• header

MATERNITY SHOOT

At yesterday’s maternity shoot

God morgon bloggen!

Jag ska strax göra mig i ordning och åka över till Dilay för brunch med tjejerna. Så mysigt! I förra avsnittet av vår podd så pratade vi om vänskap (ni har väl inte missat våra senaste avsnitt? Sök bara på Kenza & Dani, vi finns där poddar finns!) och jag berättade om hur man ibland måste boka in saker långt i förväg för att få ihop det med allas scheman & liv, speciellt när man är ett helt gäng som vi. Denna brunch är en sån träff vi bokat in för flera veckor sedan haha. Och som jag längtat! <3

Känner mig dock sjukt trött och sliten igår, som att jag varit ute på en riktig partyrunda. Det har jag såklart inte varit utan det var gravidplåtningen igår som tog på krafterna, hehe. Men fasen så kul det var!! Här kommer lite bilder och så om det.

// Good morning guys!

 I’m gonna get ready soon and go over to Dilay’s for brunch with the girls. So cozy! In the last episode of our podcast we talked about friendship and I said that sometimes you have to book things way ahead to make it suit everyone’s schedules and lives, especially if you’re a group like us. This brunch is one of those dates we booked several weeks ago haha. And I’ve been longing for it! <3 

I feel so tired after yesterday though, like I’ve been out on a crazy party night. Well of course I haven’t, it was the maternity photoshoot yesterday that made me exhausted hehe. But damn it was so much fun!! Here comes some photos etc about that. 

Så, först hoppade jag och kulan in i en taxi och åkte över till Nathalie Berzelius studio där hon gjorde mig i ordning för plåtningen. Funderade först på att sminka mig själv men sen tänkte jag varför inte göra det av ett proffs istället, när man ändå ska bli proffsfotad. Det blir ju så mycket bättre då. :-))

Nathalie har sminkat mig massvis med gånger förut och senast var för ELLE-galan i januari! Då var magen betydligt mindre, och nu bar jag på en stor bebis som såg ut att försöka trycka sig ut genom min mage. Alltså aj aj aj mina revben!

Klänningen är gammal från Nelly.

// So, first me and the bump got into a taxi and went over to Nathalie Berzelius studio where she did my hair and make up for the shoot. My first idea was to do my own make up but then I thought why not let a pro do it instead, when I’m gonna get photographed by a pro too. She does it so much better. :-)) 

Nathalie has done my make up many times before and the last time was for the ELLE gala in January! My bump was so much smaller then, and now I carried a big baby that looks like he was going to push himself out through my belly. Aochhh my ribs!

The dress is old from Nelly.

Och så här blev resultatet! Busigt vågigt hår, mycket glow, några enstaka lösfransar & så lite fräknar på det! Syns kanske inte så jättemycket men vi målade på några stycken för en riktigt söt somrig look. Har man inte haft turen att födas med fräknar (alltså fräknar är ju så jäkla fint!!) så får man fejka det. :-)

// And here’s the result! Messy wavy hair, lots of glow, some single lashes & a few freckles on top of that! Maybe you can’t see them that much but we painted a few for a cute summer look. If you weren’t lucky enough to be born with freckles (cause it’s so pretty!!!) you can fake it like me. :-)

Jag mötte upp med min vän Emelie Ohlsson som fotar väldigt mycket maternity. Vi hade bestämt oss för att både ta lite svartvita porträtt inomhus, och sedan ge oss iväg och fota på ett fält i kvällssolen.

När jag satt och googlade hotellrum med stora fina fönster så kom jag på att JUSTE, Dani har ju världens finaste lägenhet med stora fönster!! Så vi fick vara där och ta lite bilder, så snällt. <3 Och Aleks kom förbi en sväng också, vet inte hur jag lyckades övertala honom men han ställde upp på några bilder hehe. Så glad för det för det blev jättefint och ett sånt himla fint minne att titta tillbaka på i framtiden. När vår lilla grabb låg där i.

Underkläderna är från COS.

// I met up with my friend Emelie Ohlsson who does a lot of maternity photography. We decided that we wanted to take both some black & white portraits indoor, and then also take some photos on a field in the evening sun. 

When I googled for hotel rooms with big beautiful windows I remembered that OH, Dani has the most beautiful apartment with big windows!! So she let us be there and take some photos, so sweet. <3 And Aleks came by for a while as well, I don’t know how I managed to talk him into this but he agreed on being in some photos hehe. I’m so happy about that because it turned out really great and such a beautiful memory to look back at in the future. When our little boy was in there.

The underwear are from COS. 

Efter att vi hade tagit alla bilder inomhus så hoppade vi in i bilen och åkte utanför stan till ett fält. Medan vi höll inomhusbilderna stilrena med ett ribbat underklädesset och en vit skjorta, så ville vi köra på lite mer romantisk look på utomhusbilderna. Då fick det bli spets och blomkrans!

PS. Aleks ville inte vara med på fältet hehe. Det blev för cheesy tydligen. ;-)

// After we had taken all the photos indoor, we got into the car and went outside the city to a field. While we kept the indoor photos clean with a ribbed underwear set and a white shirt, we wanted to go for a more romantic look on the outdoor photos. With lace and a flower crown! 

PS. Aleks did not want to join us on the field hehe. Apparently that was too cheesy. ;-)

Vi hade med oss tre olika klänningar och den här lilla från H&M (deras vanliga sortiment) var en av dem! Oroa er inte, mina feta sneakers syntes inte på bilderna.

Så i kvällssolen där tog vi lite fler bilder (jäklar vilken tur vi hade med vädret) och sedan var vi klara. Då körde Emelie hem mig och så åt jag och Aleks pizza och tittade på the Act på HBO. Jag är så himla peppad på att se bilderna, Emelie skulle skicka över ett gäng redan idag för mig att välja på innan hon börjar redigera. :-)

Nu måste jag skynda mig och sticka iväg. Hoppas ni får en fin lördag allihopa!

// We brought three different dresses with us and this little one from H&M was one of them! Don’t worry, you couldn’t see my big fat sneakers in the photos.

So we took some photos in the evening sun (we were so lucky with the weather) and then we were done. Emelie dropped me off at home and Aleks and I had pizza and watched the Act at HBO. I’m so excited to see the photos, Emelie said she would send me a a bunch today already so I can choose before she start editing. :-)

Now I have to hurry and get going. I hope you’ll have a wonderful Saturday everyone!

27 Comments

Marie

you are so exhaust because you dont feed your body enough energy anymore. ever since week 27/28 when you reached your start weight you stopped eating enough. i can see at the ivyrevel pop up store (that was around week 28) you were bigger than you are now 10 weeks later. when you were on minus you made sure to eat properly but after that you went back to breakfast, salads for lunch and some steamed veggies with some protein packed sides for dinner (and the occasional pizza on weekends) thats way to little for a pregnant woman. you said yourself once you reached your start weight you stopped eating and only ate when you felt hungry (which is not often the case because you got a such a little stomach after years of undereating). i can understand why you did eat like this before getting pregnant because your dream also has been to be a model (you talked about it often enough) so you made sure to keep your tiny frame by dieting but now during pregnancy i not cool that you do this.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: STOP OBSESSING with my body and weight! You have absolutely NO idea what you’re talking about and you’re just making a big fool out of yourself. Seriously, enough. From now on I will not accept your comments. Go and do something good with your time instead. Bye!

Reply
Julia

Helt rätt att blockera. Försök verkligen att inte ta åt dig av den där skiten! Jag blir NÄSTAN full i skratt när jag tänker på att detta är en människa som på fullt allvar tror att hon har gjort någon slags kartläggning av ditt intag av mat baserat på dina sociala medier. Jag ser framför mig hur hon sitter med ett Excel-ark och för in noteringar kring vilka näringsämnen hon kan identifiera på din Instagram-bild på en toast skagen. Hennes slutsats: barnet kommer att födas som en räka eller få dillkvistar till hår. Ungefär den nivån. Man ba TJENA, gå ut och ta en nypa luft kanske? Rätt så omgående för allas skull.

Reply
Johanna

Omg Marie.
You are actually scary… You make me really uncomfortable, and I’m not Kenza whos receiving your coment.
You should really get some help because you’re a stalker. Dont you have a life of your own? Stupid quesion, clearly you dont.
I work as a nurse with people like you and i’m sorry to say, you need help.
Bye.

Reply
Natassa

Gud så fint! Jag var fan stressad att du skulle typ föda innan dessa bilder HAHA så känns skönt att det blev av! ;)

Reply
Johanna

Vet du vad jag älskar med dig, Kenza? Så tydligt i detta inlägg ” Aleks ville inte vara med på fältet, det blev för cheesy tydligen ;-) ” – HUR många andra bloggare hade inte tvingat med karln med våld och låtsas som att det var den ljuvligaste par-upplevelsen någonsin!? Haha! Även fast du är gift så gör du fortfarande saker själv och gör ingen big deal av det, och låter alla i din närhet vara som de är.. Älskar verkligen det, så skönt att läsa om. :) Sjukt fina bilder med <3<3

Reply
lissel

Oh! Jag kommer ångra mig att jag inte tar några gravidbilder….. men det är för att jag aldrig sett något som faller mig i smaken? Varför ska alla ta gravidbilder ute i en skog täckt av blommor? Vill man inte ha så naturliga som möjligt? 🙈 typ som de nu när du sitter vid fönstret SKITSNYGGT! Undrar om min sambo kan ta såna 🙈😍

Reply
Luisa

What a strange comment! Kind of funny to read, but I guess it would really bother me too, if I were you. You look perfectly healthy and happy and your belly is huge (beautifully huge haha!) Of course you are exhausted – you are carrying a melon aka baby with you 24/7! :) I hope you don’t take offensive, bullshit comments too serious, because in the end they are just what they are: bullshit.

Keep enjoying your pregnancy :)

Reply
Sara

Hej! Jag har ganska nyligen börjat följa dig och tycker att ditt sätt att vara influenser på känns så himla genuint och varmt. Jag trivs i dina kanaler och lyssnar på podden också. Tycker det är intressant att jag känner mig så personligt tilltalad av dig trots att vi inte känner varandra alls, lever totalt olika liv och aldrig träffats. Jag bor på landet och har ett vanligt jobb, är inte särskilt snygg eller intresserad av utseende och är mest intresserad av odling liksom. Samma med Dani, lyssnar på henne i podden och sen ser jag på hennes insta och ba.. är det samma person?! Känns inte som att någon av er passar in riktigt i den här “ytlig tjej i Stockholm” mallen.(inser att detta är mina fördomar, menar att ni ser så otroligt väsenskilda ut från mig och sen när ni pratar så låter ni precis som mina polare gör?) Ni framstår som två empatiska, genuina, smarta och snälla människor. Så slutligen: tack för att jag får följa delar av era liv och jag kommer att stanna kvar! Du har verkligen lyckats skapa en fin atmosfär i sociala medier trots otroliga 1,8 miljoner följare på Instagram. Det är verkligen imponerande. Tycker att ni ska fortsätta podda för evigt förresten, det är verkligen den sista pusselbiten!!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Vilken fin kommentar att vakna upp till! Du gjorde min morgon. Tack snälla!! <33

Reply
Lisa

Så fina bilder!
Äskar din stil och ska snart gifta mig men har helt fastnat på naglar.. Skulle du kunna göra ett inlägg på hur dina naglar såg ut på bröllopet? Eller lite nagelinspo.
Hade varit sååå tacksam!

Reply
Elisabet

Jättefina bilder! Blir lite ledsen att jag själv inte tog några fina bilder alls på bebismage nr 2, men det hanns väl inte med antar jag.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*