• header

1 WEEK TIL DUE DATE

Photos by Emelie Ohlsson, dress by Ida Sjöstedt

Grattis på Mors dag alla mamas! Även om jag ändå är mamma till den fullt levande bebisen i min mage så sa jag till Aleks att jag inte vill bli firad förrän nästa år då jag är mamma “på riktigt” hehe. Tror faktiskt inte att jag kommer se mig själv som en mamma förrän ett bra tag efter att vi haft honom hos oss dock? Det kommer ta tid att vänja mig tror jag. Iallafall, min egen mor jobbar idag men vi ska svänga förbi där ikväll så ska hon få en liten present. <3 Förutom det så ska vi självklart gå och RÖSTA idag också! Så jävla viktigt, glöm inte att göra det. Sedan ska vi gå på bio, det blev inget igår men ikväll så. :-)

Och hörni. Idag är det exakt en vecka kvar till BF!! Känns helt galet. Sammandragningarna inatt gjorde lite mer ont än vanligt, även bak i ryggen, men idag känns det som vanligt igen så det är inget på g än.. Räknar med MINST en vecka till!

// Happy Mother’s day to all mamas! Even though I am a mother to the living baby in my belly, I told Aleks that I don’t want to be celebrated until next year when I am a mother “for real” hehe. I don’t think I will see myself as a mom until we’ve had him here for a while though? I think it will take time for me to get used to it. Anyway, my own mother is working today but we’re gonna go by there tonight to give her a little gift. <3 Except for that we’re gonna go and VOTE today of course! It’s so damn important, don’t forget to vote. Then we’re gonna go to the cinema, we didn’t go yesterday but we will tonight. :-)

And hey. Today it’s exactly one week left til due date!! That feels insane. The contractions last night was a bit more painful than usual, I also felt it in my back, but today it feels like normal again so it’s not time yet.. I’m counting on AT LEAST one more week!

40 Comments

Sofie

Håller med här! För mig var det när det flyttade bak i ryggen som det blev “på riktigt” och dom riktiga värkarna satt enbart i ryggen. Tror också att det börjar bli dags då. :) Såå spännande, tänk att han är här snart! Vilken resa ni har framför er!

Reply
Ellen

Samma här :) 2 juni bf. Jag tror varje natt att det ska sättas igång men blir lurad som vanligt! Börjar bli så sjukt tungt nu. Men har man väntat i fyra år å massa ivf behandlingar på det, så kan jag vänta några veckor till ;)

Reply
Patrycja

Thanks for reminding your readers to vote! I think this is super important and I am glad when influential people remind people to do that. Also, I work in a pretty international environment (I’m Polish and live in Poland) and people were surprised Mother’s Day is today, as it seems it was already celebrated in all other countries. I can see it is May 26 in Sweden as well!

Reply
Julia

These pictures are amazing! Glad you captured the last pregnancy moments so beautifully. 🙂

Reply
Sandra

Mina barn är 5 och 3. Jag reagerar fortfarande på när deras förskolekompisar frågar om jag är mina barns mamma. jag minns även det första föräldramöte jag blev kallad till. Jag ringde på riktigt Min mamma för att höra om hon var ledig då. 🤷🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ /best mom ever. ❤️

Reply
Lilo

Varför håller man alltid om sin bebis ja ? Det finaste man har är i ens mage, ibland känner man sparkar, så att man vill hålla om sin mage borde vara förståeligt?! Vackra bilder på en blivande mamma som håller om sin son son ligger I sitt första hem, mammas mage<3

Reply
FH

Du e så fin Kenza! Alltså längtar tills bebor kommer till världen som om att det är jag som ska föda 😅❤️

Reply
Rebecca

SÅ SPÄNNANDE. Är inne på din instagram och kollar ofta för att se om de kommer nån bebis 🤭 tror han kommer på onsdag eller torsdag!

Reply
Maria

Grattis på mors dag! Du strålar verkligen!
Hade varit jätte roligt och intressant att få läsa/höra dig berätta om vad som varit jobbigt i graviditeten, vad du gjort för att må bättre samt vad som fungerade och inte. En liten summering. Vad tyckte du gick bra, vad som var svårare. Är själv gravid i vecka 15 och känner igen mig mycket i dina tidiga youtube klipp om illamående, dålig aptit, trög mage, oro osv. Ingefära, fiberrik mat, motion etc som rekommenderas av gynekologen fungerar inte direkt så jätte bra!
Hoppas du får en underbar sista tid med graviditeten och att du får den förlossningen du önskar!

Reply
Anna

Vad fin du är!

Jag går själv hemma och bara väntar. Bf + 3 idag och tror varje kväll att nu drar det igång! Starka förvärkar och ryggsmärtor. Vaknar på morgonen och känner inget :D

Vi får hålla ut, snart kommer dom <3

Reply
Petra

You’re so beautiful but I just don’t get it why the women in Sweden wear such terrible make-up? I was just looking your video called Mukbang on youtube with your friend Sandra and Sandra has white lipstick. :D I’ve traveled whole of Europe, been to Australia and USA and never have I ever seen women wear such awful make-up. White lipstick? Or what color is it? Light light pink? Also women in Sweden don’t wear make-up in their jobs. Why? In other countries you see lawyers rocking heels and red lipstick, women are so feminine and look so good. I just laugh everytime when I see how swedish girls wear they make-up. Also, I miss seeing your beautiful face with an actual lipstick on! You have such beautiful lips, and you also began wearing white lipstick. :/ Wear an actual lipstick, do the colors, be feminine, search a bit how Italian women for example look and dress. I wanna see Kenza rocking bold lipstick and a good make-up!!

Reply
Nina

WOW du är så vacker!
Vart kommer armbandet som du har på vänstra armen? den är så fin

Reply
Sandra

Herregud vad fort det har gått! Känns som att det var igår jag såg videon då du berättade att ni skulle få barn. 😋

Reply
Lina Franzén

Wow vad nära det är!!
Kommer ni berätta när ni åker in till bb eller blir det hemligt för bara er och familjen?
Allt kommer gå skitbra! Tänker på er ❤❤❤

Reply
Emilie

Ja, jag säger också att det låter som att något är på G om du känner värkarna i ryggen. Det har jag aldrig gjort förrän förlossningen varit typ 24 timmar bort. Även om det inte går så fort första gången så skulle jag inte bli chockad om det visar sig att du är i latensfasen. Lycka till!

Reply
Isabella

Åhh ! På mig började det också i ryggen. Hejja dig detta kommer gå kanon ! Jag ska föda mitt andra barn 2 veckor efter dig. Under tiden hejjar jag på dig ! 😬

Reply
Frida

Åh spännande! Min son är 1 år nu:) det går så otroligt fort! När min förlossning var på gång fick jag ont i ländryggen,värk i tjejmagen och mådde illa. Vattnet gick aldrig innan sådär dramatiskt som på film haha, det gick precis när han föddes.

Reply
Booboo

Måste fråga!!! Kommer du att skriva något/lägga upp något om du åker in på förlossning?? Kommer på mig själv med att uppdatera och hålla extra koll på dina sociala medier för jag är så jäkl pepp för er skull!!! ✊🏼✊🏼✊🏼 heja heja! Snart har du bebben här ❤️❤️❤️

Reply
Jessica

Vilken stund som helst nu så kommer du bli mamma till en bäbis som du kan hålla i. Vad otroligt att vi har fått dela denna resa med dig och att du har haft energin till att dela alla de svåra och bra stunderna. Jag är tacksam över att jag har kunnat följa dig så länge även fast jag är en av de läsarna som mer än oftast inte syns eller kommenterar, så vill jag att du ska veta det. Jag har fått så mycket ny kunskap om hormonnivåer, hjälp, verktyg till min förhoppningsvis inom några år kommande graviditet. Jag skickar all min lycka och styrka till dig och Aleks för det som är kvar nu att kämpa sig igenom. Glad sommar snart till er lilla familj. Kram!

Reply
Hannas krypin

Men shit vad fort det gått! Bara en vecka kvar. Tycker det var nyss som du berättade att du är gravid. Tänk att bebisen nu egentligen kan komma när som helst.

Reply
Emelie

Från första gången jag såg min dotter såg jag mig som mamma direkt. Man får sånt starkt band direkt <3

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*