• header

NIKOLA

Nikola Moulay Subosic.

Jag minns att vi stod i köket. Jag var fortfarande rätt tidigt gravid och vi hade knappt berättat för så många. Vi visste inte om det var en pojke eller en flicka men jag hade ju en extremt stark känsla att det var en liten kille i min mage, så vi pratade nästan uteslutande om pojknamn från dag 1. Och så säger Aleks: Nikola, det är väl fint? Varpå jag faller för det på en gång.

Vi ville dock inte hugga det i sten och hade därför andra förslag också genom hela graviditeten, men inget kändes någonsin lika rätt som Nikola. Sista veckorna innan han kom så började vi försiktigt kalla honom Nikola istället för Bebor (vi kallar honom fortfarande för det ibland dock! han kommer alltid vara vår lilla Bebor :-)) och så fort han var ute och vi fick se honom så kändes det helrätt. Klart han är en liten Nikola! Nikola Moulay Subosic. Hans arabiska andranamn (uttalas ”Mouley”) är efter min bror Moulay Ali. <3 Egentligen ska det namnet stå först för att det ska bli ”rätt”, men vi har valt att sätta det i mitten.

Och här har ni honom! Vår lilla Nikola. Han är så vacker, finaste jag någonsin sett. Mörkt hår som sin pappa och enligt farfar är han en kopia av Aleks när han var bebis. Lika rund och go också. Han har definitivt fått Aleks ögon iallafall och munnen är min. <3

// Nikola Moulay Subosic.

I remember that we were standing in the kitchen. I was still pretty early in my pregnancy and we hadn’t told many people yet. We didn’t know if it was a boy or girl but as you know I had a very strong feeling that it was a little boy in my belly, so we almost only talked about boy’s names from day 1. And then Aleks says: Nikola, isn’t that pretty? And I fall for it right away. 

We didn’t want to decide to it completely though so we had other suggestions too during my whole pregnancy, but nothing felt just as right as Nikola. The last weeks before he came we carefully started to call him Nikola instead of Bebor (but we still call him that sometimes though, cause he will always be our little Bebor! :-)) and as soon as he came out and we saw him, it felt completely right. Of course he’s a little Nikola! His Arabic middle name (pronounced “Mouley”) is after my brother Moulay Ali. <3 That name is supposed to be first though for it to be “correct”, but we decided to put it in the middle.

And here you have him! Our little Nikola. He is so beautiful, the prettiest I’ve ever seen. Dark hair as his dad and according to grandpa he is a copy of Aleks when he was a baby. Just as chubby as well. He definitely got Aleks eyes and the mouth is mine. <3

236 Comments

Sara

Vilken fin gosse! Blir alldeles varm i hjärtat <3 Längtar tills det är min tur :')

Reply
Anna

Han är HELT bedårande Kenza! Jag är så himla glad för er skull. Lilla Niko <3 önskar er all lycka

Reply
Franka

The name is gorgeous as he is! So so cute,he reminds me a little bit of your brother Ali 😊

Reply
Ida

Asså herregud vad han är fin! Började gråta av det här inlägget. Längtar så mycket till jag och min sambo känner oss redo för en liten bebis. Så glad för er skull!

Reply
Ida

Vilken go liten kille ni fått! Det finns inget bättre i världen än att träffa sin lilla för första gången och sen se han/hon växa varje dag. Så fin är han! Stort grattis

Reply
Maja

Bebisen ska väl vara lik sin pappa så de kan knyta an… fast det kan nog bara vara en gammal skröna med 😊 urgullig e han ❤️

Reply
Kj

Bebor is just a nicknamne. Aleks has got som kind of i side joke with his friends and they put
-or at The end of everything. So baby became Bebor :)

Reply
Aleksandra

I’m melting,look how beautiful and gorgeous he is, cutest baby ever 💙 Wish you all four (Mani included) all the best and lots of love and sweet sweet cuddles and not so much sleepless nights:)

Lots of love, from Slovenia

Reply
Paula

In my country Nikola is a name for girl and Nikolas for boy. It’s kind of weird for me to think of boy with a very girly name xd But still it’s a beautiful name ! Congrats! <3

Reply
Ari

Så underbart ljuvligt, perfekt och vackert alltihop! Grattis till ert underbara mirakel! <3

Reply
Hafsa

Nikola Moulay is so perfect ! Congratulations guys you’re wonderful parents. Wish you all the best for the future! I’m so so happy for you

Reply
Eliza

Stort grattis till ert lilla mirakel! Han är jätte fin likaså hans namn. 🙏🏼👶🏻❤️

Reply
Saranda

Men åhh vackra lilla sötnöt 😍 På första bilden när han ler så där stort och får lite asiatiska ögon så ser han mer ut som din lillebror 😍 Lycka till nu och njuuuut. Min Elsa fyller 3 år idag och min lilla Vera fyller 1 år om 3 veckor. Det går alldeles för fort! 🙈❤️

Reply
V

He is gorgeous and the name is so beautiful. I have been following your journey throughout the pregnancy and it brings tears to my eyes to see your happiness. I wish all the best to you and your little family <3

Reply
Anna

Gråter så fin han är Kenza & Aleks! Stort stort grattis till er! Sist jag kommenterade var vår son 3 dagar och jag grät då också för ni hade i princip precis outat graviditeten och jag var hög på hormoner haha! ❤️😂 All lycka i världen till er!

Reply
Johanna

Enormt stort grattis! Han är så otroligt fin! <3
Detta är kanske en dum fråga, förlåt i så fall, men hur uttalar man Nikola? Som Nickola eller som Nikåla? :-)

Reply
A.

Kenza, I’ve been reading your blog for let’s say 7(?) years and I feel like I really know you. I don’t think you will even read this comment, but I have to say that: I’ve just read your last 3 posts and I’m sitting here and crying as hell. I’m so damn happy for you guys!!!!!!! Your story really moved me.. The day you posted a photo of your baby I was just sitting and suddenly a thought came to my mind: Maybe Kenza has already become a mother?!?!?! So I went on your account and right when I thought about it you posted a picture and I was like… wow. That’s a connection! I really wish you guys all the best things in the world because you are so normal, good people. You will be the best mom ever! You deserve that. Thank you for being you.

Reply
Marta

Men gulligare bebis får man leta efter 🥰 Stort grattis till er ♥️🎊🎈

Reply
Melis

Stort grattis finaste Kenza till eran lilla Nikola Moulay! Gud vad söt han är, och hans arabiska namn JAG DÖR vad fint <3 vet vad det betyder och det passar perfekt till er lilla skatt!

PS. Så fint att du ville ge honom ett arabiskt namn, din pappa måste vara så stolt över dig och vaka över dig <3 kram

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Haha ja han är en blandning av Aleks och Ali! Speciellt direkt när han kom ut, då såg jag bara Ali och min pappa.

Reply
Milou

Han är helt underbar Kenza!!! Så glad för er skull!! Och heja alla ofrivilligt barnlösa som kämpar på <3

Reply
Leonie

❤❤❤ congratulations to your nikola! Look at his lips and smile 😍😭 so beautiful!!

Reply
Annika

Herre, så söt han är!! Antar att jedo är lycklig nu över att även ha fått en sonson efter alla fina tjejer.

Reply
Elin

Så fin!! Är så nyfiken, kom han den dagen som mediumet!? sa till dig att han skulle komma? 🥰

Reply
Lisa Sevelin

Åh vilken fin kille, nu blir man verkligen sugen på en till .. kram på er ❤️

Reply
Emma

Så otroligt söt, grattis!

Om du vill, hade du kunnat skriva lite om din förlossning? Blev du igångsatt eller satte det igång själv osv 🙂

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Det kommer en ordentlig förlossningsberättelse i videoform sen, måste bara repa mig lite först <3

Reply
Sabrin

Inget illa menat nu, men man kan inte heta moulay i mellan namn. Det är inte ett namn.. d e liksom ett halvt namn, eller inte ens det. Det är lite liksom som man säger “sankt”. Man kan inte heta kenza sankt zoutein, eller jo kanske, men det blir jättekonstigt för det är “sankt” på arabiska.. åh ja venne hur ja ska förklara o ja menar absolut inget illa men det låter märkligt. Men självklart väljer du själv :) <3

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Du behöver inte förklara, vi vet precis vad det betyder och att det är en titel som ”Lord” som egentligen ska sitta före tilltalsnamnet. Men för oss är det ett namn, efter min bror, och nu har vi valt att göra såhär (vi tycker att det funkar finfint eftersom vi bor i Sverige och här blir det bara ett namn) och vi gillar det. :-)

Reply
Johanna

Alltså, namn är något väldigt personligt och så länge man inte döper ett barn till typ Bajskorv eller Mördaren så får man göra hur man vill. Flippa för att någon satt ett namn i ”fel” ordning känns inte så 2019..?

Kim kardashian kör verkligen sitt eget race med namn! Klaga på hennes North (eh det är ju ett väderstreck??), Chicago (eh det är en stad??) eller Saint (kan man va ett helgon??) istället! 😆 Grattis Kenza till din fina pojke, definitionen av GO! ❤️

Reply
Nikola

Congratulations to you and your family!!! I am so happy for you guys! ❤️❤️❤️

Fun fact: I am from Poland 🇵🇱 and my name is also Nikola! Beautiful name 😍 but here is name for a girl 😂

Reply
Emelie

Men alltså så himla, himla fin han är Kenza! Och verkligen en perfekt blandning av er båda vad jag kan se :) stort grattis till er! Kram

Reply
Sabrin

Asså moulay är inget namn.. det betyder typ “min herre” o då tänker man min herre vadå? Det liksom fattas man ska ha ett namn efter moulay för d e d som e självaste namnet och inte moulay. Annars om du tänker moulay subosic min herre subosic.. det låter jättekonstigt i en arabs öron. Asså åh vet inte hur jag ska förklara o menar verkligen verkligen inget illa. Men det låter lustigt att hade emellan o den kombinationen, i en arabs öron. Menar ingenting illa

Reply
Maroa

Tycker det var jättefint! Och tänk vad många svenska namn som låter konstigt för en arab och tvärtom 😊

Reply
Elin

Det är ett jättefint namn och sen om det uppfattas märkligt av araber spelar verkligen ingen roll. Tar åt mig något fruktansvärt av din kommentar eftersom jag är gift med en f.d. muslim och är van vid att min mans vänner alltid har åsikter om våran dotters namn, kläder och uppfostran. Det är som att de anser sig ha rätt till det eftersom allt vi gör enligt dem är fel. Tack och lov så är hon högt älskad av alla i hans familj som till och med säger att vi har gjort rätt (alla utom svärmor) eftersom hon är så “free spirited” och främlingar i Pakistan blir helt vilda av glädje när vår lilla skitunge tar kontakt med dem och säger sitt hjärtats mening. Så oavsett hur namnet är tänkt att användas så är det deras val, och sättet de använder namnet på gör den här lilla killen unik och han kommer att bära det med bravur. ♡

Reply
Asmaa

Jag förstår inte varför du drar in religion från ingenstans, hon sa i en arabs öron och inte en muslims!!! Och det du berättar om din man (f.d. Muslimska) mans familj är helt orelevant till det Sabrin skrev. Hon sa att det blir konstigt på arabiska that’s it! Visst får man döpa sina barn till vad man vill och hur man vill, men man får också ha en åsikt. Dessutom svarade Kenza henne

Reply
Soso

Herregud Elin låter som att du behöver skriva av dig om din dåliga erfarenhet från din f.d man. Men det är nog fel forum för det. Det finns folk från alla möjliga religoner, kulturer och länder som har åsikter om saker och ting och det du berättar är helt irrelevant. Dessutom är Kenza en offentlig person och folk kommer alltid ha åsikter. Så take a chill pill gumman

Mathilde

Jeg skjønner ikke helt greia med kommentaren din. Du sier du ikke mener noe ille med det, men sier samtidig at navnet hans er kjemperart? Kenza skriver i posten at de vet det egentlig skal være først, men de velger å ha det som mellomnavn. Hvorfor da kommentere sånn? Bare… la det gå.

Reply
Tereza

I’m melting! He is so cute! I see Aleks in him as well, he’s his full copy :)) Sending love, T.

Reply
Sabrin

Man kan inte heta moulay. Din bror heter väl ali? Marockaner kallar inte varandra för bara moulay det blir jättekonstigt. Självklart gör du som du vill :) <3

Reply
Nadia

Alltså världens sötaste bebis. Tycker Moulay blir hur gulligt som helst. Passar bra som mellannamn tycker jag som är marockan. Skulle inte förvåna mig om du startar en trend ❤️

Reply
LindaEd

Men herre… kanske dags att släppa det nu? :-) Naturligtvis är det upp till dem vad de vill döpa sin gosse till.

Kenza, jag har följt din blogg i flera år nu – faktum är att detta är den enda blogg som jag följer numera. Jag har sällan kommenterat men känner att jag vill skiva och önska er ett stort, stort grattis. Jag är rakt igenom rörd och tårögd – kanske hör det då till saken att jag egentligen inte är en “bebis-person” – trots att jag själv har tre (numera tonåringar) barn. Han är helt perfekt! /Linda

Reply
Ida

Men herregud ge dig. Du kommenterar samma sak i tre olika inlägg fast formulerar dig olika. Låt dem döpa sin son till vad de vill! De bor som sagt i Sverige och för mig som svensk låter mellannamnet som ett vanligt namn och så kommer det tas emot av dem flesta, förutom såna som dig då.

Reply
June Marie

Gratulerer så mye til dere begge! Glad på deres vegne <3 nydelig liten gutt dere har, kos dere som en familie! Klem til dere alle.

Reply
Sabrin

Vet du, ja tycker att du har blivit riktigt dryg på senaste tid. Ja skrev flera gånger att jag ej menade något illa, får jätte dryga svar. Ok ha ett lustigt namn till din son då fan förlorar jag på det? Din attityd har blivit så äcklig på senaste tid.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Om jag lät dryg så ber jag om ursäkt, det var inte min mening. Tycker däremot inte om din ton i kommentarerna nu så jag säger tack och hej och så återgår jag till min lilla Bertil sankt Mohammed :-)

Reply
Emma

Men lägg av Sabrin! Det är ett fint namn som passar alldeles utmärkt. Grattis till underverket Kenza!

Reply
Jenni

Sabrin, vad är ditt problem? Det är inte normalt att skriva 4 gånger samma inlägg, såklart det uppfattas tjatigt och trist, specielt med den översittar-läxa upp tonen som du hade.

Grattis Kenza – fint namn till en fin pojke <3

Reply
Rebecca

Att saga “jag menar inget illa”, eller “inte for att lata..” ar precis vad du kommer gora. Gora illa och lata dum! Kenza va inte alls dryg i sin kommentar och har till och med nu bett om ursakt ifall hon lat dryg. Varfor Maste du saga din asikt om nagons annans val. Hon kommer ju inte att andra det (vilket du sakert forstar) sa varfor ens saga nagot. Vad far du ut av det? Du behover inte halla med saklart, men hall bara mun.
Bara helt onodig, och det sprids negativitet.
Vi maste sluta med negativitet och bara pusha varandra.
Har man inget bra eller positivt att saga, sag inget da.
Tack for mig.

Reply
Anananas

Well… I know as parents we always think that our baby is the most beautiful in the world. But I have to admit that your son is one of the most beautiful newborn I’ve ever seen ! So cute ! And such a pretty name too.

Congratulations Kenza and Aleks !

Reply
Sabrin

Kanske ska kalla min son bertil sankt mohammed jag med sen vara uppkäftig när nån försöker tilltala mej på bra sätt

Reply
Sofie

Stort grattis Kenza, han är såå fin :) fick min dotter i slutet av maj, har varit så kul att följa din graviditet, vi hade bf med bara 3 dagars skillnad :)

Reply
Luisa

Oh my god how cute is he?! And the name is so beautiful! You couldn’t have picked a better and more fitting name for him! Congrats and enjoy the family time :)

Reply
Sabrin

Ja men i o med att du svarar me sån attityd så kan man lika gärna säga det till dig rakt på sak att det låter lustigt, man fnissar. Inte för att man menar illa men try reading prins longbottom utan att fnissa??? Kan man arabiska så låter d jättelustigt, u should know. Ja förlorar ju fan inget på va han heter det angår inte mig på något sätt ja försökte förklara något för dig påsett bra sätt men du ville inte lyssna alls o var otrevlig. Du talar inte arabiska du kanske inte fattar att d låter lite cray Tänkte jag men du asdryg. Usch ångrar att ja ens kommentera

Reply
Hanna

Sabrin – Så du vill att hon ändrar sin sons namn så att du inte ska fnissa och för att ”araber” tycker det är konstigt? Hon svarade trevligt första gångerna du påpekade det men sen kanske det räckte att få höra din åsikt när du skrivit den för en femte gång!
Den enda som är dryg är du. Tror du någon bryr sig om att araber eller du kan uppfatta namnet som konstigt?
Nej ingen jävel bryr sig! Gå vidare nu och sluta bry dig om hans namn.
Urgullig pojke Kenza! Vackert namn! Stooort grattis till familjen :)

Reply
Soso

Varför måste alla som följer Kenza känna att dem måste vara hennes advokater. Hon kan tala för sig själv och har svarat Sabrin så för hoppar du på henne. Och varför nämner du araber som något nedlåtande?

Reply
Jonna

Han är så himla fin!!! Tycker det är så roligt att följa dig och speciellt nu under din graviditet. Jag är beräknad om en månad och jag blir så peppad på min förlossning och att få möta min bebis efter att ha läst alla dina fina och känsliga inlägg och sett dina vackra bilder. Ska bli roligt att fortsätta följa dig i din vardag med en bebis!!! GRATTIS TILL HELA FAMILJEN! <3

Reply
Sabrin

Självklart kan man ha ett arabsikt mellannamn utan att det låter tokigt, men greje e moulay är inget namn. Att du tar en benämning som min herre o säger ”det är inte namn för oss” är lite konstigt. För folk som läser det o förstår vad det betyder kommer inte tänka men det är ett namn för dem. Din son kommer få höra ”vilket märkligt namn du har”. O ja säger ju det för dig o inte rör mig. Nästa gång kan du svara på ett bättre sätt bara för att någon försöker fpörklara något för dig så betyder det inte att jag menar något illa, speciellt när jag tilltalar dej på bra sätt det minsta du kan göra att svara på bra sätt tillbaka

Reply
Emma

“Nästa gång kan du svara på ett bättre sätt” – nästa gång kan väl DU göra oss alla en tjänst Sabrin och låta bli att kommentera. Helt sjukt att du går igång och anklagar Kenza för att vara “dryg” när det är du som är fruktansvärt otrevlig och nedlåtande i alla dina kommentarer. Spelar ingen roll att du säger att “du inte menade något illa”, alla dina kommentarer säger tvärtom.

Reply
Nadine

Öppenbarligen så har du väldigt svårt att läsa Kenzas svar till dig, och du är ju också den enda som stört dig på detta, är inte det lite konstigt? Fnissar lite nu att du inte riktigt förstår att hon har lagt ner tid på att tillochmed svara, det är inte otrevligt! Det som är otrevligt är dina störande kommentarer!!! Mashallah vilken vacker son, önskar er all lycka och välgång Kenza & alex

Reply
Lene

I Sverige är det ett namn nu, du får skäppa det.
Man kan heta Prince och det är en titel det också. Nu vill ju Kenza ha det som ett namn och då får du acceptera det och ge dig. Gulligt namn tycker jag!

Reply
Li

Men jisses du Sabrin bara släpp det!! Kenza har ju förklarat varför de valt de namnet, inte sunt bli så upprörd över vad andra väljer för mellannamn. Att hon ens orkade vara trevlig efter allt ditt tjat å gnäll… beundrar det

Reply
Sabrin Hassan

Det blir automatiskt att man sätter fast molay med subosic så d blir molay subosic och Prins, min herre, my lord osv är väldigt fina ord men om du kombinerar en av de orden med ett annorlunda namn( speciellt på annat språk också) så kan d låta märkligt o lite “ironiskt” att man ba haha va? Ja tror att du repeterat hans namn så många ggr att det låter naturligt o fint i dina öron, men någon annan som läser namnet för första ggn o förstår va moulay betyder kommer ej ha den reaktionen. Ja tycker han e jättesöt o du fåt självklart kalla han precis som du vill men svara inte mig me attityd när ja säger något me god ton för att hjälpa med dig

Reply
M

Sabrin: tror du virkelig har lest Kenza sitt svar med en helt annen tone i hodet ditt. Nå må du seriøst roe deg ned. Du kommenterer det samme gang på gang og du er virkelig frekk til tider. La det gå!

Reply
Rebecca

Får en tår i ögat varje gång du uppdaterar här eller på insta. Självklart är det en Nikola! Jag har försökt gissa för mig själv vad det blir för namn, men det kändes klockrent! <3

Grattis till världens finaste pojk!!

Reply
Sara

Så fin han är och fina namn!
Min son föddes 6/6 och ska har fått namnen Oliver Jason Kenji Åbrodd .
Kenji betyder frisk andra son på japanska vilket passade bra då han kom ut i raket fart och frisk som nötkärna . :D
Kolla gärna in min instagram @persssonssara

Reply
Elin

Till Sabrin: det är ju du som gång på gång ifrågasätter valet av namn till deras son? Hur gör det Kenza till den dryga? Tycker inte hon svarar otrevligt på något sätt utan helt enkelt hur de resonerat kring deras val. Något hon inte behöver stå till svars för på något sätt.

Reply
Anna

Ögonen är väldigt lik din bror då mensr jag när han han blundar haha
Näsan så din näsa o läpparna.

Stort grattis! Det är bara så små en kort tid och en tanke är att vid tufffa perioder, mkt vakna nätter etc tänk attt det är en kort tid det blir bättre.

Reply
Andrea

Underbart! Så himla vacker, sjukt vad lik han är Aleks när han ler (att han redan ler liksom 😍😍😍).
STOR kram till hela lilla familjen 💞

Reply
sabrin

Du stoppar in ett binde ord mitt i barnets namn utan att binda till något som om d vore en analfabet som döpt ungen, men tur att du kan svara me attityd ialf när man talar till dig som medmänniska

Reply
Mattis

Men för fan, ge dig nu din fjant.

Stort grattis till er Kenza, han är perfekt!!

Reply
Millie

Konstigare saker har hänt i världen. Ord och dess betydelser förnyas jämt. Nu har Kenza & Aleks valt detta, sluta vara en sån dinosaurie i ditt tankesätt. Jättefint namn! Gissade på Nikola från början <3!

Reply
Miss T

Sabrin du är fan inte frisk i huvudet. jag lovar d är nästan så att ju mer folk svarar dig ju mer luft får du! BRY DIG INTE OM VAD ANDRA VÄLJER O DÖPA SINA BARN TILL! döp du din skit unge till vad du vill i framtiden!!!

gud va du verkar avundsjuk o inte vet hur du ska få ut din avundsjuka, att du väljer o hacka på namnet! jag är arab och jag vet exakt vad du menar men inte faaaaaaan är det värt 10000 förklaringar som om hon inte redan VET va namnet betyder!
Kenza gör dig själv en tjänst o blocka sabrin från att kunna kommentera !

Reply
Safiyya

Omg. Ge upp. Hur orkar du?

Grattis Kenza <3 Följt dig sen du var typ 17 år. Absolut den finaste offentliga personen ever.

Reply
Sofia

Tips till Sabrin: om du ångrar att du ens kommenterade – fortsätt inte kommentera. Om du dessutom inser att andras namnval inte rör dig – FORTSÄTT INTE KOMMENTERA. Herregud.

Reply
Alexandra

Men gud vad obehaglig du är Sabrine.. nu får du lägga ner. Vi bor i SVERIGE! Här är det Ingen förutom du som vet eller bryr sig vad namnet egentligen betyder!🤯

Reply
Emelie

Men snälla människa, de vet ju vad det betyder och har valt det oavsett, – Hur är detta (fortf(!)) Ditt (eller Ett) problem??

Reply
U

Du har ganska mycket attityd själv, jag tror att hela kommentarsfältet har fattat att du tycker kombinationen är lustig, vi är inte dumma. Kenza har har redan förklarat att hon valt det som mellannamn efter sin bror trots att kombinationen blev fel. Namnet är jättefint :)

Reply
Anna

Men skaffa dig ett jävla liv och lägg inte ner så mycket tid på vad två personer väljer att döpa sitt barn till. Du behöver inte fortsätta förklara, ingen som bryr sig.

Reply
Amanda

Men alltså gud så söt han är!! Bedårande. Äskar att man ser tydligt att han har dina bryn haha
Stort grattis, väldigt vackert namn också

Reply
Mixo

Sabrin, släpp det. Om du kunde läsa och förstå (på tal om analfabet) så står det ju redan i inlägget att hon vet att Moulay egentligen inte ska användas så. Plus att det andra namnet används väldigt sällan i Sverige och när det används kommer en majoritet av alla som hör det endast att uppfatta det som ett namn som vilket som helst. Om det är någon som har dålig ton och “attityd” här är det du.

Reply
Fatima

For et vakkert navn! Moulay funker kjempe fint som mellomnavn. Blir som herr subosic og det låter fint! 😊 elsket det fulle navnet

Hilsen en marokkaner

Reply
Maddi

Till Sabrin

Herregud vad vill du att Kenza ska göra? Åka raka vägen till skatteverket och ändra namn så att det passar dig? Kenza har på ett trevligt sätt förklarat hur hon och Aleks resonerat kring namnet, respektera deras val. Att fnissa och göra sig rolig över namn säger mer om dig. En tumregel: känner du behovet att skriva “menar inget illa” eller “inte för att vara taskig”, så menar du illa eller är taskig. Släpp det nu.

Reply
Fatima

Hahah Sabrin!!! Du har FASTNAT!!! Släpp det!! Sabrin betyder bajsfläck på mitt språk, vafan ska du bry dig om det? Du lever inte i mitt land och påverkas inte av det.

Reply
E

Bajsfläck! 🤣 Det här var det roligaste jag läst på länge, skrattade så att jag tjöt och nästan väckte min egen bebis. Helt rätt svar på tal!

Reply
Josefin

STORT GRATTIS till eran underbara lilla skatt!! En sådan liten goding, så himla söt! Måste också få säga att första kortet på dig och lillen när du just fått honom på ditt bröst är bland det vackraste jag sett. Essence of life liksom. Din blick, den totala lyckan och nästan smärtsamt starka kärleken. En mors kärlek till sitt barn. Den säger allt och den är på riktigt en av de vackraste bilderna jag sett någonsin, borde typ ställas ut eller nåt. Blir så sugen på en till liten bebbe nu! All lycka till er!

Och till Sabrin: du går över gränsen, låt en nybliven mamma vara i den känsliga tid hon befinner sig i. Du har sagt vad du tycker nu och det räcker, visa lite respekt!

Reply
Angelika

He’s crazy pretty! Congratulations! ❤️ My sister’s name is Nikola and until yesterday I had no idea that it’s also boy’s name! It’s so pretty!

Reply
Lollo

Men Herregud SABRIN! Vet inte hur
Många ggr du kommenterat Kenza ang hennes namn val. Vi har nog alla förstått att du inte tycker de låter OK i dina öron, men vem bryr sig, det är deras son! Räcker dessutom med en kommentar
Ens det! Ingen som bryr sig om vad dina barn heter ?!?! Ditt namn är på mitt språk är en tablett, om du vill veta, som i mina öron låter helt galet!

GRATTIS Kenza till den underbara gossen, liknar dig tycker jag ❤️ Och super fint namn dessutom!

Reply
Nathalie

Han är så fin och namnet tycker jag är perfekt! Ni har gjort er egen touch på det hela. Jag ser upp till dig som orkar vara trevlig mot människor som Sabrin. Du var inte dryg alls. Njut nu och skippa all sådan här skit. Önskar er all lycka framöver <3

Reply
Julia

Sabrin; herregud, det är ju du som varit jätteotrevlig rakt igenom, Kenzas första svar var ju ju trevligt som helst och hon förklarade hur de tänkte (vilket hon även gjorde i själva inlägget, om du läst det ordentligt), sen bara fortsätter du om och om igen, vad är ditt problem, jisses..

Reply
Julia

Ingen direkt chock att du och Aleks får världens sötaste unge, han är helt underbar! GRATTIS! :D

Reply
Mereyam goda

Omg ….soo adorable and so insane I have been following you almost 10 years…..wish you all the best in your new journey with your family….bless your new family member and all of you.

Reply
Freja

Han är så fin!!! 😍 Detta är så mäktigt. Har följt dig sedan du startade bloggen ungefär (2007) och det har varit så fantastiskt att följa din lilla resa. Blev tårögd när jag läste det här inlägget. Så himla glad för din och Aleks skull, ni är så sjukt värda detta ❤️

Reply
Hannah

Ååååh vilken goding! Så fin! Det har varit fantastiskt att få följa er resa, särskilt då vi har en liknande historia. Efter två års kämpande fick vi igår se ett litet hjärta slå i vecka 8 <3

Reply
Annika

Världens största och varmaste grattis!! Han är ljuvlig<3 och Nikola passar honom helt perfekt!

Reply
Jeanette

Vad fint att höra namnet och få veta historian bakom hur ni valde det.

Vi hade det väldigt snarlikt med vårt första barn. Vi hade gjort IVF och precis gjort ett tidigt ultraljud i vecka 8 ungefär, där vi fått se ett fint pickande hjärta. Vi ville ha ett arbetsnamn, men från ingenstans dök namnet Nelson upp från min sambo, och vi båda fastnade för det. Vi började kalla honom för Nelson redan då, och på rutinultraljudet visade det sig att det var en pojke så vi behövde inte tänka om :) Vi funderade på andra namn också men Nelson kändes oslagbart, och det är det han heter nu.

Reply
Emma

Förstår exakt hur ni menar. Redan efter första positiva testet visste jag att det var en tjej och att hon var en Freja. Funderade på Clara och Audrey men Freja kändes givet och det är det verkligen! Även min doktor kallar henne Goddess Freja då han vet historien bakom namnet. Passar henne verkligen (men ibland som 3 åring verkar hon lite väl medveten om att hon är döpt efter en mycket stark gudinna….)

Reply
Sofia

Grattis Kenza och Aleks 💐. Välkommen till världen lilla Nikola 💕.

Tycker ni valt mycket fina namn som speglar era ursprung.

Till er, eller kanske snarare dig, då det verkar vara en person som fått för mycket sol eller något, vill jag bara säga att visa lite respekt och artighet. Som nybakad mamma är man oftast lite osäker så släpp det kritiska. I slutändan är det inte du som bär namnet eller hur?

Sköt om er nu alla tre och ha en riktigt skön midsommar 🌸🇸🇪

Reply
Klara

Hej Kenza,
Vilket vackert namn, kul med något annorlunda!! Spelar ingen roll vad det betyder för någon annan, människan med namnet ger det sin mening :) Jag har läst din blogg och på något vis “följt ditt liv”i någon grad sedan du var runt 17 om jag inte minns fel. Så på något konstigt vis känns det som att man har växt upp med dig och som att du varit en vän genom svåra och ensamma tider när jag också växte upp i Sverige. Just att du är en sådan stark kvinna och positiv inspiration har varit så upplyftande för mig. Och jag tror det är just därför jag kan känna den ärligt uppriktigt djupa glädjen jag gör för dig nu och ditt nya kapitel, trots en människa jag aldrig träffat. Men att få se dig utvecklas och hur allt manifesterats för dig, det liv du skapat för dig själv har varit fantastiskt!

Tror att jag aldrig har kommenterat innan, men kände nu att jag verkligen ville dela hur SJUKT varm det gör mig i hjärtat att få se dig med din vackra familj, och jag skickar så mycket kärlek och ljus till er jag bara kan! Grattis till den vackra varelsen, det mirakel som kommit till er. Det är så fint och upplyftande att få se en själ sååå välkomnad, älskad och uppskattad av sina föräldrar, precis som vi alla förtjänar när vi kommer till världen. Det som vi alla kanske inte haft men önskat och därför ännu bättre förstår värdet och kan ge vår familj, våra barn en ännu djupare kärlek och omtanke, tack vare allt vi gått igenom. Med den glädjen man ser hos dig och din man är jag säker på att ni är och kommer vara fantastiska föräldrar. Jag önskar er livslång lycka, frid och hälsa. Stor kram!! :)

Reply
Frida

Gulligt namn:) och han är hur söt som helst. Kul att ni väljer namn efter era ursprung och inte bara något engelskt klingande namn. Inget illa menat till någon;)

Reply
rebecca

Alltså Kenza jag tror inte du förstår vad glad jag är för eran skull!!! Har följt dig i 11 år nu och det känns verkligen som att en nära vän har fått barn. Önskar er all lycka <3

Reply
Ellen

Så vacker! Han kommer nog bli riktigt stilig! Vi väntar på att få en bebis också fast inte riktigt på samma sätt. Har en 3-åring. Barn och djur är livet!!

Reply
Malin

Grattis till en superfin kille!! 😍
Men ang namn: de flesta namn, även svenska, har ju i ursprunget betytt något – inte f*n funderar vi på det idag?! Malin är tex ett version av namnet Magdalena som i sin tur betyder ”kvinna från Magdala” och härstammar från hebreiskan. Nån som tror att alla Malin/Magdalena är från Magdala eller?! Nej min mamma tyckte bara att Malin var ett fint namn, utan några djupare funderingar.
Kör på! Sjukt fin kille med fina namn!!

Reply
Tarta

Så himla vacker pojke! Och namnet är riktigt, riktigt fint! Stort grattis till er!

Reply
Masha

Beautiful boy, beautiful name!!! I feel so happy for both of you, even though my hubby and I don’t have kids so far. Congratulations!!! What a wonderful time, what a happy time to welcome this handsome little boy into our world:). Wish health to all of you💚

Reply
Filippa

Heeelt ljuvlig, stort stort grattis till er!! Så fina namn. Fantastiskt känsla att få bli förälder när man inte vet om det nånsin kommer hända. Vi var i liknande sits som er men nu ligger vår lilla skatt på 1,5 år och sover sött ♥️

Reply
Tina

He‘s a real cutie! I like the name as well, but think it‘s a bit weird since in most countries it is a female name – coming from the Latin heritage every name ending with an „a“ is female.

Reply
J

Tina this is not true at all, for example in Italy with a lot of masculin names ends with -a or -e which might be considered female names elsewhere in the world
Andrea and Nicola (are very common and beautiful names) and other names like Mattia, Gabriele, Michele and Elia. So I cant seem to understand why is so wierd for you? :*

STORT grattis Kenza helt fantastiskt <3<3<3

Reply
Patrycja

Hi Kenza! The baby is cute, I love the first photo especially! As mentioned earlier, Nikola is a girl’s name in Poland but honestly I prefer ‘Nicole’ as the ‘female’ version of it. Nikola does sounds like Mikołaj, a male’s name here. Anyway, congrats once again!

Reply
Maja

Underbart namn, blev själv mamma i oktober och vi döpte honom också till Nikola 💙sååå nöjda!!

Reply
Tamara

Congratulations, Kenza&Aleks! He is such a beautiful boy!
Nikola is one of the most beautiful Serbian male names and the meaning of that name is “the one who wins, winner” 😍

Reply
Josefine

Åh så himla fin han är! Så härligt att vi läsare får se honom, förstår att det måste vara svårt att veta hur mycket man ska dela med sig av i sociala medier. Har följt dig så länge och är verkligen genuint glad för er skull, trots att jag inte känner er 🙂 Stort grattis till er fina son 💕

Reply
Jennifer

Jag är så glad för er skull! Kämpar med ofrivillig barnlöshet och blir varm i hela kroppen av att se ert mirakel och er lycka. Önskar er allt gott!!
Kramar

Reply
ML

Har alltid velat att min son ska heta Nikolaj! Lite likt! Nikola är så fint! Bra val!

Reply
Em

Sjukt söt och sjukt fina namn!! Stort grattis till er! 😊 måste säga att det är så sjukt kul att följa dig Kenza. Det märks att du tar hand om dina läsare. Du är en frisk fläkt i en annars väldigt tråkig sociala medier-värld, hejja dig o njut fullt ut av bebistiden, min minsta är 3 månader nu 😍kram!

Reply
Beate

Hi, so happy for you two, correction – three. :) wish all the best!!

It would be very interesting, if you could post Alexes photo , the forst ones, to see the similarities.

Reply
Sandra

Gullegryn! Så häftigt med så mkt hår redan! Eller det är kanske vanligt? :o
Vilket vackert namn ni har valt, kul att höra hur er process kring väljandet gick!
Grattis igen <3

Reply
Kim

Niklas är ett jättefint namn även om jag är lite besviken att han inte heter Bebor.
Stort grattis!

Reply
Karolina

“Nikola” suits him so well 😍 He is so sweet and beautiful – and he looks like Aleks! Wish you the best Kenza!!! Lots of Love ❤️

Reply
Trebarnsmamma

Alla bebisar är söta men ni har verkligen fått en som är extrafin! Fantastiskt gullig!

Väldigt fint namn! Till er (dig?) som kritiserar: Man kritiserar ALDRIG föräldrars val av babynamn. De har såklart valt det finaste de vet. Barnet kommer heta så, oavsett vad andra säger. Att säga att ett namn är konstigt är bara oartigt.

Reply
Lisa

Hahahahaha Fatimas kommentar… Bajsfläck. Jag dog. Jag är själv svensk och är tillsammans med en arab och tänkte att “åååh äntligen har jag hittat ett potentiellt namn om jag får en son i framtiden”, för jag tyckte att namnet var SÅ fint. Googlade namnet och det verkar ju vara en hel del som heter Moulay utan problem. Alla namn har ju en betydelse i grunden och om det är NÅGON som ska vara en herre eller lord så är det ju ert lilla mirakel. Varför i hela friden skulle det vara konstigt när många araber döper sina barn efter tex profeter? Tycker det är samma sak.

Reply
Zeta

Din son har 1 arabiskt och 1 serbiskt namn, men inget svenskt namn som hyllar ditt ursprung på din mammas mammas sida… inte okej.

Du är svensk, född i Sverige av en svenska, uppvuxen i Sverige, har svenska som modersmål; varför så mycket fokus på det (främst) serbiska och arabiska jämt och ständigt?!

Reply
K

Det är visst okey. Eftersom Kenza och Alec valt detta. Det är deras son, deras förstfödda barn. Även om de valt att ge pojken ett finsk förnamn, tio asiatiska mellannamn samt ett franskt efternamn vore det okey. Eftersom det är deras barn. Ingen annans.

Reply
Cicci

Grattis Kenza! Tycker det är jättefint namn. Dog av skratt mär jag läste alla kommentarer från Sabrin 😂 Strunta i sådana.

Reply
Sam

Sorry but in every picture and Instagram story he has his tongue protruding. Please get this checked…

Reply
Kajsa

Åt Nikola:

Junibarn

Du föddes vid suset av björkar
i juni när sommaren log.
Där ute spelade vinden
en visa för blommor och skog.
Doften av vita konvaljer,
smög runt kring din vagga den natt
du junibarn föddes till världen
som fylldes av solsken och skratt.
Jag önskar din levnad fick vara
så ljus som en försommardag,
en vandring på mjuka stigar,
du junibarn – önskar jag.

Av: Alva Möllerström

Reply
Dina

Helt rätt. Håller med dig. Det är inte rätt följd i namnen. Blir så trött på – Men det passar oss. – Vi tycker det funkar.
Man ba ok “Kristina Heliga Hansson”

Reply
Maia

Är det inte helt OTROLIGT att det var din kropp som tillverkade den här nya människan?! Har varit mamma i två år nu och kan fortfarande inte fatta att det var just så det hände…. :O

Reply
Sofia

Stort grattis fina Kenza!!

Jag lyssnade på er podd om din förlossning och vill bara säga tack för att du delade med dig! Kändes som det var min förlossning du berättade om. Även om det är tråkigt höra någon som upplevt samma maktlöshet och smärta så är det lite befriande att höra att man inte är ensam om att ha upplevt förlossningen såhär. Krystade nästan 2h, vidrigaste jag upplevt. Detta var också en igångsättning men 15 dagar över tiden. Vill bara du ska veta du inte är ensam om att känna såhär. Jag kände mig ensam, många verkar ha snabba utdrivningsfaser och enkla förlossningar. STORT grattis till finaste killen och till livets största prestation från din sida ❤️❤️❤️

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*