• header

WEEK 27 VLOG

New pregnancy vlog up! Don’t forget to subscribe to my channel here ♥

Senaste gravidvloggen var i vecka 24 så nu var det dags för en ny! Ni får hänga med mig en dag när vi spelar in podd hos Dani (med lilla bebisen <3), samt när jag gör 3D ultraljudet och upptäcker att Bebor är lik……..? Ja, kolla så får ni se haha!

PS. I nästa vlogg tänkte jag svara på lite gravidrelaterade frågor. Har ju svarat på mycket i podden redan men mina följare som inte kan svenska har ju inte kunnat lyssna, så jag tänkte ta upp ett gäng frågor i vloggen också så att de också får svar.

// My latest pregnancy vlog was in week 24 so it was time for a new one! You get to join me a day when we record our podcast at Dani’s (with the little baby <3), and when I go and do that 3D ultrasound and discover that Bebor looks like……..? Well, check it out and you will see haha!

PS. In my next vlog I will answer some pregnancy related questions. I have answered many questions in our podcast already but since many of you don’t speak Swedish and haven’t been able to listen, I want to answer some questions in my vlog as well so that you also get your answers. 

51 Comments

G

Första barnet är alltid för det mesta lik sin pappa. Andra barnet är lik mamma. Detta har jag sett i många familjer, även min egen. Tror att er son kommer likna Alex 80% o 20% dig. Du är lik din far må han vila i frid, o din lillebror liknar din mamma. Samma här min storasyster liknar pappa o jag mamma.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Hmm ja kanske det! Jag är dock inte första barnet, utan andra (min syrra kom ju först) :-)

Reply
G

Trodde de var din halvsyster, men de kan även vara så att man fått missfall me första barnet. Viktigaste är att våra barn blir/är friska❤️

Reply
Alina

Tror nog det är väldigt olika. När det gäller mina två brorssöner t ex är det tvärtom. Äldsta är lik mamma, yngsta lik pappa.

Reply
angie

nä det håller inte jag heller med om.
min storasyster (första barnet) är lik mamma, jag (andra barnet), är lik pappa.

Reply
G

Säger inte att det är så me alla, brors på hur stark dna man har som förälder. Och om de varit missfall me första barnet då räknas de inte me. Men visst finns de fall där första liknar mamma osv.. Eller en i släkten haha eller brevbäraren hahaha

Reply
Alexandra

Men hur vet kroppen att det är första barnet? Man kan ju fått missfall eller gjort abort innan första barnet dessutom? Jag tror det är en myt..

Reply
Lisa

Ja det tror jag med, finns inget vetenskapligt bevisat att första barnet skulle vara mest lik pappan..

Reply
G

Ja men de ska vara med samma man. Vad jag sett i andra familjer oftast är första födda barnet lik pappa, sen finns det självklart undantag där modern har starkare Dna o barnet liknar mamman.

Reply
S

Nja detdär med “första barn” har inte stämt i vår familj. Det som Kenza sa stämmer lite bättre. Min storebror är lik min mamma medan jag är lik min pappa. Jag har läst att det ligger i naturen att en dotter ofta är lik sin pappa, så att pappan ska känna “igen” sin dotter och sådär. <3

Reply
Anonym

Stämmer inte alltid. Min lilla dotter som är vårt första barn är en kopia av mig (hennes mamma) ☺️

Reply
Julia

Första reaktionen när du fick se honom “han ser ut som morfar” och så visa du bilden på din morfar och det såg ju prick ut som honom! Skrattade rakt ut, du bär på en liten farbror haha <3 Gud vad spännande alltså :) Du och Aleks kommer bli så fina föräldrar! Tack för att du delar med dig av din resa. Blir alldeles varm i hjärtat av dina vloggar, din lycka går rakt igenom skärmen!

Reply
Jennifer

Åh kan du inte säga några namn som du gillar som Alex INTE gillar, och några namn som Alex gillar som du INTE gillar 😊

Reply
Jaezmine

Fina du! 😍 Min skrutt som snart är 1 1/2 år och otroligt lik sin pappa 😊 Dock lik mig som liten. 🤔 Han fick sin pappas näsa, ögonfärg, längd om man gemför hur lång han var i den åldern (tack och lov för det haha, jag är 1.60 lång och min sambo 2 meter prick 😁 ) så väldigt mycket tydliga drag från pappa sin så han kan inte komma undan 😂 men lite lik mig ändå😍 Min sambo som är första barnet är lik sin pappa och hans bror lik sin mamma.. Jag som är det 7e barnet är otroligt lik min mamma, äldsta syster är 50/50 och de andra en stor mix haha 😝

Kraaam ❤

Reply
G

Trodde de var din halvsyster, men de kan även vara så att man fått missfall me första barnet. Viktigaste är att våra barn blir/är friska❤️

Reply
J

Jättefin vlog. Tack för att låter oss följare se o veta så mycket! 😍 Jag undrar vad använder di på ögonbrynen för typ bortste o denna vlog och är der anastasia beverly hills countur kit ??

Reply
E

Vad har du för nyans på ditt Mac bronze puder??? (Det står under) tycker det är så fint varken för mörkt eller orange. Tacksam för svar!!

Reply
Saga

Tack för att du delar med dig av detta. Din lycka både syns och känns 🥰

Ang. det här med att man är lik sin ena förälder. Jag och min syster är bara lika vår mamma. Jag har dock fått mycket personlighet av min pappa tror jag.
Så det är verkligen olika det där 😁

Reply
Alexandra

Brukar inte kommentera, men känner att jag måste få säga att jag älskar din vloggar och tycker du verkar vara sån himla fin och genuin person. Tycker också det är fint att du delar med dig så mycket av dig själv i det här formatet.

Din vardagssminkning som du gjorde i video såg så fin ut, lätt och naturlig, men ändå fin.

Orkar du göra en steg för steg vad du använder? Vet att du har gjort det många gånger, men vore kul med en ny. Vilken ögonskugga använder du t ex? Och vilka produkter innan du börjar lägga sminket? Hade varit toppen! Tack på förhand och fortsätt göra det du gör, du är grym <3

Reply
Jacqueline

Åh, jag har hört att bebisar första dagarna är lik pappan. Detta för att pappan inte SKA ÄTA UPP DEN!! My god… Tydligen från tiden vi var grottmänniskor eller apor haha.

Ett kärt tips till dig Kenza:
Var snäll mot dig själv. Känn ingen press att träffa människor snabbt, komma ut på stan och shoppa snabbt, att det ska vara städat och rent hemma osv.. Njut av bebisen, för den kommer kräva mycket tid. Hehe eller nä, den kommer typ sova första månaden så NJUT AV DET, och passa på att sova när bebisen sover, se en serie osv.
Ett annat tips är att du som sagt ska vara snäll med dig själv, och fungerar inte amningen så är ersättning GULD. För MIG i alla fall. Jag trodde jag var en ”amningsmamma” (vad fan nu det är) men jag var för stressad då miljoner människor kom på besök redan dag 1, mina bröstvårtor var indragna så jag fick ha amningsnapp på bröstet samt en kopp i den andra (för där sprutade det rätt ut medan den jag ammade alltid var tom…). Så bröstvårtorna var helt blodiga, variga o såriga o till slut säger min svärmor: Så, då har vi tillsammans tagit beslutet att sluta amma. Och guuuud så skönt! Jag blev ju mer fri. Min sambo kunde flaskmata på natten (hehe) och därefter har vår bebis sovit 20-08. I know, det är inte vanligt men gud så skönt. Och vi tror det har med ersättningen att göra, att han är så mätt.

I alla fall, funkar amningen: BRA! Funkar den inte: NÄHÄ, next: ersättning. No biggie kenza! Man är lika bra mamma ändå.

Puss till dig! Min lilla mini är 5 månader snart och har en video när han ser typ helt kär ut i dig medan vi ser en video av dig på youtube. Hahah! Vill du se den, finns det något sätt jag kan skicka den på? :)

Mvh Jacqueline

Reply
Martha

Your belly is so big now! ❤️ Crazy how fast time goes.

I can agree to your theory that girls are similar to their dads and boys are similar to mother. I have my dads nose,lips and face shape :D So I think Bebor will look like you a lot.

Lots of love to you and your family,Kenza ❤️

Reply
Ida

Älskar gravid vloggarna :) men asså slickar du SMÖR av kniven? Fick helt chock

Reply
Johanna

Haha SÅ lik din morfar! Vad sjukt, och coolt :D Du verkar ju ha en så underbar relation med din mormor & morfar <3 Saknar min morfar varje dag, det var en underbar ståtlig man och skulle jag någonsin lyckas bli gravid och få en son hade det vart magiskt att få en liten mini-morfar haha… Så glad för din och er skull (Och då är jag knappt en bebis-kär men tror man hamnar där när man är kära som ni är :)) KRAM

Reply
Emelie

Slaver är kända för sin skönhet och du är också så fin så det blir nog en fin blandning.

Reply
Sandra

Fina foto på Lill killen. Alla förmaningar är ju antagligen och förhoppningsvis välmening så det är väl inget att va sur för. Gör som du tycker är bra. ❤

Reply
Julia

Asså vad heter låten??? All night long.. har haft den på huvudet sen igår!! Försökt skriva texten på google men hittar inte inte den jävla låten!!! Så bra. Snälla hjälp nån som vet!! <3

Reply
M

Det är så kul att följa din graviditet. Jag har läst din blogg sedan början, minns alla perioder, från gymnasiet, till de där hemskt höga skorna med nitar tills tiden med Aleks. Så glad för er skull. Det har märkts att du varit ledsen en längre period men nu märks din lycka på bilder, i podden och i dina vloggar.

Nu vet jag inte om du faktiskt sprayade parfym eller inte inför besöket hos nyfödda baby V. Ett råd i all välmening är dock att tänka på att parfym är jobbigt för de små. Jag vågade aldrig säga till som nybliven mamma. All kärlek till dig!

Reply
Ardiana

” Jag bär på min morfar ”
Hahahahahahahahahhahahaahahhaahahah…..så jäkla rolig är du…❤️❤️

Reply
Fia

Alltså du är nog den första kända gravida, vars blogg jag läser, som inte köper ALLT, bara för att! Du har så himla rätt, det löser sig och det enda bebisen behöver är massor av blöjor, värme och närhet från sina föräldrar. Kläder och filtar! Resten är smaksak för att göra vardagen smidig.
Jag har hört att bebisar är väldigt lika sina fäder de första åren, för att papporna ska vara säkra på att de är deras. Mina söner har varit väldigt lika sin pappa men ser att de blir mer och mer drag från mig (7 o 3 år).

Reply
angie

det stämmer inte, om att de är lika pappan de första åren.. många av mina syskon, var lik mamma direkt de föddes.

Reply
Nina

Haha åh som sånt skiljer sig! Ska börja tänka lite på det nu och se. Jag och min bror kanske är undantag då. Jag är kopia av min mamma och han kopia av min pappa 😂

Reply
Adde

Åh det måste nog va jobbigt när man får kommentarer från okända angående vad man får och inte får göra. Samtidigt tycker jag att, som du sa, det är ju olika från land till land och man måste ha respekt och förståelse för det. Även om vissa grejer är självklara för oss i Sverige så är det inte likadant i andra kulturer. Exempelvis det med hunden, kan tänka mig att den kvinnan bor i ett land där det inte är lika vanligt att ha husdjur. Jag kommer ifrån Balkan och där är man lite anti att ha husdjur just för att man vill hålla det ”rent” från päls samt att många ogillar hundlukten hemma. Man är helt enkelt inte lika kunnig om att det ändå kan va rent hemma fast man har husdjur. Det ska vara ömsesidig förståelse från båda hållen. Vi i Sverige har inte all kunskap heller. Många saker som passar folket här passar kanske inte alls i andra länder pga av kulturen och vanorna.

Så ta inte åt dig för mycket och kör ditt race men ville väl bara påpeka att du inte ska tänka ”omg så efterblivet/konstigt hur kan de i det landet tänka sådär” för det finns en bakgrund till det hela :)

Kram!!

Reply
G

fast jo, det är efterblivet att tänka så. Bara för att ett djur har päls är det inte smutsigt. Kvinnor har fött barn i grottor och levt tillsammans med getter, inte gjorde det någon skada. Det är ofta omoderna människor som har något agg gentemot djur..

Reply
A

Ja, absolut jag skrev just det att i dessa länder är det inte lika vanligt och därför har man kanske inte heller tillräckligt med kunskap om att man kan hålla det rent. Det är efterblivet att döma andra genom att anklaga människor för omoderna.
”Omoderna människor” haha alla ska alltså ha husdjur för att vara ”moderna” enligt dig :)
Missförstå mig inte, människor från andra länder har också kärlek gentemot djur.. Herregud, skrev ingenstans att folk från Balkan hatar djur, för så är det verkligen inte!

Reply
Regine

I actually almost never leave comments, but i have followed you since you started blogging.
I’m from Norway, but i guess its easier to understand english? :)
I love your vlogs, even if I dont have kids or can have kids cause of a disease, but i’m loving everything of it,
and I’m so happy for you, and that you finally got pregnant, and I love following your journey <3
You're so beautiful, and I love your style and humor, and I just wanted to tell you that I really love following you :)
Thanks for sharing your ups ands downs with us :)

Reply
Emma

Hej! Vilka är dom bästa gravidleggingsen som du och Dani testade (eller någon annan här i kommentarsfältet) har testat hms och dom är ju så tunna och genomskinliga. Vill ha ett par tjocka som jag kan använda som byxor med kort tröja till. Hade ett par förra graviditeten som jag fått ärva, men hittar dom inte och vet inte var dom kom ifrån 😬😬

Reply
Linda

Jag blir såå exalterad när du lägger upp nya videos, älskar dom! Väntar själv en bebbe som är beräknad mitten av juni! Fortsätt med de du gör, super kul att följa! 😍

Reply
Noora

Hej Kenza,
och vilken fin vloggen igen!! Måste bara kommentera den här “vad kan man äta” saken eftersom jag är finsk och du undrade varför kunde man inte äta rucola. Är inte säker men jag tror att det är inte bara rucola utan inhemsk sallad som är packat till plastik över huvud taget. Min kompis är gravid och hon sa att hon har försökt att äta bara finsk sallad men hon har inte varit så besatt med det (förstås där finns ju också finska / svenska rucola men kanske inte så mycket??). Ville bara dela den här! Puss och kram från Helsingfors och jag hoppas att du fick en liten välvillig skratt över min svenska (jag är inte finlandsvensk utan har studerat svenska i skolan – tror att det alltid roligt när man får en möjlighet att använda det:D) Hoppas att du mår bra! <3

Reply
Petra

Jag vart lätt förvirrad då jag som boende i Frankrike men även googlade svenska gravidråd. Jag följde nog lite av båda ländernas råd. Fast vid färsk rå fisk tänkte jag så här att vilken resturang svarar att nej vår fisk är inte färsk om man nu skulle fråga om fisken är färsk…?
Tog även tacksamt mot alla råd och tips, för tänk om man hade ätit eller gjort något som inte varit bra för barnet och ingen sagt något. Nej hellre ett råd för mycket än ett för litet.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*