• header

BABYSIM

Yesterday we had our first baby swim class! My ribbed set is from Aim’n sportswear, jacket from Acne

Jag och Dani har gått och väntat och väntat på att Nikola skulle bli 3 månader (för det är så gammal man måste vara här) så att vi kunde börja på babysim med våra små hjärtan. Och nu är han det så igår var det äntligen dags! Vi var så taggade haha. Jag och Nikola promenerade till Östermalm där vi mötte upp Dani och Vienna och så bytte vi om, ammade och gjorde oss redo. 30 minuter plaskade vi i poolen, sjöng och lekte. Kan ha varit bland det mysigaste jag någonsin gjort och jag längtar till på fredag då det är dags igen! Gick ni på babysim med era små? Har det hjälpt dem att bli vana vid vatten osv? :-)

Efter detta satte vi oss på Nyko och käkade omelett och pommes och barnen däckade totalt i sina vagnar hehe. Sedan drog vi hem och jobbade några timmar med Stella! Fotade lite samarbeten osv. På kvällen gjorde Aleks tacos och så tittade vi på Euphoria. Har ni sett den serien? Vi har bara sett två avsnitt hittills men jag är fan tveksam alltså….

// Dani and I have been waiting and waiting for Nikola to turn 3 months (because that’s how old you have to be here) so that we could start our baby swim class with our little babies. He is 3 months now so yesterday it was finally time! We were so excited haha. Nikola and I took a walk to Östermalm where we met up with Dani and Vienna and then we changed, fed and got ready. We were in the pool for 30 minutes, sang and played. Might have been one of the most cozy things I have ever done and I can’t wait til Friday when it’s time for another class! Did you do this with your kids? Did it help them to get used to water etc? :-)

After this we had omelett and fries for lunch and the kids fell asleep right away in their strollers hehe. Then we went home and worked for a few hours with Stella! Shot some collabs etc. In the evening Aleks made tacos and we watched Euphoria. Have you seen it? We have only seen two episodes so far but I don’t know if I like it….

56 Comments

Jas

Euphoria är grym. Verkligen en serie baserad på verkligheten av tonåringar som belyser problem med mental health och drog beroende. Påminner om Skins UK om du har sett/hört talats om den.

Jag kan dock förstå om den inte faller dig i smaken eftersom den kan vara lite…omogen 😂 och vissa karaktärer är bara rent av vidriga.

Reply
Julia

Hej! Så mysigt!! Jag har själv inte barn. Men min mamma tog mig och min lillebror på babysim när vi var små och vi har under hela uppväxten älskat att bada i poolen hemma och även till sjöss. Min lillasyster (den sistfödda) gick tyvärr inte på babysim. Det var nog fullt upp med annat som trebarnsmamma. Min lillasyster tyckte inte lika mycket om att bada som vi, och det tog några extra år innan hon vågade bada själv och vara under vattnet osv. :)

Reply
Felicia

Var på babysim med min 3 månader gamla dotter för första gången i onsdags, själva badandet var sååå mysigt och det tyckte bebis också! Däremot tyckte jag att omklädningsrummet & duschadet var lite stressigt och bökigt! Men hoppas man kommer in i det också 😊

Reply
här

Är baddräkten så liten vid sidorna? Eller den har bara kasat åt sidan kanske? För den ser inte ut att dölja så mycket.

Reply
Ann

Har sett hela säsongen Euphoria. Väldigt speciell, djup, tragisk och sorglig. Enligt mitt tycke. Men jag gilla den.

Reply
Malin

Ååh förstår dig, älskar också babysim! Går nu tredje terminen med min tjej på 1,5 år. Hon ääälskar det! Nu tar hon sats och hoppar ståendes ner i poolen och är så glad så fort vi kommer till badhuset, så häftigt!

Reply
Marika

Jag gick på babysim med min förstfödda, det har verkligen kickat igång hennes kärlek för vatten. Att bada/duscha och gå till simhallen är det bästa hon vet 😊 Men fastän hon inte hade något emot att dyka som baby, så nu (1 år 10 mån) vägrar hon det totalt. Nu är mitt andra barn 4 månader, och funderar om vi borde börja gå igen. Det är ju verkligen härligt! Men kanske det blir familjesim istället 😊

Reply
Cicci

Jag gick två terminer på babysim med sonen när han var mindre (från 5 månader ungefär) och idag älskar han att bada och plaska! Vattenlek är det bästa han vet 😃 han är 15 månader nu 😊
Jag tyckte att det var mysigt med att träffa lite andra mammor och pappor 😜

Reply
Jessica

Asså ditt hår 😍 har du provat Olaplex serien ??? Hört att den ska va bra men den e så dyr så tvekar. Undrar också vad du använder för typ leave in, olja värmeskydd nåt sånt???? Super tacksam för svar o gud vad gullligt med babysim

Reply
Madde

Du behöver inte ha engångsbadblöja under badbyxorna. Den är en blöja i sig då den har resår runt både magen och benen så bajset håller sig inne :)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Tog det säkra före det osäkra för badbyxan är lite för stor hehe :*

Reply
Sofia

Babysim är DET mysigaste! Jag och min 10-månaders är på kurs 2 nu och det är SÅN stor skillnad i hennes vattenvana! Nu älskar hon att bada och blir mer och mer trygg i vattnet. Började gå för att att det kändes som en mysig aktivitet men nu har jag förstått att det också är superbra för hennes vattenvana och trygghet i vattnet. Så bra på alla punkter. Kommer fortsätta med detta länge då jag ser att det kommer göra henne till en riktig badälskare!

Reply
Moa

Jag har aldrig varit på babysim med något av mina 3 barn, dels för att jag tycker det är ett rååån prismässigt, dels för att det är lättare att fara själv då tiderna kan krocka med mat/sov tider. Man vill ju gärna ha en pigg och glad bebis tänker jag :)
Däremot har vi ofta varit iväg just för att dom ska få vattenvana osv, och dom två äldre har kunnat flyta och simma lite vid 5 års ålder, och minstingen på 7 månader äääälskar vatten! Verkar dock jätte kul och mysigt med bebissim, träffa andra bebisar och andra mammor ❤

Reply
l

Vi gick babysim med vår son som nu övergått till minisim då han blir två år snart. Man märker skillnad mellan honom och kompisar till honom som inte gått babysim, han är så mycket mer van och trygg i vattnet :) nu är det så tydligt att han tycker att det är roligt och verkligen längtar till simmet också!

Reply
Julia

Åh vad mys!! Och jag har sett Euphoria! Kände mig också ganska tveksam i början, den är väldigt speciell och jag tittade mest för att jag älskar Zendaya. Jag ångrar inte att jag såg den, men har lite svårt att avgöra om jag gillade den eller inte..? Jag tycker den är enormt häftig och coolt gjord, men jag skulle inte säga att det är en serie man ser för underhållningens skull. Min sinnesstämning växlade mellan ångest, spänning, glädje och förundran när jag satt framför skärmen. Den gjorde mig ofta illa till mods, men det är nog delvis det som är meningen. Men oavsett om man hatar eller älskar den – jag kommer vilja se säsong 2!

Reply
Mikaela

Jaaa men hur mysigt är det inte med babysim. Vi gick från 3 månader och lääänge (han är 2 nu). Tror det är babysimmet för han älskar vatten och är helt orädd. Så kul!

Reply
Helena

Oh dear, you should buy a new swimsuit for yourself for these lessons… I dont think other parents feel comfortable looking your boobs while they just want to enjoy their family time with their toddlers. This swimsuit is nice for a photoshoot or at the sea, and of course you look nice in it, its just so inappropiate here.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Haha I know… Apparently I only have thong swimsuits so this was the best option. Should have tried it before though now when my boobs are 2 sizes bigger :’) Luckily we were under water the whole time so no boob flash!

Reply
Cassandra

Aldrig gått babysim men svärföräldrar har pool så när poolen var redo i juni och även första utomlands semestern då så badade hon för första gången och var 10 mån. Älskade att bada hela sommaren och nu i sommar nästan 2 år hoppar hon runt och får kallsup hela tiden och lever life. Så vet inte om vana från så tidig ålder spelar roll, inte för våran iaf 😅

Reply
Emma

Märker jättestor skillnad på mina två barn där jag bara gått babysim med ena. Ångrar så mycket att jag aldrig gick med äldsta då han varit/är så rädd för vatten medans minsta som jag gick med älskar vatten. Dessutom är det ju en sån mysig aktivitet :)

Reply
Mimmi

Vi har gått babysim med båda våra, och sedan har vi fortsatt med babysim som blev minisim och sen simskola, tycker att det har gjort barnen mycket mer vana vid vatten. Vår stora tjej som är 4,5 år kan simma korta sträckor själv både på mage och rygg och ääällskaaar att gå på simskola 😍

Reply
Emelie

Gick med vår äldsta (nu 5 år) men nä hon är jätterädd för vatten haha. Är säkert superindividuellt dock :) Och ang Euphoria, se vidare! Tycker den var superbra!

Reply
Vendela

Älskar Euphoria. Tyckte att den var väldigt jobbig i början dock men ju mer jag såg desto bättre blev den. Tycker att det är nödvändigt att se eftersom den tar upp många viktiga ämnen så som: övergrepp, våld i nära reaktioner, droger samt bra och verkliga HBTQ+ personer👍🏻

Reply
Amanda

Nu har du säkert fått en massa kommentarer om det redan, men ni behöver inte använda en badbalja under en badbyxa! Det ser ut som om det är dragsko på byxan du köpt, då håller den tätt :) I vår kommun får man inte ens använda badbalja, haha. Så olika det kan vara! Kul att ni tyckte om badet i alla fall. Kram

Reply
Marie

how cozy. i ofc dont remember anything from when i learned to swim but my mom also took me and laughed me how to swim on an early age and i am so glad for that. because later on in the school we also had swimming as a subject in class (well it was sports actually but in summer we went swimming instead of beeing in a sticky sports hall) and some of my class mated couldnt swim really well which was hard for them in front of the others. so i am so glad that my parents always taught me all early on and they also took me to dance classes and all kind of sports (i did so much from gymnastics, over athletics to some ball sports) she just took me there and let me see if i like it or not. if i didnt we moved on to another kind of sport. i really had the option to try out everything i wanted and be active. really grateful for that. they also didnt overly mother me and wanted me to try things out for example when i was in was in first grade or second i often had my best friend sleeping over at my place and on the next morning on the breakfast table she couldnt even butter her own buns because her mom always did everything for her. its just these small things parents can do for their kids. i know some have it harder to “let” go over everything when it comes to their kids but some things they just have to do on their own when the time has come. :) <3

Reply
Sara

Båda mina har gått på babysim. Den lilla (fyller 3 i november) gick steg 1,2,3 och sen plask och lek 2 omgångar. Han hoppar från kanten och simmar tillbaka och klättrar upp utan puffar. Båda mina är vattendjur och det är faktiskt skönt att veta att de inte får panik utan vet vad de ska göra när de kommer i vattnet, även om man såklart aldrig kan slappna av ändå med småkids och vatten. Men som du säger, det är värt det bara för att det är så himla mysigt att göra något ihop med sitt barn och se att även så små knoddar kan utvecklas :-)

Reply
J

Vi fick på babysim med vår dotter & hon är nu 1 år och ett riktigt vattendjur! Skiter i om hon hamnar under vatten eller får vatten i ansiktet osv, hon älskar det 😍
Har en kompis vars dotter ej gick på babysim & hon gråter när hon får vatten i ansiktet & är inte alls lika förtjust i vatten som vår dotter så jag tror verkligen att det hjälper 🙏

Reply
Caroline

Gått på babysim med båda mina söner och dom älskar att bada och är inte rädda för vatten, tycker det är toppen med babysim! Har gått 5 steg med mina barn, tycker det är roligt och mysigt. Barnen är 4 år och 1 1/2 år.

Reply
Malin

Euphoria kan vara en av de bästa serier som finns – välgjord, avskalad, rå! Den är fantastisk!

Reply
asiya

I love euphoria, but I can understand why you are not sure yet. It’s very…extreme lol

Reply
Mo

I used to be a swim instuctor and getting your babies in the water is SO important in my opinion. In the US, it seems many parents wait until their kids are 5/6 years old to enroll them in swim lessons, but I definitely I think younger the better!! I look forward to doing the same when I have kids :)

Reply
Hilda

Gick på babysim och sen på minisim fram tills han var tre år.
Är absolut inte rädd för vatten och har snart som femåring nästan lärt sig simma själv.
Aldrig varit rädd för vatten eller för att bli blöt om huvudet.

Reply
Erika

Jag har jobbat med simskola i 16 år och har en fyraåring och en tvååring. Båda är vattenvana men kan inte simma än. Vi gick på babysim en termin med sonen men mer än så blev det inte för att jag kände att det var pengar i sjön när jah lika gärna kunde göra själv.

Bara babysim gör inte att barnet blir vattenvan men om man går regelbundet på babysim och därefter fortsätter med minisim så har man garanterat ett väldigt vattenvant barn som också troligtvis lär sig simma tidigt.

Det viktiga är att regelbundet bada med barnen och om man åker själv till simhallen eller går på babysim är mindre viktigt för vatrenvanan. När det sen är dags att lära barnen simma så är det ju bra med simskola om man inte känner att man kan själv men det är absolut inte nödvändigt om man som förälder är väldigt aktiv i vattnet med barnen.

Babysim är ju däremot en väldigt rolig sak att göra med barnen så jag uppmuntrar alltid till det, men det viktiga är att vistas i vattnet MYCKET.

Lycka till med allt

Reply
Matilda

Herregud kan folk sluta kommentera baddräkten. Vem bryr sig om den visar lite bröst på sidan? Män går till badhus och visar ganska mycket mer, och den här baddräkten visar pyttelite bröst på sidan. Det är inte ”inappropriate”, om man tycker det borde man kanske inte gå till badhus överhuvudtaget. Kenza ha på dig vad du vill, strunta i vad folk säger, de verkar dessutom inte va svenskar och kanske har en annan syn.

Reply
Sanna

Herregud Nikola är sååå sööööt!!!! Jag tyckte Euphoria kom sig tillslut, ge den låt avsnitt till :)

Reply
Aldis G

In Iceland it’s a huge thing, almost everyone does it. At least with the first child lol. Harder to manage the time when there are more. There’s just been made a documentary about it (like literally released a few days ago), perhaps you can find it with english or swedish subtitles.

https://bmamag.com/2019/08/02/dive-rituals-in-water-stronger-than-fiction-documentary-film-festival-dendy-cinemas/amp/?fbclid=IwAR2Q5YfIqwp6Vsu_nB-vemRbX54Nr2eNsH9OeumVRwsby5qmUFif71HPqFg

Reply
Maria

Är inne på 4e tillfället får vår 4,5 månaders, och idag fick vi dyka för första gången 😍 på bara dessa få gånger märker man stor skillnad. Från att orka plaska några minuter innan första gnället kommer till att klara hela tillfället med ett leende på läpparna! Känns bra att få vattenvanan direkt 🙂

Reply
Sofie

Jag hade önskat att gå på babysim men vi har 3.5 mil till närmsta och för mig kändes det för bökigt. Min son på snart 3 år älskar ändå att bada både i pool och vid strand :-)

Reply
Linda

Jag har aldrig gått på babysim med mina två barn som nu är 2 och 6 år. De trivs som fiskar i vattnet ändå och har aldrig varit rädda. Men det verkar himla mysigt med babysim. Ha d toppen

Reply
Sandra

Tyckte Euphoria var helt otrolig, bästa jag sett sen skam!! Annan serie som jag är tokig i: Elite, spansk serie på netflix. Kolla den<33

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*