• header

MY MORNING

Idag började jag som sagt morgonen med ett träningsevent! Det var BabyBjörn som bjöd in till frukost & träning på Be.Core, där vi fick testa på deras pass “megaformer” (vilket är styrketräning på denna maskin) som är anpassat för just gravida & nyblivna mammor. Har kört vanliga megaformer flera gånger tidigare (innan jag blev gravid) så det var kul att testa på denna variant! Blev dock lite illamående halvvägs in på passet så jag fick sitta och vila en hel del haha.

Mina träningstights är från Boob Design! Nu har jag två par gravidträningstights som jag varierar mellan.

// Today I started the morning with a workout event! BabyBjörn had invited us for breakfast & workout at Be.Core, we got to try their workout “megafoner” (which is strength exercises on this machine) which is suitable for pregnant women & new moms. I’ve done the regular megaformer many times before (before I got pregnant) so it was fun to try this version! I got a bit nauseous halfway through though so I had to sit and rest a lot haha.

My workout tights are from Boob Design! Now I’ve got two maternity workout tights that I change between.

Efter passet bjöds det på frukost och en presentation av deras nya kollektion. Hade redan beställt denna babysitter men nu fick jag även prova deras bärsele för nyfödda! Här på bilden försöker jag föreställa mig att det sitter en bebis i hehe. Känns så overkligt att jag snart går såhär med min son.

Det är en djungel där ute av bärselar, vagnar och allt vad det är och vi kommer med tips och råd från vänner & familj välja det som passar oss bäst. Det sättet funkar för oss, det blir för mycket att lyssna på vad alla har att säga på internet också.

// After the workout we had breakfast and got a presentation of their new collection. We had already ordered this babysitter but now I also got to try their carrier for newborns! Here in the photo I try to imagine a baby sitting inside hehe. It feels so unreal that I will walk like this with my son soon. 

It’s a jungle out there of carriers, strollers and all that and we will choose what’s best for us with help from our friends & family. That way works for us, it’s just too much to listen to what everyone has to say on the internet as well.  

Fortsatte på bebisspåret sen och gick förbi H&M där jag hittade det här urgulliga setet. Fan, skulle inte köpa mer kläder nu för jag har förstått att man får en hel del i present men jag kunde inte låta bli. Han kommer vara så fin i detta, lilla älsklingen! <3

// I continued on the baby mode afterwards, went in to H&M where I found this adorable set. Damn it, I wasn’t going to buy anymore clothes right now because I’ve understood that you get a lot of them as gifts but I couldn’t help myself. He will be so cute in these, my little baby! <3

42 Comments

Emely

Det finns massor mer bärselar som är ergonomiska för både dig och bebis. Dvs att bebis får en bra kurva på ryggen där ryggen är mjukare, samt där bebis får en m formad grodposition på benen där sätet går från knäveck till knäveck. Bebis vill inte hänga i skrevet! Märken som är ergonomiska på riktigt är Exempelvis: ergobaby, manduca, tula, beco baby, fidella, connecta, lillebaby, lenny lamb, soulslings, wompat, men dessvärre inte babybjörn, eller andra liknande! Kul om du bär, det är de mysigaste och mest avlastande som finns plus ganska ofta älskvärt för bebis och stärker anknytningen osv! Livet blir enkelt haha,!🌺🙏

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Denna Mini går ju från knäveck till knäveck? Du kanske tänker på någon annan från BabyBjörn som inte är lika bred? Jag gillade denna iaf, men vi ska även införskaffa oss en bärsjal tänkte vi! Såg så skönt och mysigt ut när min syster bar barnen i sånna.

Reply
J

Ingen babybjörn är ergonomisk. De gillar att påstå det eftersom det inte är en skyddad term men denuoofyller inte kraven. Inte ens på deras produktbild bakom dig har bebisen en bra C-kurva på ryggen.

Reply
Emelie

Åh! Ja det är inte dåligt eller så bara att babybjörn inte har någon bärsele som riktigt lever upp till definitionen “ergonomisk” enligt bärkonsulter! Själv har jag sett andra med den selen där inte det går riktigt från knäveck till knäveck, men det är klart individuellt också 🌺 tänker spontant att om din syster bär i sjal så har hon säkert bra koll o du kan bolla med henne, många som bär i sjal blir lite av nördar haha! Hur som helst brukat man säga att allt bärande är bra bärande, så det var inte menat illa alls utan bara tips på sjukt fina o mysiga andra bärselar 🌺😍

Reply
C

Mycket bra kommentar Emely! Och många bra förslag till riktiga ergonomiska selar! Babybjörn är tyvärr för hård i ryggpanelen också så bebis kan inte forma sig efter C-kurvan (knäveck till knäveck och c kurva på ryggen). Om ni ändå är intresserade av sjalar också så skulle jag rekommendera gruppen Bärsjalar på facebook, där kan ni läsa om ergonomiskt bärande (både selar och sjalar) och även få hjälp av andra om att få inställningarna rätt och lära sig knyt när lillen kommer. Själv har vi en tula free to grow som man kan ha från födsel utan att behöva spädbarnsinlägg. Den älskar vi båda två och den avlastar och känns bra för både föräldrar och bebis. Kram

Reply
S

FATTAR ni inte att hon inte vill ha kommentarer likt dessa med en massa oönskade tips och pekpinnar? Hur svårt kan det vara att bara skita i att kommentera?

Reply
Emelie

Jättegulligt! Men se också till att ha massa bodys som man inte tar över huvudet. Blir ofta en brakfest i början och lättare ta av omlott bodys när de är nedbajsade 😂

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: yes vi har massa sånna också eftersom vi fått höra från vänner att de är lättare att få på. :)

Reply
Katarina

Fast bodyn som hon köpt är ju omlott vid axlarna just för att man ska kunna ”dra ned” den och inte behöva dra upp över huvudet. men håller med, omlottbodys är också jättebra :)

Reply
Ida

Vill ni avslöja vilken vagn ni har valt för lilla Bebor? 🙏🏼 Skulle vara perfekt med lite inspiration og tips til utrustning

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Skrivit det innan men vi valde en Silver Cross Wave! Passar oss perfekt. :) kram!

Reply
noor

OMG, that baby suit is just too cute!!

Your son will be so lucky to have you and Aleks as parents <3

Reply
Melanie

Vilken färg beställde ni på er barnvagn?!
Jag velar på vår färg till vår bugaboo fox som ska beställas men blir tokig på alla färgval. 🙈
Ha en toppen dag fina Kenza!

Reply
Kassandra

Lite “off topic” men hur kommer det sig att vi inte ser dig och din vän Klara längre ? Ni skulle börja en podd och umgicks, reste massor ?

Reply
Jessica Nyström

Kenza vart har du köpt det beige nattlinnet du bar i senaste vloggen o även på maldiverna?? Med spets däruppe. Såååå fint letat överallt!! Är det ett ”gravidnattlinne” eller vanligt?! Kram

Reply
Rebecca

Åh bära nära är så mysigt! De blir jobbigt att lyssna på alla om bärade, man märker snabbt om bebisen inte är nöjd i sele/sjal 😉 trikåsjalen första månaderna va de bästa bebis releterade köp jag någonsin gjort. Längtar efter att få bära på en liten bebis igen. ♥️
All lycka till er

Reply
Madeleine

Jag har bärsjal, ergobaby och babybjörn. Bärsjal var mysigt i början när hon var liten. Babybjörnen gjorde ont i axlarna när hon blev lite större men var smidig att sätta på. Ergobabyn är mycket skönare för mig men lite meckig att ta av och på när man har ytterkläder. I babybjörnen dinglade hennes ben och i ergobabyn sitter hon verkligen brett isär med benen (som det hävdas att de ska pga ergonomin..). Ergobabyn var lite meckig med spädbarnsinlägget.. Har inte märkt att bebis föredrar ergobaby eller babybjörn men jag tycker ergobabyn verkar mysigare. BVC sa att det inte spelar någon större roll vad man väljer för sele för bebisen skull, de ska ju inte sitta där hela dagen. Kämpa på och lycka till i djungeln! :)

Reply
M

I heard that those babysitters are bad for baby’s legs :( please check that!
Best wishes for you guys! ♥

Reply
Joline

Jag förstååår verkligen att ni inte vill bli överrösta med välmenta och mindre välmenta råd från fan och hans moster – jag är också mamma så jag vet helt hur det är. Men åh, för din ryggs och kropps skull, och för bebis skull, köp inte Babybjörn om ni vill köpa sele! Även om deras nya modeller är mycket mycket bättre än deras gamla där bebis dinglar fritt från ljumskarna (hej höftproblem för bebis) och/eller den bara knäpps på ett ställe (hej ryggproblem för den som bär) så är Babybjörn fortfarande inte ett ergonomiskt märke och deras selar definieras inte som ergonomiska. Spana in tex Tula (sååå mycket fina mönster!) och Ergobaby ❤️

Reply
A

Jag skickar med ett tips om att testa andra bärselar än babybjörn också innan nu bestämmer er. Babybjörn har blivit bättre under senaste åren men finns bärselar som är betydligt mer ergonomiska och bättre för både dig och bebis. Vi har bland annat en Tula free to grow som vi älskar, finns i massa fina färger och mönster och kan användas från spädbarn till toddler.

Reply
Erika

Bärsele är nog det bästa som finns! Har burit vår dotter från 2 veckor framåt (hon är 10 mån nu) för hon trivdes inte alls i vagnen i början. Det har också varit ett av de bästa sätten att lugna ner henne om det varit en ”dålig” dag/stund och tycker det är så mysigt att ha henne nära när man tex går på promenad med hunden (:
Har ofta haft haft henne innanför min rock vilket dock kanske inte är så snyggt (man ser ut att vara höggravid med ett litet huvud utstickande mellan kragarna :P).
Har tyckt väldigt bra om vår Tula free to grow! Men ni väljer förstås det ni tycker passar er och er lilla son bäst <3
Babybjörnen på bilden ser väldigt fin ut!

Reply
Malin

Jag har så svårt att hitta gravidleggings som inte är genomskinliga helt och hållet (är storrumpad om man kan säga så 😂) hur sitter de du har från boob design, är materialet tjockare? 😫😍

Reply
Mihaela

Gör inte samma misstag som mig. Fast vi visste att vi skulle få en sommarbebis så köpte jag inga sommarkläder alls till min lilla tjej. Fick akuthandla efter hon föddes och det fanns knappt något kvar för de började ta in höstsäsongen. Om vi får lika varm sommar som förra året så ha massor med linnen, shorts och kortärmat till bebis. Jag kunde inte köra hud-mot-hud överhuvudtaget för vi svettades ihjäl bägge två.

Reply
Leila

Bästa bärselen babybjörn mini😍👍vi skulle aldrig överlevt utan den förra sommaren då det var typ 40 grader ute…rekommenderar starkt😘❤️

Lycka till med allt❤️

Reply
Josephine

Kan varmt rekommendera Ergobaby omni 360, ergonomisk för bebis och dig. samt passar ifrån nyfödd utan inlägg.

Reply
Emma

Ååh har också köpt det settet. Ligger nerpackat i BB väskan och bara väntar på att bäbis ska komma ut. Beräknad till på lördag🙈🥰

Reply
Jonsson

Babysitter är GULD! Sonen älskade den från start! Och så himla bra när man behöver gå och kissa eller duscha, bara och placera babysittern framför sig. :)
Skulle han få välja så skulle han sitta där i timmar! Jag var orolig över hans mjuka rygg så han fick inte sitta långa stunder och idag är han 9 månader och blir så himla glad när vi sätter honom där. Han gungar så hårt att hela stolen glider framåt på golvet, haha. Dock blir det inte så ofta nu när han leker mest på golvet. Men jag skulle rekommendera babysitter till alla föräldrar. Bästa uppfinningen. ;)

Reply
Anna

Köp en ergo bärsele. Mina axlar gick av kändes det som med en babybjörn.
Jag hade ett litet tyngre barn så det var perfekt att kunna ha på sidan och även på ryggen när han blev äldre.
Kan verkligen rekommendera det!
Tänk på din rygg och axlar 😊

Reply
Matilda

Använd INTE baby björn. Stackars rygg och axlar. Ergobaby har ett bra avbärarbälte som gör att all tyngd hamnar på höfterna istället för ryggen. Dessutom sitter bebisen bra i M-position.

Reply
Emma

Jag hade både baby björn one och ngn annan av detas bärselar och ingen av dom var bra! Du borde verkligen testa dig fram innan du bestämmer dig! ergobaby ska vara kanon har jag hört!

Reply
Maria

Hej! Köp inte babybjörn deras bärselar är inte ergonomiska alls! Lärde mig den hårda vägen. Shiiiiiit vad ont jag fick!! Slutade med den och bytte till ergobaby – SÅn skillnad!!!
Så skulle i all välmening rekommendera ergobaby istället :) kram lycka till med allt!

Reply
Madelene

Vill bara tipsa om ergobabys senaste som inte behöver ha spädbarnsinlägget. Den e riktigt bra för både bebis och ens egna rygg då den har bälte runt höften. Haft två babybjörn men när vi skaffade ergobaby var det en helt annan grej. Bebis kommer även högre upp på en och den har även ett skydd man kan dra över vid huvudet till ens egna axlar ifall det regnar eller om man bara vill ha det lite mörkare för bebisen om den sover. Kolla om upp om du vill innan ni köper :) lovar att det är värt att titta!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*