• header

PREGNANCY WEEK 37

GRAVID VECKA 37
24 DAGAR KVAR/ 24 DAYS LEFT

Bebors status: Han är helt fixerad! Woho! Var förbi barnmorskan snabbt idag och då passade hon på och kände på hans huvud. Han är alltså redo och om några dagar (på måndag när vi går in i vecka 38) räknas han som helt färdigbakad och kan då egentligen komma när som. Det känns så läskigt och pirrigt och AH jag vet inte vad!

Vår älskade lilla bebis är nu runt 48 cm lång och väger runt 3 kg. Nu står det i en av apparna att mellan vecka 37-40 är fruktjämförelsen en jävla VATTENMELON. Jag går och bär på en vattenmelon och ja det känns haha. Kolla så stor magen är nu!

Bebor’s status: He is completely engaged! Woho! I went by my midwife today and she could feel that on his head. So he is ready and in a few days (on Monday when we enter week 38) he is considered done and can arrive anytime. That feels so scary and exciting and AH I don’t know what! 

Our beloved little baby is now about 48 cm tall and weighs around 3 kilos. One of the apps says that between week 37-40 the fruit comparison is a damn WATERMELON. So I’m walking around carrying a watermelon and yes I can feel that haha. Look how big my bump is now!

Min status: Jag har haft en superbra vecka hittills! Inga problem, inga smärtor (mer än trycket neråt), jag har tränat och jag känner mig pigg! Det känns även som att min kropp börjar förbereda sig på förlossning (antar att jag inte är ensam om att gå och leta tecken? hehe) men jag har egentligen ingen aning, har ju inte fött barn tidigare. Med största sannolikhet kommer jag gå över tiden och det är okej. Det enda jag önskar är att det kommer igång av sig själv så att jag slipper igångsättning. Vi har en tid inbokad hos BM den 12e juni för eventuell planering av igångsättning men förhoppningsvis har han kommit då. Förutom den tiden så har vi bara 2 (!!) inbokade besök kvar! 15e maj och 31a maj.

My status: I have had a really good week so far! No problems, no pain (more than the pressure between my legs), I’ve been working out and I feel alert! It also feels like my body is preparing for birth (I guess I’m not the only one who walks around looking for signs? hehe) but I have no idea since I haven’t given birth before. Most likely I will pass due date and that is okey. My only wish is that it will start by itself so that I won’t get induced. We have an appointment at our Midwife on the 12th of June to plan eventual induction but hopefully he is already here by then. Except that appointment, we only have 2 (!!!) other scheduled! May 15th and May 31st.

Övrigt: Hmm vad ska jag skriva här denna vecka? Kan ju börja med att säga TACK till alla er som kom med tips för halsbränna (Omeprazol) och pollenspray (Nasonex) som båda är okej att använda. Nu är jag människa igen! Tack också för era tips kring BB-väskan efter min senaste vlogg. La till Multi-Mam & Multi-gyn kompresser (sååå många tipsade om det!!), en extra pyjamas till Bebor, samt en morgonrock till mig. Ett litet babynest åker nog med också! Det + det vi redan packat känner jag får räcka, vill inte komma med en full fet resväska haha. Och visar det sig att något saknas för att vi blir kvar längre än tänkt så har vi allt någon som kan komma förbi med grejer. :-)

Jag sa i vloggen att jag skulle posta listan för BB-väskan här i bloggen också, men jag tänker att jag väntar med det tills efter jag fött istället och då även skriver vad jag faktiskt använde och inte. Det kan bli kul!

Other: Hmm what to write here this week? I can start by saying THANKS to everyone who told me what to do about my heartburn (Omeprazol) and pollen spray (Nasonex) which are okey to use. Now I’m alright again! And also thanks for your tips about my Hospital bag after my latest vlog. I added Multi-Mam & Multi-gyn compresses (soooo many told me about that!!), an extra pyjamas for Bebor, plus bathrobe for me. We will probably bring our little baby nest as well! I feel that this + what we’ve already packed is enough, I don’t want to show up with a full fat suitcase haha. And if it turns out that something is missing because we are there longer than expected, we always have someone who can come by with stuff. :-)

I said in my vlog that I was going to post the list for my hospital bag here in my blog too, but I think I’m gonna wait with that until after birth instead and then also write what I actually did/didn’t use. That could be fun!

59 Comments

Tanja

i am glad you had a good week this week! and you have finally medicine that helps you with all. )
what does it even mean when he is completely engaged? doesnt that mean he is coming out soon (probably before the birth-date?) sorry if that is a dumb question but i am not pregnant i just learn a lot through your pregancy now :))

so crazy though how fast it all went. i am gonna miss your bumb and the updates :))
smth i miss now though are your daily-updates. like what you do and so on. the last 2 weeks were mostly “general” updates but not so much about your daily days. miss it a little ;) <3

Reply
Andrea

Om du ska föda på KS så är inte pressbyrån öppen dygnet runt, och den är stängd på helger. Hemköp stänger däremot kl 23 varje dag :)

Reply
Linnea

Ta med dextrosol! Det enda jag fick i mig typ (förutom under epiduralen då kunde jag äta frulle) plus blåbärssoppa i små festisförpackningar med sugrör. Det var toppen!

Reply
Caroline

Ääh du kan lika gärna föda innan bf också. I min gravidgrupp var det många första gångare som födde tidigt.
Mitt vatten började sippra en tidig morgon (läkare på förlossningen hävdade att det var rikliga flytningar som är vanligt, men jag visste att det inte var det) och på natten kom värkarna.
Hade gått ovanligt mycket dagen innan så kanske det triggade igång.

Reply
Jessica

Åååh det är så spännande, stort lycka till när det är dags <3 Jag blir alltid så bubblig i hela kroppen av att läsa om andra som närmar sig förlossningen eller har fött. Blir varje gång påmind om de två gångerna jag själv med spänning gått och väntat på att föda och ögonblicket när man faktiskt inser att nu händer det påriktigt. Det är by faaar det härligaste och bästa jag varit med om. Snart får ni också vara med om det och träffa den största kärleken som finns <3

Reply
Hanna

Ett hett tips (fast rejält iskallt) är att blötlägga ett par mindre bindor (alltså inte sådana jätteblöjbindor man får på BB) och frysa in dom. Lägg De blöta i en plastpåse. Guld värt att ha när man väl kommer hem med smärtor i fiffin. Bara att komma ihåg att inte lägga de frysta direkt mot utan något emellan, typ handduk eller annat tygaktigt.

Och plocka på ett par underlägg (sånna där kissunderlägg som brukar finnas på sjukhus) samt jätteblöjor från BB. I början när man sover finns lite risk att man blöder igenom o med sånna underlägg undviker man att blod kommer på lakanet.
Annars är Natracare förlossningsbinda super! Bekväma mot stackars fiffi.

Reply
josefin

Vi hade vårt babynest i sängen och sov med ett tag innan förlossningen för att vår doft skulle fästas där och skapa en liten trygghet för bebis, ett litet tips 😍😍

Reply
M

Hej! Vill börja med att säga grattis till barnet och ni kommer bli underbara föräldrar!!
Var tvungen att kommentera när jag läst att du blivit tipsad om att använda Nasonex – som apotekare som jobbar på apotek så är det enda vi får rekommendera gravida Livicort eller Desonix som tillhör kategori A dvs godkänd för gravida. Nasonex tillhör inte den kategorin och rekommenderas endast under graviditet om nyttan för mamman överväger potentiella risker för fostret. Vill absolut inte skrämma upp dig och det är nog inga som helst problem att använda Nasonex MEN hade du frågat någon som jobbar med läkemedel så är det Livicort eller Desonix som är helt godkända för dig under din graviditet :)

Reply
Emilie

Men du känner inte till Janusinfo..? Nasonex är okej för tillfälliga besvär.

Reply
Therese

Verkar vara många apotekare som anser att allt är farligt.. Sambon skulle köpa hem postafen till mig men icke..det skulle man absolut inte äta om man var gravid och hon verkade tycka att “barnmorskorna kan man inte lita på” och ansåg att vi skulle kolla med läkare innan, och så rekommenderade hon ett armband istället..

Reply
Elin

jag blev igångsatt v 40+0 och det var kanon, skönt att veta när det skulle ske liksom. Ballongkateter var inte för mig, men däremot cytotec fungerade fint. Tog 15 timmar från första dosen och sen var hon född. Lycka till!

Reply
M

Har du med tofflor? Det enda jag önskar att jag hade med på min första förlossning som jag inte tog med.

Reply
Cecilia

Lycka till med förlossningen och tiden med en nyfödd bebis! Jag minns det som en underbar tid efter att mitt första barn fötts även om amningen var smärtsam, jag fortsatte och sen blev det mycket bättre och så ammade han i 1,5 år.

Jag blev förresten igångsatt pga att jag gått 2v över tiden med första barnet och det var en positiv upplevelse, förhoppningsvis har er bebis kommit innan men det behöver inte vara jobbigare att bli igångsatt enligt min erfarenhet. Kram

Reply
Linnea

Var som du att jag ville att förlossningen skulle starta av sig själv men blev planerad igångsättning pga stor bebis och det blev också jättebra. När man väl fått ”igång” förlossningen löper den på precis som den skulle gjort ifall den startat själv.

Reply
Hanna

Måste bara tipsa om att ta med förlängningssladd till laddarna till mobilen (så man kan ligga i sängen). Hörde att du inte hittade din powerbank.
Det är typ det bästa vi hade med oss 😄 då kunde jag pilla med mobilen nattetid och ladda samtidigt när vi hade fött. 😊

Reply
Aleksandra S

the pregnancy is really making you glow, u look stunning. I hope Bebor will come before due date and not after,but most important is that he and you are healthy and ai also hope you will have a quick and easy birth.

Take care and lost of love to your little family💙

Reply
Sara

Ät starkt vet jaaaag, vattnet gick efter jag åt mina efterlängtade dolman som var ordentlig starka 😋🤪

Reply
Camilla

Ett litet tips i all välmening, försök få tag på engångstofflor i frotté från något hotell om du kan. Golv på förlossningar kan vara lite ofräscha och vattnet kanske går när du vankar i korridorerna, kändes synd om du förstör ett par så fina tofflor :) Jag är beräknad med nummer två imorgon och var det något jag saknade vid första förlossningen var det verkligen tofflor att bara slänga på sig :)

Reply
Mjölkstockning

Fetvadd från apoteket. Brösten kan snabbt bli stenhårda/mjölkstockning när mjölken rinner till. Hände redan dagen efter förlossning, fetvadd blev räddningen!

Reply
C

Min son föddes 5 dagar innan BF. Vattnet gick på toaletten kl 10 på kvällen (ändå lägligt hehe), värkarna startade kl 12 och vid 2 på eftermiddagen föddes han. Han är 8 månader nu ❤️.
Vi hade inte med babynestet första natten och var så utmattade båda två och var rädda att tappa bebisen om man skulle somna och det kändes bara märkligt att lägga bebis i den där plastbaljan. La honom däri ett par gånger bara för att vila lite men sen blev man som besatt med att kolla så han andades fortfarande. Gjorde jag sen de tre kommande veckorna också, man blir ju så nojig när allting känns så overkligt. En vän fick komma över med vårt babynest och det var mycket bättre! Det ska jag ta med nästa gång om det skulle bli ett till barn (hoppas).
Men ååhh så spännande och sån himla fin och tuff tid ni är på väg in i. Det bästa i livet ❤️

Reply
Sofie

Alltså åh! Får såna flashbacks till när man var i samma vecka som dig. Jag var beräknad den 1/10 förra året och vår lilla tjej kom den 3/10. Värkarna startade redan på beräknat datum men kom oregelbundet ganska länge. Vi var på BB två nätter efter förlossningen då vår lilla tjej var täppt i näsan (fick sån otroligt bra hjälp både med det och med amning) och den tiden var så himla fin. Vårt lilla barn liksom, som vi väntat på och undrat över. Blir alldeles rörd bara av att tänka på det. Ni har en så fantastisk tid framför er och jag önskar er all lycka <3

Reply
Annika Hansson

Glöm inte köpa mjölkersättning! Så bra komplement om inte amningen funkar perfekt i början! Önskar någon hade gett mig det tipset när jag väntade mitt första barn, det hade besparat massa tårar. Önskar dig stort lycka till 💖 ni kommer bli fantastiska föräldrar.
Kram från en 3 barns mamma

Reply
Jannika

Jag kommenterar aldrig, men känner nu att jag måste. HUR kan man va sådär jäkla snygg som gravid?! Jag lovar, har aldrig sett någon bära en graviditet bättre än dig. Du vackra kvinna alltså! <3

Reply
madde

Har inte din mage sjunkit ganska mycket? ååå du har något såå coolt framför dej! är faktiskt lite avundsjuk på dej! lycka till, njut och kissa ofta- så sjunker bebisen ner lättare.!

Reply
Anna

Hej! Undrar hur ni tänker göra med besök till Bebor? Kommer ni tillåta att folk är där när du föder, eller vill ni vänta tills bebisen har byggt upp ett starkare immunförsvar?

Jag undrar eftersom min brorsa inte lät oss träffa sin son förrän några veckor efter, och det var lite synd tyckte jag för jag var så uppspelt, men fullt förståeligt.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Vi kommer inte ta emot besök på BB men när vi kommer hem får våra nära komma förbi, förutsatt att vi alla mår bra och att ingen av dem är sjuka såklart. :-)

Reply
Anna

Hej! Vill bara säga att jag vet att man ofta hör en massa skräckhistorier om igångsättningar så jag vill bara väga upp med en positiv historia. För några veckor sedan blev jag igångsatt för att föda vår lilla tjej, och det gick HUR bra som helst. Snabbt (till och med så att jag inte ens hann få någon som helst bedövning) och så smidigt som det bara kan gå! Och då var jag ändå SÅ förlossningsrädd innan, men fick en fantastisk upplevelse. Under krystningarna sa jag till min man och barnmorskan att ”detta kan jag lätt göra igen”, hehe. Vill med detta bara säga att en igångsättning inte nödvändigtvis behöver innebära en jobbig förlossning för alla. Kram och lycka till med allt!

Reply
lissel

Oh jag har igångsättning planerad för tvillingtjejerna. Vill verkligen att de kommer innan så man slipper det! Menmen måste tänka positivt 🙈😍

Reply
Sara

Hej Kenza!
Letar ni fortfarande efter sommarstuga? :) Denna pärla ligger en timme från Stockholm med bil, på en plats som heter Sundbyholm i Eskilstuna (googla Sundbyholms slott, otroligt fint). Jag har en vän som bor i närheten och det är väldigt mysigt och idylliskt. Ett litet tips från mig till er. Hoppas att det kan vara något.
Kram

Reply
Tina

Jag har blivit igångsatt med båda mina döttrar pga överburenhet båda gångerna och det har gått bra! Det har känts extra tryggt för mig att redan vara på sjukhus när det sätter igång. På första barnet behövde de enbart spräcka hinnan för vattnet, tog 8 timmar från start till hon var ute. På andra barnet tog de först hinnan, men inget hände. Då satte de in värkstimulerande dropp. Det blev intensivt, men är bra mycket nöjdare med andra förlossningen trots allt! Andra förlossningen tog drygt 4 timmar. Med lustgas funkar allt, hade bara det som smärtstillande vid båda förlossningarna och enbart lägsta dos vid andra förlossningen då jag ville vara mer närvarande. Önskar er stort lycka till när det blir dags 🌸

Reply
Johanna

Om du inte käkat omeprazol innan, så se till att trappa ner långsamt när du ska sluta med dem. Jag fick aldrig höra att man skulle trappa ner efter att ha ätit dem mot magkatarr och slutar man tvärt kan det ge magsmärtor och värre problem än vad man hade innan (vilket jag då fick). Men trappar man ner är det lungt 😊❤

Reply
Lisa

Med vår första dotter så ”kände” jag det på mig när jag vaknade tidigt på morgonen, 14 timmar senare var hon hos oss. Men andra dottern sa jag till min sambo att han skulle gå och lägga sig runt 22-tiden för att jag trodde att hon skulle komma imorgon, sagt och gjort. Väckte honom vid halv 6 morgonen efter och 5 timmar senare var hon ute. Så JA, jag tror att man känner det på sig. Lycka till när det är dags, det är så häftigt!!’

Reply
Matilda

Blir själv lite rörd att det är så nära nu :’) Har följt dig sedan du var 16 år och nu är du snart mamma Kenza!!

Reply
Jaana

När jag var gravid med min dotter och led av en hemsk halsbränna fick jag tips om vanliga mandlar. Det hjälpte så jag slapp alla (konstgjorda) mediciner. Faktum är att det hjälper än idag när jag har halsbränna. Lycka till!

Reply
Bella

Ungefär en vecka innan jag födde min dotter åt jag helt orimligt mkt. Jag var sugen på pasta o smör typ hela tiden. Drömde om det på nätterna. Antar att kroppen laddade upp med kolhydrater o fett inför vad som skulle komma. 👶🏼

Reply
Madeleine

Det strålar verkligen om dig😍! Kämpa på det sista nu! Vill passa på att ge lite tips till dig när ni kommer hem: 1. Is-bindor (precis som det låter. Öppna upp binda förpackningen, häll på vatten och in i frysen några timmar. Skönt att ha första dagarna när muffen är svullen och öm). 2. Zylokaingel (bedövande gel till snippan, ett ”måste” eller iaf räddare i nöden om du skulle råka ut för klipp, säkert bra annars med). Dessa två saker klarade inte jag mig utan de första 2 veckorna efter förlossningen😊!

Reply
Sofia

Åh vad spännande! Min första kom 37+0! Appen plingade på morgonen och sa att NU räknas graviditeten som fullgången 😊 lycka till!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*