• header

BABY PICNIC

Igår var vi på Ines och Daniels babypicknick! Så fint de hade gjort det där vid vattnet och vädret var underbart. Det bjöds på tårta, frukt och annat gott och vi satt mest och pratade om barnen och förlossningar hehe. Gud jag har blivit en sån som bara vill prata om mitt barn….. Allt annat känns liksom oviktigt nu, men så är det kanske bara i början? Kanske hittar tillbaka till mina andra intressen sen, men nu är hela mammagrejen så himla ny för mig och det är så kul att prata med andra mammor. Tur att ens vänner med barn också vill prata barn iallafall. ;P

// Yesterday we were at Ines and Daniel’s baby picnic! They had made it so pretty there by the sea and the weather was lovely. We had cake, fruits and other delicious stuff and we sat there and mostly talked about our kids and giving birth hehe. Gosh I have become one of those who only wants to talk about my child…. Everything else feels kinda unimportant now, but maybe that’s just now in the beginning? Maybe I will find my way back to my other interests later, but right now this whole motherhood thing is so new to me and it’s fun to talk with other mothers. Luckily my friends with kids also want to talk about kids. ;P

Vår lilla sommarkille fick ha på sig ett par fina randiga hängselbyxor som vi fick ärva av en vän, med ena sidan uppknäppt i midjan haha! Han kan fortfarande ha storlek 50-54 (0-1 mån) men vissa grejer är lite för små. T.ex. hans pyjamasar med fot går inte, han är för lång för dem. Nu är det för varmt i vår lägenhet för pyjamas ändå, han sover i bara blöja.

Jag själv bar en topp och kjol från Zara, med bh:n full med fetvadd (bomull). Tack för tipset!! Så kan jag skydda brösten från vinden utan att svettas ihjäl i stickad tröja. :-))

// Our little summer boy wore a pair of striped dungarees that we got from a friend, with one side unbuttoned in the waist haha! He can still wear size 50-54 (0-1 month) but some stuff are too small. For example his pajamas with feet on, he’s too tall for them. It’s too hot in our apartment anyway for pajamas, he’s sleeping in diaper only. 

Myself I wore a top and skirt from Zara, with my bra stuffed with cotton. Thanks for the advice!! Like this I can protect my breasts from wind without sweating in a knitted sweater. :-))

Nikola 2,5 vecka och Vienna 4,5 månad. Vi mätte deras fötter och de var typ lika stora haha. Jag undrar verkligen hur stor Nikola kommer vara när han är 4 månader? Hur ska min rygg palla? Känner redan att han är tung för ryggen när jag bär honom i bärsjalen. Så fort jag får klartecken att börja träna så måste jag stärka upp rygg, axlar och armar rejält. Tränade mycket sånt under graviditeten så hoppas det hjälpt lite.

// Nikola 2,5 week old and Vienna 4,5 month. We measured their feet and they were almost as big haha. I really wonder how big Nikola will be when he is 4 months? How is my back going to handle this? I can already feel that he is heavy for my back when I carry him in the wrap. As soon as my doc tells me I can start working out I need to strengthen my back, shoulders and arms. I did train that during my pregnancy so I hope it has helped a bit.

Och här har vi dem! De blivande föräldrarna. Nu är det bara 1,5 månad kvar tills deras bebis är beräknad att komma och som vi längtar efter henne. Det ska bli så spännande att se vad det är för en liten där inne. En liten jämngammal kompis till Nikola. Så kul att de ska få växa upp ihop! <3

Nu måste jag passa på och vila och äta medan lillen äntligen somnat. Tuff natt inatt (vid fyra inatt stod jag och rullade vagnen fram och tillbaka i köket för det var bara där i han kunde somna, men så fort jag slutade eller skulle flytta honom till sängen så vaknade han) och idag är första dagen jag är ensam med honom. Kämpa Kenza, haha.

// And here you have them! The parents-to-be. Now it’s only 1,5 month left until their baby is due and we are longing for her so much. I’m very excited to see who the little one in there is. A little friend for Nikola in the same age. It’s so fun that they’re gonna grow up together! <3

Now I need to take the chance and rest and eat while the little one is finally asleep. Rough night last night (at 4am I was pulling his stroller back and forth in the kitchen because it was only in there he could fall asleep, but as soon as I stopped or tried to move him to the bed he woke up) and today is the first day I am alone with him. Come on you can do it Kenza, haha.

101 Comments

Felicita

how is it with your appetit/eating going btw? you sure have now slimmed down a whole lot these two weeks (which isnt unusal, firstly you didnt gain much during pregancy anyways and now its been two quit exhausting weeks)
i just noticed the big differences between each pic you post although there are just a few days inbetween. so i am guessing eating isnt (cant be) a priority for you right now

Reply
A

Please relax… Stop obsessing about other peoples eating etc. First, it’s 2019, we don’t comment on other peoples bodies/weight. Second, your assumptions about differences between each picture are ridiculous. Focus on your own health. All the best.

To Kenza: You and Nikola are beautiful! I’m so happy for you! :)

Reply
Felicita

can i not just ask how its going and that i care for her health as well (not only for that from the baby)? since she puts her baby first always can i not remind her to also take care of herself.

i didnt comment on her body like you said. at least not in a negative way. all i said was that you can see she slimmed down. i did not say she doesnt look good or anything like that.
bodyshaming isnt ok but i didnt do that.
stop beeing so sensitive when someone mentiones/asks anything about eating/body. as long as there is no bad intention i cant see anything wrong with it.

Reply
Cecilia

Thats rude. I ate “normal” after my pregnancy but still lost weight very fast. I think due to breast feeding and cause of my genes I guess.

Reply
Amanda

You are crazy! Go sleep in a cave and think about you can live your life making other people happy.

Reply
Tea

Oh stop its not easy for her being skinny now that only curves and butts are in.. so why make it that she wants to be as skinny as she is.. stop..

Reply
Emelie

What the hell? Why do u obsess over her weight? Of courSe she’s eating, why wouldnt she? And why would you care about someone elses eating habits?

Reply
Felicita

where the fuck do i obsess over her weight???? did i ask her how much she weights??? NO. i was asking because i care????? for her health? i also could check on a friend if i see she/he is losing weight and would ask if everything is ok with him/her…
the fuck yall overreact like that???

just because kenza was bodyshamed during her pregnancy doesnt mean that yall have to jump on everyone who mentiones her body/asks about her eating. i did not have bad intentions. i was just checking on her.

Reply
Anahita

Men gud han är så himla söt o go🧿 😍 dessa dagar med noll sömn kommer passera och de växer snabbt njut av varje sekund ❤️

Reply
Carmen

Ni är så fina ihop, du och Nikola 💕
Kämpa på med sömnen! Det blir bättre och bättre. Alla nyblivna föräldrar vill bara prata om sitt barn, helt normalt 😊
Själv väntar jag på att mitt andra barn ska komma ut, en dag över BF. En liten kille som sparkar järnet därinne.
Lycka till med allt 💓 Tack för att du delar med dig så mycket av allt. Spännande att följa ditt föräldraskap!

Reply
E

Testa en bärsele från t.ex. Tula om du vill kunna bära honom längre! Sitter bra med spänne om höften så att man bär tyngden fördelat på både höft och axlar, samma princip som en vandringsryggsäck! Smidig att ta på sig och ändå mysig att bära i 😊.

Reply
Rebecca Erkenstam

Håller med! Tula räddade oss, min sambo bär fortfarande vår treåring i Tula-sele 👍

Reply
Sanna

Håller helt med! Bärsjal är jättepraktiskt för korta stunder eller om man ska lyfta i och ur mycket – men om ryggen blir trött eller om det rör sig om längre stunder så är bärsele oslagbart. Typ Ergobaby 360 som har ett ordentligt band att spänna åt över höften, avlastar jättemycket.

Reply
Emilie

En vävd långsjal avlastar MINST lika bra som en sele men det krävs kunskap och teknik för att få till det så där perfekt. Sele är svårare att misslyckas med.

(Personligen älskar jag Tula. Både till bebis och fyraåring på skogspromenader.)

Reply
Ida

Min lilla kunde bara sova i en gungande vagn också, efter lite googlande hittade jag Rockit stroller rocker, värt varenda öre!!! Hon sov som en dröm och jag kunde slappna av :) https://rockitrocker.com/

Reply
Angelica

Jag fick barn 14/4 och lånade boken träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg. Den fokuserar mycket på bålstabilitet och återhämtning första perioden efter förlossningen. Kan även tipsa om att följa henne på instagram :) Det är 4 olika perioder från bebis födsel och ett år framåt ungefär :) Grattis till Nikola, han är super söt!

Reply
Towe

Jag har också en stor tung kille som är 4,5 månad. Jag kände också att ryggen tog stryk så vi köpte en ergobaby-sele, superbra! Du har säkert kikat in dem redan, men om inte så är de ett tips som du kan kolla in 😊.

Reply
Jessica Ströhagen

Kämpa på Kenza. Du gör redan ett grymt jobb och den bästa mamman Nikola kan ha!
Jag har själv en 8-veckors bebis. Fick rådet av en vännina att när det känns som tuffast utan sömn får man tänka att det är övergående, att man inte alltid kommer vara såhär trött och sliten samt att den lille bebisen behöver att man är det i början. När min bebis var 3 veckor sov hon inte alls under 3 nätter och det var jättetufft men det gick över och nu sover hon 5 timmar i sträck på natten. Hoppas du får sova snart!

Reply
Caroline

Min dotter är två år och jag är jäkligt trött och sliten.
Det är inte bara sömnlösa nätter som tar på krafterna.
Och ja de dyker upp även nu.

Förstår att folk vill peppa osv, men det är ju lite dumt att ge falskt hopp också. Det ÄR slitigt med barn! Och man överlever det och det är värt det.

Reply
Matilda

Håller med … min tjej är 1,5 nu, visst har vi perioder med bra sömn. :) men energin går åt desto mer på dagarna …XD det är underbart med barn men det är också krävande, och kommer vara. Inget att hymla med .:)

Reply
Dixi Wonderland

Jag älskar mammaKenza <3 Vet att du inte alltid har haft orken att vara personlig men nu tycker jag att du har en så himla fin balans i dina inlägg :D Stort grattis till Inez och hennes man. Hoppas att hennes förlossning kommer gå bra :)

Reply
Lisa Helle

Hej! Såå roligt med liten bebis, jag har en sex veckor bebis här i famnen 😍 tänkte bara säga att jag hade mardrömsnätter så fort jag ätit jordgubbar 🙈 kvittade att jag åt en eller 10 tyvärr 😬 tänkte att det kanske kan vara så att nikola också har lite känslig mage ☺️

Reply
Ida

Min son är 1 år och 4 månader imorgon och jag vill fortfarande bara prata barn med folk. Har blivit en sån där som jag lovade att inte bli, 98% av mina instagramposter är mitt barn 😂 nu är jag iofs fortfarande hemma med honom så min vardag kretsar ju enbart runt honom. Kanske ändras när jag börjar jobba i höst igen.

Reply
Sofie

Åh vad ni är fina allesammans! Angående det här med att orka bära – kroppen vänjer sig i takt med att det blev tyngre! Min kille har alltid också varit stor, ungefär i samma storlek som din, och jag hade samma funderingar i början. Idag är han 17 månader och väger väl ca 12,5 kg men det känns lika lätt/tungt typ att bära honom nu som då. Vi kan fortfarande gå och amma när han ska sova t.ex. utan att kroppen gnäller. Men absolut, träna är alltid en bra idé ändå! ☺️👍

Reply
Malin

Hej Kenza! Jag är också en nybliven mamma och som jag förstår hade du en tuff natt. Minns en natt när min dotter var några veckor gammal och vi var vakna hela natten med henne (bokstavligt talat hela natten..) Det tog ett tag att förstå varför hon var ledsen just den natten men sen förstod jag att det måste handlat om jordgubbarna jag ätit dagen innan. Nu kanske du bara åt tre stycken som på bilden och Nikola kanske bara hade en tuff natt, men annars kanske det kan vara anledningen som det var för oss. Ville bara tipsa, en nybliven mamma till en annan :-) kram

Reply
Therese

Haha minns det där med babyprat när man får bebis! Herregud vad man bara ville prata om din ögonsten!
Släpper gör det ju inte direkt, jag ÄLSKAR att prata om mina barn men jag har nu annat att prata om också till skillnad från när de var nyfödda. Mina intressen har till stor del ändrats efter att barnen kom.
Jättefina bilder! Nikola är ju så söt så man smälter!
Kram

Reply
Johanna

Vill du slippa fetvadd så är promix bröstvärmare ett hett tips också :) finns på typ apotea men också på bonti bla. Lycka till med er fina kille!

Reply
Lo

Man ser ju att kläderna är för små på Nikola. Okej att du snålade med gravidkläder men ni får väl skärpa er och ha rätt storlek på erat barn. Ni beter er som någon som är fattig. SNÅLA verkligen

Reply
Maria

Haha, du skämtar va, Lo? Nikola är jättesöt och hans kläder ser absolut inte försmå ut. De ser helt perfekt ut i mina ögon 😍 FYI, Lo, de flesta köper några enstaka kläder i de minsta storlekarna (för man vet ju inte hur stort eller litet barnet kommer vara). Sen är det inte direkt högsta prioritet att handla nya kläder när man precis har fött och man har absolut inte lust eller ork att springa i affärer när man är nyförlöst.

Lägg ditt hat och din energi på någonting annat, Lo!

Reply
Cicci

Vilken elak och onödig kommentar. Hon skrev ju att vissa kläder är lite för små. De växer ur sina kläder jättefort och byter storlek var och varannan månad nästan i den här åldern!

Reply
X

Alltså..håll bara käften! Kan folk sluta lägga sig i?!??! Till varje inlägg är det alltid någon/några bitterfittor som bara Mååste pika och komma med dålig energi!

Kenza, snälla sluta inte dela med dig av dessa underbara inlägg (pga kommentarer som dessa)! Är säker på att 99 % av de som följer dig är genuint glada för dig och älskar att följa din mamma-resa! Resten är så missnöjda över sina egna tillvaron att de inte kan annat än att trycka ner andra tyvärr…

Reply
Antonjia

Är övertygad om att dem kan se vilka storlekar som passar bäst på deras egen son. Kryp tillbaka under den sten du kom ifrån.

Reply
Leo

Jag döööööör så söt han är ❤❤❤❤❤❤❤ lilla tungan ❤❤❤❤

Reply
Matilda

Det där med ryggen, det är viktigt att du är snäll mot den. Köp en bärsele med bra stabilt avbärarbälte så att all vikt läggs på höfterna/benen och inget på ryggen.

Dvs INTE baby björn i någon variant. Alla jag känner är supernöjda med Ergobaby. Jag har burit vandringsryggsäck mycket och avbärarbältet är lika bra som på en bra ryggsäck. Det ska inte göra ont ALLS i ryggen.

Se till att den sitter bra också, den ska vara ordentligt spänd över skuldrorna och bebin ska sitta högt upp – du ska kunna pussa den på huvudet.

Reply
Kajsa

Så fina! Här hemma har vi en snart tre månader gammal bebis pojke som också enligt mig var stor när han föddes 4,6kg 55 lång och han bara växer och blir tyngre och jag känner också att det börjar ta stryk på ryggen men även skuldrarna. Vi har även en 4 åring hemma. Som tur är kunde min man ta både semester och föräldraledigt så vi har tid tillsammans och min man får ta mycket med 4åringen och jag med bebis. På förmiddagarna blir det att jag vilar/sover lite tillsammans med lillen när han somnar (annars är jag totalt död) och så hittar vi på något allihopa efter lunch/em. Det bästa är att man gör vad som fungerar i varje familj och inte vad alla andra gör eller säger😊 vissa dagar är man utvilad och mår toppen, andra dagar har man inte sovit något och man är ett halvt monster/zombie.hoppas du får sova och vila. En dag i taget. 💐💐💐💐

Reply
L

Haha men det är ett friskhetstecken i föräldraskapet ändå, synd nästan att det ses som lite dåligt! Förstår dock att det kan vara ointressant för vissa…:)
Barnen blir viktigast men man får försöka prata om annat oxå (även när man har egentid med sambon.. ;p)

Reply
Lina

Men ååh bilden på Nikola och Vienna!! 😭♥️
Ser lite ut som att han tröttnat på Viennas skvaller? ”Give me a breeeak, will u ever shut up?!” 😂♥️

Reply
Jenny

De är ett nytt sätt du använder musklerna åå mör du bär.de tar 9mån för musklerna at repa sig (enligt bm) a med så inget konstigt det känns tungt. Det hjälper lite att byta till vävd sjal elker någon ergononisk sele =). Skönt att byta lite muskler man plågar =). Fick min andra mini i torsdags och kroppen är ju trött och ostabil hehe. Men att bära är det mest underbara som finns. Bar sonen tills han började vägra(sele armarna funkar nog tills jag stupar) vid 2år.tanka närhet mys och gos <3 snart är de vuxna och de blir svårt att få bära hehe.

Reply
Felicia

Har haft svårt att få min pojk att sova på nätterna också. Så fort jag försökte lägga ned i säng eller babynest så vaknade han å blev otröstlig. Min räddning blev att liggamma! Vet att man knappt vågar säga att man samsover…. men det är det enda som fungerar för oss! Han vill ha närhet och ligga hud mot hud ☺️ Och måste tipsa om bärselen Ergobaby omni. Den är HELT fantastisk. Kan bära min lilla hela dagarna och känns knappt i ryggen.

Reply
Therese

Om han somnar i vagnen låt honom ligga kvar där, de gillar att ligga trångt. Min dotter sov bara i vagnen(alltså inte i hennes säng) de första 6mån, lätt att ställa bredvid sin egen säng och när hon vaknade lyfte jag bara ner henne till mig och ammade henne där och så fick hon ligga kvar där om hon var nöjd. Man får göra allt för att förenkla livet den första tiden ❤️

Reply
Anna

Min lille sov också bara i vagnen de första månaderna, han sov jättebra där!! ☺️ Gör det som passar er ❤️

Reply
Rania

My son’s first name is also Nikolas and he was born in March 6th, weighing 4,2kg and was 54cm tall. What a coincidence! So my advice to you is to search on YouTube white noises for babies or baby lullabies. You will need them very soon. And because when your Nikolas will be 4 month he will weigh more than 7kg, invest in a nice baby carrier. Better support for your and his back.

Reply
Mia

Tips! Använd ett litet babynest som amningskudde. Alltså lägg bebisen i babynestet och lägg babynestet i knät när du ammar. När bebisen har somnat kan du försiktigt lägga ner hela paketet i sängen och bebisen vaknar förhoppningsvis inte 😊
Ni är superfina❣️
Mvh fyrbarnsmamman

Reply
anna

Ladda ner mamma-mage appen om du inte redan gjort det. Magmusklerna är ju delade efter graviditeten så viktigt att träna rätt så att de går ihop igen för att få tillbaka bålstyrkan och undvika ryggont. Det blir många lyft med bebis. Han är helt fantastiskt fin ert lilla mirakel.

Reply
Marie

Mina barn, har två, de skulle sova på mig de första veckorna. Den yngsta som en vetesäck tvärs över min mage. Jag fick sitta upp och sova, hemskt. Men det gick över. Nu är de 5 och 9 år gamla. Tiden går fort, njut av din bebis, men det gör du ju, och ibland får man bara inse att det är skitjobbigt. Då får man gnälla, äta choklad och kämpa.

Reply
Lenny

Såklart naturligt att vilja prata om sin bebis/barn! Speciellt när allt är helt nytt! Har dock aldrig intresserat mig att bara prata om bebisar, graviditet men inte heller bara ytliga grejer som Tinder och typ utekvällar (obs generaliserar nu). Vänner i singelsvängen kan vara väääldigt självcentrerade (kanske just för att man inte har någon annan att tänka på) och nyblivna föräldrar är väldigt fokuserade på bebisliv. Men ju äldre barnet blir desto mindre praktiskt och mer personligt blir det, därför blir det inte lika naturligt att man vill prata om hen med allt och alla tycker jag. Tur man har vänner i olika skeden i livet så man kan mixa lite efter sug :) Du är fortfarande du och kommer def fortsätta ha gamla och nya intressen och vilja fokusera på ditt

Reply
Kelly

Måste bara tipsa om en bärsele som heter integra. Inte massa konstiga inställningar och grejer som andra selar har utan en enkel och mjuk sele som rädda min rygg när min stora bebis vill bli buren. Så värt att investera i att ha och så mycket närhet man får med de små. Lycka till i allt!

Reply
Charlotte

Vi bär vår 10-veckors i en Tula. Min man, som alltid haft ryggproblem, tycker nästan att det är skönare att gå med den än att gå bredvid och inte bära alls!
Kan även tipsa om mammamage-appen som fokuserar på att stärka bålen och bäckenbotten efter graviditeten. Ett träningsprogram som tar max 5 minuter per dag och som man kan börja med direkt efter förlossningen 🙂

Reply
Jenni

Åh vad fin Nikola är! Och du också, så fräsch är du!! Vet inte om nån tipsat om det än men det finns ju amningsinlägg i 100 % ull, tips tips!

Reply
Sofia

Prova ”vyssan lull” tassar från tex BRIO. Ovärderligt att kunna vagga sängen brevid vår säng när vår lilla endast somnade till skump.

Reply
Linn Tunudd Ingwall

Stort grattis lilla familjen!
Tänkte bara ge ett tips som jag ÖNSKAR någon sagt till mig när jag hade mjölkstockning och precis som du använde fetvadd. Glöm inte att också lufta brösten!! Typ när du är hemma. Annars får man lätt svamp och då blir det nästa grej…. Och gjorde sjukt ont…
Det finns också ilägg i ull som är lite smidigare än fetvadd som också skyddar.
Hoppas det är bättre snart!
Kram Linn

Reply
Mysmasken

Jag provade olika selar men blev aldrig sams. Så bökigt att ta på och av och tyckte aldrig att det kändes helt säkert heller. Däremot ÄLSKADE vi Baby Björn, till alla tre våra. Knäpptes på och av på ett svisch, och tyckte inte att den var jobbigt för ryggen. I början ligger de ju som en liten groda därinne =) Kenza, du kan ju testa en Björn också, och se hur det känns, även om sjalarna är mest “inne” nu.

Tycker att du är bedårande som MammaKenza, och det enda man vill läsa om just nu är ju din bebisbubbla. Helt normalt att man bara vill prata bebis och förlossning, så var/är nog de flesta av oss. Sömnen är tuff, såklart, försöka sova när han sover. Stjäl nån timme här och där.

Jag minns när jag fick första, jag gick och la mig 20.00 och låg i sängen till 08.00. Tolv timmar, för att försöka få ut 6-7 timmars sömn, haha. Jag var helt väck. Varannan timme skulle man upp och göra hela rutinen med byta blöja, amma vänster, amma höger, osv. Som förstagångsförälder är man ju väldigt noga med att allt går rätt till =) Sen när trea kom ammade jag och bytte blöja i sömnen, i sängen, typ, heh.

Reply
Mathilde

Babybjørn er IKKE anbefalt, da den ikke er ergonomisk for baby. Velg heller angelpack eller tula, gjerne prøv de først for å se hva som er best.

Reply
Amanda

Det finns bröstvärmare att köpa, tänker att det är smidigare att lägga in dom i bh:n än fetvadd 😊

Reply
Pia

Kenza kan du inte berätta life mer om hur du har läkt efter förlossningen. Hade du valt C section om du kunde gå tillbaka i tiden eller är du nöjd med ditt val att föda vaginalt? Jag är beräknad om 2 månader och vet inte hur jag ska välja att föda :/. Någon som har tips eller kan berätta om sina erfarenheter?
Tack xxx

Reply
Sara

Haha mitt barn är 2,5 och jag pratar jättegärna om barn och förlossningar 😂försöker dock tona ner det lite när jag träffar kompisar som inte har barn 😁

Reply
Malin

Rekommenderar verkligen mamaroo 4 moms. Kika på dem. Life saver när de vill bli vaggade!

Reply
Patrycja

I just wanted to say that in this picture with Vienna he makes such a face that reminds me of all your blog posts with your photos making ‘funny faces’ haha, he already got this after you it seems! :D and ignore that “eating isn’t your priority now” comment above because it’s just…

Reply
Y

Mina barn vägde 4250 respektive 4350 när de föddes och ingen av den tappade ens ett gram utan de gick spikrakt uppåt i vikt 😂 man pallar! Trikåsjal var aldrig aktuellt för oss, utan körde med vävd sjal och framför allt bärsele. När de är 3+ månader kan man börja ha dem på ryggen och det är SÅ sjukt praktiskt. Min yngsta bodde där från 3 månader, då kunde han se allt jag och hans storasyster hade för sig och så fort han pep så plockade jag ner honom och tuttade. Nöjdare bebis har nog aldrig funnits 😅 (obs obs att nöjda barn är ett resultat av många olika saker och det som funkade på mina behöver inte funka på andra)

Reply
Żaneta

Toys thay produce white noise helped me a lot with both my babies. In Poland its called the whisbear, maybe you have something similar in Sweden. Its pure magic how it calms down the baby. Plus a pacifier. A Real life saver. I had to teach my babies and it took me a few data but it was worth it. and also wrapping my baby tightly in a cotton blankiet. ❤️

Reply
A

Tips- gör ett babynest av ett duntäcke så bebis liksom sjunker ner ngn cm pga allt fluff. Hjälpte mig med båda mina baen som vaknade när man la ifrån dem. Detta hjälpte pga kände sig omslutna. Du puffar bara ihop täcket liksom

Reply
Sofia

När börjar bloggen handla om något annat än bebis och blöjor och amning? Saknar den gamla Kenza som bloggade om annat också..

Reply
Viktoria

Men kan man inte bara läsa andra bloggar istället om man känner som du 😂 mer rimligt att du som läsare väljer vilka du vill följa än att Kenza ska anpassa sitt innehåll efter dig och ev andra som håller med? Att det ALLTID måste finnas minst en bitter människa bland kommentarerna här!

All lycka till dig Kenza ❤️

Reply
Sofia

Ja jag läser inte hennes blogg ofta längre. Men älskade att gå in på hennes blogg förut och jag UNDRADE när bloggen kommer börja handla om annat, inte kritiserade. Aldrig sagt att hon måste anpassa sig efter mig eller andra som tycker likadant. Det finns alltid minst en som blir provocerad av kommentarer som mina också. Jag frågade Kenza en fråga och inte dig.

Reply
Louise

Jag var likadan, ville bara prata om barn och förlossningar. Efter 8-10 månader kom jag ur bubblan men förlossningar pratar jag gärna fortfarande om när något tar upp det :P

Reply
Therese Johansson

Jag tipsar om en stor pilatesboll! Så kan man sitta och vagga och titta på tv samtidigt utan att bli trött😍bästa!

Reply
Sara

Testa en ergonomisk bärsele, superbekväm både för bebis och föräldrar! Både jag och min man älskade våran ergobaby adapt som vi använde till sonen från nyfödd tills han var 1,5 år och fick aldrig ont (och jag är ingen vältränad människa hehe) 😊

Reply
Linn Otterbeck

Hahaha min dotter är 1 år och 8 månader snart och jag lovar dig att man slutar inte bara vilja prata om sitt barn 🙈 Vi sitter och pratar om henne när hon somnat för att hon är verkligen allt vi bryr oss om i livet. Finns inget bättre än barn!

Reply
Jessica

Fast snälla alla föräldrar! Det finns mycket viktigt i livet! Och de bör man verkligen inte glömma när man för barn! Glöm inte att peppa era vänner. Folk utan barn, ungdomar, äldre! Alla har en plats i samhället och bara för man fått barn kretsar inte allt kring den nya lilla familjen! Vårt samhälle behöver vidga perspektiven.

Reply
PA

Grattis till en underbart fin pojke♥️

Min pojke blev 1år den 14juni! Och jag minns hur svag jag var i början, trodde alla mina muskler hade förtvinat där ett tag! Men kroppen återställer sig sakta men säkert♥️

Mina bästa tips! :
Ergobaby 360 – räddaren i nöden!
Amningshjälpens facebookgrupp! Där finns ALLT man någonsin undrat över ang amning. Och man lär sig såå mycket.
Liggamning! Så mysigt och sov så mycket bättre.

Lycka till!!!

Reply
Line

Ah, den deilige søvnløse tida. Det blir bedre. Og verre. Og bedre igjen. Alt er faser er det viktigste noen har sagt til meg etter at jeg ble mamma til min lille tjokkis ❤️

Ser alle tipser om bæreseler, og der er jeg enig. Vi ble reddet av Angelpack. Men det er ikke sikkert det er den beste for dere – anbefaler deg å prøve litt forskjellig i en bærebutikk eller, om du synes det er verdt pengene, sjekke om det finnes en bæreveileder i nærheten som kan komme og vise litt forskjellig. Sjekk også bæremiljøene på Instagram for gode knytinger som avlaster. Jeg liker bærehjelpen, og hun skriver på engelsk 👌

Om han bare sover i vogn vil jeg forøvrig også videreformidle et tips vi fikk fra et vennepar. Om du knytter et snøre i en sirkel sol innebefatter vognens håndtak og noe stedfast kan du få til en voggemulighet ved å siden tre sirkelen over føttene. Når han knirker kan du blogge med foten fra senga 👌🤣

Reply
Jenny

Tips, somnar han i vagnen, låt han sova där Resten av natten ❤️ Strunta i att flytta över honom till sängen, för dem är det ingen skillnad, det är bara vi föräldrar som tänker att de såklart hellre vill sova i sin egen säng. Fin han är!! Kram

Reply
A

Minns den första tiden med en smula ångest. Fick tvillingar, kan du tänka dig?! Fattar inte hur jag fick ihop allt. Satt mest fast i soffan iofs. På riktigt så tillbringade jag 80% av all tid där. Försökte synka deras sömn, mattider osv. Vågade knappt gå ut för det var alltid en som skrek. Och när jag stannade vagnen för att trösta så vaknade den andra och skrek osv. Känslan av att inte kunna, som mamma, trösta sitt barn för att man är upptagen med den andra var hjärtskärande och slet på självkönslan. Kände mig alltid otillräcklig och värdelös som mamma. Även om jag vet nu att jag gjorde så gott jag kunde. Glad att dem är större nu <3 kram

Reply
Lisa

Så olika vad de små reagerar på men vattenmelon funkar inte för min lilla tjej, vet att det är samma för många! Så trist sommartid för det är ju så GOTT! Har funkat med de andra barnen me inte för henne. Jordgubbar kan ju också vara en bov tyvärr! Du får prova dig fram, du märker ju snabbt vilka nätter som blir knotiga efter viss mat. Heja dig, kan bli så avis på den där första tiden med FÖRSTA barnet, blir inte samma bubblamed följande barn.

Reply
Sara

Såg att någon tipsat om “Vyssan lull”-tassar. Det funkade jättebra gör oss när vår lilla tjej bara ville sova i famnen eller i vagnen. Då var det bara att lägga ner henne i sängen så sussade hon sött. Finns även barnvagnsvaggarr som man kan fästa på vagnen eller sängen så slipper man själv hålla på att vagga hela natten👍

Reply
Jessica

Så kul att följa dig och ditt liv, det känns som en helt annan blogg nu och du har en helt annan energi. Det är mer kärleksfullt på något sätt. Jättekul! Även i dina jobbiga stunder så läser jag såklart, men jag är så glad att du mår bättre. <3

Reply
Greta

Min son föddes också 54 cm och 37 runt huvudet, väldigt lika mått som nikola (men innan bf, kan inte tänka mig hur lång han skulle va om han fick ligga två v till 😳)
Han ökade 1cm i veckan i längden tills han var ca 4 månader, växte så fort! Nu är han precis 8 månader och ca 83 cm. Han växte såå fort på längden att vikten inte hängde med lika fort så han är lång men inte så tung som jag trodde han skulle bli! kanske blir det något liknande för er lilla kille som du kan räkna med :) Nu när han kan sitta på höften och hjälper till lite mer själv är det faktiskt lättare att plocka upp honom från golv osv än för ca 2 månader sen när han var stor men inte hjälpte till som han gör idag. hoppas det hjälpte lite med tankarna!

Reply
A

Hej! Du är fantastisk!

Vet inte om andra tipsat om det men det finns bröstinlägg i ull som kanske är lite bekvämare än bomullen. :) Jag köpte även bröstvärmare på apoteket, de är stora, otympliga osv meeen de håller brösten varma. Du har säkert sett sånna men ifall inte så vet du nu!

Lycka till!

Reply
Michaela

Hej! Stort grattis till Nikola! Och välkommen till föräldrarklubben, där ska alla ha åsikter om vad en gör eller inte gör! Har egentligen bara två tips, som nog är de som hjälpt mig mest! Allt om amning (ökningsperioder, etc etc) finns hos amningshjälpen. Finns även ett forum på Facebook. Där finns hjälpmammor som gärna svarar på frågor, även privat i pm. Du kan även söka på gamla trådar. Hjälpte mig något enormt när jag kände att jag blev osäker kring något med amningen. (vill också flika in att det finns enormt stor okunskap kring amning. Den vanligaste tex att mjölken tar slut eller att det inte finns tillräckligt osv.) Samt tips 2, ladda ner appen wonder weeks. Där kan en läsa allt om de olika faserna ditt barn och bebis går igenom första året. För mig var det en trygghet att veta varför mitt barn var extra gnällig eller verkade sova mindre osv. Och framför allt, du är grym!! Sömnlösa nätter är asjobbigt och en får tycka att föräldraskapet till och från är en jävla pärs. Kärleken till ens barn är så enorm och gigantisk och underbar ändå! Heja heja!

Reply
Elin

Hej! Om det där med att N knorrar på nätterna… Det kommer att bli bättre efter några veckor så kämpa på! Test även att ta bort kryddor såsom vitlök, paprika, lök och annat som ger gaser. Choklad och jordgubbar kan också skapa magproblem hos bebisar! Mjölk är väen sådant som kan ge magproblem. Allt detta kan man fasa in igen efter några veckor/månader. Magmassage hjälper om man vill driva ut gaser :)

Reply
Jessika

Hej Kenza!

Jag undrar, då jag har både mailat frågor och skickat in min jobbansökan till er på Ivyrevel, om ni har sett mina mail? Men jag förstår även om det skulle vara så att ni har så fullt upp och får in så mycket att ni inte riktigt har tid att svara på dem, men vore tacksamt att veta :)

Hoppas du får en fortsatt bra dag!

Reply
Pinglan

Nu är det så klart lite tidigt… men OM han fortsätter att vara svårsövd och missnöjd längre perioder så kan jag tipsa om att googla plusbarn eller high need babies samt gruppen high need babies & plusbarn på Facebook och high need babies tips på Insta.

Reply
Anna

Så fina ni är!
Du fixar detta! Det kommer att bli bra med både sömn och allt. Allt har sin tid och ni kommer att finna er frid och ro, ni är de bästa föräldrarna för ert barn. Allt känns lite upp och ner den första tiden men ni hittar snart er rytm i er värld❣️❤️

Reply
Linnea

Ta det lugnt du kommer bli starkare eftersom och orkar bära honom :) testa en bärsele den avlastar lite bättre en bärsjalen. Har själv en son som var stor och gick upp snabbt i vikt. Han ville bara bli buren första tiden så selen var super bra.

Reply
Paula Smilee

Men ååh sen där babybubblan ni är i just nu är så himla mysig, och ännu finare att få dela samma upplevelse med nära vänner! 😍 😍 Fina bilder och babypicknicken ser hel fantastisk ut !! 😍😍

Reply
Jessica

Jag har också en ”stor” kille och han vägde 8,8 igår på 4-månaderskolllen 😅 har växt drift ett kg i månaden de två senaste månaderna ☺️ Men vid 4 månader behöver man inte bära på dem på samma särt som när de är nyfödda så går ändå bra!
Vi hade också en jättedålig natt inför första dagen jag skulle vara henna själv 🙈

Reply
Emilie

Jag lyssnade just på avsnittet där ni pratar om din förlossning. Jättekul att höra! Coolt att epiduralen tog så gött under öppningen. Jag hade lagomonda värkar med epidural (var tvungen andas och hålla fokus). Sen finns det ju de gånger den knappt tar alls 😱

Men hur som.. Jag tänkte på det där med utdragen krystfas. Kan inte det ha att göra med hur tränade muskler man har? Det hade jag fått höra men jag tycker att om det stämmer så borde nån ha nämnt det till dig. Vad jag förstår är det lättare att spänna och hålla emot när man får panik om musklerna är vältränade. Men ingen har sagt nått sånt? Sa någon nått om att slappna av i käken? Det är också något jag hört från barnmorskor, att livmodern och käken ska ha nån mental koppling 😁 När jag födde sist hade jag så ont att jag krängde och vred mig och spände mig överallt..förutom käken. Det var skönt på något vis att kunna kontrollera något i alla fall, även om det fysiskt inte hade spelat någon roll.

Aja, hjärtlig pod! Det var kul att höra er.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*