• header

PREGNANCY WEEK 29

GRAVID VECKA 29
80 DAGAR KVAR / 80 DAYS LEFT

Bebors status: I måndags gick vi in i vecka 29 och den tredje och sista trimestern! Let the countdown begin! Bebor är runt 38 cm lång och väger runt 1.4 kg vid veckans slut. Hej stora pojken! <3 Alla inre organ mognar och förbereder sig på att fungera självständigt vid födseln. Han har inte så jättemycket plats där inne nu och det märks, för det som tidigare känts som snabba sparkar känns nu mer som att han trycker ut en kroppsdel och vrider & vänder på sig. Igår när jag låg på soffan så fick magen plötsligt en helt annan form och jag kunde både se och känna att det var en fot eller något som trycktes ut. Så ja tryckte lite lätt tillbaka, och då drog han undan den haha. Veckans fruktjämförelse: en butternutpumpa!

Bebor’s status: We entered week 29 on Monday and the third and final trimester! Let the countdown begin! Bebor is around 38 cm tall and weighs around 1.4 kilos by the end of the week. Hello big boy! <3 All his organs are maturing and preparing to work on their own at birth. He doesn’t have that much space in there now and I can tell, because what earlier felt like quick kicks is now more like him pushing out a body part and turning around. Yesterday when I was on the couch my belly suddenly got a completely different shape and I could both see and feel that it was a foot or something pushing out. So I gave it a little push and then he pulled it away haha. Fruit size of the week: a butternut pumpkin!

Min status: Orkade inte ta en ny bild idag för känner mig så fruktansvärt trött (och ful haha), så ni får en bild från tidigare i veckan som jag redan postat på insta. Sorry för det. Ja som ni märker denna vecka har jag inte känt mig på topp! Jag känner mig sjukt trött och seg och kroppen börjar kännas osmidig och tung. Andfådd hela tiden, bara att andas är jobbigt haha. Och min pulserande tinnitus i örat har låtit mer än någonsin denna vecka vilket har gått mig mycket på nerverna.

Har iallafall inga sammandragningar eller förvärkar så det är skönt. Slipper fortfarande foglossning än så länge vilket jag är väldigt tacksam för, ibland gör det ont mellan benen (och ibland i vänstra höften) om jag gått runt en hel dag men ingenting som är överdrivet jobbigt.

My status: I didn’t take a new photo today because I feel so tired (and ugly haha), so you get a photo from earlier this week that I have already posted on insta. Sorry about that. Well as you might notice this week I haven’t been feeling on top! I feel so tired and slow and my body is feeling clumsy and heavy. I’m out of breath all the time, just breathing is tough haha. And my pulsatile tinnitus in my ear has been louder than ever this week which has gone on my nerves.

At least I don’t feel any contractions or so, so that’s nice. And not so much pelvic pain either so far which I am very grateful for, sometimes it hurts between my legs (and sometimes in my left hip) if I’ve been walking around a whole day but it’s nothing that bothers me that much.

Övrigt: Har tidigare sagt att jag inte haft nå speciella “cravings” men igårkväll kom jag på att fan, jag äter ju en Daim-strut varje kväll haha. Kan det vara min craving? Vet inte hur många paket jag ätit upp nu…. Glass och mackor, skulle kunna leva på det! Men ser till att äta näringsrikt också.

Vet att många av er är nyfikna på hur det går med min viktuppgång och jag pratar om det i min senaste Youtube-video!

Other: I’ve earlier said that I don’t have any special “cravings” but last night I realized that well, I eat a Daim ice cream every evening haha. Could that be my craving? I don’t know how many packages I’ve finished now… Ice cream and sandwiches, I could eat that only! But I make sure to eat stuff with lots of nutrition as well.

I know many of you are curious about how it’s going with my weight gain and I talk about that in my latest Youtube video!

37 Comments

Linnea

Lyssnade precis på avsnittet där du berättade att du fick panik över att du inte vet hur du ska ta hand om din bebis. Jag fick en bebis för 11 dagar sedan och har insett att allt han behöver är närhet, kärlek, mat, tröst och blöjbyte plus lite varma kläder. Detta är saker du om någon (baserat på hur fin du verkar vara som person) kommer kunna ge er bebis. ALLT man köper utöver blöjor och lite kläder (till de första veckorna) får man typ se som ”underlättande saker” och inte nödvändigheter. Du kommer klara detta HELT strålande! Och du har din fantastiska man vid din sida och tillsammans kommer ni vara superstars!

Reply
Julia

You should try Daim Milka snacks! So happy to read he is getting so big and everything is going fine! 💕💕

Reply
J

Många hävdar att det mamman är sugen på och äter mycket utav under graviditeten är det som barnet sen äter.. Jag vet inte om det finns forskning kring detta men det är läskigt vad det stämmer på mig och många i min närhet! Med vår pojke så åt jag bara glass. Verkligen bara glass! Och vår pojk älskar det! Han äter inte godis eller kakor men glass är det bästa han vet. Men vår tjej var jag bara hungrig på husmanskost och åt massor. Vår tjej äter all mat man lagar, verkligen allt! Så kanske du får en pojk som gillar mycket mackor och glass :)

Reply
noor

Haha I never thought that you could see a foot or something trough the belly. I thought the skin was a bit thicker haha

Reply
Julia

Haha vad kul, jag åt också en Daimstrut varje dag under graviditeten! Och så ville jag ha sill och potatis till middag varje dag, gillar inte ens sill i vanliga fall..

Reply
Matilda

Du är så himla fin! Såg nyss din vlog där du bland annat tar upp att du haft orostankar den senaste tiden samt att du fått elaka kommentarer om din viktuppgång. Jag vill bara säga att jag kände likadant, varken jag eller min sambo hade knappt hållit i en liten bebis & ingen av oss hade ens bytt en blöja. Jag var som du innan, livrädd, vad gav man sig in på egentligen? Det låter klyschigt men allt föll verkligen helt naturligt när lillan var ute, som att man inte gjort annat, du kommer bli världens bästa mamma till din son! Angående vikten så hade jag efter 28 veckor endast gått upp 7 kg & gick totalt efter 40 veckor endast upp drygt 10 kg & min lilla tjej var helt felfri för det! Hoppas en kommentar som denna kan göra dig lite mindre orolig, jag hade iallafall uppskattat att någon sa det till mig!

LYCKA till med allt! Så kul att få följa er graviditet. Gillad verkligen er podd också btw! KRAMIS!

Reply
Ida

Kunde inte låta bli att skratta åt craveing-grejen! Jag har sagt exakt likadant, ”neej jag har inget särskilt sådär..”. Tills jag också kom på att jag ätit en dajmstrut i princip varje dag – i alla fall flera gånger i veckan, under hela graviditeten! Haha

Väntar också en pojke, v 35 nu.
O förresten, stort grattis till ert mirakel!

Reply
Ida

Hur räknar du gravidveckor, främst då i uppdateringarna? Jag är själv gravid men blir förvirrad av hur olika det är. Min barnmorska räknar ju bara hela veckor, tex 13+4 dagar så säger hon att jag är i vecka 13. Men vissa appar och hemsidor säger något annat, och även vissa bloggare :). Det känns ju mer naturligt att säga att man är i vecka 14 om det har gått 13 hela veckor…

Reply
Dani

It’s so funny, because the only thing I’m craving is also ice cream! Whyyyyyyyyyyyyyyyy? :D
Big hugs

Reply
Cicci

Roligt med cravings! Jag tyckte inte heller att jag hade några särskilda cravings när jag var gravid. Men nu när jag tänker tillbaka så åt jag mycket gröna vindruvor, gröna äpplen, isglass, isbitar & donken i perioder 😅 sonen föddes i juni 2018 så det kan ju förklara isglassen och isbitarna, vilket var typ det enda jag kunde få i mig på förlossningen.

Dock har jag inte kunnat äta kebab eller känna lukten av kebab sedan jag blev gravid.. så det känns lite synd för jag tyckte ju om det förut 😅 så sambon har fortfarande kebabförbud här hemma 🤣

Reply
Marie

Hej kenza!! Vill bara säga att du är otrolig vacker och det strålar verkligen om dig att det är äntligen att ni ska bli 3 snart i familjen ❤️ Du är så härlig person som delar lite av dig.

Bara undra om det finns möjlighet att du kunde fixa texten till dina vloggar att man kan få hänga med vad du pratar om ? Är döv och kan inte höra vad du säger eller få hänga med dig. ❤️

Ha en underbara fredag !!

Reply
melina

have you tried the “trick” with kex right in the morning as some (or one?) of your readers mentioned and dani has mentioned as well? or didnt you have any problems with nausea anymore since last week :)
would love to know if it actually helps/makes a difference in case you tried

Reply
Åsa

Du är så fin och inspirerande. Skriver aldrig provocerande utan så himla mänskligt :) å vacker som en dag är du :-*
Hoppas du får må lite bättre nästa vecka, å ja, det är en craving tror jag hahha.
Kram på dig vackertuss!

Reply
E

Tycker jag läser dina veckouppdateringar var och varannan dag. Tiden går så snabbt!

Reply
En annan där ute

Hej.. ville bara skriva av mig för jag har ingen att prata med. Gjort andra ivf-behandlingen nu denna månad, första behandlingen i höstas slutade i att dem ringde och sa att inget embryo klarat sig så återföringen fick ställas in. Denna gång gjorde vi en annorlunda stimulering, annan medicin och lite längre. 7 mogna ägg, 5 befruktade fick vi i onsdags. Varit så nervös o på spänn hela månaden pga det som hände sist, känner att mitt mående bara blir värre och värre. Så idag skulle jag få en återföring, men ja mycket riktigt, nyss fick jag det där samtalet igen.. inget embryo hade klarat sig. Våra embryon vidareutvecklas inte till blastocyster. Ingen återföring denna gång heller. Är såklart helt förkrossad och vet faktiskt inte vad jag ska göra. Ingen vet ju hur framtiden ser ut, men jag är bara så ledsen att behöva gå igenom detta. Det påverkar mitt mående, min vardag och mitt liv, allt. Oavsett vad som händer i framtiden är det här en så otroligt tuff period, något jag verkligen inte önskar någon att gå igenom. Ivf blir bara värre och värre ju fler gånger man går igenom det. Vill ändå säga tack till dig för att du öppnat upp så mycket om det här. Har också hittat Ruvarpodden tack vare dig, det hjälper mig. Är så glad för din skull att du lyckats, jag tänker på erat guldägg som fanns där nånstans, och hoppas att det finns ett för oss också. Säger till mig själv att om jag bara får ett barn, då ska jag vara den lyckligaste på jorden och aldrig kräva mer, trots att jag egentligen vill ha en stor familj som du. Tack för att du pratar om detta, du får mig att känna mig mer normal. Jag är också ung, försökt över 3 år.. kram och tack <3

Reply
Carro

Skickar en stor kram! Ge aldrig upp, även om det är svårt många gånger! <3

Reply
Jag

Vill bara ge styrkekramar! Har själv gått igenom ivf. Första barnet gick på första försöket. Andra barnet (som ligger i magen nu) fick vi kämpa mer med. Missfall och inga befruktade ägg bland annat. Kämpa! Det måste gå bra!

Reply
Marängen

Va roligt å läsa om glass och mackor! Det är samma här fast vi är många veckor bakom er, vaniljglass med banan,maränger och kolasås är numera ett måste efter middagen- det får plats hur mätt jag än är!

Reply
A

Egentligen orkar jag inte kommenetra men jag måste för jag hoppas att du kan bli lugn av detta…

1. Med mitt första barn gick jag upp 25 kilo i vikt och med det andra barnet gick jag ner närmare 30 kilo och då vägde ja 50 kg och är 164 lång (60 kg passar mig såååå mkt bättre vilket jag väger nu) min barnmorska sa alltid att så länge bebis växer är det ingen fara… och hon hade så rätt ! Jag rasade i vikt för att jag spydde varje dag i 8 månader :) vet ej varför jag skrev nr 1 finns ingen nr 2 haha ! KEZNA ti si jedna lepa i pametna zena, veruj u sebe !

Reply
noni

Hey Kenza! I have recently started reading this book called “Autoimmune Fix” and thought it could be help to you. It mentions few times in the book infertility and premature menopause – and how eating gluten or other foods that you’re allergic to can cause this issues, but doctors usually don’t mention this or they simply don’t know newest studies. Give it a try!

Reply
Malin

Daimstrut var också en av mina cravings när jag väntade min dotter som är 8 månader nu 😍

Reply
Linnea

SÅ kul, jag hade också extrema cravings på Daim strut i samma vecka/veckor som du är i nu 😂 kunde få världens ryck, det kom från ingenstans och det spelade ingen roll hur bråttom jag hade – jag svängde många gånger av vägen och in på en bensinmack för att köpa daimstrut 😂

Reply
Mary

Du är så snygg och stark, grattis till dig vackra Kenza.
Du nämnde att du har pulserande tinnitus, låter jätte jobbigt. Har kollat din blodtryck?
Högt blidtryck kan ge liknande symtom och det ej så ovanligt att utveckla högt blodtryck undergraviditet.
Best wishes beautifull

Reply
Savannah

Undrar varför du inte har uppmärksammat terrordådet i Nya Zeeland, förstår att du skriver om vad du vill, det är din blogg. Men tror många förväntar sig en reaktion av en stor bloggare som dig.
Ha en fin dag!

Reply
Lisa

Varför ska hon göra det? Det händer terrordåd nästintill varje dag och ska allt uppmärksammas kan man inte göra annat. Låt Kenza göra som hon vill det är hennes blogg.

Reply
Savannah

Fast detta var ju inte ett vanligt terrordåd? Vadå hetsa om allt? Omg. Det var en vanlig fråga, anklagade inte kenza för något. Hon har uppmärksammat sådana händelser tidigare, därför jag undrade. Era reaktioner som om det som hände är normalt gör mig mörkrädd.

Reply
sriracha

Hur går dina tankar egentligen? “åh nej, ett terrordåd i Nya Zeeland, måste genast kolla vad modebloggaren säger om det!!”??
Varför förväntar sig många en reaktion av Kenza? Man kan väl bry sig även fast man inte skriver om det på nätet.

Reply
Kate

referring to your comment in the latest vlog, that you was born with weight of 5 kilos. In Polen it is said that the babies give birth weight from their fathers, so you should check the birth weight of Alex and it is the weight with which your child will be born. I don’t know how it is by you in Sweden but in Poland it is so, that the doctor come to pregnant women’s room and yell “how are you cows? is any of you ready to give birth?”. And they are still surprised that many of us don’t want to be pregnant in such a sick system..

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*