• header

BANGS

Hello bangs!

Körde en spontanare igår och klippte en lång gardinlugg! Eller spontan och spontan.. Jag har ju funderat på det väldigt länge men igår när jag skulle möta upp Ines för en lunch så satt hon hos frisören, så jag drog förbi där och vips så satt jag också och blev klippt hehe. Har inte vågat klippa gardinlugg innan för att jag har tänkt att det inte kommer bli bra på mig som har tunt hår. MEN jag har ju fått mycket tjockare hår nu under graviditeten (hallelujah!) så jag passade på! Den kommer ha vuxit ut lagom till när håret trillar av igen haha, tydligen tappar man mycket när man ammar/slutar amma.

Vi började med en väldigt lång längd så att jag fick känna på först, drar nog dit och klipper den lite kortare sen. Jag är iallafall väldigt nöjd! Nu ska jag bara försöka få in tekniken för hur man fönar den. Gör man inget så lägger den sig som en äkta Nick Carter-frilla. Kanske därför jag drömde om BSB inatt?

// I cut a long curtain bangs yesterday very spontaneously! Ok not so spontaneous maybe.. I have been thinking about it for a very long time but yesterday when I was meeting Ines for a lunch she was sitting at the hairdresser, so I passed the salon and suddenly I was sitting there myself getting my hair cut hehe. I haven’t dared to cut a curtain bang before because I thought it wouldn’t look good on me because of my thin hair. BUT my hair has gotten much thicker now during pregnancy (hallelujah!) so I took the chance! It will have grown out right in time for when I start losing hair again haha, apparently you lose a lot of hair when you breastfeed/stop breastfeeding.

We started with a very long length so that I could get used to that first, I think I will go by and cut it shorter later. Anyway, I’m very happy with it! Now I just have to get the right styling technique. If I don’t style it, it automatically forms like a true Nick Carter hairstyle. Maybe that’s why I dreamed of BSB last night?

39 Comments

A.O

På vilket sätt har du fått tjockare hår? Tänker att om du fått fler hårstrån så har de väl inte hunnit växa ut till din längd på den korta tiden? Och varje hårstrå kan väl inte plötsligt bli tjockare? Eller tänker jag helt fel? 🤔

Reply
Sara

Man får tjockare hår under graviditeten för att man inte tappar lika mycket hår! Vanligtvis tappar man typ 100 hårstrån om dagen, det gör man inte under graviditeten och därför blir håret tjockare.
Efter graviditeten tappar man dock ALLA de hårstrån som inte tappats på 9 månader och det bara ramlar av i typ tofsar och håret känns sååå tunt. Och efter tappet när nya strån växer ut har man små babyhår på precis hela skallen! Hårtappet har alltså inget med amning att göra som många tror. Även om man inte ammar sitt barn tappar man alla dessa extra-hårstrån.

Reply
Eva

Många tappar mycket mer än det man inte tappade under graviditeten. Jag hade kala fläckar på huvudet och det är ju inte det som jag skulle ha tappat om jag inte var gravid liksom. Det har med hormoner att göra och kan förvärras av järnbrist. Så ta järntillskott länge efter att barnen är fött om du hade lågt!

Reply
J

Man tappar mindre hår! Om du alltid tappar ca x hårstrån under en dag och helt plötsligt tappar mkt mindre så blir det tjockare men det är som hon skriver tillfälligt pga hormoner och de flesta tappar sen mer!

Reply
AG

Man brukar tappa mindre hår under en graviditet, vilket medför att håret blir tjockare 😊

Reply
Milena

i think it looks cute and summery but i would not call that bangs. its just layers to me. you just layered the front a bit. to call it bangs they need to be shorter for sure. :)

Reply
Maria

Hahahahaha I looked exactly like Nick Carter as well 😅😂 Bangs really fits you!

Reply
Kikki

Hej!
Att man börjar tappa hår beror på inte på amningen, det beror på hormonerna. De månader man är gravid, slutar man tappa hår och när hormonerna ställt om sig (ungefär 3 månader efter förlossning) så börjar man tappa hår igen, då ska allt hår man inte tappar under graviditeten tappas 😀

Reply
Julia

I remember in a shoot before you had fake bangs and it looked so good 😃 glad you took the risk xx

Reply
Sara

HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA ASSÅ…. VA FAN HAR DU PÅ DIG. Går du igenom någon identitetskris?

Reply
Louise

Supersnygg lugg!👌🏻

Att man tappar hår sen pga amning är en myt faktiskt. Man tappar mindre under graviditeten av nån anledning jag inte kommer ihåg😅 men sen efter så tappar man typ det man skulle tappat egentligen som gravid. Så har ingenting med amning att göra 😊

Reply
Cissi

Är en myt om att man tappar håret pågrund av amning, är att alla gravid hormoner försvinner ur kroppen ca 2 månader efter barnet fötts :) så man tappar oftast håret ändå även om man väljer att inte amma.

Reply
Maja

Att tappa hår har inte med amningen att göra. Det har med graviditet att göra. Och hormoner. Jag som inte ammat mitt barn tappade hår ändå =) Normalt tappar man ca 100 hårstrån om dagen, efter en graviditet tappar man ca 500 hårstrån om dagen. Det är en HEL DEL! 😅 (Det kan börja först efter man slutat amma pga hormoner som frisläpps först efter amning.)

Reply
Maria

Jättefin i lugg!

Lyssnade på avsnittet om förlossningen, vilken härlig förlossning Dani verkat ha! Mina två gick också bra, instinsivt, mycket smärtsamt, och ingen bedövning då det gick för fort, men man glömmer, iaf jag 🙂

Men däremot så kände jag verkligen inte samma intensiva kärlek med vårt första barn på en gång, vilket jag hade väldigt dåligt samvete över. Det är ju fullt normalt att känna så vet jag nu, men få som pratar om det.

Jättemysigt avsnitt iaf 🙂

Reply
Jaezmine

Ååh vad fin du är! 😍 Strålar om dig 😍 Att tappa håret när man ammar har tyvärr inget med amningen att göra utan handlar om graviditeten även om man skulle kunna tro att det beror på just amningen 😊

Kraaam från mig och min lilla skrutt ❤

Reply
Cia

Jag hade sinnessjukt fint hår när jag var gravid, sen tappade jag typ hälften av allt hår (ammade ej) och nu har de mesta växt ut typ 1 DM så har en kort ful frisyr när jag sätter upp mitt långa hår 😂

Reply
Jln

Your new hairstyle suits you very well!! You look more like a woman woman, you know? I don’t mean it bad but i can’t explain it, but i mean it in a good way :-p

xx

Reply
Nina

Man behöver inte amma för att håret ska trilla av efter en graviditet. Jag flaskmatar min son och håret bara väller av (känns det som) 😭
Snyggt var det iallafall!

Reply
Sara

Vad hände med emellan dig och din vän Klara som du umgicks och reste mycket med ? Trodde ni va nära och skulle även börja en podd ihop ?

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*