• header

MY PREGNANCY BELLY

A little miracle growing inside <3

Åh vad jag saknar min mage!! Och vad glad jag är över att jag fotade den såhär, nästan från första början. Alla bilder är tagna i slutet av respektive vecka, förutom vecka 42-bilden som togs samma dag vi åkte in till förlossningen. Wow vad stor och tung den var då, även om jag inte riktigt kan förstå hur den här stora killen fick plats? Och det är så svårt att förstå att det var just han som låg där i. Känns mer som att magen var en sak, och så tog någon magen ifrån mig och gav mig en bebis från något annat håll… Haha.

Tack kära kropp för att du orkade skapa och bära min son! Jag kommer aldrig tänka en enda dålig tanke om min kropp igen för JÄKLAR vad den är stark! Den kanske aldrig kommer se exakt likadan ut igen men det är jag helt okej med, för den har gett mig något jag inte riktigt vågade drömma om. Världens finaste lilla Nikola. ♥

PS. Skulle vilja slänga in ett litet “vad var det jag sa” till er som var taskiga och påstod att jag gick på diet och svalt min bebis för att jag inte gick upp så mycket i vikt (gick upp totalt 9 kg), som sa att jag skulle föda alldeles för tidigt pga det och att något skulle vara fel osv. Precis som jag misstänkte så gick allt jag stoppade i mig till honom för han kom ut STOR & stark. Med det sagt, allas graviditeter är olika och det är aldrig okej att försöka få någon att må dåligt. Som gravid kanske man redan är väldigt känslig och orolig (jag var det!) och då är det extra jobbigt att få höra sånt.

// Oh I miss my belly so much!! And I’m so happy that I took these pictures, almost from the very beginning. All the photos are taken in the end of the week, except the week 42 photo that I took the same day we went to the hospital. Wow it was so heavy and big then, still I can’t understand how this big guy could fit in there? And it’s so hard to understand that it was him in there. I would say it feels more like my bump was one thing, and then someone took it from me and gave me a baby from somewhere else… Haha.

Thank you body for being able to create and carry my son! I will never ever think one bad thought about my body again because WOW it’s so strong! It might never look exactly the same again but I am completely fine with that, because it has given me something I didn’t really dared to dream about. The most beautiful little Nikola. ♥

PS. I would like to throw in a little “told you so” to you who were mean and claimed that I was on a diet and was starving my baby because I didn’t gain much weight (I gained a total of 9 kilos), who said I would give birth way too early because of that and that something would be wrong etc. Just like I suspected, everything I ate went straight to him because he came out BIG & strong. With that said, all pregnancies are different and it is never okey to try to make someone feel bad. As pregnant you might already be very sensitive and worried (I was!) and then it’s extra hard to hear those stuff. 

 

6

238 Comments

Malin

Åh vad fina bilder! 😍

Exakt – du fick din revansch efter alla de kommentarerna! 💕 men även jag som ”bara” gick upp 8kg och hade BF i februari och fick höra ”är du säker på att den inte är beräknad till april, så liten som din mage är”. Jag blev jättestressad över att något var fel. Man ska inte kommentera andras gravidkroppar, eller kroppar för den delen!

Reply
Emma

4,2 är inte stort! Borde inte kritisera men Lite smått irriterande att du lägger så stor vikt vid det! Min dotter vägde 4190 alltså större än honom och jag tyckte inte hon var stor, 0,5 kg hit eller dit spelar ingen roll! Han ör liten! Njut av att han är liten, för han kommer inte bli mindre och har ni lyckan att få en till blir den säkert ännu större 😉

Reply
Annan Emma

Men 4,2 är väl större än 4,1?

Min barnmorska säger att allt över 3500 räknas i deras ögon som större barn. Jag går på tilväxt ul och då är det okej att bebisen är upp till 22 procent större.

Reply
Matilda

Med tanke på att genomsnittet för pojkar är 3,6kg så är 4,2 ganska stort.

Du är så fin Kenza, GRYMT bra jobbat. Kvinnokroppen är fantastisk!

Reply
Ida

Du är bäst Kenza! ♡ Och den där bittra människan som bara måste kommentera att “han är inte stor”? Seriöst. Varföf lägger du så stor vikt vid att skriva det? Hon skrev just att nångång kan man väl bara acceptera att andra ser saker på olika vis och ingen graviditet är den samma. Men ändå så måste man bara kommentera det.. suck. Du är vacker i vilket fall som helst, och för mig är det stor om vi nu ska hålla på jämföra.

Reply
Veronica

Om det hon säger irriterar dig varför läsa? ALLT är individuellt och bara för att du tycker en annan sak så behöver inte alla hålla med och det behöver nödvändigtvis inte vara fakta! Precis som du själv säger, du bör inte kritisera!

Reply
Denise

4190g är inte större än 4200g ;)
Normalvikten ligger runt 3500g så visst är han större än det ”normala”. Så länge han är frisk och kry spelar det andra ingen roll…

Reply
Lk

Emma. 4,2 er større enn 4190. 4,2 er 4200. Og det er ikke 0,5 kg i differanse.. Og det er en stor fin bebis Kenza har fått. Men det er ingen konkurranse..det viktigeste er at bebis er frisk..min dotter var 4550 og 54cm.. Stor, fin og frisk

Reply
Pim

4200 är väl större än 4190, vad det nu spelar för roll (det var du som tog upp det)?! 😂

Reply
J

Nej, han räknas han väl egentligen inte som en ”stor” bebis, då man säger det om bebisar över 4500 g, men visst väger han över snittet. Detta är ju dock inte så konstigt eftersom han också är längre än genomsnittet. Båda mina små har haft en huvudomkrets på 38.5 cm och det var heller ingen som sa att detta var överdrivet stort men såklart lite över snittet. Fin är han oavsett ☺️

Reply
Sara

”Borde inte kritisera”.. gör inte det då? Bara onödig och negativ kommentar! ”Standardvikt” för en pojke är 3,6.. så då är det fasen okej att säga att 4,2 är stort! Om du tycker saker hon säger är irriterande = sluta läs bloggen!!

Reply
Elina

Fast jo 4,2 räknas som stort. Är själv gravid och på ultraljudet som jag va på nyligen så beräknade dem vikten på min bebis till runt 4-4,3 och läkaren sa ordagrant ”att det är en ganska stor och livlig krabat därinne”. Barn som väger över 4 kg vid födseln räknas som stora, absolut inte onormalt stora utan helt enkelt bara stora. Så du har faktiskt fel :)

Reply
Hanna

Borde inte kritisera men kan ändå inte låta bli? Du upplever en vikt som liten och någon annan upplever samma vilt som stor. Snälla låt det bara vara så och håll dina åsikter för dig själv.

Reply
Carro

Fyfan vilken jävla vidrig kommentar , på alla jävla plan . trycka till lite på vikten o en sista stöt på att “har ni lyckan att få en till” usch på dig !

Reply
Anna

Men va är de här för onödig jävla kommentar? Wow din bebis va större, är de de du vill säga? Klart 4,2 är stort om du jämför med en bebis som väger 3,2? Kan vi inte bara fokusera på att nikola föddes frisk och välmående istället för om Kenza väljer att kalla honom stor?

Reply
Sara

4,2 är större är medelsnittet för en nyfödd och det är garanterat det hon jämför med. Medelsnittet för en nyfödd är 3,6kg

På mina barn skiljde det 500gram vid födseln och det var ganska stor skillnad i storlek på dem!

Reply
Rebecca

Jo, 4,2 är stort. Över 4 kg räknas som stort och risken för plexusskada ökar.

Reply
Julia

Jag fascineras över folk som känner sånt starkt behov för att bikta sig. Nu vill jag haka på!
En nyfödd brukar normalt väga mellan 2500-4500g och medelvärdet för födelsevikt i Sverige ligger på ca 3500g. Därmed är en bebis på 4,2kg absolut större än vanligt rent statistiskt sett, nämligen hela 20% större än genomsnittet!

Jag borde inte kritisera men,
Av Kenzas text tycker jag det är tydligt att ständig kritik av hur hon hanterar sin graviditet har varit jobbigt, oroväckande etc. Är det då verkligen så viktigt att vräka ur sig ytterligare kritiska, nedlåtande kommentarer bara för att det går att göra det? Denna fråga går till alla er som gör så: kan ni inte bara låta bli att dela med er ibland? Typ när det kanske inte är så snällt och samtidigt inte är varken konstruktivt eller behjälpligt på något sätt, då kanske man bara kan låta sin åsikt vara en förbigående tanke? eller dela den med din vän, vad vet jag, men måste man berätta för den man har åsikten om. Har ni inget filter? Ja ni vet, inte ett sådant som får en att se snyggare ut på senap utan ett filter för att sålla innan tanke blir till ord. Eller handling.
Värst av allt är att det är kvinnor som gör detta mot varann. I alla skeden, men speciellt när det kommer till extra personliga saker som graviditet t ex. Kan vi inte bara vara visa respekt för varann och acceptera att vi alla är olika? Det är väl riktigt jävla bra att det är så!

Sprid mer kärlek, tycker jag. Uppmuntra, motivera, peppa varann. Det finns gott om anledningar för var och en att må dåligt i utan att vi behöver skapa fler för varandra.

Det var lite skönt att bikta sig, nu förstår jag varför folk gör det.

Men allvarligt. Det är okej att tycka i tystnad i bland. <3

Reply
Lovis

Faaaaast 4,2 är större än 4190 om vi ska vara noga.. och 0,5kg är ganska stor skillnad på en liten bebis! Tror du missar lite i vad Kenza faktiskt vill poängtera gällande Ns födelsevikt…
Hela din kommentar är bara … dum?!

Reply
Tvåbarnsmamman

Förlåt men 4,2 är visst stort jämfört med medelvikten på alla bebisar som föds. En bra riktvikt (?) är 3,6kg på bebisar då bebisar tappar vikt i början. Men det finns bebisar som väger under 3kg och blir ändå stora och starka sen.

Oavsett så är det viktigaste att barnen är friska och att förlossningen sker utan komplikationer.

Tycker att folk ska sluta ge massa pikar till Kenza och ge pepp och stöd istället. Om hon har gått upp 9kg totalt varav barnet vägde ca 4,2 så är det skitbra för hennes del! Det blir inte mkt vikt att tappa.

Reply
Jennifer

Fast Emma, jo, över 4kg anses stort (absolut inte onormalt eller så, men över medel). Kenza menar ju inte att han var en bjässe (som en 5-kilos bebis tex), mer att han inte var en pyttebebis (många föds ju kring 3kg och 1kg på en bebis gör ju STOR skillnad).

Reply
Ama

Håller med! Under 5kg räknas som ”normal. Att föda en bebis på 4,2 kg är inget otroligt eller ovanligt.. Och hur mycket/lite en bebis väger är den fortfarande en liten bebis! Min vägde också över 4kg och är min lilla bebis <3 Och det är inte direkt så jag anser mig ha gjort ett tuffare jobb än de som har mindre bebisar, oftast spelar vikten ingen roll i hur förlossningen blir eller hur bra man är på att föda barn.. Tycker också det tryckts ofta på att han var ”stor”..

Reply
Camilla

Om man ska vara sådär gnällig som du tycks vara vill jag bara säga att 4190 är mindre än 4,2.. Nu vet jag inte exakt vad hennes bebis vägde men 4,2 är 4200.. De var i princip lika stora isf. Och jo, det är ganska ‘stort”.. Varför irriterar du dig så otroligt mycket på det? Helt sjukt. Så mycket att du måste yttra dig. Du är mer irriterande än det du irriterar dig på, var så säker.

Reply
A

Men VAD är det för kommentar? Tror du att NÅGON vill höra att ”nästa säkert blir större ;);)” när hen precis klämt ut en jävla parkbänk? SKÄMMES

Reply
LindaEd

Hur man missar målet…. är det verkligen så svårt att förstå varför hon skriver som hon gör? Eller är det helt enkelt så att du gick in för att missförstå? Tröttsamt.. /L

Reply
Isabell

DIN kommentar är jävligt irriterande! Sjukt att du tar dig tiden att kritisera en människa du inte känner!

Reply
I

Men suck, du missar ju helt poängen med allt hon skriver.. det handlade ju inte om hur stor han är utan att han inte svalt i magen som vissa skrev att han skulle göra..

Reply
Nancy

Men asså?! Är du så dum att du ej förstod poängen med hennes inlägg och ändå kände dig tvungen att påpeka att 4,2kg inte är stort bara för att din dotter va nästan lika?? Vem bryr sig? Poängen med det hela
Är att hennes son inte alla var undernärd eller extremt liten så som en del påstod att han skulle va!

Reply
Lina

Hur kan din dotter väga mer när hon vägde 4190 och Kenzas son 4.2 🙄? För den delen så menar hon inget om själva vikten på bebisen utan alla kommentarer hon fick under hennes graviditet om att hon gick på diet och att ungen skulle vara undernärd eller skadad bla bla .. Försök att förstå vad det är hon vill ha sagt. Tror knappast att hon inte njuter av tiden med hennes son ocj lägger någon större vikt på vad han vägde 😒😒

Reply
Mirre

Säger vem?! Det är visst stort om man tänker på att genomsnittsvikten på en nyfödd ligger på 3,5! :)

Reply
Mia

Eh jo det är stort. Genomsnittsvikten för en nyfödd pojke är 3.6kg. Ett halvt kilo extra är nästan 15% tyngre än genomsnittet. T.ex om en vuxen väger 60kg så innebär 15% extra alltså nästan 70kg. Ganska stor skillnad på 70 och 60kg…

Reply
Mia

4.2 kg är en bra bit över medel som ligger runt 3.5 kg (och är mer än 4.190) så visst är han stor. Inte konstigt att hon noterar vikten med tanke på att hon blivit orolig över barnets vikt eftersom hon själv inte gått upp så mycket och mångas kommentarer kring det.

Reply
Jenny

När bebisar är små kan 100 gr hit eller dit vara mycket!.. 4,2 ÄR stort! Vet inte vem du är som vågar påstå något annat… den genomsnittliga födelsevikten för pojkar är 3.6 kilo, sååååååå ta tillbaka din dumma kommentar och håll den för dig själv :) stort grattis Kenza, han är ljuvlig!! ❤️

Reply
Jojjo

Fast medel är ju 3,5 kg så ganska stort är det. Även fast alla nyfödda är väldigt små 👶🏻

Reply
Sandra

Eftersom medelvikten för nyfödda pojkar ligger runt 3,6k kg så är väl ändå 4.19 av det lite större laget och om du läser inlägget mellan raderna så var det alltså människor som påpekade och tyckte sig veta andra saker de inte hade en aning om eller rätt att uttala sig om.
När man själv är den som säger ”Borde inte kritisera MEN”… ja då kanske man ska låta bli :) –
Och lägga sin energi på någonting annat än att kritisera något man inte borde.

Reply
Anna

Nej du borde verkligen inte kritisera, 4200g är en relativt stor bebis och 0,5kg hit eller dit betyder visst något. 0,5 kg för lite eller för mycket och du kan landa på neonatal till observation för lågt blodsocker eller ha svårare förlösningar – inte farligt men det är väl klart att det betyder något. Nr 2 behöver inte alls bli lika stor eller större än nr 1, finns ingen anledning att skrämma upp folk eller kritisera någons vikt – oavsett om det är mammans eller barnets vikt som kritiseras.
Mvh barnläkaren ;-)

Reply
K

Hur kan 4190 vara större än 4200? Får inte riktigt ihop ekvationen. Inte för att det spelar någon större roll men bara tröttsamt att läsa alla dessa mothugg.

Reply
BB

Fast de är större än snittet? De är ju i alla fall ingen liten bebis som folk påstod och som texten handlar om!

Reply
Sara

Om en bebis är större än en genomsnittsbebis så är det ju rimligt att man kallar den stor. Du behöver inte tycka att det är stort, men det ändrar inte att han faktiskt är större än de flesta bebisar 😊

Reply
Isabelle

Sjukvården räknat dock det som en större bebis. Men alla nyfödda är ju små! Jämfört med min lilla på 3kg så var det stor skillnad på kompisens på 4,2kg.

Reply
Maja

Hon menade väl inte att bebisen är så stor på det sättet utan att han vägde mycket mer än genomsnittet nyfödda när det var folk som sa att hon svälter honom. 0,5kg är mycket när man pratar om någon som väger under 5kg. Blir irriterad när folk skriver sånt här, såklart är alla barn små och där gäller 0,5kg hit eller dit men när man snackar om förlossning och en NYFÖDD sä då är varenda gram betydelsefull.

Kenza, grattis för den vackra fina bebisen Nikola! Du kommer vara (och redan är) världens bästa mamma för honom! ❤️

Reply
Johanna

Till och med i ett inlägg om momshaming lyckas du shamea, bra jobbat hörru, nöjd nu när du fått kritisera lite? Känns det bättre då och känner du dig som en bättre mamma eller något? Suck på folk som dig, bry dig om ditt eget istället så mår du nog bättre!

Reply
Cassandra

Hade inte kunnat vara dig Kenza för en dag, jag stör mig såå otroligt på minsta negativa kommentar och dom är inte ens riktade till mig. “lite smått irriterande att du lägger så stor vikt vid det”.. det gör hon ju inte. Alla som skrivit någonting angående hennes vikt borde skämmas, klart hon tar åt sig och vill försvara sig.

Reply
Louise

4,2 är förkortning för 4200, han är alltså 10 gram större än din om din föddes på vikten 4190 xD i övrigt är väl runt 3500 gram en ganska “normal” vikt vid födsel, över 4 kg tror jag börjar räknas som en större bebis och under 3 som en liten. Lite konstig kommentar faktiskt, att störa sig på att kenza uttrycker att hennes barn föddes stor och stark? Resten av vad du skriver håller jag helt med om, bara att njuta av att se dem växa upp :) :)

Reply
Ella

Men alltså snälla – så onödig och passivt aggressiv kommentar. 4,2 är INTE litet.

Reply
Cilla

Eftersom medelvikten för pojkar vid födseln är 3.6 kg får väl allt över det definieras som “stort”. Kenzas syfte med att använda ordet stor handlar ju om att han växt över medel och är stark och frisk, dvs hon har inte bantat ihjäl ungen som elaka troll påstått utan han har vuxit över medel både i och utanför magen. Hon är nöjd med att han är stor. Hur kan det vara en känslig punkt för dig?

Reply
Louise

Men alltså stop. Exakt såna här kommentarer är så otroligt onödiga.
Vad som är stort för Kenza är kanske inte stort för dig. Vi alla är olika och vi alla har olika preferenser. Så sluta med din negativitet, även fast du kanske menade din kommentar som negativ så måste man börja tänka till vad man skriver.
Sen att en genomsnittlig vikt på pojkbebis är ca 3.6kg, GÖR MYCKET. Kanske inte mycket för dig (?) men för andra kan det kännas mer. Så nu slutar vi med all negativitet och tånker positivt.
Tex gratulerar Kenza för att hon har fått en supergullig son❤️

Reply
E

4,2 är ett stort barn, inte enorm så att det skulle medföra extra risker osv, men ändå större än genomsnittet. Genomsnittsvikten för pojkar i Sverige är 3,6kg. Han var dessutom ganska låmg, så fullt rimlig vikt i förhållande till det.
Låt henne få vara glad och stolt över sitt stora och starka barn, släpp irritationen.
Du ser nog också nu i efterhand att 4,2 är större än 4190g…

Reply
Ingrid

Fast medelvikt på nyfödda bebisar ligger väl runt 3.5 ungefär, så jo 4.2 räknas nog som stort ändå. Och varför blir du irriterad av vad hon tycker/säger? Hur påverkar det dig och ditt liv? Take a chill pill.

Reply
Katarina

Genomsnittsvikten för nyfödda pojkar är 3,6 kg. Kenzas pojke ligger 16,6% över snittet. Då kan man säga att den är stor.

Reply
Angelique

”Borde inte kritisera”, så varför gör du det? Det finns flera saker bara i din kommentar jag skulle kunna kritisera men jag väljer att strunta i det för jag har bättre saker för mig.

Reply
Caroline

Alla som har följt Kenzas graviditet måste ju ha förstått att hon inte uppskattar när man jämför och kommenterar om man inte har något snällt att säga. Men du kan alltså inte låta bli att göra det. Jag tycker att du ska fundera över varför och försöka rätta till det, det är inte ett sympatiskt drag!

Reply
Anna

4,2 (4200) är mer än 4190… Så din dotter var inte större.
En bebis som föds och väger över 4kg klassas som en stor bebis. Iallafall I UK där jag bor, det heter “macrosomia”.
Inte för att det spelar någon större roll. Men jag förstår precis vad Kenza menar.

Reply
Emelie

Du har fel… Det anses som en stor bäbis oavsett vad man själv tycker… Medelvikt en ligger på ca 3.5kg för pojkar…

Reply
C

4,2 är visst stort! Men det beror på vad man jämför med. Jag är 154 cm lång och min startvikt var ca 54 kg. Jag gick upp 23 kg (!!) och min dotter vägde 4290 g och var 53 cm lång. Så allt är relativt. Med tanke på att kenza inte gått upp så mycket i vikt så vägde hennes son ganska mycket ☺️

Reply
Sofia

Fast det är ju stort i relation till att genomsnittsbebisen väger 3,7 kg när den föds så det är väl inte konstigt att säga så :) Min son vägde 4,3 kg och var 54 cm lång vilket inte räknades som för stort i förhållande till födelsevecka (för stort = ökad risk för graviddiabetes nästa graviditet).

Reply
Lina Franzén

4190 g jämfört med ca 4200 g gör ju att din bebis vägde mindre än Nikola? Och allt över 3,5 kg är ju “stort” så förstår inte riktigt som kommentar?

Reply
F

4.2 är visst stort. I Sverige är genomsnittet är 3.5 kg.. Mitt barn vägfe 3056 när han föddesmin systers 3900 och jag tyckte hennes bebis var jättestor jämfört med min. Sluta säga hur och vad Kenza ska känna.
Även om Niko aldrig kommer vara mindre än han är nu så ska du inte shama Kenza för att hon “sätter dit” trollen.

Reply
Jennie

Emma bara för du inte tycker 4,2 kanske Kenza tycker det! Och när det handlar om att föda ut är det ju knappast 0,5 hit eller dit. Är fan inte du som
Avgör vad hon upplever och tycker. Dryg och onödig comment från din sida

Reply
Amra Prnjavorac

Min dotter vägde exakt lika mycket som din och jag tyckte att hon var stor. Pojken vägde 4.5 och han var ännu större! Så visst fan är det skillnad.
Genomsnittet ligger på 3.6 kg i Sverige, så JA, Kenzas pojke är stor.

Btw, grattis Kenza till en stor och frisk pojke, njut nu!

Reply
A

4.2 är större än 4.19 ;). Sen var det ju ingen negativ tanke bakom utan mer ett bevis på att ett barn kan växa till sig bra även om föräldern inte kan gå upp så mycket i vikt. Allt är ju också relativt, men med tanke på att vissa barn är 2.8, tycker inte jag det är fel att skriva att 4+ är ett stort barn, sen var ju även huvudfånget stort och vad var han 53 cm (?) lång. Jag vägde själv över 4 kg när jag födes, jag såg det inte som ett hån när mamma sa att jag var stor och att det blev en utdragen förlossning (slutade med sugklocka).

Reply
Lo

För det första.. hur får du det till att 4190 är mer än 4.2? För det andra.. är det inte du som lägger lite väl mycket vikt vid vikten?
Extremt onödig kommentar. På alla sätt

Reply
Ele

Det är visst ”stort” att föda bebis på 4.2!!! Skojar du eller ? Genomsnittet är 3.5 Kg…..

Reply
Susanna

Du tycker kanske inte att det är stort men vad du tycker är ganska irrelevant. Vanligaste vikten på nyfödda är 3500-4000, så 4200 är ganska stort. Många människor tror att om mamman är liten så får man en liten bebis och är mamman stor så får hon en stor bebis, men bevisligen så stämmer inte detta men jag tänker att det gör att många som får motsatt vad de själva är blir mer förvånade. Kenza-smal=stor bebis= förvånad- upplevs stor. Min syster stor kvinna= liten bebis= förvånad- upplevs som minsting.
Jag la stor vikt vid att min bebis vägde 4600, är själv normalviktig. Tyckte de var helt sjukt att han som är så stor kunna ligga i min lilla mage, tror de flesta lägger stor vikt vid det.
Jag vill med denna kommentar dementera de du säger, för att det är fel och trist att du ska komma med en sån tråkig kommentar. Nu kanske mitt svar är tråkigt också men ville väl “försvara” antar jag + uttråkad. heheh

Reply
Kerstin

3500 g- 3600 g är genomsnittet för tjejer killar är något mindre 3300- 3500. Så 4,2 är stort för en kille. Min vägde 4000 kg och det var en stor kille. Om man nu räknar genomsnittet är så är Nikola stor.

Reply
Sara

Alltså din navel på v. 42 bilden, helt gaaaalen! Så sjukt att den sen bara ploppar in igen. Kroppen är så häftig!

Reply
Jenny

Så jäkla sant! Det är för mycket momshaming istället för pepp!

Grymt jobbat Kenza och vilken fin liten pojke 😍

Reply
Lina

Heja dig & grattis! Jag gick också upp totalt 9 kg när jag väntade min dotter. Kroppen tar det den behöver till bebis, så idiotkommentarer är bara knäppt, man kan inte påverka allt som sker, men fan vad man påverkas av allt som sägs! ❤️

Reply
Sanna

Vilka fina bilder😍 o wow på den sista😍❤️ Vilken underbar känsla när man äntligen har sin bäbis hos sig😍 Min blir 12år i sommar och är så glad och tacksam för alla dagar man får spendera med honom❤️

Reply
Aina

Allas kroppar och graviditeter är unika! ❤️ Är gravid för andra gången och förundras något otroligt över vad många det är som anser sig ha rätt att kommentera ens kropp, bara för att man är gravid! Jag har otaliga gånger fått höra det motsatta till vad du fått höra, nämligen ”Är du verkligen säker på att det bara är 1 bebis där inne?” ”Det kan omöjligt bara vara 1 bebis där inne!” ”Oj vad stor du är, den där magen kommer spricka när som helst!” ”Neeeej, det kan max vara 1 vecka kvar, inte 5!” osv. Intressant nog ENDAST kvinnor som kommenterar! Från män har jag bara fått grattis m.m. Så tröttsamt!

Reply
Caroline

ÅÅÅÅÅHHH vad jag känner igen mig! Fick höra EXAKT samma saker genom hela min graviditet och som sagt, BARA från kvinnor! Mådde riktigt dåligt emellanåt av kommentarerna och funderade på att börja träna osv bara för att slippa de ☹️ vilket var synd för älskade egentligen att vara gravid.. men min lilla tjej kom ut 41+6 och vägde 3410 så var glad för allt jag stoppat i mig sen för hon behövde uppenbarligen tiden, och näringen.

Reply
Jenny

Till dom som undrar om det är bara en kan du svara ”Vadå, kan man ta reda på det??😱” haha! Såg ett klipp när Elaine Eksvärd var med på Nyhetsmorgon och gav det tipset 😄

Reply
Elisabeth h

Presis! La på meg hhv 11 og 12 kilo, men magene så heeeeelt ulike ut, førstemann var struttemage rakt fram, andre barnet hang som en jätte donut rundt hele kroppen,og jeg så ut som jeg var i uke 38 da jeg var i uke 26. ALLE kvinner (omtrent) skulle kommentere og si det var minst to baby’er og jeg måtte ha feil termin-dato osv. Ingen menn som sa noe sånt.
Kenza: seff kan du si Nikola er stor! Her i Norge er gjennomsnittsbabyen ca 3.6 kg, så er baby’en over 4 kilo, regnes den som stor. Nikola er både vakker, stor og utrolig søt!

Reply
Lina Franzén

Men usch! Sånt är ju bara drygt! Har hört att när en väntar barn nummer två så kan magen lätt bli större, minns inte varför dock men tror det har att göra med att en redan har “tänjt” ut kroppen tidigare.
Jag gick upp 24 kg med mitt första barn och jag var rätt liten och smal innan, fick också höra en del men ändå ganska milda grejer, sen åt jag allt möjligt som jag var sugen på då jag snusade innan graviditeten så var konstant sugen på det med.
Hoppas din graviditet fortsätter bra och att du får ett friskt och välmående barn ❤

Reply
MALIN

Wow! Du var så vacker som gravid (och är fortfarande såklart!!!!). SOM det strålar om dig! Både nu och då <3 Kram

Reply
Sara

Brukar inte läsa kommentarerna du får, utan läser oftast bara inläggen. Fyfan vilka hemska människor som kommenterade sådana saker om din vikt under graviditeten! De kan inte vara speciellt pålästa. Min barnmorska sa att 9-12kg är vad de flesta går upp under en graviditet, sedan är det såklart inviduellt men runt de siffrorna ligger många ❤️

Reply
Josefine

Haha förlåt men läste att du hade ”svalt” din bebis som i att du hade ätit upp honom. 😂 Tog mig flera minuter innan jag fattade. Skönt att allt gick bra och grattis till er! ❤️

Reply
Olivia

Hahaha jag läste samma! Förstod nu att hon såklart menade svalt som i att svälta lol.

Reply
Elin

Läste också ”svalt” som ätit upp, fattade inte förrän jag läste din kommentar av någon anledning 😂

Reply
Emelie

HAHAHAH men guuud! Jag trodde också det var “svalt” som i ätit upp och tyckte folk hade varit lite väääl kreativa med sin fakta tills jag läste din kommentar och polletten trillade ner 😅😅

Reply
Fius

Läste samma sak och fattade inte förrän jag läst din koncentrat 😅😅😅

💛

Reply
Tessan

Hahah jag med 😂 vet att folk kan va elaka men tänkte att det var en väldigt märklig sak att säga 🤪

Reply
Lin

Jag gick upp 8 kg. Min son kom ut helt perfekt och frisk ändå. Folk verkar tro att man måste gå upp 30 kg. DET om något är snarare mer ohälsosamt om något.

Grattis till pojken! Han är jättefin!

Reply
Caroline

Fast nu gör du ju samma sak, fast åt andra hållet. Varför kommentera om vikt som onormalt eller ohälsosamt över huvud taget i samband med graviditet? Alla kroppar är olika. Hälsa sitter inte i vikten. Jag har vid båda mina graviditeter gått upp nästan 30 kg. Jag har rört på mig, ätit bra precis som vanligt men ändå gått upp nästan 30 kg. Båda gångerna har all vikt försvunnit på några månader utan något försök från min sida att gå ner i vikt. Det har liksom bara skött sig automatiskt att kroppen ville tillbaks till normalläge typ. Det är väl helt enkelt bara så min kropp fungerar. Och många andras. Inte ett dugg ohälsosamt. Bara normalt. Lika normalt som 9 kg.

Reply
Malin

Wow wow wow du är så vacker, stark och fantastisk!! Stort grattis till er och heja heja heja!!!

Reply
Ida

Så himla vackra!! Stort grattis! Och fuck dem som ska klanka ner eller kommentera om andra hela tiden, helt rätt att bara försöka köra på och göra din grej! GRYM❤️❤️

Reply
Magdalena

Helt sjukt vilka kommentarer folk ger alltså.. jag gick upp ett halvt kilo totalt under min graviditet, gick 12 dagar över tiden och ut kom en stor tjej på 3.8kg.. alla graviditeter är individuella och ingen som inte vet alla detaljer borde få uttala sig överhuvudtaget!
Idag blir min tjej 4 veckor och jag har gått ner 17 kg sen hon föddes, klagar inte!!

Reply
Camilla

Jag gick upp 6 kilo med dottern och 4 kilo med sonen. Spydde till v 17 och fick bara mage :) alla är vi olika <3

Reply
Vanessa

I can’t believe that some people were actually making those kinda of comments 🤦‍♀️
I’m happy for you and your family. Btw, Nikola pout is so cute!❤

Reply
C

Haha tänker att jag också tyckte att min bebis var så stor och alla andras var minisar, ska tilläggas att han alltid varit på högsta kurvorna i både längd och vikt men när jag tittar tillbaka på bilder när han var några dagar gammal, åh herregud en liten plutt jämfört med nu 10 månader senare. Saknar så att ha en liten alldeles färsk spädis. Undrar om alla mammor tycker att deras barn är stora?

Reply
Elisabeth

Fick höra av vissa att min mage var ju inte alls stor. Blev ledsen och rädd att något skulle vara fel. Men ut kom våran gosse på 5,1 kg. 5 dagar efter bf. Så det är helt olika verkligen :)

Reply
Marja

Look at his cute little legs! God I just love baby feet lol! Its so damn cute. Congratulations again with your beautiful boy!

Reply
Titti

Jag gick också upp 9 kilo, fick en 56 cm lång 5kiloskille. Perfekt! Grav 1 gick jag upp 11 kilo och fick en 41/2kilos flicka. Min mamma gick upp 40 kilo med alla sina barn. Alla är olika. Tack och lov!

Reply
Emilie

Nogle tager 7 kg på og andre tager 30. Det burde folk vide, ufatteligt at folk har sendt de kommentarer. 🙁❤️

Reply
Marlena

Congratulation Kenza, your son is beautiful ♥ this pictures will be amazing memories for You both, You looked stunning all preganancy. This people who made comments about you, they were just jealous that somebody could look this beautufil whole preganancy. It was obvious that you cared from the beginning and eath helaty for your baby. Not everybody need tio gain 20KG. Love You Both ♥♥♥ Kissess to Nikola

Reply
Nicki

Så himla fina 👍🙏 du är grym och en sådan fin förebild. Blev själv utsatt för mobbing här om dagen och fyfan vilka hemska människor det finns. Och hur dåligt den som utsatt faktiskt kan må av elaka kommentarer. 😓

Reply
Dixi Wonderland

Det var precis det jag tänkte när du berättade hur lång han var och vad han vägde! Fattar inte att folk kan vara så jävla elaka och skriva såna vidriga saker! Hörde även idag i podden om det som folk har sagt till dig om Nikola. Blir så jävla arg! Man skriver inte elaka saker överhuvudtaget! Det värsta är att personen skulle aldrig våga stå för det om du konfronterade dom face to face. Sprid kärlek istället!

Reply
Carro

Ja jag ååångrar att jag inte fotade magen mer!
Planen var art göra det som du, men det glömdes liksom hela tiden.. skulle även ta fina foton, men var aldrig på humör.
Suck.

Å ja visst är det tomt utan magen trots bebis är ute.. sparkarna saknade jag nåt otroligt.

Reply
Amanda

Åh hatar när folk kommenterar ens gravidkropp.. fick höra från att jag berättade at jag väntade barn att “Ja du har ju blivit stor om rumpan ” och det fick jag höra tills den dagen han kom ut.. man blir ju lagom glad(känslig som man va) jag gick visserligen upp 20 kg men ingen som egentligen syntes faktiskt. Dock vill man endå inte höra negativa kommentarer.. IDAG ÄLSKAR JAG MIN “STORA” RUMPA som enbart är en storlek M. Kram ❤

Reply
ellen

super fina bilder!! jag gick bara upp 8 kg.. Dom är bara avundsjuka för dom vet att det kommer vara lättare för dig att komma tillbaka till din vanliga kropp igen tror jag!

Reply
Julia

I love these photos! Congratulations again! The negative people could use your pregnancy journey as an example for themselves on how to deliver such a healthy strong big boy haha. ❤️

Reply
Taleen

It’s so cool to see all the photos together especially the last two with little (big!) Nikola 😍!!
Btw I can’t believe people would say that, you seem to have such a healthy relationship with food and with your body. You’re just a role model in every way maybe that’s to much for them to handle.

Reply
Emma

Det hade varit jätte kul att se lite bilder vecka för vecka även efter att han kommit ut. Kroppen förändras ju nästan lika mycket efter en förlossning som inför!
Hoppas ni alla tre mår bra :)

Reply
Madde

Här är det tvärtom. Jag har gått upp massor hittills (v. 29),var liten och smal innan, så det är en chock. Får höra skratt och hån för det. Trots att jag inte vräker i mig mat (tvärtom, har svprr att få i mig ordentligt). Kommentarer om “oj hae du två” eller “oj vad stor du blivit” gör ont. Kommer inte se ut som dig Kenza efter en vecka, utan bara vara stor och degig. Ändå vill jag hylla min kropp, den kommer ge mig det finaste som finns. Jag är skyldig den att acceptera den som den är.

Grattis, du strålar och Nikola är bedårande. ❤️

Reply
Tshego B

I think maybe those mean people thought you were “starving your baby”because you were carrying the extra weight quite well, which I’ve seen to be common with younger (and fit) women having their first child! Either way, women should be more supportive and not attack each other for useless things like weight when we all know how sensitive we are to the that ugly topic!!!

Reply
D

Hahaha de som säger att du svalt din bebis är avundsjuka. Jag gick upp 20 kg. Önskar att jag bara gick upp 9 kg bara men tyvärr alla är olika. Grattis till er ❤️

Reply
Anni

Usch för att säga/skriva så till någon som är gravid. Jag hade själv hypermesis gravidarum (extremt illamående) och fick knappt i mig någon mat under hela graviditeten, jag var flera kg lättare i v 40 än vad jag var från början. Dottern hade växt precis som hon skulle och mådde riktigt fint. Dessutom tittade hon ut på beräknat datum.

Reply
Anonym

När jag kom in till förlossningen 11 dagar efter bf var det första jag fick höra av barnmorskan som tog emot mig ”vilken liten mage, du kommer då få en liten bebis” ut några timmar senare kom en 4144g och 52cm stor tjej ❤️
Hade totalt gått upp 8kg fastän jag aldrig spydde, åt som en häst och mådde toppen hela tiden, förutom järnvärdet. Bebisen tar det bebisen behöver!

Reply
Mysmasken - Tillbaka i Sverige efter 13 år!

Så fina bilder, och så söt han är. Stort grattis! Lyssnade på podden idag och klickar in mig på YouTube fem gånger om dagen för att se om du lagt upp din berättelse. Ska bli sååå spännande =) Men njut nu, och försöka vila när du kan, vi läsare och tittare finns kvar. Den där första tiden är så himla precious.

Reply
Therese

Nio kg är ganska exakt vad en graviditet väger med bebis, moderkaka, nödvändiga fettdepåer, vätska m.m. Jag gick upp samma som du och födde en frisk pojke på 3,7 kg och 51 cm, inga konstigheter :-).

Reply
Anni

Gravid för andra gången nu, dottern är 2 1/2 och denna gång fick jag mage tidigt och nästan direkt. Vad jag får kommentar om storleken på min mage ”oj så stor var jag inte ens när jag var höggravid” osv osv. Nu ber jag nästan om ursäkt för min stora mage. Och dessa kommentar kommer enbart från kvinnor, män bara ser lyckligt på en och säger att man har ett så fint glow.

Reply
Carina

Och som läkare tillägger jag:

Helt lagom att gå upp runt 9 kg och inte mer. Det motsvarar ungefär den ökade blodmängden, barnets vikt, moderkakan och så vidare. Vi ser alldeles för många kvinnor som går upp alldeles för mycket i vikt under sina graviditeter, vilket alltid innebär en ökad risk för att något ska gå fel. Det har dock blivit svårt att säga detta, för om man gör det heter det omedelbart att man “bemöter illa” eller något annat. Det bryr jag mig personligen inte ett dugg om. Medicinska fakta kvarstår – en gravid kvinna ska inte, förutsatt förstås att graviditeten är normal, inte gå upp mer än 9-12 kg. Gör hon ändå det handlar det om att hon stoppar i sig för mycket mat och/eller godis, vilket alltså inte är bra för barnet heller.

Så låt du de dumma kommentarerna om att du skulle ha låtit ditt barn svälta och vad det nu var för trams de fick ur sig rinna av dig. Grattis förresten också till din fine lille kille! Jag minns när du börjat få förverkar och jag gissade att han skulle komma till helgen. Det gjorde han inte har jag förstått nu och så kan det bli ibland. Det var mig en svårflörtad liten rackare du bar på! Men nu så – och han är ju hur söt som helst. :)

Reply
Carina

Så pinsamt att jag som läkare inte skulle veta hur “värkar” stavas. Men jag får väl försöka skratta åt det iaf.

Förlåt för att jag är språkpolis – om min egen kommentar. Men jag är lite noga med sånt där.

Reply
Emma

Kära läkare Carina! Jag gick upp 30 kg med båda mina barn. Är 172 lång och väger normalt 65 kg. Jag åt inte mer som gravid än som ickegravid, hade fina värden och behövde inte äta järntillskott. Min mamma gick upp 30 kg under sina 3 graviditeter och båda mina systrar gick upp 30 kg under deras sammanlagda 4 graviditeter. Vore toppen om du kunde länka till dina vetenskapliga fakta? Det gör mig ledsen när inte ens du, som läkare, kan låta bli att kommentera kvinnors viktuppgång. Jag är tacksam över att jag inte har behövt träffa någon som du i min kontakt med vården.

Reply
Ines

“en gravid kvinna ska inte gå upp mer än 9-12 kilo”, vad är det för absurt påstående? Jag har gått upp 20 kilo, är så svullen i benen och fötterna att jag knappt kan gå. Menar du att min graviditet är onormal? Att jag kanske medvetet gjort något för att samla på mig all denna vätska?
Håller med Emma, tack och lov att jag sluppit träffa dig under min graviditet.

Reply
Ninnie

Jag fick gå på extra kontroller innan bf för de tyckte jag var så liten. De beräknade att dottern skulle väga ca 2.7kg, hon vägde 3,6kg :))

Reply
Evelina

Har också fått höra att ”du kan ju inte föda i juli för du är ju så liten”. Man blir ju rädd att något är fel med bebis så var orolig men min bm lugnade mig. Du är SÅ vacker ❤️ Har bf om 6 dagar 🙈😱

Reply
Sam

Fin på alla foton! Folk älskar att kommentera och ge negativ energi. Alla är olika och bebis tar den energi den behöver! Mina var rätt små (3100 gram och 3300 gram) men så är jag också bara 160 cm. :) Mina ”bebisar” är 2 och 4 och nu saknar jag bebistiden!! (Man glömmer rätt snabbt hur trött man var då haha)

Reply
Emma

Det strålar verkligen om dig och allas gravidkroppar är olika . Får oxå kommentarer om att jag inte ser gravid ut men min kropp vägrar just nu gå upp men är ju långt till hösten så vem vet om jag lägger på mig lite till dess .

Reply
Malin

EXAKT! vilken ljuvlig fotoserie😍
Ps. Mina barn varit 3,5 och 3,8 kg så jag tycker 4,2 kg är lite skrämmande stort, och i synnerhet huvudet😳 jaix

Reply
Linda

Lyssna inte på dumma kommenterar! Alla kroppar är olika, likaså alla graviditeter.
Mina skiljer sig som dag och natt.
Men fick många negativa gliringar med andra barnet då jag bara gick upp 6,5 kg trots att jag åt som en häst. Men ut kom en klump på över 4 kilo och 53 cm lång så antagligen var det bebis som snodde all mat 😄
Nej, heja alla fantastiska kroppar som orkar bära och föda barn 😍

Reply
Veronica

Men vilken fin mage och fin mage efter han kom ut😍
Inte okej att slänga ur sig elaka kommentarer.. jag gick upp runt 9 kg jag med. Men hade istället stor mage. Fick höra tvärtom att jag väntade 2 stycken.. Men jag låter sånna kommentarer rinna av mig. Tycker det är trevligare att säga fina saker om varandra istället 👍

Reply
Julia

Men alltså wow, wow, WOOOOWWWWW!! Det är så himla häftigt att se sånna här bilder, kvinnokroppen är ju magisk! Du ser fantastisk ut på varenda bild, så coolt att han låg därinne. Kunde heller inte förstå hur min tjej fick plats i min mage när hon väl kommit ut, sån knäpp grej egentligen haha 😂 Massa lycka till vidare!

Reply
Jeanette

Så kul att se magbilderna uppradade och se förändringen! Och det är häftigt hur mycket magen kan FORTSÄTTA växa när man själv redan tycker att den är stor. Vi har oxå tagit kort (varje vecka) och det är kul att titta på efteråt. Extra kul om man får fler barn att kunna jämföra med förra graviditeten.

Jag känner verkligen igen det där med att sakna magen! Med första barnet saknade jag magen jättemycket och jag hade liknande känsla som dig, att någon tagit den ifrån mig och gett mig en bebis istället, jag hade svårt att verkligen förstå och känna att bebisen på utsidan magen var den bebis som funnits på insidan. Jag brukade lägga handen på magen och låtsas att tarmrörelserna var bebisrörelser. Ganska länge efteråt gjorde jag det. Det var som att det hjälpte mig att “komma över” magen som var borta, för det var en slags sorg samtidigt som jag var helt förälskad i vår bebis.

Reply
Ida

Kan tillägga att jag ”bara gick upp 14 kg med min första son. Han vägde 4,5 när han kom ut och jag tappade 8 kg bara under förlossningen. Är i vecka 31 men min andra son och har bara gått upp 9 kg. Min mage har dock växt med 4 cm på 3 veckor. Så alla haters kan dra. Kroppar ser och fungerar olika. Bara avundsjuka! You go girl! Och grattis!

Reply
Emma

Grattis till din lille pärla!
Min grabb blir 3 månader på söndag och jag gick upp 8 kg under graviditeten, trots att jag åt som en häst. Han kom ut och vägde ganska exakt 3 kg och 48 lång, så det var ingen jättebebis men ändå inte mini. Jag arbetar som städerska och åker därför runt till många olika kunder. Slutade jobba 1 vecka innan min son föddes, och under hela förloppet fick jag höra att min mage var liten och att jag inte gått upp något. Visst, magen var väldigt liten, men varken liten mage eller inte särskilt kraftig viktuppgång är nödvändigtvis tecken på att något är fel.
All lycka till er familj!

Reply
Olivia

Så bra skrivet Kenza! Alla är olika och vikten spelar faktiskt ingen roll. Varken före, under eller efter. Det viktigaste är att alla är friska och mår bra! 😃

Reply
Clara

Jag gick upp 25kg och det gjorde även min mamma. Har alltid undrat hur det är möjligt att gå upp så mycket . Dock var mycket vätska. Nu är min tjej 1 månad gammal & jag har 8kg kvar att gå ner. Hon vägde 3900g & var 51cm lång. Alla hade gissat på en 5kg bebis där inne för min mage blev så stor och min kille vägde 5 kg när han kom ut 🙈

Reply
Bernice

Sååå fina bilder!❤️ Du är så vacker och du strålar mer än någonsin nu Kenza, så glad för din/er skull!❤️

Och men det där om att du var så liten, måste bara få berätta om min bästavän, hon är i v35 nuv och hon har än så länge gått upp 7kg och hon får höra från vissa att hon är jätte liten medans andra påstår att hon är jätte stor, hon blir ju såklart jätte ledsen, jag förstår inte varför folk tror att dom har rätt att kommentera någons uteseende bara för att man är gravid. Skäms på dom.
Ännu en gång, du är så fin och grattis!❤️

Reply
Tova

Åh jag saknar med min stora mage 🥰 nu har jag bara En stor degklump på magen men vad gör det när jag har min lilla Chloe på 11 veckor (6 kg 😅)

Reply
Karin

Din bebe var rätt stor tycker jag min yngsta vägde ca 2.7 och de tyckte jag var lite. Som du skriver tar de upp näring som de behöver. Han är OTROLIGT söt er älskade son❤

Reply
Josefine

Heja DIG! Du är så otroligt vacker och stark! Vilka fantastiska bilder! Min dotter fyllde precis 7år, fattar inte vart tiden tog vägen men oj så mycket roligt ni har framför er! All Lycka till er! 😁

Reply
Josefin

Du skrev att din sons huvudomfång var över medel och att det kändes när du födde honom, men vad många kanske inte vet är att huvudomfånget inte spelar så stor roll. Det är axelpartiet som är det bredaste som ska igenom. Mitt första barn vägde 5,2 kg, och hade närmare 40 cm i huvudomfång vid födseln. Det var alltså inte huvudstorleken utan axlarna som läkarna var bekymrade över. Jag fick inte föda naturligt för läkarna, det var för riskfyllt för både mig och bebbe eftersom jag var förstföderska. Hade jag varit omföderska hade jag fått föda naturligt däremot (under uppsikt såklart). Det var just skador på bebisens axlar, för att de kan fastna, som de var rädda för (och skador på mig då). Men din bebis vikt är helt normal och rätt vanlig nuförtiden och räknas inte som stor bebis. Väger bebisen runt 5 kg räknas den som stor. Jag är lika lång som dig och vägde typ 5 kg mer än dig när jag blev gravid. Kvinnor i vår längd föder ofta barn som väger typ 4 kg. Jag är typ fortfarande chockad över att min vägde över 5 kg! Haha! Men sjukt bra jobbat! Nikola är helt perfekt!

Reply
Elin

Så jävla vacker! Och så jävla avis! Hållit på med utredning och ivf och skit sen 2015 och ska ännu en gång fortsätta v 30 när kliniken öppnar igen. Hoppas att en dag få samma tur och lycka som ni! ❤️

Reply
Katia

Wow, it’s been a long journey! But at the same time I remember reading your announcement on January and it feels just like yesterday! Time flies!
I’ve been following you for more than 10 years, I met you when you came to Sardinia and you’ve been so nice to me and my friends! And now I’m so happy to see you with your baby boy, who is healthy and strong!
And to all those people who were mean to you: my mom didn’t gain much weight, too (only 9 kilos, just like you), and when I was born I was healthy and strong! So before judging a person, think twice. Every pregnancy is different, there are women who gain weight and women who don’t.

Again, I’m so happy for you and Aleks! Best of luck with your little Nikola ♥️

Reply
noor

I think people who wrote that mean stuff are jealous that you look very good when you were pregnant. I know someone who has gained 30 kg (which you could clearly see) when she was pregnant and was soooo mean because other pregnant women DID gain weight but it was just not visible.

There is an Instagrampage of pregnant women where you can see the difference of 2 women when they were pregnant.

It is just different from women to women. Some will gain weight, some will gain weight and it will or not be visible.

Reply
noor

Ps: could you maybe make a post about your belly after pregnancy? Is it stretchy, the same,… So curious!

Reply
Lisa

Nä fy vad tröttsamt att folk tyckte sig ha rätt att säga sånt. Man är känslig som gravid och ska verkligen inte behöva ta sånt. Jag har aldrig sett en vackrare mamma än du! Och stort grattis till Nikola, vilket fantastiskt jobb du gjort 😊🙏

Reply
Sara

Förstår inte varför folk tar sig friheter att kommentera en gravids mage..
Fick också höra mååånga gånger att min mage var så himla liten. Kändes verkligen som en revansch när han föddes stor, nästan samma mått som Nikola.

Reply
Frida

Grattis! Sån fin liten pojk<3 nu börjar livet ❤️
Sjukt att folk tror sig ha rätten att komentera vara för att man är gravid!
Vet inte huuur många som fråga hur mycker kag gått upp i vikt!? Vad spela det för roll!??!!!
Min mage var (liten) men jag gick ändå upp 20 kg så det är såååå olika och huvudsaken är ju ett friskt barn ❤️❤️❤️

Reply
Emelie

Ja, alla graviditeter är olika! Är överviktig, gick upp 8 kg, sonen föddes v 42, men var bara 48 cm och vägde 3310 g.

Startvikt, viktuppgång, magstorlek och födelsetidpunkt verkar alltså ha NOLL betydelse! Eller, det kan bli väldigt olika bebisar ändå.

Grattis till fina familjen!

Reply
Ida

Herregud så kul å se bildene!! Selv om alle er vakre når de er gravide med sin pregnancy glow så må jo du være den vakreste av dem alle!! Så leit å høre om all mom-shamingen, men er glad for at du står på ditt og er positiv som alltid! Mange som heier på deg ❤️ Gratulerer til deg og Alex med den nydelige sønnen deres! Masse kjærlighet fra Oslo 💕

Reply
Emma

Ett stort grattis till er fina kille! Det är verkligen tråkigt att så många tar sig rätten att kommentera kvinnors kroppar, framförallt när de är gravida. Jag hoppas den här bloggen förblir en frizon från kroppshets, dvs även hur förundrad du än är över hur snabbt du ser ut “som vanligt” igen så hoppas jag du kan låta bli att posta bilder på det. Jag menar alltså de här typiska “titta här står jag bara 3 veckor efter förlossningen med en helt platt mage och i mina gamla jeans”, inte att du ska låta bli att lägga upp bilder som ovan. Jag förstår att de som har den turen att komma tillbaka så snabbt är förundrade, men alla andra nyförlösta kvinnor där ute som inte har samma tur behöver inte den pressen. Hoppas du förstår hur jag menar <3

Reply
Cissi

Usch vilka elaka människor det finns – de är bara avundsjuka. Jag tror viktuppgång vid graviditet har en del med genetik att göra också, inte bara hur & vad man äter eller inte äter! Jag gick upp 10 kg med min 1:a – han vägde 3070g o va 52 cm. Gick upp 9 kg med min 2:a – han vägde 3635g o va 52 cm. Är nu i v 35 med nr 3 och det verkar bli ca 10 kg denna gång också! Trots samma viktuppgång är magen gigantisk denna gång i jämförelse med första grav, beror på att den redan varit uttöjd 2 ggr. Inte sjutton svälter jag mig och jag är en normalviktig person :-)

Reply
KJ

Har lyssnat på eran podd om forlossningen!
Den var så gaalet härlig att höra och nästan läskigt lik min forlossning för 8 månader sen. Jag har funderat mycket kring min forlossning och undrat om det är vanligt att man hade krystvärkar så länge. ALLT du säger känner jag igen mig i. Detsamma med hur ont man faktiskt har efteråt! Tack Kenza för att du delar med dig. Det hjälpe mina tankat lite…Kram

Reply
Sofia

Baaaam på dessa! Helt sjukt hur folk kan vräka ur sig. Jag gick upp 28kg med min första på 4,2kg och 8kg med andra som är född i v.30. ALLA är olika och jag blir sååå ledsen på alla ’bättre-vetande-morsor’ som skall tycka och tänka så mycket om andra mammor. (Gissa om jag fick höra ’tror du väntar tvillingar/trillingar med dem där extra kilorna (med första barnet)’ KRÄKS! You rock Kenza <3

Reply
Angelica

Jag gick också upp 9 kilo med vår son och han vägde 4,5 kg o va 56 cm lång. Dagen efter han kom ut hade jag gått ner allt och sedan rasade jag i vikt för vår ”lille” pojk åt typ upp mig 🙈 efter 2,5 vecka va han redan uppe i 5,5 kg. Jag fick mkt kommentarer om att jag ammade honom för mkt och att han va för stor/tjock men idag är han 4,5 år fortfarande en väldigt lång kille men ingen tjockis längre vill jag lova.

Reply
Sage

These pictures are beautiful and I’m so happy Nikola (and mom of course) is healthy!! *cries a little* i cant wait to see your vlogs (hopefully) about being a new mommy. Ive been following you since 2007 on and off and this conceiving and pregnancy vlogs/blogposts have been so amazing to read and see. I just wanted to say how happy and thankful I am that youre sharing your journey from conceiving (especially bc not everyone is easily pregnant) pregnancy and baby Nikola <3 ps damn sorry for the long story didnt plan to write a novel 🙄

Reply
fanny s

Åh så fina bilder på dig och sista bilden med Nikola i famnen – blir tårögd! Jag fick också kommentarer HELA tiden 🙄 Fast för mig var det tvärtom, jag var väldigt stor och fick höra flera gånger i veckan att “det MÅSTE vara två därinne”. Jag vet att jag inte borde ta åt mig, men förutom när jag var 15 år och svalt mig själv till en sticka så har jag alltid varit lite rund och haft ångest kring det. Själv tyckte jag att det var så skönt att slippa tänka på om jag var tjock eller ej. Jag var ju gravid och kunde liksom släppa mina negativa tankar kring min kropp. Men då ska resten av världen kommentera min storlek heeela tiden. Suck! Det kan verkligen landa fel och som du säger, man är redan tillräckligt känslig och skör. Det är så enkelt att undvika genom att bara inte säga något om storleken. Vi är alla grymma oavsett hur stora eller små magar eller hur många kilon vi går upp! Heja dig och heja Nikola! Lyssnade på podden idag om din förlossning och tårarna rann flera gånger. Mitt andra barn var en stor pojke på nästan 4600 gram med ett stort huvud. Förstår precis vad du gick igenom, min förlossning liknade din på flera punkter. Jag trodde att jag skulle dö och kände mig något traumatiserad i flera månader. Om det är till någon tröst så fick jag två barn till efter det, två mycket bättre förlossningar (fick t.o.m. en till son som var ännu större dock mindre huvud). Om du blir gravid igen, ta all hjälp du kan få för att bearbeta traumat! Det gjorde aldrig jag vilket jag önskar att jag hade “unnat” mig att göra. Önskar er allt gott ❤ Ni är världens bästa föräldrar!!!

Reply
Sara

Själv gick jag upp 25 kg och födde 6 veckor förtidigt. Självförtroendet var inte på topp, men alla tyckte va okej att kalla mig tjock. Alla bär vi våra mirakel olika och jag tycker att de är underbart att vi alla är och bär olika! Så onödigt med alla elaka kommentarer!

Reply
Frida

Vill bara skriva ett stort grattis! Den kärlek ni har till ert barn tror jag gör er till super-föräldrar. Och det är så bra att du säger ifrån om att man inte ska kommentera någon annans kropp, samtidigt är det sorgligt att det inte är en självklarhet för alla att man inte ska göra det. Kram!

Reply
Anna

Blir så berörd! Din graviditet får mig att minnas min egna. Din som vägde lika mycket som min och jag har liknande vikt som dig. Allt du beskriver känns så träffande.
Min bebis är också halvjugge bebis 😂 de äter upp en 😂😂 de vill ha mat jämt!
Dina byst kommer vänja sig, är bara sånt himla mjölkflöde och det tar lite tid att anpassa bysten efter behovet 😂❤️
Du är stark som kämpar så, och är en fantastisk mamma. Tänker mig bara förlossningen, va stark du är! Det e underbart med något så magiskt som att få barn men som du sa så talas det inte om eftervärkarna så mycket:( jag upplever att de var värre än hela graviditeten och förlossningen i efterhand. Ta hand om dig och din fina familv❤️❤️ Nu börjar livet och det är fantastiskt. kroppen är magisk, du kommer komma i form snabbare än du tror 😍👍 min kropp är snyggare än nånsin idag och det trodde jag aldrig 😘 bara ge det tid ❤️

Reply
Jessica

Haha, hade varit DRÖMMEN att bara gå upp 9 kg! Jag gick upp totalt 23 kg och då kom min son fyra veckor för tidigt! Han vägde 3010 g då, så hade kanske varit lika stor som Nikola om jag hade gått tiden ut så kanske lika bra han kom ut som han gjorde.
Folk är ju inte vettiga, kroppen löser allt sånt själv annars hade den sagt ifrån. Grattis till din fina son!

Reply
N

Det är så sjukt olika det där med viktuppgång under graviditet! Jag är en superliten person (59 cm och 52 kilo) men har gått upp 25 kilo båda mina graviditeter utan att ha ätit särskilt mkt mer eller onyttigt eller så.. Det är verkligen genetiskt! Mina bebisar vägde 3,6 respektive 3,8 kilo när de kom ut. Ingen trodde att ”lilla jag” kunde gå upp så mkt 😅

Reply
Sandra

Wow vilka vackra bilder! Stort grattis till familjen🙂
Lyssnade precis på podden om din förlossning och jag fick också krysta i två timmar, det var det vidrigaste med hela förlossningen. Men sen med lillasyster så tog det bara 7 minuter hehe.

Önskar dig en fin dag

Reply
E

Läskigt hur många människor det är som kommenterar om andras kroppar och graviditeter och tror sig veta när dom inte har en aning. Alla kroppar och graviditeter är olika! Jag hoppas nu i efterhand att du slipper alla duktiga mammor som ska tycka och tänka. Du kan det här. Skit i vad alla säger.

<3

Reply
Ida

Min mage var liten när jag bar min bebis, det syntes knappt att jag var gravid i v. 20 ens. Ingen kunde tro att jag snart skulle föda mot slutet. Min BM sa att jag förmodligen bar bebisen långt in samt att jag hade lite fett på magen. Jag gick ändå upp 16 kg, som försvann när han kom ut. Jag var konstant orolig att han var pytteliten men ut kom en normalstor pojke som mår hur bra som helst. Han är 3,5 månad idag. Jag födde 2 dagar innan BF och det tog 30 min från att jag kom in till BB till han var ute. Höll på att föda i bilen typ. Kvinnor är grymma 🤣👊💪

Reply
A

Jag brukar aldrig skriva kommentarer, men herregud vad chockad jag blir att höra att någon har haft det dåliga omdömet att skriva så till dig under din graviditet, att du medvetet svalt dig och skadade ditt barn. Det är så fruktansvärt.

Grattis till en fin graviditet, vacker mage och underbart perfekt bebis <3

Reply
Camilla

Förstår hur du känner, så tråkigt att man ska behöva försvara sin bebis storlek och sin egen för den delen. Jag kommer ihåg när jag var gravid med min andra. Jag var väll i vecka 21 då, när jag träffade folk som inte sett mig på ett tag kunde de säga “åh nu börjar det synas” varav jag kunde få kommentar av någon annan i sällskapet “BÖRJAR SYNAS?! HON ÄR JU GIGANTISK” då hade jag endast gått upp 3 kg… man tar åt sig och blir ledsen.

Speciellt när jag alltid har känt mig så fin som gravid. Sen fick jag konstant höra: men du är mycket större den här gången. Vilket jag inte heller var, hade exakt samma startvikt, viktuppgång och sfmått. Så tråkigt att dessa kommentarer kommer från andra kvinnor.

Skit i vad folk säger, du och Nikola är superfina. You rock 👊

Reply
StrongerMama

Åh bästa !! “vad va det jag sa” Så bra. Jag skulle säga IN YOUR FACE till alla som var så taskiga, det är långt ifrån okej att tracka ner en gravid kvinna. Men det visar ju bara på hur stört det här samhället är, noll respekt, noll hänsyn och har tappat hut helt och hållet. Galet.
Nu är han ute i alla fall och frisk är han också.

Reply
Vilma

Bara jag som tycker Kenza blivit så himla egoistisk och osäker? Kommer ihåg förut när hon inte delade med sig så mycket av hennes personlighet då trodde man hon var så snäll. Men jag tycker man har fått se en helt annan sida av henne nu.. hela tiden är det prat om hur bra hon är och hur alla andra bara är avundsjuka/taskiga mot henne. Allt handlar om att hon ska lyckas med sitt och hon skulle kunna kliva över lik så länge hennes vilja går igenom. Till exempel detta inlägg, allt ska hela tiden handla om att hon behöver hävda sig och att hon alltid egentligen har rätt. Tycker bara det är så löjligt och nä tycker inte alls om hennes karaktär. Hon kommer förmodligen inte godkänna denna kommentar för ack att någon får se att man faktiskt inte tycker om henne. Som någon annan skrev, hon svarar ju bara på kommentarer där man inte skriver hur perfekt hon är. Även i podden tycker jag man får se hur avundsjuk hon är på Danijela, vad än Danjijela säger så ska hon säga emot eller förlöjliga henne. Hade aldrig kunnat vara vän med Kenza.

Reply
Hanna

Jag blir rent ut sagt äcklad av den här utseendehetsen och intresse för andra tjejers vikt. Pressen i samhället på att va smal och sen när man är gravid får man höra att man svälter sin bebis och då är det helt plötsligt att föredra att gå upp massa i vikt och få en mage som man kan visa upp. Annars är man ingen ”riktig” kvinna. Herregud kan inte alla bara hålla käften!

Grattis till dig! Du är fantastisk! Önskar dig all lycka i framtiden! <3

Reply
Carrie

Sa himla fina bilder och de lyser verkligen pa alla! Det ar sa himla trakigt att folk ska vara elaka och sprida okunskap. Jag ar gravid i vecka 7+3 nu och jag hoppas hitta personer som stottar mig och jag kan stotta dem pa samma satt utifran vara olika forutsattningar! Det ar ju allmant kant att bebisen tar allt den behover och mamman gar i andra hand. Tex alla som mar illa och spyr mycket kommer kanske inte ga upp i vikt pa samma satt som en mamma som ar superhungrig och inte alls illamaende, men bada kan fa lika friska bebisar som ar lika stora. Jag hoppas verkligen att vi kan borja STOTTA varandra istallet for att “vara battre an dig”. Som en annan person skrev, den rekommenderade viktuppgangen for normalviktiga ar 10-15kg (lite olika rekommendationer beroende pa kalla) +/- nagot kilo. Dvs, precis vad du gick upp!? Sedan som ni pratade om i podden, vatska vager en del och vissa svullnar upp mycket och det forsvinner mer eller mindre direkt efter barnet fotts.

Njut av din skatt och jag tycker du ar grym som delar med dig av din resa!!

Reply
Anna

Hihi läste ”svalt” som att du ”svalde” din bebis. Så hamnar bebisen tillbaka i magen igen 😂❤️ Grattis alla tre till er lilla son, han är helt sagolik, extra grattis till lillen som verkar dragit det långa stråt i livet och hamnat i en så kärleksfull trio. Kram Anna

Reply
Christine

I am so so so so happy for you!! You will be the most amazing parents for your beautiful son. Lots of love from Norway.

Reply
s

Alla vet väl om att när en gravid kvinna äter så går maten FÖRST till barnet, SEDAN till mamman. Det som blir över av det barnet ätit får mamman. Stå på dig! <3

Reply
Rebecka

Hur får du 4190 g till att vara större än 4,2 kg?

Sen tror jag inte Kenza menar att han är jättestor men jag födde en flicka på 4,1 kg och 51 cm lång och fick direkt höra när hon kom ut att det var en stor bebis. Som jag förstått det så är bebisar över 4000 g klassade som stora? Inge fel med det utan tvärt om tycker jag det är roligt att Kenza på ett positivt sätt skriver om sin son. :)

Reply
Saga

Såå ofattbart vacker du är! Själv ser man ut som en soppåse när man är gravid 😂😓
Grattis till er son ❤️

Reply
Melinda

Jag gick upp totalt 3kg under min graviditet. Barnet vägde 4000g totalt och var friskt. Inte OK att hålla på och skamma folk sådär!

Reply
Alex

On the PS note : Ohh how I know that situation! I gained 10kg and I had a big strong girl, and the only thing a friend of mine told me was that I MUST have had some diabete during pregnancy, to have a strong girl like that with my thin figure. Sometimes people will go to great length to explain something according to their truth (that is you need to be big to have a big healthy baby). It was extremely hard to hear, I was so proud to have such a beautiful healthy girl, I was just proud of myself for pulling that off and somebody saying “you girl is not as healthy as you think” was extremely annoying to me. Do not listen to those people, it’s their belief system and/or their intention that are not healthy!

Reply
Lina Franzén

Haha ja det där med bebis är och magar är så tokigt! Jag gick upp 24 kg men bebis vägde bara 2,7 när hon föddes så visst gick min mat till henne men mest till mig. Nu fick jag havandeskapsförgiftning också så lite uppgång kom av det. Men oavsett om man går upp mycket eller lite så mår ju bebisen bra därinne! Härligt inlägg btw ❤

Reply
Moniqa

Jag gick upp 30 kilo med min första son, och han vägde 3500 och min andra son gick jag bara upp 11 kilo och han vägde 4700.

Alla är vi olika och det är våra graviditeter också. Det är 2019, jag skäms rumpan av mig över hur lite kunskap dagens kvinnor har!

Stå på dig och grattis till sonen.

Reply
Emilie

Åhhh Kenza!! Du är så fin, både på utsidan och insidan. ❤️

Är själv gravid med mitt andra barn och känner igen oron som du beskriver, fanns där första gången och även nu andra gången.

Är några år äldre än dig och tittar in här ibland. Men du är en fantastisk förebild och min lillasyster är en trogen följare hos dig. Känns skönt att veta att du är så populär bland många av oss.

Du är vacker med sunda värderingar och har ett underbart levande sätt att skriva på!

Reply
Sara

Folk är idioter! Viktfixerade till och med under graviditeter, hur sjukt är inte det? Det värsta är att det ju bara är andra kvinnor som shamear, inte män.

Vill så gärna höra om din förlossning! Förstår att det kan ta tid att smälta, födde min första för tre dagar sen och har gråtit över förlossningen mer än en gång..

Reply
Susana Araújo

I gained 10kg with my twin pregnancy that went (almost) to the end. I had them at 35 weeks by by the will of one of them, which is considered pretty normal for twins! Even so, although their weight wasn’t perfect they were perfectly born without any type of complications 😊

Reply
Jelena

It’s hard to imagine you carrying that bug heavy belly, I wonder how that must have felt, especially when Nikola would move inside! Your pregnancy was fascinating to keep up with and looking at photos to see how your belly has grown from week to week is so cute. Baby Nikola was worth it and diss the haters – you have the family you’ve always wanted. 🖤

http://www.couture-case.com

Reply
Alexandra Månsson

Alltså dessa människor.. Jag hade gått ner 15 kg när jag kom in på förlossningen pga min hypermesis gravidum (kräktes konstant från vecka 5-40) och ut kom en 4 kilos bebis som mådde prima. Hon tog vad hon behövde av mig och förutom järnbristen så återhämtade jag mig också fort.
Du har gjort ett fantastiskt jobb och han är ju helt underbar er son. Grattis och lycka till med allt ❤️

Reply
Aleksandra

Wow! Now seeing it, I really can’t believe that baby was in your stomach. It’s so surreal. Ahyhow, wish you the best health and happiness in the world. You deserve it!!! Sending lots of love from Bosnia!

Reply
Sophie

Jag gick upp 18kg och födde en liten kille på 2,7kg och 48cm. Fullgången graviditet och fullt frisk son. Hur många kilo man går upp eller inte verkar inte ha nått att göra med bebis storlek. Att folk fortfarande inte fattar, år 2019, att de ALDRIG är okej att kommentera någons utseende oberoende på graviditet eller ej är helt galet!

Reply
Johanna

Vad ledsen jag blir av att du fått stå ut med en massa kommentarer under din graviditet, som dessutom inte bara sårat dina känslor men också faktiskt gjort dig orolig. Du har LYST genom din graviditet!! Själv gick jag upp 25 kg med båda mina tjejer och Inte kom dom ut större för det 🤷🏼‍♀️ Så var glad för dina 9kg och tryck upp det i huvudet på alla som på något sätt håller på med momshaming. Grattis till er lilla (stora 😍) skatt!

Reply
Sara

Hej Kenza! Tänkte tipsa om en grej. Om Nikola ligger mycket på rygg finns det en risk att han kan få platt huvud, mimos kudde är bra för barn som ligger på rygg jag köpte själv en sån eftersom min son låg på rygg nästan hela tiden till slut började han få lite platt huvud. Mimos kudde hjälper till att behålla formen. Hoppas att du inte tar illa åt kram

Reply
Cecilia

Håller helt med när det gäller kritik mot gravida och viktuppgång osv! Ska det vara så svårt att låta bli att säga/skriva nåt som sårar och skapar oro….
Och jag hade självklart kallat min son stor om han hade vägt 4,2 kg, ca 1/2 kilo över medel ändå.
Vill också lägga till att jag älskar din mening om att inte tänka negativt om din egen kropp någonsin igen, känner likadant efter mina graviditeter och förlossningar, kvinnokroppen är fantastisk!
Kram

Reply
Malin

Så fina bilder! Det är fantastiskt vad kroppen klarar av.

Jag håller med dig! Jag gick totalt upp 6 kg när jag var gravid med min dotter och alla kommenterade om hur liten min mage var… Både min mormor och mamma har haft mindre magar så jag var aldrig orolig och min barnmorska var underbar. Men det tar på en att höra kritiska kommentarer och behöva försvara sig. Man kan inte bestämma själv hur mycket eller lite man kommer gå upp i vikt.

Reply
Anna

Stort grattis till er lilla prins! Min dotter vägde 2400 (10 dagar för tidigt) och var 45 cm när hon föddes, men gick upp som raket på bara en månad. Genomsnittsbebisen väger 3,7 kg när den föds så det är inte konstigt att säga att 4,2 är stort :)

Reply
Louise

Önskar verkligen att min gravidmage var så där fin då jag var gravid. Min såg mest ut som en hängande ölkage :D

Reply
Fia

Jag gick upp tolv kilo under min graviditet, helt perfekt enligt min barnmorska. Mycket bättre att vara hälsosam under graviditeten, äta vettigt och röra på sig i den mån man orkar än att passa på att äta allt och gå upp 20-30 kilo. Ni som ”passar på” att äta onyttigt under graviditeten bara för att kunna skylla på den borde istället tänka till en gång extra. Ingen mamma eller bebis mår bra av att äta massa skit. Heja dig Kenza och grattis till en fantastiskt fin pojke. Jag tvivlar inte på att du är den perfekta mamman till just din kille och vet allra bäst själv vad ni mår bra av!

Reply
Caroline

Det finns inget som säger att man är ohälsosam bara för att man går upp 20-30 kg som gravid. Jag är normalt sett liten och smal, tränar och äter hälsosamt. Har varit gravid två gånger och båda gångerna fortsatt äta hälsosamt, tränat osv. Verkligen varit hälsosam genom graviditeterna, men ändå gått upp ca 25 kg båda gångerna. Min kropp fungerar så helt enkelt! Inte ett dugg ohälsosamt. Båda gångerna har jag gått ner allt på ett par månader utan att anstränga mig alls. Kroppen ville helt enkelt tillbaka till normalläge igen av sig själv. Så lägg av med kommentarer om bra/dåligt, ohälsosamt osv och acceptera att alla kroppar funkar olika!

Reply
Fia

Jag gick upp över 45kg och alltså nästan dubblade min vikt och fick en liten pojke på 2370gram. Och åt jättelite då jag kräktes hela graviditeten och det var mest vätska jag samlat och allt försvann fort efter jag fått sonen.
Alla graviditer kan verkligen se helt olika ut är bara tacksam vi båda har varsin fin frisk son ☺️

Reply
Ida

Oh, vart är den ribbade toppen ifrån som du har på v. 42? Så fin! Grattis till lilla familjen, vilken liten goding! Kram /Ida

Reply
Emma

Wow du är en sån förebild!! Vill bara krama om dig❤️ Usch vilka människor det finns som skriver sånna elaka kommentarer!

Reply
Amanda

Fick samma kommentarer när jag var gravid pga att jag gick ner i vikt under hela min graviditet. Blev igångsatt V. 39+4 och ändå kom det ut en pojk på 4106g.
Tycker det är så tråkigt när folk lägger kommentarer om saker de antagligen inte har någon koll på.
Min mor gick upp 10 kg med mig och fick mig i v.41+2 och jag vägde 4660g och var 54 lång.
Varje INDIVIDUELL kropp har SITT egna sett att försörja sitt BARN.
Grym är du Kenza!

Reply
Lily

Du är stark! Det är svårt att hålla vikten när man är gravid, man vill ju bara äta vad man känner sig. Det är stark av dig att hålla vikten och inte går upp så mycket. Jag själv vill inte gå upp i vikt, vilket det är svårt att gå ner i vikt efter förlossning. Det är normal vikt som du gick upp.

Reply
Suza

Grattis till er fina pojke Kenza! Jag är så glad för er skull.
Vilken förebild du är som pratar om detta, jag är själv gravid med första barnet och blir så ledsen över att det oftast är kvinnor som
ger sådana onödiga kommentarer och som har åsikter. Vi borde väl stötta varandra istället! Heja dig och din lilla familj! <3

Reply
Tina

Du var så fruktansvärt vacker genom hela din graviditet! Jag är fascinerad över att det enbart verkar vara magen som vuxit på dig. Själv såg jag lite ut som en ballong mot slutet, men det var helt ok. 👍🙂
All lycka till dig och familjen!❤

Reply
Viola

Hi Kenza! I found out that I’m pregnant about a month ago and I basically immediately started to read your blog posts about your pregnancy again to gain more information. I originally loved the honesty you had and thought that yours gave me the best information and relief that I’m not the only one stressing of whether everything will go okay. :D
I was wondering whether you could do some sort of recap of your tips for pregnancy regarding clothes, what do you really need for a newborn etc.
Happy New Year for your whole family! <3

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*