• header

PREGNANCY WEEK 28

GRAVID VECKA 28
87 DAGAR KVAR / 87 DAYS LEFT

Bebors status: Vi är inne på dag 192 av graviditeten och 69% är avklarat. Bebor är runt 36 cm lång och väger ca 1.2 kg vid veckans slut. Skulle han födas nu har han stora chanser att klara sig, runt 95%. Vilken lättnad. <3 Nu sjunker testiklarna ner i pungen läste jag, haha! FÖRLÅT men sjukt att jag har en pung i mig. :’) Annars så övar han nu mycket på att blinka, hosta, suga, hicka och andas. Veckans fruktjämförelse: en klase bananer!

Bebor’s status: We are on day 192 of my pregnancy and 69% is done. Bebor is about 36 cm tall and weighs about 1.2 kg by the end of this week. If he would come out now he has a big chance to make it, around 95%. Such a relief. <3 I read that the testicles drops down into the sack now, haha! SORRY but it’s crazy that I have balls inside of me. :’) Other than that he is practicing a lot on blinking, laughing, sucking, hiccuping and breathing. Fruit size of the week: a bunch of bananas!

Min status: Denna vecka har jag mått sådär, förutom lite illamående så har kroppen känts okej (förutom att det börjar bli jobbigt att typ plocka upp Manis bajs och ta mig in och ut ur vår lilla bil) men däremot har jag haft jobbiga tankar kring förlossning och spädbarnstiden. Tvekat mycket på mig själv och min förmåga att klara detta. Pratade om det i veckans poddavsnitt och ni är så många som har hört av sig för att lugna mig och jag är så tacksam för det. Många har tipsat mig om en bok som heter “Föda utan rädsla” så den ska jag köpa i helgen, och om ca en månad har vi våra kurser och jag tror att de kommer lugna mig lite! Just nu känner jag bara att jag inte har kontroll över något alls…

Ovan ser ni morgonmagen för några dagar sedan. Den är fortfarande mindre på morgonen innan jag ätit, på kvällen känns den typ dubbelt så stor! Och jag älskar den så mycket. Så så mycket. Den växer så snabbt nu och hans sparkar börjar bli riktigt starka!

My status: I haven’t been feeling so well this week, except for some nauseous my body has been feeling okey (except that it’s getting hard to pick up Manis poop and get in and out of our small car) but I have been dealing with some tough thoughts about the birth and the the first time with a little infant. I have been doubting myself a lot and my ability to handle this. I talked about it in this week’s podcast episode and so many of you have been writing to me to calm me and I’m so grateful about that. Many have been telling me about a book called “Föda utan rädsla” (give birth without fear) so I’m gonna buy it this weekend, and we have our birth classes in about a month so I think that will calm me down a bit! Right now I just feel that I’m not in control of anything at all….

Above you can see my morning bump a few days ago. It’s still a lot smaller in the morning before I’ve eaten, in the evening it feels like twice as big! And I love my belly so much. So so much. It’s growing fast now and his kicks are getting really strong!

Övrigt: Vi har beställt allt till bebis!!!! Eller iallafall det mesta vi behöver de första månaderna. Det var inte lätt för satan vad mycket alternativ det finns av allt, men nu är det gjort. Jag längtar tills vi får hem allt och kan börja fixa och dona lite. Som jag pratade om i min förra vlogg så har vi nu bestämt oss för att inte göra ett eget rum till Bebor, det känns onödigt första året eftersom att vi vill ha honom inne hos oss. Så i vårt sovrum ska han få sin lilla hörna! När/om han behöver ett eget rum så gör vi om det andra rummet som just nu är vår walk-in-closet (rummet har fönster och allt så det är ingen garderob).

Other: We have ordered everything for the baby!!! Or at least most of the stuff we need the first couple of months. It wasn’t easy because damn there are so many options of everything, but now it’s done. I can’t wait to get everything so that we can start fixing at home! Like I talked about in my previous vlog, we have now decided that we won’t be giving Bebor his own room, it feels unnecessary the first year since we want to have him sleeping in our room. So in our bedroom he will get his little corner! When/if he needs his own room, we will re-make the other room that is our walk-in closet at the moment (the room has a window and all that so it’s not a closet ). 

53 Comments

Carro

När jag var gravid fanns det inga resurser till att hålla kurser. Fick låna några gamla filmer.. tyclkte det var jobbigt!
Men jag läste också den boken. Alldeles för sent egentligen. Iofs var jag aldrig rädd.
Men med hjälp av boken så behövde jag inte smärtlindring.
(Borde tagit lustgas under krystvärkarna, fick en chock av dem!)
Blev lustgas när jag syddes istället för jag var i full panik
Ville inte ens se min dotter. 😔 Åh fy fan. Började gråta nu.
Men jag blev så arg på allt och besviken så jag kunde inte titta på henne direkt.

Reply
Therese

Det vore jätte roligt om du kunde göra ett inlägg på vad ni har beställt till bebisen :)

Reply
Alex

Den boken är superduper bra! =))) sen undrar jag vilken bil ni har köpt/är beställd?

Reply
Hanna

Först: Grattis till bebin!! Så underbart att vänta barn ju! (alltså inte med tanke på eventuellt illamående m.m., utan glädjen i man skall bli förälder snart!)

Sen: har själv tre barn mellan 6-11 år. Redan vid första graviditeten läste jag mycket om en metod som kallas “dyktekniken” eller “dykmetoden”. Hittade ingen bok, utan läste överallt på nätet. På den tiden hängde jag i portalen “Familjeliv” där det fanns några bra trådar om denna metod, där flera skriver om hur de använde den och hur förlossningen gick till. Kort sagt: metoden handlar om att slappna av helt till 110% och bara andas lugnt och låta kroppen sköta sitt. Trots att det gör ont. Kräver träning, för man spänner ju sig oftast automatiskt när det gör ont. Jag köpte en spikmatta och låg och tränade på att andas lugnt. Första förlossningen funkade det inte så bra, gjorde ganska ont. Men andra och tredje: jag hade verkligen inte värkar i ordets bemärkelse, utan sammandragningar. Jag var helt fokuserad på mig själv, min kropp och låg och slumrade mellan sammandragningarna, använde ingen smärtlindring. Dock gjorde det ont när det var dags att krysta, men i mitt fall gick det ganska fort, och det kan man ju leva med. Så vill verkligen tipsa dig (och alla andra gravida) att läsa om detta och träna!! Varje gång jag gjorde mig illa -slog i en tå eller nåt- så tränade jag på att slappna av och bara andas och ignorera smärtan.

Reply
Alexandra

Så gjorde jag också. Jag hade inte läst på om det men jag hade djur när jag var liten och kommer ihåg när de skulle föda sina ungar. Hur lugna de var och bara följde kroppens reaktion. Och attman ska slappna av och inte trycka hårt vid krystvärkarna utan kroppen känner själv hur mycket som ska tryckas. Svårt att förklara.
Sedan måste jag tipsa! När jag födde min fötter så smekte barnmorskan och pappan från knät och ner med varannan hand under en svår värk och det tog faktiskt bort smärtan. Dessvärre fattade de inte vad de hade gjort så när jag bad dem fortsätta förstod de inte vad jag menade, blev så frustrerad haha. Skrek ” men fortsätt gör varannan gång! 😭”

Reply
S

Visste inte att det var en metod men exakt så gjorde jag min andra (helt fantastiska) förlossning. Jag var lugn och koncentrera mig på andningen hela tiden, andas in genom näsan djupt och sakta, andas ut genom munnen sakta. Det gjorde mer värkan en epiduralen gjorde under min första förlossning och jag låg hela tiden och väntade på att den riktiga smärtan skulle komma, blev ganska förvånad när det rätt som det var kom världens tryck neråt och det kändes klart och tydligt att lillasyster ville komma ut genast. Krystvärkarna gjorde galet ont men det var under sådan kort stund så det kändes bara häftigt! Min första förlossning gjorde också krystvärkarna galet ont men pga epiduralen kände jag varken den häftiga känslan att nu är det dags eller när jag skulle krysta, vilket ledde till att jag sprack mycke och att det hela förlossningen tog så mycket längre tid.

Reply
Dixi Wonderland

Det kommer gå jätte bra Kenza! Förstår naturligtvis att du är orolig men jag tänkte på det du sa om att du kanske inte vet vad barnet vill. Tänk när du skaffade Mani. Du kan honom utan och innan och det kommer vara lika dant med barnet. Man lär sig och undrar du något så har du en massa fina vänner som kan hjälpa dig :*

Reply
Emelie

Bästa boken! Fött två barn och med dotter nr 2 läste jag boken. Och gu va den hjälpte mig att andas men framför allt att hitta tyngden och inte slösa på min energi. Vilken skillnad det gjorde! Rekomenderar verkligen! Och ni gör rätt. Ha honom vid er. Snart upptäcker ni att han knappt behöver en säng 😂

Reply
Emma

Jag blev också orolig mot slutet. Eller oron fanns alltid där men det var Mycket känslor att hantera. Jag hade knappt hållt i en bebis innan -men allt finns inom en. Det är vår natur och med största sannolikhet så kommer du bara göra allt instinktivt. Vi frågade massor på BB och jag minns hur min man ville ha en liten kurs i hur han skulle hålla i bebisen för att han var så rädd om nacken -sköterskorna log stort över hans försiktighet och engagemang :D
Många kvinnor gör det här -du kommer klara av det!
Försök att andas och tänk att du litar på din kropp, den vet vad den ska göra och ditt jobb blir det psykiska nu och sen. Det kommer göra ont men du är en KRIGARE!!!
Bara bort bort bort med dåliga tankar!! Men det är också okej att känna sig maktlös, att ge sig hän åt det största och mäktigaste i livet. Och oron kommer tyvärr inte gå över haha, min son är snart två år och jag vet inte vart jag ska ta vägen för hela jag brinner av kärlek för honom. Det blir liksom mäktigare för var dag som går, helt ofattbart.
Jag minns när min son var två månader och jag tyckte det lät när han andades, lite svagt rasslande. Jag ringde 1177 och hon sa att det förmodligen var en liten kråka där inne och att jag kunde klämma ut lite bröstmjölk på en tesked och droppa i näsan. Och det var det, ha ha jag ställde liksom in mina planer för att han hade en liten snorkråka.
Du kommer bli starkare och starkare i din roll som mamma, du kommer bli mer trygg och kunna läsa av honom snabbt. Det kommer bli bra! Kram

Reply
Anni

Vad fint sagt.. Jag sitter här i vecka 36 och känner mig alldeles varm, lättad och glad efter att ha läst detta. Tack!!

Reply
Mie

Jeg tror de fleste nye mammaer opplever å ha tanker om at fødsel og spedbarnstiden blir vanskelig og at man ikke aner hva man skal gjøre. Det er jo noe man aldri har gjort før! :) Men ikke stress, det kommer til å gå så bra. Du vokser inn i rollen som mamma fortere enn du aner. Selvfølgelig blir det litt kaos i starten, sånn er det for alle. ;) Jeg kan anbefale en bok av Gro Nylander som heter “Mamma for første gang”, det er mulig at den er oversatt til svensk også. Jeg lærte så mye om spedbarnstiden av å lese den boken. <3

Reply
Leanne

It’s only natural to be scared, any sane person is, right? Remember, women have been doing this for thousands of years so you got this. :)

Reply
J

Vilken färg har du på ditt mac bronzing puder? Det står under på dosan. Snälla svara.

Reply
Diana LaMadre

haha vad söt du är ” det andra rummet (..det är ingen garderob)” :) Tur det. :D
Du ser så vacker och fin ut i magen! Är så glad för er skull och lääängtar till bebis kommer.
Stor kram på magen och ha en fin kväll

Reply
Jaezmine

Hej fina!
Får jag ge dig ett tips som funkade för mig?
Födde mitt första barn för 1,5 år sen och jag försökte att inte övertänka något, även när MVC frågade mig hur jag ville ha förlossningen, smärtlindring och allt som tillhör så var mitt svar alltid att jag bara vill ta det som det kommer. När det väl var dags hade jag inte ens brytt mig om att skriva ett förlossningsbrev, för jag kände att förlossningen, ställning eller smärtan är inget jag kan kontrollera. Jag hade dock en väldigt lätt och snabb förlossning, hade värkar i mindre en 12 timmar och när vi väl åkte in var jag redan öppen 6 cm och 2 timmar senare föddes min goa unge utan någon smärtlindring överhuvudtaget och för mig var smärtan hanterbar, de värsta var smärtan i ryggen men allt är som bortblåst när barnet väl är fött men utan den tanken att jag tar det som det kommer så hade jag nog inte blivit lika magiskt som det verkligen var 😍 Så mitt tips är verkligen att inte övertänka det och bygga upp för höga förväntningar för att sedan bli besviken för att det inte blev som du hoppats på. Och vad det gäller första tiden med bebisen så säger jag bara så här: kom ihåg att bara NI är den bästa för bebisen och kommer att känna honom bäst och vet där med vad som är bäst. Sedan är det ju inte helt fel att få ett eller annat tips ibland men det som funkade för mitt barn kanske inte funkar för ert barn (men ibland är det värt ett försök). Den ni ska lyssna på är bara er själva. Ni kommer att spendera dygnet runt med honom och veta vad han har för behöv, lyssna till hans signaler. Och du, ställ inte för höga krav på er själv, ni båda kommer vara ny i mamma och papparollen och lär er precis som jag och alla andra gjorde när vi fick vårt första barn. ❤

Kraaam ❤

Reply
Linda

Så spännande följa, din kamp för att bli gravid berörde mig verkligen! Vilken fin bebismage som kommit fram :)
Har två småttingar hemma och även om det är jobbigt ibland är jag så tacksam för dem varje dag <3 så fantastiskt att du fick ditt guldägg!
Och för att ge lite hopp så har jag läst så många historier som din där det gick ännu lättare bli gravid omgång 2, som att kroppen vaknar till liv efter första liksom :) tror hårt på det!
Min son ligger och sussar här bredvid mig, finns inget bättre än allt gosa ner sig..

Reply
Sanna

Min mamma har gett mig boken Att föda barn utan smärta att läsa nu när jag är gravid. Hon läste den när hon var gravid med min lillebror och säger att metoden där gjorde att förlossningarna var som natt och dag. Jag är mitt i den och det är verkligen något jag hoppas kunna använda mig av om ca 5 månader 🙂

Reply
Matilda

Lyssna på podden “När vattnet går”. Tog bort min rädsla mycket då man får höra om alla möjliga förlossningar. Mer förberedd och vet att det är bortom min kontroll och kroppen bestämmer. Höra både positiva och negativa upplevelser (konstigt med negativa med dem här nästan hjälpt mig mest, de tog sig igenom det!). Verkligen ett super tips. Hoppas du kan vara med i den i framtiden med :)

Reply
Julia

Alltså ”Föda utan rädsla” räddade verkligen mig!! Blev så himla säker i att jag skulle klara det (med hjälp av verktygen i boken) samt att de som jobbar på sjukhuset kan sin grej så jag var knappt rädd alls när det väl var dags (har haft extrem rädsla och ångest så länge jag kan minnas inför framtida förlossningar). Och det gick superbra! Ingen perfekt förlossning direkt (utan smärtlindring och 6 timmar med krystvärkar..) men ändå känner jag mig så himla nöjd och stolt att jag klarade det. De som jobbade under min förlossning var fantastiska (BB Sthlm är så jävla bra!) och allt gick så bra som det hade kunnat gå med en väldigt stor (56 cm 4300 g) och envis tjej som till slut kom ut haha :) När det är dags för nästa förlossning (förhoppningsvis om inte allt för lång tid) ska jag garanterat läsa om boken.
Tips! Be Aleks läsa antingen bara den delen som är till för ens partner att läsa i boken, eller hela boken. Min kille började med den delen men sen läste han hela för han ville vara så påläst som möjligt och tyckte det var intressant haha :) Det är en väldigt lättläst bok tycker jag så det kan ju vara värt, man känner sig lite säkrare och mindre rädd också när man vet att ens partner har läst exakt samma som en själv och har hundra procent koll på läget liksom.
Stor kram, det kommer gå galant Kenza!! Ni är så himla värda det här, har följt dig i så många år och är så himla glad för din skull! Du har det absolut bästa i livet framför dig, det lovar jag :)

Reply
Anna

Hej finaste Kenza! Jag undrar om du “blödde” något i början av graviditeten?
Jag är gravid i v. 7, jag har inte blödit men har haft bruna flytningar och är LIVRÄDD.

Har försökt bli gravid i flera år :'(

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Hej hjärtat! Jag har inte blödit något under graviditeten, men jag vet många som haft små blödningar som det gått bra för. Ring in och be om ett tidigt vaginalt ultraljud (om du inte redan gjort ett dvs) för att stilla din oro. Önskar dig all lycka <333

Reply
B

Både jag och min bästa vän hade en del blödningar tidigt i graviditeten men det var ingen fara alls med bebisarna. Barnmorskorna jag pratat med har sagt att det är vanligt och oftast beror det INTE på missfall (även om det såklart kan vara det om man har otur). Jag har även haft små blödningar till och från under vecka 20-28, vilket är mer ovanligt, men inte heller det har varit någon fara. Håller tummarna för att allt går bra för dig! <3

Reply
josefin

För mig har det underlättat att på något sätt ändå landa i att jag inte har någon kontroll och det är okej. Jag får lita på att min kropp gör det den ska och att personal på BB är fantastisk och gör detta flera gånger i veckan. Jag har fött två barn (de är nu 4 och 2 år) och jag hade också en rädsla eller osäkerhet kring hur livet skulle bli sen men vet du? Man växer in i det, det är inte en fyraåring som föds utan en liten person som behöver närhet, mat och blöjbyten. Det finns så mycket tid att växa tillsammans som en familj och lära känna varandra på nytt ❤️

Reply
Ida

Alltså förlåt men skrattar HÖGT när jag läser “FÖRLÅT men sjukt att jag har en pung i mig. :’)” – kan relatera SÅ mycket hahaha!
När tanken slog mig första gången så ba “HUR SJUKT ÄR DET HÄR” hahah. Helt fantastiskt, naturligt men KNÄPPT på samma gång!

Reply
För många mammabloggar

VAD HAR DETTA BLIVIT FÖR JÄVLA MAMMABLOGG?!? Har försökt ge din blogg en ny chans varje gång jag blir besviken, men nu räcker det. Det finns alldeles för många mamma bloggar redan, vi behöver inte en till. Ingen bryr sig hur mycket din unge väger eller hur den utvecklas eller dylikt. Otroligt besviken på din prestation, Kenza. Ge mig hat om ni vill men nu avföljer jag dig. Adjö

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Då är det helt enkelt ingen blogg för dig längre! Helt normalt att man slutar följa bloggar liksom. :-) Kram K

Reply
Emma

Lyssnade på senaste podden igår. Fantastiskt att du är så öppen och ärlig. Kring vecka 28 kände jag samma som du, bara en enda röra i huvudet och mycket tankar kring förlossningen. Men nu i vecka snart 34 så känner jag mig otroligt lugn och trygg. Tidigare tankar om att få panik under förlossningen har helt försvunnit (kanske har hormonerna tagit dem) och nu känner jag mig helt redo för förlossningen att dra igång när helst den önskar. Jag hoppas att du oxå får känna samma lugn snart :) Varma kramar

Reply
Linnéa

När vår dotter föddes i vecka 27+5 så var hon 36 cm lång och vägde 1150 gram ♥️ Lagom stor för sin vecka men en sån liten plutt!

Reply
Ida

Att få barn är att mista kontrollen helt. Och det är okej. Du kommer klara det ❤️

Reply
Frida

Hej! Jag har en helt orelevant fråga till detta inlägg. Men jag har gått i tankar om att tatuera in Hilf mir fliegen som du har i nacken och tyckte textstilen du har var så fin.. får man fråga vilken du har?

Med vänlig hälsning, ett TH fan 🙈

Reply
Im

Jag var rädd i början sedan övade jag på att tänka förlossningen, jag tänkte hur jag skulle göra vid olika situationer. Kom ihåg andningen och att slappna av är aoch o. Koncentrera sig på värkarna…andas o slappna av så ska du se att det gör susen.öva övA öva på att andas rätt redan nu. Minns när jag så.nde mig o inte andades rätt usch men då fick han hjälpa mig att andas rätt. Det kommet gå bra. Läs inga skräckhistorier för de olika för alla.

Reply
Amanda

Hej
Jag lyssnade på din podd och jag ville bara säga att jag känner igen mig så mycket. Jag var livrädd verkligen och kunde typ ingenting om bebisar! Men mammor är grymma och moder instinkten kommer automatiskt. Relax ❤

Reply
Tina Ellen Theresia Tafvelin

Många har redan skrivit det men tänker att det kan ju inte skada om jag skriver att jag tror du kommer att bli en fantastisk mamma och har inget att vara orolig när det kommer till eran kapacitet att bli de bästa föräldrarna till lille Bebor. Att känna oro är nog ganska vanligt, för det är ju mycket som händer och när man inte har en aning av hur det ska bli. Men bara barnet får kärlek och omsorg (vilket jag tror eran lilla kille kommer att få till 1000) så kommer ni att fixa det galant. Önskar er all lycka och så otroligt roligt att få följa med er på den här resan.

Kram

Reply
Saga

Skulle inte rekommendera någon att läsa ”föda utan rädsla”. Jag var inte ett dugg orolig innan, men fick boken i present så läste den och undrar bara varför det ska hjälpa att läsa olika skräckscenario? Jag grät om kvällarna vid läsning tills min pojkvän sa att nu fick det räcka & tog boken ifrån mig. BLEV alltså rädd sv att läsa den.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Åh nej, visste inte att den tar upp massa jobbiga förlossningshistorier? Tycker inte heller om att höra om sånt, blir bara mer rädd då.

Reply
Jenny

Det känns som att du tror att det förväntas av dig att du ska veta exakt allt om bebisar direkt? Har du ingen runt om att fråga så är ju barnmorskorna underbara! Och hur känner Alex? Och som att allt materiellt runt omkring spelar någon roll – ni ska ju bli föräldrar så alla saker o shopping o allt är ju så himla sekundärt. Att få barn handlar inte om att handla saker.. och bebisar är gjorda för att klara av förstagångs-föräldrar. De tål mer än man tror och det ska mycket till innan man som förälder gör direkt farliga beslut för sitt barn, det tror jag du förstår.. hoppas Alex känner sig lite trygg så inte ni båda är hysteriskt oroliga.

Det kommer gå superbra, kvinnor är gjorda för detta och sjukvården är oftast helt fantastisk!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Hej Rebecca! Eller vad du nu heter, du kommenterar ju i olika namn hela tiden. Min blogg har alltid handlat om mitt liv, och att jag ska bli mamma är såklart det största som någonsin hänt mig (allt annat känns totalt irrelevant) och därför handlar min blogg mycket om det. Om du inte tycker om det så finns det många andra bloggar att läsa istället som fokuserar på mode, skönhet, eller vad du nu är intresserad av. Kram!

Reply
Jenny

Men alltså vad är detta hahaha?! Ungefär som att man kan bli gravid och sedan fortsätta livet som vanligt? Dra in magen o ba traska på haha. Det är ju Kenzas blogg och så kul att följa henne i detta!

Reply
Sandra

Hej underbara, fina Kenza och lilla Bebor! Jag har en dotter som fyller 3år nästa fredag. Jag tänkte bara berätta att jag var hemskt rädd för förlossningen (superångest panikattack). Men det var helt onödigt! De flrsta förlossningarna går bra, som för mig, och jag tycker det var mycket mindre smärtsamt än vad jag förväntade (och hade hört) . And totally worth it såklart, allt kommer säkert att gå bra för dig med. Ha det bra ❤

Reply
Mette

Det kommer gå jättebra!!
Förlossning är inget att vara orolig över jag var orolig själv men de har många års erfarenhet på sjukhuset och du kommer få den bästa vården och stöd! Gravid yoga med en kvalificerad barnmorska innan hjälpte jättemycket👍👍 samt en kurs innan om förlossning. Hjälper med humor, musik, lukt olja som lavendel, meditation etc.
När nya baba är där så är det helt underbart men alla känner inte samma på en gång♥️
Stora Kramar och lyckönskningar🤗🤗✨✨

Reply
Johanna

Sååå nyfiken på vad ni köpt, då vi är beräknade månaden efter er och strax ska beställa allt så vill man ha lite tips på allt från babynest till spjälsäng och sängkläder. Vore kul med ett inlägg vad ni handlat!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*