• header

PREGNANCY WEEK 40

GRAVID VECKA 40 (39+3)
3 DAGAR KVAR/ 3 DAYS LEFT

Bebors status: Finns inte så mycket att säga, Bebor är klar och vill förhoppningsvis komma ut snart. :-)) Han är runt 51 cm lång och väger runt 3,5 kg. Hans rörelser gör så satans ont ibland men hellre det än att han är stilla och oroar mig. KOM UT NU ÄLSKLING!! Mamma och pappa längtar så otroligt mycket efter dig.

Bebor’s status: There’s not so much to say, Bebor is done and hopefully he wants to come out soon. :-)) He is around 51 cm tall and weighs about 3,5 kilos. His movements hurts so much sometimes but I prefer that rather than him being still and making me worried. COME OUT NOW SWEETIE!! Mommy and daddy are longing so much for you.

Min status: Okej jag trodde inte magen kunde bli större än förra veckan men jodå, det blev den! En gubbe frågade mig häromdagen ifall jag bar på tvillingar……haha. Magen är så låg nu att det ser lite roligt ut, det ser typ ut som att den ska lossna och glida av! Ilningarna mellan benen fortsätter (framförallt när han rör sig) och förutom det har jag även fått typ en nerv i kläm eller något i ena skinkan så det hugger till när jag tar ett steg. Inte så skönt, hoppas det hinner försvinna innan förlossningen.

Annars så mår jag bra. Jag promenerar om dagarna, vilar och…..väntar! :-) Vågen verkar ha stannat på +9 kg men vi får se om jag lägger på mig nå vätska nu i slutspurten. Har haft turen att slippa det hittills, har hört att det inte är så jätteskönt med vätskefyllda fötter etc så jag är tacksam för det. Börjar dock bli lite nervös och orolig inför förlossningen igen men för det mesta så är jag bara supertaggad och vill att det ska ske helst igår.

My status: Okey I didn’t think my belly could get any bigger than last week but yes, it did! An old man asked me the other day if I carried twins…..haha. My belly is so low now that it looks a bit funny, it looks like it’s gonna slide off! The pain between my leg continues (especially when he moves) and except for that I also have a pinched nerve or something in my right buttock so it hurts when I take a step. Not so nice, I hope it goes away before labour. 

Other than that I feel fine. I take walks during the days, I rest and…..wait! :-) My weight seems to have stopped at +9 kilos but we’ll see if I put on any fluid now in the end. I’ve been lucky to not get swollen, I’ve heard it’s not super nice with swollen feet etc so I’m thankful for that. I’m starting to get a bit nervous and worried about birth again though but most of the time I’m just super excited and want it to happen now.

Övrigt: Tänk om det här är min sista graviduppdatering här? Åh.. Det känns nästan lite sorgligt. Jag har verkligen älskat att vara gravid och jag kommer sakna min fina mage och känslan av att bära mitt barn inom mig. Kommer sakna att känna honom röra sig på morgonen när jag sjunger min godmorgonvisa haha. Men det blir ju bara bättre, nu kommer han ju ligga bredvid mig och sprattla istället! <3

Det kan också vara så att det blir en till graviduppdatering här nästa torsdag i vecka 41. Kanske blir en i vecka 42 också? Om inte så vill jag säga tack för att ni följt dessa uppdateringar och tack för allt stöd och alla tips ni gett mig!

Other: What if this is my last pregnancy update here? Oh… It almost feels a bit sad. I have truly loved being pregnant and I’m gonna miss my beautiful belly and the feeling of carrying my child inside of me. I’m gonna miss feeling him move in the morning when I sing my morning song haha. But it will only get better, now he will lie next to me and kick instead! <3 

It might happen that I will make another pregnancy update here next Thursday in week 41. And maybe in week 42 as well? If not, I want to say thank you for following these updates and thank you for all the support and advices you’ve given me! 

1

64 Comments

Jenny

När du skriver vikten och längden, är det som ni har mätt med ultraljud eller är det bara ifrån apparna?
Lycka till med förlossningen!

Reply
Hedvig

Vackra Kenza !!! Wow så fin din mage är! Snart kommer han😍❤️Så spännande att följa din resa här, på instagram och på youtube! Du är bäst!! Lycka till på förlossningen ❤️

Reply
Nathalie

Har ni provat med ordentlig fotmassage? Lär vara ett sätt att kicka igång/starta en början på förlossningen :)

Reply
Camilla

Heja dig! Du strålar verkligen, så vacker 😍

Lycka till med allt, ni har en fantastisk tid framför er.

Reply
Hanna

Jag hade också en nerv i kläm i slutet av en graviditet, kallades falsk ischias. Försvann 1-2 veckor efter förlossningen, men var inget som helst problem under själva förlossningen. Lycka till!!

Reply
Linnea

Ja jäklar vad magen är låg nu! Har varit så roligt att följa din graviditet och hoppas han kommer ut snart! Så härligt att du haft en bra graviditet. Du är så sjukt fin och vacker!

Reply
Matilda

Hoppas han är punktlig så vi får dela födelsedag! All lycka till inför förlossningen och livet som mamma 😍

Reply
Carolina

Ja shit vad låg mage! Nu måste det vara jättenära, kommer gå kanonbra! Kämpa sista!

Reply
Alicja

Everytime when you post something on Social media im thinking that you tell that you are going to hospital, damn im waiting with you :D

Reply
Lejla

Om du vill att han kommer ut fort så ska du äta färska dadlar och ananas ej i burk.

Reply
Marie

Så fint! Visst är det fantastiskt men svårt att förstå att man bär sitt barn i magen, ett barn som sen kommer ut för att älskas oändligt. Jag borde förstå, jag har två. Men ändå så himla otroligt och speciellt ❤️

Reply
Amira

oh i will miss these updates. it was so cozy to hear how the baby develops and grows and how you feel from week to week. so interesting. since i am not pregnant i also learned so so much. :) i think if bebor doesnt come out until sunday it will be soo interesting to know if the fortune teller said the right date (you didnt tell us which date but you said she told you it was after the due date).
i am also positive that you will get to experience beeing pregnant again <3 there is a girl that is waiting to enter your life in the future, i am sure about that :))

Reply
Linda

Fantastisk kvinna med en fantastisk mage! Åh, så spännande detta är. :)

Lycka till med allt!
/L

Reply
Linnéa

Lycka till när det är dags😍😍 du är så otroligt vacker som gravid (och som alltid!)

Reply
Caroline

Åh som jag saknade magen. Trots den var tung och jobbig.
Jag hade svårt att röra och se den bebistomma magen några dagar, och saknaden efter rörelserna satt i länge!
Jag anade att jag skulle sakna det, men den tomheten som uppstod var jag inte beredd på. Det talas det inte mycket om!
Kände en sorg och grät över det. Trots att dottern nu var utanför. Iofs så hade jag svårt med anknytningen, så det kanske påverkade också.

Reply
Lina Franzén

Alltså wow vad du är vacker alltså! Magen är sååå fin! Jag själv gick upp 24 kilo, mycket vätska, så jag kände mig som en flodhäst haha. Minns första gången jag skulle ta mig igenom en smal passage hemma och fastnade med magen, så insåg jag typ att jäklar vad stor magen blev helt plötsligt!
Skönt att du sluppit vätskan! Jag svullnade mycket, kunde inte ha mina ringar efter typ halva graviditeten och skor kunde jag bara ha sköna sneakers, körde stödstrumpor hemma med haha. Men som sagt, jag gick upp ganska mycket 🤭
Nu är det snart dags ändå, oavsett när han kommer. Vill bara säga, stort lycka till och att allt kommer gå bra! Tycker det är så coolt att du ska bli mamma när det känns som att jag började följa dig för bara en liten stund sen! Skitfränt allt och ni kommer bli amazing föräldrar ❤❤❤

Reply
Karin

Stort tack för att vi fått möjlighet att följa din resa så här långt! Är själv nybliven mamma (5 veckor idag) till en fantastisk pojke efter hela 10 år som ofrivilligt barnlös med graviditet efter graviditet som lett till missfall. Så plötsligt träffar jag en man flyktigt under en utlandsresa som oplanerat gör mig på smällen, jag då 32 år gammal nyseparerad efter mitt livs tyngsta uppbrott men tvekade trots det inte en sekund att behålla barnet. Vill praktiskt taget skrika ut min tacksamhet till alla jag möter även om jag behövt genomgå både graviditet och förlossning som ensamstående. Avundas dig och Aleks i tanken på att dela det här med någon men tänker att säkert även min tur kommer tids nog. Lång historia kort så skulle jag vilja tipsa dig om vad jag lärt mig av föräldraskapet dessa veckor då inte allt går att googla sig till alltid.

1. Det behöver inte nödvändigtvis vara svårt att återgå till sin ursprungsvikt som du tycks ha befarat eller i alla fall utgått från i tidigare poster. Själv gick jag ner 10 kg av totalt 15 uppgångna redan den första veckan efter förlossningen. Detta för att endast magen vuxit under graviditeten medan jag såg ut precis som vanligt i övrigt.
2. Det var URHÄFTIGT att föda barn, tyckte jag. Dokumentera så mycket ni kan, är mitt tips. Att få missfall var för mig sju resor värre i smärtväg, men det är jag det. Hade lätt kunnat göra om det minst en gång till även om många knepiga tankar hann passera under själva värkarbetet som totalt pågick i 26 timmar.
3. Ställ in dig på att barnvagnen kommer bli stående en hel del, i alla fall om du som jag mer blir ett fan av sele. Det finns inte på kartan att jag vill dra omkring mitt barn i vagn dessa inledande veckor. Jag föredrar att ha honom tätt inpå mig alla dagar i veckan.
4. Om din grabb blir en lugn en går det alldeles utmärkt att hänga på fik och restauranger precis som tidigare. Jag besöker dessa ställen nästan dagligen eftersom min son sover så fort vi lämnar lägenheten och fullkomligt stortrivs i sin bärsele. Är väldigt tacksam över att kunna leva ungefär som förut även om jag givetvis är beredd att anpassa mig om situationen kräver. Det viktigaste är att ens barn verkar må bra och inte reagera stressigt över t.ex. sociala situationer utanför hemmet.
5. ”Sänk ambitionsnivån” är det bästa råd jag fått under den här tiden ensam med en bebis. Det skulle jag även vilja applicera på andra där ute som liksom jag gärna vill ha ett tipptopp-städat hem och fräscht yttre 24-7.

Och det var allt jag kom på för nu. Nu ser jag såå mycket fram emot att höra hur du upplever det här återstående momentet med att föda barn och äntligen få träffa din son!

PS. Också jag trodde att jag skulle sakna gravidmagen, men tro mig – livet som mamma är bra mycket häftigare!

Reply
Amanda

Har aldrig sett Kenza skriva eller yttra sig om att hon är rädd för att inte gå ner i vikt. Hon har ju knappt ens berört ämnet :p

Reply
Lisa

Hej Kenza!
Har varit härligt att följa dina gravidresa, även om den i mina ögon bara har swishat förbi. Under hela den tiden (och innan såklart) har vi själva försökt bli gravida och är tacksamt nog i vecka 6 just nu och håller tummarna för att det ska gå vägen. Men vecka 40 känns aningen långt bort 😅
Jag undrar om du har använt någon olja på magen och när du i så fall började med det?
Jag vill även passa på att önska ett STORT lycka till på förlossningen, jag är övertygad om att ni tillsammans kommer att fixa det där galant – heja er!
Kram

Reply
Jenny

Hur är det ens möjligt att vara så vacker i vecka 40 liksom?! Du STRÅLAR, wow! Lycka till med allt som komma skall! Och måste bara säga att jag är SÅ glad för er skull, många kramar. <3

Reply
Petra

Ååh så spännande!

Jag har en liten pojk på två månader och även om det är så mysigt när bebisen är ute så saknar jag ”gravid-tiden” lite , och all spänning och förväntan!
Njut nu och jag önskar er all lycka 😃

Reply
Stolt nybliven pappa

Du beskriver min sambos känsla och “värkar” dagen innan vattnet gick, det var för två veckor sedan. Vår kille är häftigare än vi ens hade vågat hoppas på, vilket jag tror du kommer bli varse om själv inom kort ;). Håller tummarna för er och väntar ivrigt på att få läsa/höra om hans nedkomst.

Reply
Jossan

Lycka till när det drar igång! Inom det närmsta dygnet tror jag om man får chansa! Magen ligger ju sååå lågt 😁

Reply
Natalie

Det har varit en ära att få följa dig under din graviditet! Tack för att du delat med dig utav den <3 Det ska bli spännande att få följa med dig i din resa som mamma i den mån som du kommer dela med dig utav. Kramar!! Snart är Bebor här!!!!

Reply
Amanda

Åh snart är han här!! Du kommer fixa förlossningen galant, ta det bara lugnt och lita på kroppen, du fixar det 💪🏻

Reply
Telli

I am preggo, too. And excited. Glad that you are now at the end of this beautiful process and meet the baby of your own. When I learned that you were pregnant, I also learned that I was pregnant. So you are about to give a birth, but I have 3months now. Hope I can write it is the last week for my baby girl. God bless u. Greeting from Azerbaijan.

Reply
Jess

Hej,

Så kul att ha fått följa din graviditet 😍 så vacker du är!

Ett tips! Du måste fixa https till din blogg, Google straffar dig genom att inte ha det 😘

Reply
Paula

Så skoj nu är det snart dax och då får Du och Aleks äntligen träffa er lilla prins. ❤❤❤

Reply
Sara

Du behöver inte oroa dig för förlossningen (jag fick min dotter för 1,5 år sen), kroppen gör det den ska och barnmorskorna är helt fantastiska. Att föda sitt barn är det absolut coolaste och häftigaste man kan göra, tänk att du har det fantastiska framför dig! ❤️

Reply
Lilly

Älskar att du posar som en jäkla super woman!! Du ser stark ut, lycka till med allt!

Reply
Paula

Take care Kenza. Everything will be fine, don’t worry :-) Greetings from Poland.

Reply
lissel

Haha magar är ju så olika :) jag fick precis tvillingar och fick ingen jättemage, & nu efter två veckor är den nästan helt borta! Kroppen är bra ball ändå! 🙌🏼

Reply
Lowa

Åh du är ju SÅ fantastisk i din mage! Hoppas verkligen att han kommer snart!! 😍

Men Kenza, jag måste fråga. Vet att du sedan du blev gravid förändrat din kost mycket, att du äter precis vad du vill och när du vill. Typ som nu när jag läste din story där du skrev att du ätit en gyros och sedan ett helt kakpaket. Får du aldrig ångest? Eller mår dåligt över att du ”unnat” dig mer än vanligt nu under graviditeten? Jag menar, det syns ju inte alls på dig att du äter som du gör. Känns knappt som att du har lagt på dig mer, trots det. Hur tacklar du det liksom?

Blir så glad av dig och allt du delar med dig av!! STOR KRAM <3

Reply
Sara

I alla välmening, men också med lite irritation: sprid inte vikthets och ätstörda tankemönster. Om du har problem med det får du ta det med professionella, inte kasta det vilt omkring dig.

Reply
Sarah

@lowa i think kenza ate just like she always did. and if you look at her body you can see she didnt gain any weight herself during this pregancy, besides her boobs and belly everything is pretty much the same. most woman weigh around 10 kg less after giving birth and if you look at kenzas weight she only gained 9 kilo so you can see she didnt gain anything herself and will be back at her normal weight right away. so why do you think she should feel bad about eating gyros and a package of cookies? :) i am sure she ate some veggies and fruits as well on that day (or on other days so the baby get “good” food as well) its all about balance and kenza never gained weight fast no matter how much (or how “bad”) she ate.

Reply
Pernilla

Varför skulle man få ångest eller må dåligt över att man ”unnat” sig? Så oerhört hemskt att man ska tänka på sånt överhuvudtaget och särskilt när man är gravid med världens cravings. Jag hoppas verkligen inte att du själv som skrev kommentaren känner så? All kärlek till dig i så fall. ❤️

Reply
Patrycja

Hi Kenza, was randomly thinking about you today, or the due date. As I didn’t remember if you revealed it haha (well as you had these “xx days” of course you must have…) but I was thinking that final due date could have something with 3s, like 03.06.2019.

Reply
Jonsson

Den där jäkla nerven i skinkan kommer jag väl ihåg. Jag blev helt låst när den smärtade till! Och så står man där eller ligger i sängen och känner sig helt handikappad. Haha. Maken fick hjälpa mig upp ur sängen mååånga gånger. “Älskling, kan du hjälpa mig? Skinkan är helt paj igen.”

Reply
Alexandra

Hoppa studsmatta kan vara livsfarligt för barnet. Skulle inte rekommendera det!

Reply
Vira

Jag fick min son i oktober. Var rädd innan, men när värkarna började så blev jag helt lugn, fokuserad, peppad, jag kände mig trygg med de som var i rummet det var tre skift byten. Hade en handduk över knäna & en blöt handduk som jag bad en sköterska trycka mot, dels gör att minimera bristningar men också för att inte känna mig så blottad, trycket neråt som sker kan vara skönt att möta med ett varmt tryck utifrån, så be de hålla med handflatan med en varm handduk, säg till när handduken måste värmas om under en kran & är de för varmt säg till då också. De ska vara behagligt. Är du fortfarande rädd när du är där, säg till, kom ihåg de är du som ska känna dig bekväm så var heldre bestämd med hur du vill ha de i början så du kan slappna av, men var också öppen för att de sitter på kunskap å vet vad de gör. Om du blir lugn av information be de förklara vad de gör å varför, du styr och de är där för att hjälpa dig föda ert barn. De kommer gå strålande, be att alltid någon är i rummet, be om att få bada men be dem ställa in värmen så de inte blir för varmt/kallt då de blir behagligt. Ha med en bärbar högtalare som spelar er favorit musik. Vi spelade en lista som heter: the most beutyful song in the world. Den var avslappnande och de blev mer intimt. för vi spelade musik dygnet runt när vi var på bb de blev lite mer hemma å en stängde ute ljud från andra rum/pip ljud m.m

Reply
That one girl

Sending you all the love and blessings that I can. You and your miracle and your outspoken talk about not speculating on women being pregnant ar EVERYTHING. I am not even still mad that you got to meet Tokio Hotel so many times, hahaha.

Reply
Agnes

Lycka till!! <3 Jag har hört att man kan borra och sätta igång förlossning haha, sätt upp några hyllor ;)

Reply
Sara

Drömde om dig inatt haha Vi var i samma förlossningssal och du var inte så glad på A som satt och spelade när du hade värkar 🙈 Sen när finns det spelkonsoler på BB? Sjukt att man kan drömma om människor man inte känner.

Reply
Anastasia

Every time I go to your blog I am hoping to hear news! Haha, nope, still pregnant!
I think I am checking your blog even more frequently now, as I don’t want to miss out if you gave birth yet or not. Good luck girl, Babor, we are all excited, come out!

Reply
Mrs.Kjellström

Du är så sjukt vacker som gravid och ert barn kommer bli obeskrivligt vacker 💜

Du ska inte vara nervös inför förlossningen den kommer gå bra ska du se
Min pojke va 51 lång och vägde 4110 😍

9 kg är ju inget alls jag gick upp 25 kg o hade en massa vatten i kroppen, ouuh är glad att du inte fått de haha

Reply
vicktoria

Det bara strålar om dig! Har följt din blogg sedan du var 15/16 år men aldrig sett dig så lycklig som när du är gravid, jag önskar dig verkligen all lycka i världen, det förtjänar du, Kenza. Du kommer bli en fantastisk mamma, det vet jag!
/vicky

Reply
Bella

Oj vilken mage, det ser tungt ut! Vad cool kroppen är som orkar hela bebis-processen☺ Hoppas förlossningen går bra när det är dags!

Reply
Cenedra

Åh ska bli så himla kul att se hur han ser ut när han kommer ut! Han lär ju vara söt som socker!<3
Btw så skulle det vara så kul om du som läser denna kommentar ville kika in på min blogg! Har skrivit ett bra inlägg om att älska sin kropp och vill verkligen nå ut till så många som möjligt! <3
Nouw.com/cenedralundblad

Reply
Nina

Jag blev superchockad för mina ben/fötter, som hade Klarat sig från vätska hela graviditeten, blev vätskefyllda och svullna efter jag födde min som haha. Ingen hade varnat mig om det så tänkte att det kan va bra att veta

Reply
Sara

Skickar god energi till er och hoppas att de få dagar som är kvar av graviditeten flyter på som en dans! :) Snart har ni lilla bebisen hos er! Jättevackra foton! Kram

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*