• header

BF +8

8 days pass due date and the little one is very comfy in there! 

Kan tiden gå mer långsamt eller…..haha. 40 veckor gick snabbare än snabbast men tiden sedan BF har känts som en evighet. Idag var vi iallafall på tillväxtultraljud för att kolla så att Bebor mår bra, att han har nog med fostervatten, att flödet i navelsträngen är bra osv osv. Och ja, allt såg prima ut! Han är helt enkelt väldigt bekväm i mammas mage. :-) Bad henne tippa på vikten och hon trodde inte att han vägde över 4 kg iallafall.

Det var lite svårt att få en titt på hans ansikte eftersom att hans huvud är så långt nere, men tillslut dök det upp där på skärmen och jag blev alldeles tårögd. Min lilla älskling. Vad jag längtar efter den där stora pussmunnen nu!!!!!

Allt känns bättre nu när vi sett att han mår bra samt fått ett datum för igångsättning. Nu ställer jag mig in på det datumet och händer det av sig själv innan så är det bara en fet bonus. Vi får se hur mycket jag orkar uppdatera er från och med nu, förvärkarna fortsätter så jag har rätt ont och svårt att sova så jag är rätt sliten. Men så fort han är ute och vi är stabila så säger jag till såklart! <3

// Can time pass more slow…..haha. 40 weeks went so quick but the time since due date has felt like forever. Today we did a scan to see that Bebor is fine, that he has enough amniotic fluid, that the umbilical cord is working fine etc etc. And yes, everything looked perfect! He is simply very comfy in mommy’s belly. :-) I asked her to guess the weight and she didn’t think it was over 4 kilos.

It was a bit hard to get a look of his face since his head is so down low, but suddenly it showed up there on the screen and I got all teared up. My little baby. I’m longing so much for that big kissing mouth now!!!!

Everything feels better now that we’ve seen that he is fine and got a date for induction. I have my mind set on that date now and if it happens on it’s own before that, it’s a big fat bonus. We’ll see how much I will update you from now on, my contractions are continuing so I’m in pain and have a hard time sleeping so I’m pretty tired. But as soon as he is out and we are stable, I will let you know of course! <3

59 Comments

Tanja

That sounds fine!! The most important thing is that he is healthy and the labor will start eventually don’t worry.

Please don‘t stress over your blog, we know that you will post as soon as you can after the birth. Take your time and relax as much as you can. I wish you lots of luck with the labor and hope that the procedure will pass in the best way possible.

Lots of love from Austria 💕

Reply
Jennie

Åh jag känner med dig. Jag gick över 17 dagar med min första så kan verkligen känna igen mig i de du skriver. Hoppas du får sova ordentligt nu så du kan vila upp dig!! Styrkekramar

Reply
Jessica

Vi väntar och längtar med dig! Önskar dig Ett stort lycka till inför förlossningen som sker SNART ;)

Reply
Malin

Min förlossning drog igång på bf+8 på eftermiddagen, men var så avtrubbad av väntan så trodde det fortfarande var förvärkar. Ojoj så långsamt tiden gick fram tills dess! Men vår tjej tittade ur dagen efter, välmående och välväxt på 4,8 kg! Förlossningen gick superbra och inga komplikationer trots att hon var stor!
Och hon har helt klart haft försprång i utvecklingen då hon fick bakas lite längre. :)

Reply
Julia

Åh håller tummarna för att det sätter igång för er snart!! Jag födde på BF +9 så I feel ya haha❤️ Nu drygt ett år senare är de där lååååånga dagarna helt bortglömda hehe 😍 på vårt ultraljud sa de att hon skulle väga typ 3,8 kg och jag tyckte det lät SVINmycket. När hon väl kom ut två dagar senare vägde hon 4,2 kg hahahah men det gick bra det med 😊 allt för min lilla tjej❤️

Reply
Linn

Hej vill bara ge dig massor med pepp inför din förlossning!
Jag blev själv igångsatt 42+0 i mars, var så sjukt segt med denna väntan så vet precis hur du känner! Men jag hade en otroligt bra upplevelse trots igångsättning, kändes skönt med ett datum. Både jag och min sambo var så pirriga kvällen innan, morgonen var som julafton och vägen in till förlossningen ska vi inte tala om! ”Idag blir det barn” Även om det inte alls var som vi förväntat oss med en stressig bilresa med värkar osv så skulle jag säga att upplevelsen var super bra ändå! Ta det lugnt bebisen kommer att komma <3
Lycka till när det väl är dags :)

Reply
Dixi Wonderland

Tycker du gör helt rätt i att ta tid för dig själv och din familj. Vi finns kvar och väntar till spänning på uppdateringen där du berättar att han är här :D

Reply
Alexandra

Kanske lätt att säga men vila nu! Inga mer milslånga promenader. Gör lite avslappning övningar för att komma ner i varv. Så kropp och själ orkar med en förlossning 😘

Reply
Emelie

Vet precis hur du känner! Var också på tillväxtultraljud idag, hade bf 1 juni. Dagarna sen bf har gått såå långsamt! Men nu är det nära :)

Reply
Sofia

Han kommer att komma innan igångsättningen, jag lovar!
Fick mitt tredje barn för en månad sedan och har gått över tiden samtliga gånger. Har varit så på inställd på att bli igångsatt de två senaste gångerna, men fallit på målsnöret och det har satt igång spontant alla gånger. Mina barn är födda på BF+11, BF+13 och BF+12, så jag vet vad väntan är. 😂
Men, som sagt, jag är säker på att ni har er lille hos er innan igångsättningsdatumet. Nu är det ju bara en tidsfråga innan han är här!
Stort lycka till med allt, ni har en underbar tid framför er!❤

Reply
Sofia

Just det, kan tillägga att trots att jag nästan gått två veckor över tiden med alla mina barn, har ingen varit särskilt stor. 3720 g vägde den största och 3515 vägde den minsta.

Reply
Anna

Ibland är det bra att bo i rätt län i vissa län får du gå över 21 dagar innan landstinget gör nånting om allt ser bra ut och det är en pina kan jag tala om 🙄😏

Reply
Caroline

Godingen! 😍 Härligt att höra att allt ser bra ut och att han mår bra. Önskar dig världens största lycka till när det väl drar igång (på vilket sätt det än blir) ❤

Reply
Nova

Hej Kenza! Hoppas bebor kommer ut snart, vi är nog flera som längtar ihjäl oss. Hur har ni resonerat angående lillen sen? Ska ni visa ansiktet under småbarnsåren i sociala medier osv eller låta lillkillen vara ”anonym” tills han är stor nog att bestämma själv? Kram

Reply
Therese

Jag har blivit igångsatt med båda mina pojkar då min kropp inte velat sätta igång av sig själv och det har gått superbra. Lycka till när det är dax, du kommer fixa det galant🤗

Reply
Marie

Njut av de sista timmarna, dagarna eller vad de nu blir 😊 njut sen av er bebisbubbla de är något av de bästa och den kommer inte tillbaka ❤❤
Är så glad för er skull, även om jag inte känner dig har du verkligen berört mig under din graviditet!

Reply
Malin

Jag gick över ett par dagar med tvåan, en räknar ju liksom minuterna 😋
Ville egentligen bara säga att det inte gör så stor skillnad på en bebis under 4 kg mot en över.. Första dottern vägde 4365 och kom dessutom ut med armen framför 37centimetershuvudet, tänk Superman. Tvåan vägde 4195. Det är liksom stora huvuden oavsett när de ska ut genom vajayjay 😉 Kör ba!! Pepp!

Reply
Jenny

Min förlossning började efter tillväxtultraljudet. Som att kroppen slappnade av när vi sett henne och visste att hon mådde bra.
Och alltid skönt att ställa in sig på ett slutdatum, så man slipper bli besviken liksom!

Reply
Sara

Lille venn <3 Ønsker dere mye lykke til, det har vært så koselig å følge deg på reisen! Har selv hatt vanskelig for å bli gravid, men er nå i uke 25 og ønsker at de neste månedene skal gå kjempefort. Gleder meg sånn til å møte vår lille pike! Stor klem til dere alle ❤️

Reply
Lotta

All pepp till dig! Vet precis hur jobbigt det är att gå över tiden, gick själv 14 dagar över med andra barnet! Då kändes det ju som att man skulle få vara gravid för alltid, men någon gång kommer han ju ut. 😅
Lycka till!

Reply
Dani

Asså Kenza.. Gå i trappor, käka ananas och ha vilt sex! Igångsättning var de värsta jag varit med om = tidsmässigt!!!! Från första tabletten tog de 49 timmar tills han kom. Lycka till 😊

Reply
Jenny

Stort lycka till!! Detta kommer du fixa galant!! Vilken krigare du är som kämpat i flera dagar 💪❤ Tänk att det kan vara så olika, när jag väntade min dotter hade jag inga känningar alls om att något var på g. Men plötsligt fick jag lite mensvärk och nio timmar senare var hon ute.
Kram ❤

Reply
Tess

Jag vet inte hur det funksr i Sverige. Men det går kanske att be om igångsättning tidigare om energin börjar tyna. Du ska ju orka med en förlossning också ❤ massa styrkekramar!

Reply
Jaezmine

Ta hand om er och stort lycka till!!!😍👌 Styrkekramar och massor av kärlek till er från mig och min snart 2 åring ❤❤❤

Reply
A

Hej
Som barnmorska men även trebarnsmamma, (första kom motvilligt i v 41+5 (I hear you :-)) så vill jag bara säga att du är så bra!! Starkt av dig att dela med dig så ärligt o ödmukt av resan ni gör. Kom ihåg, du är den bästa i hela världen på att föda just ditt barn, det kommer bli en resa utan dess like o du kommer klara det galant. Försök ge dig hän, hitta pauserna att skratta o glädjas o be om hjälp, bakup från alla som finns runt!

Reply
SA

Vad skönt att allt sig så fint ut så ni inte behöver oroa er! Min andra förlossning drog igång samma dag jag gjort tillväxtultraljud (koll av storlek och flöde) så hoppas det blir samma för er. Lycka till med allt! Nu är det högst några dagar kvar av graviditeten och övning pågår för fullt med förvärkar osv. Kram ❤️

Reply
Anna

har en bekant som masserade sina bröstvårtor för det hade hon hört skulle funka i samma veva hon masserade gick hennes vatten så det är kanske nåt du ska googla och pröva

Reply
Lo

Vad hade ni gjort om flödet inte var bra? Kan man få bli igångsatt då, om det är ett privat ultraljud?

Reply
StrongMama

Stort lycka till och hoppas han kommer ut snart på egen hand och på ett tryggt och bra sätt. Det kommer att bli och gå sååå bra!! Längtar! :)

Reply
Natali

Hoppas du slipper igångsättning ❤️ fick samma medel för att få starkare värkar och skulle inte rekomenderar det till nån som ibtr behöver det :) men hoppas allt går bra oavsett hur han kommer ut! Jag gikc över 12 dagar och tänkte hela tider att på nått sätt kommer dem ju alltid ut ❤️🤷‍♀️

Reply
Mari-Liis

After the due date it felt like I was an elephant – big and pregnant like forever. I live in Estonia and here we get the date for induction usually at 42+0, but my son was born at 41+0, weighing 4405 g and 55 cm tall. All the doctors and midwives were so surprised, as were we, because my belly was rather small and I had gained only 11 kg. But since he was so big (his head was 39 cm!), it was quite hard to get him out and doctors had to use that vacuum thingy…not a very pleasant experience :D But he was fine and after 2 weeks I could sit up straight so it’s water under the bridge now. My second son is due to arrive in August, so I’m kinda hoping that our first one already made a nice wide path for him with his big head and it will be a bit easier this time :D
Good luck and I hope everything goes well and smooth for you and the little one! Also pregnancy really looks good on you and I truly hope you will get to experience that miracle again someday :) You and Aleks will be amazing parents, I’m sure.
Btw, I’ve been reading your blog for like 10 years and it is the first comment from me ever, soooo…sending lots of love from Estonia! xo

Reply
Linda

Fint att se att han mår bra, och att ni fick lugnande besked.:) Förstår att det är oroligt. Jag känner ju inte dig egentligen, men har aldrig känt så starkt att jag verkligen vill att allt ska gå bra – inte ens för vänners gravideter. Kanske för att jag vet att ni hade det tufft och att det är så vackert att ni lyckades bli gravida utan IVF. Allting kommer att gå super och snart är han här.<3

Reply
Lo

Om det tröstar dig något är det väldigt skönt att höra någon som inte tillhör “skolboken” med den klassiska latensfasen som pågår 12-24 timmar sen in på förlossningen i 6h och sen krystar 30min sen har bebis. Påminnelse om att alla förlossningar är olika och att man kan ha värkar lång lång tid.

Reply
sara

Kan du inte bara säga om du passerat det datumet som spådamen i er podd “gissade” på? Är såå nyfiken på vilket datum hon sa…..

Reply
Jenny

Hej och stort grattis till graviditeten. Ett tips från mej till dej: min latensfas och förlossning tog 56 timmar. Är nu gravid med andra barnet…jag kommer denna gång be om igångsättning om det blir liknande, för det var så psykiskt påfrestande. Så mitt råd är att om du har mycket förvärkar och jobbigt, be om hjälp! Du är inte mindre duktig för det, bebisen är färdig och redo/ stort lycka till!

Reply
L

Hej!
Vill skicka lyckönskningar till er o även säga att ja hade förvärkar i en o en halv vecka innan vattnet gick , trots det så drog de inte igång utan tre dagar senare fick de sätta igång förlossningen med värkstimulering, ja var öppen 4 cm när vi kom in då så värkarna hade ju gjort lite nytta trots att de va jobbigt såklart :)
Min upplevelse av ingångsättning (trots många säger tvärtemot) var jättebra faktiskt.
Kände mig trygg o hade jättebra personal även om de hann o byta tre gånger innan bebis var ute. Vill säga att många verkar negativa till igångsättning men de behöver de absolut inte vara :) många lyckokramar <3

Reply
Cecilia

Vill bara säga att jag också har positiva upplevelser av igångsättning. Fick ta 8 doser Cytotec och från första dosen till att han var ute tog det 29 timmar.

Kände inget förrän efter 4-5 doser och sen mer o mer regelbundna värkar, tror det var som en “vanlig” förlossning, det var iaf inte från 0 till 100 med värkar som man hör om igångsättning ibland.
Så lycka till Kenza, det kommer gå bra vare sig du blir igångsatt eller ej! 😊

Reply
Alexandra

Så sa min barnmorska med… “en helt normalstor liten bebis, max 4 kg”. Jo tack ja, drygt 5 kg vägde han när han kom ut dagen efter 🙈 Fyra igångsättningar här! Kommer gå prima om du väl hamnar där. Var inställd på att det kan ta lite tid men det är faktiskt inte så hemskt med igångsättning som alla säger, OM man bara tar EDA i rättan tid 😊 Men nu när du är inställd på igångsättning så kommer nog kroppen sätta igång av sig självt 😉

Reply
Aktivbaby

Lycka till med förlossningen och hoppas att den drar igång snart! Här kommer jag med ett tips som förhoppningsvis kan hjälpa dig ❤️

Reply
Ella

Hej Kenza,
Jag tror inte att du behöver oroa dig det minsta. Due date är nog lite av en påhitt, den fanns inte innan ultraljud uppfanns. Det finns lite forskning överhuvudtaget på hur lång en mänsklig graviditet är, normalt är att barnet föds när den är redo.
För förstfödeskor 2-3 veckor extra är mycket vanligt. Så alt kommer gå bra. Förvärkar är där så do vet kroppen och den arbetar på saken!
Tar det från mig som gick över 15 dagar men inte det minsta var jag oroligt, jag ville inte blir igångsatt och jag var inte. Barn föddes när den var redo och mycket snabbt gick det också. Önska dig lung ro och glädje!

Reply
Natasa

Har spåkvinnan haft rätt hittills angående datum? Sa hon att det skulle gå över tiden? Såå nyfiken.

Reply
My

Önskar er all lycka med förlossning och allt som hör till! Längtar till jag själv blir gravid! Men något säger mig att förlossningen är igång nu! 😘

Reply
Alexandra

❤ vi väntar på dig här när du orkar och har tid att blogga igen. Ta hand om dig/er. Jag håller alla tummar och tår. Du är en superwoman. Kram

Reply
Kajsa

Jag är så glad för eran skull och självklart är jag en av de som ser fram emot att ni ska få hålla er son i famnen. Men det viktigaste är att du och bebisen mår bra, så ta all tid du behöver innan uppdatering :) håller alla tummar och tår för er lilla familj!! <3

Reply
Amara

Hej fina.
Jag hoppas att allt går smidigt när det väl är dags. Jag har en förfrågan, Kan du berätta vem du gick till (spådam) Jag behöver prata med en och går gärna till en sådan träffsäker som du gick till. Ta hand om dig <3

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*