• header

3 WEEKS

Nikola föddes ju på en fredag så igår var det 3 veckor sedan han kom och förändrade hela vår värld till det bättre. <3 När jag tittar tillbaka på bilder från BB så ser han så liten och annorlunda ut, helt sjukt att de kan förändras så mycket på bara tre veckor! Förutom utseende och storlek och sånt så har det hänt massa annat också. Han är mycket mer närvarande och nyfiken nu, tittar runt, greppar tag i oss, håller upp huvudet långa stunder när han ligger på mage på mitt bröst, och känns bara mycket större och starkare överlag. Det går liiiite för fort tycker jag hehe, vill ju att han ska vara såhär liten ett bra tag till.

Och jag då, hur känner jag mig efter dessa tre veckor? Jo jag känner mig bra, smärtorna är helt borta och jag känner mig mer trygg och bekväm i min roll som mamma. Litar fullt på min förmåga att ta hand om Nikola på bästa sätt. Var ju lite orolig innan att jag inte skulle veta hur man tar hand om ett spädbarn (har ju aldrig gjort det innan) men allt faller sig verkligen naturligt. Som att jag aldrig gjort något annat än varit Nikolas mamma. Gud det låter fortfarande så konstigt, Nikolas MAMMA liksom. Att vara det är det bästa som finns. :-)

Senaste nytt är dock att han fått torsk i munnen som jag tror kanske har spridit sig till mina bröstvårtor också, att det alltid ska vara något haha… Testar behandla själv nu och ger det inte med sig så har vi tid hos BVC nästa vecka igen. Jaja, nu måste denna morsa jobba lite. Aleks och Nikola är ute på promenad så jag passar på!

// Nikola was born on a Friday so yesterday it was 3 weeks ago since he came and changed our world for the better. <3 When I look back at photos from the hospital he looks so tiny and different, it’s crazy that they can change that much in just three weeks! Except for the look and size etc, lots of other stuff has happened too. He is a lot more present and curious now, he looks around, grabs us, holds his head up for a while when he is on his belly on my chest, and just feels a lot more stronger and bigger overall. I think it goes a liiiiittle bit too fast hehe, I want him to be this small for much longer. 

And what about me, how do I feel after these three weeks? Well I feel good, the pains are completely gone and I feel a lot more secure and comfortable in my roll as a mother. I totally trust my ability to take care of Nikola in the best way. As you know I was a bit worried before that I wouldn’t know how to take care of a baby (since I never have before) but everything comes naturally. Like I’ve never done anything else but being Nikola’s mom. Gosh that still sounds so weird, I mean…Nikola’s MOM. Being that is the best thing in the world. :-)

Latest news though is that he has gotten oral thrush in his mouth and I think it might has spread to my nipples too, why is there always something wrong haha… I’ll try to treat it myself now and if it doesn’t help we have a doctor’s appointment next week again. Anyway, this mama has to work now. Aleks and Nikola is out on a walk so I’m taking the chance! 

Att få vakna upp bredvid den här varje morgon (och fem gånger till under natten ;-))

// To wake up next to this one every morning (and five more times during the night ;-))

Morgonmys! Samsovningen går toppen och det är verkligen det bästa för oss (och ja, det går att samsova på ett säkert sätt! :-)). Skönt att liggamma under natten också. 

// Morning cuddles! Co-sleeping is going well and it really is the best option for us (and yes, you can co-sleep in a safe way! :-)). And it’s so nice to breastfeed side-lying during the night.

Tar så mycket bilder på honom när han sover haha, men han ser ju ut som en vacker liten ängel då. <3 Igår var det kyligt i Stockholm (14 grader i juli….) så vi fick användning för den här supersöt lilla outfiten jag köpte från Zara. 

// I take so many photos of him while he’s sleeping haha, cause he looks like a beautiful little angel. <3 Yesterday it was cold in Stockholm (14 degrees in July…..) so we could use this super cute little outfit I bought on Zara. 

99 Comments

Cecilia

Nikola är så söt! Håller med om att tiden går för fort. Särskilt när de är så små ❤️

Kan du inte berätta hur man samsover säkert? Jag jobbar på Socialstyrelsen och vi får inte rekommendera samsovning pga risken för plötslig spädbarnsdöd, alltså inte ens med babynest.

Reply
C

Cecilia, jag fick barn för 8 veckor sen och både bb och bvc har givit mig råd att samsova är att föredra med babynest i sängen, dom sa att det räknas som barnet har egen säng, konstigt att ni har andra föreskrifter än sjukvården rekommenderar :)

Reply
Cecilia

Tvärtom, det är konstigt att du fått andra råd av sjukvården än de föreskrifter sjukvården är skyldig att följa!

Man får så klart känna efter vad man själv vill och tycker är bäst för sitt eget barn, men att samsova med barn under 3 månader är onödigt med tanke på risken för plötslig spädbarnsdöd. Det är drygt 30 barn per år i Sverige (nästan lägst i världen!) som dör men vill man ta den risken när man ändå vet att det är detta det vanligen beror på! Anledningen till att samsovning med babybest avråds är för att det inte finns någon forskning gjord på detta. Då vågar man heller inte rekommendera det. Bedside crib är att föredra.

Kan tillägga också att rekommendationerna inte enbart bygger på enskilda fall utan är samlad forskningsgenomgång (inte enbart svenska studier naturligtvis) där mkt höga krav ställts. Det gäller alla föreskrifter på alla områden hos Socialstyrelsen!

Reply
Cecilia

Ok, såg det nu. Inget som svensk sjukvård stödjer. Men alka föräldrar gör som man själv vill! Som tur är risken låg i alla fall.

Reply
MN

Cecilia – bara under en liten promille av människans ris här på jorden har vi lagt våra bebisar att sova någon annanstans än där vi är. Om man vet med sig att man har vissa riskfaktorer, som kraftig övervikt, att man sover för djupt osv så ska man såklart inte sova med sin bebis i sängen. För resten av oss går det utmärkt och det finns dessutom många fördelar med det. Socialstyrelsens råd kan man ta med en nypa salt, man ska lita på sin egen magkänsla.

Reply
Z

Måste bara tillägga att forskningen som ni på Socialstyrelsen använder för att avråda från samsovning är under all kritik, ni utgår från fallstudier (dvs fall där psd har inträffat) utan att ha någon kontroll över om föräldrarna ljuger kring omständigheterna om vad som faktiskt inträffat. Exempelvis tror jag inte någon föräldrar skulle vara ärlig om att hen druckit alkohol, tagit droger, sömntabletter, rökt osv samma dygn som bebisen förolyckats och då blir det i statistiken oförklarlig psd som förklaras av samsovning. Vansinne enligt mig! Samsovning är det naturligaste som finns och det var inte länge sedan det istället rekommenderads av just Socialstyrelsen.

Reply
Anna

Samsovit med båda mina 2 barn och det går alldeles utmärkt. Inte ens behövt spjälsäng bara vagga när de var spädbarn. Älskar att samsova!

Reply
Emma

Vilken liten skatt!
Vi samsover också med vår lille (3 månader). Han sov i egen säng först, men sen blev han förkyld varpå jag ville ha honom i vår säng för att kunna ha närmare koll på honom. Därefter var det kört… ingen återvändo för min del! Jag sover inte bra utan honom i sängen. Det känns så naket.

Reply
LInda

Så fin han är! Han ser så otroligt välmående ut hela tiden haha <3
Ja men ser redan på bilderna att det gått några veckor, det går så fort tiden med bebis och barn

Klart ni ska samsova, samsover ff med mina oftast, de är nu 2 å 5 och det har gått alldeles utmärkt sen de var små. Tvååringen kan vakna under natten och behöva napp, kram eller nåt och då är det enklast att vara nära, slippa springa upp.. Samma sak med nattningen, går så mycket snabbare och lättare i vår säng.

Reply
Johanna

Så fin liten kille ni har 😍❤️ Har en 3åring och en 2 månaders hemma ! Så tacksam för livet 💙

Reply
Vanessa

Sandiga for life!🙏 samsov inte med min första, läste att det var bra att de kunde sova själv och jag var osäker som förstagångsmamma så jag vågade inte göra annat. På riktigt, ungen vaknade 20 ggr per natt hela första året. Aldrig varit så trött. När tvåan kom var jag trygg och gick på magkänsla och samsov med henne. SÅN skillnad. Hon har alltid sovit magiskt bra, förmodligen för att hon fått sova med oss. Älskarrr samsovning❤️

Reply
Frida

Så himla fin han är!

Tro på dig själv i din mamma roll.Bara DU vet vad som är bäst för ditt barn.Det kommer alltid finnas människor som ska ifrågasätta allt man gör som mamma.

Har samsovit med båda mina barn och de är 4,6 år 😂 älskar att känna doften av mina barn och att ha dom nära.Ammade båda mina och så smidigt på natten.

Reply
Johanna

Stackare som åkt på torsk, det gjorde min lilla också och det spred sig till mina bröstvårtor (aj!). Köp en liten barntandborste och borsta honom runt i munnen med mineralvatten så ofta som ni orkar. Sedan körde jag vanlig svampkräm på brösten. hoppas det går över!

Reply
alexandra

vichy vatten använde vi mot torsk i munnen! Det var toppen!! Googla på det :-)

Reply
Henny

Han är verkligen såå söt. Vet inte om det är det du tänkte prova hemma men probiotika är väldigt bra mot torsk. Biogaia baby är himla bra, du kan droppa några droppar på bröstvårtorna innan du ammar :)

Reply
Julia

Gud vad fin han är den lilla stjärnan ❤️

Haha inget gör mig mer “triggered” än när folk blir galna över samsovning. Jag bor i usa och det är ännu värre här. Har en kompis vars barn har en lätt sjukdom och dom började samsova för att det blev så mycket enklare då att hålla koll på deras lilla skatt och HELVETE i fan vad det tog eld i hennes kommentarsfält när hon gick ut med detta. Vi får även på posten varje år en hel enkät med varför man INTE ska samsova och jag blir så jävla trött på det. Uppskattade din story på instagram, ska köpa den boken direkt och så fort en till snobbig amerikan säger något om samsovning ska jag köra upp boken i ansiktet på dom. Blir så arg haha sorry. Men för mig är det galet att folk tror det är så farligt/fel, det är ju tamigfan det mest naturligaste som finns att ens mor finns nära ❤️

Reply
Carolina

Så glad att läsa att du känner dig trygg i din roll, kan inte vara lätt med alla pekpinnar! För mig dröjde det till tredje barnet innan jag kunde skita i vad alla sa. Jag ammar i ett år om JAG VILL, jag samsover om JAG VILL, jag har bebis i sjal istället för vagn om JAG VILL för JAG gör det som MITT barn signalerar att barnet VILL. Och barn är OLIKA. Har fyra som varit totalt olika i det mesta… Kanske gör en lite ödmjuk i faktumet att vad som funkar för någon inte funkar för någon annan. Så HEJA DIG och såååå fin Nikola är!!!

Reply
Ellinor

Samsovning är enligt mig det mest naturliga som finns. Inga andra däggdjur skjuter ifrån sig sina ungar så snabbt som människan ofta gör. Min dotter på 3 år och jag sover fortfarande tillsammans. Maken har fått flytta in i gästrummet – vi väntar syskon och sover bäst i olika sängar 😁

Reply
Emelie

Vi samsov de första dagarna efter hemkomsten från BB. Men sedan så körde vi sidecrib. Och nu vrider vi inte ens hennes säng :) Vår Stella är tre månader.
Älskar att man ska och får göra det som passar ens egna lilla familj. Varken rätt eller fel <3
Så fortsätt göra det som passar er! Så glad för er skull :)

Reply
Isabella

Tips Vichy läsk skulle vara toppen att smörja bort torsk på tungan med tops.

Reply
Michelle

Hahaha exakt samma sak här! Min tös e dock 13 mån! Karln får ligga på soffan för ja kan inte somna när han ligger intill.. Men ja kan inte heller somna om Tösen inte ligger intill haha

Reply
Julia

Ett tips mot torsk är vichyvatten! Det låter konstigt men brukar fungera, det är ett av de tips man kan få på barnakuten :) Så ni vet det säkert redan, men tänkte ändå tipsa! Typ ha en liten spruta eller pipett och ge lite lite i taget :) Kram!

Reply
Angelica

Har samsovit med mina 2 från start.
Tänkte inte göra de med nr 2 för att han skulle få vänja sig sova själv. Men då han fastnade med axlarna under förlossningen och fick tillbringa 3 dygn nerkyld och i respirator så ville jag inte släppa honom en sekund när vi fick komma hem. Han är nu 9.5 månader och sover fortfarande med oss ❤❤ Grattis till lilla prinsen! Ni är en så fin familj! 🤩

Reply
Veronica

Jag som nyss kände mej klar med barn blir galet sugen på en till när jag ser dessa bebismysbilder!! Ursch vad spädistiden går fort! Har tre tjejer och sambon säger stopp så får nog landa i det🙈

Reply
kalo

Hey Kenza!
He really did change a lot already within three weeks, crazy how fast it goes :) I’m sure you will handle his oral problems, moms have superpowers, as you might have already noticed!

I was wondering if you could write a bit about the safe co-sleeping? Would be interesting to read how you are managing it.

Lots of love from Vienna!

P.S.: Please, simply ignore the mean comments about the crop top picture.

Reply
Josefine Lind

Min yngsta blir 8 månader nästa vecka, blir ju inte alls sugen på en till liten bebbe när man ser dina härliga bilder! ❤ så mysigt! Får verkligen tillbaka känslan av hur det var den första tiden med båda barnen 😭🥰

Reply
Mathilda

Så mysigt, har också samsovit med mina barn! Ett tips om du tror att han fått torsk i munnen är att doppa en mjuk liten tandborste i vichy vatten (den äkta varan) och skrubba försiktigt.. min dotter hade det när hon var liten och det funkade kanon! 😊

Reply
Emmy

Men asså nää vad söt han är! Liten goding ju!

Jag har också samsovit med mina 2 barn, fick mycket kritik med första barnet “ska hon inte sova egen säng snart”? “Hon kommer ju sova inne hos er tills hon blir 15”.. Jag stod emot, ville ha henne nära mig. Kände samma nu med 2:an också.
Båda mina barn har alltid varit närhetstörstiga, för oss har samsovning funkat bäst för allas sömn. Sen finns det ju inget mysigare än att vakna upp tillsammans <3

Reply
K

Samsovning❤️ Har sovit tillsammans med båda mina barn och det har absolut varit det bästa för oss. Älskar tanken på att barnet kan ”tanka” kärlek, trygghet och närhet under natten. I tillägg har liggamning, nästintill i sömnen gjort mig till en mycket härligare mamma. Lita på magkänslan. Du är en fantastisk mamma till ditt barn.

Reply
Linn

Alltså herregud vad söööööööt han är jag smäller av!!! Samsov med min dotter från dagen hon va född tills hon blev typ 1 år. Gick hur bra som helst :)

Reply
Emma

Klart det går att samsova säkert. Vi har samsovit med vår son sedan han föddes, vi gör det fortfarande och nu är han 15 månader. Har varit så bra för oss och så skönt att kunna liggamma på natten när han ammade!

Reply
Ida

Det är fantastiskt! Tusen grattis igen. Och jag säger bara att det är en sak att säga till sig själv att man är mamma. Men första gången någon annan sa ”det är ’namn’s mamma” så tog mitt hjärta ett extra skutt. ❤️ Det var som i förbifarten en annan mamma sa det, men det skar rakt igenom hjärtat. Nu var jag liksom officiellt inte bara Ida, utan också någons mamma i andras ögon. Tänk vad många fina ögonblick ni har framför er. ❤️❤️❤️

Reply
Amanda

Litet tips innan det har gått för långt: min bebis torsk spred sig till mina bröstvårtor. Jag var lite för trött för att orka bry mig vilket resulterade i gigantiska sår runt bröstvårtorna. Det såg typ ut som att de skulle lossna. Gjorde svinont. Det som hjälpte för mig (mot smärtan var det att bita hårt i något och se till att bebis tog ett jättetag vid varje amning) var att lufta brösten typ hela tiden. Dvs aldrig ha bh och helst inget annat på heller. Sen såg jag till att smörja in med zinksalva eller aloe Vera eller bröstmjölk jämt. Om jag hade tagit tag i det vid första symptom hade jag sluppit den extrema smärtan. Nu är det dock helt bra och jag märker inte av det alls.

Reply
Z

Vänta tills du får höra ditt första ”Hej Nikolas mamma!” från något barn i parken eller på förskolan <3 första gången jag fick höra det så blev jag alldeles tårögd, det vackraste någon någonsin kallat och definierat mig som <3

Reply
Freja

Åh jag tycker att han blir mer och mer lik dig 😍 så himla söt!! Ställer gärna upp som barnvakt om det skulle behövas :D

Reply
Emma

Gud cad mysig samsovningsbilden är 😍 och passa på att samsova med honom när han är bebis (finns inget mysigare ju) och så länge det känns bra för er 🙂

Reply
Daniella

Vi fick tips från bb från en barnmorska att “badda” med Vichy vatten, bröstvårta och även min dotters tunga, det gick bort på två dagar.. andra barnmorskor så att det inte skulle funka men för oss funkade det.. Kan vara värt ett försök

Reply
Sanna

Test att använda vichy vatten. Det fick jag göra med mina barn när de hade torsk i munnen. Fick tipset från mi BVC. Man passar helt enkelt vattnet i munnen med en tops. Var väldigt effektivt och helt naturligt. Viktigt att det är vichy vatten dock, ska innehålla bra mineraler! Hoppas det hjälper er 🤗

Reply
Viktoria

Man ser din portkod i en av dina vloggar! Det är kanske fler som har påpekat det men lyssnade precis på ert senaste poddavsnitt och hela den här grejen med stalkern så tänkte att du behövde veta det ❤️ Och åh va din son är fin! 🧿

Reply
A

Vad betyder ”fått torsk i munnen?” Haha tänkte att ni råkat ge honom fisken torsk men fattar då inte hur det kan ha spridit sig till dina bröstvårtor. Eller luktar han torsk i munnen?
Haha sorry för dum fråga, har inte barn än :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: haha ser framför mig en fisk i munnen! Torsk i ugn torsk i mun :’) Vet inte varför det heter torsk haha, men det e en svampinfektion…

Reply
Fanny

Samsover med min snart 1åring det är ju bäst!
Vi fick torsk första veckorna också det kommer ju lättare när det är varmt, tänk på att lufta brösten så mycket du kan. Vet att dem läcker men sätt en handduk under brösten när du typ sitter i soffan och låt dem lufta. Vi fick behandling den är mindre rolig att ge till de små men det går, hittar sina knep:)

Reply
Linda

Så mysigt! Jag har samsovit med mina båda, från födseln och det finns inget mysigare!

Reply
Ellinor

Hej! Vi samsover med vår snart treåring och har gjort det hela tiden. Alla 3 sover bäst då! Tryggast iaf:) Trygghet och närhet tror iaf jag är det barnen behöver allra mest. Tänk vad de får tanka sånt under natten! Vi får snart ett barn till och många tycker att vi är slappa som inte ”lärt” vårt stora barn att sova i eget rum för ”huuuur ska det gååå med bebisen sen??” Förmodligen blir det lite trixigt ett tag, men det tycker vi att det är värt isf:) Grattis till er fina unge!! Kram från en IVF-mamma💕

Reply
Leoni

Jag samsover också med min 13 veckors bebis, gjort sen hon föddes trots att alla gärna påpekar att det inte är säkert eller att hon ”måste lära sig att sova i egen säng” – Här måstes ingenting säger jag! :-) Älskar att samsova och hoppas att vi kan göra det länge till <3

Reply
Sarah

Samsover också med min son sedan dag 2 efter förlossningen :) Vi sover jättebra på detta sätt och liggammar när han blir hungrig. Inser också att han har blivit som en snuttefilt, kan inte somna utan honom bredvid mig. Körde aldrig med något babynest utan han fick ligga bredvid mig uppe i min armhåla typ, har aldrig varit något problem, min kropp har legat blickstilla hela natten.

Reply
Kasi

Is Alex now in Chernobyl or the photo on his insta is old? Did you afraid of him and his health? ;) Or he just do whathever “husband thinks is better for himself”;)

Reply
Amanda

Hej fina Kenza!
Efter ert senaste podd avsnitt så blev jag helt såld på att åka till Costa brava. Snälla snälla ge mig mer info!! Vart var ni? Vart bodde ni?
Jag och min sambo ska åka på vår första semester ihop och vill att den ska bli magisk. ⭐️❤️
Puss och kram!

Reply
Ella

Skulle vilja veta vad tycker om att din man står och poserar på ett tak i Pripyat med Chernobyl i bakgrunden, barbröstad och med ett stort leende. Det är så otroligt ignorant mot de som dog eller på andra sätt drabbats av explosionen. Människorna i Pripyat valde inte att detta skulle ske. Hade du tyckt det var ok att han gjorde samma grej fast i Auschwitz?

Reply
Miranda Karlström

Vichy vatten!! Badda dina bröstvårtor och Nicole tunga! Funkade toppen för mig och mina barn!

Reply
Isabelle

Våran son har precis blivit av med torsken. Vi körde med vichyvatten… som alla tipsar om, men inget hände. Sen läste jag nånstans att dom ändrat innnehållet i vichy så därför funkar det inte längre. De som funkade för oss va 1krm bikarbonat i 1dl vatten. Toppade en tops i det och sen in i munnen på bebis. Försvann på några dagar! :-) kram!

Reply
Eleonora

Kenza, when you wrote “When I look back at photos from the hospital he looks so tiny and different, it’s crazy that they can change that much in just three weeks! Except for the look and size etc, lots of other stuff has happened too.” , did you think when you wrote except for the look and size that look and size changed?

Reply
Johanna

Hur samsover ni i sängen? Ligger han i ett nest eller har ni någon annan smidig lösning!? Har själv en 2,5v gammal så är nyfiken!

Reply
Josephine

Önskar att jag samsovit innan utan babynest. Men det funkade bra då också – tills vi testade att liggamma och somnade i sängen. Det är en dröm! Vi båda sover hela natten, hon kan vakna lite hungrig tidigt på morgonen men tutten är ju där så bara att hjälpa henne hitta sen somnar vi om hehe :) lite mer än 2 månader är vår bebis<3

Tips är att spana in @asabea på Instagram! Där skriver hon också om säker samsovning och massa annat relaterat till graviditet/bebis (folkbildning), för de som är intresserade :)

Reply
Hanna

Meeen åh vad fin han är! Kenza, jag vill verkligen hylla dig för allt som du gått igenom och för den fina person du är, du är dig själv och du tar ingen skit! Jag blir alltid sååå glad när jag tänker på dig. Du har fan varit min förebild i 8 år nu och det kommer du fortsätta vara! Kram Hanna

Reply
Nina

Liggamma och samsova är räddningen för alla nyblivna mammor vars barn vaknar många gånger på natten. Blev visad redan på BB hur jag skulle liggamma så att jag kunde få sova medans.

Reply
Kicki

Finisar <3
Min snart 3 månaders bebis (första) sover mellan oss i ett nest mellan mig och killen sen dag ett. Känns som en självklarhet för våran del.

Reply
LIRON

Why does Nikola sleep among you? You can accidentally hit him at night with your hand

Reply
Ida

Fyfasen vad jobbigt det var att få bort svampen. Att pensla med vishyvatten hjälpte inte alls för min bebis, men så köpte jag en liten babytandborste och borstade hennes tunga vid varje amningstillfälle med vishyvattnet istället (det innehåller bikarbonat) och vips var det borta på två dagar 👌

Reply
Matilda

Det blir aldrig LIKA säkert att somsova som att barnet sover i egen säng, finns ingen forskning som bekräftar det. Tycker att du som influenser ska vara försiktig med att uttala dig om medicinska saker på ett så tvärsäkert sätt. Barnläkare rekommenderar att sova i egen säng. Sen går det att göra samsovning så säkert som möjligt. Jag har samsovit med alla barnen och inte kunnat tänka mig något annat – men det är fortfarande inte “säkert” utan:

fördelarna överväger riskerna – för er!

Reply
Eva

Använd “äkta” Vichyvatten mot torsk! Badda försiktigt på tungan. Det tar ett par dagar, en sedan lossnar det. Badda försiktigt även på bröstvårtorna.

Reply
Jag

Jag bara måste säga att det är så fint att se hur du bär honom i sjal och samsover. I en värld där barnen helst ska sova ensamma redan på bb och där ett mer nära föräldraskap kallas att skämma bort eller dalta så är det så härligt att se en sån inflytelserik person lyssna på sitt barns behov av närhet. Blir så glad i hela själen!

Reply
Caroline

Hej!
Jag bor i Norge och här har de rekommenderat samsoving från start. Tryggt för barn och mor. Med min son var detta helt fantastiskt och liggamma är ju det bästa! Min dotter ville sova i egen säng och inte liggamma och det är helt ok det också! Vad barnet önskar för att känna sig trygg är det bästa.

Reply
Ida

Tips från en som också hade bekymmer med torsk. Badda med vichyvatten. Tips är att doppa en tops och rulla eller snurra in fingret med en bomullsrondell. Dränk i vichy och stryk/badda.

SEN. Det finns tablettbehandling som gör att svampen försvinner i ett kick från brösten. Lid inte i onödan. Fan. Man har ju mycket annat att tänka än att det bränner som eld i tissarna 🧡

Kram!

Reply
Ida

Åh stackars, min första fick torsk i munnen som spreds sig till bröst vårtora för mig. Det gjorde så in i hvete ont att amma, värre smärta än förlossningen! BBC och MVC så bara att det är normal amnings smärta som går över… Dem testade inte ens för torsk. Så jag gick med smärtan i två månader!!! Tillslut googlade jag mig fram till orsaken och behandlade själv med svindyra probiotika och grapefruit seed extract. Smärtan i princip försvunnen på en natt! Rekommenderar!

Reply
Lisa

Åh fina familjen! Njut av er semester <3 längtar tills poddis är tillbaka! På tal om Stranger Things, du och Aleks som är serienördar, har ni sett Narcos?

Kramis

Reply
Ylva

Vi fick natriumbikarbonat att topsa i mun och på bröstvårtorna när vår dotter fick torsk, funkade kanon!!

Vi har också alltid samsovit, ibland i babynest men oftast bara bredvid mig och det har funkat kanon! Hon är nu fyra månader 🥰

Reply
Emilie

Skulle du kunna föreställa dig att .. när nikola når 1,5 års ålder, och vant sig vid att vara med dig dygnet runt, så lämnar Aleks dig ensam för alltid – mani dör – och du är helt själv med nikola – utan alla dina vänner – och – utan pengar – och någon tar nikola och du får inte vara med honom fastän du vet att han plågas i din frånvaro och han behöver dig och den enda som egentligen kan rädda situationen är aleks men han ignorerar er båda och låter er båda plågas. Och ingen i din familj hjälper och ingen gör något fastän de ser er plågas.

Reply
Emilie

Publicera inte det där… det var bara sanningen. Till dig att tänka om. För dig att veta.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*