• header

HAPPIEST DAY

Photos by Maria Broström

Häromdagen fick jag några osedda bilder från vårt bröllop av en av personerna som filmade allt, och jag bara kastades tillbaka till den lyckligaste dagen i mitt liv. FAN vad avis jag är på alla som har den här stora dagen framför sig haha! Jag tror dock att en liten kille kommer komma och sno den förstaplatsen snart, men än så länge så är det vår bästa dag någonsin. ;-) Tänk att det i juli gått 2 år sedan vi gifte oss! Samtidigt så känns det som en evighet sedan, det känns som att vi alltid varit man och fru.

Under vårt första år som gifta gick vi som ni vet igenom två väldigt tuffa kriser. Min pappa gick bort i cancer, och mitt i allt det så fick vi även veta att mina chanser att få egna barn var små för att jag närmar mig klimakteriet allt för tidigt. Vi slängdes in i IVF-karusellen och allt var bara misslyckande & dåliga besked. Gång på gång. Jag minns att jag vaknade upp på vår 1-årsdag förra juli (bakis som ett as efter vår fest kvällen innan) och kände att fan jävla helvete, såhär skulle det ju inte bli! Vid det här laget skulle ju vi sitta här med ett litet barn, inte ligga och må dåligt, planera vår 3e IVF-behandling och oroa oss för att jag som 27-åring nästan har slut på ägg. MEN det blir ju inte alltid som man tänkt sig och vissa saker i livet kan man inte styra över. Det enda man faktiskt kan göra är att kämpa på och inte ge upp, och samtidigt försiktigt börja acceptera alternativa vägar. Lite visste jag att jag knappt 2 månader senare äntligen skulle se det där plusset på stickan.

Vårt andra år som gifta blev helt plötsligt det bästa och allt vände. Och innan detta år är slut, dvs i juli när vi firar vår bröllopsdag, så har vi vår lilla pojke hos oss. Livet alltså….det ger och det tar. En person får lämna världen och en annan person föds. Ibland möter man riktigt tuffa motgångar och ibland har man flyt. Och utan motgångarna, kanske man inte hade uppskattat det goda lika mycket?

// The other day I received some unseen photos from our wedding from one of the filmmakers, and I got thrown back to the happiest day of my life. DAMN I’m so jealous of everyone who have this big day a head of them haha! But I think a little boy will come and steal that first place soon, but for now this is our best day ever. ;-) It’s crazy that it has been 2 years in July since we got married! At the same time it feels like ages ago, it feels like we have always been husband and wife. 

As you know we went through two tough crises during our first year as married. My father passed away in cancer, and in the middle of all that we found out that my chances to have my own children were small because I’m getting closer to menopause too early. We got thrown into this whole IVF rollercoaster and everything was just failure and bad news. Over and over. I remember that I woke up on our 1st year anniversary last July (hungover as fuck after our party the night before) and felt that damn it, this is not the way it was supposed to be! By now we were supposed to sit here with a little child, not feel like shit, plan our 3rd IVF treatment and worry that I as a 27 year old are almost out of eggs. BUT things doesn’t always turn out the way you have planned and there are some things in life that we can not control. The only thing you can actually do is to keep on fighting, not give up, and at the same time try to accept alternative options. Little did I know that I barely 2 months later would finally see that positive pregnancy test. 

Our second year as married suddenly became the best one and everything turned. And before this year is over, which is in July when we celebrate our wedding anniversary, we will have our little boy here with us. Life…..it gives and it takes. A person has to leave the world and another person is born. Sometimes you face really tough challenges and sometimes everything is going well. And without the challenges, maybe we wouldn’t have appreciated the good things just as much?

40 Comments

Sara

Var du även sjuk förra året? Jag minns att du skrev att du var tvungen att jobba på kvällarna för att i stället kunna vara ute på dagarna när det var ljust och fint väder, eller något liknande. Det verkade som att det berodde på någon sjukdom… Hoppas att det inte var något allvarligt!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Allt som skedde förra vintern med pappa, min diagnos/IVF samt mina hälsoproblem (upptäckte ju även att jag har hypotyreos under samma period och började medicineras för det) gjorde att jag mådde väldigt dåligt psykiskt under en period och jag valde därför att ta ett steg tillbaka från jobb för att fokusera på hälsa och välmående. Det är nog den perioden du syftar på, så det var inte så att jag var allvarligt sjuk eller så. Tack för omtanken! <3 Kram K

Reply
Angelika

You know what they say… There’s alway a rainbow after a rain. <3 This is amazing and terrifying at the same time that in life can happen absolutely everything. So crazy, unexpected things. There are so many happy but also sad moments ahead of us. It's really true that all we have is now.

Reply
Ida

Så himla fint skrivet! Älskar såna här personliga inlägg som kommer direkt från hjärtat.

Reply
KK

It’s good to see you so happy and appreciative of what you have and will have! Motherhood is a crazy journey of ups and downs and having a clear sense of self and your past helps keep a level head. And I really love the pic of you and your (and Alex’s) nieces.

Reply
Ll

Superfint skrivet, önskar verkligen er all lycka med er lilla pojke. Det blir nog den bästa dagen när han kommer! Har en pojke på fem år som jag saknar lite extra nu när jag läser din text, hämtas snart på föris :)

Reply
M

hey Kenza! I finally decided to ask the question that I want for a long time. I read your blog for a long time and since you tell us about your pregnant you talk a lot about that a share with us your thoughts (also bad) but you never mention about thought that I have if i think about having baby so I want to ask you if you ever think like that, have worries like that. Have you ever been worries about how many time you will have after baby will come, how your marriage will look like, did will change etc. Your very often write about maternity as something perfect, like in this post about siting with baby and not beeing after party. When I think about maternity I see it like a really hard work and time with lot of work with baby (diapers, waking up in nights etc.) for a few years. I don’t have children so I don’t know how it really look like, but I want to ask you if you have this thoughts or you see it as something perfect? Im scared about how body could look like after birth, boobs and everything like that and I wonder if im just too young (but im 25 haha) and if a get older I change my mind or not ever woman thought like that? I don’t want to write all examples but I think you understand about what I thinking. I really want to get to know your thought(?) or opinion or however call it. :) PS sorry for my English but I hope you understand me

Reply
Linda

Alltså… RYSNINGAR (av välbehag :’)) när man ser din bröllopsklänning ocg hur den ser ut i ryggen. Så galet jäkla vacker. Får inre panik och vill ha på mig den klänningen NU haha <3

Reply
Amanda

Det här behövde jag höra idag. Går igenom en tuff period just nu och behöver ibland en påminnelse om att det inte kommer vara så för alltid. Tack🙏

Reply
Sofia

i think rupi kaur wrote so beautifully about changes and life:

“it has been one of the greatest and most difficult years of my life. i learned everything is temporary. moments. feelings. people. flowers. i learned love is about giving- everything- and letting it hurt. i learned vulnerability is always the right choice because it is easy to be cold in a world that makes it so very difficult to remain soft. i learned all things come in twos: life and death, pain and joy, sugar and salt, me and you. it is the balance of the universe. it has been the year of hurting so bad but living so good, making friends out of strangers, making strangers out of friends, learning [sweet tea] will fix just about everything and for the pains it can’t, there will always be my mother’s arms. We must learn to focus on warm energy, always. soak our limbs in it and become better lovers to the world, for if we can’t learn to be kinder to each other how will we ever learn to be kinder to the most desperate parts of ourselves.“

Reply
Emelie

Jag har aldrig kommenterat innan, men detta var så fint skrivet. Rakt från hjärtat. Önskar er verkligen all lycka.

Reply
R

Fint skrivet Kenza! Måste passa på att säga att du och dina syskon är så sjukt vackra! Bilden på er tre är så fin :)

Reply
Elin

Nu har inte jag och min man varit med lika mycket hemskheter men vi började försöka skaffa barn nät vi gifte oss 2016 men igenting hände.. 1 1/2 år tog det innan jag blev gravid, vi började precis fundera på om vi skulle söka hjälp när det där plusset helt plötsligt uppenbarade sig. På vår 2:a bröllopsdag fick jag värkar…men gossen fick sig en egen födelsedag dagen efter istället! ☺️ Jag känner igen mig så mycket i det du skriver, hoppas du kommer fortsatt må bra resten av graviditeten!

Reply
Patrycja

Kenza, I am so glad you have such a supporting husband. You chose a really great human for a partner who’s with you through thick and thin. Best of luck to both of you!

Reply
Marisa

thats something sometimes so hard to remind yourself to when you feel like shit but its also so so important because it really is true <3
''happiness comes in waves and it will find you again'' one of my favs

Reply
Sahand

Sååå fint skrivet, detta borde man läsa varje gång man har en dålig dag och tror hela ens värld håller o rasar…

Reply
Sofiealfrida

Wow, denna texten berörde mig verkligen. Sitter med tårar i ögonen och tar in varje ord, så bra Kenza<3 Tack för att du delar med dig av dina motgångar, det gör också, som du skriver, att allt du delar med dig av känns äkta och vackert på något sätt! Kram

Reply
Malin

Jag tror på reinkarnation och att vi håller oss inom samma själsfamilj genom reinkarnationerna. Fint om det är så. En lämnar till synes, och en anländer. :) mycket kärlek. Ni kommer bli helt fantastiska föräldrar (verkligen).

Reply
Emelie

Och vi firar 5 år som gifta i år och väntar fortfarande på vårt barn. Efter otaliga behandlingar både i Sverige och utomlands har vi nu börjat en medgivandeutredning inför adoption. Känns nervöst och spännande! Och om 2-3 år kanske vi äntligen har vårt barn vi med. ❤

Reply
Rebecca

Så fina bilder och det har varit så kul att få följa din resa med allt som hänt!

Kan dock inte låta bli att bli lite triggad av benämningen “egna barn” om biologiska barn. Min mamma är adopterad och min pappa är fosterbarn och jag vet att deras föräldrar ser dem som “sina barn” lika mycket som deras biologiska syskon. Försöker inte hitta fel men blir lite ledsen när folk antyder (även om det inte menas så) att jag på något sätt skulle vara mindre släkt med min familj och släkt bara för att jag inte råkar dela dna med alla. Tycker generellt att diskussionen kring adoption har förändrats bara de senaste åren när ivf blivit allt vanligare och färre nämner det ens som ett alternativ.

Reply
Hannah

“En person får lämna världen och en annan person föds. Ibland möter man riktigt tuffa motgångar och ibland har man flyt. Och utan motgångarna, kanske man inte hade uppskattat det goda lika mycket?”

Just detta stycke tycker jag är otroligt vackert. Hoppas du får en fantastisk helg Kenza. Önskar dig och dina nära allt gott.
Kram H

Reply
Sofia

När jag fick veta att jag hade låg äggreserv och kanske inte kommer kunna få barn, den smärtan var typ outhärdlig att ta till, det gjorde så fruktansvärt ont in i själen. Men trots det dystra beskedet så blev jag gravid och snart fyller min son två år, två år av enorm lycka och tacksamhet. Skulle så gärna vilja ge min son ett syskon, försöker tänka att jag trots allt är tacksam men det är ändå liten sorg att det nog inte blir så. Men så är livet, inte bara en dans på rosor 😊

Blir ledsen när jag läser kommentarer du får om din vikt och hur smal de tycker du är. Någon som inte har gått igenom att få ett sådant besked om låg äggreserv och sedan trots alla odds blir gravid har ingen aning vilken kniv sådana kommentarer är. Jag hade iaf blivit väldigt ledsen för den rädsla man känner första tiden att förlora det här miraklet i magen, ja då gör man verkligen allt för att den ska må så bra som möjligt, inte gör man något som kan skada och riskerar att förlora det största livet kan ge.

Lycka till med förlossningen! :)

Reply
Steffi

Kenza, helt fantastiskt bröllop! Jag gifte mig i Tokyo för bara 2 veckor sen nu med en japansk man, och det var verkligen den bästa dagen i hela mitt liv. Gifte oss i en skyskrapa och allt var magiskt <3

Reply
Sofia

Jag längtar också efter det där plusset på stickan. Vi har kämpat i 2 år utan resultat och är också i ivf karusellen :(

Reply
Mary

Hej fina!
Det känns så menat att det var just nu du skulle bli gravid. Lyssnade på senaste podd-avsnittet och att tre bästa vänner får varsin lilla bebis ungefär samtidigt är ju too good to be true! Sen att du får samma kön på barnet som din fader, slumpen? Nej, det är ödet. Allt har din rätta tid och plats, din familjs rätta tid är nu. Så glad för er,
ta hand om dig och lilla bebor och ät massa massa glass <3

Reply
E..

Så fina bilder!
Jag och min man gifte oss sommaren 2017 och har försökt få barn sedan dess. Varje månad blev vi besvikna. Vi påbörjade fertilitetsutredning innan årsskiftet och det kändes hoppfullt att läsa er historia och hur det till slut hade gått på naturlig väg. Ca tre veckor efter att ni gick ut med er graviditet blev jag gravid Fick jag reda på att jag var gravid ❤️

Reply
I

Åh jag är så glad att ni ska få en bebis. Jag vet och min sambo håller oxå på o kämpar med ivf, dock inget fel på oss. Vi ska snart börja planera för andra ivf försöket.. blev gravida med fick tidigt missfall.. känner att allt är så hopplöst. Men när jag läser om er, så blir jag så glad för er skull. Samt att jag känner hopp om att de någon gång kan hända oss oxå. Lycka till :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*