• header

PHOTOS FROM THE HOSPITAL

Hej hjärtan! Glad fredag! Vi har det supermysigt här ute på landet och slappnar verkligen av. De senaste nätterna har dock Nikola velat äta varje timme från klockan 2 på natten och framåt, men Aleks går upp med honom vid sjutiden och låter mig sova ostört 3 timmar så det funkar ändå helt okej. När jag vaknar och känner doften av kaffe och frukost så HOPPAR jag upp ur sängen och springer ut, dels för att jag är så hungrig att jag dör (satan vad hungrig man blir av att amma? och sötsugen!! äter så mycket kakor och glass om dagarna…) och för att jag saknar Nikola så mycket haha. Känner mig så tom när han inte är med mig.

Och hörni, tusen tack för alla fina kommentarer, mail och DM’s jag fått angående min förlossningsvideo. Det värmer mitt hjärta! <3 Jag skulle vilja tillägga något som jag glömde säga i videon (glömde fan säga en miljard saker, var så extremt trött när jag filmade snacket) och det är att OAVSETT hur ont det gjorde där på slutet, för det var bara de 2 timmarna av totalt 14 som var fruktansvärda, så hade jag gjort om det alla dagar i veckan för att få min Nikola. Kärleken jag känner för det här lilla barnet går inte att beskriva och den bara växer och växer för varje minut som går, och hade jag behövt krysta i 10 timmar till för att få uppleva den så hade jag gjort det. För trots allt, så var det den absolut bästa dagen i mitt liv.

Har lite bilder från förlossningen som jag gärna vill visa också, så här kommer dem! :-)

// Hi sweethearts! Happy Friday! We’re having a super cozy time here at the country side and we’re totally relaxing. The last few nights Nikola wanted to eat every hour though from 2am and forward, but Aleks takes him and goes up at 7 and let me sleep without being disturbed for 3 hours so it works fine. When I wake up and feel the smell of coffee and breakfast, I jump out of bed and run out to the kitchen, partly because I’m so freaking hungry (damn I get so hungry from breastfeeding? and craving sugar!! I eat so much cookies and ice creams during the days…) and because I miss Nikola so much haha. I feel so empty when he’s not with me.

And you guys, thank you so much for all the sweet comments, e-mails and DM’s you’ve sent me about my birth video. It warms my heart! <3 I want to add something I forgot to say in the video (I seriously forgot to say a billion things, I was so tired when I recorded the talk) and that is NO MATTER HOW much it hurt in the end, because it was only those 2 hours of a total of 14 hours that were horrible, I would have done it again a thousand times to have my Nikola. The love I feel for this little child can’t be described and it only grows by every minute, and if I had to push for another 10 hours to experience that love, I would have. Because after all, it was the best day of my life.

I have some photos from my labour that I want to show as well, so here they come! :-)

När vi precis hade kommit in för igångsättningen! Blev ju igångsatt 11 dagar efter BF (och inte 15 som planerat) för att jag hade en väldigt utdragen latensfas.

// When we had just arrived to the hospital for the induction! As you know I was induced 11 days after due date (and not 15 as planned) because I had painful contractions for almost a week.

Lunch medan vi väntade på vårt rum. Jäklar vad pirriga vi var här, där satt vi och åt och visste att jag snart skulle föda vår son. Sjuk känsla!

// Lunch while waiting for our room. Damn we were so excited here, we sat there and ate and knew that I would soon give birth to our son. Such a weird feeling!

Sen fick vi vårt rum! Här inne, i rum nummer 2 på Nya Karolinska, föddes Nikola.

// Then we got our room! In here, in room number 2 at Nya Karolinska, Nikola was born.

Glada och förväntansfulla medan vi väntade på läkaren som skulle komma och sätta igång mig. :-)

// Happy and excited while waiting for the doctor that was going to induce me. :-)

Tog en sista magbild. Tänk att det var Nikola som låg där inne! Det går inte riktigt att förstå. Inte så konstigt att magen var så stor förresten haha, han var ju inte liten.

// I took one last belly photo. Can you believe Nikola was in there? I can’t. Btw it wasn’t that weird that my belly was so big haha, cause he wasn’t small.

Metoden som användes för att sätta igång mig var: ballong! Planen var att ballongen skulle vidga livmodertappen mer så att de kunde komma in och göra hål på fosterhinnorna, men så fort de förde in ballongen så startade värkarna och en halvtimme senare gick vattnet av sig själv. Här är jag mellan två värkar hehe.

// The method they used to induce me was: a balloon! The plan was that the balloon would open my cervix more so that they could go in and make the water break but as soon as they put in the balloon, the contractions started and half an hour later the water broke on its own. Here’s me between two contractions hehe.

Efter några timmar med smärtsamma värkar fick jag epidural och var i himmelriket, fortfarande trött dock. Men allt var väldigt spännande och kul FÖR SNART SKULLE VI JU ÄNTLIGEN FÅ TRÄFFA VÅRT BARN!! :-)

// After a few hours with painful contractions they gave me epidural and I was in heaven, still tired though. But everything was very exciting and fun because SOON WE WOULD FINALLY MEET OUR CHILD!! :-))

Nu när epiduralen tog bort smärtan så passade jag på och åt och drack en massa. Utanför vårt rum fanns en kyl full med mat, snacks, glass osv som man kunde köpa från – bästa! Hade spytt mycket under värkarbetet och visste att jag behövde energi för att orka sen.

// Now when the epidural took away the pain, I made sure to eat and drink. Outside our room there was a fridge filled with food, snacks, ice cream etc that we could buy from – best thing I had been throwing up a lot during the contractions so I knew I needed energy to be able to get through the tough part later. 

Såg att någon undrade vad det var för musik som spelades i bakgrunden när jag födde, under hela tiden i det där rummet så hade vi på en “yoga & meditation”-spellista. Inte vilken spellista som helst, utan den jag lyssnade på varje dag när jag gjorde fertilitetyoga (då vi försökte bli med barn).

// I saw that someone wondered what music was playing in the background when I gave birth, during the whole time in this room we had a “yoga & meditation” playlist on. And not just any playlist, it was the one I listened to every day when I did fertility yoga (when we tried to get pregnant). 

Några minuter efter att Nikola föddes och jag blir hoplappad där nere.

På slutet när en liten del av huvudet stack ut så tog jag med handen mellan benen och kände en massa hår. Vi hade sett på ultraljudet i vecka 32 att han hade hår, men vi trodde inte att han skulle ha såhär långt? Fan mer hår än jag haha.

// A few minutes after Nikola was born and they sew me up down there. 

In the end when a small part of the head was out, I felt with my hand between my legs and felt lots of hair. We had seen on the ultrasound in week 32 that he had hair, but we didn’t think it would be this long? More hair than me haha. 

De berömda mackorna, som vi blev fett besvikna på haha! Så torra..

// The famous sandwiches, but we got so disappointed of them haha! So dry…

// Tre bilder på en alldeles nykläckt Nikola och en väldigt stolt pappa. <3 De två sista bilderna är tagna i vårt nya rum! Där bodde vi från att han föddes på fredagsmorgonen, till söndag lunch.

// Three photos of a newly hatched Nikola and an extremely proud daddy. <3 The two last photos are taken in our new room! We stayed there from Friday morning when he was born, til Sunday lunch.

SÅ LIK ALEKS

// HE LOOKS JUST LIKE ALEKS

Lite försiktigt började vi gå små promenader i korridoren.

// Carefully we started to walk small walks in the hallway.

Men för det mesta låg vi här i sängen och försökte komma igång med amningen!

// But mostly we were in bed and tried to get started with breastfeeding!

En morgon vid frukosten

// One morning when we had breakfast

När det var dags att åka hem!!!! Så mäktig känsla när man lämnar sjukhuset med sin nya lilla familjemedlem. Och läskig. Allt var så läskigt!

// When it was time to go home!!!! Such a powerful feeling when you leave the hospital with your new little family member. And scary. Everything was so scary!

Första dagen hemma och hjärtat svämmade över av kärlek. Satt bara och stirrade på honom och den där lilla pussmunnen i timmar. Som jag skrev på insta, tänk vad snabbt livet kan förändras ändå. Det här trodde jag aldrig för ett år sedan. <3

// First day home and my heart was flooded with love. I just sat there and stared at him and that little mouth for hours. Like I wrote on insta, it’s crazy how fast life can change. I didn’t think I would be here one year ago. <3

86 Comments

Onya

So beautiful! Why did you get stitched and also did your family come to visit in the hospital or did you wait for them to see Nikola when you got back home?

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: It’s normal to “break” down there so some women need stitches. No we waited with all the visits until we got back home :-))

Reply
Simo

Didn’t the family got upset that you didn’t want visits at the hospital?
We will have the baby soon and the parents of us want to come to hospital but I don’t know if I want that. Probably they will get upset.

Reply
Rhian

We had family get upset that we didn’t want anyone at the hospital but in the end it’s our journey and our family and what us best for us is best for us :) You just need to have the conversation well in advance so no one expects it ❤

Reply
Belle

Alltså så himla vackert! Har följt din resa från början och både gråtit och skrattat med dig. Är så oerhört glad för eran skull. Men förresten, är det inte lördag? Haha ❤️ Kram

Reply
ll

Fantastiskt alltihop ju, så mysigt att läsa när man nu har lite äldre barn och man kastas tillbaka till den där första tiden i minnet. Måste kännas ännu mäktigare med kampen för att få barn innan också.
Min första förlossning graderade jag som 10 av 10 på smärtskalan, tänkte minsann aldrig mer göra om detta!, men andra förlossningen blev så lätt och så stor skillnad från första, hon föddes på mindre än en timme och jag var uppe på benen lika fort.
Oftast går andra betydligt lättare och snabbare. Men även jag skulle precis som du skriver kunnat hålla på i tio timmar till för min son, för kärleken slår allt när det väl är över <3

Reply
Jasmina

Hey,very nice photos :) Did you have a good start with breastfeeding?For me it was so difficult :(

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: The first 2 weeks were extremely tough!! It’s not until now, 1 month later, that I can breastfeed without feeling a bit anxious before. <3

Reply
kenzafan

jag blir alldeles tårögd, vi födde i samma rum förresten!!! födde i januari i år, så sjukt jag har läst din blogg i typ 8 år

Reply
j

Fräckt kan både betyda “oförskämt” och “häftigt”. Det Anonym menade är att det var coolt att de födde i samma rum :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Jättenöjda! Nu i efterhand när jag har smält det hela så önskar jag dock att jag fick lite mer stöd, pepp och guidning under krystningsarbetet. Kanske testat en annan position osv. Men kan verkligen rekommendera Nya Karolinska, det var superfräscht. :-)

Reply
Anna

Jag tänkte faktiskt på det i din video, att personalen sa knappt nånting, skulle ha känt mig sjukt ensam om det var så! Men sen tänkte jag att det kanske bara var de korta sekvenserna som du delade med dig av som de var så tystlåtna? Kan tänka mig att det är svårt för personalen att veta hur man vill ha det, dom kanske tyckte att ni skötte allt så bra och inte ville ”störa”.. dock hade dom ju kunnat säga det isf om det var så…

Reply
Sofia

Det reagerade jag också på, var faktiskt en av do saker jag blev mest upprörd över i videon. Förstår att det var mycket som inte kom med från dom två sista timmarna men att ingen i personalen ens låtsades om när hon bad om hjälp eller sa att hon inte orkade mer var väldigt obehagligt.

Reply
Jutta

Hi Kenza and first of all congratulations!! Nikola seems so cute and perferct and i’m happy for u and Aleks. My own due date is coming in few weeks and i feel excited and nervous…so i think it was powering for me to watch your birthvideo. Thank u for sharing that :)
I was wondering that can u do a post about best nursing clothes (bras, tops etc.). Another thing i want to ask is that where the Nikolas green blanket is from, so pretty!

Reply
Aleksandra S

RESPECT to you and to Aleks!! First thank you Kenza for sharing us your birth story and for sharing just the way it was, it made me cry badly and it’s sooo helpful for the rest of us who haven’t been threw this to see how it is: how hard it can be to get pregnant and how unfortunately some couples have to struggle:(, how exactly birth looks like and that women are f****** amazing and strong and also for reminding us that miracles happen all the time<3
Thank you that you shared all this with us and respect to you for handling things so good and staying so positive and nice during birth (and looking gorgeous at the same time🤯) and I also admire Aleks for being so supportive,nice,loving and just being there every minute for you, most men would be just waiting outside. Seeing you two like this, so loving and strong, it’s just couple goals<3

Wish you all three lots of love and cuddles<3 and have a nice vacation

Reply
LL

Haha, de berömda mackorna…tror jag tog två tuggor på min och sedan lämnade resten. Hade också en lååång och jobbig förlossning och mat var inget jag var sugen på efteråt. Stort grattis till er och tack för att du delat en ärlig och ”naken” bild av hur det ser ut för många fler än man hör.

Reply
Cecilia

Så otroligt berörande och fin din förlossningsvideo var, och så otroligt modigt av dig!! Kram

Reply
Nathalie

Så underbart att få följa er i ert nya liv. Är så glad för eran skull! Allt kämpande och äntligen! Som du skriver, tänk vad livet kan vända ❤️ Satt och grät till din förlossningsvideo igår, så mycket känslor!

Reply
Maria

Jag känner inte dig men är så genuint lycklig för din och er skull att ni äntligen fick bli föräldrar som verkligen inte är en självklarhet i livet. All lycka till er.

Reply
Jenny

Tack för att ni är så generösa och delar med er öppenhjärtligt och ärligt kring er förlossning. Bilden där du sitter mellan två värkar (svart/vit) är så genuin.
Grattis ännu en gång till er fina pojke.

Reply
Ida

Så fina bilder! Nikola är verkligen jättesöt med massa hår :D Längtar till jag och min sambo känner oss helt redo för en liten bebis. Var kom mackorna, flaggan och blommorna ifrån?! Kommer personalen in med sånt till alla som fått barn?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Ja jag tror det är standard på förlossningar här i Sverige? Kan ha fel dock! :-)

Reply
V

Wow så fint. Du är sån inspiration Kenza när man själv försöker kämpa bli gravid! Tack!

Reply
noor

I had no idea that they would sew you down there 😱 when I looked the birth giving vlog, i was wondering if giving birth on a chair is a new ”thing”? I always thought it would be just in bed with those huge leg spreaders

Reply
Annie

Tänkte idag “Undrar om Kenza fått sitt barn” Haha. Grät när jag tittade på din video. Jättefint.

Reply
Elin

Jag har följt dig så länge ända sen Tokio Hotel och allt (var oxå ett stort fan), haha! :D Jag blev så gald till tårar när jag såg din video om att du och Alex väntade barn och den resan ni gjort. Och såg din förlossningsvideo nu, grät minst lika mycket! Efter allt kämpande ni varit med om är han äntligen hos er <3 Önskar din familj en riktigt bra sommar! Kram <3

Reply
Jessipess

Power woman! Superbra jobbat o grattis till er 😍💕😍 snälla kan du svara på vart din rosa bikini är ifrån som du hade på dig på danis instastory idag??? Ljusrosa tubtopp typ.. så tacksam för svar. Ha en fortsatt trevlg semester det är ni så värda!

Reply
Nathalie

Kände du av det att dom sydde där nere eller var det piece of cake efter allt annat? :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Fick lokalbedövning så kände bara sticken av den sprutan! :-)

Reply
Nora

Alltså din negativa energi. Lägg av. Hon har bloggat om sitt liv i över 10 år. Vill hon blogga om detta med så gör hon det. Vill du inte veta LÄS INTE. USCH!

Reply
Ebba

Tycker det är fantastiskt att Kenza delar så mycket som har med hennes förlossning osv att göra. Att se hur det kan se ut på riktigt tror jag är viktigt, så mycket som tyvärr slätas över eller döljs i andra fall så till den grad att man tappar perspektiv över verkligheten. Dessutom, man behöver inte läsa allt om man inte vill :)

Reply
Mathilda

Vilken tråkig kommentar! Om du inte är intresserad av att veta så kan du väl bara strunta i att läsa? Inte svårare än så.

Tack för att du delar med dig Kenza! Fantastiskt. Är så pepp på min egen förlossning nu! Bara 6v kvar <3

Reply
Sandra

Underbara bilder!! 😍

Sorry för en ytlig fråga mitt i allt det fina, men Aleks glasögon!! Vart är de ifrån?? Är det Ray Ban tro? Så fina. 👌🏼
Jag har scrollat igenom alla bilder på insta för att se om ni svarat på vart de är ifrån men kan inte hitta.
Kram på er! ❤️

Reply
Lina

Grattis till er son! Så fantastiskt att han äntligen är här ❤️ Bra jobbat med förlossningen, vi kvinnor är fan fantastiska som klarar av det!😀🙌 Dock tänkte jag på en sak- du har nämnt ett par ggr att du ”drog ut honom själv med dina egna händer”. Efter att ha sett förlossningsvideon så ser man ju att det är något av en överdrift, du tog emot honom från bm- precis som alla andra som också föder på pallen (inkl jag själv). Lycka till och allt gott inför er framtid tillsammans ❤️

Reply
Anonym

Ja, jag tror att önskan var att du, Kenza, ville dra ut honom med dina händer men att det gick så fort så det blev att du tog emot honom istället? Det är ju skitfint det med. Jag hade också en önskan om att få “dra ut” min son när jag födde honom nu i våras men jag hade för ont för att klara av att ta mig energin och göra det. Men Kenza och jag tog emot våra söner vilket är hur fint som helst oavsett!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Tog emot/drog ut, halva hans kropp var fortfarande inuti mig (syns nog inte pga censureringen) därav mitt ordval. :-) Kanske en överdrift men det var så jag själv upplevde det iallafall!

Reply
Carmen

Han är så extremt söt 😍😍😍 TACK för att du delar med dig av din förlossning!! Grät så mkt när jag såg din förlossningsvideo. Födde mitt andra barn den 5 juli, en liten son ❤ håller helt med, oavsett den Förjävliga smärtan är det värt Allt. Ta hand om er ❣

Reply
Diana

Thanks you, Kenza for sharing this moment! You are a strong woman! And Aleks is the best husband and dad! Enjoy your time together! Hello from Russia 💕

Reply
Bettan

Hej Kenzas.
Skulle du kunna berätta om fertilitets yogan? Vi ska påbörja ivf i augusti, jag har hopp om att jag kanske lyckas bli gravid naturligt nu strax innan ändå. Önskar och hoppas det! är så rädd för processen vi kommer gå igenom med ivf. Var hittar man den yogan du pratade om, kan man utföra den hemma? Väldigt tacksam för svar

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Gjorde den hemma med hjälp av Jennie Liljefors bok Healing Yoga: den läkande kraften. Stort lycka till <3 <3

Reply
Vagelis

So happy for you but I think you made drama from nothing, it is totally normal to try having baby for a year, you started with trying for solution after few months…

and at the end when you relaxed and chilled little bit little boy camed

Reply
Thess

Vagelis! Are you for real? Did you even read her blog? Sorry but you’re a freakin idiot.

Reply
ab

Finding out you’re running low on egg cells and nearing menopause in your late 20s is dramatic.

Reply
Matilda

Varför ägnar du tid åt att svara på kommentarer vars avsändare som du kallar för “troll” men aldrig på vi vanliga läsares kommentarer och frågor och funderingar? Vi som är genuint intresserade av dig.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Jag brukar svara på kommentarer här på bloggen, men har tyvärr inte hunnit göra det så mycket på sistone :/

Reply
Matilda

Det förstår jag såklart, att du inte hinner. Det viktigaste är att du hinner med din lilla kille och att vila. Men om du nu ska välja vem du svarar på så förstår jag inte varför du väljer kommentarer som är helt off och som anklagar dig för att göra saker som du helt uppenbart inte håller på med eller som du redan har förklarat.

Reply
Jelena

Congratulations Kenza, all the best wishes to you and your family :)
Is this a private or public hospital?

Reply
Marah

It warms my heart.. Had tears in my eyes again while looking at those beautiful photos! Thank you so much for sharing Kenza! My boyfriend also watched your birth video and he was so excited! I really have to thank you and Aleks for being such a create inspiration!!!
Wish you and little Nikola the very best!
Love,
Marah

Reply
Sally

Dear Kenza, you are such a worrier! Congratulations to you beautiful family! And the lovely video! Although I didn’t understand… But still you can see how much love around there was!

All the best and kisses from Vienna

https://lemontrend.com

Reply
Emma

Det blev akut kejsarsnitt för mig på nyårsaftons förmiddag och låg på uppvak i 4 timmar innan jag fick komma och träffa bebis och sambo. Var VRÅLhungrig när jag väl kom ner och där låg brickan med mackor. Mörkt astråkigt bröd som dessutom legat framme så brödet var snustorrt och osten torkat 🤢 så besviken 😂

Reply
Kajsa

Så fint! När jag ser bilden när du ammar känner jag mjölken rinna till hahaha (har en pojke som blir tre månader idag).

Reply
Cicci

Så underbara bilder 😍 får mig att längta efter ett syskon till sonen!
Och angående mackorna, inte jätteroliga 😅 däremot var saften det godaste jag druckit, slukade flera kannor under BB tiden!

Reply
Laura

Hello Kenza,
Your video was really powerful and I hope to have the same strength than you soon! 💪
I just have one question: how come you could feel the pain for the last 2hours of labor while under peridural?
Thnaks for your return and a lot of love to your family!
Laura from Switzerland 🇨🇭 :)

Reply
Johanna

Hej! Så fint. Och Nikola är så himla söt. Alla minnen kommer tillbaka från min tös egen förlossning för snart 6 månader sen. Det gick till på ca samma sätt, smärtsamma värkar i ca 22h, dushade i 2h och bara öppen 5cm efter allt det. Då bestämde jag mej för epidural, kunde sova i 3h innan ett 3.5h krystningsarbete började. Tillslut kom hon och jag hade samma reaktion som du. Helt ofattbart när hon äntligen låg på brösten och man inte fattade att hon var ute. Just för att det tagit så lång tid så är det så ofattbart. Man tror nästan att dom bara lagt nån random bäbis på en, fast samtidigt att man känner en så extrem connecrion från start.

Jag födde i USA dock och dom var definitivt mer peppiga där. Jag la märke till att du sköterska var så tyst! Kanske en kulturell skillnad haha. Mina sköterskor var som en hejaklack under de timmarna och de hjälpte mej räkna ner.

Min epidural gjirde även att jag inte ens kunde känna benen eller nånting därnere(jag fick varken äta eller gå upp från sängen) Men jag kände värkarna som ett lätt tryck. Men det var inte alls smärtsamt för mej även fast jag krystat så länge.

Anyhow, grattis!!

Reply
Elin

Stort grattis! Man blir så glad av att läsa och se bilder & filmer från din förlossning för det är så mycket värme och lycka i det. En fråga, vad heter “yoga- och meditation”-spellistan? :)

Reply
Emma

Tack för att du delade med dig av din förlossning! Så fin video! Jag grät mig igenom hela sista delen. Födde själv en dotter för lite över en vecka sen och gick igenom ungefär samma sak som du. Låg och kämpade med krystvärkar i över fem timmar och blev till slut förlöst med akut kejsarsnitt. Totalt 20 timmar tog förlossningen och jag skulle göra det om och om igen för hennes skull. Det är en mäktig känsla!

Reply
RC lindberg

I am on my 34th weeks and nice to see your youtube videos and now this one, ive got some ideas. Btw, when is Nikola’s first bath?

Reply
Tatiane

Thank you, Kenzas for sharing momentous spices like these, that you and your little family are very happy with the arrival of Nikola.

Reply
Tatiane Cristo

Thank you, Kenzas for sharing momentous spices like these, that you and your little family are very happy with the arrival of Nikola.❤️❤️

Reply
Maria

Har följt din blogg i många år och haft en liknande resa med flera misslyckade IVF behandlingar. Nu är vår dotter ett halvår, så snabbt livet kan vända <3

Härligt med en ärlig förlossningsvideo, så som verkligheten ser ut (och så mycket känslor!). Bra kämpat! Hade också en utdragen krystningsfas på ca 4 h. Fattar inte att man orkade. Men allt är ju värt det, när man äntligen får bebisen till bröstet. Bästa upplevelsen någonsin.
Allt lycka till er, ni är så fina ihop. Njut av första semestern tillsammans med Nikola :)

Reply
Angelicka

Så underbar blogg du har ! Jag födde min son den 10 juli . Också med igångsättning , då jag gick över 9 dagar. Så fin o söt dina om är! Och stort grattis ! . Hur många timmar tog det efter igångsättning ? Med värkar och krystvärkarna ?.
Mvh
Angelicka

Reply
Fanny

Alltså jag har blivit så jäkla blödig efter att min son kom till världen i november förra året, och det i kombination med att jag fortfarande lider av sviterna av en förlossningsdepression och stress gör det inte lättare haha, så jag kan knappt kolla på dessa bilder utan att börja gråta! 😭 Minns så väl de där dagarna på BB och sen när man kommit hem – det var sååå mysigt!
Har inte ens kunnat kolla klart på din förlossningsvideo för jag får så ont i magen av kärlek och avundsjuka hahah, vill uppleva min förlossning och de där dagarna igen!! ❤ Vi funderar redan på en till haha, kommer sitta här med fjorton ungar till slut.

Reply
Linda

Jag födde i samma rum, på pall, med samma barnmorska. Snacka om att jag påmindes om den där natten mellan 2a och 3e april i år när jag såg din förlossningsfilm. Bästa jag gjort :)

Reply
Beatrice och sonen Rio

Så fint att allt gick bra. Interredant att få följa med på en förlossning hemma i Sverige. Jag födde barn i Augusti förra året, i El Salvador, Central Amerika. Var visserligen på privat sjukhus, MEN, jag ser att omhändertagandet och tillvägagångssätten är lite annorlunda här i Sverige. Mig tillät dom nämligen inte äta, jag minns hur hungrig jag va, under de nio timmar värkarbete jag hade, och inte en matbit lät dom mig få… har ofta funderat på varför… blir så glad för din skull att du fick massa go mat, så du orkade trycka ut honom…för de gjorde inte jag med min son, efter tio timmar fick dom skicka mig till akut kejsarsnitt,då dom både totalvägrat låta mig äta, byta position från liggande på rygg. Efter födseln fick jag inte ta upp honom på mitt bröst, utan dom skickade han till sjuksköterskorna, och jag fick ligga och vänta fyra timmar på att få se och röra honom första gången. Oj, nu vet jag inte varför det blev så långt. Men de gör fortfarande lite ont. Härligt att du blev så fint omhändertagen, och så fint att få en son, inte sant?

Reply
Kristina Juric

Hej fina du! jag förstår att jag är världens jobbigaste men kan inte släppa det, måste få veta vart detta rosa set är ifrån? jag blir galen har letat överallt, men finner inget liknande! Snälla snälla om du skulle kunna kolla upp vart setet är ifrån, hade gjort min dag, är själv gravid och hade dött för att få en sådan dress, helt galen.. måste vara en gravidsak..
Uppskattar svar, ha det bäst!
Kristina

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*