• header

FIELD

Photos by Emelie Ohlsson  

Några av bilderna vi tog ute på fältet förra veckan! Tack Emelie för att du fångat mig och mitt barn på bild på detta sätt, jag kommer titta tillbaka på dessa bilder i framtiden och minnas tiden då han låg i min mage. <3 Som jag sagt tidigare, att ha burit vår son har verkligen varit den mäktigaste känslan någonsin och jag kommer verkligen sakna det. Men som min vän Mirre så fint sa: “du kommer bära honom på olika sätt förevigt” och ja, det kommer jag verkligen. För resten av mitt liv.

Idag är det exakt 2 veckor kvar till BF och imorgon går vi in i vecka 39. Fokus nu är bara att sysselsätta mig (men även vila emellanåt!) så att tiden går fort. I veckan har jag poddinspelning (x2) och lite jobb med samarbeten, utöver det ska jag träna, filma min sista (eller om jag gör en till i vecka 40/41, vi får se!) gravidvlogg till er, och gå på ett lunchevent som Dani håller i. Och på tisdag när det ska vara pangväder har jag och Ines planerat in en riktig sommardag! Jag och Aleks har även planerat in att gå på bio i veckan och se nya Aladdin, eftersom att det sen lär dröja ett tag innan vi går på bio igen. Vi ska även försöka klämma in ett restaurangbesök också!

Vad gjorde ni sista tiden i väntan på bebis? :-)

// Some of the photos we took out on the field last week! Thank you Emelie for capturing me and my child in photos like this, I will look back at these photos in the future and remember the time when he was inside my belly. <3 Like I’ve said before, carrying our son has truly been the most powerful feeling ever and I’m gonna miss it so much. But like my friend Mirre beautifully said: “you will carry him in different ways forever” and yes, I sure will. For the rest of my life. 

Today it’s exactly 2 weeks left till due date and tomorrow we’re entering week 39. Focus now is to keep myself busy (but also rest in between!) so that time goes fast. The upcoming week I have 2 podcast recordings and some work with collaborations, except for that I’m also gonna work out, film my last pregnancy vlog for you (or I might do another one in week 40/41, we’ll see!), and go to a lunch event that Dani is hosting. And on Tuesday it’s gonna be really hot summer weather so Ines and I have planned a nice summer day! Aleks and I have also planned to go to the cinema this week and watch the new Aladdin, since we probably won’t go to the cinema again soon. We’re also gonna try to squeeze in a dinner at a restaurant as well!

What did you do the last time while waiting for your baby? :-)

64 Comments

LindaR

You look stunning, so serene! 🤩
Where is your beautiful pendant from?

Enjoy the remaining days of your pregnancy, soon you’ll meet your little one! :)

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: Thank you! <3 The dress is Emelie's, she tagged it in the photo so check her insta! @emeliebernborg <3

Reply
Sandra

Åh, tiden går så fort men ändå så sakta! Jag har bf 18e juni med min första, som jag längtar efter att få hålla henne i mina armar! :’)

Du är strålande vacker!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Ja jäklar vad jag boat haha! Visste inte att det fanns ett namn för det. Får se om jag hinner vilja ändra något mer :’)

Reply
Marie Damberg

Jag målade barnmöbler i garaget och bakade bullar tills vattnet gick. Å sedan vår första son föddes för snart 9 år sedan har vi vara varit på bio typ 3 gånger så passa ni på nu 😂!

Reply
Elin

Haha min ”dinner and a movie” blev bara dinner! Jag tyckte det kändes märkligt i magen på nåt vis, och såg framför mig hur vattnet skulle gå inne på dom där röda sammetsstolarna på bion.. så vi åkte hem, då kom slemproppen(!) och klockan 5 på morgonen började jag klocka värkar ❤️ Minns det som igår, det häftigaste jag nånsin varit med om! När jag förstod att det var värkar så tänkte jag för mig själv ”yes, nu kör vi!”. Och den känslan höll sig. När Majken kom ut, 22 timmar senare, så tittade jag på barnmorskan och sa ”igen!”. Men tydligen skulle jag lugna mig lite… 🤷🏼‍♀️🥰 Hoppas du får en fantastisk sista tid med det du mår bra av, och stort lycka till inför förlossningen 🙏🏻

Reply
Mari

Du er bare helt nydelig!! Du kommer til å bli (og er) en så fantastisk mamma og jeg gleder meg så mye til å følge dere videre <3

Reply
Linda P

Vi var på bio flera gånger, jag satt på golvet i barnrummet och sorterade kläder och grät om vartannat av glädje, städade som en tok och låg massor i soffan och tog det lugnt.
Håller tummarna för Er att han kommer snart och att allting går bra <3
Kram

Reply
Helen

Längsta veckorna i mitt liv! Gick 16 dagar över tiden. Promenerade som aldrig förr. Tyvärr minns jag detta som väldigt frustrerande veckor då inget gick att planera (”tänk om bebisen kommer”). Men restaurangbesök och spontanbesök hos vänner. Skällde ut alla som undrade om jag kände att bebisen var på väg. Min syster tyckte att min man och jag skulle passa på och ha mysigt och prata med varandra, jag bara ”vi har pratat färdigt”. Bebisen som sedan kom var Lukas som du var barnvakt åt under flera år. Han är 15 år nu 😆! Stor kille på 187 cm som spelar massor av gitarr, fortfarande väldigt gullig 😄
Lycka till, du har en fantastisk tid framför dig!

Reply
Åsa

De två veckorna innan bf som jag var ledig från jobbet passade jag på att luncha med kompisar, fixa hemma, baka, laga matlådor och unna mig saker, typ massage, pedikyr osv. Sen kom bf och de två veckorna efter fram till igångsättning (eftersom min bäbis vägrade komma ut) sniglade sig verkligen fram. Den tiden tittade jag mest på serier eftersom jag inte riktigt orkade göra så mycket.

Reply
Linnea

Jag ”bokade” och fick någon slags städmani sista dagarna :)
Kolla serier, korta promenader, myste men sambon och badade ❤️
Stort lycka till, du har verkligen en helt fantastisk upplevelse framför dig!

Reply
M

Gick i skolan fram tills värkstart. Med andra barnet gick jag till skolan även dagen efter att jag börjar få värkar, hade inget bättre för mig. Satte mig längst bak ;) är så nöjd att jag körde på även fast alla gamla tanter tjatade om att jag borde vara hemma.

Reply
Malin

Precis som ni så planerade vi biobesök! Tror att vi va på
Bio 6 ggr sista tiden, jag hittade en bra salong men platser nära toaletten ;) så samma platser varje gång. :)
Är ingen van biobesökare annars men det blev en sån där ”detta kommer vi inte kunna göra på länge”.

Googlade ”sätta igång förlossningen” och sov.. sov jättemycket dagtid för nätterna gav ingen ro. :)

Lycka till nu!! <3

Reply
Emma

Jag hade tagit semester från v38 för att jag skulle vara hemma och pyssla, vila och mysa massa innan förlossningen. Vår lilla flicka kom v38+0.. ;)

Reply
J.S

Mina sista 2 veckor var jobbiga! Alla tankar var runt NÄR han skulle komma och tänk om jag går över tiden. Till slut kom han på BF dagen!! 😂😂

Reply
AM

Jag gick hem från jobbet 60 dagar innan bf och började då ta dagliga lunchpromenader på ca 2h. Detta fortsatte jag med ändå in på slutet så ja, det var vad jag gjorde haha. Jag bakade även, varje vecka bakade jag något gott att ha hemma till fikat =) å lite kul var det att prick en vecka innan hon kom, 8 april i år, så bakade jag 3 kakor på en & samma dag. Som att mitt undermedvetna visste vad som skulle hända… =) sen tänkte & funderade inte jag så mycket på NÄR hon skulle komma utan försökte mest ha en vanlig vardag fram tills dess. Kram!

Reply
Emelie

Du är så otroligt vacker! Gravidmagen klär dig verkligen 😍

Jag skurade alla tak och golv lister i hela huset den sista tiden😂 Fick för mig att jag verkligen skulle städa och göra kliniskt rent inför bebis ankomst! 😅

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Tack så mycket! Och haha, jag satt precis och funderade på att skura hela kylskåpet och frosta av frysen…..

Reply
Felicia

Alltså WOW vad du är vacker! Det lyser om dig, aldrig sett några finare bilder i hela mitt liv tror jag. Var bara tvungen att skriva det till dig, och önska dig lycka till sista delen av graviditeten. Väntar med spänning på att han väljer att titta ut, följt dig i 10 år och är genuint lycklig för din och Aleks skull. Kram!

Reply
Karin

Allt som man normalt gör. Vila lite extra. Det mesta kan man göra även med ett barn sen med. Barnen är en sådan gåva. Så glad för er skull det är mäktigt. 💕

Reply
Jessica

Hej kenza ditt hår så fint o glansigt jämt. Har sett du använder dig av axu brush men vad använder du till vått hår ?? För aatt reda ut det. Tackam för svar kram o lycka till nu

Reply
Maria

Jag boade,tvättade fönster, röjde i garderoben och skulle vila ordentligt sista veckan innan bf. Nå hon kom en vecka för tidigt (trots att de var första barnet) med rekordfart, tur att vi hann fram till bb! Men nu i efterhand så hade jag nog en del sammandragningar före, ,men jag förstod inte att de var sammandragningarn. Lycka till :)

Reply
C

Det låter märkligt men jag fick panik varje gång min hämtmatsorder var försenad där mot slutet för tänk om förlossningen drar igång och jag har inte hunnit äta min pizza, HUR ska jag orka? 😄😄

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Hahahaha! Relaterar. Igår när jag låg med en massa sammandragningar så sa jag till Aleks att det inte får dra igång innan vi hunnit se sista GOT ikväll :’)

Reply
Sofie

Jag boade en massa! Vek om hennes kläder och organiserade om i hennes garderob flera gånger. Sen bakade jag och lagade en massa mat att ha i frysen som var enkelt att ta fram den första tiden. Det var faktiskt väldigt skönt att ha sen :-)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Det har jag också gjort! Organiserat om hans kläder några gånger hehe. Köpte ett gäng smålådor på ikea att sortera allt i så att allt ligger i storleksordning (och typ färgordning) i hans byrå….

Reply
Mia

Var höggravid under förra sommarens supervärme. Låg mest inne på soffan med ac som sällskap, blev även nån runda till butiken och ikea där det var svalt och skönt. 😂

Reply
J

Med första gick jag 12 dagar över tiden men jag tyckte de sista veckorna var toppen, då hade jag gått hem från jobbet och kunde bara slappa och vila så det gjorde jag! Tyckte det var så härligt och minns bara att jag hade accepterat att hon kommer när hon kommer. Sen blev det igångsättning pga för liten bebis och för lite fostervatten. Med andra hade jag ett planerat kejsarsnitt 9 dagar innan bf och med en tvååring hemma gick tiden himla fort så var nästan stressad över hur lite jag hann boa och ordna och ville ha mer tid på mig, fram till sista dagarna när jag mådde skit och bara inte ville vara gravid längre. Fick aldrig uppleva “de längsta dagarna i mitt liv” med alla knep 😅

Reply
Free

Fina och kloka ord. Du är så vacker och stark❤️🙌 jag har för ett tag sen skickat elak kommentar och vill verkligen be om ursäkt.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Tack snälla! Och vad fint av dig att be om ursäkt! Ursäkten godtagen. <3

Reply
Lina Franzén

Gud vilka vackra bilder på dig och din son! Så himla fina verkligen!

Jag hade semester innan jag gick på föräldraledighet så var hemma sista fyra veckorna innan bf. Vilade, åt och tog det lugnt. Myste med min man för att verkligen passa på! Var höggravid förra sommaren så orkade inte mycket men försökte ta någon promenad och så. Kunde inte ha några kläder längre haha så hade mjukisshorts varje dag. Promenaden från mataffären brukar ta typ 10 min men tog väl 30 på slutet men försökte röra på mig lite iaf 😊
Men vila tror jag är bra så att en inte känner sig stressad alls! Sova vila och äta är nog det bästa en kan göra! Och träffa nära och kära! Vi ville vänta med att träffa folk när bebis väl var född så passade på innan!

Nu kommer det gå långsamt som attan så tror det är bra att du har saker att göra! Stort stort stort lycka till! ❤

Reply
Sara

Under min förra graviditet så var vi på bio en gång mot slutet- det gör jag inte om denna gång (vecka 34 nu). Vår bebis blev SÅ stressad av allt ljud, rörde sig mycket mer än vanligt och jag blev så orolig så jag gick ut mitt i filmen. Det ska inte vara någon fara men ja, du vet hur man är..
så denna graviditet har jag helt skippat bio bara för jag inte vill uppleva den där känslan igen, det var hemskt. Men jag vet ju att många inte upplever det så. Min barnmorska sa att det var bra att jag gick ut från salongen då jag verkligen kände att bebis reagerade så starkt.
Så, bara något att tänka på.. ta inte en film med massa action i alla fall haha.
Ps, jag är lite ‘arg’ (avis) att det är dags för er nu alldeles snart, jag vill inte vänta ända till slutet av juni…. haha

Reply
StrongMama

Du ser så vacker ut!!! Otroligt att du är höggravid nu och snart kommer bebis. Men jag tror att den där spådamen fick fram att du kommer att gå över tiden så han kommer inte ut än på ett tag…. ;) Men den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge.. :)

Reply
Johanna

Sov sov sov! Min förlossning satte igång 21 på kvällen så var vaken en hel natt, skönt att jag sovit minst 12 timmar/dygn dagarna innan.
Gick på bio och åt ute, gick på fest.
Kollade Netflix och filmer
Ett projekt per dag kan vara mysigt att ha men ni verkar ju vara i ordning med det mesta

Reply
Lynn

Gud så spännade! Jag vet hur det känns, fick bebis i mars förra året. Den sista veckan innan förlossning försökte jag mest ta det lugnt, men det blev en del pysslande hemma (bakade t.ex kakor och lagade matlådor som jag fryste in) :) Sedan hade jag de sista förlossningskurserna den veckan också :) Ett stort lycka till nu! Snart är han här !

Reply
lissel

Gud va va fina bilder! Hoppas han kommer snart! Mina kom för några dagar sedan, helt sjuk känsla! 😫😫😍😍

Reply
Vera

Det behöver inte dröja tills ni går på bio igen, finns barnvagnsbio som är perfekt under mammaledigheten. Då kan du ta med barnet in, ljudet är mycket lägre och det är paus i mitten av filmen så man kan värma barnmat/byta blöja. dock brukar det vara sommaruppehåll, så kanske aktuellt för dig i höst istället! :D

Reply
Erika

Jag målade naglarna i olika fina mönster, sorterade och organiserade och städade som en tok. Båda kom i vecka 41.

Reply
Linn

Bakade och fyllde frysen med gott fika, kollade på serier, tog det lugnt. 😊😊😊

Reply
Anna

Men första barnet hade jag tagit föräldraledigt från jobbet fr o m vecka 38+0 för jag ville ha tid för mig själv att bara chilla i soffan de sista veckorna, men han kom vecka 37+7, alltså min sista arbetsdag. Med det andra barnet ville jag ha lite mer marginal så då tog jag ledig fr o m vecka 37+0, han kom i vecka 36+6, alltså sista arbetsdagen igen😅

Reply
Erica

Det var ju super super varmt förra sommaren och jag var super duper svullen mina fötter var som sju svåra år, så såhär såg mina dagar ut:
Låg på soffan, käkade, gosade med katterna, låg på soffan igen, käkade, sov, käkade, låg på soffan. Min kille hade tagit sommar semester när jag var i v 37 för att tvillingar ofta kommer tidigare… Men dom kom inte förens 40+2 tjiii fick vi 😅 men om jag inte hade gjort hinnsvepning hade dom nog legat där inne längre.

Reply
Edina

Massa soffhäng och slötittande på tv, bio, resturangbesök. Gör exakt det du känner för stunden, strunta i alla mammor som konstant föreslår och tvingar sig på en om saker man bör eller inte bör som de applicerar till sig själva egentligen. Alla är vi olika. Magkänslan lyssnar jag på. Minns alla kommentarer om köp inte för mycket, sov, unna dig och ät gott men ät inte hamburgare. BLABLA! Jag ångrar inte alls att jag köpte alldeles för mycket saker till bebis, ”första bebisen”-känslan får man bara uppleva en gång. Jag åt hamburgare nonstop och jag sov knappt pga en glad bebis som inte hade någon dygnsrytm i magen. Kul att man har fått följa dig din resa!

Reply
Astrid

Du ser ut som en grekisk gudinna, det bara strålar om dig. Tycker särskilt om bilden när du blundar. Njut av sista tiden <3 nu är inte jag gravid men skulle nog odla och pilla med växter och bara finna RO.

Reply
Malin

Vi passade på att gå på bio, jag var hos frisören sista gången på länge (tog 2 år tills nästa besök haha!), gick på bio, tog lunchdejter med sambon både när han jobbade och var ledig. Passade även på att få ordning på det sista hemma! Min lilla kille levde rövare i magen vid varenda biobesök, så kul! :D

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*