• header

LIFE-CHANGING

Jag glömmer aldrig de orden.

“Jo Kenza, det är så att blodprovet bekräftade det jag såg på ultraljudet. Du har en extremt låg äggreserv kvar. Vi kan jämföra det med någon som är nära klimakteriet. Ge dock inte upp än, jag tycker att ni ska ge det några försök med IVF trots att det kommer bli svårt, men ni bör också fundera på hur ni ställer er till äggdonation.” Äggdonation? Klimakteriet? Jag förstod ingenting. Visste inte ens att detta var möjligt. Hela min värld rasade samman och det tog mig flera månader att förstå och på något sätt försöka acceptera min situation. På ett eller annat sätt skulle vi bli föräldrar, det visste vi, och det hoppet fick oss att fortsätta månad efter månad trots misslyckade IVF-försök.

Jag minns också min systers ord, hur hon utan att tveka erbjöd sig att genomgå alla tester och se om hon kunde donera ägg till oss. Jag har alltid vetat att min storasyster skulle göra allt för mig, men jag hade inte räknat med något såhär stort. Och såhär svårt. Jag vet inte hur vi hade gjort om äggdonation hade blivit aktuellt, men bara vetskapen av att detta alternativ fanns hjälpte mig väldigt mycket i bearbetningen av det hela.

// I will never forget those words. 

“Well Kenza, the blood test confirmed what I saw on the ultrasound. You have an extremely low ovarian reserve left. We can compare it to someone who is close to menopause. Don’t give up yet, I think you should give it a couple of tries with IVF even though it will be hard, but you should also start thinking if eggdonation is an option for you.” Eggdonation? Menopause? I didn’t understand anything at all. I didn’t even know this was possible. My whole world fell a part and it took me months to understand and somehow try to accept my situation. In one way or another we would become parents, we knew that, and that hope made us continue month after month despite failed IVF treatments. 

I also remember my sisters words, how she without any doubt offered herself to go through all the tests and see if she could donate eggs to us. I always knew my big sister would do anything for me, but I wasn’t counting on something this big. And this hard. I don’t know what we would have done if eggdonation turned out to be the only way, but just knowing that this was an option helped me a lot while processing it all. 

Samtidigt som allt det där känns som igår, så känns det som ett helt annat liv. Hände det där ens oss? Var vi ens med om det där eller har vi bara hittat på allt? Men så fort vi eller någon annan nämner fler barn, syskon till vår son, så blir jag påmind om att det forfarande är vår verklighet.

Men tacksamheten, kärleken och lyckan över barnet jag bär väger så mycket tyngre. Det andra får vänta, jag orkar inte tänka på det nu. Och vill jag fantisera över syskon, en till graviditet och huruvida jag vill att det ska vara 2 eller 3 år mellan våra barn så som alla andra fantiserar så får jag göra det.

Och man vet aldrig, mirakel händer. Det hände oss.

// At the same time all that feels like yesterday, it also feels like a completely different life. Did that even happen to us? Did we even go through all that or have we just made it up? But as soon as we or anyone else mention more kids, siblings to our boy, I get reminded that this is still our reality. 

But the gratefulness, the love and the happiness for the child I’m carrying weighs heavier. The rest will have to wait, I don’t want to think about that now. And if I want to fantasize about siblings, another pregnancy or if I want it to be 2 or 3 years between our kids, just like everyone else is fantasizing, I’m allowed to do that.

And you never know, miracle happens. It happened to us.

Och där inne ligger han, vårt lilla mirakel. Som kom till oss när det var som tuffast och mot alla odds. Hade jag älskat honom lika mycket om han ursprungligen kom från en annan kvinnas äggstock? Absolut. Det vet jag för jag känner det med hela min kropp. Han hade ändå varit hälften jag och hälften Aleks. För det är vi som är hans föräldrar oavsett, det är vi som ska lära honom allt och guida honom genom livet, överösa honom med villkorslös kärlek men också säga ifrån när han är påväg åt fel håll.

Jag ska göra allt jag kan för att du ska känna dig älskad och trygg. Varenda dag från den dagen du föds, så länge jag lever.

// And in there he is, our little miracle. Who came to us against the odds when life was at it’s hardest. Would I have loved him just as much if he originally came from another woman’s ovaries? Definitely. I know that because I feel that with my whole body. He would still have been half of me and half of Aleks. Because we are his parents no matter what, we are the ones who will teach him everything and guide him through life, spoil him with unconditional love but also tell him no when he is moving towards the wrong direction.

I will do everything I can for you to feel loved and safe. Every single day from the day you are born, as long as I live. 

Här är vi nu i vecka 38, vår bebis räknas som färdigbakad och kan i princip födas när som helst. Men om han brås på sin mor (tidsoptimisten) så lär han bli lite sen så vi räknar att vi passerar 2a juni. Men det är okej, vi har väntat på honom ett bra tag nu och längtat länge så vi kan vänta lite till.

Snart förändras våra liv för alltid. I 10 år har det bara varit Kenza & Aleks och ingenting har varit större än vår kärlek till varandra. Nu kommer vi inte vara varandras nummer 1 längre för det kommer en liten person som vi ska sätta först i alla lägen. Det är en läskig och stor känsla, men också en helt underbar sådan. Det är allt vi någonsin önskat oss.

Vi är så redo för dig. <3
(PS. Din lurviga storebror är också redo :-))

// Here we are now in week 38, our baby is considered done and he can basically be born anytime now. But if he is like his mother (time optimist) he will probably be a bit late so we’re counting on passing June 2nd. But that’s okey, we have been waiting pretty long for him so we can wait a bit longer. 

Soon our lives will be changed for ever. For 10 years it has been just Kenza & Aleks and nothing has been bigger than our love for each other. Now we won’t be each other’s number 1 anymore because a little human is coming and we will put him first at all times. It’s a scary and huge feeling, but also a wonderful feeling. It is everything we have ever wished for.

We are so ready for you. <3
(PS. Your furry big bro is also ready :-))

All photos are by Emelie Ohlsson (@emeliebernborg)
Thank you Emelie for capturing this special time

128 Comments

R

Vilket inlägg!!

Jag rös, jag blev tårögd… och jag är så himla glad för eran skull!! Jag sänder en stor kärlek till er framöver! Och önskar dig all lycka i framtiden!

Lots of love
/R

Reply
Annie

Tror du precis fick 100000-tals (eller hur många som nu läser din blogg) människor att gråta. Så otroligt vackert. Tänk när er son, kanske om 15-16 år, får läsa den här texten. Wow. Nu gråter jag igen. 😭❤️

Reply
Tereza

Omg I’m crying so much! It’s so incredibly beautiful and I’m so so happy for you ❤️ It is the biggest dream for me to have this one day ❤️ Take care of yourself and enjoy the presence, the future is in the stars and miracles do exist ✨
Lots of love, T.

Reply
Molly

All lycka till er o den magiska tid ni nu har framför er! Så vackert skrivet och vilken fantastisk syster du har.

Reply
Linnea Digerstedt

Så himla vackert skrivit. Kanske ditt finaste inlägg någonsin (följt dig i 12 år). All kärlek till er! <3

Reply
Silje

Oi Kenza! Nå har magen din sunket. Tipper babyen kommer før tiden. Lykke til i innspurten 💛

Reply
Linda

Wow I’m in tears..cried out of joy for you both Kenza And Aleks. That boy will be the luckiest in the world having you two always there for him..❤ wish you all the best from me and my boyfriend( almost 8 years together😍) and we can’t wait to feel and live everything you are living right now. Lots of love to you three..bebor especially😍

Reply
Nathalie

Alltså jag rös genom hela kroppen! Så vackra bilder och så fint inlägg. Önskar er all lycka <3

Reply
Therese

Åh tårarna rinner för kinderna. Känner smärtan i att längtan efter att va gravid, o när man äntligen blivit det, rädslan att förlora. Men den rädslan är aldrig större än längtan vilket gör att man försöker och kämpar med hela sitt liv för att få hålla sitt älskade barn i famnen. Minns att jag lyssnade på Thousand years- Christina Perri som jag alltid lät mig själv gråta till när spec när jag äntligen plussat. Äntligen kunde jag andas men samtidigt höll jag andan tills jag fick bebis i famnen ❤ det är konstigt hur glad man kan vara för dig och Aleks skull, när ni är främlingar. Kanske för att ni strålar så mycket kärlek och kommer bli underbara föräldrar, det vore en förlust för världen om ni inte fick fostra en människa ❤ Önskar er all lycka till!

Reply
Doe

Igenkänning- men som 39-åring med lågt AMH och en äggledare blev jag gravid på naturlig väg så har absolut inte gett upp hoppet om dig eller ett syskon. Ni är så vackra <3

Reply
Sara

Det här är nog ett av de mest finaste, vackraste och ärligaste inlägg jag någonsin läst. Jag grät från första till sista ordet. Ni förtjänar verkligen att få bli föräldrar för jag är helt övertygad om att ni kommer vara underbara sådana. Lycka till med allt <3

Reply
Älvan

I min famn ligger ett till mirakel! Efter 3 års kämpande med 6 misslyckade ivf-försök, 1 missfall och 1 utomkvedshavandeskap där jag fick operera bort ena äggledaren hade vi nästan gett upp hoppet. 1 månad efter operationen plussade vi på naturlig väg. Livet ❤️

Reply
Dixi Wonderland

Så fina bilder och så himla fint skrivet! Känns som att din graviditet bara har varit i 1 månad för det har gått så himla fort. Du och Aleks kommer bli helt fantastiska föräldrar och Mani kommer bli bästa storebrorm :D

Reply
Elsa

Är så otroligt glad för eran skull! Min sambo och jag har försökt bli med barn i över ett år, och i början på detta år så starta vi en långdragen utredning. Förra veckan fick vi äntligen svar på alla tester, som tack och lov visa att jag har en lindrig pcos men inget mera. Även om jag vet att det fortfarande kan ta tid, så känns det så skönt att veta att det inte finns något större som kan vara ett hinder (även om det kan finnas saker som vi inte vet eller känner förstås). Men det har varit så skönt att få följa er resa, det har gett mig så mycket hopp och jag tänker ofta på er situation! Lycka till, du förtjänar allt fint som livet har att erbjuda!

Reply
Stéphanie Sellgren

Alltså Kenza!! Vilken vacker människa du är❤️❤️❤️❤️

Reply
Ella

Så oerhört vackra bilder! Blev så glad för er skull när jag läste texten. Tack för att du delar med dig och all lycka och kärlek till er!!!<3

Reply
Aleksandra S

So touching snd beautiful, my eyes got so watery by reading your thoughts and also the photos are gorgeous . Wish u all the best and that your baby boy will come soon.

Lots of love

Reply
Ingrid

Jaha här sitter jag i lunchrummet och försöker hålla tillbaka tårarna. Så himla vackert och berörande inlägg ❤️ All lycka och kärlek till er!

Reply
Elisabet

Så fint skrivet! Kärleken lyser verkligen i bilderna och genom texten. Jag blir tårögd och önskar er all lycka!

Reply
Roza

Men wow…. du gör det verkligen svårt att ta en graviditet förgivet med all rätt.. jag blir så rörd av att läsa detta. Och tacksam till mitt eget liv, kropp och man som tillåter mig att vara gravid. Du gör nog mycket som delar med dig av detta, för väldigt många. <3

Reply
Diana

I cried when I read this. Maybe it’s my hormones, but this is beautifully written. Congratulations with your miracle!! Hugs from another pregnant 26 year old woman from Denmark.

Reply
Denize

Får ståpäls på hela kroppen, fina fina människa!
Blir alltid lika tagen av dina ord. Har följt dig i så många år & den lyckan jag känner för dig & Aleks är obeskrivlig trots att jag inte känner er.
Men att få glädjas för andra är en ljuvlig känsla tycker jag.
Det är så himla roligt att få följa er på denna resan, början på ett helt nytt liv tillsammans med er lille pojke.
Jag önskar er all lycka i världen & ser framemot att få fortsätta följa dig & din nya familj i många år till.
Du är grym! Massa kärlek till dig!

Reply
Pernilla

Så otroligt vackert Kenza, blir helt tårögd av din text! Önskar er lycka till med allt, ni kommer bli fantastiska föräldrar! <3

Reply
Evelina

Det finaste i livet hamnar snart i era famnar, häftigt och vilka vacka bilder ❤ Jag har två pojkar på 3 år och 10 månader och känslan när jag fick se dom för första gången är oslagbar. Hoppas att du får med det ögonblicket på film eller bild, det önskar jag att jag hade hunnit.

Må så gott!

Reply
Sara

Och nu gråter jag, massor. Att en annan persons smärta, en person man inte ens känner, kan sätta sig så djupt i en. Lilla bebor kommer få världens bästa föräldrar (och storebror) och jag tror alla gläds med er för ert lilla mirakel! Nu kommer han snart ihhh pirrigt!!

Reply
Sofia

Jag måste säga att jag blir väldigt imponerad av din syster som direkt erbjuder sig att ställa upp som äggdonator. Jag tror inte att det är självklart inom alla familjer, på sätt och vis blir ju hela situationen ännu mer komplicerad genom att blanda in andra släktingar. Väldigt stort av henne, det visar vilken fantastisk relation ni har till varandra.

Reply
Petra

Jag håller på med Gonal-f nu, önskar att vi lyckas med IVF. Tack för att du har delat med dig av allt. Ni är så fina! ❤

Reply
Mrs.Kjellström

Woow vilket otroligt starkt inlägg, ni två förtjänar detta mest av allt.
Blev lite tårögd när jag läste o ser era otroligt vackra bilder på de finaste paret någonsin 💜💜💜

Reply
M

Alltså detta inlägg!!! Så fint! Är verkligen förväntansfull och glad för eran skull!

Reply
Angelica

Har aldrig kommenterat ett blogginlägg tidigare men detta var bland det finaste jag läst. Jag var med om ofrivillig barnlöshet i två år… påbörjade en utredning tillsammans med min kärlek och mitt under allt blev vi med barn, naturligt…. nu är hon snart tio månader och jag är med barn med ett syskon?!? Helt otroligt… (ej långt gången bara i vecka 10) vi har ett mirakel hos oss och ett till i min mage… livet är bra magiskt <3

Reply
Linnéa

Detta är bland det finaste inlägg jag har sett, oj vad jag grinar. Lyckan måste vara total, så glad för er skull❤️

Reply
cass

Gråter!
Vet också hur det är när man kämpar för barn. Så genuint glad för att ni snart har er skatt hos er! ❤

Reply
Annika

Helt fantastiskt varje gång det lyckas mot alla odds!! Lycka till och glöm inte att andas genom värkarna. <3

Reply
Una

Oh what a lovely post! You two will be the best parents. Me and my boyfriend have been trying for almost 1 and a half year. Been to the clinics and they have done some tests and they can´t seem to find anything wrong. To experience that heartbreak every month you get your period has been the hardest thing I´ve gone through, when all you ever want is to become a mother. I’ve been following you for couple of years and your journey has really given me hope that this miracle will happen for us, one way or another! Next step for us is IVF, I´m keeping my fingers crossed that we will be so lucky for that to work for us. Lots of love to you and your family

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: Be strong and keep on fighting, one day it will be your turn in one way or another. <3

Reply
Rebecca

Jag och min sambo genomgick ett liknande senario. Nu står vi här med en dotter på 2,5 år dom är vårt allt!
Vilka otroligt vackra bilder. Den sista Med Mani, då började tårarna rinna! Så låg även min boxer-flicka när magen blivit stor. Lycka till med förlossningen. Kvinnor bär på superkrafter!

Reply
Stronger Life

Så underbara bilder, så magisk berättelse med en blandad sorg och lycka. Vilken underbar syster du har, äkta familjekänsla. Inte många här, skulle göra det för sin syster. ❤
Att du är så tacksam tycker jag är såå underbart, du är en otroligt fin och jordnära människa trots ditt “kändisskap” eller vad man ska kalla det. Tack fina för att du förblir du. Och lycka till med allt.

Reply
Malou

I Got all tears in my eyes Reading this!!! You SO deserves this, and miracles DO happen, we just have to believe in them.
Myself and my boyfriend struggled for 2 years in ivf before the Pregnancy test showed up with to lines, i was so scared the whole pregnancy, just could not wait until I had him safe in my arms. He just turned 1 year 2 weeks Ago, What a huge day and milesten to be able to pass. When he was 7 month old, i found out i was pregnant again, but this time a true miracle had happend, eventhough we were told we would not be able to get pregnant naturally. I am due with baby brother in 11 weeks, and I Will forever be surrounded by my 3 lovely boys (my boyfriend, my biggest boy and babybrother).
I wish you and you little family all the Best, and who knows, maybe a miracle Will once again brighten your lives, have faith <3

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: Thank you for sharing your story, and good luck with baby brother! <3

Reply
Karin

Åh jag ville aldrig att texten skulle ta slut ❤

Önskar er all lycka!
/från en annan vars väg till bebis var lång (och som nu väntar nr 2❤🎈)

Reply
Morine

Hej Kenza,

Jag tror att jag aldrig har kommenterat din blogg trots att jag läst den i flera flera år. Men nu kom tårarna. Så vackra bilder!

Jag har en dotter på 10 månader och känner så igen mig i dina känslor och kärleken som du känner inför mötet med din lilla pojke. Jag vill bara säga stort grattis, lycka till och gör er redo för den vackraste, roligaste och häftigaste resa man kan vara med om.

När man äntligen får hålla sitt barn i famnen, alldeles röd, kladdig och ljuvlig då förstår man vad som är meningen med livet.

Lycka till!!!

Reply
Paula Smilee

Nä nu fick du mig att gråta! Blev så rörd av din test. Barn är verkligen livets gåva, längtar tills jag får mina ! Vackra bilder.

Reply
E

Jag är så himla glad för din skull, för er skull. Vilken lycka att ha all den kärleken i sitt liv och att ni äntligen får vara med om det här, att ni får bli en familj. Önskar er all lycka <3

Reply
Emelie

Wow vilket fint inlägg, väldigt rörande! Ni kommer bli fantastiska föräldrar! Superfina bilder <3

Reply
Emma

Så mkt kärlek… Blir tårögd när jag läser detta. Vi väntar in lillebror till vår Lily och vi är så glada för det men jag vet också hur skört livet är så all kärlek till er!

Reply
Silvana

I’m trying to get pregnant and your experience brings me hope. I’ve been following your blog since forever and I can’t wait to read you and see you during this special time, being a mom. Much love and blessings from Argentina ❤️ 🇦🇷 to you and your beautiful family. Be ALWAYS strong 💪.

Reply
L

Kram till dig ❤️

Jag går just nu och ruvar på ett litet embryo sedan en vecka tillbaka. Fjärde försöket. Önskar så innerligt att vi lyckas. Vill hoppa av den här extremt tuffa bergochdalbanan vi varit i de senaste 3 åren. Vet inte hur många fler misslyckanden jag klarar av.

Reply
Sussie

Blev helt tårögd av detta inlägg. Så fint och man känner verkligen kärleken ifrån dig till ditt barn.
Jag hoppas jag också blir mamma en dag, är ett år äldre än dig..och singel 😅 Men jag har aldrig, och kommer aldrig se ett barn som en självklarhet, det är en gåva som man ska vara tacksam över.
Hejja dig, snart är han här! 🥰

Reply
lissel

MEN GUD vilka drömbilder!!! Så fina! Vill också ha liknande, bråttom att fixa bilder nu om man vill ha haha.. Jag kan verkligen känna hur lycklig du är över graviditeten. Det slog mig själv att man inte ska ta en graviditet som en självklarhet, är så tacksam för vad kroppen ordnat och gått igenom. Speciellt att det är 2 st som växer i ens mage, förstår inte hur kroppen bär sig åt? Cool är den iaf! :)

Reply
V

Vilken ärlig, fin text ❤️ Glad att du får din dröm om att bli mamma uppfylld! Lycka till!

Reply
Ditte

This is such a beautiful post (and pictures!) and it made my eyes water. The way you describe the love for your son and all of the struggle you both had to go through to get him in your belly and the gratitude for a bringing a new life in to this world. Congratulations you beautiful mamma (and daddy). You two are going to make the best parents.

Reply
Emelie

Vackert skrivet och underbara bilder!! Du berör enda in i hjärtat, får också en annans tårar att rinna. Önskar dig/er all lycka <3

Reply
Martha

Beautifully written ❤️ I have a feeling he might arrive earlier or right on due date!
So nice that Aleks joined in photoshoot, it will be a nice memory for you and also for the kid(s) when he/they are bigger :)
You look radiant and absolutely gorgeous, Kenza!

Have a good week :)

Reply
Nathalie

OH my god gråtattack. Så fint skrivet och så vackra bilder!!!!! All kärlek till er <3

Reply
Elisabeth h

Sååååå vakkert! Både bilder og ord. Jeg gråter så tårene renner, all mulig lykke til dere!

Reply
Emelie

Hej finaste,vackraste Kenza.Du ser överjordiskt vacker ut på bilderna.💖
Jag har sett och fått till mig saker sedan jag var liten och jag ville bara tala om för dig att jag ser så tydligt ett till barn för er och det har varit så tydligt ända sedan du skrev inlägget om eran kamp om att bli gravida med eran,nu mera färdigbakade,son och du inte visste om du skulle kunna bli gravid igen.Och det känns så starkt att du kommer att få vara gravid igen och det känns som också som att det skulle kunna vara en tjej som vill födas till eran familj nästa gång.💖💖💖
Så det känns inte som att du faktiskt behöver oroa dig även fast jag vet att det är lättare sagt än gjort.😉❤️

Jag hoppas att du inte blir skrämd eller tycker att min kommentar är obehaglig för det är inte alls meningen utan jag vill bara tala om för dig vad jag ser och fick till mig så tydligt redan för flera månader sedan.Och skulle du det så får du ta bort kommentaren.💖💖💖 Du kommer att bli en fantastisk mamma,glöm inte det och glöm inte heller att njuta av livet och din fina familj.All kärlek till er.❤️❤️❤️

Reply
L

Du är tacksam över barnet men skulle ändå rädda Aleks i en brand än din egen som. Hur fungerar de tankebanorna?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Refererar du på riktigt till ett tveksamt svar i en oseriös “pest eller kolera”-lek? Där jag dessutom säger att jag vet att jag kommer tänka annorlunda när jag väl träffat mitt barn, men att det är svårt för mig här och nu som inte upplevt denna kärlek än att förstå hur stark den kommer att vara. Vet inte ens vad jag ska svara på din fråga. Att du ens försöker få det att framstå som att jag inte alls är tacksam över mitt barn är vidrigt. Så trist att du ska förstöra detta fina kommentarsfält.

Reply
Nina

Men snälla, det du sa var ju otroligt skevt. Kommentaren känns inte “jag vill något illa” utan mer, “hoppas du ändrat dig nu”. Jag som inte har barn eller är gravid kan redan nu känna att den dagen det kommer inte skulle finnas något alls i denna värld jag skulle prioritera före. Den enda som blir upprörd nu är bara du och inte alls kan möta kritik överhuvudtaget.

Reply
L

Det var absolut inte så jag menade! Jag har inte lyssnat på din podcast utan snappade upp vad som skrevs på en annan blogg om det här så det var mer en genuin fråga och jag är ledsen om den lät väldigt nedlåtande. Jag vet mycket väl hur tacksam du är över din graviditet och vilken fin mamma du kommer bli så jag ber om ursäkt för kommentaren lät snorkig för det var verkligen inte det som var meningen. Det var bara en enkel fråga men jag sänder en virtuell förlåt kram ❤

Reply
Malin

Blir så rörd av allt du skriver ❤ så vackert ❤ började följa dig efter du lagt ut din video om en kamp. Jag är så mäkta imponerad över ert mod, er styrka och er kärlek. Det inspirerar!
Väntar själv vårt andra barn här hemma och kärleken till barnen är oändlig. Det ska bli så roligt att fortsätta följer er underbara familj, vare sig man får se ert barn eller inte! Hoppas ni verkligen gör det som ni känner är rätt för er. Lyssna inte för mycket på andra runt omkring och va er själva. Ge barnet mat, ren blöja och kärlek (och ännu mera kärlek!) Ni kommer äga att vara föräldrar, för det gör man när man slappnar av tror jag ❤ massa kramar från mig och min familj till er ❤

Reply
Anna

Är verkligen så glad för er skull!!! Och otroligt fina bilder, klart Mani skulle vara med på en 😭😭

Reply
Malin

Oj, nu grät jag. OJ. Vilken fin, ärlig och kärleksfull berättelse. Bilderna gjorde inte saken sämre, så mycket kärlek och HOPP i både ord och bild! Ni kommer bli underbara föräldrar, stort lycka till!

Reply
Marta

Kenza, i follow you since 2011 but this is the first time i decided to comment. I am so incredibly happy for you!!! You guys are gonna be such amazing parents! Wishing you and your little miracle safe labour! Love,M.

Reply
Taleen

I’ve been reading your blog for at least 9 years and this is definitely your most beautiful post 😍 I had to cry a bit.
I offered my sister to give her my eggs too after she had tried to get pregnant for over 2 years. I remember that she had a miscarriage shortly after you announced your pregnancy and I showed her your video. She’s pregnant again, naturally, 4 months now, and we finally start to dare to believe that she will give birth to a healthy baby. Because of all of this and because I follow you for so long I feel so emotionally involved whenever I read about your pregnancy or whatch a video on it. I can’t wait to see you both as parents, you will be amazing! Thank you once again for sharing your happiness and struggles with us ❤️

Reply
Malin

Vad fint skrivet! En sak som kan vara fin att komma ihåg är att om det blir aktuellt med äggdonation i framtiden så kommer barnet inte bli exakt samma som om det varit i den andra kvinnans livmoder. Så du kommer att påverka hur barnet blir. Det kommer vara din röst som barnet kommer att känna igen och din mjölk som barnet vill ha. Jag förstår att det är sjukt spännande nu, snart är han här!

Reply
Johanna

Wow <3

Det här är.. beyond words. Bortom ord. Wow.

Så glad för er! Tack för att ni delar med er.

Reply
Agnes

Åh herregud, vilket inlägg! Nu sitter jag och bölar 😭😭😭❤️❤️❤️

Reply
Josefin

Jag kunde inte låta bli att gråta till detta… det var så oerhört fint! Jag och min sambo kämpar också för att bli med barn. I 1,5 år har vi försökt utan resultat. Alla prover visar bra, men ändå vill det sig inte… Vi ska vidare med vår utredning om en månad. Det är berättelser som är som din, som får en att inte ge upp hoppet. Jag längtar så oerhört efter det där plusset, och att en vacker dag få hålla mitt barn i min famn. ❤️

Reply
M

Jag önskar er all lycka till med förlossningen och framtiden. Att få barn är det mest fantastiska som finns och ni om några förtjänar det verkligen! ❤️
Så fin och gripande text.

Vi kämpade flera år i behandling för att få vår son, det var den värsta period i mitt liv och tyvärr tycker jag att en del av mig dog under processen, detsamma med vårt förhållande. Kärleken försvann, ändå är vår son det bästa i världen, värd varenda sekund av kämpande! Men vi blir aldrig som vi var tidigare.

Naiv som jag var tänkte jag att ett syskon skulle komma lättare, eftersom alla berättade för oss mirakelhistorierna om folk som blir gravida naturligt efter första barnet. Har varit så besviken på mig själv för att jag inte lyckas bli gravid ”mirakulöst”. Nu är vi inne i fjärde behandlingen, och jag orkar inte så mycket mer. Så även om mirakelhistorierna inger hopp, så ger de också falska förhoppningar och känslan av att vara ännu mer misslyckad när det inte fungerar. (Obs! Absolut ingen kritik mot Kenza & Alex, och deras bebis – som verkligen är ett mirakel 🌟)

Reply
M

Oerhört fint skrivet, sitter här och är alldeles bölig och snorig. Man blir emotionell på extra hormoner, vår ivf-behandling består nu bara av väntan. From idag ruvar jag på en perfekt liten blastocyst <3

Reply
Emma

Fan, jag började gråta igen! <3 Grät även när ni berättade att ni var gravida.
Så fint skrivet!

Reply
Jennifer

Herregud vilket inlägg <3 Även om vi inte har samma "problematik" så känner jag verkligen igen mig. Vår dotter kom till på tredje IVF-försöket efter flera års försök (jag var 25 år när hon föddes, så fick också höra snacket om åldern hela tiden). Så tacksam och stolt över denna lilla människa! Ni har världens bästa tid framför er!

Reply
C

Så fint skrivet<3 Är nyss fyllda 28 år och har samma ”diagnos” och värden som du har..men mina ägg är tyvärr helt slut. Står i kö inför äggdonation och är evigt tacksam för att det finns kvinnor som vill och kan hjälpa mig och min sambo att förhoppningsvis uppfylla vår högsta önskan<3 All lycka till er med lilla miraklet<3

Reply
Dona

Åh vilket inlägg, vilka fina ord! Det är verkligen ett mirakel att bära barn i magen och hur det går till på bara 9 månader blir det ett barn, en människa.
Önskar dig all lycka från idag och framåt, med förlossningen, bebisen och det underbara livet som väntar er. (Har själv en son på 3 år) det bästa kommer nu kan jag skriva här att det bästa väntar er nu. Lukten, ljuden, utmatningen, första skrattet, gråten, första och varje ögonkontakt man har med sitt barn för än idag smälter jag direkt när han tittar in i mina ögon. Allt detta är så magiskt🙏🏻

Reply
Emma

This is the most beautiful post you’ve ever written. Best of luck, you amazing lady!

Reply
Cammy

Så vackert Kenza! Sitter på pendeln och råkade kvida ut hulkande läten medan jag läste, hoppas ingen hörde hahaha. För oss tog det 2.5 år att bli gravida, hade precis anmält oss för att starta ivf utredning när vi blev gravida naturligt. Helt ofattbart! Hade dock en tuff förlossning och det tog en lång tid innan jag kände mig redo för syskon, men när jag väl var redo tog det ytterligare 1.5/2 år att bli gravida igen. När jag satt och läste kommentarerna så ligger lillasyster i magen och sparkar och buffar och har en son som är sååå lycklig över att lillasyster är påväg! Som du säger. Bara för att man har vissa odds emot sig så ska inte det hindra hur man vill planera sina barn och sitt liv. För oss kommer det bara 4 år mellan barnen och vet du? Det känns helt perfekt ❤

Reply
R

Hälsningar från en som är mitt i det där du beskriver, skillnaden är att det pågått i flera år och verkar aldrig nå det där lyckliga slutet.
Är så avundsjuk, tittar in här ibland även om det är sjukt jobbigt. Hur ska man ens överleva?

Önskar er och unnar er all lycka <3

Reply
Emelie Newzella

Herre jävlar du vet hur man kan få folk att börja gråta 😂 eran historia är verkligen en saga och ett mirakel.

Reply
Antonia

Åh så fint skrivet! Ni är så värda det här!! Jag och min sambo försökte i tre år med utredningar, ivf-behandling och överstimulering av hormonerna. Livet har varit så tufft de senaste åren och hoppet kändes långt borta. Men så efter andra insättningen av en liten blastocyst plussade vi och jag är nu i vecka 11. Tidigt men helt underbart att vara gravid! När vi fick se den lilles hjärta slå på det tidiga ultraljudet – magiskt. Önskar ingen denna resa som vi gått igenom och hoppas att människor kan försöka hålla tillbaka sina nyfikna frågor om det inte är dags för barn osv. Lycka till med allt!!

Reply
Sara

Så himla fina är ni!
Har du fått mycket kommentarer kring din gravidmage? Alltså att folk lägger sig i, typ: “åh vad stor du är”, “är du säker på att det inte är tvillingar” osv? Jag är i vecka 35 (snart 36) och det är massa människor på jobbet som kommenterar magen hela tiden, tycker det är sjukt irriterande. Min mage syns, den står liksom rätt ut (som din fast längre upp) men den är inte onormalt stor liksom. Senast idag kommenterade en kollega: “åh bebisen ser ut som att den kan komma ut när som helst”. Blir fan sur, jag är som sagt i vecka 35 och bebisen har inte fixerat sig och kommer inte komma “när som helst”.
Hur har du bemött liknande om du har fått utstå detta?

Reply
Nathalie

Så vackert! Det ryser i hela mig och även om jag inte helt kan förstå känslan så känner jag ändå din känsla och din kärlek genom texten! Jag minns så väl hur dåligt du verkade må trots att du hela tiden kämpade på och jag minns hur glad jag blev när ni gick ut med graviditeten och jag är fortfarande lika glad för er skull och ser så fram emot att se mamma Kenza ❤️

Reply
Emma

Nämeeen nu gråter man ju, så fint! <3 så glad för er skull och önskar er allt gott <33

Reply
Yanina

Så vacker beskrivning på det ni varit med om och de ni har framför er, ni kommer bli väldigt bra föräldrar. All lycka och kärlek till er Kenza, ser fram emot att få följa er i den resan ❤

Reply
Ellinor

Hej Kenza! Vi gick både högstadiet och gymnasiet tillsammans, jag en klass högre upp än dig. Vilken fantastisk resa ni fått gå igenom. Och mer väntar :)
Det komiska är, jag kom också in i förtidigt klimakterie. Som 14 åring troligtvis. Mensen kom vid 12 och försvann spårlöst vid 13. Första året i gymnasiet gjorde jag en titthålsoperation som visade noll ägg. Diagnosen fastställd.
Slutet på 2014 gjorde vi en äggdonations befruktning, det tog sig på första försöket. Sommaren 2015 föddes min dotter. Det fanns inga andra alternativ för mig, men det glädjer mig när sådana här mirakel händer! Wow alltså!
Stort lycka till med allt!

Reply
Anni

Ja, mirakel sker. Vi kämpade för vår dotter i fyra år och efter femte IVF så kom hon äntligen. Vi betalde nu över 70 tusen för att få syskon, gjorde ett äggplock bara ett ägg överlevde… men mirakel sker och nu är jag i vecka 12 med vår bebis som vi skapat alldeles själva utan hjälp! ❤️

Reply
Lina

ohhhhh my god the photo of mani and your baby bump is THE CUTEST I have ever seen!!!!!! it made me tear up, I am so happy for you guys. Mani is just the sweetest old man ever! <3

Reply
Amanda

Bilden med Mani är så himla vacker 😍❤️❤️❤️ Och att hans lilla tass är på magen! 😭😭 Gråter!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*