• header

EASTER

Glad påsk hörrni!

Känns ju helt knäppt att gå klädd såhär i april men det var ju ändå 20 grader idag! Klänningen är en mammaklänning från Asos, bar den i Marocko i vecka 26 så jag trodde inte jag skulle komma i den nu när magen är typ fem gånger större haha, men det gick preciiiiiis att få igen dragkedjan där bak. :-)

Iallafall, vi drog ner på stan en sväng och bytte 2 babyplagg som vi fått dubbletter av i present på vår babyfika. Det blev två små pyjamasar för det hade vi inget av i storlek 0-1 mån. Sedan shoppade jag några plagg till mig själv också inne på Urban Outfitters och sen en efterlängtad islatte på det! Det var typ helt dött på stan, alla är väl iväg och firar påsk.

// Happy Easter everyone!

It feels so weird to be dressed like this in April but it was 20 degrees today! The dress is a maternity dress from Asos, I wore it in Morocco in week 26 so I didn’t think it would fit now when my belly is like 5 times bigger haha, but with a little struggle Aleks managed to close the zipper in the back. :-)

Anyway, we went down town a while to change some baby clothes that we had gotten duplicates of as babyshower gifts. We got two little pajamas because we didn’t have any of those in size 0-1 months. Then I bought some pieces for myself too at Urban Outfitters and then an ice-latte! There were not much people out, I guess everyone is away celebrating Easter.

Vad gjorde vi själva på Påskafton? Jo, vårstädade balkongen! Aleks fick börja utan mig för jag behövde ligga på soffan och vila lite hehe. Han sådde lite blommor och så, tog bort sin hög med träningskläder (någon annan som har en man som bara “måste” ha sina äckliga träningsgrejer på balkongen? handskar, benskydd, susp, dräkter… så jäkla onice. men samtidigt så har jag dem hellre där ute än typ i badrummet…. hur gör ni?) och sedan började jag hjälpa till och då städade vi hela balkongen, sköljde av alla möbler och gjorde ordning. Fint blev det!

Vill dock göra om balkongen…… Haha. Eftersom att vi kommer vara hemma mycket i sommar så kommer jag förmodligen tillbringa mycket tid där ute. Har beställt ett parasoll som man sätter på räcket så att jag och bebis kan sitta i skuggan, men vill också byta ut alla möbler till skönare “loungemöbler”. Göra balkongen mer mysig och mjuk helt enkelt. Men vet inte om jag orkar ta tag i detta nu. Någon som är grym på inredning som vill komma och hjälpa? ;P

// So what did we do on Easter Eve? Well, we fixed our balcony for spring! Aleks had to start without me because I had to rest on the couch a bit hehe. He planted some flowers and stuff, removed his pile of workout clothes (anyone else got a man who just “have to” have his smelly workout gear on the balcony? gloves, pads, clothes… so not nice, but at the same time I rather have them out there than in the bathroom… how do you do?) and then I started helping and we cleaned the whole balcony, all the furniture etc. The result was nice!

I want to change the balcony though….. Haha. Since we will be at home a lot this summer I will probably spend a lot of time out there. I’ve ordered a parasol so that me and the baby can sit in the shadow, but I also want to replace all the furniture to more comfortable “lounge furniture”. Well basically make the whole balcony more cozy and soft. But I don’t know if I have the energy to start fixing this now. 

Trött tjej med en bebis som gör illa revbenen, hehe. Fasen vad stark han är nu! Har bara vilat sedan vi blev klara med balkongen och nu är det snart dags för middag. Funderar på thai…. Eller pizza… Vi kan inte bestämma oss.

Imorgon fyller jag förresten år! 28 hela år. Känns så konstigt att man helt plötsligt börjar närma sig 30. Kan fortfarande känna mig som 22 ibland, men å andra sidan är jag glad över att den tiden är förbi. Jag är så mycket mer trygg och bekväm i livet jag lever nu, jag vet vem jag är, vad som betyder något, och vad jag vill med mitt liv. Och att bli äldre känns inte längre så jobbigt. Att fylla 27 var betydligt jobbigare dels pga saknaden efter pappa men också för att det var då vi började vår första IVF-behandling. Jag var bara så jävla stressad och ledsen över hela klimakteriesituationen att 27 istället kändes som 47 och hela dagen var jobbig. Är fortfarande orolig över hur det kommer bli framöver, men jag väljer att fokusera på nuet för jag kan ändå inte ändra min situation. Därför känns 28 okej. Mer än okej faktiskt, jag har nog aldrig varit lyckligare och jag är så tacksam för det. Tacksam över att denna födelsedag inte blir som min förra. Imorgon ska jag verkligen bara njuta av att vara med min lilla familj. Aleks, Mani och lillen i magen. <3

// Tired girl with a baby that is hurting my ribs, hehe. Damn he is so strong now! I have just been resting since we finished with the balcony and now it’s almost time for dinner. We’re thinking about thai…. Or pizza… We can’t decide. 

Btw, it’s my birthday tomorrow! I’m turning 28. It feels so weird that I’m suddenly getting closer to 30. I can still feel like 22 sometimes, but on the other hand I’m happy that those days are over. I feel so much more safe and comfortable in the life I’m living now, I know who I am, what matters, and what I want with my life. And getting older doesn’t feel that bad anymore. Turning 27 was way more tough, partly because I missed my dad but also because that’s when we started our first IVF treatment. I was just so stressed and sad about the whole menopause situation so 27 felt like 47 and the whole day was tough. I’m still worried about how everything will turn out later on, but I choose to focus on the present because I can’t change my situation anyway. That’s why 28 feels alright. More than alright actually, I don’t think I’ve ever been more happy and I’m so grateful about that. Grateful that this birthday won’t be like my previous birthday. Tomorrow I’m just gonna enjoy being with my little family. Aleks, Mani, and the little one in my belly. <3

22 Comments

Amira

Vet du en sak Kenza. AMH värde kan både stiga och sjunka och läkare vet inte så mycket om hur det fungerar. Du var i sorg efter din pappas död och fick problem i med sköldkörteln som även kallas sorgens körtel. Inte så konstigt då alla känslor fastnar i halsen.

Men människan är självläkande och kroppen har en fantastisk förmåga till att skapa liv och återhämta sig. Nu blir det här världens flummigaste kommentar men det jag vill säga är att bara för att en läkare sa en gång att du kommer i klimakteriet tidigt så är inte det en livsdom. Det behöver inte vara så.

Önskar dig och din man all kärlek och stort grattis till er lycka. Ett råd är att ta hand om dig själv extra mycket 40 dagar efter förlossningen som man gör i andra länder till exempel i Marocko. Fråga gärna dina släktingar. Det är en speciell tid då man kan både förbättra sin hälsa eller tvärtom om man inte tar hand om sig.

Läs gärna på om den ”fjärde trimestern” och ta er tid att lära känna er son och låt omvärlden vänta. Det är inte bråttom någonstans utan stanna i bubblan så länge du vill.

Kram och allt gott <3

Reply
Sofia

Haha oh yes! Stinkande susp, målvaktsutrustning, innebandyskor och en fet trunk antingen på balkongen eller inne i badrummet. Luktar fan även om det är tvättat och definitivt inget som jag vill ha som del av inredningen i varken badrum eller balkong! Så ni som har tips, hit me 😄

Reply
Jessi

Jag är grym på inredning, men alldeles för feg för att bara satsa allt och köra! Men jag har inrett en del hus inför visningar. Älskar det!! Och jag har två små barn hemma så vet vad som behövs den här tiden av livet ;)

Reply
noor

I’m 25 and I do not feel ok about that. If I look what others have accomplished (its not that I do nothing, I am trying the best I can). I always had an image about my life when I’m 25 but none of that image I had in my mind came out. I feel like I am so slow, while the rest of the people got things fixed faster together.

Reply
Linn

På tal om förvaring av träningskläder osv. I vår förrförra lägenhet tog sambon med sig träningskläderna hem. Då förvarade vi dem i en sån plastförvaringslåda typ, dynbox liknande. Har inte det behovet nu då han spelar i superligan (innebandy) men hade det fortsatt hade jag gjort en lösning genom att göra någon typ av hängningsanordning i locket (tänker typ som tvättlinor) som man kan hänga upp kläder och dylikt i men samtidigt ha så man kan sitta på den och de tråkiga inte syns :) är nog mer av ett hemmafix dock. Sen kanske mer av en vår/sommar lösning 😂 vet inte hur känsliga sakerna är för kyla.

Fantastiskt att få följa din resa genom graviditeten. Stort grattis till er!

Reply
A

omg känner igen det där med träningskläderna, jag är avis att ni har balkong det har inte vi. Stackars mig som får andas in killens jävla svettiga o äckliga BJJ gi och träningskläder varje gång jag ska besöka badrummet. Får kväljningar flera ggr om dagen…Värst av allt, ibland så pyser lukten ur badrummet så det slutar med att jag får huvudvärk från hans SVETT… bläääh i nästa lgh ska vi fan ha separata badrum (plus balkong) !!

Reply
Lay

Yaaasss, min sambo lämnar också allt på balkongen haha. Men precis som Du vill jag hellre ha de där än i toaletten. Har en vän med snyggaste utemöblerna.. hur stor är er balkong?

Reply
Annie

Grattis på din dag Kenza! Hoppas den blir magisk. Solen skiner för er idag :)

Reply
Julia

Happy Birthday Kenza!!! I wish you the best and you’ll be receiving your biggest Bday gift early June! ❤️❤️❤️

Reply
Malin

Är så glad att vi bor i hus och ha tvättstugan (stor) nere i källaren för att kasta av äckliga kläder. Konstigt nog blir aldrig mina fotbollskläder/väska illaluktande, men sambons luktar som någon dött i väskan. Begriper det inte!

Reply
lissel

Gud jag är så avis på alla med balkong, så mysigt!! Och islatte! Dricker jag så fort jag får chansen nu under graviditeten haha. Grattis 😊😊

Reply
N

Det finns såna här trälådor som nästan ser ut som ett bord men lyfter du på locket funkar de som en förvaringslåda. Min storebrors sambo hade samma problem som du beskriver men hon köpte den här trälådan som man lyfter locket på och den får plats med i stort sätt allt, boxningshamdskar, väska etc.. dem har dessutom placerat den ute i balkongen

Reply
Gioia

Hey Kenza! I hope you don’t mind my comment but I am really confused. You’ve said in one of your previous blog posts that you and Alex are not christians. Why are you then congratulating easter? Also, I was planning to visit Stockholm and south of Sweden this summer with my boyfriend. One of the reason we were interested in having a Sweden tour is because as far as we’ve heard Sweden is majority atheist country, we’ve heard that most of people are atheists, we’ve heard that Swedes are people that critically think about the world and life, we’ve heard that Swedes are people that are relying on reason and science. So what are then people in Stockholm celebrating? I don’t understand? Is it just to celebrate something? I am now questioning my opinion of Sweden….

Reply
Lisa

People in Sweden are protestants and you can be a Christian but not practice religion.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*