• header

SWEEPING

Waiting ♥

Idag var vi hos barnmorskan på vad jag hoooooppas var vårt sista besök där, men om inte så har vi ett ultraljud inbokat en vecka efter BF samt en kontroll den 12e. Vi fick även ett slutdatum, senast den 17e blir jag igångsatt (15 dagar efter BF) men jag hoppas verkligen att det inte går så långt. Men om det gör det så är det iallafall skönt att vi har ultraljudet inbokat så att vi kan kolla så att han mår bra där inne. För det är just det som oroar mig, typ att min moderkaka ska bli gammal och värdelös och att han ska påverkas av det… Men jag ska försöka att inte tänka på det, graviditeten har ju gått bra och han växer som han ska. Förhoppningsvis sätter förlossningen igång av sig själv men gör den inte det så kommer det gå bra ändå. *stay positiiiiiive* :-))

Frågade min barnmorska om hinnsvepning som flera tipsat mig om och hon sa att vi kunde göra ett försök. Gissa om jag blev peppad haha! Tyvärr gick det inte bra, hon kunde nämligen inte nå min tapp. Har det hänt någon av er? Antar att det betyder att det inte är dags på långa vägar så jag är typ lite besviken haha. Är helt inställd nu på att gå över tiden. Tror inte ens att han kommer nästa vecka.

Jaja, då gör vi det bästa av situationen! Det ska bli PANGVÄDER nästa vecka så jag ska njuta av ett par lata sommardagar!

// We visited our Midwife today, and I reaaaaally hope it was our last visit but if not we have a scan booked a week after due date, and another appointment on the 12th. We also got an end date, I will be induced at the 17th latest (15 days after due date) but I really hope I won’t go that far. But if I do it feels good that we have the scan booked so we can check and see that he is doing fine in there. Because that’s what worries me, that my placenta will get old and useless and that it will affect him…. But I’ll try not to think about that, my pregnancy has been fine and he is growing the way he should. Hopefully labour will start on it’s own but if it doesn’t everything will be fine anyway. *stay positiiiiive* :-))

I asked my midwife about membrane sweeping that many have told me about and she said we could give it a try. Guess how excited I got haha! Unfortunately it didn’t go well, she couldn’t reach my cervix. Has that happened to anyone of you? I guess it means it’s not time at all so I’m kinda disappointed haha. I’m completely set on going overdue now. I don’t even think he will come next week.

Well well, let’s make the best out of this situation! It’s gonna be AMAZING weather next week so I’m gonna enjoy a couple of lazy summer days!

82 Comments

Sandra Mezei

Åh, den här väntan är hemsk! Lider med dig 😬
Jag har fått snittdatum den 11e juni på KS (BF 18e juni) då bebis inte har vänt på sig men att veta om datumet gör det oxå sjukt jobbigt – det är så overkligt! Dock kan ju hon komma innan oxå, hoppas nästan på det för jag vill ju ändå få vara med om hur värkar känns och få vara med om den delen även om jag inte vill föda vaginalt i när bebis är i säte.. Missförstå mig rätt allihopa 🙃

Jättespännande att följa din och Aleks resa, hoppas Bebor kommer snart! 😁

Reply
Jessica

Jag gjorde hinnsvepning ca en vecka efter BF på en onsdag sen hade jag tid för ingånsättning veckan efter men gissa vad?! trots att min barnmorska inte heller ”nådde” o påståd att det inte blev lyckat så satte mina värkar igång dagen efter hon hade vart där o ”pillat” och på fredag morgonen födde jag efter att kämpat hela natten!!❤️ Så det kan nog få fart på det ändå ska du se 😁

Reply
Malin

Jag passade på att sova så mycket jag kunde sista dagarna för jag tänkte att jag stod inför flera år utan sömn. Men har aldrig sovit mer än sen lillan kom.:) Är nu i v34 och tror nog samma sak. Fick (fick?) hinnsvepning senast i 40+3 när barnmorskan tyckte att jag såg “stoppad” ut (30kg+) och ut kom hon som en raket, eller ja, 25 timmar tog det men ett dygn är ju inte farligt när man är 33 år. Körde hallonbladste, och försökte liksom skaka ned bäbis i bäckenet, höftrullningar är inte att leka med, gick långt, stod på huvudet i soffan, guppade på en stor boll veckan före. Tror det hjälpte, kändes så iaf! Hur som helst så var förlossningen det coolaste jag gjort, och även om det gör ont och man blir trött så kommer ju bäbisen ut förr eller senare! Världens finaste bäbis. Du kommer vara grym! Lycka till och hoppas han skakar ner sig lite snart!;)

Reply
Jennifer

Min bm försökte göra hinnsvepning en vecka efter bf men hon kom knappt in hon heller, men hon pillade lite ändå, samma dag fick jag förvärkar och dagen efter satte förlossningen igång! Ingen aning om det hade med hinnsvepning att göra men hoppas Bebor kommer snart! Kram

Reply
Diana

Kenza, jag rekommenderar starkt att komma upp dr Robert morse på youtube. Tror verkligen du skulle ha stor nytta av det. Eller köp hans bok thendetox miracle sourcebook💕

Reply
Amanda

Jag gjorde ett försök till hinnsvepning när jag gått över tiden tre dagar, då kunde hon i och för sig precis nå tappen, men den var bakåtlutad, stängd och fullkomligt omogen. Hon fick inte in tillstymmelse till ett finger för att svepa omkring, haha. Detta var en onsdag. Grät hemma av frustration. På torsdagen storstädade jag, kände fortfarande ingenting. Vaknade 06 fredag morgon av rejäla värkar. Kämpade på hemma och Åkte till förlossningen på lördagen där jag blev inskriven, och på söndagen kom bebis! Så omogen tapp behöver inte betyda att läget är hopplöst! Min bm tror att hon kan ha ”retat” tappen när hon var inne och grävde (ursäkta, men de gräver ju faktiskt haha) så visst kan det hända grejer trots att hinnsvepning inte kunde utföras!

Reply
Madelene

Det betyder nog tyvärr att din tapp inte är mogen nej :( men tappa inte hoppet! Snart är han här! Jag vet inte vad de satte ditt BF efter men jag vet ju att du antagligen har stenkoll när befruktningen och din ägglossning skedde. Jag har 2 barn och har använt natural cycles och de baserar ju BF efter ägglossning och deras datum stämde mycket bättre än det som jag fick på första ultraljudet.
Sen när jag faktiskt kommenterar för första gången måste jag dela med mig av bästa tipset också, intimvåtservetter istället för toalettpapper 🙏 sen multimams amningskompresser och xcylocainsalva till underlivet för man blir svullen och öm. Annars är föda barn det häftigaste jag gjort och jag skulle lätt föda barn vilken dag som helst i veckan! Min senaste förlossning som va för 10 dagar sen var som en dröm och det gjorde knappt ont! Nu njuter jag av min nyfödda lilla bebis och snart är det er tur också! All lycka och pepp till dig vackra Kenza! Du kommer bli en supermom!

Reply
Sabina

Försök koppla av o njuta av tiden du o Aleks har kvar där ni bara är två. Jag stressade upp mig jättemycket med första barnet för att jag gått över tiden o det blev ingen rolig förlossning. Med andra barnet njöt jag av tiden med min man o tiden kvar ensam med min förstfödde o kan säga att förlossningen andra gången var betydligt lättare!

Reply
Ellen

Haha va kul exakt likadant här. Var hos bm idag å fått tider för ev ultraljud å igångsättning blir isåfall 17e :) har ju också bf den 2 juni. Jag hoppas verkligen att hon vill komma tidigare än 17e… det är så tungt nu och jag har så ont hela tiden. Mest i underlivet :/ vill ju inte klaga å så.. har ju gjort flera ivf försök innan det lyckades å jag tänkte alltid att jag inte skulle va en sån som klaga på smärta å att gå över tiden… ändå så gör man det. Aja :) inte så långt kvar nu för oss! Lycka till :)

Reply
Patrycja

You know what supposedly helps to get into labour if the due date passed? Sex! Haha, not sure if it really works or if it’s something pregnant women think about in the 9th month haha but maybe…

Reply
Lisa

In sweden we call it a ”färdknäpp”, haha!
I think it works! My water broke the day after me and my husband had sex :D

Reply
Evelina

Jag fick barn för ca 14 dagar sedan, och har haft en normal graviditet och förlossning. Jag tycker det är spännande att följa eran resa ni gjort, men hur funkar det när ni gjort ivf osv, jag vet att ni nu blev gravida på naturlig väg men går ni hos någon privat klinik med tanke på alla besök/ultraljud ni gjort? Vore kul om du skrev lite hur det funkade, om det inte är för privat! Själv tycker jag det var tråkigt med endast 2 ultraljud och några få besök hos barnmorskan!

/kram från en bloggläsare som följt dig i över 10 år!

Reply
Marie Damberg

Baka bullar, knåda degen för hand. Gå i en brant uppförsbacke och måla en byrå. Det gjorde jag samma dag som förlossningen med min första satte igång 😉. Jag tror han kommer om 3 dagar. Du får inte över!

Reply
Moa

Jag bad med min barnmorska om hinnsvepning och hon nådde inte heller tappen och jag var SÅ besviken samma kväll gick vattnet och två dagar senare var vår bebis här :) tror det kan gå fort det där!
Stort lycka till när det är dags!

Reply
Jennie

Gjorde hinnsvepning när jag gått över 1 dag kl 13.00, värkarna började 20.30 och han var ute 03.41. Det funkade så bra då jag tydligen var öppen 2 cm när jag kom till bm!
Hon kände lite av han huvud redan då.

Reply
sandra

Hej! Jag gjorde en hinnsvepning 5 dagar efter min bf och mina värkar startade då 1 timme efter. 1 dygn senare var han född 😊 Lycka till!

Reply
Maya

Heeeej!!
VA KUL att det snart är dags!! Följt dig länge och fick min son i april!
Jag var på extra kontroller pga liten mage och läkaren testade att känna och hon kunde knte hitta min tapp heller. Trodde jag skulle gå över tiden men icke!! Jag födde 3 v tidigare än beräknat!
1 v senare jade Jag & hubby sex och 3h senare började värkarna.. hahah så det är inte säkert att du går över tiden

Reply
Andrea

Tack för att vi har fått följa med på din mysiga gravid-resa! Fan så fin du är! Jag blir så glad och varm att läsa dina texter de senaste månaderna och sett utvecklingen. Tack för att du har delat med dig! Är så otroligt glad för din skull. Önskar dig att lycka! <3 Heja Kenza!

Reply
Mariana

Hi Kenza!
First time mom here, just a week behind you in my pregnancy! You are looking so so good!! :)
I was wondering, because my doctor advised me that if baby doesn’t show signs of wanting to leave before reaching 41weeks (40w+8d) they will have me monitored a couple of days before and induce labor at 41weeks, no later! I guess this is a new rule in Portugal, to avoid the old placenta? Will that be the same for you? Sounds like they’ll have you wait for much longer…
There are a lotttt of old wives tales about inducing labor, and as I reached 38weeks today I am going to try and do lots of walking (or wobbling, ahah!), going up stairs, some gentle squats, hanging out in the Pilates ball… And my midwife just told us to relax, enjoy these last days as a couple and told dad to spoil me and shower me with love, as to produce lots of oxitocine ;) so I’m getting all the back rubs, cuddles and ice cream I can get! Hope Aleks does the same! Hang in there mamma, we’ll be holding our babes very soon!

All the best for you and your sweet baby! 💓

Reply
Alexandra

Jag tror att hon inte hittar tappen för att den är utplanad och redo för förlossning. Jag tror du har din bebis i helgen! så spännande att följa dig!

Reply
Diana

Va? Haha förlåt men du vet inte vad du pratar om. Hälsningar från en barnmorska

Reply
Hanna

Jag har två barn och barnmorskan kunde inte nå min tapp någon av graviditeterna, inte ens i v 41.. men båda förlossningarna kom igång av sig själva! ☺️ Det kan gå snabbt för tappen att mogna, så det behöver inte betyda någonting egentligen!! Lycka till!!

Reply
Aila

Jag gjorde två hinnsvepningar och var då öppen ca 2 cm. Gjorde sjukt ont 😬 Gick ändå över tiden och blev igångsatt i vecka 43. Hade inte känt NÅGONTING under hela graviditeten, inte en tillstymmelse till sammandragning eller förvärk. Fick medicin varannan timme i ca 12 timmar utan att jag kände något. Sen kom första värken som en blixt från klar himmel och tre timmar senare var han ute. Öppnade mig från 3 cm till 10 cm på 10 minuter inne på BB där man blir igångsatt, hann knappt till förlossningen. Ingen jag pratat med, alla på sjukhuset etc har aldrig hört något liknande förlopp. Det är lite läskigt att det verkligen kan gå precis hur som helst. Men allt gick bra ändå för mig och bebis mådde toppen 😊

Reply
Elin

Dom kunde knappt nå min tapp när förlossningen satt igång..så det behöver absolut inte betyda att förlossningen är långt borta 🙂 Men! Mitt tips är att försöka sluta ”vänta”. Jag satt hemma och kollade serier och kände efter hela tiden. ”Nu kanske..nu kanske det sätter igång..nu” Men sen gick jag över 2 veckor. Fruktansvärt jobbig tid och jag önskar att jag sysselsatt mig mer. Jag skulle bli igångsatt men 4 timmar innan gick mitt vatten och bebis kom inom 3 timmar ❤️❤️❤️

Reply
Annina

Dear kenza

Do not worrie about being overdue. My daughter came 5 days erlier and my son 7 days later. I think boys often are like one week later. Then my midwife told me that 7 days later we will have to take him out and one night before I went to bed and talk to my baby and told him that he has now time to come alone, otherwise they will take him out. So I went to bed and then my contractions started :-)

So try to speak to him directly if you haven‘t already. I know at the end of the pregnancy every day overdue is too much :-)

Fingers crossed that he will come soon!
All the best for you and your family

Reply
Jenny

Sån hets, han kommer. Och oroa dig inte över att gå över tiden och att din moderkaka slutar fungera, det är så vanligt att gå över tiden och du har ju koll på hans rörelsemönster.

Reply
Anna

Ja det betyder ju att livmodertappen troligtvis inte är mogen – men å andra sidan kan den bara 1 dygn senare vara helt mogen! Så se det inte som ett facit på hur långt det är kvar, det kommer dra igång vilken dag som helst nu! 🙌🏻🙌🏻🙌🏻

Reply
Elin

Jag förstår att en längtar efter sitt barn! Tro mig, jag är också gravid och väntar 😊 Men varför är det så många som känner en sån stress över att dom ska komma ut nu nu nu? I ditt fall så har ju du faktiskt inte ens gått över tiden än? Men håll ut, snart händer det! ❤️

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: För mig handlar det som sagt om oro. Känner att det är bättre för honom att vara på utsidan där jag kan ha koll på honom typ.. En oro jag haft genom hela graviditeten, att han ska tas ifrån mig. Bara mina hjärnspöken. :-) Och sen längtan såklart, som man blir galen av!

Reply
Hanna

Jag tycker att du ska ta din oro på allvar och kräva igångsättning senast vecka 40+6. Säg att du kommer må för psykiskt dåligt av väntan.
Det är normalt att gå över tiden, särskilt med första barnet. Men som du säger är risken att moderkakan blir äldre och sämre vid överburen graviditet, vilket ökar risken för intrauterin fosterdöd.
Förstår inte varför inte alla sätts igång i vecka 41.
Jag skriver inte detta för att skrämma dig, utan för att du ska ha en möjlighet att prata med din barnmorska och förklara hur du känner. Hänvisa till riskfaktorer för intrauterin fosterdöd.
Jag tror verkligen inte att du kommer att bli drabbad av det med den normala, fina graviditet du haft. För att förtydliga det! Men man ska inte behöva gå runt och må psykiskt dåligt.
Kram

Reply
Diana

Det är inte bara att sätta igång hur som helst. Vanligaste tiden för att barnet ska dö i magen är ändå runt v 38 så då spelar v 41 inte så stor roll. Sen har man gjort en svensk forskningsstudie på att sätta igång i v 41 men det blev så mkt komplikationer så man fick faktiskt avbryta den studien. Mvh en barnmorska

Reply
Bea

Känner igen de där tankarna EXAKT. Fick barn i slutet av förra året och gick 12 dagar över tiden. De där extra tolv dagarna var tyngre mentalt än hela graviditeten innan dess sammanlagt. Plågades också oerhört av oro och tänkte att ”om jag haft tur nog att kunna bli gravid, och tur nog att nå beräknat datum med en frisk bebis, så KAN jag väl inte också ha sådan tur att hon fortsätter vara frisk och må bra även EFTER beräknat datum??”. Men det gick fint, och till slut kom en välutvecklad och rund liten tjej ut:) Det är svårt att tänka i stunden, men för de allra, allra flesta går det faktiskt jättebra. Det är väldigt ovanligt med komplikationer trots allt. Hejar på dig, det kommer gå hur bra som helst och du kommer bli en grym mamma!

Reply
Cassandra

Är ju vanligt hos förstföderskor att mogna lite senare därför hinnsvepning funkar bäst på omföderskor. Jag gjorde två hinnsvepningar med andra barnet och så lyckades vi då ut henne på bf + 1. Snittet för en förstföderska att föda på är ju på bf+5. Min förstfödda kom precis då :)

Reply
Emelie

Åh denna längtan, känns som evigheter!
Antar att det bara va tillfälligheter, men jag åt, bokstavligt talat tryckte i mig, färsk ananas i slutet på mina graviditeter och dagen efter har båda förlossningarna startat, värt att testa om du gillar ananas 😊
Lycka till när det är dags!

Reply
Lilo

Det finns fördelar med att gå över tiden med :) (mer ”mogen” där nere och hormonet relaxin mjukar upp dina bäckenfogar). och egentligen är man inte överburen förrän 2 veckor efter BF så allt är normalt normalt! OM han inte kommit inom en vecka så kan ni väl göra ytterligare en hinnsvepning?
Jag förstår känslan att du bara vill att det ska sätta igång nu nu helst igår, jag gick över 11 dagar. Din BF är imorgon så du har inte ens gått över tiden än, han kanske kommer idag inatt :) kanske känner han ”chilla morsan, jag väntar på bättre väder för min ankomst”. Hur som, han är snart här och då spelar det NOLL roll om han kom innan BF på BF eller efter BF då har du glömt det :D
All lycka ! <3 pepp inför förlossning: ANDAS, in genom näsan uuut genom munnen OCH LYYSSNA PÅ DE KUNNIGA i rummet och din kropp<3 smärtan är bara tillfällig<3 de kommer gå bra!

Reply
lisa

Hallonbladstea! Min vän drack de hos mig i sista veckan o tre drar senare ploppade min bästis ut min nya bästis haha. googla!

Reply
Caroline

Dom försökte göra hinnsvepning på mig men nådde inte, två dagar senare startade det dock ändå. Med andra barnet likadant..så även om det inte ”lyckas” är det bra att reta lite. Så tappa inte hoppet och fråga efter en till svepning nästa gång :)

Reply
Ina

Oroa dig inte över att han kmr vara för stor ifall han går över tiden (så som du sa i podden) min tjej vägde nästan 4,2 och jag sprack inget och detta är mitt första barn så jag lovar du kan vara lugn <3 Stort lycka till!
PS Jag födde för ca 7veckor sen och jag var livrädd men fasen så bra det gick.

Reply
Amanda

Min BM sa att hinnsvepning nästan aldrig hjälper när man är förstföderska… Gjorde försök till två st ni min andra gång, ingen lyckades och blev igångsatt. Men fick en superbra och lagom snabb förlossning! Lycka till när det är dags :D

Reply
Caroline

När jag hade fått värkar och åkte in så grääääävde bm. Fyyyy satan så ont och obehagligt, haha!

Reply
Matilda

På min hinnsvepning sa dem att jag inte var mogen och det gick inte att genomföra och jag fick datum för igångsättning. Sköterskan måste dock ha retat upp på något sätt för 12 timmar senare på natten så sattes värkarbetet igång och efter några få timmar hade jag bebis i min famn 💃 Så kan gå fort ändå 😎

Reply
Anna

Hej Kenza! Jag förstår din oro, för mig var det precis likadant. Jag bor i Tyskland så rekommemdationerna är kanske lite annorlunda här men i alla fall:
– Akupunktur på speciella punkter, bland annat lilltån ska starta förlossningen snabbare. Jag hann gå en gång innan bebisen kom.
– Hallonbladste ska också hjälpa. Jag hann dricka en kopp!
– Lite sent tipps men här i Tyskland finns en känd läkare som menar att man ska undvika socker och snabba kolhydrater veckorna innan förlossningen. När bebisen är färdig sänder den ut hormoner till mamman. De snabba kolhydraterna ska “blockera” receptorerna i mammans kropp som då inte fattar att bebisen är redo. Kan vara värt att prova!
Önskar dig all lycka till, det kommer att gå bra! Kram

Reply
Elle

Dear Kenza,

you still look amazing! wow! how did you do that? Sex helps a lot😂 when you get Orgasms. And also Coffee. I also heard that raspberry leaf tea should help. walk up and down stairs. Wish you a lot of luck. ❤️❤️

Reply
Elin

Blev igångsatt bf+15 dagen efter kom hon. Fick inget ultraljud efter bf, men gjorde misstänker sista tul i v 38 pga osäker datering. Märkte inte av att jag var dravid förrän jag kände sparkar. Sent även där, då det enligt första ultraljudet var ca v 28+5 haha sköterskorna var så chockade. Baserat på vad de kunde känna och se så tippade ingen över 12 veckor.
Vi hade en mysig sista dag ihop på BB där vi mös och längtade. Körde mjukstarten där jag första dagen fick ta shots med cytotec, innan jag fick droppet vid 14 dagen efter. 19:04 var hon ute efter två krystvärkar, trots sina stadiga 4982g.

Reply
Emma

Min barnmorska lyckades inte heller och sa att det inte var lyckat. Så fick en ny tid för att försöka veckan efter MEN vi kom aldrig dit då dagen efter den misslyckade hinnsvepningen fick jag värkar och 12 h senare var vår flicka ute.

Reply
Karolina

Jag fick två misslyckade hinnsvepningar med min förstfödde och han kom samma natt som han var beräknad, så känn lugnet 😁✊ är också beräknad nu i dagarna, så det är mysigt att följa dig i detta nu, men jag lider med dig i denna eeeeviga väntan 🤭🙈

Reply
Anita

Min hinnsvepning var också misslyckad och fick vänta tio dagar efter beräknat datum innan jag blev igångsatt.. Var verkligen så sjukt jobbigt och jag hatade det men nu i efterhand så minns jag knappt den tiden. Jobbigt att höra men det är så värt väntan!
Min igångsättning gick däremot väldigt fort. Började på morgonen och fram mot eftermiddagen sa dom att det inte verkade som att nått skulle hända så dom avbröt och sa att dom skulle fortsätta kommande dag. Två timmar senare klockan fem så gick vattnet, och fem nästa morgon var han här! Bästa dagen i livet. Lycka till och njut av allt det här, det kommer bara vara en gång som är din första gång <3

Reply
X

Om JAG går runt och längtar efter att du ska föda snart, kan jag knappt föreställa mig hur Du känner dig!! Allt kommer gå bra Kenza!! Tack för att du delar med dig av din resa..har njutit av var enda gravidinlägg ❤❤❤ Styrkekramar!

Reply
MiaMio

Stimulering av bröstvårtorna är det enda som är bevisat att det funkar att sätta igång värkar. Inte så välkänt i Sverige verkar det som men här i USA är det det. Googla! Det sätter igång hormonet oxytocin som är värkstimulerande. Och sex (=sperma) kan hjälpa till att utplåna livmodertappen så att du kan göra hinnsvepning! Båda funkade för mig!

Reply
A.

Jag fick ingen hinnsvepning men förlossningen satte igång ca 2h efter sex med maken, 8 dagar innan bf. (Tåls att nämnas att detta var min andra förlossning dock, första gick över med 5 dagar trots konstant sex hehe. Men det skadar aldrig att prova!). Good luck!

Reply
Milla

Hi! People saying that sex helps actually can work. My dr did an examination to me 4 days before my due date and told me that this can make the mucus plug come out and start the labour sometimes. And the next day my water broke.. the problem is that if the baby wasn’t ready to come out then the dialation part of the labour can last forever and the milk coming up can slow down because it wasn’t time yet. But my dr. said the examination worked the same way sex would. Good luck, such amazing life changing times ahead for you two <3

Reply
Carmen

Vi hade samma BF men min bebis kom igår. Hoppas snart din bebor också ute lycka till

Reply
Michaela

Gjorde hinnsvepning i v40, men hon kunde inte nå min tapp heller. Han kom i v42 :-)

Reply
Ida

Jag skottade snö mitt i vintern som satte igång min förlossning, kanske testa med några sidoövningar med sopborsten…😄

Reply
Dixi Wonderland

Och jag som var så säker på att han skulle komma idag. När jag vaknade så fick jag bara en känsla av att nu kommer han. Såg att du inte hade uppdaterat på stories vilket gjorde att jag trodde ännu mer på att jag hade rätt men nej han har det mysigt i magen ;)

Reply
Sanne

Hej!

Åh vad jag känner igen mig i din historia avseende såväl oron som den oerhörda längtan. Jag gick över 9 dagar tills. Dag 8 gick jag på akupunktur (finns visst ”sätta igång” triggers). Dagen efter var jag på sjukan för att jag hade slutat sova pga oron. Jag fick bara mer och mer paniktankar efter varje dag som gick över tiden. Då visade sig att jag var 2 cm öppen (som jag inte känt). De valde att sätta igång mig för att jag var så orolig. Vet inte om akupunkturen gjorde de där 2 cm men lillen blev helt crazy i magen under behandlingen.. 1 dag senare (o igångsättning) var han hos mig. Det hela tog 6 h på sjukan så han var nog lika sugen på att träffa oss som
Vi honom!

Så det är mina 2 tips. Akupunktur och tala med bm om din oro. I många länder låter man inte gravida gå över mer än 41 veckor.

Stort lycka till! Ps. Du är så vacker med din mage!!

Reply
Fanny

När jag vänta min nr 2 så försökte de göra hinnsvepning flera gånger. Men va omogen så hände inget. Dagen före min igångsättning (7 dagar efter bf pga stort barn) va jag mogen och värkarna kom igång efter 2 h. Om det va hinnsvepningen eller inte vet man ju inte. Men när kroppen är mogen kommer han :-) att tänka på är att 2 veckor är inget att vänta, ni har resten av livet på er att umgås :-) se till att ha nåt bokat varje dag så går det lite fortare :-)

Reply
Stina

Jag är också gravid och längtar ihjäl mig. Min barnmorska sa att av hennes erfarenhet är det de som väntar och ”försöker få igång förlossningen” flera veckor innan bf oftast är de som föder efter bf, medan de som är mer chill föder innan bf.. oklart om hennes teori stämmer, haha! Men bebisarna kommer när dom och kroppen är redo, vi får inte stressa ut dom ;) <3

Reply
Sofia

Hej! Jag fick barn för ett år sedan och jag gick över tiden. Vid sista besöket frågade min barnmorska (mama mia) om jag ville vara med i Swepi-studien som innebär att man blir igångsatt vecka 41, istället för 42. Det är en studie (som jag tror är pågående) som görs för att överväga att sätta vecka 41 som standard för igångsättning i Sverige. Jag tyckte det var skönt att ”bara” gå en en vecka över. Kanske värt att kolla med din barnmorska om du kan delta?

Reply
Anna

Hade BF en söndag i november och hade inte en enda ”känning” att någon förlossning skulle va på gång. På torsdagen veckan efter var jag in på kontroll och läkaren erbjöd hinnsvepning. Dessvärre konstaterade han att tappen var helt omogen men ”snurrade” ändå på därinne… Kände inget alls efteråt, förrän på lördag kväll! Helt plötsligt gick vattnet och 15 min senare hade jag regelbundna värkar. Tidigt på söndag morgon föddes vår prinsessa. Så oavsett hur tappen ser ut så kan det gå snabbt! :)

Reply
M

Det är väl rätt ovanligt att man kan hinnsvepa förstagångsföderskor? Tror få barnmorskor ens försöker innan vecka 42. Har alltid tänkt att det är en grej för omföderskor…

Reply
M

Blev iaf hinnsvept andra graviditeten när jag hade haft värkar i 2 dygn och var 4 cm öppen. Så om du börjar få värkar kan du ju be din bm kolla.

Reply
Luci

My due date was 10.1.2018, 5.1.2018 my cervix was completly closed, and the results was baby want out
8.1.2018 i had c-section because of baby he wants out and he had bad possibilities and 9:58 Benyamin is here

Reply
Sarah

Ett tips: Koka hallonbladte tillsammans med hela kanelstång och basilikablad och drick upp. Tacka mig senare hihi 😜 Ingen god blandning men hjälpte mig att starta min förlossning.

Reply
L

I Finland brukar vi skojja om att man kan köra SSS metoden för att hjälpa till – sauna, sivous ja sex 😅

Reply
Anna

Hej! Först av allt – lycka till! Det kommer gå finfint :)
Jag gick över tiden! Beräknad den 17 april men han ville inte komma ut. Hinnsvepning gick inte på mig heller då min tapp inte nåddes, precis som hos dig. Fick tid för igångsättning torsdagen den 2 maj. Månaden samma vecka började mina värkar komma. Vi sov på förlossningen 3 nätter (fram tills torsdagen). Värsta veckan i mitt liv. Hade värkar konstant dom dagarna men va inte tillräckligt öppen. Dom ville invänta igångsättningen på torsdagen, så vi sov där då jag fick morfin varje natt för att kunna sova ifall det skulle sätta igång – så jag skulle orka förlossningen! Torsdagen kom, jag ville bara att allt skulle vara över. Fick epidural och dropp (igångsättnigsmetoden för mig). Några minuter gick – sen kom BM med doktor och sa att vi måste ner på operation NU! Hann inte reagera, vi va nere på operation 2 minuter senare och jag fick akut kejsarsnitt. Anledningen va att varje gång jag fick en värk så sjönk våran sons hjärtljud. 45 minuter senare va vi tillbaka på förlossningen och jag hade min son hos mig. Fattade ingenting. Jag och min sambo fick ”lyxmiddag” och sen blev de 4 långa nätter & dagar på BB då killen sjönk lite för mycket i vikt.
Men – den veckan va så värt det! Visst, han gör mig gråhårig ibland och gråtfärdig vissa dagar, men sen så är han så mysig och man glömmer det gråa för en minut 🙈😍
Idag är han 1 månad vårat hjärtetroll.
Stort lycka till med allt, de kommer gå bra för er alla 3. Kram

Reply
Anika

You should try rebozo! Check it out on YouTube, I know so many including myself where labour began shortly after. Apart from that acupuncture is very effective! Best of luck to you xx

Reply
Sofie

Åh så spännande! Min lilla tjej kom den 13/2, 14 dagar senare än beräknat och dagen innan igångsättningen. Det var som om hon stannade så länge det var möjligt inne i magen men att hon ändå ville komma ut av sig själv :) Jag hade samma oro som dig om moderkaka och vattenmängd, men precis som du skriver så är det skönt att kunna titta på det med ultraljudet. Stort lycka till!!

Reply
Matilda

Jag har en känsla att han kommer 5 Juni kl 17:32 men för din skull hoppas jag han kommer tidigare:)

Reply
emelie

Jag gjorde en kontroll bf+4 och då kunde hon inte nå min tapp. Alltså lång tid kvar. Ca 5 timmar senare började värkarna komma och ca ett dygn senare var han född 😊det kan gå fort när det väl sätter igång

Reply
Therese

Har fått 2 barn och gått över 14 dagar med båda och blivit igångsatt båda gångerna. Första barnet nådde man tappen och gjorde en hinnsvepning men det hände absolut ingenting. Nu med andra barnet nådde ingen tappen, inte ens på dagen jag kom in för igång sättning nådde man tappen. Men båda gångerna har det gått jätte bra, första gången tog det såklart längre tid. Om du har frågor om igångsättning så är det bara att maila känns som man kan det där nu hahahha :)

Reply
Maria

Jag var på förlossningen kl 23.00 och då kunde inte barnmorskan känna tappen, gick hem och vips så började mina värkar kl 02.00 och min son kom 24 timmar senare så allt kan hända!😍

Reply
Emelie

Hände samma med mig. Skulle göra hinnsvepning på bf +2. Men var omogen helt och hållet. Slutade med igångsättning på bf +7 (fick inte gå över mer än 1 vecka då jag hade graviditetsdiabetes). Lykke kom på bf +9. Igångsättningen tog lååååååång tid så blev akutsnitt.

Reply
Terese

Gjorde också hinnsvepning som misslyckades och bröt ihop helt efter haha. Gick kanske 5 dagar efter det, sen kom han ut som en raket. Stay positive, snart är bebbe här!! ♥️

Reply
Linda

Vi som jobbar i Förlossningsvården får höra hela tiden om kvinnor som är trötta på graviditeten och alla knep det försöker med.
Om man har ett moget status kan hinnsvepning fungera. Men på en omogen tapp kan det i värsta fall bara ge dig massa pinvärkar som kommer trötta ut dig och inte göra någon nytta. Jag vet det är lätt att säga som utomstående. Har själv fött tre barn. Varav två kom 2 veckor efter BF.
Men det som rent av kan hjälpa som allra mest är vila. Vila vila, be mannen massera dig med oljor i ett mörkt rum. Total avslappning.
Kroppen är så finurlig att kroppen startar en förlossning när kroppen känner att den klarar det.
Vilket den inte egentligen gör av 5 hinnsvepning, storstädning på det och 4 maraton ligg med mannen som ändå inte ger dig någon glädje 🤣

Njut av fint väder, god mat och vila så ska du se han snart ligger på ditt bröst 😘

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*