• header

YESTERDAY

Hej bloggen! Hoppas ni alla mår bra. Förutom att vi fortfarande kämpar med sömnen och magbesvär så är allt bra med oss båda! Dagarna bara rusar förbi och jag har ingen koll på vilken veckodag det är haha. Våra dagar ser rätt likadana ut men ändå är varje dag så spännande. Allt blir roligt med Nikola. <3

På morgnarna när Aleks dragit iväg till jobbet (och jag fått sova ostört några timmar) så kliver jag upp och tar över Nikola. När jag ammat honom så roar han sig antingen i babygymmet eller babysittern medan jag gör frukost, och med ena foten på babysittern slänger jag i mig frukosten. Sedan sitter vi såhär som på bilden och bara myser en stund, pratar, tränar nacken och leker. Han är alltid så glad på morgonen, hur trött jag än är så glöms det bort när jag möts av hans leenden. <3 Jag försöker sedan få honom att somna och sova en stund så att jag kan ta en dusch och göra mig i ordning snabbt, och innan vi sticker ut så äter han igen. Är han mätt och belåten så somnar han i vagnen 99% av gångerna så fort vi går ut. Han älskar att åka vagn.

// Hi guys! I hope you’re all fine. Except that we’re still struggling with sleep & stomach issues, everything is fine with us! The days are just passing by and I barely know what day it is haha. Our days look pretty  much the same but still everyday is so exciting. Everything is fun with Nikola. <3

In the morning when Aleks has gone to work (and I have slept undisturbed a few hours) I get up and take Nikola. When I’ve fed him he either entertain himself in the babygym or in the babysitter while I make breakfast, and with one foot on the babysitter I eat my breakfast quick. Then we sit like in the photo and just cuddle for a while, talk, train his neck and play. He is always so happy in the morning, no matter how tired I am I forget it when I see his smiles. <3 Then I try to make him fall asleep and sleep for a while so that I can take a shower and get ready quick, and before we go out he eats again. If he is satisfied he falls asleep in the stroller like 99% of the times as soon as we go out. He loves his stroller.

Vi försöker göra något varje dag jag och Nikola. Ibland blir det bara en långpromenad i Hagaparken, och ibland drar vi in till stan och hänger med en vän. Igår träffade vi Ines! Vi åt lunch på Tures och gick runt på stan. Ines föder när som helst och jag LÄNGTAR! Det ska bli så himla kul att få se vem det är som bott i hennes mage.

// We try to do something every day me and Nikola. Sometimes we just go on a long walk in Hagaparken, and sometimes we go down town and hang out with a friend. Yesterday we met with Ines! We had lunch at Tures and walked around. Ines is giving birth any day now and I CAN’T WAIT! It’s gonna be so much fun to see who has been living inside her belly. 

Jag shoppade lite också. Hehehe. Nu när det varit sämre väder så har jag blivit så jääääkla sugen på höstmode! Höstmode är fan min grej alltså, älskar att sätta ihop höstlooks. Tycker man kan klä sig så mycket snyggare på hösten än på sommaren.

Vi gick förbi Acne Archive (där de säljer tidigare kollektioner för bättre priser) där jag köpte lite grejer. Hur snygga boots?!

// I also did some shopping. Hehehe. Now when the weather has been bad, I’ve been really craving some fall fashion! Fall fashion is my thing, I love putting together fall looks. I think you can dress so much better during fall than during summer. 

We went by Acne Archive (where they sell previous collection for better prices) and I bought some stuff. How nice are these boots?!

Och såhär var jag klädd igår! Väldigt enkel look med jeans, tisha & skinnjacka. Köpte två par nya jeans på Zara i min nya jeansstorlek. Kanske mina höfter kommer gå tillbaka till hur de var innan graviditeten, kanske inte, men jag pallar iallafall inte vänta på det så jag behövde lite nya byxor!

// And I was dressed like this yesterday! A very simple look with jeans, t-shirt & leather jacket. I bought two pair of new jeans at Zara in my new jeans size. Maybe my hips will return to the way they were before pregnancy, or maybe not, but anyway I don’t want to wait for that so I needed some new pants!

Nikola var klädd i kläder som hans mormor köpt till honom på sitt jobb. Mamma jobbar ju på Lindex. :-) Så gullig outfit!! Förresten, dags att plocka ur babynästet ur vagnen? Han får ju knappt plats haha. Han gillar i och för sig när det är lite trångt, men det kanske är dags för mig att inse att han inte är en liten minibebis längre. Idag är han 8 veckor och han växer så det knakar! Tror han väger närmre 7 kilo nu? Ska väga honom för hans 2mån-uppdatering, han blir 2 månader den 14e så då gör jag ett blogginlägg om det.

// Nikola was dressed in an outfit his grandmother bought him at her work. My mom works at Lindex. :-) Such a cute outfit!! By the way, maybe it’s time to take out that babynest from the stroller? He can barely fit in it haha. He likes when it’s a bit tight though but maybe it’s time for me to realize that he’s no longer a little mini baby. Today he’s 8 weeks old and he is growing a lot! I think he is close to 7 kilos now? I will weigh him for his 2 month update, he will be 2 months on the 14th so I will do a blog post about that.

Denna bild är från förra helgen men alltså snälla, hur gulligt?!?! Aleks kör ju ofta på sin juggekostym (adidasbrallor och badtofflor haha) så våra vänner tyckte att Nikola behövde en likadan outfit. Nikola är ju så lik Aleks också enligt alla (mig inkluderat) så det passade ju perfekt. :’)

Nu ska jag göra mig i ordning, vi ska ut och käka med Ines och Daniel för att fira att Ines fyller åååår!

// This photo is from last weekend but please, how cute?!?! As you might have seen Aleks often wear his yugo suit (adidas pants and slippers haha) so our friends thought that Nikola needed the same outfit. And that was a perfect match since Nikola looks so much like Aleks according to everyone (including me). :’) 

Now I’m gonna get ready, we’re going out for dinner with Ines and Daniel to celebrate Ines birthdaaaaay!

42 Comments

D I A N A

Men hur fina är de inte, sista bilden, bästa !
Mysigt att bara vara hemma med bebis igen, saknar det men ändå inte haha.
Tiden går snabbt, man kommer ur det och börjar leva ett annat liv sen. Men bebistiden är underbar på sitt sätt.
Njut och vila mycket. Han är hur söt som helst.
Kram

Reply
Lind

Haha jag förstår inte varför så många skriver att han är så lik Aleks, jag tycker han är lik dig! Mamma upp i dagen ju :) Sötnöt.

Reply
Lisa

Vad mysigt ni verkar ha det! :) Jag är också mammaledig med en som är 10 dagar yngre än Nikola. Hon kan dock inte sova själv och vaknar så fort jag lagt ner henne (somnar på mig/ i famnen) så har lite svårt att kunna göra mig i ordning… Eller själv kunna vila för den delen. Hoppas så att det går över!

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Nikola är likadan, somnar han på en så vaknar han ofta när man lägger ner honom… Bärsjalen räddade oss första veckorna för då fick jag iallafall händerna fria! Det har blivit lite bättre på sistone dock så hoppas det blir det för er med. <3

Reply
Sara

Jag har en dotter som är 15 dagar äldre än Nikola, hon var likadan i början. Så fort jag la ner henne så vaknade hon. Ett tips som ni kan testa, för det funkade för oss och hon kan sova i 5-6 timmar i sträck, när ert barn somnat i famnen lägg inte ner henne/honom i säng direkt, utan förbered med en tunn filt elr liknande och linda in direkt när ni lagt ner barnet. Det ger dom känslan att dom fortfarande är omfamnade. Lycka till, hoppas det hjälper er som det gjort för oss

Reply
E

Man kan absolut se Aleks i honom, men jag tycker att man definitivt ser dig också! Utan tvekan. Det sägs btw att nyfödda ofta är mest lik sin pappa från början men sen kan det ändras väldigt mycket i dragen när bebisen växer i ansiktet. Jag tror att er pojke kommer bli mer och mer lik dig när han blir lite större :-)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Har hört det! Det kanske stämmer. Våra vänner som inte träffat honom så ofta tycker att han har blivit lite lik mig nu. Spelar ju ingen roll såklart, han är ju världens finaste oavsett vem han är mest lik :-)))

Reply
Petra

Hej! Om han har ofta ont i magen så kan man byta ut D-dropparna som är i olja (orsakar ofta magknip för dom små) till vattendroppar istället. Finns att köpa på apoteket. Kolla även på baby massage på Youtube för magen. Det om något hjälpte våra två små, framförallt när de har så mycket gaser. (Prova och gör månrörelser, och massera med fingrarna och sen lyft försiktigt rumpan och benen mot magen och skaka benen lätt. Du kommer bli förvånad hur mkt gaser det kommer haha! Även Minifom har vi gett, hjälper att bryta ner gaserna och kommer lättare ut :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Vi har testat och kör allt det där sedan flera veckor tillbaka men han har ändå problem. Misstänker att problemet ligger hos mig, har sån kraftig utdrivningsreflex att han typ kvävs av min mjölk. Han kippar liksom efter andan när han äter för att det kommer så mycket så jag tror det slinker ner mycket luft när han äter. :-( Men har fått lite tips om hur man ska göra mot det så hoppas det blir bättre snart!

Reply
Moa Palm

Hade precis likadant med min bebis och använde droppar som heter BifiBaby plus. Blev som dag och natt och använde till min sov var ca 7 månader!

Reply
Sara

Ett annat tips är att ge Anis, finns att köpa i hälsokostbutik. Det har gjort dunder för oss. Jag ger 2-3 teskedar varje morgon som rutin oavsett om min flicka har ont i magen eller inte. Hon är 15 dagar äldre än nikola och hade extremt ont i magen, sen jag kört med Anis har hon inte gråtit en enda gång av magont (har get i 4-5 veckor nu). Vi testade oxå med miniform, massage och allt men det hjälpe inte. Så testa Anis, det är en växt så det är absolut inget farligt för barn

Reply
Malin

Har samma problem när min lilla ska äta. Stackaren kippar som fan så jag kan inte amma sittandes. Måste ligga och amma hela tiden så kommer mjölken inte lika fort :) Har du provat behandla honom hos kiropraktor? Min son är 3 mån och han har fått behandling nu i i 1 mån och han blev bättre direkt:)

Reply
Zorana

Dear Kenza you look so beautiful and Nikola is such a cute baby and I also think he looks like Alex 😁 Alex yugo suit is hilarous
Many kisses from Serbia 💋💋

Reply
Kajsa

Men så söt och den där frisyren😍 inget utav mina jeans passar heller något mer, födde för 4 månader sedan. Måste också köpa ny jeans. Kommer iaf spara och prova jeansen igen om någon månad och se om de passar igen. Jag älskar höstkläder och hösten, man slipper svettas och känna sig ofräsch hela tiden i sina kläder.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Oförändrat… Alltså 2 max 3 timmar åt gången, men från 3-4 tiden så vaknar han varje timme. :’)

Reply
Amanda

Hej! Jag har haft liknande problem som du beskriver, dvs hög utdrivningsreflex vilket resulterat i att min son flera gånger satt mjölken i halsen och kämpat med gaser i magen… Vill bara säga det att han är 3,5, snart 4 månader nu och kan hantera flödet mycket bättre! Det kommer bli bättre. Vi har dessutom kört med Sempers magdroppar med D-vitamin, tycker det har funkat bra. Sen tror jag att den där knorriga magtiden bara måste göras bort, hur man än önskar att de slapp! En sak till, i och med minskade problem med gaser började vår kille sova mycket längre stunder på natten. Kämpa på, det BLIR bättre :*

Reply
Hejsvejs

Tycker det är bara dom små ögonen som är väldigt lik aleks men resten är han lik dig 😍🥰 speciellt munnen och näsan.

Reply
Sofia

Ett gott råd, som varit ovärderligt för oss, är babypotting (googla!). Vår bebis hade också ont i magen och gaser, men aldrig mer nu. Testa att håll Nikola över handfatet i knävecken när ni byter blöja eller när ni märker att han har ont. Väntar man en liten stund så totalt TÖMMER dom sig då, fiser och bajsar om vartannat och man slipper vänta på att det ska komma ut av sig självt i blöjan :)

Reply
Monika

Nikola is so cute! I like photos too. :) Please, tell Aleks that wearing flip-flops and socks is a mistake. ;) It is reserved only for Polish men, hahaha.

Reply
Emelie

Alltså, jag vägde 9,8kg när jag var ett år! Han är ju helt enorm, lillplutten 😍

Reply
Gabriella

Min tjej fick väldigt ont i magen när jag åt choklad, räkor och stark mat!
Tog ganska många månader innan jag vågade mig på att äta det igen..

Reply
Sarah

Bästa tipset för att få hjälp med bebisars sömn: https://takingcarababies.com/ finns såklart på Facebook och Instagram också. Hon förklarar så bra hur bebisars sömn fungerar och vad man själv kan tänka på för att hjälpa bebisen att sova lite bättre <3

Reply
Anna i stugan

Men plutten! <3 Har han rivit sig på kinden? Min son lyckades riva SIG SJÄLV just där på kinden – exakt samma ställe – i sömnen när han var typ i samma ålder (dock var hans rivmärke typ dubbelt så stort, såg verkligen hemskt ut, fick frågor om det var katten som gjort det). Och jag fick såklart jättedåligt samvete för detta, så jag försökte klippa hans naglar och lyckades klippa honom i fingret. Håhå jaja. Ingen guldstjärna för mitt mammaskap där inte… 😂 minns att det kändes så hemskt, nu är det bara en rolig historia man kan skratta åt :-).

Reply
rehe

Att dela bilder på sina barn kan bli olagligt, att föräldrar lägger upp bilder på sina barn på internet, så kallad “sharenting”, kan väcka ilska hos barn och ungdomar som inte har gett sitt samtycke till föräldrarnas dokumenterande i sociala medier.

När barnkonventionen nästa år blir svensk lag ökar barnens skydd, något som på sikt kan leda till nya lagar som påverkar vad föräldrarna får lägga ut på internet.

-https://www.aftonbladet.se/family/a/4qX18V/att-dela-bilder-pa-sina-barn-kan-bli-olagligt

Reply
Karolina

Aww your boys are adorable! You both are coping so well with the new situation. Our son is due to be born in 2 months in London but both our families live abroad so it will be a struggle. Hopefully it will be more rewarding than difficult :)

http://karolinad.com/

Reply
Pam

How can u breastfeed in this t-shirt? I’m having a hard time finding outfits for breastfeeding, maybe this can be a post hint? :)

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*