• header

2 WEEKS

Us right now <3

Idag är vår Nikola hela två veckor gammal. Jag gjorde ju en liten uppdatering när han var en vecka så nu tänkte jag berätta lite om den senaste veckan. Hur har vi mått? Nikola har mått prima, han bara äter, skiter och sover. Ibland alla tre samtidigt typ, haha. Jag har haft mjölkstockning tyvärr med feber, huvudvärk och allt vad det är men det är bättre nu. Så vi kämpar på med amningen för fulla muggar, han går upp ordentligt i vikt (på senaste kollen hade han gått upp 600 g på 8 dagar… inte konstigt att mina boobs exploderade) så han har inga problem iallafall. Jag får ha tålamod och vänta tills min kropp förstår hur mycket mjölk den ska producera för honom, och fortsätta med värme (hej stickad tröja mitt i sommarn), handmjölka och allt man ska göra. Något som är skönt är iallafall att smärtorna där nere är helt borta!

Förutom det, vad mysigt vi har haft det!!!! Min kärlek för den här lilla killen växer sig bara starkare och starkare för varje dag som går. Kan titta på honom och brista ut i gråt för att han är så himla fin. Fortfarande så svårt att förstå att han är vår, för resten av våra liv. Är så tacksam.

Nu ska jag återgå till bebisbubblan. Hur länge får man vara i den förresten? Haha. Aleks går tillbaka till jobbet på måndag och det känns lite läskigt, som tur är så är det bara för en vecka för sedan åker vi iväg 2 veckor till huset vi hyrt! Ska bli skönt att byta ut stan mot natur. :-) Innan vi åker ska jag se till att filma det snack som behövs för att min förlossningsvideo ska bli komplett!

// Today our Nikola is already 2 weeks old. Since I did a little update when he was 1 week, I thought I could tell you about the last week now. So how have we been feeling? Nikola has been great, he’s just eating, shitting and sleeping. Sometimes all three of them at the same time, haha. I’ve had mastitis unfortunately with fever, headache and all that but it’s better now. So we keep on fighting with breastfeeding, he is gaining weight properly (in the latest check-up he had gained 600g in 8 days… not surprising my boobs exploded) so at least he is not having any problems. I have to be patience and wait until my body understands how much milk to produce for him, and continue with warmth (hello knitted sweater in the middle of summer), hand milk and all you’re supposed to do. Something that is nice though is that the pains down there are completely gone!

Except for that, we’re having such a cozy time!!! My love for this little boy is growing stronger and stronger each day. I can look at him and start crying because he is so damn beautiful. It’s still hard to understand that he is ours, for the rest of our lives. I’m so grateful. 

Now I’m gonna go back to the baby bubble. How long are you allowed to be in there btw? Haha. Aleks is going back to work on Monday and that feels a bit scary, but luckily it’s only for a week because then we’re going away for 2 weeks to the house we have rented! It’s gonna be nice to change the city life to nature. :-) Before we go I’ll make sure to film the talk that is needed for my birth video to be complete!

79 Comments

Jasmine

Haha, min pojk är 8 månader om ett par dagar, och vi är fortfarande i bebis bubblan. Måste säga att det blir bara mysigare och mysigare! Pussar ihjäl stackaren varje dag🥰🙏🏼 Evigt tacksam för honom 🙏🏼

Reply
Bella

Kan tipsa om Amningshjälpen på Facebook. Där i finns det riktig proffs som hjälpte mig mkt när min amning strulade. Jag kunde helamma i sju månader, tills jag började jobba, tack vare dem.

Det är inte bara ”medlemmar” som hjälper o tipsar utan det finns många amningsexperter också. 👶🏼👌🏽

Reply
Cec

Du har säkert fått tusen tips men detta hjälpte mig. Lägg in bomull i bhn, sån man köper på ica som man kan dra ”tussar” från i påse. Dra en rand som täcker bröstet. Ha bh som inte sitter åt alls helst. (Mjölkstockning är skit, haft det med fyra). Krya på dig!

Reply
Anna

Åh vilken fin BH, vill du berätta var du haffat den? Har haft så svårt att hitta snygga amningsbhar.

Reply
Teuta

Njut så länge du kan!! Ja du, man vänjer sig kanske aldrig att man har barn. Min dotter är 5 och ett halvt, min son fyller 2 år i slutet av juli. Jag kan fortfarande tänka, tänk att jag är en mamma till två barn. 😅 Nikola är så fin😍😍 saknar bebis lukten😍😍

Reply
Amalie

You should use wool pads to put in your nursing bra! It is the best to avoid getting mastitis :-)

Reply
Matilda

600g på 8 dagar är inte anmärknignsvärt mycket, många barn går upp i den takten första månaden. Brösten kan bli väldigt spända innan produktionen ställer in sig till efterfrågan.

Reply
Alva

Ja hon har ju inte sagt att annat heller??? Var glad för andras lycka. Hur svårt ska det vara att läsa inlägget och acceptera det som skrivs ??????????

Reply
Matilda

Hennes tonfall antyder inget annat än att det är väldigt mycket. Lyssna på henne så förstår du :) . Vad är fel med fakta?

Reply
Hanna

Vilken storlek hade han när han kom och vad har han nu? Är Gravid och får min bebis om två månader, han kommer säkert också vara lång för det är vi..:)

Reply
Carmen

Han är så gullig ❤ Njut av bebisbubblan! Hoppas att amningen löser sig, kämpa på 💪kram på er!

Reply
Li

Så fin(a)! Och kärleken bara växer, man förstår inte själv hur det är möjligt. Men sen när första riktiga leendet kommer, första skrattet, kramen, pussen, stegen, orden, det finns så mycket och det bara fortsätter. Har en son på fem och dotter på två, alla åldrar är härliga (dock ej trotsåldern kanske men ändå!) Nu när även flickan blivit lite större så kan jag ändå inte riktigt fatta att vi faktiskt börjat kommunicera med ord!
Och nyss var hon ju bebis..? :)
Han är så underbar, måste verkligen kännas som ett nästintill ofattbart mirakel. För det gör det ju ändå, men när man även fått kämpa och fått tråkiga besked innan… alltså så glad för din skull! <3

Reply
Sandra

Åh stanna i bubblan så länge du/nu bara kan! Oavsett om du får fler barn så får man inte uppleva samma bubbla mer än med första barnet när man har all tid i världen att bara vara där och då.
Du har säkert fått tips men apoteket har stora o fula men effektiva bröstvärmarw om man vill slippa att gå i tjock tröja under sommaren.

Reply
Fanny

Det finns inget bättre. Ligga hur mot hud, känna de små kalla fötterna på ens mage och bara ligga och snusa på dom. Oh vad jag saknar bebistiden! Nu har mina hunnit växa lite..vill ha en till..
STORT GRATTIS OCH ALL LYCKA TILL ER!

Reply
Marie

Hej, vilken storlek i kläder hade han när han föddes? Jag ska födda om några veckor och har ännu inte köpt något i storlek 50 för min mamma tycker att det är onödigt litet.. men jag vet inte..

Reply
Mammaledig

Haha, så olika det kan vara min dotter drunknade i strlk 50 (trots 50 cm lång och 2942 g) när hon kom 8 dagar före Bf och hade strlk 50 i 6 veckor. Fick skaffa mer pyjamasar och byxor för hade bara köpt några stycken, men man kan köpa begagnat då de oftast inte används så länge!

Reply
Jessica

Fast min bebis blev tre veckor igår och har fortfarande 50, så det är inte alls onödigt

Reply
Sara Olofsson

Ja fick en ganska stor tjej på 4 kg och 53 cm för en vecka sen och 50 passar henne? Fast det lär väl snart vara för litet. Med det sagt, har typ tre bodies i strl 50, mer behövs knappast! Det är ju ganska varmt så hon har inte kläder på sig inomhus heller.

Reply
S

Vi använde strlk 44 mer än 3 veckor, inte för tidig född bebis. Skulle nog säga att några st 50 skadar nog inte. Skönt att ha hemma i fall det blir en liten bebis!

Reply
Magdalena

Det beror ju på hur stor bäbisen är när den kommer ut. Båda mina har varit ganska små så dem använde strl 50 första månaden :)

Reply
Joss

Om du inte redan har kollat så finns det typ ylleilägg att stoppa i bh:n, typ som amningskupor. Finns nog på apoteket. Så slipper du åtminstone tjocktröja hela tiden. Lycka till! Snart släpper det :)

Reply
Ida

Hej Kenza!
Grattis till er fina kille! Jag fick oxå mjölkstockning när jag ammade (även bröstböld vilket inte va så kul, det är mjölkstockning som blivit värre. Det är inte så vanligt att få det så oroa dig inte…).

Ville ge dig ett tips som va ovärderligt när jag ammade. Om du känner en hårdnad i bröstet, kossa-amma!!! Dvs ställ dig på alla 4 och ha honom under dig på sängen. Bebisens haka ska vara mot där det är hårt! Alltså kan han ligga ”uppochner” om hårdnaden är på övre delen av bröstet. Jag fick göra detta ofta och ”stockningen” släppte alltid direkt!!! Känns jätteroligt att känna sig som en kossa men jag lovar dig att det är grymt. Lite meckigt men värt å prova om du har mkt mjölk som jag hade!

Hoppas du förstår hur jag menar 😅! Lycka till med allt. Och hoppas amningen flyter på. Jag ammade i 2,5 år, sååå mysigt!

Kram

Reply
R

Bästa tipset! Jag gjorde så när jag slutade amma min 1,5åring när skulle pumpa. Så det är säkert supereffektivt vid mjölkstockning och amning också!! Kände att det verkligen fick bort dom där hårda knölarna

Reply
Nat

detta som ovanstående skrev är det ENDA som hjälper, eller hmm det ENDA som hjälpt mig. Jag får lätt stockning, har haft det minst en gång i veckan i månader med alla tre kidsen men när jag sent omsider lärde mig ko-mjölka så har jag aldrig haft det därefter. Det är grymt, läs och googla om hur du gör och kolla Youtube om det finns nån introfilm, det låter helt galet och ser sjukt fult ut men det HJÄLPER

Reply
Elin H

Hej! Grattis till lillpojken, han är så fin! Prova Promix Bröstvärmare i amnings BHn så slipper du varma tröjor för värme ☺️

Reply
Jaezmine

Hej fina!
Hjälp så fin han är! 😍 Tiden bara springer iväg! 🙈

Ett litet tips ångade mjölkstockningen som jag själv googlade fram när jag fick det var att hålla utkik efter vita prickar på bröstvårtorna så kallade white spots och klämma dem eller det som känns bekvämaste för dig själv (gammal mjölk som stoppar gångarna) googla så får du bättre inblick i det. Men det kan vara en orsak tilö mjölkstockning, hade precis som du galet mycket mjölk i början och fick mjölkstockning. Ingenting hjälpte och började då titta på bröstvårtorna och uptäckte att jag då hade en stor vit prick och lyckades klämma ut allt det gamla plus hand mjölka i badet och det släppte rätt omgående så ett litet tips 😘

Kraaaam! ❤

Reply
Elin

Åh så himla underbart att läsa om er♥️♥️ Tänk att det var den lille killen som låg i magen♥️♥️ Stort lycka till med allt, lilla fina familjen 🥰 Du och Aleks förtjänar den här lilla pojken, glöm aldrig det!!

Reply
Madde

Vilken fin amningsbh. Vart har du köpt den? Svårt att hitta fina tycker jag :)

Reply
Lina

Kan VERKLIGEN tipsa om bröstvärmare för stockningen, det räddade mina boobs mitt i sommaren när jag hade sån mjölkstockning att jag kräktes 😩 som termosar för brösten 😅 då slipper du stickade tröjor och kan ha vanlig tisha! 😊

Reply
Belle

Vad härligt att det börjar fungera lite bättre med amningen ❤️ Underbart med semester i natur också. Ser verkligen fram emot videon. Kram!

Reply
Malin

Ni har exakt samma öron 😊♥️ Och ojoj vad man längtar tillbaka när jag läser o ser detta. Han är superfin ⭐️

Reply
Anna

Grattis till eran lilla prins! Han ser så otroligt söt ut, önskar er all lycka till! ❤️

Reply
Ki

Bästa duuuuuuuuu, släng dina stickade tröjor o köp ”fetvadd” det är super att ha i bh’n när man har mjölkstockning, jag fick de på bb nu i april. Lycka till <3

Reply
lissel

Fy så gosigt med ett hus !! Bara njuta av bebis :)! Vi åkte också iväg tidigt! Bebisarna tar in så mycket intryck så de kan ibland ogilla nya miljöer men bara ge dom ens närhet så funkar allt 😍😍

Reply
Molly

Hej kenza. Stort grattis till bebisen!! Han är sååå fin. När kommer din förlossningsvideo ut? 😍😃

Reply
Bella

Rekommenderar amningspump då kan du pumpa ut när du börjar få ont. Jag ammade eller pumpade var 3e timme så slapp jag mjölkstockning.❤️🙏🏻 Vilken sötnos!

Reply
Laura Lisa

Wow! Your little family is so beautiful and I’am so happy for you cause you look so glad! Keep on being yourself, you’re great! It is so nice to see, that there are so friendly and lovingly people in the world who are made to be parents:-)

Reply
Verona

Ush inte konstigt du får mjölkstockning med sån bh haha! Jag är också smal som du och precis som med dig så var alla sååååå oroliga att bebisen föds för liten o smal etc. Men liksom för dig så föddes en stor fin pojke och liksom du har jag också haft sjuk mjölkproduktion o mjölkstockning o min lilla pojke har också gått upp enormt mycket haha! Men åtminstone kunde folk va glada ett litet tag o peka finger o oroa sig för hur smal jag är… Iaf… jag rekommenderar dig linnen o att klistra fast Coop Änglamarks amninginlägg på insidan av linnet för o fånga upp mjölkläckage. Men linne är iallafall så nice för brösten så man slipper resår/tajt undertill från bh:ar

Reply
Amanda

Låter som du fått mjölkstas! Det fick jag efter båda mina förlossningar när amningen hade kommit igång och den mogna mjölken hade runnit till. Man kan lätt förväxla det med mjölkstockning…
Jag har också väldigt mycket mjölk och mitt tips för att få produktionen att ställa in sig är att försöka att inte handmjölka/pumpa i onödan. Produktionen styrs ju av efterfrågan och om man handmjölkar innan varje amning så kommer kroppen tro att den behövder fortsätta producera lika mycket mjölk. Självklart ska man dock handmjölka om brösten känns sprängfulla! När brösten är fulla och spänner så skickas det signaler ut till hjärnan att frisätta hormon som gör att produktionen minskar, alltså är det inte så dumt att kroppen får känna att brösten är för fulla (inom rimliga gränser) och att det produceras mer mjölk än vad som går åt.

Reply
Melissa

You and baby Nikola look absolutely beautiful! So happy to hear he’s doing well and all the pain is gone :) constantly wishing nothing but the best for you and I am sincerely enjoying reading all of your updates! Looking forward to your birth video!! Hope you and family enjoy your time away on the following two weeks. Lots of love from London XX

Reply
Sarah

Apropå mjölkstockning, om du inte redan har provat det så hjälpte det mig att massera brösten lätt genom att stryka med ett finger utifrån och inåt mot bröstvårtan samtidigt som bebisen suger. Jag insåg även att om amningsbehån kändes för tajt så verkade även det orsaka mjölkstockning. Löste det genom att antingen köpa större storlek eller prova annan bh-modell. För mig tog det ca 3 månader innan brösten anpassade sig men mjölkstockning kan jag fortfarande få lite då och då.

Reply
Matilda

Har lyssnat på poddavsnittet med din förlossning.

-man blir INTE förlamad bara för att narkos sticker fel
– epiduralen ska INTE hjälpa mot krystkänslan, då har man för mycket bedövningsmedel

Tryck upp hemorrojderna så försvinner de förhoppningsvis snart.

Reply
Erica

Häng i bubblan så länge du vill 😊
Avis på alla som får uppleva den magiska bebis bubblan, min första tid är ett totalt mörker.

Reply
A

Vet du vad Kenza, du har alltid varit en vacker tjej men nu under graviditeten och efter förlossningen tycker jag du har varit vackrare än någonsin!! Vet inte om det beror på inre sken eller vad det är men du ser så fin ut 💕

Reply
Pretty Home Blog - INREDNINGS- & LIVSSTILSBLOGG

Så himla fina ni är båda två! Förstår verkligen känslan med din fina lilla Nikola. Hoppas det fungerar bättre snart med amningen vilket jag är säker på att det gör snart. Skönt att han går upp som han skall! Så himla fin din lilla skatt Nikola! Ta hand om varandra!
//Berith

Reply
Annika

Gose-plutt!

Njut i bubblan. Vips har första året passerat och så är det inte en bebis mer.

Reply
Kadri

Hi, congrats for your beautiful boy and glad to hear you are all good! I don’t know if you’ve been asked this question, or if you have even said something, but have you thought about your son being your father reincarnated? :)

Lots of love.

Reply
Matilda

Fler faktakommentarer till podden

-man kan få bedövning av underlivet, det kallas pudendusblockad och läggs vid spinae som är de benutskott på bäckenbenet som barnets huvud ska passera. Dock så ökar risken för bristning när man lägger pudendusblockad under krystfasen och därför ger man det sällan. Det är bra att man känner smärta under krystning, tyvärr

-ni verkar dock blanda ihop pudendusblockad med sterila kvaddlar, som är sterilt vatten som man sprutar in under huden för att avleda smärtan/få igång kroppen eget hormonella bedövningsystem. Pudendusblockad är lokalbedövning av den nerv som ger känsel i underlivet

Sök vård för att bearbeta förlossningen om du är rädd att föda igen <3 som alla säger så kommer det antagligen så MYCKET lättare om du föder igen.

Reply
Frida

Om jag inte minns fel så går det att köpa som inlägg i bh-n som gör att det blir varmt och gött för tuttisarna,så slipper du tjocka tröjor i värmen.
Jag fick mjölkstockning för att jag låg och solade på mage 🙈.Ja man lär sig av sina misstag så att säga.
Man får vara i bubblan så länge man vill 😂.
Passa på nu när det bara är ni ❤️.
I framtiden med eventuella småsyskon så hinns det inte med på samma sätt.

Reply
Amanda

Stort grattis till underverket! Ett tips när det gäller överproduktion av mjölk; jag såg till att lägga vetekudde över brösten och dessutom massera så fort jag kände ”knutor” i brösten. När jag duschade såg jag till att spola varmt och pressa ut mjölk. Ett annat tips är att ha en bröstpump och pumpa ut samtidigt som du ammar på andra bröstet. Toppen att frysa in mjölk att ha som backup.

Reply
Mie

Åååå han er så fiiiiiin! 😍 Kos deg i babyboblen og nyt tiden. <3 Den lille gutten deres er så heldig som har fått akkurat dere som foreldre! <3

Klem fra Mie

Reply
En äcklig en:)

Har världens äckligaste, men effektivaste tips när jag hade mjölkstockning; ställde mig i duschen, sög ut mjölken själv (uäk får typ kväljningar av att skriva ner det) och spottade ut den. Lindrade direkt, men tvi så vidrigt xD inte för att mjölken smakade illa men det kändes bara så naturvidrigt hahahahaha.
Vitkål i BH:n lär också vara bra men har ej testat själv.

Reply
Matilda

Sista faktakommentaren ang podden

– det är skillnad på krystfas och aktiv krystfas. Det går ofta bra att krysta med lite i värkarna om barnet kommit ner en bit, men man vill inte att mamman ska vara i aktiv krystfas för länge pga risk för trött mamma. Aktiv krystfas är då man ska fokusera all kraft på krystandet och utnyttja hela värken. Så det kan vara så att du kunde väntat lite mer att börja krysta aktivt, går inte att säga utan din status men barnmorskan gjorde nog bästa möjliga bedömning av situationen.

Till sist, vilken fantastiskt fin pojke ni fått. Åa roligt att få ta del av din förlossning.

Reply
Mot plus

Han är ljuvlig! Stort Grattis!
Vi försöker nu också få till en sån där sötnos! Följ oss gärna på vår resa till graviditet! :)

Reply
LaLuna

„how much milk to produce for him, and continue with warmth (hello knitted sweater in the middle of summer)” – this is the dumbest, alt-med shit i’ve seen in this week. Does your doctors even talk to you or you just randomly follow some mother forums on internet?

Reply
Sanne

Åh vilken liten sötnos!
Det känns som igår min lilla dotter låg så hos mig, och på onsdag fyller hon ett år! <3

Reply
Kasia

Sorry for the question out of the nowhere and spoiling the baby bubble ;) It’s about your hair. I think that they are still very pretty after the birth. How do you treat them to have such a wonderfull waves? Do you curl them or it’s all about the swedish-genes? ;) I’m definetly the one who has the “strange” hair. Always when I have holidays I avoid to use a straightener and I have some waves, but I completely don’t know how to treat them to look good on the next day. So, when I go to work, on regullary weeks, I just straight them up. Some of my friends don’t get it. But I don’t know how to help my hair to look good all the time without the straightener. And to the baby topic – you guys look amazing! Sleepless or tired or whole of ache, you look perfect! Be strong! Think about the time that is passing by. All the first-days problems will be passing by by the minutes ;)

Reply
Kadri

Well, simply coz the thought crossed my mind and I was being curious whether she thinks about those kind of things. Haven’t you heard a lot of stories about this happening? Surely, everyone has their own beliefs and I was not trying to be offencive or anything, if that’s what makes you question my question. :)

Reply
Josefine

Förlåt för helt orelevant fråga nu! :( Ska göra en supertunn tatuering på revbenet snart och din revelista var ju jättetungt i början. Precis som alla andra tatueringar flyter de ju ut till slut, men är lite orolig hur mycket liksom. Kan ju vara vinkeln, men din revelista ser ut att ha blivit lite tjockare i texten typ, och undrar om du skulle kunna uppdatera om dina tunna tatueringar? Vill så gärna göra en tunn ros men har är lite orolig för hur mycket de flyter ut.. stort grattis till din supervackra son förresten. Ni är världens finaste lilla familj <3 <3 <3

Reply
Lauren

Beautiful Kenza❤ Congratulations. May God bless you and your family 🌸🌻

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*