• header

MY LAST WEEK

Vad konstigt det känns, att det är sista veckan på kontoret innan jag kliver in i vecka 36 och min mammaledighet börjar. Och just att jag ska på MAMMAledighet?! För att jag ska bli mamma? Kan inte förstå att det snart är dags, äntligen. Jag kommer dock fortsätta jobba en del hemifrån och efter att Bebor har kommit så är som sagt min plan att iallafall jobba 50% (också från soffan), men det här är sista veckan som jag är på Ivyrevel. Sedan kommer jag såklart behöva åka in ibland för stora designmöten osv som inte går att ta via mail och då får han hänga på, om inte Aleks är hemma såklart.

Min sista vecka är också en väldigt fullspäckad vecka och jag kan inte säga att jag inte blir stressad av min to do-lista… Men det ska nog gå. I maj är det lite lugnare med kampanjer i mina sociala medier och sen i juni & juli har jag som sagt varnat min agent och mina kunder för att jag eventuellt måste pausa helt och skjuta på kampanjer. Det beror ju helt på hur Bebor mår (och är! vi ju ingen aning om vad vi får för bebis, om han är lugn, krävande eller sjuk osv) och hur allt flyter på.

Men jag är så peppad på mitt nya liv. Tänkte skriva ett inlägg lite längre fram om hur det känns nu när graviditeten lider mot sitt slut och hur jag känner inför denna otroligt stora förändring som snart kommer ske. För även om det här är det jag vill mest av allt i hela världen så känns det ju lite läskigt också.

// It feels so weird, that this is my last week at the office before I step into week 36 and my maternity leave starts. And just the fact that I’m going on MATERNITY leave?! Because I’m gonna become a mother? I can’t believe that it’s almost time, finally. I will continue to work at home though and like I’ve said before my plan is to work 50% (also from my couch) when Bebor is here, but this is my last week at Ivyrevel. Then I will have to go in every now and then for big design meetings etc that we can’t do over e-mail and then I will just bring him with me, if Aleks isn’t at home of course. 

My last week is also a very busy week and I can’t say that I’m not stressed about my to-do list…. But I can do it. May is a bit more calm with campaigns in my social media and then in June & July I have warned my agent and my clients that I might have to pause completely and postpone campaigns. It all depends on how Bebor feels (and how he is! we have no idea what kind of baby we’re having, if he’s calm or needy or sick etc) and how everything floats. 

But I am so excited for my new life. I’m planning on writing a post soon about how it feels now that my pregnancy is almost over, and how I feel about this incredibly huge change that is about to happened. Because even though this is what I want the most in the whole world, it feels a bit scary too. 

Snart blir vi fyra! PS. Är lite nervös över hur Mani kommer hantera vår nya familjemedlem. Han är rätt obrydd när det kommer till bebisar så jag har inga förhoppningar om att de ska bonda på en gång haha, men jag hoppas att han inte känner sig utanför och bortglömd. Något vi verkligen ska tänka på!

PS 2. Fått så många frågor på insta om detta plagg jag bar på min födelsedag. Det är en byxdress från Zara! Tog min vanliga size för den hade plats för magen ändå. Skärpet var däremot litet och åkte upp hela tiden, hehe. Men kommer funka finfint i sommar, smidigt med knapparna också där fram när jag ska amma!

// Soon we will become four! PS. I’m a bit nervous about how Mani is going to handle our new family member. He’s not interested at all in babies so I have no expectations about them bonding right away haha, but I hope that he won’t feel left out and forgotten. Something we will think about a lot! 

PS 2. I have gotten a lot of questions on my insta about this jumpsuit I wore on my birthday. It’s from Zara! I took my normal size because it still had room for my belly. The belt was too small though and opened up all the time, hehe. But it will be perfect this summer, and it’s smart with the buttons in the front when I’m gonna breastfeed!  

24 Comments

yasemin

now it sounds like you will never go back to ivyrevel after bebor is born? only now and then? arent you going back once bebor is old enough to go to kindergarden/school etc and he will be away the morning/forenoon? :)

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: No my plan is to go back full time one day! But he won’t start kindergarten until he is 1-1,5 years old or something so either me or Aleks will be at home during this time, which is what’s normal here in Sweden :-)

Reply
lissel

Det är en konstig känsla 🙈 jag gick på ledighet redan i vecka 27! Va inte alls beredd på det.. och snart är man mamma på riktigt, vad hände haha. Från 2 till 4 på 8 månader…,

Reply
Rebecca

Det är så mysigt att följa eran resa, tror det kommer gå galant och du kommer bli en fantastisk mamma! <3

Reply
Patrycja

How is Mani reacting now to your belly? When my mum was pregnant with me and was visiting family with a dog, the dog was standing next to her all the time and licked her on the right side. The next time after that family visit my mum went to the doctor, he said the baby (meaning me, haha) positioned herself on the right. How cool is that?!?

Reply
noor

When I saw the title I really thought… ”My last week”? In what? Your job? Sounded so dramatic!!

But when I read it it was pretty ok :)

Reply
Johanna

Ni är så fina! <3 Är så glad för er skull. Ang amning vill jag verkligen verkligen tipsa om bloggen babybaby.se, där finns massor av fakta om amning och värdefull info om amning i starten. Samt endel myter om amning som man tror stämmer men som inte gör det. Tex är det lätt att tro att ens bröstmjölk inte räcker åt bebisen i början, men det gör den. Varje amningstillfälle stimulerar mer produktion och kroppen är gjord för att ta hand om sin bebis <3 Bloggen hjälpte mig jättemycket.

Reply
Emma

Vi gjorde såhär att med vår hund att när en höll bebisen så höll den andra hunden typ, precis som när man kelade med hunden i vanliga fall. Sen har vi haft vår hund i sängen på nätterna i nio år så vi bestämde oss för att ha en barnsäng som man hänger på sin egna där bebisen kan sova, bara för att kunna ha vår hund ska kunna fortsätta sova i sängen. Skulle aldrig ha bebisen i mellan oss samtidigt som hunden sover där för det är lätt hänt de trampar på bebisen. Och jag skulle aldrig kunna säga till min hund sova på golvet efter nio år mellan oss varje natt, har inte hjärtat till det.
Jätte viktigt att tänka på att kela med sin hund lika mycket som innan, bebisen kan ligga själv i babynestet själv en stund och så vidare. Mitt hjärta krossas när man ser de hundarna som mår dåligt för att en bebis kommit till familjen! Kram!

Reply
L

Gud seriöst, älskar dig! Har läst och hört så många som typ haft husdjur i flera år sen när bebisen kommer så har de lämnat bort dom. Och inte pga allergier eller nåt, nä, de har nåt viktigare nu. Fy fan.

Reply
anonym

Tror du berättade i eran podd eller om
det var youtube, att du hade en IVFinstagram. vill du dela med dig av den? Jag går igenom samma sak som ni gjorde.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Har inte kvar kontot tyvärr. Eller kontot finns kvar men jag tog bort allt på och är inte aktiv. Kram och lycka till <3

Reply
Sofie

När vi fick vårt första barn var vår hund hos farmor och farfar under förlossningen. Vi hade då fått tips om att ha en filt till bebis på bb som hunden sen skulle ”få” innan dom träffades. Sagt och gjort, bebis låg hela tiden med en filt och när vi kom hem och det var dags att hämta hem hunden så åkte min man och hämtade henne och gav henne filten först. När hon sen kom hem kastade hon sig upp i soffan och överöste bebisen med pussar. Jag vet inte om det var tack vare filten som det gick bra men det kanske hjälpte lite. Hundar är dock smarta, han vet redan att det kommer en bebis. Tyvärr stötte vår hund bort mig lite i graviditeten och vi hittade aldrig tillbaks till det där supertighta vilket känns lite sorgligt då vi tog bort henne i höstas, när bebis var 8 månader. Men vi fick en fin tid ihop som en familj i alla fall. ❤️

Reply
Ida

Vår hund var så gullig när vi fick vårt första barn. Ville vara extramamma och stod och pep för att göra oss uppmärksamma när bebisen var ledsen. Tror det är viktigt att låta hunden “vara med” så mycket som möjligt. Vår hund sover fortfarande i vår säng (med barnen), får pussa på barnen och är nästan alltid med när vi hittar på saker. Den “värsta” perioden tycker jag är när barnet börjar gå och blir yvigare och mer oförutsägbar i sina rörelser. Det gillade inte hunden och någon gång har han markerat. Det ÄR kämpigare att få barn när man har hund, men det är såklart värt det. Det kommer gå bra! :-)

Reply
Ebba

Alltså det här är så sjukt. Minns ett inlägg du skrev för flera år sen där du svarade på en fråga om hur länge du skulle blogga, och du skrev nåt i stil med att du har svårt att tro att du fortsätter blogga efter att du fått barn, och att du inte ser dig själv som mammabloggerska eller nåt liknande. Och nu ska du få en bebis liksom <3 Blir varm i hjärtat haha (och för min del får du gärna blogga för alltid hehe).

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Haha ja lite sjukt! Då var barn och familj SÅ långt borta, och nu så är tiden kommen och jag känner mig inte alls färdig hehe. Kram!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*