• header

FILLED PANCAKES

Made crepes for breakfast!

God morgon! Om ni inte redan ätit frulle idag, testa detta! SÅ gott. Det är egentligen bara vanliga svenska pannkakor (men med en liten twist!) som typ alla vet hur man gör, fyllda med ost, kalkon och timjan. För oss två kör vi 2/3 av det vanliga pannkaksreceptet eftersom att de blir tjockare och mer mättande pga fyllningen.

2 dl mjöl
3 dl mjölk
1 dl vaniljyoghurt 
2 ägg
Lite mindre än 1/2 tsk salt
Smör för stekning
Skivad kalkon
Ost 
Timjan

Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa runt. Häll i resten av mjölken och vaniljyoghurten. I med äggen och vispa runt. Stek i smör och lägg i en klick smör innan varje pannkaka! När ni vänt pannkakan första gången, lägg hyvlad ost, hackad kalkon + timjan på ena sidan och vik sedan över. Stek lite till på båda sidorna. Klart! :-) (om ni vill steka färdigt alla innan ni äter, lägg in dem på en tallrik i ugnen 60 grader så de håller sig varma)

PS. Om ni är sötsugna också, gör som vi och stek först 4 vanliga pannkakor innan ni börjar med de med fyllning, och ät med nutella, banan och krossade valnötter efteråt. :-)

// Good morning! If you haven’t had breakfast yet, try this! SO delicious. It’s basically regular Swedish pancakes (but with a little twist!), filled with cheese, turkey and thyme. 

For two persons:

2 dl flour
3 dl milk
1 dl vanilla yoghurt
2 eggs
Less than 1/2 tsp salt
Butter for the frying pan
Turkey 
Cheese
Thyme

Mix flour and salt in a bowl. Add half of the milk and mix. Add the rest of the milk + the vanilla yoghurt. Add the eggs and mix. Fry in butter and add butter before every pancake! When you’ve turned the pancake the first time, add turkey and cheese + thyme on one side and then fold over. Fry some more on both sides. Done! :-) (if you want to fry them all before eating, put them on a plate in the oven 60 C so that they stay warm)

PS. If you’re craving sweets too, do like us and fry 4 regular pancakes before you make those with filling, and eat with nutella, banana and crushed walnuts afterwards. :-)

14 Comments

Wiktoria

I am frying these rigjt now and I can tell you they are DELICIOUS!! We have similar pancakes in Poland but we don’t use yoghurt – only flour, eggs and milk and I like swedish version more now, so thank you, Kenza, for this amazing recipe ;-))))!

Reply
Emma Svanberg

Vad är grejen med vaniljyoghurten??? Haha så förvånad, och lite chockad just nu. Kör på mormors recept som är 3+3+6, alltså 3 dl mjöl, 3 ägg och 6 dl vetemjöl. Brukar bli runt 12-15 pannkakor beroende på panna och tjocklek.

Låter däremot jättegott med kalkon och ost. Måste prövas snarast!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*