• header

Q/A + WEEK 28 UPDATE

New video up on my channel! Don’t forget to subscribe ♥

God morgon hjärtan! Ska precis sticka iväg till Dani för att spela in nytt poddavsnitt men ville bara få upp denna video först. Tanken var att den skulle upp igårkväll men filen var så stor så den tog lång tid att ladda upp hehe. Det är som sagt en Q/A där jag besvarar frågor som ni skickade in till mig på insta! Om allt ifrån IVF & förlossning till mammaledighet & hur vi tänker kring att visa upp Bebor i sociala medier. Visar även upp magen hur den ser ut i slutet av vecka 28.

Och idag gick vi in i vecka 29 och sista trimestern!! Herreminjäklarrrr vad det går undan!

// Good morning sweethearts! I’m just about to go over to Dani to record a new podcast episode but I just waned to post this video first. The idea was to publish it last night but the file was so big so it took a while to upload hehe. Like I said it’s an Q/A where I answer questions that you sent me on insta! About everything from IVF & birth, to maternity leave & what our thoughts are about showing Bebor in social media. I also show you what my bump looks like in the end of week 28.

And today we entered week 29 and last trimester!! Oh dear looooord it’s going so fast!

32 Comments

sara

Min dotter vägde 4.2 kg och föddes tre dagar tidigare än bf. Och jag har innan altid tänkt att aj aj för att föda stora barn det måste göra mindre ont och skada fiiffi mindre med en liten bebis. Men alltså att föda ut själva barnet ur fiffi är inte “problemet” enligt mig, utan det är värkarbetet. Värkarna i alla timmar innan är så mkt värre än själva födandet även om hon vägde 4.2 kg. Fifif tog ingen skada alls, inga stygn osv. Så ora dig inte över hans storlek och vikt för jag tror det har mindre påverkan på smärtan om man jämför med värkarna, krystandet osv.

Reply
Malle

All forskning visar att barn lär sig språk som
Bäst när de är små. Även om du pratar enbart svenska och Alex pratar serbiska 50/50 så kommer barnet lära sig det :) så kör på det. Ni kommer inte ångrar er. Alex kan mixa!

Reply
Emina

Du är så ärlig jordnära o varm person! Helt säker på att du kommer bli världens finaste mamma.❤️ O för att inte tala om hur du strålar. Superfin sminkad jämt nuför tiden!! Jag undrar om du fortfarande använder Anastasia Beverly hills countur kit ?? O vad använder du till ögonbrynen?? Så tacksam för svar. Kramo ha en forsatt fin vecka.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Hej! Använder typ olika produkter hela tiden beroende på look, ja ibland använder jag det countur kitet. :-) Till brynen använder jag oftast Browgal brow kit. Kram!

Reply
Leanne

När det gäller graviditet kan människor vara så oförskämda och tror att de vet vad som är bäst. Jag skulle inte oroa mig för mycket om viktökning, du svälter inte ditt barn, jag lovar!

Din baby är trilingual, låter fantastisk. Åtminstone försök! Du vill att han ska kommunicera med sina kusiner och så, även om han inte slutar flytande.

Jag tror inte att Amerika har den “regel” där de får dig att inducera om du är två veckor kvar. Det är definitivt rekommenderat för dig att göra det här.

Also, in English, we have different words for “learn me” and “learn you” unlike Swedish. “Learn you” is “teach.” I noticed you made that mistake more than once so I just want to point it out. Speaking another language is tough, jag vet, jag lär mig svenska!

Reply
Emme

Hej!

Jag och mina tre syskon talar alla svenska, finska och engelska flytande. I vår familj är det så att vi talar svenska med mamma, finska med pappa och engelskan lär man sig i skolan. Alla vi barnen kunde svenska och finska genast då vi lärde oss att tala. Så bara ni är noggranna med att ena pratar svenska och andra serbiska med barnet tills han lär sig tala så kommer det att gå hur bra som helst! Är själv överlycklig över att kunna tre språk. Engelskan kommer väldigt lätt nuförtiden då man kan se på filmer och de mesta på sociala medier är på engelska.

Det är härligt att du är så öppen och delar med dig. Lycka till med allt! <3

Reply
Emma

Hej! Jag har inte insta men skulle gärna vilja ställa en fråga ändå. Ni har så många najs bilder på er i era gravidmagar. Underbart så klart! Men jag har funderat lite på hur ni kommer göra efter det att bebisarna kommit ut. Det skulle vara så himla underbart med riktiga fuck off bilder med slappa mamma magar så som de är efter förlossningen/graviditeten. Det skulle vara så najs att se er visa upp de med stolthet. Hur har ni resonerat kring det?
PS har följt din blogg sedan du började för många år sedan och har älskat den rakt igenom. Du är grym och det är roligt att se hur du lyft olika frågor genom åren.
Allt gott!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Hej! Kommer nog vara lite försiktig med det, beror på hur magen ser ut. Alla får ju inte slappa magar efter, en del magar går tillbaka väldigt fort. Är rädd att det kommer skapa press på andra mammor om jag lägger upp “en vecka efter förlossning” och så är det en smal mage liksom. Vet såklart inte hur min mage kommer se ut haha, den kanske är slappare än slappast och det kan jag visa utan tvekan. :-)

Reply
Diana LaMadre

OMG vad snabbt det går!! Nu är det ju inte kanonlångt kvar, tiden går snabbt, det gäller att fixa allt klart så att du kan slappna av hela resten av tiden, bara må bra och ta hand om dig. :)
Kommer ju att bli såå spännande att följa hela den här resan.

Reply
Julia

Children learn so fast! When (Serbian) grandpa will babysit he will talk Serbian too to him. He will learn the language very fast😃😃. I was raised talking three languages. Dad talked to me in Dutch, Mom to me in Russian and when they spoke together they talked German (first years). So all three lol! Very easy! Sad that your forgot your arabic. Maybe learning arabic would be easier for you than for other people your age because you might remember from your childhood a lot! Xx

Reply
Katariina

Haha jag absolut ÄLSKAR dig för att du vågade prata om din vajayjay😂⚡️Jag planerar inte skaffa barn i flera år för jag är så ung men fortfarande tyckte jag att den här videon var intressant och rolig kanske för att du kan skratta åt dig själv! Hälsingar från Finland😘(jag hoppas du förstår min svenska😂) Och allt bra för din familj!

Reply
Irr

När man älskar sin nya hårsnodd så mycket att man aldrig tar av den igen!! Samma frilla och ”handen över magen” på varje bild, inte ens lite intressant längre….

Reply
Linda

Mår du bättre nu? Av ett halvtaskigt försök till att trycka ner en annan människa? Det är faktiskt väldigt enkelt, sök dig någon annanstans.
(Och ett tips på vägen: har du inget snällt att säga eller skriva; håll tyst.)
/L

Reply
N

Hej Kenza!

Jag går också igenom något tufft just och är väldigt nere hela tiden. Fick lite hopp när du nämnde spådamen. Tror verkligen på sånt och skulle vilja gå dit och se vad hon har att säga om min framtid. Snälla kan du lägga upp eller skicka hennes namn/nr till min e-post adress. Skulle verkligen uppskattas!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Hon kommer gästa podden nästa vecka så då får ni all info!! :-) Kram K <3

Reply
Anna

Jag blir alldeles lycklig i hela kroppen av att se dig så glad, du strålar!
Ska bli så spännande att följa er fina familj. Känner dig inte, men vet att du kommer bli en fantastisk mamma. Kram <3

Reply
ab

Så glad för din skull Kenza, all lycka till er <3 Undrar också över spådamen , vart hittar man henne :)?

Reply
Sara

Hej! Vill bara säga att vi visst får gå över två veckor efter beräknat datum. Däremot vill många inom sjukvården sätta igång förlossningen 14 dagar efter BF. Men om du som gravid vill vänta och hoppas på att föda utan igångsättning är det oftast möjligt. Så länge du och bebis mår bra, så är det ingen fara att gå över tiden! Då får man gå på tätare kontroller bara, för att säkerställa att alla är friska och har bra värden. Sen är det såklart upp till var och en om de vill att förlossningen ska komma igång av sig själv, eller om de tycker det känns okej att bli igångsatt (om man har möjlighet att välja).

Reply
Malin

Sitter och lyssnar på er podd! Så härlig! Men får lite ont av att du är orolig för förlossningen, det är typ det coolaste man kan göra.. alltså smärtan är inte så farlig heller. Det jobbiga är att det gör ont under så lång tid. Jag hade 2 minuter mellan mina värkar i 15 timmar innan jag fick epidural, efter 14.5 ville jag kasta in handduken och åka hem, men det var ju bara för att man blir trött av att ha intervallont så länge. Men ingen står ut med helt sjuka smärtor i femton timmar, så det var inte så illa, att bryta ett ben är värre..det är ingen tortyr liksom. Dessutom är kroppen grym som vet vad den ska göra, så man får bara ha tålamod och vänta på att “portalen är open for business”. När det väl är dags att klämma ut bäbis så är det bara att slänga alla planeringar i sopkorgen, ungen kommer ut även om du står på huvudet, och eftersom du är kvinna så kommer du veta hur du ska göra (kanske undvika huvudstående ändå).. så kan man ju också tänka att inte en jävel skulle ha ett syskon om det var så farligt som alla vill få det att låta.. Tänk på hur grym din kropp är som har tillverkat en hel människa, helt ologiskt att den skulle göra det om den inte vet hur man får ut den sen..

Reply
Hanna

Hej Kenza!

Jag blev så berörd av din Ivf-video och har följt dig lite extra sedan dess :) stort grattis till graviditeten och (snart) er lilla pojke! :)

Jag är tidigt gravid och är så rädd för att någonting kommer gå fel. Jag vet att missfall är vanligt och stt man inte kan påverka det, men missar också att tänka att den största chansen är ju faktiskt stt allt går bra. Jag tänker katastroftankar, ställer in mig på missfall och vågar inte glädjas för graviditeten. Jag vågar absolut inte tänka tanken att det kanske går vägen. Hade du dessa tankar tidigt i din graviditet? Hur hanterade du i sådan dom?

Stor kram till dig!

Reply
S

Hej Kenza,

Första gången jag kommenterar din blogg men har följt dig av och till under många år. Du verkar vara en jättehärlig och jordnära person (och rolig!). Du och Dani gör ett superbra jobb med podden!!
Så glad för din skull att du lyckades bli gravid. Jag har PCO och kommer så småningom också försöka skaffa barn. Din berättelse inspirerar och ger hopp! Önskar dig all lycka i livet! :)

Reply
Annina Lietha

Dear kenza

You are such a beautiful pregnant women. Do not let yourself stress to much of comments that you are to thin and not eating enough! I gained in both pregnancy only 7 kilos and my belly was sooo tiny. But my babies were born naturally and were both healthy and big. These are your genes and so are mine. We have no impact in how we gain weight in pregnancy or not.
I wish you and your little family all the best and lots of love and health!

By the way, try to do acupuncture for birth preparation. I did it twice and gave birth in 2 1/2 hour and for the second child only 50 minutes :-). This helps to shorten the opening phase ;-)

Lots of loooove
Annina

Reply
emma

Jag skrattar så mycket när du pratar med oss som om du pratar med vem som helst. Gillar dina rakt på sak grejer och tycker du är så härlig!
Sen måste jag bara få fråga vart din topp är ifrån, den gråa. Är den instoppad eller är det som kryssad framtill?
Vill också en en sådan topp :D

Fortsätt med det du gör och som alla andra säger, det lyser om dig!
Sen angående förlossning, gå in med positiv inställning. Du kan föda barn din kropp är gjord för det. Men förbered dig på att saker kan gå åt skogen så du är mentalt förberedd bara. Jag tror man kommer långt med positiv inställning, och ett jävlaranamma! Lyssna på din bm och fokusera på andningen och värkarna så kommer det gå super!
Håller med ovanstående, jag tycker förvärkarna var skit men själva förlossningen var som ingenting. Tyckte faktiskt inte ens det gjorde ont :)
(fick en spricka under förlossningen endast) 53cm och 3695g bebis. :)

Reply
Natasa

Jag tror att de serbiska namnen som ni gillar och kan tänka er att han ska heta är Milan och Nikola. Känner bara på mig det. Båda är fina och Nikola hette min pappa som dog i lungcancer som din. Det ska bli spännande när du avslöjar namnen. En sak som är bra med att ha mellannamn är om barnet växer upp och inte gillar sitt namn eller av annan anledning vill byta då kan den alltid byta till mellannamnet. Det är ju också dens namn så det är inte som att personen bara tar ett nytt namn. Namnet var där hela tiden :)

Reply
Natasa

Kan du inte berätta ved denna spåkvinna som är “the real deal” heter? Hon förtjänar den reklamen, Kenny.

Anledningen till att spåkvinnor kan se in i “framtiden” är för att det inte finns nån “framtid”. Allt händer på samma gång.
Den du.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*