• header

PREGNANCY WEEK 27

GRAVID VECKA 27
94 DAGAR KVAR / 94 DAYS LEFT

Bebors status: Och vi är nere på tvåsiffrigt! Det är ju helt sinnes! Om 3 månader blir jag mamma. Denna vecka ska bebisen ha gått över 1 kilo (och ca 35 cm lång) och det stämmer enligt ultraljudet vi gjorde tidigare i veckan. Han har en god chans att överleva om han föds nu vilket känns väldigt skönt, men jag hoppas såklart att han håller sig inne ett bra tag till. Tarmarna har mognat och skulle nu klara av att ta emot modersmjölk! Veckans fruktjämförelse: ett salladshuvud (ihopkurad antar jag).

Bebor’s status: And we’re down on two numbers! That’s crazy! I will be a mom in 3 months. This week the baby should have passed 1 kg (and is around 35 cm tall) and that is correct according to the ultrasound that we did earlier this week. He has a good chance to survive if he’s born now which feels good, but of course I hope that he will stay inside for a while longer. His guts has matured and would now be able to handle my milk! Fruit size of the week: a head of lettuce. 

Min status: Förra veckan började jag få lite ont och denna vecka har det blivit värre. Är jag igång en hel dag och går mycket så känns det fram mot kvällen i både ljumskar & bäcken, höft och rygg. Foglossning på g? Tränade ett pass igår vilket jag känner hjälpte väldigt bra. Annars så mår jag bra, lite illamående vissa morgnar igen men det är hanterbart.

Förresten, går jag in i 3e trimestern nästa vecka eller näst nästa? 28 eller 29? Alla appar säger ju olika!

My status: Last week I started to get some pain and this week it has gotten worse. If I’m up and running around a whole day I feel some pain towards the evening in pelvic, hips and back. I did a workout yesterday which I feel helped a lot. Other than that I feel fine, a bit nauseous some mornings again but I can handle it.

Btw, am I entering 3rd trimester next week or the week after that? 28 or 29? Cause the apps are giving me different info!

Övrigt: Som jag skrev ovan så gjorde jag ett 3D ultraljud tidigare i veckan! Det var häftigt, där inne låg han och lipade och gäspade. Vinkade med lilla handen. Världens finaste. Det är inte direkt så att jag vet hur han ser ut nu, men man fick typ en liiiiiten aning om näsa och läppar iallafall. Ni får se detta i veckans vlogg som kommer upp strax! :-)

Other: Like I wrote above we did a 3D ultrasound earlier this week! That was cool, he was in there sticking his tongue out and yawning. Waving with his little hand. The worlds most beautiful. It’s not like I know what he looks like now, but I kinda got a small idea of his nose and lips. You’ll see this in this week’s vlog that will be up soon! :-)

1

34 Comments

Natassa

Insåg nyss att jag föddes i vecka 30 vilket skulle vara som om du födde om tre veckor?? Sjukt

Reply
Leanne

You look amazing! I hope you have an easy rest of pregnancy and birth.

If I knew more Swedish I’d write this comment in it, but I’m getting better thanks to you!

Reply
S

Kan du lägga upp lite om hur du tränar, vad som känns okej för dig med övningar osv? 😊

Reply
Sophie

Det är så sjukt hur “färdiga” bebisar är redan i vecka 27,visst behöver dom massa hjälp om dom föds så tidigt, men det är ändå små små bebisar som kommer ut och inte aliens typ haha. Mina tvillingtjejer föddes vecka 26+6 och är idag två friska och välmående 2 åringar, bara smalare och lite kortare än de flesta 2 åringar :)

Dom vägde 1024 och 962 gram och var 36,5 och 37 cm långa

Reply
Emma

Jag kan verkligen rekommendera dig att läsa på bakingbabies.se (finns även på Instagram). Mia som driver sidan är fysioterapeut med inriktning på kvinnohälsa och har massa tips för graviditetsrelaterad bäckensmärta.

Reply
Aida

Från och med v.28 (27+0) går du in i sista trimestern. It’s here baby 😅😅😅

Reply
Julia

I think your little lettuce will look a lot like you. We always say boys look often like their mommies and girls like their daddies 🙃🙂💕

Reply
StrongMama

åh Kenza, alltså du ser så fin ut i din fina mage. Du är så vacker och jag är verkligen så glad att det gick bra för er efter att ha hört din/er historia. Fina du, det kommer att gå så bra, du förtjänar det allra bästa i ditt liv. Stor kram och grattis till tusen för alla månader som går och alla framsteg ni tar. <3 kram

Reply
Nadja

Ett tips: får du för ont eller börjar så gå och testa ut ett foglossningsbälte hos sjukgymnast. Det har hjälp mig enormt mycket, även sitta på pilatesboll och göra övningar just för foglossning 😃🙏🏼

Reply
Matilda

Hur resonerar du kring alla ultraljud? Vill inte shamea, du gör såklart som du vill med ditt barn, men det hade bara varit intressant att veta. Generellt vill man inte göra ultraljud som inte är medicinsk motiverade eftersom man inte vet hur det kan påverka barnet och om det eventuellt kan vara skadligt att göra många UL. Nytta ska överväga risk. Hur har du tänkt?

Reply
Nova

Har följt dig sedan 2011 men din blogg nu sen du blev gravid, WOW! Vilken jäkla resa. Du är grym Kenza och jag är glad att vi fått följa med på din livsresa.

Reply
MATEA

KENZAAAA!!! you adorable human! I am so happy for you and Alex, it’s gonna be such a handsome little guy, I hope you don’t worry as much anymore, and that you are relaxed, everything is going perfectly fine and he is going to arrive healthy, happy and on time :)

p.s. keep doing english subtitles on your vlogs because I always watch them on work on mute (pssst!) haha!

Hugs from Croatian in Canada :)

Reply
Linnéa

Min dotter föddes i vecka 27+5 ♥️ Idag är hon 22 månader gammal och ett riktigt litet energiknippe!

Reply
Madeleine

Tiden går så fort nu. Gick själv in i vecka 30 idag :)
Tredje trimestern börjar efter 28 fullgångna veckor, alltså när du går in i vecka 29 :)

Reply
Anna

Fy farao hade foglossning med båda barnen. Konstigt nog kändes foglossningen mycket bättre om jag gick i höga skor än med låga.
Vi gjorde också 3D-ultraljud med våra barn och det sjuka var att de såg typ exakt likadana ut när de föddes!

Reply
Angelika

I don’t know why but I’m crying and laughing the same time when I watch your vlogs haha Mama’s voice and dance was my favorite hahah <3 It's so amazing. I just wish every child could be so wanted and waited. <3 Absolutely amazing. Lots of love <3

Reply
johanna

du är så himla fin med din mage, vilket i sig känns konstigt att skriva men så är det! Du ser så lycklig ut :)

Reply
Isabelle

Min systerdotter är född för tidigt, hon vägde 765 g och var 33 cm lång. Men allt gick trots allt väldigt bra och snart fyller hon 3 år och är en jätteglad och tuff tjej!

Reply
Anna i stugan

Min bebis såg jättekonstig ut på 3d-bilderna, jag var nästan gråtfärdig när jag fick bilderna i handen. Jättetjocka läppar och enorm näsa, inte söt för fem öre (tyckte jag då). Det absolut första jag tänkte när han föddes (alltså verkligen den första tanken, sekunden då de plockade ut honom) var “PUH HAN SER INTE ALLS UT SOM PÅ BILDERNA!”. Haha. Han var ju världens sötaste bebis (såklart). Jag vet inte om 3d-bilder generellt brukar likna bebisen, eller om jag bara hade otur med nån knasig vinkel eller så.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Haha! Ja mina vänners bebisars näsor såg också större ut på 3d-bilderna än i verkligheten så det stämmer nog. Vår lilles näsa såg också ganska bred ut haha. Sen tycker jag att han såg annorlunda ut från bild till bild så jag vet fortfarande inte riktigt hur han ser ut. :P

Reply
Meme

Tänk på att bebisar ligger i fostervatten och drf ser annorlunda ut. Det ni ovan skriver om bred näsa osv.. vi ser ju också lite knasiga ut om vi fotas under vatten.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*