• header

PREGNANCY WEEK 39

GRAVID VECKA 39 (38+3)
10 DAGAR KVAR/ 10 DAYS LEFT

Bebors status: Det är en stor och stark bebis där inne nu och hans rörelser börjar göra riktigt ont hehe. Häromdagen tryckte han ut sin fot så hårt att det syntes att det var en liten fot på magen, så häftigt. De små fossingarna ska jag få pussa ihjäl snart. <3 Han är väldigt aktiv under dagarna, har hicka på kvällarna och sover på nätterna när jag sover.

Han är runt 50 cm lång nu och kommer väga runt 3,3 kg i slutet av veckan. Dessa mått kommer ju från apparna såklart, det ska bli väldigt spännande att se vad hans faktiska längd och vikt är när han föds!

Bebor’s status: It’s a big and strong baby in there and his movements are starting to get really painful hehe. The other day he pushed his foot out so hard that I could see on my belly that it was a little foot, so cool. I’ll get to kiss those feet very soon. <3 He is very active during the days, has the hiccups in the evening and sleeps in the nights when I sleep.

He is around 50 cm tall now and his weight will be around 3,3 kilos at the end of the week. These measurements are from the apps ofc, it’s gonna be very exciting to see what his actual length and weight is when he is born! 

Min status: Bilderna ovan tog jag i söndags (dagen innan vi gick in i vecka 39) så de är några dagar gamla, men ser likadan ut idag tror jag? Känns inte som att magen blivit större den senaste veckan, däremot har den blivit väldigt låg. Kan knappt se muttan i spegeln framifrån haha, magen hänger liksom över.

Jag mår bra iallafall, har kunnat träna ett pass denna vecka och förutom mina vanliga sammandragningar som gör lite ont så känns det inte som att jag bara är 10 dagar ifrån BF. Mår så bra nu att jag typ är helt övertygad över att jag kommer gå över tiden minst en vecka….. MEN samtidigt så kan han typ komma nästa vecka. Men jag tror inte det, det känns som att jag borde ha känt något då. Ahh så pirrigt detta är!!

My status: I took these photos on Sunday (the day before we entered week 39) so they are a few days old, but I think I look the same today? It doesn’t feel like my belly has gotten bigger this week, but it has gotten really low. I can barely see my vajayjay in the mirror haha, my belly is covering it. 

I feel fine though, I have been able to do a workout this week and except for my usual contractions that hurts a bit, it doesn’t feel like I’m only 10 days away from due date. I feel so fine now that I’m almost convinced I’m gonna pass due date with at least one week…… BUT at the same time he could come like next week. But I don’t think so, it feels like I should have felt something by now if that was the case. Aahhh this is so nerve wracking!!

Övrigt: Igår var jag på ett event där nästan alla gäster hade med sig sina bebisar och åh vad det fick mig att längta efter min. Tänk att det snart är jag som sitter där med MIN bebis, att JAG är någons mamma. Nej fyfan nu längtar jag så mycket att det börjar bli lite jobbigt, men vi försöker sysselsätta oss med sånt som vi vet att vi inte kommer kunna göra framöver på ett tag. Ni vet, sova ut, äta långfrukostar, mysa bara vi två, äta ute osv osv. Tänker varje kväll när jag lägger mig att “tänk om det drar igång inatt?!” och så vaknar man upp på morgonen och ba nehe… Drömmer dessutom om Bebor varje natt och det gör det inte hela lättare för satan vad kär jag blir i honom när jag träffar honom i mina drömmar. Förutom inatt, för då föddes han med en full tandrad haha. Det var fruktansvärt. :P

Other: Yesterday I was at an event where almost all the guests had their babies with them and oh it made me long so much after mine. I can’t believe I’ll be sitting there soon with MY baby, that I will be someone’s mom. No now I’m longing so much that it’s getting a bit tough, but we’re trying to keep ourselves busy with stuff that we know we won’t be able to do for a while soon. You know, sleep in late, eat long breakfasts, cuddle just the two of us, eat out etc etc. I think every night when I go to bed “what if it starts tonight?!” and then I wake up in the morning and like nooooo.. Plus I dream about Bebor every night and that doesn’t make it easier because damn I fall so much in love with him when I meet him in my dreams. Except last night, because then he was born with teeth haha. That was horrible. :P

48 Comments

Tugba

Din mage har sjunkit. Så såg min också ut, och hon kom 8 dagar för tidigt 😁 hoppas det går bra för dig!

Reply
Kristina

Hi Kenza! I am very grateful that you shared you infertility problems. I heard the same news a month ago. Your journey gives me hope. If you AMH was around 0.2, did they check your FSH-levels? I am wondering are my numbers so bad that there is no hope.

Reply
Caroline

Behöver verkligen inte känna nåt särskilt innan! Jag tror du föder i helgen. 😉

Reply
Amanda

Har en tjej på 4,5 månader och gick över elva dagar med henne…Var lätt de segaste dagarna i mitt liv men min svägerska uppmuntrade mig med att det faktiskt inte är så tokigt att gå över tiden då bebisen oftast hinner bli större och starkare, klarar sig bättre genom sjukdomar osv. Dessutom hörde jag av en barnmorska att det inte är alls är svårare föda en större bebis just för att den är starkare=lättare att få ut. Kan nog ligga något i de, så ifall du nu skulle gå över tiden så trösta dig med mina ord, haha!
(Dock hade jag världens segaste förlossning, men det berodde nog inte på bebisen..även om hon inte verkade vilja ut, hej sugklocka!! Men det gick bra det med!)

Om inte annat så lycka till när det än är dags! Ska bli så kul att få följa ditt liv som nybliven mamma då jag själv är en! Puss!❤

Reply
Linda

Hej!

Jag vet inte om faktan kring detta har förändrats, men vår förstfödde kom 23 dagar efter bf och gick ner i vikt under själva + tiden. Vilket sades vara vanligt eftersom näringstillförseln sakteligen minskas. Huruvida det påverkar längden har jag dock ingen aning om. Kenza – du ser amazing ut och jag har på känn att det blir bebis inom en vecka. Lycka till med allt! /Linda

Reply
Anna Maja

Det kan dra igång när som även om du inte känner något. Jag hade knappt haft någon sammandragning alls när BF kom och jag tänkte att den där bebisen får de nog tvinga ut. Men fem dagar senare gick plötsligt vattnet utan den minsta förvarning.

Reply
Daniela

Haha:) I know what you mean. I am 38 weeks today..and everytime I feel the slightest pain during the night I am already thinking omg I am about to give birth🤣 good luck to us!!

Reply
WhatIwrote

I think you will give birth on forth June because it’s Eid hahah

And your dad was Muslim

Reply
Emma

Lite tråkigt att varje inlägg handlar om bebisen.. Förstår det är super stor längtan men man saknar lite av det gamla så som tex mode med mera. Speciellt jag, som också har svårt att få barn så hade det varit kul att läsa något annat även fast man såklart skriver mycket om sina barn 😊

Reply
Sandra

Är absolut för konstruktiv kritik generellt. Men… Kenza har väl ändå varit ganska tydlig med att hon för tillfället är ”ledig”. Kan bara tycka att vi får tänka till en extra gång vad vi önskar & ber om i detta skedet i Kenzas liv. Skulle ju vara mer än okej om hon lät bloggen vara helt o hållet också😅

Reply
Emma

Ja absolut, men samtidigt så har hon skrivit om graviditeten nästan bara enda sedan hon gick upp med att hon blev gravid 😊

Reply
Linda

@Emma: Fast det gör de ju inte? Om du skrollar tillbaka så handlar ju de senaste inläggen om dagens outfit plus balkongfix?

Reply
Mali

Men HUR SNYGG ÄR DU DÅ!! 😍 (fan ta dig 😂😂) Själv har man svullet ansikte, svullna ben och ett antal extra hakor 😄 men har bara en månad kvar nu sen kommer min älskade grabb! ❤

Reply
Majja

Du är så otroligt vacker. Att man inte känner något mer än de vanliga sammandragningar behöver absolut inte betydda att de inte sätter igång typ nu. Båda mina förlossningar har börjat nattetid och jag har inte känt något konstigt mer än de vanliga man känt i veckor. Jag hade dessutom mkt sammandragningar och förvärkar båda graviditeterna så när de väl sattes igång de första värkarna som är
Oregelbundna vart jag osäker. Är de verkligen på G eller är det bara förvärkar som man haft många gånger.

Reply
Agnes

Hello, you look so amazing and pretty! I don’t won’t to be impolite, so answer only if you want to :) How much you put on weight during your pregnancy? I wish you all the best! ;*

Reply
Monika

Han kan komma när som helst ändå! Jag hade inte ens haft förverkar eller sammandragningar, hade inte känt ett smack på hela graviditeten! Ändå kom han på BF. Inte ens när värkarna drog igång kvällen innan han föddes trodde jag att det verkligen var på g! Så kanske du också får din son på BF :-D

Reply
Jeanette

Var gravid för ett par år sedan, kul att läsa om dina sista dagar, man minns tillbaka:). Lycka till nu med födsel och framåt💪 Min erfarenhet är att om barnet sover i magen på natten så sover den utanför magen på natten med👍, jag håller tummarna för er skull!

Reply
Linda

Haha du får verkligen till det kul ibland, skrattade till på tåget :D Supermysigt läsa om bebisen, snart sex år sen jag fick min pojke… Han är som en stor sol i hjärtat, varje dag <3
Så spännande, inte långt kvar nu!

Reply
Hejhej

Nyfiken om du dricker hallonblads te:) ? Jag har druckit det under båda mina graviditeter.
Det sägs att det är bra att dricka det på slutet av graviditeten efter v 32 för att förebreda kroppen inför förlossningen. Eftersom hallobladste innehåller oxytocin, vissa säger att det kan påskynda förlossningen med. Annars är ananas något som också kan starta en förlossning, men där måste man nog i sig stora mängder. :p

Reply
Josefin

Jag födde min son 10 dagar innan mitt beräknade datum (första gångs mamma) och mitt vatten vara gick helt plötsligt mitt på dagen när jag skulle it och äta lunch men tjejerna. Hade inte värkar då sen satte dom igång och 5 timmar senare var han född!! Så det kan hända närsomhelst! Dock räknade vi aldrig 38+3 dagar som veckan 39? Barnmorskan skrev ner att jag födde vecka 38+ lycka till!

Reply
Lina

Jag sa oxå så att jag kommer gå över för att jag inte känt NÅGOT alls, men plötsligt så gick vattnet och förlossningen startade, 6 dagar före beräknat! Så man behöver inte alltid ha känt något före för att förlossningen ska dra igång :D

Reply
Annika

Spännande!

Jag kände dock inget innan mina 2 förlossningar. Första föddes 7 veckor för tidigt, böjde mig efter laddaren och vattnet gick. Några timmar senare var han ute.
Var i chock!
Andra barnet vaknade jag av att vattnet gick när jag låg och sov. Hon föddes på sen på fm. Minns känslan… Nu! Nu gick vattnet! Var så lugn.. och glad.. sen lite stressad och nervös.. shit det händer nu! Haha

Reply
Hanna

Hehe nej du behöver verkligen inte känna något. Hade inte haft en enda förvärk eller sammandragning när vattnet plötsligt gick… 5,5 timme senare var hon ute 😂

Reply
Sophie

Min förstfödda kom 8 dagar tidigt. Kände ingenting alls, förrän vattnet helt plötsligt gick på kvällen. Kom fullt med blod och fick därför åka in på koll och väl därinne sa de “Grattis, ni kommer bli föräldrar inom de närmar 48 timmarna!” Asså jag va så chockad hahahah. Aja. Tog inte 48 timmar, han kom efter 12! Summa summarum, det kan bli precis när som helst för er. SÅ spännande 😁😁

Reply
Rebecka

Tänkte kommentera häromdagen när du skrev om att du e rädd att om du går över tiden blir bebisen större, med tanke på förlossningen. Min ena vägde 2,9 å min andra 4,3 å jag kände ingen skillnad, kroppen gör sitt bästa för å hjälpa ;) å kom ihåg å andas, å om du får panik i värkarna.. tänk på att de är du som HJäLPeR bebis ut, de blev mitt mantra när de va som svårast under sista förlossningen ”bebis bebis bebis bebis, bebis kommer bebis bebis bebis” hahahaha

Tänkte även på när de sätter igång sen… nu e du kanske van med starka sammandragningar, men när de riktiga förlossningsvärkarna startar, så kommer dom ganska ofta som försiktig mensvärk, du kommer antagligen känna ”nu e de på G”
De va lite av mina erfarenheter ;) själv ville jag aldrig ta tips eller råd från någon, så du får gärna bara strunta i den här kommentaren haha ;) lycka till med allt! <3

Reply
Sofia

Tycker också det är lite tråkigt att alla inlägg handlar om bebisen. För mig som (just nu) inte har något barnintresse blir det tråkigt att läsa om i varje inlägg. Hoppas du börjar skriva om lite annat snart också! :)

Reply
L

Om du höll på att förbereda för att trycka ut en vattenmelon ur vaginan så tror jag det skulle vara det enda du pratade om med.

Det här är livsförändrande, liksom. Det är stort. Det kan t.om jag som barnfri fatta.

Reply
Hanna

Haha, tänkte också så typ varje kväll i en månad: ”Inatt kanske..” och vaknade som vanligt på morgonen. Men till sist kom han ju 🙂

Reply
C

Min son är 3 veckor, sov i magen på nätterna och var vaken dagarna, han följer samma mönster nu, sover hela nätter förutom när jag ammar och byter blöja, hoppas det blir så för er, det gör så mycket att få sova nätterna och vara pigg dagtid ☺ lycka till på förlossningen!

Reply
rebecca

i would love to know what your weight/ weight gain is now :) last time i think i heard you talking about it was in your pregancy vlog when you said you finally reached your startweight. it was in week 27 i believe :)

Reply
J

Vart är ringarna ifrån som du hade i öronen på din senaste ”fridayyy” story?? 😍😍

Reply
Annie

Åh jag blir så lycklig av inlägg likt dessa. Hur din längtan och kärlek lyser igenom i dina texter. Även om jag är singel & har absolut noll tankar på barn så är din blogg ändå en som jag vill klicka mig in på. Just för att du inte bara skriver om praktiska saker utan också förmedlar dina känslor kring allt på ett så fint sätt. Nu tänkte jag avslutat ”Jag älskar dig Kenza” men det blir alldeles för creepy, haha. Så ALL LYCKA får det bli istället!!! Tack för att du delar med dig av det här! Ps. Kan inte Aleks gästblogga någon dag?!

Reply
Andlib

Hej Kenza! Jag kommer ihåg hur det var för mig den sista tiden. Att jag gick runt o trodde på fullaste allvar att jag kommer förbli gravid för resten av mitt liv. Han kommer aldrig komma (min son).
Känner du också så?
Ni gör så rätt i att sysselsätta er den sista tiden. Tiden går fortare på ngt sätt. Kram!

Reply
Alexandra

Förstår att du längtar! Jag och min sambo väntar första men jag har nog inte fattat det ännu.
Men jag blir lite ledsen att du skriver att ni inte kommer kunna äta lång frukostar & äta ute , sen vet jag ju så klart inte om du menar de första veckorna eller på flera år, det är väl bara en själv som sätter gränser ?
Jag hoppas du menar de första veckorna!
Ha det bäst och lycka till med bebis ❤️

Reply
Cenedra

Hej! Skulle vara superkul om just du som läser detta ville kolla in min blogg! Skriver mycket om miljön och psykisk ohälsa och hoppas kunna hjälpa någon genom det jag skriver! Kram <3

Reply
Emma

Hej Kenza!
Du strålar verkligen!
Jag hade bf den 28 maj men han valde att titta ut i måndags den 20 maj 💙 vårt första barn.
Du kommer fixa detta galant, du har en helt fantastiskt upplevelse framför dig som du kommer att se tillbaka på och vara SÅ stolt över dig själv!
Lycka till nu 🤗

Reply
Nina Lu Lindahl

Förlossningen kan starta absolut när som helst, från en dag till en annan, utan några tecken på att det är på gång. Snart är han här och då är den här sista tiden bara ett minne blott. Njut av att ta långa duschar och tvätta håret i fred tills dess haha. Lycka till! :)

Reply
Karin

Tänk vad otroligt magiskt där inne i din kropps ligger en liten liten människa som snart ska se världen utanför. Helt otroligt egentligen när man tänker på det. Snart Kenza har du honom i din famn och släpper aldrig honom❤❤❤

Reply
Maria

Jag hade absolut noll känningar innan med första barnet. Värkarna började och kom med två minuters mellanrum, 7,5 timme senare var han ute. 00:35 på bf dagen 😊 barn nr två så var det en del jag kände igen som tecken och det var att dagarna innan föreläsningarna startade så var jag extra emotionell, lite låg och ledsen och DÖLESS på att vara gravid 🤣 barn nr två tog 3,5 timme från start tills hon var ute, hann vara knappt 50 min inne på förlossningen. Lite pepp till dig, mina förlossningar har varit SÅ himla lätta och har klarat mig med lustgas.bpda gångerna. Mitt största tips är att fokusera så mycket du kan på att slappna av och låta kroppen jobba ❤

Reply
Moa

Stort lycka till med eran kommande förlossning Kenza! 👶🏼 Ni verkar vara ett tryggt par och därför kommer eran förlossning gå jättebra! Vi födde våran prins 22/5 kl 22:15. för tidigt på 39+1. Äntligen äntligen är han är här! ❤️

Reply
Karin

Hehe, jag trodde jag skulle gå två veckor över tiden, var helt bombsäker!! Kvällen innan BF satt vi och åt pizza, ställde mig upp och då gick vattnet. Hade absolut NOLL känningar innan. Han kom på BF-dagen, nu är han snart 17 månader ♥️

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*