• header

MOROCCO SNAPSHOTS PT I

Hej bloggen! Vi landade hemma i Stockholm inatt, så skönt att vara hemma och vakna upp i sin egen säng med Mani bredvid. <3 Här kommer ett gäng blandade bilder från Marocko! Börjar med första dagarna då vi var i Marrakech.

Den här utsikten man möts av från balkongen på La Mamounia är ju inte nådig. Är det klart väder så ser man Atlasbergen tydligt och det är så vackert!!

// Hey guys! We landed in Stockholm late last night, feels good to be home and wake up in our own bed with Mani next to us. <3 Here’s a bunch of mixed photos from Morocco! I’ll start with the first few days when we were in Marrakech. 

The view from the balcony at La Mamounia is insane. If the weather is clear you can see the Atlas mountains and it is so beautiful!!

Spat är ju också så himla fint. Har bott på detta hotell förut och blev lika häpen denna gång över alla detaljer! Jag, Aleks och min bror hängde i spat en timme en eftermiddag när vi behövde en liten paus från de vilda barnen en stund. ;-) Måste dock säga att fasen vad mysigt det har varit att ha tillbringat en hel vecka med mina systerdöttrar!! En i varje hand hela tiden. Saknar dem redan. <3

// The spa is also so beautiful. I’ve stayed at this hotel before and I got just as blown away this time by all the details! Aleks, my brother and I spent an hour at the spa one afternoon when we needed a little break from the wild kids. ;-) I have to say though that it was so cozy to spend a whole week with my nieces!! One in each hand all the time. I miss them already. <3

Jag och lilla magen! Ni frågar alltid om denna bikini, den är från Monday Swimwear och en av få bikinis där mina bröst fortfarande får plats. Hur mycket större blir brösten sen efter förlossningen och mjölkproduktionen kommer igång? Jag klagar dock inte, de har aldrig varit såhär snygga och fasta haha! Det ser nästan ut som sillisar. Får passa på och njuta för efter amning (om jag kan amma dvs) kanske de aldrig ser likadana ut igen.

// Me and my little belly! You always ask me about this photo, it’s from Monday Swimwear and it’s one of the few bikinis where my boobs still fit haha. How much bigger will the boobs get after birth when the milk production starts? I’m not complaining though, they have never looked this good and firm haha! It almost looks like fake boobs. I’m enjoying it while it lasts because after breastfeeding (if I can breastfeed) they might never look the same again.

I Marrakech strosade vi bland annat runt i medinan och kollade på alla vackra saker, drack färskpressad granatäppeljuice och shoppade lite. För mig och Aleks blev det lite ny keramik, dock inte inne här utan vi stannade till med bilen vid Atlasbergen och köpte från ett ställe vid vägen. Det gäller att pruta för annars blir man riktigt lurad haha, jag är sämst på sånt men Aleks fattade grejen. “You’re not Swedish, you’re Moroccan!!” sa säljarna skrattandes till honom.

// In Marrakech we walked around in the medina and looked at all the beautiful stuff, drank freshly squeezed pomegranate juice and shopped a bit. Aleks and I bought some new pottery, not in here though but we stopped with the car at the Atlas Mountains and bought from a place along the road. You really have to bargain otherwise they will fool you big time haha, I suck at that but Aleks got the thing. “You’re not Swedish, you’re Moroccan!!” the salesmen told him and laughed. 

Ser ni bergen där bak? Så fint! Här är jag en av dagarna i Marrakech, klädd i en jumpsuit från Nelly. Det är stor skillnad på att vara gravid i Marocko och i Sverige, där nere blir man behandlad annorlunda när de ser att man är gravid och ALLA vill hjälpa en. Man får gå före i alla köer och på flygplatsen t.ex. så skulle personalen i säkerhetskontrollen hjälpa mig att packa ihop mina grejer, stänga min väska osv och inte låta mig bära något. Jag skämdes typ haha för jag känner ju att jag kan göra allt som vanligt, men det är ju väldigt snällt.

// Can you see the mountains in the back? So beautiful! Here’s me one of the days in Marrakech, dressed in a jumpsuit from Nelly. It’s a big difference in being pregnant in Morocco and in Sweden, down there they treat you differently when they see that you are pregnant and EVERYONE wants to help you. You get to pass all the queues and for example the staff in the security check at the airport wanted to help me with stuff, close my bag etc and not let me carry anything. I was almost ashamed haha because I feel that I can do everything as usual, but it’s very nice of them.

Couscous uppe på en takterrass mitt i medinan, ja tack!! Inte i närheten så god som farmors dock men det dög. ;-) Här uppe satt vi i solen och åt massa mat och glodde på alla människor nedanför. Vi hade tur med vädret, det var väldigt soligt och fint typ alla dagar! De första dagarna hade vi runt 20 grader och mot slutet av veckan 27.

// Couscous up on a roof terrace in the middle of the medina, yes please!! Not as good as my grandma’s though but it was okey. ;-) We sat up here in the sun, ate lots of food and stared at all the people downstairs. We were lucky with the weather, it was sunny and beautiful almost every day! The first days we had around 20 degrees and by the end of the week it was 27.

Och så en liten bild på mig och min älskling kvällen innan vi åkte till släkten i Casablanca! Vi åt en riktig DUNDERmiddag på hotellet hela gänget, bara massa marockansk mat (åt en helt fantastisk chicken tajine vars smak påminde mig så mycket om åren i Fez) & musik och det var himla trevligt. Kvällens roligaste var när en i gänget, utan att nämna några namn, bad servitören att hälsa till “the big chef COCK” att maten var underbar. Hahahaha. Att en liten felsägning kan vara så rolig.

Nu: ta itu med all tvätt. Packade dock upp redan inatt när vi kom vid halv två haha. Jag kan verkligen inte låta resväskor ligga framme…

// And then a little photo of me and my man the evening before we went to visit our family in Casablanca! We had a DELICIOUS dinner at the hotel with the whole gang, just lots of Moroccan food (I ate an amazing chicken tajine and the flavor reminded me so much of the years in Fez) & music and it was so damn nice. The funniest moment this evening was when one of us, without mentioning any names, asked the waiter to tell “the big chef COCK” that the food was lovely. Hahahaha. (kock = chef in Swedish)

Now: deal with all the laundry. I unpacked all the bags last night though when we got home at 1.30 am haha. Seriously I just can’t let my luggage lie around…

29 Comments

noor

In Dutch we also say ‘chef cock’ but then you write it as ‘chef kok’ haha.

Love this posts. It is also very warm in Belgium, getting spring feelings already!

Reply
Patrycja

Hey Kenza I was surprised to read you seem to be treated differently when pregnant in Sweden… I thought that Sweden would also be understanding of expectant mothers? In Poland, in Rossmann stores they do this ‘pregnant first’ thing, that if customers don’t let a pregnant woman go first in the line the cashier will ask a pregnant woman to come first anyway… which is not to say in general that people are always attentive to pregnant women. To be honest I have no comparison as I haven’t spend some longer period of time abroad or never been pregnant myself to notice if people really help or not.

Reply
emelie

No, the culture in sweden is different. They dont even get up for older people on the bus but let them stand, only some foreigners do that.. they dont have the same culture and respect as the whole rest of the world has. From the us to russian, everyone respects pregnant women or older ones except here. I have never been pregnant nor am I old but I know how many times I had to lift my butt for someone pregnant or old cause no one would. awful

Reply
Frida

Kan inte du tipsa om bra gravidtrosor? Alla skaver och jag hittar inga som inte ger fula kanter på rumpan.. hehe

Kram på dig

Reply
Zouiten aya

I like u so much why u didn’t came to rabat. Also I like so much what u do 🥰🥰😍😍😘😘🇲🇦🇲🇦

Reply
ISA

haha åh är som du med att packa upp! Får kryp i mig av att se någon som varit hemma typ 1 vecka och resväskan står orörd! UUUUH!!

Reply
Cecilia

Det här med att brösten blir annorlunda efter amning är ett ganska intressant ämne, när jag pluggade så fick jag reda på att det är själva graviditeten som förändrar brösten mest och inte amningen, har själv trott det varit tvärtom. Saxat direkt från mammasidan nedan. Intressant info :)

“Visste du att det är graviditeten som är orsak till den största förändringen i brösten? Alltså inte amningen i sig. Brösten förändras enormt på insidan under själva graviditeten. Mycket av fettet i brösten är vid förlossningen ersatt med bindväv, mjölkgångar och alveoler med råmjölk. Du kommer därför oavsett om du ammar eller ej uppleva att brösten är annorlunda efter födseln. Att undvika att amma för att slippa hängbröst är därför ett argument som det inte finns någon verklighetsförankring i. Du bör då hellre undvika att bli gravid om du inte vill få förändrade bröst…”

Reply
Dixi Wonderland

Låter helt underbart! Trots att resan förmodligen var jobbig så verkar det som att den blev så bra som den kunde ha blivit trots omständigheterna <3

Reply
Frida

Ojoj när mjölken rinner till sen några dagar efter förlossningen så beskrev min BVC morska det som att brösten kommer vara spända och hårda,ömma och typ lika stora som Dolly Partons.😂och hon hade typ rätt

Reply
Moa

Haha, minns fortfarande när min mamma kom hem till oss första gången när dottern hade fötts och jag satt och ammade henne. Så kläcker min mamma ut sig: Men!!! Herreguuuud vilka bomber!! Mina bröst gick från en 80C till 90F under graviditet och amning 😂 Helt galet! Sen har dr aldrig varit sig lika sen dess, men äh, de har gett mina barn mat, så en ska inte klaga 😁

Reply
Eve

Kände mig som dolly parton när mjölken rann till, stenhårda upp till hakan och 4 storlekar större 🙈 Inte så skönt och lätt för bebis att få bra tag om bröstet då så pumpa ur eller handmjölka ur lite av den värsta stasen så blir det lättare för bebis och skönare för dig ☝🏼🙏🏼

Reply
Emely

Råder dig redan nu att gå med i “amningshjälpens slutna grupp”på Facebook så kommer du öka dina chanser att få till en bra amning med tusen procent. Lovar att det kan va nåt utav de bästa du kan göra. Amning är ofta trickigt men fullt naturligt och funkar nästan alltid för dom som verkligen vill och försöker. Kram🌺

Reply
Sofie

Ja, brösten blir nog aldrig desamma igen. Under graviditeten gick mina från en C-kupa till en H-kupa, dom var enorma tyckte jag! När mjölken rann till blev dom ännu större, men sen la det sig. Jag ammar fortfarande ett år senare och är nu gravid igen, tyvärr har dom inte ”studsat” tillbaks utan är rätt hängiga. För mig som alltid haft små och fasta bröst (och gillat det!) och kunnat gå utan bh under toppar känns det främmande med dom här stora taxöronen. Ser inte snyggt ut utan BH längre. Kanske blir det bättre när jag slutat amma för gott (har hört att dom kan gå tillbaks lite då), kanske inte. Men det spelar ju verkligen ingen roll, dom har gett min son näring, trygghet och kärlek i ett helt år så jag är dom för evigt tacksamma, hängiga eller ej. ❤️

Vad fin du är som gravid, det klär dig verkligen!

Reply
Anonym

När mjölken rinner till kommer brösten bli typ dubbelt så stora! Det är galet! Så se till att köpa amningsbh i större storlek ☺️
Lyssnade på eran senaste podd, ni pratade om första toabesöket efter förlossningen. Jag ringde min kille och grinade efter jag bajsat första gången efter förlossningen 😂😂

Reply
Emelie

Mina bröst växte enormt mycket under graviditeten, men blev ännu större när jag väl började amma. Sedan krympte dom lite när amningen kom igång ordentligt, så ja många olika storlekar! haha :-) Har en hel del bristningar nu när mina bröst är “vanliga igen” men dom ser verkligen inte alls ut som innan graviditeten. Gör mig ingenting dock :-)

Reply
johanna

Marocko är verkligen magiskt vackert, inte besökt landet själv men har vänner som varit där. och wow! Någon dag i framtiden får det bli en resa dit :)

Reply
Polly

Så det går rykten om att en gravid kvinna opererat brösten..
Gud jag undrar verkligen om det gör fysiskt ont när vissa människor tänker.

Reply
Alexandra

Följt dig sen du var 16 (vi är lika gamla) och när du kom upp med dina problem så kunde jag inte sluta gråta. Kände igen mig i allt som du sa. Fick själv gå igenom 4 stycken missfall innan jag till slut fick min fina lilla son för 6 dagar sen. Det är helt underbart samtidigt som det vissa stunder känns riktigt jobbigt pga baby blues. Som svar på din fråga kan jag säga att när mjölken väl kommer igång så är det som att brösten växer flera storlekar över en natt typ, haha.

Kram på dig och grymt gjort av dig att du vågade gå ut med det du gått igenom ❤️

Reply
Sofia

Två storlekar till tycker jag att de går upp när mjölken rinner till, sen kan de gå ner en storlek direkt efter amning och upp den igen när brösten fyllts på eller vad man ska säga 😊

Reply
Mathilda

Alltså mins bröst blev kanonkulor veckorna efter förlossningen. Nu när jag ammat i snart fem månader ser de ut som pannkakor 😂 Förutom på morgonen då de är lite mer mjölkladdade 😂

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*