• header

NEW CAR

Our new car! Well not exactly this one, but the same model (with other rims and different interior)

TACK till min älskade lilla Mini som varit mig trogen sedan dagen jag tog körkort för 7 år sedan. Vi har haft det bra ihop du och jag och det har varit så lätt att hitta parkering med dig här i stan hehe, men nu är det dags att säga adjö för vi ska få plats med bebis, vagn och hela köret också!

Som ni kanske hörde på podden idag så har vi köpt “ny” bil! Det stod mellan att leasa eller köpa begagnad (vi tycker det är onödigt att köpa en sprillans ny bil som ändå bara sjunker i värde direkt) och vi valde det sistnämnda. Och det blev en XC60, från 2016 men känns som ny! Jag frågade ju er om tips på bra och säkra familjebilar och det var så kul att många tipsade om just den jag hade kärat ner mig i också. Då kändes det som ett bra val. :-)

Det är dock inte exakt den ni ser på bilderna ovan. Denna testkörde vi först men precis när vi skulle köpa den så hittade vi en lite bättre med panoramatak (takfönster), snyggare fälgar & ljus skinnklädsel. Så vi slog till på den istället. Hade tänkt fota den men Aleks parkerade den under ett träd häromdagen så den behöver en tvätt först……. Vi är iallafall så himla nöjda!! Alltså ni förstår inte hur konstigt det känns att köra denna efter att ha kört en liten Mini Cooper i flera år. Känns som att jag kör världens monsterbil nu fast den inte ens är så stor haha. Vi kommer trivas bra ihop och det känns som en trygg bil för vår lilla skatt också! <3

// THANK YOU to my beloved Mini who have been faithful to me since the day I took my driver’s license 7 years ago. We’ve had a good time together me and you and it has been so easy to find parking spots here in the city with you hehe, but now it’s time to say goodbye because we need to fit baby, stroller and all that too!

So we have bought a “new” car! We chose between leasing a car or buy a used car (we think it’s unnecessary to buy a completely new car which will only lose value right away) and we chose the second option. And we got a XC60, it’s from 2016 but feels like new! I asked you about good and safe family cars and it was fun because many of you told me about the car I had already fallen in love with. So it felt like a good choice. :-)

It’s not exactly the one you can see in these photos. We test drove this one first but when we were going to buy it, we found a better one with panoramic roof (roof window), nicer rims & beige leather seats. So we bought that one instead. I was going to take photos of it but Aleks parked it under a tree the other day so it needs a wash first……. Anyway we are so damn happy with this!! You can’t imagine how weird it feels to drive this one after driving a little Mini Cooper for several years. It feels like I’m driving a huge monster car even though it’s not that big haha. We’re gonna have a nice time together and it feels like a safe car for our little treasure as well! <3

23 Comments

Kasia

We were driving old opel vectra and it was really fun and good car but now we bought some “new” car, from 2014, and it’s peugeot 5008. It’s really good and safe car for family and it has a panoramic roof too! Have fun with your car! Our next will be suv as well ;P now we should work on some little treasure to drive with ;))

Reply
Anonym

Vi köpte en lika för 5 månader sen, och bytte från en Volvo V70 och jag tyckte ändå det kändes som värdens monsterbil i början, kan tänka mig hur det känns att byta från er minibil till denna 😄 en toppenbil iaf, vi är supernöjda!

Reply
Amira

Not totally related to this Post but i am searching for new camera lenses. These photos are all taken with wide angle if i am not completely mistaken. Which mm has the lense? And did you take the same lense on all these photos? I think when you take your phone you always chose the 28mm lense that the iphone x has right? 😊😊

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: Hi! These are taken with my iPhone XS MAX (like most of my photos) but I have no idea what lens, didn’t know you could choose that on iPhone? ;P

Reply
Milissa

Reg nr; ta bort det från dina sociala medier (för ert privatlivs skull) säkerhets skull också iofs

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Bilen på bilderna är ju inte vår bil och alltså inte vårt reg nr, men tack för omtanken! :-)

Reply
StrongMama

Alltså när jag ser din mage så kan jag fortfarande tycka att det är overkligt att du är gravid, du ska bli mamma och Aleks också som ska bli pappa liksom. Det är så häftigt, så coolt!! Vilken grej.

Jaja i alla fall, det jag egentligen ville säga va GRATTIS till nya bilen :D

Reply
L

Har en likadan, världens bästa bil! Väldigt skön att köra i både stadsmiljö samt längre sträckor på större väg :)

Reply
Nina

Riktigt snygg bil, grattis. Skulle du kunna göra en car tour kanske, efter att du har fött och så skulle gissa på att det skulle va jobbigt nu annars?

Reply
Amira

oh thank you for answering. i mean the iphone x or xs max has ofc two lenses that you can choose from. the wide-angel one (26mm, the iphone x has 28mm) and the telephoto lens :)

Reply
Pernilla S

Vi köpte en sån för ganska så exakt ett år sen, funkat bra att flytta med så ska nog gå skitbra med barnvagn också! :D Väntar spänt på att få se dig med Bebor :) Är själv så sjukt bebissugen, blir ju inte bättre när man ser alla fina gravida och bebisar.

Reply
Frida

Bästa bilen ever! Volvo är bäst och enda bilen jag låter mina barn sitta i. Jobbar på Volvo Cars och vet hur mycket vi jobbar med safety. Helt rätt
Beslut och ja, helt onödigt att köpa en fabriks ny bil som sjunker direkt i värde så fort den rullas ut på gatan❤️🚘 Grattis till bästa köpet!

Reply
Eve

Jag jobbar på volvo och bygger dem och kan verkligen säga att dom är så sjukt säkra, bekväma och snygga! Man kan alltid hoppas att jag varit med och byggt eran😃👏♥️

Reply
Tshego

I loooove how you’ve had the same car for 7 whole years. You revived my love for the mini cooper, I hope to one day drive the Countryman.

Reply
Suss

Vi har en hybrid dvs en bil med både el och motor men vi använder bara el och slipper tanka hur skönt som helst 😊🙌🏻 dessutom är den miljövänlig!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*