyfiken över hur du kommunicerar med din släkt i Marocko? Blir det mycket engelska eller är det någon i din familj som kan arabiska som är med och tolkar lite?

Reply
Jess

Prata gärna mer om att du vill dra ner på flyg! Det/du behövs för en hållbar framtid. Jag är personligen så trött på rese-content. Influensers har blivit content-bekväma (dvs boka resa och uppdatera därifrån så spelar det nästan ingen roll vad man gör. Det är ju utomlands!).

Staycation for life. Familj och kärlek är viktigast ♡

Reply
JB

Lyssnar din och Danis podd och herregud så fint avsnitt, jag gråter. Du är en helt underbar person Kenza, vi är så många som älskar dig. Tack för att du delar med dig av dina motgångar, du har fan inte haft det lätt varken psykiskt eller fysiskt. Jag är så glad att du och Aleks väntar er son. Du förtjänar ALLT det bästa, du är så genuin, ärlig och transparent. Du har inspirerat mig i nästan halva mitt liv nu och det kommer du fortsätta göra <3 All kärlek till dig och din familj.

Reply
Johanna

Vilket fint podavsnitt! Jag grät hela vägen till jobbet i morse när jag lyssnade.

Reply
En annan där ute

Lyssnade precis på er podd nu på morgonen. Herregud vad berörd jag blev, satt på bussen o bet ihop för att inte tårarna skulle rinna, men det var svårt! Kan inte smälta allt när du öppnat upp så här efter alla år, du kunde liksom inte varit en mer sympatisk och fin människa?! Blir så otroligt berörd av ditt liv. Och det som slog mig mest var att det var viktigt för mig att få höra den här historien om familj, relationer och om att en person går bort… för allt som kretsar i mitt huvud nu är vår andra ivf som börjar om några dagar när mensen kommer. Sedan du tipsade om Ruvarpodden lyssnade jag på ditt avsnitt där som var så bra, och sedan har jag börjat sträcklyssna på alla deras gamla avsnitt. Det känns bra och skönt att höra folk prata om det, jag blir förberedd på vissa saker jag ännu inte gått igenom och så vidare. Men jag känner också att jag hamnar mer och mer i en ivf-bubbla där alla tankar tar över mitt liv. Det var skönt för mig att få lyssna på din viktiga historia med din pappa, som faktiskt inte handlar om att skaffa barn. Det finns annat viktigt, roligt och sorgligt i livet – det var bra för mig att bli påmind om då det känns som att detta med att skaffa barn är ALLT. Men livet är ju faktiskt mycket mer, både gott och ont. Du fattar inte hur betydelsefullt det är att du öppnar upp dig som du gjort de senaste månaderna. TACK för det, du gör skillnad! Ska självklart skänka till dig insamling men måste vänta till lönen kommer. Kram och TACK för ALLT!

Reply
Linn

Hej! Du och Dani har en fantastiskt bra podd!! Älskar att lyssna på den, dock blev jag lite fundersam över reklamern på introt på senaste podden där du pratar om alkoholmissbruk. Då är det reklam för Keno (spel) och känns bara olustigt när ni pratar om missbruk och det kommer upp reklam för spel. Är det ni som väljer då spons / reklam? Mvh Linn!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Nej det är inte vi som väljer reklam utan dessa annonser rullar automatiskt genom Acast. Däremot har vi sagt från första början att vi inte vill ha reklam för just alkohol, spel, dieter osv, så jag har hört av mig till dem och sagt till. Tack för att du uppmärksammade detta! <3

Reply
Emily

Vad kul att du skriver att du dragit ner på långflyg, sååå viktigt och bra beslut av dig!! <3

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*