• header

4 FROM MY WEEKEND

Har varit så dålig på att ta bilder denna helg, skyller på att jag inte alls mått bra (förkyld och ont i kroppen) och har behövt vila väldigt mycket. Börjar märka mer och mer nu att jag inte klarar av samma tempo som innan vilket inte är så konstigt. Bär ju på en rätt så stor baby nu! Så det är dags att börja tänka på det, lyssna på kroppen och sakta ner lite. I nästa veckas graviduppdatering ska jag skriva lite om hur jag planerar att lägga upp min mammaledighet.

Iallafall, ovan har ni en bild jag tog snabbt innan vi stack iväg till Daniels 30-årsfest i fredags! Jag provade varenda stretchig klänning jag hade i garderoben, och denna gamla från Ivyrevel var en av få jag kom i. Alltså kolla bulan! Imorgon går vi in i vecka 31. <3

// I’ve been so bad at taking photos this weekend, I blame it on me not feeling well (I have a cold plus my body has been hurting) and I had to rest a lot. I’m starting to notice more and more that I can’t deal with the same pace as before which isn’t that weird. I’m carrying a pretty big baby now! So it’s time to start thinking about that, listen to my body and slow down a bit. In next week’s pregnancy update I will write a bit more about my plans for maternity leave.

Anyway, here’s a photo I took quick before we went to Daniel’s 30th birthday party on Friday! I tried every stretchy dress I had in my closet, and this old one from Ivyrevel was one of the few I could fit in. Look at that bump! We’re entering week 31 tomorrow. <3

Den enda bilden jag tog under kvällen, när Ines höll sitt fina tal till Daniel. Inte visste hon att han en timme senare skulle gå ner på knä och fria till henne… <3 Jag visste om det och var av någon anledning SÅ nervös för hans skull haha, men det blev så himla fint. Helt perfekt.

Och vilken pangkväll det var! Jag fick dock superont i magen efter maten (och ont i ryggen. tur att jag hade med mig sneakers så jag kunde dansa!) och fick sitta ner rätt mycket, men det var kul ändå. :-)

// The only photo I took during the evening, when Ines held her beautiful speech for Daniel. Little did she know that he would propose to her one hour later… <3 I knew about it and for some reason I was SO nervous for him haha, but it turned out so beautiful. It was perfect. 

And what a night it was! I got a stomach ache after dinner though (and my back also hurt. I’m glad I brought sneakers so that I could dance!) so I had to sit down a lot, but it was still fun. :-) 

Lördagen kom och jag var helt sänkt efter natten. Så orättvist att man som spiknykter och gravid vaknar upp BAKIS?! Jag mådde typ sämre än Aleks haha. Vi gick en liten promenad här i Vasastan och käkade burgare på Jureskogs (helt ok men rätt torr burgare), men sedan gick vi hem för min kropp orkade inte mer. Pga smärtorna så fick jag stanna i soffan hela kvällen, käkade pizza och tittade på film som jag somnade till.

// Saturday came and I was completely exhausted after the night. It’s not fair that you wake up HUNGOVER when you’re sober and pregnant?! I almost felt worse than Aleks haha. We took a little walk here in Vasastan and had burgers at Jureskogs, but then we went home because my body was too tired. Because of the pains I had to stay in all night on my couch, had pizza and watched a movie which I fell asleep to.

Idag var jag mycket piggare så vi gav oss ut på en liten shoppingrunda till mig och Bebor! Köpte lite nödvändigheter till förlossningen & tiden efter som saknades, typ stora trosor, bindor, amningsinlägg osv osv. Planen är att nästa helg börja packa upp allt, skruva ihop möblerna och fixa ordning här hemma! Tvätta Bebors kläder, packa BB-väskan osv. Försöker hålla mig till min tidigare planering att ha det mesta färdigt i vecka 32 så att jag sedan bara kan slappna av.

Nu har vi haft barnen över på en fika och snart sticker Aleks iväg till Portugal på jobb. Själv ska ta ett bad och sedan sätta mig vid datorn och jobba lite. Förbereda inför morgondagens poddinspelning och sånt.

Puss! Hoppas ni har haft en fin helg.

// I felt a lot better today so we went on a little shopping spree for me and Bebor! Bought some necessary stuff for birth & the time after that were missing, like big panties, pads, nursing pads etc. Our plan is to start unpacking everything next weekend, put together his furniture and start fixing at home! Wash Bebor’s clothes, pack our hospital bag etc. I’m trying to stick to my earlier plan to have most of the stuff done by week 32 so that I can relax. 

Now we’ve had the kids over for some fika and soon Aleks is heading to Portugal for work. I’m gonna take a bath and then work on my laptop a bit. Prepare for tomorrow’s podcast recording and stuff like that. 

I hope you’ve had a nice weekend! xx

24 Comments

Emelie

Fin! Bulan börjar bli kulan!
Ja det här med graviditet alltså, jag är gravid i vecka 24 och det är verkligen varannandag mående, ena dagen jättepigg mår toppen för att nästa ha bakis känslan och bara vilja dra täcket över sig och sova, sova, sova!! Är så klart tacksam för varje dag jag får vara gravid men det är verkligen en berg- och dalbana som svänger väldigt snabbt 😄🥴😱🤪😭

Reply
Emma

Vill bara tipsa om min bästa mammagrej – tvättbara amningsinlägg! Leder dels till mindre sopor men främst är de mycket skonsammare och skönare mot brösten. Pappersinlägg kan nästan kännas lite svampigt (dock kan de vara nödvändigt i vissa perioder när brösten rinner till, lite högre uppsugningsförmåga. http://Www.lillalammet.se har superbra i bambu, kolla där!

Reply
E

I förra vloggen hade du nåt du spraya över hela dig typ när du va klar? Inte en parfym men nåt annat. Vad var der för nåt? Är på jakt efter en ny doft.

Reply
SsD

Hej fina kenza. Jag förstår att du kanske inte hinner läsa dina mejl. Men jag skrev till dig för en vecka sen angående om tips till ivf klinik.
Vi skulle jätte gärna vilja ha lite tips på vilka ställen du rekommenderar och att dom tar en seröst och inte bara ”du är ung” ❤️❤️

Reply
Lisa

När jag var gravid så var jag också helt död dagen efter om jag hade hållit igång mycket dagen innan. Jag kallade det för gravidbakis, haha! Kroppens sätt att tala om att ”hörru, igår blev för mycket. Gör inte om det!”

Reply
Fanny

Du måste kolla på Amy schumers nya standup comedy på netflix, hon är också gravid där och det så mycket man kan relatera till! Hihi ^_^ tänkte på dig finaste Kenza! Kram

Reply
Andrea

Tips efter förlossningen, sno med dig massa stora bindor från förlossningen. Jäklar var sköna dem är! Jag kunde sitta på en kontorsstol ”sadel” i sju veckor direkt efter förlossningen med dessa jättebindor utan att få ont. Sen slipper man vara orolig för att läcka ☺️

Reply
ISA

Nu närmar det sig verkligen, så spännande! Känns som det gått jättefort?! Så mysigt iaf <3

Reply
Inga

Vilka fina bilder! Jag och några vänner håller på att utveckla en body i färgväxande bomull, som därför är helt fri från gifter och kemikalier. Detta minskar risken för att bebisen ska utveckla allergier samtidigt som produktionen är mycket snällare mot miljön. Vi skulle bli jätteglada om DU ville ta dig tid och svara på en enkät för att hjälpa oss att göra en så bra produkt som möjligt, som möter dina behov!

https://hhs.qualtrics.com/jfe/form/SV_3w6t4zxSCM8C73v

Reply
Nickis

Det skulle vara fantastiskt om du vill publicera din lista på saker ni har skaffat till barnet, och kanske lite kring hur ni resonerar om det ni har valt och valt bort! Superanvändbart för oss andra preggosar.

Reply
Line

Shit, så flink du er! Jeg pakka Bb-vesken når riene var igang og vi skulle reise 😂😂

Reply
Emma

Alltså. Jag födde min son i december och bunkrade förlossningsbindor. MEN tips: sno BBs bindor och nättrosor med dig hem. 100% bättre på alla sätt och vis, plus stora och sköna för muttis sen. Tänk megabinda/blöja 😂 Dom egna jag hade var typ alldeles för små och halkade omkring,

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*