• header

LONG WALKS

Ice cream + a long walk around Djurgården yesterday!

Minns ni att jag för några veckor sedan fick väldigt ont mellan benen av att promenera? Det är som bortblåst! Sjukt att jag har mindre ont nu på slutet än tidigare haha. Kanske det är som de säger, att det lättar lite när bebisen väl fixerat sig ordentligt? Skönt iallafall! Promenerar mycket nu, det sägs ju att det ska få igång förlossningen… Men samtidigt sägs det också att VILA ska få igång förlossningen så det är omöjligt att veta om något ens stämmer. Bebor kommer såklart när Bebor är redo (vi har 2.5 vecka kvar till BF!), men det skadar ju inte att röra lite på sig och få lite motion. :-)

Igår gick jag och Ines från stan, runt hela Djurgården och sen tillbaka. Med glasspaus såklart! Vi båda är sjukt sugna på mjukglass med strössel hela tiden så det blir ett par sånna i veckan hehe.

// Do you remember that a few weeks ago I got a lot of pain between my legs from walking? It’s gone! Crazy that I have less pain now in the end than I did earlier haha. Maybe it is like they say, that it gets a bit easier when the baby’s head is engaged? Nice though! I take a lot of walks now, some say it will get labour started… But at the same time some also say that RESTING is what make the labour starts so it’s impossible to know if anything is true. Bebor will come when Bebor is ready of course (we have 2.5 weeks left til due date!), but it doesn’t hurt to get some exercise. :-)

Yesterday Ines and I walked from the city, around Djurgården, and then back. With an ice cream break of course! We are both craving soft ice cream with sprinkles on all the time so we have a couple of those a week hehe. 

20 Comments

Jaezmine

Hej fina!

Jag vill nog tro mer på att röra sig kan sätta igång förlossningen än att slappa 😊
Jag rörde mig inte så jättemycket de sista 2 veckorna mer än fram och tillbaka till affären, in och ut i bilen och runt i stora mataffärer eller liknande och hade inte ens en hint om att min Lilleman hade några planer på att komma. Gick över exakt en vecka och dagen innan han föddes så promenerade jag runt med min ena syster och syskonbarn i hopp om att något skulle hända. Vilket det också gjorde efter varit ute i någon timme, han började röra sig völdigt mycket och kände att det ilade mellan benen varje gång han rörde sig. När jag kom hem runt 18.00 så började jag få intensiva sammandragningar som var hanterbara som sedan lugnande ner sig under natten men fortsatte sedan tidigt på morgonen. Ringde och pratade med förlossningen och de ville att jag skulle komma in på kontroll för att lugna nerverna, kom in runt 10 och allt såg bra ut och jag hade fortfarande inga intensiva värkar och hade inte öppnat mig eller liknande. När vi väl var hemma igen så började det bli mer intensivt och jag låg i sängen och bara försökte vila upp mig och andas. Vid 5 ringde min sambo in till förlossningen då han blev orolig för att jag börjat blöda (vilket man gör under öppningsfasen) och kort därefter var vi inne på kontroll och de visade sig att jag var öppen 6. 2 timmar senare var min fantastiska son född 😍 Så ett tips är absolut inte att slappa utan fortsätt motionera 😁

Kraaam ❤

Reply
Marja

This is just too exciting Kenza, gosh time flies! I have been following you since 2010/2011, I don’t remember exactly but it has been such a pleasure to follow your journey!! I remember when you lived in your old apartment (remember when you would always wear all black with red lip and your hair tied up high lol), till your wedding and now Bebor’s upcoming arrival. We are all so excited for you!!! You got this mama! Much love from the Netherlands

Reply
bejsjs

du verkar snöat in dig på om att babyn ska komma tidigare. du kan likaväl gå för länge och föda i vecka 42-43 hamna akut kejsar sbitt för du gått för länge. Analysera inte för mkt ;) Men om du ska ha ett riktigt svar så ska du veta att sex och spermier gör att vattnet går tidigRe än vecka 40. Jag hade sex varje dag ända tjll födseln vecka 39. Men de kan också va en myt, tröttsamt att spekulera 😂 Men de värsta som finns är att gå över tiden med barnet i magen. Jag tänkte aldrig på ens en tanke om när vattnet går elller om ja skulle föda tidigare , ja tänkte bara nu kommer ja ha en kula på magen för alltid . jag delade ett stort rum med 5 andra kvinnor , på två av dom hade inte ens vattnet gått och dom hade kraftiga smärtor och var runt vecka 37-38. dom ville bara trycka ut och föda ungdn, ja tyckte dom va helt dum a i huvudet som gjort saker för att eventuelmt få igång förlossningen men ist fått andra smärtor.som du skrev babyn e redo när han e redo. De e många som bara vill föda tidigare, många hittar alla olika tricks att få vattnet att gå, sen kommer dom till sjukhuset och skadar underlivet för dom stress pushar ut babyn och inte lyssnar på kroppen. Jag ville föda först i vtten/pool. Men jag var in labour i 24 timmar så det var ju inte en bra tanke, jag såg helt misshandlad och svullen jt i ansiktet när babyn föddes.’Men jag var glad :) Jag sprack inte där nere. ja hade övat mycket och researchar allt för att inte spricka. Sen har jag super starkt bäckenbottnen. men dom la massa heta blöta handdukar på vaginan för att värma upp. de gjorde dom hela tiden. vilka människor att dom la den energin. De va en del av planen att inte spricka. kenza om du spricker , be dom inte sy dig för tighht och inte helt fult, sverige ska va känt tt dom bara syr huller om buller.

Reply
Lovisa

Så härligt att du slipper ha ont av att gå! ❤ Motion är alltid bra under graviditeten, de liknar ju en förlossning med ett maratonlopp! Så ju mer man orkar desto lättare förlossning (om en sådan nånsin kan vara lätt?) ;) Innan min andra förlossning, dagen innan för att vara exakt, så var jag huuur rörlig som helst! Jag minns att jag t ex halvsprang till dasset, så snabbt hade jag inte rört mig på flera veckor! Stort lycka till med allt ❤❤

Reply
Nataliew

Det handlar mest om avslappning. Så om promenader får en att slappna av i kropp och sinne kan det nog stämma, eller om promenad eller annan rörelse får vattnet att gå antar jag. Som dom som dansar igång det haha. Annars får dom flesta värkar i sömnen på natten :). Jag vaknade kl 8 av vattenavgång efter en nattssömn, superskönt!

Reply
Anna

Det vore intressant att veta varför du tog bort ditt inlägg som var i samarbete med babyshop? Står du inte bakom det längre ett par plagg för 1799kr. Det är sjukt vad du gör för pengar. Du sa i podden att livly har svin dyra kläder ?? Men du visar upp kläder som du själv skulle tycka vore dyrt om du hade betalat från din egen ficka o detta är dessutom ännu dyrare. Tycker det är sån otrolig dubbelmoral o det beskriver dig som person

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Hej Anna! Inlägget är inte borttaget. Jag själv kanske inte skulle inte köpa så dyra babyplagg nej (det betyder inte att det är fel att lägga så mycket pengar på kläder, alla gör ju som de vill såklart och många väljer att lägga pengar på dyra märkeskläder), men i mitt samarbete med Babyshop ingår det att visa upp vilken bredd de har på sitt sortiment (dvs både budget och lyx samt olika produktgrupper) och vill de då att jag specifikt väljer något från t.ex. Burberry för att de denna månad vill lyfta det märket så är jag okej med det och gör det. Då lånar jag hem produkter för att fota & visa eftersom att det ingår i mitt ambassadörsskap. Om det gör mig till en dålig person och någon som gör “sjuka saker” för pengar, ja då får det vara så. Det är en del av mitt jobb och jag måste tjäna pengar jag med. Jag markerar det dock tydligt som reklam så att ni läsare ska själva kunna välja om ni vill läsa inlägget eller inte, så det är ju inte så att jag tvingar någon att läsa reklaminläggen och inte heller köpa det bara för att jag visar upp det. Alla gör ju som de själva vill. :-) Kram K

Reply
Sara

Precis som du säger – bebisens huvud fixerar bäckenet så det blir stabilt likt innan graviditeten :-)

Reply
Hanna

Åh, vilken spännande tid! Inför min egen förlossning trodde jag till slut inte att det skulle komma nåt barn (hade gått med förvärkar så himla länge) men 3 dagar innan bf drog det ändå igång. Hoppas verkligen få uppleva det igen!
Ska du föda med doula?
Ångrar att jag inte hade en doula med mig, men blir det en gång till ska jag definitivt ha det 😊
Är numera själv utbildad och förlossningar och kvinnokroppen är det häftigaste som finns!

Reply
Caroline

Min foglossning (ont mellan benen) har också kommit och gått under graviditeten. Så skönt när den försvunnit! Fick panik (haha) när jag började känna av det redan i vecka 20-nåt för jag trodde då att det var så konstant fram till förlossningen. Nu är jag i vecka 36 har har ingen foglossning för tillfället, underbart att kunna promenera utan att få ont! :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*