• header

FIRST RESTAURANT VISIT

Skirt and jacket from Zara, top from Verge Girl, shoes from Superga, bag from Cult Gaia, earrings from Ivyrevel

Och så var det dags för oss att våga ge oss ut på vårt första riktiga restaurangbesök med Nikola! Vi har tidigare bara varit på något lunchställe och cafén, men nu var det dags för en trevlig middag ute. När jag bad om tips på bra ställen här i Trosa så tipsade många av er om restaurangen Fina Fisken och WOW vad glad jag är för det, för det var svingott!! Och supermysigt ställe.

Vi åt toastskagen till förrätt (såklart, finns det på menyn måste jag ha det!) och till varmrätt blev det röding & gnocchi för mig och musslor för Aleks. Och hur gick det då? Jo han skrek lite i början när vi precis hade kommit dit och vi ångrade oss nästan för några blickar sa “åh nej en skrikande bebis”, men efter lite mat somnade han om. Phjuu.. Och så länge jag satt och gungade vagnen under middagen så var han lugn! Vi hade en jättetrevlig kväll. :-) Efter middagen åkte vi hem igen och åt glass i sängen framför en film.

Två dagar kvar på semestern här, sen åker vi tillbaka till stan. Vill inteeeeee!

// And then it was time for us to dare to go out on our first real restaurant visit with Nikola! Before this we had only been to a lunch place and some cafés, but now it was time for a nice dinner out. When I asked for good places here in Trosa, many of you told me about the restaurant Fina Fisken and WOW I’m glad you did, cause it was delicious!! And such a cozy place.

We had toast skagen for starters (of course, if it’s on the menu I’ve gotta have it!) and for main I had fish & gnocchi and Aleks had clams. And how did it go? Well, he screamed a bit in the beginning when we had just gotten there and we almost regret it because some gave us the “oh no a screaming baby”-look, but after some food he fell back asleep. Phjuu… And as long as I rocked the stroller during dinner, he was calm! We had a really nice evening. :-) After dinner we went back home and had ice cream in bed while watching a movie.

Two days left on our vacation here, then we’re going back to the city. I don’t want tooooooo!

29 Comments

Elin

Ååh vilken underbar semester ni ser ut att ha! Tack att du så ärligt delade med dig av er resa att få Nikola (och av din förlossning!). Blir typ tårögd varje gång man ser på bild hur lyckliga ni är, vilket känns knäppt när man inte ens känner er men skyller på längtar efter egen bebis! Önskar er allt gott, Nikola är lyckligt lottad som får ha er som föräldrar :)

Reply
Lisa

Har du ändrat dig kring vem du skulle rädda om det började brinna och du bara kan rädda en?

Reply
Vagelis

Hi, tell us how long you plan to breastfeed and when do you plan another baby?

Kiss

Reply
Karin

Åh vad mysigt. Det förstår jag att du inte vill. Det är så lugnt och skönt utanför en storstad. 😊👍💕

Reply
Ellinor

Du är så fantastiskt vacker och ser så lycklig ut! Stort grattis till ert fina fina mirakel! <3 Kram

Reply
Rosanna

Vilken fin omgivning!

Någon som vet var Aleks solglasögon är ifrån? Har länge letat efter ett par rayban-liknande men med silverram istället för guld.

Reply
Saga

Vad mysigt. Alltid lite läskigt med “första gången med bebis”-grejorna 😬❤️

Herre vad du e vacker, Kenza… “chockas” varje gång jag ser en bild på dig. Hur är det ens möjligt att ha din skönhet? 🤩

Reply
Jessica Nyström

Det va ni än värda!!😍 Vart är bikinin ifrån i ditt senaste insta inlägg??? Sååå fiiin. Den med olika färger mönster

Reply
Matilda

Tänk på att röding är en av de fiskarna på livsmedelsvärkets lista, lätt att missa, men det har du säkert koll på (och du äter det så mycket som du vill såklart)

Reply
Matilda

Det är bara från Vättern man bör undvika. Denna var odlad på Island. //gravid som också åt på Fina fisken i helgen :)

Reply
Ellie

Men wooow så du strålar Kenza!! Gillar att du tagit andra dojjor också än de där stora gympadojorna😉 mysigt ni ser ut att ha det där!

Reply
J

Inte lätt att komma ihåg allt men tänk på att man inte ska äta röding enligt livsmedelsverkets rekommendationer när man ammar eller är gravid.

Reply
Lisa

Öh, fel. Du ”kan/får” äta röding(2-3 ggr per år är sammanlagt de ”farligare” sorterna) ett par – tre ggr per år. Det gäller vildfångad röding från Vättern. Innan du rättar mammor och pekpinnar så ha åtminstone koll.

Reply
Lotta

Don’t ever feel bad about ”bad looks” because we with babies also have rights so eat whenever we want / shop anywhere we want / travel anywhere we want. Last week I was at the amusement park and as it’s summer and weather was nice there was a lot of people. I heard someone telling her friend when I passed by: ”omg I would NEVER come here with strollers they take so much space and are on our way all the time”. Girl, this is an amusement park. For kids also. I use a lot of public transport in Helsinki city center and I’ve been told my a stranger that ”you moms should not travel on rush hours”. Emmmm well first of all I can travel whenever I want and what if I had a meeting or whatever at 4pm? Argh. So there will be these stuff but don’t mind them. ❤️❤️ Your boy is very cute and all the best for you guys! Love from Finland

Reply
Anna i stugan

Jag minns hur nervöst det var första gången och hur nojig man var över blickarna. Nu är mitt barn 7 år och jag säger SKIT I EVENTUELLA SURA BLICKAR. Alla som har haft barn kommer bry sig noll över skrikande bebisar. Jag försöker alltid skicka peppande ögonkast när jag kan, för jag vet hur stressad man blir när ens bebis skriker. Grattis till lilla underverket!

Reply
Jessica

Åh älskar fina fisken! De brukar även ha fantastiskt julbord med en massa god fisk och skaldjur (och lite annat också förstås).

Reply
Malin

Kenza köp en Rockit och sätt på vagnen så har du händerna fria. Min äldsta sover så bra i vagnen med den eftersom den fortsätter att vagga vagnen. Lifesaver I vårat hem haha!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*