• header

BEIGE

Blazer and jeans from Zara // top from Are you am I // sneakers from Balenciaga

Alltså OMG, har gått så mycket idag att mina ben är helt möra haha. Först promenerade vi (vi är numer jag, Nikola och hans vagn hehe) till Kungsholmen för möte, och efter det mötte vi upp Ines och Valentina för lunch och en promenad runt hela Djurgården. Enligt appen har jag gått 17 000 steg idag, inte illa. Går så mycket med vagnen nu, innan tog jag ofta bilen (ja jag var latmask) men det är så omständligt med vagn och babyskydd etc så jag går hellre (eller åker gratis buss!) Bästa med att bo i stan är ju att man kan gå överallt!

Aleks kom precis hem från jobbet nu så nu får han ta över så att jag kan vila upp mig lite i ett varmt bad. Fasar lite inför natten, Nikola sover inte bra nuförtiden. Eller det går bra fram till klockan 2-3 men sen är det gnäll och uppvak varje timme… Och även om han inte är hungrig så kan han bara somna om med tutten i mun (och han tar ju inte heller napp som jag berättat innan). Hoppas att det bara är en fas.

// OMG, I’ve been walking around so much today that my legs are completely sore haha. First we took a walk to Kungsholmen for a meeting, and after that we met up with Ines and Valentina for lunch and a walk around Djurgården. According to the app I’ve taken 17 000 steps today, not bad. I walk a lot with the stroller now, before this I often took the car (yes I was lazy) but it’s so much easier to walk now (or take the bus for free!) than lift the stroller in and out of the car and so on. The best thing about living in the city is that you can walk everywhere!

Aleks just got home from work so now he’ll take over so I can rest a bit in a hot bath. I’m not looking forward to the night, Nikola is not sleeping so well nowadays. Or it’s fine until around 2-3 am but then he whines and wakes up every hour…. And even though he’s not hungry he can only fall back asleep with the boob in his mouth (and like I’ve said before he doesn’t take the pacifier). I hope it’s just a phase.

48 Comments

Leah

Samsover du? Kan du sova fast han har tutten i munnen? Det räddade mig minns jag! Tjoffade in bröstet och sov vidare:)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Ja vi samsover och liggammar som tur är, det hade nog inte gått annars. Men börjar bli lite frustrerande att vakna och hålla på varje timme sådär :-(

Reply
Hanna

Ni kan alltid försöka emellanåt med napp. Vår dotter tog först napp när hon var 5 mån gammal.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Vi tar fram alla sjuttio olika nappar lite då och då och testar men frågan är om han bara blir förvirrad när jag håller på med en massa olika gummigrejer :’) Hoppas han också tar napp snart!!

Reply
Elena

Hi Kenza! I absolutely love your hair color in these photos. Is it natural? If not, can you please tell me the brand and the name/code of the hair color your hairdresser used to obtain that beautiful shade? Maybe you will make a post on the blog regarding you hair and how you take care of it.
Regards

Reply
Kenza Z

Kenzas answer: It’s my color with bleached highlights + a cold toning over the highlights. I have no idea what she used, sorry :-(

Reply
Malin Oskarsson

Gumman, ALLT är en fas när det gäller bebisar. Se det som en tröst när det är jobbigt och som en påminnelse att njuta när bebis är lugn och snäll 😄

Reply
Amanda

OMG Vi har samma situation med våran son nattetid. Sover helt ostört fram till halv 3.. sen ligget han och gnyr och gnäller. Man stoppar in nappen men den åker ut igen efter en timma och så börjar man om igen.. ibland sätter jag på “White noise” på mobilen och då kan de hända att han sover iaf 1.5 timma men kl 7 så är han lixom vaken för dagen!😂😂 “skönt” att det är någon mer än jag, känner mig otroligt ensam med vissa grejor ibland men jag hoppas oxå de bara är en fas för min ögon går i kors på morgonen 😂😂 kram

Reply
Amanda

Åh kämpa på med dom jobbiga nätterna. Har precis tagit mig ur dom och nu sover min bebis som är 7 månader hela nätterna. Trodde aldrig de skulle gå, vi höll på i nästan 2 månader och provade olika sätt att få honom att somna utan amning. Till slut hittade vi de, och från en natt till en annan sov han plötsligt. Nyckeln för oss var att stå lugnt och stilla och kramas samt nynna godnattvisa. Ni får leta och prova er fram, ge inte upp, de finns ett sätt
:)

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Ja man får nog testa allt som går och testa och förhoppningsvis funkar något tillslut! <3

Reply
Marlene

Åhhh samma här! Vår lilla Vendela är strax över 3 månader och somnar/sover bara med bröstet i munnen. Alltså hon ligger liksom och snuttar hela natten! våra tre äldsta barn var tokiga i napp, medan denna donna totalvägrar. Och det är bara jag som duger trots att min sambo försöker. För oss är det dock ingen period utan har varit såhär sen start. Har typ gett upp! Haha

Reply
B

Mina barn är likadana när det gäller sömn. Såå med barn nr 2 har jag helt enkelt lärt mig att sova med min tutte i hans mun hela natten typ, inte super bekvämt direkt men på så sätt får alla sova utan att bli väckta flera ggr per natt. Har sovit så sedan första natten på bb och han är nu 4 månader :)

Reply
Tove

Min son var likadan! Blev gaaalen om jag ens försökte med nappen på natten. Han somnade om på 1 sekund när han fick tutten i mun 😅 för oss var det en fas. När han började äta mer mat på dagarna så ville han inte amma lika mycket, vilket jag tror ledde till att han var ”mättare” på natten och då inte vaknade lika ofta :)

Reply
Ina

Det är nog bara en fas!!! <3 Min 5 månaders har sovit galet bra sen dag ett typ, men nu….. vet inte vad som händer. Men det är nog samma sak här, en fas bara :)

Reply
Eleni

Hello Kenza! I am Eleni from Greece! I have two sons and coming from experience i really hope you follow my advise… you should start making a bedtime routine to your lovely baby and probably move him to his bed. I know you want to be with your baby all the time but you should think that maybe you create a need to him that he should not have! I know you want your baby to be independent! He should learn how to sleep on his own!i never sang to any of my babies to help them sleep and I nursed them both! I also am a teacher and i have met a lot of kids ( I mean older than 6 years old) who still want to sleep with their parents… what really helped me and a lot of my friends is the book: eduard Estivill
5 Days to a Perfect Night’s Sleep for Your Child: The Secrets to Making Bedtime a Dream. You should really follow his method! It’s the best thing… really! I know you want the best for your baby and I am telling you all these as I would to friend of mine or my sister! I don’t have any social media so I never comment to any posts! I just follow you through Bloglovin! Please don’t think that this is a harmful comment! I have the best intentions! I just wanted to help you! If you need any more help about the book, don’t hesitate to contact me! I really wish you good luck!

Reply
Emelie

Nej, det är INTE gratis! Du måste ha giltig biljett, däremot finns det inget krav på att du ska lämna ditt barn ensam i barnvagnen och går fram för att blippa ditt kort (därför åker många “gratis”). Kommer det en kontrollant däremot så blir de böter.

Reply
Emelie

Ursäkta, det var visst gratis, men inte på alla bussar :/ Hade missförstått lite!

Reply
Silje

Alt er en fas med bebisar! Når det gjelder napp så måste man «tvinga» dom, det säger even min barnmorska i bebisgruppen, eventuelt forsøka forskjelliga. Lykka til, napp er redningen på mycket.

Reply
Sara

Utifrån min gosse så tror jag att han är hungrig testa med att din man ger nappflaska medan du typ gömmer dig annars kan han ge med mugg gärna strax innan han ska somna för natten för då kan du senare amma som vanligt och han är mer mätt till natten

Reply
Emma

Du vet att amning är mycket mer än mat väl? Att en bebis vill amma behöver inte alls betyda att hen är hungrig och knappast att amningen inte skulle räcka till. De verkar ju ha en väldigt bra fungerande amning så att flaska skulle va lösning är mkt tveksamt. (Studier visar dessutom att ammande mammor sover mer än flaskmatande mammor så att ersättning skulle ge mer sömn är en myt). Sen kan man ju så klart aktivt välja flaska för att mamman behöver sova/få slippa några uppvak men sluta insinuera till ammande kvinnor att deras amning inte räcker till för att mätta barnet (i detta fall ett fullt friskt barn som uppenbarligen får i sig fullt tillräckligt med mjölk med tanke på tillväxt.)

Reply
Siv

Det är för att du vant honom att somna genom att snutta så nu måste han snutta för att somna. Ett barn ska ha bröstet när barnet ska äta och inte för att snutta på. Lättare för dig och lättare för bebisen. Man får hitta andra metoder som lugnar bebisen som den sen associerar med sömn. Det tar tid och är lite klurigt, men det underlättar för er båda.

Reply
Sanna

Heja på! Har ni testat större nappar, typ danska bibs? Här i Danmark är de vanliga och vår 7-veckors vägrade de mindre napparna, men bibs-typen går bra. Lycka till!

Reply
C

Känner med dig. Har 4 barn. Andra barnet vaknade med 20-40min intervaller hela nätterna (och dagarna, sov bara högst 1h per dag från födseln) till 13 månader. Testade ALLT, men tutten som napp var det enda som funkade utan skrik och gråt. Testade metoder jag alltid varit emot också i desperation men det hjälpte inte det heller. Minsta är snart 1,5 år och hon äter “bara” 3ggr/natt. Oftast har det blivit oroligt i faser vid tänder, sjukdomar osv.
Hoppas det ger sig snart för Nikola!

Reply
Ingela

Har du provat olika nappar? Min dotter vägrade alla utom Bibs runda nappar, dem tog hon direkt.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Vi har testat alla förutom Bibs hehe, men en liknande som också var rund. Men får nog beställa den så vi testat den med!

Reply
Johanna

Skulle just kommentera, min bebis vägrade napp och när hon var 5 månader fick vi tips om bibs. Beställde hem och glömde typ testa för vi var så vana vid att hon spottade ut. Men kokade upp och hon tog den direkt och älskade den. Och herregud vilken skillnad! Dessa små gnäll-stunder är över när man kan ge napp. På natten kunde vi söva om med napp osv osv. Testa! Och säg om den funkar, håller tummarna :)

Reply
Angelica

Håll ut. Våra vaknade en gång i timmen (minst) hela nätterna, väldigt länge. Och tog inte napp förrän de var typ 8 månader, av någon anledning. Men sen, sen gick det finfint med både sömn och napp. Hang in there. Allt är bara faser allt. Det enda man är säker på med barn, är att hur det än är nu, så är det inte så nästa vecka haha.

Reply
Leoni

Det finns en ”napp” från MAM som är i samma form som en bröstvårta och ger samma känsla, ser inte ut som vanliga nappar men googla den. Vår dotter VÄGRADE napp men tog den och sov hela nätter rätt ofta med den.

Reply
S

Jag vet att du gärna vill samsova men av egna erfarenheter när jag samsov med mitt barn så vaknade han väldigt ofta för att han luktade sig till bröstmjölken. Prova och lägga honom i sin säng – ge inte upp direkt. Det funkade för vår son. Dock la vi honom i sin säng i eget rum och då började han med att sova 6 h utan uppvak och sen blev det 12 h☺️

Reply
Sara

Tycker ostörd sömn till 3 låter som en dröm hehe. Min 3-månaders sover 21-00, äter och tar sen 2 timmar att söva…för att sen sova en timme. Då är klockan typ 4 när hon vaknar och äter igen. Och 5 är morgon för henne. Hon hatar vagn och är skitsvår att lägga ifrån sig på dagarna när hon sover så jag är rätt låst hemma. Tror det blir bättre om hon sover bättre, hon är ständigt övertrött nu stackarn :(
Det är ju inte kul för någon av oss så jag och mannen ska i alla fall lära henne somna i sin säng nu, utan bröstet (hon har inte heller napp).

Reply
Cat

Kan tipsa om runda nappar. Min dotter tog inte napp alls, men sedan provade jag en rund napp och hon tog den :)

Reply
Emma Krob

Såg att du skrev att han inte tar napp, gjorde inte mina barn heller till en början, men sen testade vi dessa https://www.med24.se/baby-nova-rund-napp-vit-uni-0-18-maanader-2-st?gclid=EAIaIQobChMIoMKTpNTs5AIVDMKyCh1ELgiZEAQYASABEgLcxPD_BwE och enda de vill ha. Så har det varit på alla tre ( du kanske har testat men ville i alla fall tipsa). Sen kan man alltid testa att bara vara envis i en vecka när det gäller matningen på natten, men förstår att ni testat det mesta.
Heja Er och lycka till!!

Reply
Madeleine Söderberg

Hej! Vi gav vår son ersättning precis innan läggdags, då var vår känsla att han blev riktigt mätt (jag ammade jämt samt ersättning innan läggdags) och han sov hela natten då under flera månaders tid. Hoppas ni får mer nattlig sömn snart!

Reply
Emelie

Hej! Hade också en nappvägrare till dotter tills hon var ca 3 månader. Testade på riktigt nästan ALLA som fanns att köpa men ingen tog hon.
Sen testade jag bibs napp med naturgummi och rund sugdel och hon tog den! Numera älskr hon sin napp. Men bara just bibs! Har du testat dessa?

Reply
Emelie

Hej Kenza. Jag skrattar lite för mig själv när jag läser allt ni går igenom för det känns som om vi har varit med om exakt liknande saker ! :D allt från förlossningen, till att barnet växer väldigt fort (folk påpekar så fort de ser vår dotter att hon är väldigt stor), till att hon är extremt tuttig på nätterna och kunde endast somna om när hon fick bröstet, och att hon har vägrat napp från start. MEN nu vid 6mån när vi testat gröt ett tag så testade vi även välling (Semper natti natti) och uppvaken blev färre. Något som även fungerade för oss nu är bibs napp. Vi la två stycken på hennes lekmatta där hon är varje dag och rätt som det var så hade hon tagit nappen helt själv! :D Ingen är gladare än vi då vi som oftast kan natta henne tills sömns när hon har nappen i munnen ist för mitt bröst och likadant nattetid kan vi bara stoppa in nappen igen. Men såklart att det inte alltid fungerar, hon blir fortfarande hungrig på natten också men det är mkt bättre. Det kommer bli bättre, kämpa på, du gör ett grymt jobb!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*