• header

MONDAY

My happy little mini <3 Matching sweaters from Ginatricot

Hej måndag! Nikola ligger på sängen och sover så jag passar på att blogga lite. :-) Vi var ute på en promenad för en stund sedan för att slänga sopor vid återvinningsstationen, hämta paket och köpa bröd, och då somnade han i selen. Hur gör ni när era små somnar i selen/sjalen och ni kommer hem? Jag knäpper liksom upp den bara och lägger ner honom på selen på sängen, vet inte om det är så skönt att ligga på den men vill inte riskera att väcka honom. Vågar inte eller klä av honom så jag drar bara av mössan och extrasockorna och knäpper upp kläderna. Kanske blir lite varmt med alla kläder på? Så svårt att veta.

Iallafall, ny vecka och vi har inte så mycket planer denna vecka heller haha. Så härligt. Idag ska vi träffa Ines och Valentina och hjälpa varandra fota ett samarbete och imorgon har jag bokslutsmöte hos min revisor (dags för utdelning! woho!). På onsdag ska vi försöka gå iväg på mamma-bebis-passet på Sats och efter det ska vi fika med Andreas. Han har inte träffat Nikola än så det är verkligen dags!! Torsdag och fredag har vi inga planer än (bara babysim), förutom att jag MÅSTE gå iväg och göra cellprov. Har skjutit på det nu sedan förra hösten för jag var osäker på om man kunde göra det under graviditeten (?!) så nu måste jag verkligen göra det. En annan sak jag måste göra denna vecka också är att ta nya blodprov och kolla sköldkörteln. Måste kanske ändra min Levaxin-dos nu efter graviditeten..

// Hello Monday! Nikola is sleeping so I’m taking the chance to update my blog. :-) We were out on a little walk a while ago to throw some trash at the recycle station, buy bread etc and he fell asleep in the carrier. What do you do when your babies fall asleep in the carrier and you get home? I just take it off and put him down on the carrier on the bed, don’t know how comfortable that is but I don’t want to wake him up. I don’t dare to undress him either do I just take of his hat and his extra socks and unbutton his clothes. Maybe it gets a bit hot with all the clothes on? So hard to know.

Anyway, new week and we don’t have much plans this week either haha. So nice. Today we’re gonna meet up with Ines and Valentina and help each other shoot a collaboration and tomorrow I have a meeting with my accountant. On Wednesday we’re gonna try to go to the mama-baby-workout and after that we’re gonna have a coffee with Andreas. He haven’t met Nikola yet so it’s definitely time!! We don’t have any plans for Thursday or Friday yet (only the baby swim lesson), except that I really HAVE TO go and take the pap smear test. I’ve been postponing it since last fall because I wasn’t sure if I could do it during my pregnancy (?!) so now I really have to go and do it. Another thing I also have to do this week is take new blood samples for my thyroid. I might have to change my medication dose after my pregnancy..

39 Comments

Malin

Hur ser dina värden ut nu? Jag har fått Hypo nu efter graviditet så ska prova levaxin. Mår du bra av levaxin? Har hört att så många mår dåligt och går upp i vikt av det :/

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Vet inte än, det får vi se när vi tar nya proverna! Ja jag mår bra av det, det är nog väldigt olika hur man reagerar. Kram <3

Reply
Melli

Malin:
Hypotyreos innebär att man har en nedsatt ämnesomsättning pga bristande produktion av sköldkörtelhormon, vilket innebär att man ofta går upp en del i vikt (en del mer, andra mindre). Levaxin ersätter sköldkörtelhormonet så ämnesomsättning hamnar i balans, så jag skulle inte tro att så många går upp i vikt av levaxin – snarare tvärtom (om man äter för mycket levaxin blir ämnesomsättningen istället för hög –> viktnedgång).

Självklart kan man reagera olika på mediciner, men jag tycker inte du ska oroa dig – min uppfattning är att den fungerar väldigt bra för de flesta :)
Lycka till! <3
//Melli

Reply
J

Lägg ner honom i vagnen (på bärselen, så som du gör nu), lägg över ett litet täcke och rulla ut på balkongen om vagnen får plats där, så blir han inte för varm 👍

Reply
Alexandra

Hej Kenza!
Ahh smälter när jag ser Nikola, vilken goding :* skulle du snälla kunna berätta mer och uppdatera kring sköldkörteln? Du har ju skrivit om det förut men hur ser det ut nu och efter graviditeten? Hur är det med din hälsa nu? Sover du bättre (förutom bebis som väcker en)? Fungerar magen normalt igen? Vore intressant att läsa då man själv går igenom en del nu. Min situation har berott och beror främst på stress och dålig sömn, vilket såklart påverkar hälsan men förhoppningsvis blir det bättre när kroppen ställer in sig på fasta rutiner igen.
Hoppas du svarar.
Stor kram till fina lilla familjen Zouiten/Subosic

Reply
Mariam

Han Kenza!
Vad söta ni är ))
P.S kan du snälla bläddra link på denna jeans från Zara,vill också en såna men kan inte hitta dem på
hemsidan,det finns flera där

Puss o kram

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Kollade i min orderbekräftelse då stod det såhär. Hoppas det hjälper! <3 MAMMAJEANS Svart 0/8197/233/800/38

Reply
Anna

Gjorde precis som du. Tänkte alltid “det är en människa. Om hon är obekväm eller ligger obekvämt så vaknar hon”. Har idag en välmående 11 åring. You got this!

Reply
Anita

Älskar denna kommentaren, så fint förmedlat!
Håller för övrigt helt med. Power to you!

Reply
Jessika

kan inte du och Angelica göra en youtube-video tillsammans med något tema? Hade varit asnice att se favorit-influencerna i samma video!!! :D (alltså förutom vloggar där ni syns i varandras videos i korta stunder). Hade varit kul att se er ihop, typ hur det ser ut när ni umgås haha <3

Reply
A

In you most recent shots you look very skinny again. Like when you lost so much weight during the first months of your pregnancy. Either you dont eat properly or your dosis is wrong. Because its weird that you lose weight super fast (a few weeks ago you still looked normal like on your shot for your parfume and so on) when you would eat normal/enough.

Reply
Annie

I have never been so skinny as I was when my kids was 3-7 months. No sleep, breast feeding, always up and about, does that to some of use. As Kenza lost alot of weight during pregnancy I would reckon that she will return to her normal weight very quickly. She looks healthy in all of her photos and also mentioned looking over her medicine. She is a new mother enjoying her miracle and the thing she should worry the least about right now is … weight. Up, down, it does not matter. And we as readers should not write about it either. We should empower, lift up and support.

It is really good Kenza, that you choose to prioritise your health during maternity leave! Lovely little boy you have!

Reply
Alice

It is very normal to lose a lot of weight while breastfeeding actually! Because it takes a lot of energy. But all people are different, so it’s a quite rude comment to make.

Reply
Sanna

Hej Kenza!
Får två veckor sedan skrev jag en kommentar om en önskan att du skulle skriva ett inlägg om processen från att ni försökte få barn tills du blev gravid, all hjälp ni fick på vägen och allt vad den resan innebär i allt ifrån en fertilitetsutredning och vad man får göra för undersökningar då till hur ni tog igenom er allt psykiskt och stöttade varandra som par. Hur bemötte vården er? Vart vände ni er? Hur länge var det mellan varje besök? Hur lång tid tog hela utredningen och vad erbjöds ni för hjälp?
Efter du fått Nikola handlar hela bloggen om honom (helt förståligt, han är ju ert allt nu) men tiden innan som ni gick igenom, och som vi just nu är många som fortfarande går igenom, är som bortblåst i vad du iallafall nämner. Förstår att när man fått sin skatt så är man kanske inte så bakåtsyftande till den där kämpiga tiden men tänker att du som relativt nyligen gått igenom detta och som skriver inför så många andra i samma situation skulle kunna dela din historia ,mer detaljerad om vad tex besöken innebar, för att kanske få några av oss att må lite bättre och känna att man kan relatera. Man känner sig så ensam i det här och ingen att riktigt dela erfarenheter med, du är den enda jag vet som gått igenom en utredning med allt vad det innebär. Skulle uppskattas nåt enormt!

Stor kram

Reply
Isa

Det kan du inte begära att hon ska göra, eller ”borde” göra. Har man gått igenom något så påfrestande är det nog väldigt skönt att inte tänka på det eller skriva om det, och att bara få njuta av att allt har gått bra och att bebisen är frisk. Kontakta en ivf-klinik istället, det finns säkert grupper på Facebook också.

Reply
Maria

All kärlek till dig som kämpar (har vart där själv, det tog 4,5 år och 4 IVF-behandlingar att få vår dotter), MEN, det kan ju faktiskt vara så att Kenza som småbarnsförälder inte har energi eller TID att sätta sig ner och skriva ett sådant inlägg just nu, detaljerat som du vill ha det också. Vår dotter är typ 2v yngre än Nikola och jag vet hur kämpigt det är under deras kinkiga perioder då man knapp kan lägga ifrån sig dom en sekund om dagarna (och tro mig, då prioriterar man mat och toabesök) är imponerad över att hon lyckas blogga alls.

Reply
Vera

Jaaa man kan och ska ta cellprov om man blir kallad även som gravid!!!!!!!!! Skriver detta för alla som läser :)

Reply
johanna

Ja gå och gör cellprovet, otroligt viktigt! Men förstår oron att inte göra det under graviditeten med tanke på de hinder ni hade på vägen. Men bra att du lyfter det också! Tror alldeles för många kvinnor struntar i det

Reply
Camilla

Hej! Så galet söt bebis du har. Herregud alltså <3

Jag själv har en 8 månaders som älskar att somna i selen så brukar bära honom i selen under en större tröja/ jacka (snor sambons <3) för att han då slipper ha så mycket kläder på sig och lätt kan sova vidare både hemma i sängen eller följa med in i butiker/ caféer osv utan att bli för varm :)

Reply
Amy

Angående cellprov så måste man vänta 9 månader efter förlossningen, det var iallafall vad min barnmorska sa till mig när jag ville göra det några månader efter förlossningen :-)

Reply
Caroline

jisses, så gulligt!!!
GÖR DET ONT ATT TA CELLPROV? KAN NÅGON SVARA? Inte vågar göra det än :(

Reply
S

Det gör absolut inte ont. Har tagit många ggr. Går jättefort. Jag brukar kombinera med rutinkontroll gyn när jag ändå är på plats. Känns så skönt efteråt. Om der finns förändringar tas det bort innan det blir cancer. Livmoderhalscancer är allvarligt, den dödar. Ta aldrig risken.

Reply
Stina

Va? Nä jag gjorde mitt cellprov på återbesöket 8 v efter förlossningen! Kändes inte bra att göra som gravid i v 11 (egen noja) och då rekommenderade de detta.

Reply
Malin

Nej, det gör inte ont! Det känns lite ”obekvämt” men är över på bara några sekunder.

Reply
Frida

Jag gjorde likadant om mitt barn somnade i selen.Av med mössan öppnade upp kläder,ibland la jag ner i vagnen och ut på balkongen med nån filt eller så för att sova vidare min son älskade att sova i vagnen ☺️

Reply
Ida

Tips om du är orolig för att han blir för varm är att öppna fönstret och vädra. Då kan han ha sina ytterkläder på och du slipper böka med det!

Superfina bilder på er förövrigt!

Reply
Malin

Så bra att du skriver om cellprov! Jag tog mitt 1,5 år efter förlossning och hade höggradiga förändringar. Efter ett halvår av olika vävnadsprover opererades jag nu i början av september. Helt klart bland det värsta jag varit med om. Brevet hem som i princip förklarade att jag inte kommer få se min son växa upp pga. cancer, för att sedan få höra från läkare att det inte är så farligt osv. Nej usch för 2019. Vet inte hur jag hade orkar med om jag inte haft min underbara 2-åring <3 Allt jag gör kommer för alltid vara för hans skull, livet är så jävla skört alltså <3

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*