• header

BF +6

3 snapshots from today

Idag är vi 6 dagar förbi BF och de senaste två dagarna har varit minst sagt omtumlande. På torsdag kväll började jag få riktigt smärtsamma värkar och det höll på hela natten med 4-5 min mellanrum, för att sedan……stanna av. Vi var inne på förlossningen (vi åkte in pga för lugn bebis) under natten där de även kunde konstatera att det hade startat men då jag knappt öppnat mig något så åkte vi hem och fortsatte hemma med värkarna. En värk var så smärtsam att jag från ingenstans var tvungen att kräkas. Och sen där på morgonen slutade värkarna. Sedan dess har jag bara haft lite sammandragningar med molvärk som de senaste veckorna… Detta tog lite hårt på mig för jag trodde verkligen att det var dags och jag var så redo, men antar att min kropp tar lite längre tid på sig att starta upp. Visste inte detta men det är tydligen inte ovanligt med sån utdragen latensfas sa dem, kan pågå i flera dagar med värkar som kommer och går.

Vi åkte in igen igår förmiddag för att göra en extrakoll på Bebor eftersom att läkaren också tyckte att han var lite väl lugn på ultraljudet där på natten (nu var han väldigt aktiv som vanligt igen dock), och då passade hon på att göra en ordentlig hinnsvepning (AJ) på mig också. Och nu går vi bara och väntar på att det ska komma igång igen.. Vi var ute och gick 10 km idag för att få lilla huvudet att trycka på där nere och när vi kom hem la jag mig på soffan och tog en välbehövlig nap på 1.5 timme. Och så passar jag på och myser med Mani ordentligt eftersom att vi sen kommer vara utan varandra några dagar. <3

// Today we are 6 days pass due date and the latest two days has been weird. On Thursday evening I started to get really painful contractions and it lasted all night with 4-5 minutes between, and then it just…..stopped. We were at the hospital (we went there because the baby was too calm, but then he started to move again) that night and they could also say that it had started but since I had barely opened anything we went home and continued with the contractions at home. One contraction was so painful that I from out of nowhere had to vomit. And then in the morning the contractions stopped. Since then I’ve just had some easier contractions like the last few weeks… This took a bit hard on me because I really thought it was time and I was so ready, but I guess my body is taking a bit longer to start up. I didn’t know this but they said it’s not uncommon with such a long latent phase, it can be like this for days with contractions that comes and goes. 

We went back there yesterday morning to do an extra check on Bebor since the doctor also thought he was a bit too calm in the ultrasound that night (now he was very active as usual though), and then she also did a proper membrane sweeping (AOCH) on me. And now we’re just walking around waiting for it to start again.. We were out on a 10 km walk today to get that little head to push down and when we got home I took a well-needed nap for 1.5 hours. And I’m also taking the time to cuddle with Mani since we will be without each other for a few days soon. <3

77 Comments

Linnea

Fy så snöpligt! Jag hade värkar av och till i två veckors tid så det blev en utdragen karensdags och jag var så slut och less när det tillslut drog igång. Känns ju som att det är såå nära för dig nu.

Reply
Malin

Hade också sjukt utdragen latensfas. 10 dagar, vänta inte för länge bara om det blir för jobbigt. Be om en sovdos om du inte får sova ordentligt! Du behöver all kraft du kan få! Jag tror också att sovdoserna jag fick hjälpte kroppen att orka dra igång allt. Men kan du vila hemma så är det självklart det bästa. Lycka till och hoppas ni får en fantastisk upplevelse!

Reply
Emma

Å nu kommer han snart och alla pusselbitar faller på plats. Massa lycka till. 💗

Reply
Angelika

I think he just didn’t want to be named Sven 😂
Well… I guess your belly is just too comfy for him 😉 We are all waiting ❤️ All the best 😙

Reply
Johanna

Heja vad din kropp jobbar! Varje värk för dg närmare barnet, även om det blir paus <3

För mig var vi inne på kontroll pga lugn bebis dagen före båda förlossningarna. Ettan kom bf -2, vattnet gick och hon var ute 12h senare. Fantastisk förlossning. Tvåan kom på bf+6, 80minuter efter att slemproppen gick (men värkarna varade inte ens 50minuter och jag förstod inte ens att det var förlossningsdags förrän tjugo minuter innan barnet kom). Där hade jag haft förvärkar ett par nätter före (men sedan lugnt).

Lycka till! <3 tack för att du delat med dig av din graviditet och verkligen varit öppen och personlig. Tack och stort lycka till <3

Reply
Sofia

Stort lycka till när det väl är dags! Håll positiviteten uppe, du kommer att fixa allt och sen när du har honom uppe på ditt bröst kommer det har varit värt all smärta! Kom ihåg att andas, försöka slappna av och vara tung neråt!

Har själv tre pojkar, varav den första kom med akut kejsarsnitt pga havandeskapsförgiftning och de två andra med vaginala förlossningar. Min minsting är 4 månader och oj vilken förälskelse det var från första stund!

Du är grym!

Reply
C

Vad kul att läsa, väntar också med spänning som om det vore min egen förlossning 😄. Heja er blivande föräldrar, snart är han här!

Reply
Angelina

Åh min latensfas höll oxå på e flera dagar! Hade så fanns hugg i ryggen att jag inte kunde andas 🙈 men din slempropp har ju gått, då kommer han snart! Min son kom efter 4 dagar 😍

Reply
Anna

Latensfasen är… hemsk 😅 förlåt men jag måste vara ärlig. Jag fick värkar i princip varje dag i en dryg månad innan hon skulle ut. Tydligen vanligt bland ryttare och kvinnor med stark bäckenbotten 👌🏻. Vad många gånger man hann bli lurad!
Tänk på att inom en vecka+ nån dag så har ni er bebis i famnen ❤. Han kommer när han kommer. All lycka till! Ni kommer bli fantastiska föräldrar tror jag 😊☀️

Reply
M

Vad härligt att det är igång och att din livmodertapp jobbar på. Kan ta upp till en vecka, se till att sova så mycket som möjligt.

Reply
Emma

Jag hade bf 27 maj, födde min dotter 4 juni ❤️ Snart har du din bäbis och då är det som den alltid varit här, lycka till och hoppas förlossningen går väl ❤️

Reply
Evelina

HEJA! Är i 36+3 och det är så spännande att följa er! All lycka ❤️❤️❤️❤️❤️

Reply
@inredningsdesign / Instagram

Jag tror att bebis kollat in namnsdagslistan och blev rädd för att komma ut på ”fel” dag. Han vill kanske inte heta Sven, Robert, Börje eller Birger… I övermorgon bar Svante och Boris namnsdags. Liksom ingen bra vecka att vilja komma ut på. Bebis kanske siktar in sig på nästa vecka i hopp om att få heta Torvald, Bjarne eller Germund? ;)

Reply
Kajsa

Våran son är 2 månader gammal på måndag och jag gick över tiden med honom precis som med storasyster och jag blev riktigt stor med båda barnen och jag är 159 cm lång. 1a barnet 52cm lång och vägde 4kg, 2a barnet 55lång och 4,6kh 😅 trodde jag skulle var förevigat gravid, så kändes det båda graviditeterna. All lycka till!!! Spännande! 💞💪💪💪

Reply
Anonym

Masser af sex. Det fremmer oxytocin, som er det hormon der stimulere veer. Desuden er der prostaglandin i sæd. Prostaglandin er det hormon det er i de piller man bruger til igangsættelse.

Held og lykke 😊

Reply
Elea

I just can’t wait!!!
I am checking your instagram-Page all the time to see if the baby has arrived.
I love you and I wish all the Best for you and your little family <3
P.s. I am from Finland so I have learned swedish by waching your vlogs and reading your blog!!!!
So thank you.

Reply
ELLINOR

Åk och köp en pilatesboll som du kan sitta och studsa på! Det hjälper också till att få ner bebis :D stort lycka till!

Reply
Sara

Åh vill bara skicka lite pepp! Födde mitt första barn i november och WOW vilken upplevelse, det är så häftigt! Snart är han hos er!!! 🎊🎊

Reply
Lina

Heja heja, snart är er son här! Min barnmorska gjorde en hinnsvepning på mig på beräknat förlossningsdatum och 11 timmar senare gick mitt vatten! Vår son föddes på 40+0, hade en helt fantastisk förlossning och önskar er all lycka till ❤️

Reply
Frida

Bästa tipset jag fick inför min förlossning var att när man krystar ska man ta i som när man gör nummer 2 på toaletten haha! Låter jättekonstigt jag vet men allt ska ju tryckas neråt så väldigt logiskt egentligen. All lycka till när det är dags! :)

Reply
Victoria

Åh det är så tungt när det är sådär 💕 jag hade pinvärkar regelbundet i ca fyra-fem dagar innan det drog igång. Dagen innan trodde jag det va dags och bad min sambo stanna hemma från jobbet. Men så plötsligt slutade bara ALLT, bröt totalt ihop. Dagen efter bad jag om en sovdos och senare på kvällen drog allt igång. Vet att det känns som att du kommer vara gravid för evigt just nu, men han kommer när som helst.

Reply
Liza

Från en tjej med en 5-månaders bebis. Om du får väldigt starka och jobbiga värkar, åk in. Jag hade starka värkar men kroppen vägrade öppna sig så de satte in värkstimulerande dropp.

Reply
Pia

Kämpa! Hade också en utdragen latensfas (13 dagar) med 2 vändor till förlossningen & två svepningar innan allt drog igång. Hoppas du får sova ordentligt, snart är han här! Kör hårt ❤️

Reply
Avin

Min bebis ploppade ut två dagar efter hinnesvepning. Oavsett vad så är han snart hos er ❤️❤️❤️😍😍😭😍

Reply
Elin

Så spännande! Fick mitt första barn i höstas o hade också ganska kraftiga värkar från o till i några dagar innan det drog igång på riktigt (gick dock över 14 dagar o var påväg att nästan bli igångsatt.) Förlossningen tog ungefär ett dygn, men det var helt fantastiskt o jag hade gjort om det där dygnet 100 gånger om! Hoppas att din förlossning sätter igång snart o att allt går bra för er. Att föda barn är en helt otrolig upplevelse. Snart har ni eran gosse i famnen. Lycka till! ❤️❤️

Reply
Amanda

Åh vad jobbigt och samtidigt så spännande att varje sekund komma närmre och närmre att få träffa lilla Bebor. Han är ju dessutom med dig hela vägen dit! Myser i magen och gör sig redo. När det väl gäller kommer du säkert vara ännu mer redo och peppad, snart är han hos er. Lycka till och heja heja! Själv har jag två och en halv månad kvar hehe och längtar efter honom som om jag är nykär men inte får träffa min älskade. Det känns som en evighet.

Reply
Sara

Håll uuuuut!! Försök att vila och spara lite krafter om det går. Ladda med god mat! Umgås om du orkar, så går tiden snabbare. Snart är du mamma, Kenza!!

Reply
Sofia

Åh, vad spännande, nu är det säkert inte långt kvar!

Kan också passa på att berätta att sådär var det även när jag fick mitt första barn (har två pojkar; 2 och 4 år), att värkarbetet sätt igång för att helt stanna av sedan. Därefter tog det ytterligare fyra dagar innan sonen föddes, vilket då var på BF+9. Men hursomhelst var det en drömförlossning, gick smidigt och snabbt, sprack inget och bara ett par dagar efter kändes det som om jag var som vanligt igen. Mycket av detta har jag att tacka den långdragna latensfasen för enligt min barnmorska. För då hann kroppen verkligen förbereda sig och när det väl blev dags gick allt så himla smidigt. Så var glad för detta; det är bara din kropp som förbereder sig.

Stort lycka till när det blir “skarpt läge”!

Reply
Cecilia

Kämpa på! Jag hade också en utdragen latensfas som pågick i flera dagar. De sista 4-5 dagarna innan förlossningen trodde jag flera gånger att det satt igång ”på riktigt” för att sedan avta efter några timmar. Förlossningen gick snabbt sedan i alla fall!

Heja dig – snart får du träffa ditt livs största kärlek!

Reply
Aga

Kenza – good luck to you! I had such fallstart with my first baby boy. I remember it very well. It just stopped and suddenly started again 3 days later. It was a Sunday. Maybe your baby boy will also be born on a Sunday? Looots of love! U are amazing and Im sure u will also be a fantastic mum. Kisses from Warsaw. Xxx

Reply
Åsa

Jag gick över 10 dagar med mitt första barn. Sedan satte de igång mig, det är bra att du rör på dig snart så. Lycka till vad spännande ♥️. Mvh Åsa

Reply
Malin

Haha fyfaaan! Man KÄNNER hur less du är. Önskar verkligen att den lilla krabaten dyker upp idag/inatt! All kärlek till er! <3

Reply
J

Åh gud lider med dej!! Hade fem dygns latens med regelbundna förvärkar med 3-5 mins mellanrum. Mellan måndag och fredag hade jag öppnat mej EN cm. Från 1 till 2 cm. Ville avgå från livet då, om jag skulle gå flera dagar tills nästa cm jag skulle öppna mej 😂
Men dagen efter öppnade jag mig till 4 & allt satte igång så du kommer nog igång när som helst! 🤗🙏

Reply
Angelica

Hur länge får du gå över i Stockholm? I dalarna har dom precis infört att man ej får gå över mer än 7 dagar pga riskerna med att gå över så här blir man igångsatt dag 7 eller 8 nu 😊

Reply
S

Heja! 1) Bra att du följde din instinkt och åkte in när det inte kändes som vanligt! Det ska man. ❤️ 2) Latensfasen suger för vissa. Jag var en sådan den var piss för. Håller tummarna för att Bebor får feeling och kommer ASAP!

Reply
Carolina

Stackare! Har fyra barn och med andra så fick jag värkar exakt som du, hela natten på BF. Så lurad när allt stannade och hon väntade sex dagar på att vilja komma ut igen…
Hang in there! Men det är fan inte roligt med övertid… Gick själv till igångsättning 42+0 med fyran… Då var äldsta 5… Trodde inte jag skulle gå längst med fyran…

Reply
Carmen

Snart snart händer det, försök vila stressa inte. Jag hade BF som dig men vår lilla dotter kom 31.5.
Sov sov vila vila

Reply
Tess

Så nära nu! Igen, lita på magkänslan. Denna hinnsvepning lär nog göra susen, det gjorde det för oss då vi åkte in andra dagen med värkar men bara 1 cm öppen. Återigen lycka till med förlossningen, det är otroligt vad vi kvinnor är power och vilka krafter vi har! ❤

Reply
Anna

Hej!
Hehe vet ej hur pass ”desperat” du är med att bebben ska ut men jag gjorde hinnsvepning på mig själv flera ggr (efter att ha sett hur bm gjorde det) och dagen därpå sattes det igång efter tio dagars väntan! Lycka till jag känner med dig! :)

Reply
Emelie

Snart kommer han! Förstår att det är jobbigt att gå och vänta, men när han är redo så kommer han 💙 vi alla väntar med spänning!
Jag har följt dig här ända från Australien där jag bott de senaste 9 åren. Det har vart så kul att läsa om din graviditet och det ska bli ännu roligare att läsa om när bebis är här.
Kämpa på 💪🏼

Reply
Malin

Jag blir galen av att vanta haha (kan inte forestalla mig hur det ar for dig!) Kom ut nu lilla bebor, vi ar alla sa nyfikna pa vem du ar <3

Reply
Helena

Jag har ett barn och tro mig har också erfarenheter av seg latensfas 😝🙈 i 1,5 dygn hade jag konstanta smärtor, som ökade och blev mer och mer, blev dock aldrig tätare. Efter två sömnlösa nätter blev jag igångsatt och då gick det undan ! En halvtimma senare var våran lilla Ellen här ❤️ Haha jag var så slut under förlossningen så jag somnade mellan värkarna 😂 detta helt utan bedövning dessutom 🙈 (ville ha epidural men öppnade mig inte nog mycket för det innan de fick ta vattnet, lustgasen gjorde mig illamående) trots smärtan så har du något fantastiskt att se fram emot, det är så värt det ❤️

Reply
Ebba

Aaah nu kommer han snart!!! Stort lycka till med allt vackra Kenza! Som ju snart är MAMMA Kenza!

Reply
Sofia

Förstår att det är tufft att gå över BF! Man längtar ju så mycket efter den lilla ❤️ Hoppas att jag kan skicka lite pepp genom att säga att du kanske kan försöka tänka att han behöver tiden där inne för att bli så stor och stark att han orkar den stora världen utanför magen :) kram! Kämpa på

Reply
Annika

Ååh, hajjar precis. Min förstfödde gav mig värkar i 3 dagar innan vi tvingade igång förlossningen med oxytocin-dropp. Jag fick också en hinnsvepning, det är verkligen sjuk känsla. Och inte särskilt skön. Jag fick känslan av att det skyndade på det lite för mig, men det tog ändå ytterligare några dagar innan man kunde köra igång. Hoppas verkligen att det kommer igång snart. Men bra att ni åkte in till förlossningen och pratade med dom, dom finns där för er! Så känn inte att ni är ”jobbiga” eller att ni ringer i onödan. Och nu har dom koll på att nåt är på gång för dig.
Vi hejjar massor på er härhemma! Ha is i magen och fortsätt prata med barnmorskorna om nåt känns konstigt.

Reply
Emelie

Hej!
Hur löser du det med att träningstightsen från boob design är genomskinliga? Kram!

Reply
Eva

Jag hade också en skitjobbig latensfas med barn 1. Vattnet gick och jag hade starka värkar i 24 timmar men var inte ens 1 cm öppen. Åkte in två gånger och blev hemskickad. Så knäckande. När jag äntligen var 1 cm öppen fick jag epidural och sov i flera timmar. Jag önskar att jag hade hört om långa latensfaser innan för jag var så mentalt oförberedd på det och det gjorde det så jobbigt. Men när han sedan föddes är den lyckligaste stunden i mitt liv. Det känns som att en helt ny dimension av kärlek öppnar sig och ingenting blir som förr.

Reply
Viktoria

Har märkt att din blogg står som ”inte säker” när man är på mobilen, har aldrig stått så förut?🤔

Reply
LM

Bebor verkar redan veta hur man gör en ”entrance” 😉 den som väntar på något gott…. 🙄😊 Så himla glad för er skull!!! Varit så kul att följa dig i alla år och blir så blödig när jag ser dig och Aleks med Mani bara 😭 Ni kommer bli fantastiska föräldrar! ❤️ Eller, ni ÄR fantastiska föräldrar 😍

Reply
Frida

Kommer ihåg med min första jag bara gick och väntade de sista 2 månaderna 🙈.Jag var så klar och redo men självklart inte bebisen.
Men nu är det bara frågan om timmar för er kanske dagar.Ni har passerat både månader,veckor..nu är det timmar och dagar.
Snart är han här hos er ❤️
Du/Ni kommer fixa förlossningen så jäkla bra!

Reply
Angelika

Jag spydde under hela förlossningen som varade i 28 Tim. Inte ovanligt, tyvärr.

Reply
Emma

Jag hade också en lång latensfas. Fick starka värkar med 4-10 min mellanrum natten mellan tisdag och onsdag, på onsdagen stannade det av och jag könde ingenting, därefter återkom värkarna på torsdag morgon, höll i sig med 4-15 min mellanrum hela torsdagen, sent på kvällen valde vi att åka in så att jag fick en sovdos för att vara utvilad tills det drog igång på riktigt. På fredagen föddes vår son efter en snabb och helt fantastisk förlossning! Stort lycka till, snart är er son här!

Reply
Camilla

U are so beautiful inside and out.
Thanks for sharing your journey.
I was 2 weeks late, i live in usa, and they were going to push the labor but it happened naturally. 2 weeks is ok.

Reply
Anna

Åååååå

❤️ Lycka till

Glöm inte Alex, slutet med en tjej med jättemage är jobbigt. Puss kram

Reply
Annika

Sjukt hur spännande det vara att vänta på att någon man inte ens känner ska föda barn. 😂 Tänker varje gång jag kikar in att Nu, Nu måste han kommit! Hoppas han kommer snart så du slipper vänta mer. Lycka till med allt ❤

Reply
Linnea

Ligg i badkaret massera magen, koka 1 glas vatten med 2 – 3tsk socket. Ät ananas o dadlar du kmr föda

Reply
Love Roar

Blessings to you and Aleks and Mani and the miracle! It will be fine, he will be here soon and you will fall in love like you have never known.

You are a beautiful mom already.

Reply
Sussi

Här i Tyskland rekommenderar dom ett varmt bad det får kroppen att slappna av och då kann drt dra igång mycket fortare!!
Lycka till, önskar er det bästa! ❤️😘

Reply
Katja

Grattis till eran lilla älskling! Det har varit och är så roligt att följa din resa! <3
Jag är själv gravid i vecka 21 och jag har klädpanik, haha! Därför undrar jag var dina korta tights är ifrån som du bär på bilden ovan? :)

Lycka till med Bebor :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*