• header

3D SCAN

From our 3D scan in week 27

Ni som sett min gravidvlogg från vecka 27 har redan sett lite från vårt ultraljud (HÄR hittar ni den vloggen!), men jag vill så gärna ha det sparat här i bloggen också för det var ändå en rätt häftig upplevelse.

Så det är alltså 6 veckor sedan jag gjorde detta 3D-ultraljud och det var senaste gången jag såg honom (undra hur mycket han förändrats sedan dess!). Jag skriver “jag” och inte “vi” för Aleks ville inte se, det skulle förstöra överraskningen tyckte han hehe. Jag förstår vad han menar men samtidigt så är det ju inte direkt så att jag vet exakt hur han ser ut nu, och jag var alldeles för nyfiken för att inte göra detta. :-)

Jag bokade iallafall in ultraljudet i vecka 27 för rekommenderas att man gör det mellan vecka 26-32 typ (sedan blir det för trångt i magen). Detta ultraljud är ingenting som ingår eller som man får gratis, utan man får betala själv. Kostade 1600 där jag gjorde det och då gick jag därifrån med bilder, digitala bilder & videos på vår lille skrutt. Jag tycker det var en rolig upplevelse och kul att göra medan man bara går och väntar och väntar! Fick en lite mer tydlig bild av vad det är för någon som ligger i min mage och när jag tänker på honom så ser jag bara den där lilla näsan och läpparna. <3

Vore kul att veta, ni som också gjort 3D-ultraljud, var era bebisar lika bilderna sen när de kom ut? Jag har några vänner som gjort detta och förutom att näsorna såg bredare ut på bilderna än i verkligheten så var det rätt likt!

// Those of you who have seen my pregnancy vlog from week 27 have already seen some of this from our scan (you can find that vlog HERE!), but I want to have this saved here in my blog as well because it was a pretty cool experience. 

So it has been 6 weeks since I did this 3D scan and that was the last time I saw him (I wonder how much he has changed since then!). I’m writing “I” and not “we” because Aleks didn’t want to see, he thought it was going to ruin the surprise hehe. I understand what he means but at the same time it’s not like I know exactly what he looks like now, and I was way too curious to not do this. :-) 

Anyway I booked this scan in week 27 because it’s recommended that you do it between week 26-32 (then it get too tight in the belly). This scan is nothing that is included here or anything you get for free, you have to pay for it. It costed 1600 sek where I did it and I walked out of there with photos, digital photos and videos of our little guy. I think it was a fun experience and fun to do while just walking around waiting and waiting! I got a bit more clear picture of who it is in there and when I think of him I only see that little nose and those lips. <3

It would be fun to know, those of you who have done a 3D scan, were your babies similar to the images when they came out? I have some friends who have done this and except the fact that the noses looked wider in the photos and IRL, it was pretty similar!

Vår lilla älskling! Åh. Jag blir alldeles tårögd när jag ser den här bilden. Kan inte fatta att det faktiskt är hälften jag och hälften Aleks. Jag är så tacksam.  Min syster sa på en gång att det var likt vår pappa och jag kan hålla med, pappa som liten. Tycker även att det är likt vår lillebror när han var liten.

// Our little sweetheart! Oh. I get tears in my eyes when I see this photo. I can’t believe it’s actually half of me and half of Aleks. I’m so grateful. My sister said right away that it looks like our dad and I can agree, our dad as a kid. I also think it looks like our little brother when he was a child.

Med lilla tungan ute. Och så låg han med ena handen i ansiktet och andra handen…..nere på snoppen. Haha.

// With his little tongue out. And he had one hand in the face and the other hand……on his weiner. Haha.

Som jag längtar efter att få gosa med de där små fossingarna!!!! Bebisfötter är typ det gulligaste jag vet.

// I can’t wait to cuddle with those little feet!!!! Baby feet are like the cutest thing I know.

Här ser jag ändå lite av Aleks, fast med världens sötaste näsa (gillar Aleks näsa också haha men ni fattar).

Angående huruvida vi kommer visa vårt barn eller inte i sociala medier: Jag minns inte om jag tagit upp det här i bloggen redan men jag vet att jag pratat om det i både podd och vlogg. Vi vet fortfarande inte hur vi kommer göra, vi kanske visar honom litegrann till en början när han är bebis men när han börjar få ett personligt utseende så kommer vi inte göra det längre. Visa ansiktet alltså. Vi kommer inte gömma honom, men vi kommer inte heller exponera honom i social media. Det handlar främst om att vi inte vill att han ska bli igenkänd hela tiden när han inte är med oss för det känns inte tryggt.

Ja, det kommer bli rätt svårt med tanke på att jag delar med mig av mitt liv här i bilder och så, men jag kommer nog hitta ett sätt som både jag och Aleks är okej med! Det viktigaste är att det känns rätt för oss.

// I can see a bit of Aleks here, but with the world’s cutest nose (I love Aleks nose as well haha but you get it). 

About the thing if we will show our child our not in social media: I don’t remember if I have already talked about it here in my blog but I know I have done that in both our podcast and vlog. We still don’t know how we will do it, we might show him a bit in the beginning when he’s a baby but when he starts getting his personal look & features we won’t do that anymore. I mean show his face. We won’t hide him, but we also won’t expose him in social media. It’s mostly because we don’t want him to be recognized all the time when he’s not with us because that doesn’t feel safe.

Yes, it will be pretty hard considering the fact that I share my life here in photos etc, but I think I will find a way that both Aleks and I are okey with! The most important thing is that it feels right for us.

35 Comments

Tanja

is it just me or are you a bit more distant on the blog since around 2 weeks? i feel like you dont tell us as much anymore or stuff we already know :) maybe its just me who has this feeling because i follow you on all platform and i am informed pretty well i guess haha. but i just felt a up until a few weeks ago you updated a bit more about your daily life and now you give us more general updates that are also personal ofc but not much about your daily things :) or it is just not much to tell right now, could also be ofc.

Reply
isa

Tycker att Dinatokio som är stor på IG och youtube är duktig på att inte visa sina barn. Ser ändå helt naturligt ut på bilderna.

Reply
Vagelis

But the thing is that he will be recognized just by you two walking with him and in school all kids will know who are his parents if you come to visit him or smth. I know sometimes it sounds weird but that comes with public jobs :)

Reply
Caloveline

Ja tycker det är bra tankar ni är inne på! Jag känner att jag inte behöver se hans ansikte, och säkert många andra också! Visst är det tråkigt, men tycker att hans säkerhet är viktigare än vad jag och dina läsare vill. Det går ju att visa små skymtar av honom bara, bakifrån tillexempel. Som Isabella gör med sina barn.
http://Www.caloveline.com

Reply
Rebecca

Så som Isabella löwengrip gör känns rimligt. Visar att de finns , men aldrig ansikte. Bara baksidan, profil , eller något förtäckt. Förstår att ni inte vill visa. Men ändå vill jag se honom hehe.
Har en kollega som har bf 6/6 så är spännande hur nära ni är varandra :)

Kram, ha en fin vecka <3

Reply
Sofia

Åh <3 Vi gjorde ett ultraljud/3D ultraljud förra veckan i vecka 22 och även om det var lite läskigt på nåt vis att man kan se så noga medan de fortfarande ligger i magen var det väldigt mysigt att få ett ansikte på den lilla. Blev så tydligt att det verkligen är en liten MÄNNISKA som ligger där inne, liksom. Jag bor i Finland och här gjordes 3D ultrat på samma gång som RUL, kostnadsfritt. Så lyxigt ändå.

Reply
Maria

Hi Kenza, this is the first time I’m writing a comment to your blog. First of all huge congratulations to you both for having a baby! I think that your decision to not show your child in social media is a wise thing to do. We have done that decision with our baby and not regretted it once. In my opinion nowadays having anonymity in social media while growing up as a child is such a richness that not many kids have anymore. When they are older they can make that decision for themselves.

Hope you have safe and peaceful pregnancy all the way! You will be great parents! <3

Reply
ll

Tror ni kommer resonera klokt över vad som ska visas, vad som känns ok. Allt kan göras smakfullt och diskret om man vill (eller tvärtom också tyvärr..)
Vi förstår nog inte riktigt vidden av vad all denna exponering kan leda till i framtiden, speciellt gällande vissa youtubers mm till föräldrar som bygger hela sina karriärer på sina små barn i kanalerna, därför bör man väl också vara försiktig… Detta fenomen tycker jag är ganska skrämmande och sorgligt. Barnet ges ingen rätt till privatliv öht utan allt ska visas upp… :(

Själv la jag upp lite bebisbilder på t.ex. FB men nu när sonen hunnit bli fem år har det bara blivit mindre och mindre. Inte för att jag inte “vill”, utan för han verkligen är sin egen person nu och det känns inte lika ok längre! Det föll sig bara naturligt att sluta…

Reply
Hanneloore

kenzas! im literally soooo relieved to hear that you won’t show his face and personal features on your blog. didn’t want to ask about it as it felt rude, but its CRAZY what is happening lately.
i was getting ready with my friends at my moms house and we made a joke video of me wearing all my moms jewelry and handbags, at that moment it felt funny and ironic but after a week there was a break in to my mom’s house and they seemed to know the place (we made insta stories). cant compare human life and jewelries but it kinda shows what ppl are willing to do!!! its def one of my followers as they knew where my mom lives. power of internet.

Reply
ll

De ser lite tilltrycka ut när de kommer ut också.. :) Vid bägge barnen var jag smått fascinerad över de söta “boxarnäsorna” <3 som sen försvann..

Reply
Matilda

Hur tänker du med alla dessa ultraljud som inte är medicinskt motiverade? Man vet ju inte om det kan vara farligt eller obehagligt för barnet och från vårdens sida vill man inte göra fler UL än nödvändigt pga detta.

Reply
Emilie

Något enstaka extra ultraljud kan inte spela nån roll. Inga problem med bebisar (som skulle kunna orsakas av ultraljud) har ökat sen man satte in rutinmässiga ultraljud. Bebisarna kan absolut tycka att trycket är irriterande men man ser ju även hjärtljud och skulle inte hålla på om det stressade barnet.

Reply
Ann-Caroline

Alltså hur underbart är inte du som delar detta med oss läsare! Du har varit och är en stor inspirationskälla för mig, du står för så mycket bra samtidigt som du är personlig, på riktigt och hela din fina personlighet och utstrålning sprider sig hela vägen från där du sitter och skriver till oss som läser och följer dig.
Känns helt otroligt egentligen…
Hur som helst! Är obeskrivligt glad för din och Alex skull, ni kommer få ett så fint liv tillsammans med denna lilla människa.
SÅÅÅ SÖÖÖÖÖÖT!!!!! Kärlek till dig och din familj

Reply
Malin

Vi gjorde 3D-ultraljud när vi väntade vår son! Han var verkligen superlik sig från 3D-ultraljudet när han kom ut! Så häftigt! Så härlig tid ni har framför er <3! All lycka till er!

Reply
Emiiza

Jag tycker att det är klokt. Men han behövs inte vara med på varje bilder i varje inläggen. Gör som blondinbella men ni bestämmer över det. Jag skulle vilja aldrig visa mitt barns ansikte på sociala meder

Reply
Karolina

Jättefina bilder. Jag gjorde också 3d på samma ställe, men lyckades inte få bild på framsidan av ansiktet, hen hade händerna och fötterna för hela tiden 😅
Jag kommer inte lägga ut bilder på mitt barn. Du som är offentlig, kan vara bra att inte visa direkta bilder på ansiktet när han kommer, just för att det kan vara så lätt att få reda på vad förskolan heter när barnen är på tex utflykt. Bara ett tips

Reply
Kristina

Vi gjorde det, på ultraljudet såg det ut som en kopia på min far haha, men när gossen väl kom ut så var han kopia av sin far och var inte alls lik ultraljudet! ♥️

Reply
Fanny

Ååh vad mysigt! I Finland görs 3D-scan i samband med rul, så här är det gratis 😍 jag tycker nog att man kunde se likheter mellan bilden och bebis sen, men ändå inte så mycket, jag tycker de ändrar så mycket redan på en vecka när de är ute 😅 min flicka ser inte likadan ut på bilderna som nyfödd och som 2 veckor, så att man förstör överraskningen skulle jag nog kanske inte säga. Lycka till, jag har bf med lillasyster en vecka efter er!

Reply
Anni

På 3D bilden med dottern var hon en minikopia av mig. De var liksom jag på bilden. Tycker egentligen hon är mer lik sin pappa i verkligheten, men de är verkligen Stella på bilden nu när jag tittade på det två år senare

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Vad häftigt!! Ska bli så kul att jämföra sen. Speciellt för Aleks som inte ens sett 3d-bilderna haha!

Reply
Anna i stugan

Jag blev sjukt besviken på vårt 3d-ultraljud. Tyckte inte min bebis var söt för fem öre, han såg helt grotesk ut i proportionerna. Det absolut första jag tänkte när han sen kom ut var “puh, han ser inte alls ut som på bilden”. Haha. Så nej, inte likt alls i vårt fall.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Hahaha näää!! Så där kände en av mina vänner också, att näsan såg helt ENORM ut på 3d-bilderna och hon ba vad i helvete får mitt barn för näsa?! Haha. Men ut kom en söt liten näsa. <3

Reply
Jenny

Vi gjorde 3D ultraljud och vår dotter är nu 1 vecka gammal och hon är lik 3D bilderna :D

Reply
Sandra

Förstår hur ni tänker men förstår inte riktigt varför du då visar andras barn. Aleks brorsbarn, dina systerdöttrar och kompisars barn? Blir inte de igenkända?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Visar jag någongång upp någon annans barn så är det i samråd med deras föräldrar. Skulle aldrig publicera bilder på någons barn om de hade något emot det! T.ex. min systers barn. Visar inte upp deras ansikten på nära håll för att min syster inte vill det, men bröllopsbilderna var ett undantag som var okej från deras sida. Man får helt enkelt fråga och kolla vad som är okej för andra! :-)

Reply
e

Oj fanns inte ens 3D ul när mina barn föddes. Så det där va nytt för mig att det kostade så pass mkt. Vi betalade 29 kr / bild. haha lite skillnad.
Lycka till med allt!

Reply
Emilie

Ja, gu ja! Vi kunde se vem i släkten han var lik. Jag gjorde 3D-ultraljud för att jag fick det gratis som plåster på såren för att kliniken schabblat våra NIPT-resultat och skrivit fel kön i rapporten, det uppdagades 2 månader senare vid RUL… Hur som helst! På 3D-ultraljudet var han så lik sin ena kusin som bebis och helt olik sin storasyster. Nu är han 6 månader och extremt lik sin kusin och fortsatt olik sin storasyster.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*