• header

ROSES

Bag and skirt from Nakd, top from H&M, shoes from Superga, earrings from Nootka

Det finaste med Trosa måste ju ändå vara alla rosbuskar överallt! Så många pastellfärgade hus & väggar som är klädda i rosor. Så himla fint. :-) Fan vad bra vi har haft det här! Att semestra i Sverige är det nya för oss och vår familj, det finns ju så många fina platser i vårt land som vi inte varit på ännu och har man tur med vädret så är ju svensk sommar UNDERBAR. Det är dessutom lättare och bekvämare att ta sig runt, det är billigare, och att strunta i flyg är inte bara skönt för den flygrädde (dvs jag) utan också bättre för miljön. Jag säger inte att vi kommer sluta resa utomlands, men att dra ner på antal utlandsresor är bra på många olika sätt.

Drömmen för nästa sommar är att vi ska ha hittat ett eget landställe här i närheten! Vi har ju varit på jakt i ett par år nu men det går inge bra haha… Vill verkligen att Nikola ska växa upp med att tillbringa somrarna på landet, för där har har jag mina bästa barndomsminnen.

// The most beautiful thing about Trosa must be all the rose bushes everywhere! So many pastel colored houses & walls with rose bushes on. So pretty. :-) Oh we’ve had such a great time here! To go on trips in Sweden is the new thing for us and our family, there are so many pretty places in our country that we haven’t been to yet and if you’re lucky with the weather, Swedish summer is WONDERFUL. It’s also much easier and more comfortable to go around here, it’s cheaper, and to skip flying is not only nice for the one who’s scared of flying (meaning me), it’s also better for the environment. I’m not saying we’re gonna stop traveling abroad, but to cut down on those trips is good in many ways.

The dream for next summer is to have our own place at the country side! As you know we’ve been searching for a place a few years now but it’s not going so well haha…. I really want Nikola to grow up spending his summers at the country side, because that’s where I have my happiest childhood memories. 

 

45 Comments

S

Kolla ute i Stensund eller Vagnhärad som ligger nära Trosa. Spana även in Hölö som även det ligger på vägen mot Trosa. Billigare hus.

Reply
Malin

Titta på sommarhus i Envikens Fritidsområde i Bergshamra, 2 mil söder om Norrtälje. Inte alls särskilt dyrt, kommunalt vatten sedan 4 år tillbaka, 25 meters bassäng samt barnpool finns på området samt en båthamn ifall man är intresserad av båtliv :) Jag har spenderat alla mina somrar som barn där och det är verkligen superhärligt på alla sätt och vis. Älskar att min nu 2-åriga son nu får uppleva det! Det säljs många stugor varje år!

Reply
L

Yes! It is a great thing to spend more time vacationing closer to home, there are great places to see and experience all around us. Great that you are planning on going on more trips in Sweden! And it’s okay that you aren’t planning on completely stopping to travel abroad too. A little goes a long way! It upsets me that some people don’t seem to appreciate the small steps that people are taking to be more environmentally friendly, I think it drives people away from saying that they are trying when people are constantly shaming people for not trying hard enough or being good enough about not flying or about eating less or no meat, for example. I think it’s important to applaud people who are cutting down on things like that! So good job! And you look great!

Reply
Sara

I also applaud every step people take to live more sustainably! But I am also very aware of the fact that small steps are not enough. It’s a beginning, but not enough. People are still talking about “the environment “, like it is something separated from us. It’s not! It’s our survival. And I honestly have a really hard time understanding parents that are not doing everything they can. Taking the big steps. For their kids that will live through the catastrophic consequences. There are places in India that are already now too hot to live in. And that is what we all are facing. And this fact is a big reason for me considering not to have children, because I don’t want them to suffer in the future that we are preparing for them. If I saw more people doing what they can, the case would be different. But I don’t see that :( I see people putting there own wishes before the health of the planet (=us). And suffering first is sadly people living in the countries with the least consumption per capita. We are the ones who need to make changes. And we can still have the best of lives. Thank you Kenya for even mentioning this and for being more conscious. But I am still awaiting your big steps! We live on behalf of people in countries less fortunate. And on our future generation. The children. I would encourage everyone to use a carbon calculator to get an rough idea of how much you overuse the planet. WWF has one for example :)

Reply
L

You are so right! We need to make the big steps too. I am just a firm believer in positive reinforcement! I think that will encourage people to move from the small steps to the bigger things, more so than shaming or “punishing” them for what they are yet to change in their lives.

Reply
Kani

Nice pics!! I love roses ☺️
If you care about the environment, please consider going vegan 💚🌱

Reply
Hanna

Alltså jag är SÅ trött på alla veganer som ska försöka få alla andra att bli det. Det är knappast bättre för miljön att sluta äta kött kontra att sluta flyga eller dra ner på flygandet… Man kan bry sig om vad för kött man köper. Närproducerat och svenskt!! Ni kommer aldrig få hela världen att sluta äta kött. Vad ska ni göra med alla överblivna djur? Leka med dom? Kela lite? Vet du hur mycket avgaser en kossa fiser ut? Hört talas om the circle of life? Djur äter djur, vi är omnivorer. Deal with it.
Shit vissa veganer är som nya Jehovas vittnen. Kommer ni börja knacka dörr snart?!?
Låt alla människor äta vad de vill. Ingen bryr sig om du äter sallad ellerhur?

Reply
Chilla.

Vad vi ska göra med “överblivna djur”? Alltså. Det är en omställning som tar tid. Alla blir inte bli veganer nu med en gång bara. Om mjölk- och köttkonsumtionen går ner så minskar efterfrågan vilket i sin tur gör att fler mjölk och köttbönder slutar med mjölk- och köttproduktion. Tvångsinsemination minskar vilket leder till att färre kor och grisar föds upp. Det är inte så att man helt plötsligt får en massa djur som man inte vet vad man ska göra av med. Djur kan dessutom leva på 4H-gårdar, djurfristäder, ägas av människor som vill ha dom som tamdjur som vilket annat djur som helst osv.

Vad “circle of life”? Ingår det i vårt kretslopp att döda andra individer bara för att vi kan men inte behöver? Får man då döda ditt potentiella husdjur då? Det “är ju circle of life” som du säger. Eller varför är det bara okej att döda kor och grisar men inte era husdjur? Grisar är lika intelligenta som hundar.

Kan man verkligen låta alla äta vad de vill då? Får jag äta ditt husdjur? Eller är det så att du anser att ditt husdjur är mer värt än kor och grisar? Fräscht.

Reply
Hanna

Det är klart att de som tänker att det är jätteviktigt för tex miljön kommer att försöka påverka andra. Den positiva effekten blir ju större ju fler som bidrar till förändringen.

Just nu står människans djurhållning för att göra kött, mjölk och ägg för 15% av växthusgaserna och det ökar snabbt, förmodligen kommer djurhållningen öka med 60% inom 20 år om inte människor ändrar sig. Man kommer alltså föda alltså upp fler och fler djur, så det är ju inte bara en fråga om vad som ska ske med de som redan finns och du förstår väl att djuren föds upp i en enorm skala för att vi ska kunna få så mycket kött m.m som vi konsumerar? De skulle snabbt bli färre om vi slutade föda upp dem i denna takt och skala. Det är jättebra att göra vad man kan och man måste inte göra allt men det är viktigt att prata om det man tror är bra med andra så vi kan inspireras och lära av varandra.

Reply
Amanda

Tror mer att du är trött på att få skuldkänslor över att du äter ett dött djur eller skadar planeten. Det är bevisat att kött och mejeri är mer skadligt för miljön än alla transportmedel tillsammans, och det spelar ingen roll om du äter svenskt eller närproducerat.

Vårt samhälle bygger på principen att ens individuella frihet begränsas när man skadar andra. Varför ska det bara gälla människa-människa och inte människa-djur?

Reply
Magda

Jag är själv inte vegan, men jag tycker också att det är viktigt att dra ner på köttkonsumtionen för klimatet. Att sluta flyga har också en stor påverkan på klimatet. T.ex. tar det ca 2 år av att äta veganskt istället för kött eller 20 år av noggrann återvinning, för att kompensera för en enda tur-och-returflygresa mellan Sthlm-New York (ja, för en enda person!). Å andra sidan, är det inte alla som flyger särskilt ofta eller överhuvudtaget, så det är individuellt vad som är mest effektivt för att minska på sina egna utsläpp (du kan exempelvis beräkna dina utsläpp på klimatkalkylatorn på WWF:s hemsida!). Det viktigaste jag lärt mig av klimatkalkylatorn är att oavsett hur mycket en individ försöker minska på sina utsläpp så är det omöjligt i dagsläget för oss svenskar att leva på en hållbar nivå (i linje med Parisavtalet); det krävs politiska beslut för att det ska vara möjligt i nuläget. Därför är det superviktigt att alla drar sitt strå till stacken och gör så mycket man kan för att minska på sina egna utsläpp innan det är försent och samtidigt sätta press på politikerna att våga ta mer progressiva beslut :)

Jag vill också säga att alla “överblivna djur” hade inte ens funnits kvar om alla blev veganer, för de föds för att slaktas. Om vi slaktar färdigt de djur som fötts inom djurindustrin utan att fortsätta föda upp fler djur, då finns det såklart inte en massa överblivna djur. Och det skulle vara en bra sak för klimatet, då djurproduktion står för 15 % av världens totala utsläpp.

För mig personligen anser jag att jag flyger för ofta (förra året åkte jag på tre flygresor, så jag beslöt mig för att skippa någon flygresa i år). Så jag kommer att minska mina utsläpp väldigt mycket i år, men samtidigt vet jag att jag kan få ännu bättre siffror på klimatkalkylatorn om jag slutar äta kött helt och hållet! Så det är inte alls dumt att förespråka en vegansk livsstil enligt mig! :)

Reply
Hanna

Från en Hanna till en annan Hanna.
Fast att utesluta alla animaliska produkter ur kosten har en stor påverkan, som är positiv, på miljön. Men om du tänker bli sådär hysterisk av en simpel uppmuntran så förstår jag att du inte vill ta till dig information angående det.

Reply
Ida

Veganer som äter avocado, soja, nötter och annat som transporteras från andra sidan jorden som ersättning för kött.. kan inte förstå hur det kan vara bättre att äta vegansk grädde innehållande palmolja istället för närproducerat grädde… Dra ner på köttkonsumtionen kan man bra göra men att vara vegan i Norden har inte så stor miljöpåverkan. Bästa man kan göra är att bo smått, konsumera lite och se över sina transportmedel.

Reply
MN

Du tror inte antalet djur som föds upp för att bli mat blir färre om fler väljer att minska eller utesluta kött i sin kost? Tror du att kor kommer gå runt och råma på gatorna i stora flockar?

Reply
Anonym

Hej,

Vad tycker du om bloggbevakning och kommentarsfältet som tillåts där? Läser du någonsin det som skrivs om dig i kommentarerna. Hoppas inte att du gör det. Tycker det är sorgligt att det är en sådan stämning i bloggen, som uppmuntras av bloggerskan och att ingen av er andra i branschen säger ifrån.

Reply
Lala Fiercee

Hi Kenza,
Is it possible that you write something about the change of your body from pre/during/post pregnancy.
Maybe in a few weeks? Would be interesting.
Much Love 🌻🤗🤗

Reply
Nathalie

Haha kanske bra om han blir lite äldre först? Hur mycket kan han ”se” nu och förstå kring sina rötter liksom? Förlåt men skratta åt din kommentar :’D

Reply
Sanna

Vet inte hur långt bort ni letar men västervik är fantastiskt, väldigt likt Trosa med sina kullerstensgator och färgglada hus.

Reply
Cenedra

Undrar du vad meningen med livet är? Isåfall har jag svaret, svaret är Jesus Kristus. Han kan fylla tomrummet du känner inom dig och han kan rädda dig! Om du är nyfiken på vem Gud är eller har frågor så kolla in min blogg där du kan läsa om Gud och kommentera om du undrar något! Kram<3

Reply
Hanna

Vad fint att läsa att du tänker på miljön, och vill dra ner på flygandet. ❤️ Känns som att det som att det inte är så många influensers som tänker på det. Om man har barn är det extra svårt att förstå hur man inte kan vara beredd att göra förändringar för deras skull. Det vi måste göra är som jag förstår det är att dra ner på/sluta flyga, äta veganskt och sluta köpa jättemycket nya massproducerade saker ständigt. Vore så skönt om alla bara hoppade på det tåget så mycket så att vi kan vända detta och sluta gå runt med ångest.

Reply
Alice

Hey! I’ve noticed you’re wearing this simple gold necklace a lot lately. May I ask if it has a special meaning to you? And I really like the cream-white blouse. It is so nice and cute!

Reply
Anna

ÄNTLIGEN en influencer som tar sitt ansvar och gör ett statement om hållbar utveckling. Hejja dig!! Hoppas detta är första, men ändå betydande ringen på vattnet och att många fler följer.

Reply
Tina

Tar sitt ansvar? Haha visst. Jag är inte ens nått miljöfreak eller bryr mig nämnvärt men Kenza gick från att resa 12 gånger per år till 6 förra året. Nu när hon har fått barn är det väl bara naturligt att de inte kan flyga lika mycket, så vad hyllar du henne för? Hon har varit värt med flygresor men ska hyllas för att hon tar en semester i Sverige 2 v efter hon fött barn istället för att flyga. Du förstår väl att det är för barnets skull.

Reply
Ammi

Kika in *Gräddhyllan i trosa * – Edanö. En bro över i från hamnen i trosa, där är det lugnt, fina badplatser och endast ett stenkast in till trosa stad. Finns både äldre o nya hus där,även tomter.

Reply
amy

Öbolandet /edanö är *Gräddhyllan* i trosa, fint, lugnt, stenkast i från trosa, en bro i från Trosa hamn endast över.

Reply
Taleen

PLEASE HELP ME. I’m desperately TRYING TO GET A COMMENT DELETED which I accidentally wrote under my real name.
I’m so sorry to write this under this post but I don’t know where else I should do it.

Reply
Julie

Dear, could you put more photos from the house you rented? I would like to decorate my garden in a similar style!

Reply
Patrycja

I am from Poland and there are so many places I haven’t seen in my country as well! Making money enables to travel and I went on holiday by plane once this year. Will I visit in 2019 another place that is most convenient to travel to by plane? I don’t think so. However of course I have some places on my ‘travel wish-list’ I hope to see one day, including USA and Singapore. I kind of don’t understand people who have such travel urge they go by plane somwhere and come back the same (!) or the next day. If I go somewhere that requires air travel I plan to be somewhere for at least a week.
I don’t have a driving licence which on one hand is bad because it makes it difficult to travel to smaller places but at the same time I am reliant on public transport system which is better for the environment. I guess one day I have kids maybe I’d find it more convenient to have a car but the only frequent ‘travels’ I have is going to and from the office and Warsaw public transportation system is prefectly fine for me.

Reply
Sara

Varför ska du alltid påpeka ”din familj” eller ”din” man? Du skriver ”min” till allting. Du låter väldigt possessive. Fattar inte varför. Du försöker VERKLIGEN she en bild av att du äntligen har en familjs osv blablabla. Ingen har väl haft en familj innan man haft en egen familj? Men man o barn alltså. Men du verkar så skul
När du skriver så. Ärligt talat så bryr jag mig inte om dig o så men jag reagerar på
När du skriver allting vår familj eller min familj eller min hit o min dit. Du har en mamma, du har syskon, du har haft En familj tidigare. Spela inte offer kortet haha. Seriöst,,,, du lurar ingen

Reply
Anna Jansson

Ha ha.. Är du på riktigt? Inget konstigt att man uttrycker sig så!! Min familj, mitt barn, min man.. Det är jue så det är? Vad har det med att spela offer att göra? Nu ska jag gå tillbaka och umgås med MIN familj! :) Ha en fin sommar!

Reply
Emma

Det är supermysigt i trosa men inte lika mysigt att ha växt upp där! Kolla ut mot källvik, där är det jättefint och många kändisar har hus där (typ prins carl philip, benny andersson osv) :)

Reply
Kim

Kolla runt Enköping/Uppsala län, finns mkt fint och ändå relativt prisvärt (vet ju inte vad ni har för budget, så utgår från mig själv haha), lätt att åka till över bara helgen också, vilket alltid e nice!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*