• header

A LITTLE UPDATE

Hej hjärtan! Jag ber om ursäkt för att jag inte uppdaterat här på några dagar, har haft det lite kämpigt med Nikola samt sömnbrist (han gick in i sitt första ”språng” i sin mentala utveckling häromdagen och blev plötsligt otroligt mycket mer needy, det skedde såklart samtidigt som Aleks gick tillbaka till jobbet och jag var själv) och inte hittat tiden eller orken till att sätta mig vid datorn. Hoppas ni förstår.

MEN nu har vi haft två helt okej nätter så idag orkade jag mig ut på en liten tur! Vi hade först tid på BVC för att mäta och väga Nikola och han fortsätter öka stadigt i vikt och väger nu 5.2 kg (dvs lite mer än 1 kg plus sedan han föddes för nästan 3 veckor sedan) och är 57 cm lång. Allt såg fint ut och efter besöket där åkte vi till MOS och spanade in vår nya lokal för vår nya pop-up store som öppnar snart! Så stor butik och det kommer bli så fint. Efter lunch hängde jag med Aleks till kontoret och hälsade på och alla var så glada över att få träffa lillen. <3

Promenerade sedan hem med podd i lurarna och nu har vi placerat oss i soffan igen, Niko har däckat i min famn efter att ha ätit och jag tänkte göra lite mellanmål (om jag vågar röra mig) och titta på the Umbrella Academy. Har plöjt så många serier denna vecka haha!

// Hi sweethearts! I apologize for not posting here in a few days, I’ve been struggling with Nikola and lack of sleep (he entered his first “phase” of mental development the other day and suddenly got a lot more needy, of course that happened at the same time Aleks went back to work and I was alone) and I haven’t found the time or energy to open my laptop. I hope you understand. 

BUT now we’ve had two pretty okey nights so today I found the energy to go out a bit! First we had a doctor’s appointment to measure and weigh Nikola and he is continuing to gain weight properly and is now 5.2 kilos (so more than 1 kilo plus since he was born almost 3 weeks ago) and is 57 cm tall. Everything looked fine and after the visit there, we went to Mall of Scandinavia to check out our new pop-up store that will open soon! Such a big store and it’s gonna look really nice. After lunch I joined Aleks to the office to say hi and everyone was so happy to meet the little one. <3

I took a walk home after that while listening to a podcast and now we are back in the couch, Niko has fallen asleep in my arms after eating and I thought I was going to make some snack now (if I dare to move) and watch the Umbrella Academy. I’ve been watching so many series this week haha!

Lilla familjen i nya lokalen. Bästa som finns är när Nikola somnar på mitt bröst och man ser den där lilla öppna munnen. <3

// The little family in the new store. The best thing in the world is when Nikola falls asleep on my chest and I see that little open mouth. <3

Och såhär har jag sett ut idag. Så sjukt att ha på sig jeans igen?! Har inte haft det sedan jag var gravid i….runt vecka 24 kanske? Sen blev alla jeans för små. Har saknat mina jeans, vissa är dock fortfarande för små över höfterna (magen är i princip borta men mitt skelett har blivit bredare) märkte jag idag men dessa gamla från Zara funkade. :-))

// And this is what I’ve looked like today. So weird to wear jeans again?! I haven’t wore that since I was pregnant in…..maybe around week 24 or something? Then all my jeans got too small. I’ve missed my jeans, I noticed today that some are still too small around my hips though (my belly is basically gone but my skeleton is wider) but these old ones from Zara worked. :-))

42 Comments

Helena

Du är jättefin! Oroa dig inte, höfterna kommer att bli lika som innan, för mig tog det upp till fyra månader efter vardera av mina tre förlossningar. Stor kram till dig och din familj.

Reply
Dixi Wonderland

Älskar din lilla familj <3 Nikola är så himla fin och det känns som att han alltid har varit menad att bli er! Du måste berätta vilket datum som kvinnan som gästade podden trodde att han skulle föddas på, hade hon rätt?

OCH IDAG SLÄPPS 3 SÄSONGEN AV STRANGER THINGS! Du kollar väl på den? Skippa Umbrella Academy (även fast den serien också är riktigt bra) och mata igenom säsong 3 av Stranger Things :D Jag är hemma sjuk och har väntat heeeeela dagen på att min sambo ska komma hem så att vi kan kolla. Är snäll som väntar på honom haha.

Reply
Fia

Min mage försvann också ganska snabbt men jag upplevde som du att mitt skelett blivit bredare och trots att jag vägde minde än innan jag blev gravid kunde jag inte ha mina byxor. Det gav dock med sig efter ca. ett halvår 😅

Reply
Experten

Gener. Hon gick upp 8 kg. Bebisen vägde 4 resten massa vätska kanske lite fextra fett. Men som sagt mkt är genetiskt

Reply
Jaezmine

Fina ni! 😍❤
För mig försvann magen rätt fort men höfter och resterande tog nog drygt 1 år innan de blev “återställda” och mina jeans satt som en smäck igen 😁 Så gör inte som de flesta och kasta och köp nya utan vänta 😍

Kraaam

Reply
Annie

När Ska du skriva i bloggen om din förlosskng?:) tror att jag och halva Sverige väntar på det inlägget :)

Reply
Frida

I podden när du och Dani pratade om era förväntningar på att bli mammor sa du att du trodde det skulle vara jobbigt 1% av tiden men underbart de resterande 99%… Föräldraskapet är inte riktigt så rosaskimrande som det verkar på Instagram va?
Doooock vill jag verkligen tillägga att det blir mycket bättre, första tiden är en så stor omställning och särskilt när man helt plötsligt blir själv på dagarna! Du kommer att hitta sätt att få vardagen att gå ihop och JA, det är såklart värt det i slutändan.
Nu är mitt barn 2 år och jag är fortfarande extremt trött haha. Det är ansträngande och utmattande med småbarn i flera år och det önskar jag att jag fattat innan jag gav mig in på det.

Reply
Gen

Älskade vännen inget blir sig likt efter man fått barn har inte samma tid som förut Men njut nu av din söta gulliga lilla kille Skriv o lägg ut bilder osv när du har tid för vi är ju såå nyfikna som följer dig hela tiden Kram

Reply
Patrycja

Hey Kenza don’t feel bad about not posting! I know though as you are making money through your blog it’s easier said than done but take your time to figure everything with your son. You know him best, but it’s not even a month! So try to take it easy :)

Reply
Linnea

Ååh så glada för er skull <3
Förresten! Har din pulserande tinnitus lagt sig efter förlossningen?

Kram,
Linnea

Reply
Malin

Sovtips! Jag fick en son i mars och de första veckorna sov han bara liggandes på mig, vilket inte direkt va ultimat för min sömn. Han skrek varje gång jag la ner honom. Sen läste jag på Susan Törnqvists blogg om ett tips hon fått där man ska linda barnet, så sover det bättre. Jag testade och han sov fem timmar första natten, i sin egen säng! Halleluja! Sen har det hållit i sig och han sover oftast 5-7 timmar varje natt, i sin egen säng.
Man ska rulla en handduk eller filt och lägga runt i babynestet, så det blir mindre. Sen ska man linda bebisen ganska tajt i en filt och sen lägga ner honom på sidan inne i handduksnestet (som då ligger i hans egen säng). De ska tydligen få känslan av hur det kändes i magen, när allt var trångt och tryggt. Sen ska man inte vagga utan bara hålla händerna på honom, så han känner att man är nära. Detta behövde jag dock aldrig göra, min son sov ändå. Jag lindade honom, ammade så han somnade och la sen ner hela knytet i babynestet, antingen på sidan eller på ryggen, det spelade ingen roll. Nu behöver jag inte linda längre, han sover fint där ändå. 😊
Om du söker på hennes blogg hittar du bild och mer ingående hur tanken är. Du får säkert massa tips varje dag, men jag ville gärna dela med mig av vad som verkligen funkade för oss. Life saver! 😊

Reply
Nicky

“some are still too small around my hips though” oh buhu!
most mamas get back into their normal weigh/body around 9 month after giving birth (the revovery takes as long as the pregnancy most of times) and are shocked you dont fit into all your size 36 jeans 2 weeks after giving birth. smh

Reply
Patrycja

Nicky, it does not sound as if Kenza was complaining or very surprised it’s like that after 2 weeks… just a general observation. But maybe you are not in a mood and needed to rant at something.

Reply
Shani

Wtf? Just because Kenza is not FAT and has never been can’t she be “sad” about not fitting into her maybe favorite jeans?? There is no logic in your comment. Stop being bitter and let skinny people have feelings too. SMH

Reply
Claudia

And you want Kenza to feel bad just because she is naturally in such a good body-form after giving birth?
Is she not allowed to write about her situation just because 90% of new mothers struggle with weight loss?

It‘s not her fault that she looks exactly the same (at least on pictures) after giving birth. Don‘t try to make others feel bad about smth that only mother nature decides. She is not at fault for other women who struggle with their self-confidence after giving birth. Instead try to be happy for her and the fact that at least some women don‘t have to deal with stretch marks and loose skin after giving birth.
If you didn’t see her belly without clothes then I guess you would speculate that she isn‘t even pregnant (as it was the case with Catherine, Duchess of Cambridge).
Gosh how mean people are. :-(

Reply
Mo

Wow vad snabbt din mage gick tillbaka till sin pre pregnancy storlek. Lucky girl! Hoppas min också gör det.

Reply
l

den där “bredheten” alltså när man tror att höfterna blivit dubbelt så breda, fastän man har gått tillbaka i vikt, försvinner efter några månader till, så vare iaf för mig båda gångerna :)

Reply
Ellen

Förstår 200%
Du är mamma Kenza nu ju, inte bara Kenza med hela svenska folket!
Nikola är viktigast såklart, glöm oss o bara var mamma lite, det förtjänar du! 💕

Reply
Fanny

Wow, efter bara 3 veckor? Jag blir imponerad. Jag har fött två barn (5 och 2,5år) och jag ser fortfarande ut att vara gravid haha kämpigt! Och jag vet vad du menar med att “skelettet” är bredare..man får en annan kropp efter graviditeten, oavsett om man tappar gravidkilona eller ej :)

Reply
Pretty Home Blog - INREDNINGS- & LIVSSTILSBLOGG

Så klart du inte behöver be om ursäkt för att du inte hinner skriva på bloggen. ALLA förstår det!! Det är bara roligt att få ta del av dom tillfällen du kan och orkar! Tror inte att någon förväntar sig att du skall uppdatera som innan. Ta det i din takt.
Vill också säga att du är så fin Kenza, och er lilla Nikola är så himla söt med så mycket fin hår på huvudet! ALL kärlek till er lilla familj!
//Berith

Reply
Aleksandra

You’re such a beautiful family <3 and take your time with the posting, the little one comes first.

Lots of love

Reply
Anna

Nu kanske du förstår varför vissa mammor säger att de inte hinner dricka en kopp kaffe (som ni hånade i bloggen). Vissa bebisar har långa perioder av att vara så som Nikola varit i en dag. Skulle inte ta kål på er att vara lite mer open-minded.

Reply
Carro

Men alltså va? Jag fattade inte heller varför man inte skulle hinna det innan jag fick bebis och skrattade lite åt det, nu förstår jag. Tror det är lite samma för Kenza, det är ju svårt att föreställa sig. Tyckte inte alls dom hånade och var trångsynta för det, take a chill pill.

Reply
Shani

Vackra Kenza! Be inte om ursäkt för att du har fullt upp med din bebis. Jag vet att du driver en stor blogg och förväntas att leverera inlägg av dina följare men va snäll mot dig själv, du är i din bebisbubbla och det förtjänar du. Du lyser av kärlek till ditt barn och det är fantastiskt att se! Om någon dör av att du inte postar något på ett tag så är det hen som måste söka hjälp haha!.

Sedan har jag så svårt att förstå hur man kan ställa frågor kring din mage/vikt etc. TROR ni på fullaste allvar inte att alla är byggda på olika sätt??? Finns de som “blir av” med magen snabbare än Kenza och sedan de som aldrig blir av med magen. SLUTA FRÅGA som att Kenza vore skyldig er en jävla förklaring!!! Och alla morsor där ute: sluta med era “livet blir aldrig som förr” snack! Ni låter bittra! Låt Kenza som är mamma upptäcka dessa saker själv. Det är inte säkert att det blir så bittert som ni försöker få det att låta med era indirekta pikar. Livet må ändras men kanske bara på ett positivt sätt för henne, möjligheten finns ju?? MAMMOR SLUTA MAMMA ÖVER NYBLIVNA MAMMOR. Punkt.

Reply
Rebecka

Momshaming är det mest osolidariska kvinnor håller på med idag. Lyssna inte på negativitet Kenza. Njut av ditt liv så som det ser ut idag. Ingen bebis är den andra lik, ingen mammakropp är den andra lik. Man lär sig med tiden man växer in i sin mammaroll. Gör precis det som känns rätt för er och bry er inte om vad andra tycker. Det har jag lärt mig.

Jag biter ofta ifrån när människor påpekat att jag ammade länge (och det var bara tills min dotter var ett år, hade ammat längre om hon inte bitit sönder mig :/). Eller när människor tycker att hon inte ska sova med oss längre (fortfarande en ettåring). Vi samsover så länge vi vill och jag älskar det.

Ingen annan har med era val att göra. Eller hur din eller andra mammors kroppar ser ut efter födsel Som sagt momshaming. Ni som sysslar med sådant oavsett i vilken form. Skäms på er!

Njut njut njut Kenza. Du har ett mirakel i ditt liv. Det är det som är det viktiga :)

Reply
Lisa

Så sjukt stort grattis! Fotot med vagnen är taget just vid mitt hus, haha, vad är oddsen. (Jäkla byggarbete…) Läste din blogg så mkt mer förut men har själv fått barn för tre månader sen! Det är otroligt hur livet förändras.

😂 Lycka till i babybubblan. Vi kanske stöter på varann med vagnarna nån dag!

Ps: Just plöjt hela Umbrella Academy ammandes 👌 Missa inte ”working moms”. Klockrent om bröstpumps-kaos och att gå tillbaka till jobbet.

Reply
Emma

Kenza, Kenza, Kenza! Din gravidresa och förlossning har lärt mig så mycket haha, herregud visste inget. Kan du inte berätta lite mer om kroppen efter förlossningen? Vad som händer liksom? Jag hade inte ens koll på att magen är kvar ett tag efter??? Så sjukt skadad av alla bilder man ser på kändisar som dansar ut från sjukhuset med ett sixpack efter förlossningen. SNÄLLA LÄR MIG! Du är grym!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*