• header

OUR MORNING

This morning!

Något jag saknat de senaste månaderna sedan jag blev mamma är rutiner, så nu har jag bestämt att det här blir vår nya rutin på onsdagsmorgonen! Jag kliver upp när Aleks går till jobbet, äter frukost och ammar och så Nikola sover en stund. Sedan spänner jag fast honom i selen (innanför min stora kappa nu är det är så kallt) och så går vi iväg till gymmet! Ser till att gå iväg i god tid så att vi hinner amma och byta blöja när vi kommer fram. Första gången vi gick på passet så hann vi precis in innan passet började och allt blev lite kaos. :-))) Iallafall, där kör jag “strong mama”-passet medan Nikola ligger på mattan och leker, och på vägen hem sen köper jag med juice och macka till mellanmål. Har alltid blivit hungrig direkt efter träning men nu när jag ammar är det på en heeeelt ny nivå haha. Nikola stendäckar antingen i selen eller så fort vi kommit hem, så mycket intryck på passet antar jag… Då passar jag på att äta och blogga – som nu!

Resten av dagen idag har jag lite jobb att göra. Stella kommer förbi vid ett och då ska vi filma ett samarbete, och om vädret tillåter så fotar vi av dagens också. Ja inte det ovan haha, ser förresten ut som att jag har en persisk matta som kappa.

Har ni nå aktiviteter ni gör med era bebisar? Vi har ju babysimmet på fredagar också, men skulle vilja göra något mer. Är det för tidigt med öppna förskolan för Nikola? Han blir 4 månader på måndag!

// Something I’ve missed the last few months since I became a mom are routines, so now I’ve decided that this will be our new routine on Wednesday mornings! I get up when Aleks go to work, eat breakfast and breastfeed, and then Nikola sleeps for a while. Then I put him in the carrier (inside my big coat now when it’s so cold) and we’re off to the gym! I make sure to go on time so that I can feed and change diaper when we get there. First time we went to this workout, we made it just in time before it started and everything was a bit chaos. :-))) Anyway, I do the “strong mama” workout while Nikola is on the mat playing, and on our way home afterwards I buy juice and sandwich for snack. I always get hungry right after workout but now when I’m breastfeeding it’s on a whoooole new level haha. Nikola falls asleep either in the carrier or as soon as we get home, so many impressions at the gym I guess… So I take the chance to eat and update here – like now!

The rest of the day I have some work to do. Stella is coming by around one and we’re gonna shoot a collaboration, and if it’s not raining we will take today’s outfit pics as well. Well not the look you see above haha, btw it looks like I have a Persian carpet as a coat.

Do you have any activities you do with your babies? We have the baby swim at Friday’s as well, but I would like to do something more. There’s something called “open kindergarten” here where parents and the babies go together, but I don’t know if it’s too early for Nikola? He will be 4 months on Monday!

62 Comments

Anna

Inte all för tidigt med öppna förskolan :) beror på vad de har för aktiviteter. Mina 4-månaders twins ääääälskar babysången och dockteater. Ibland har de ljusbord de kan leka med och så är det ju så skönt att komma iväg och träffa andra som mamma! Vi brukar vara där mellan 9.30-11.30, äter lite där och sen toksover dom minst 2 timmar när vi kommer hem.

Reply
Sara

Han kan nog absolut uppskatta öppna förskolan redan. Kolla vilka tider de har sångsamlingar, det brukar vara himla mysigt med även de minsta :-) Med min första var jag på öppna förskolan redan när han var en månad för min syrras son var nio månader äldre så vi hängde på.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Ja det var sångsamling vi tänkte gå på! Det lät så mysigt så vi testar nog det imorgon :-)

Reply
Sofie

Nä det är inte för tidigt :-) Jag gick med min dotter när hon var 4 månader, mycket för henne att titta och lyssna på plus att jag fick tillfälle att träffa andra mammor att ventilera lite med :-)

Reply
Caroline

Hos oss finns det babycafé, för de minsta! Annars är ju alla åldrar välkomna. Med hög smittorisk.. här iaf

Reply
Marysia

Så mysiga bilder du lägger ut på er lilla bebis😍 Han är ju bara för söt! Och du ser ju verkligen bra ut👪 Kramar

Reply
Morris

Det är så olika det där. Rutiner kan vara så stora och små. Men jag skulle säga att träffa min mammagrupp (inte den via bvc utan den egna) var guldvärt. Kravlöst häng och man gav tips och råd till varandra samtidigt som man gav sin lilla sina allra första bästisar. Jag hade som “rutin” att träffa dom en gång i veckan och då gick vi till ÖF eller var hemma hos någon av oss. Skulle inte säga att Nikola är för liten, men ÖF blir nog roligare för dig än honom då du kommer träffa andra föräldrar där men barn i snarlik ålder. Men efter 6-7 månader började min dotter uppskatta ÖF mer och mer. Idag är hon 15 månader och tok röjer när hon är på ÖF så det är nu som hon på riktigt uppskattar alla barn och alla saker som finns där att göra. Men att vara där med en liten kan också vara mysigt för gemenskapens skull och för miljöombytet. Jag hade även som rutin att spendera en hel dag med mina föräldrar som är pensionärer. Det var verkligen riktigt mysigt. Annars var det bra härligt att ta varje dag som den kom och att mysa omkring hemma var verkligen mysigt för vår del.

Reply
Fanny

Öppna förskolan är riktigt kul men jag själv väntade med att gå tills min var ca 9 månader. Många går dit för att socialisera sig med andra föräldrar, dock hade jag inte alls det behovet och gick/går dit för mitt barns skull (för att leka osv). Frågan är vad DU vill ha utav besöket men du kan ju alltid prova på redan nu och se vad du tycker :-)

Reply
Isabella

Hej! Är alla bäbisarna med inne i pass-lokalen på tex Strong mama? Hur går det, är det inte för hög volym på musiken för dom?

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Ja bebisarna är med! Nej det är inte hög musik, alldeles lagom :-)

Reply
Alex

Man väljer väl själv när man vill gå till öppna förskolan. Jag började gå dit när vår dotter var 4 månader. Det är en gång i veckan för de allra minsta, 0-1 år, i min kommun. Vi brukar vara där när de öppnar kl 10 och nästan tills det är slut kl 13. Sen är vi även iväg på babyrytmik med svenska kyrkan. En halvtimme en gång i veckan. Man sjunger barnsånger blandat med psalmer och gör rörelser och dansar lite. Väldigt mysigt! =)

Reply
L

Hej! Jag skulle säga att det är för tidigt, ja. Som du hör på dig själv så är det vi föräldrar som vill göra mer. Sett från barnets behov så duger det gott och väl som det är nu. Öppna tror jag blir roligare för honom (och för dig) när han kan sitta själv, orkar vara vaken lite mer och kan vara med på annat sätt. Andra “roliga” saker är kanske baby-massage i grupp. Finns även baby-rytmik, typ suzuki för barn mellan 0-2 år (iaf här i V-ås) Värt att kolla upp. I Sthlm finns det väl gott om barnvagnsbio? Gå på det om det inte är en alltför stor risk att du typ dör av tristess, haha. Annars gör det _du_ vill göra och låt han bara hänga med, som med träningen. Att tänka på om öppna är RS-virus osv.

Reply
Amanda

Jag är föräldraledig och vill tipsa om att det finns olika cirklar (typ som bokcirkel, fast för föräldrar haha) där man kan gå och få utbildning och tips. Då är de inte de vanliga tipsen kring tex vilka blöjor och flaskor som är bäst, utan kanske hur man ger ett barn bra självkänsla. 🙂

Reply
Leanne

A full length coat! I never see one of those in America!

I think right now is the perfect time to do things with him, I hear once they start walking they spend their time running away from anything you want to do.

Reply
Emina

Hej!
Hur många tum har ni på er TV??
Bor också i lägenhet o vill inte ha för stor men ändå inte liten. Vore jätte tacksam
För svar!😍

Reply
Åsa

Kolla om det finns någon öppen förskola i din närhet som har baby café :)! I den stad jag bor i finns det flera öppna förskolor som har baby caféer för mammor med bebisar upp till 6 månader. Det brukar vara supermysigt. Babysång är också något jag kan rekommendera. Det har varit uppskattat både av mig och av min son när han var bebis.

Reply
Melinda

Öppna förskolan är ju mest för din skull den första tiden innan Nikola själv börjar leka och greja men tycker absolut du ska gå!😊 super mysigt. Och bra för bebis att se andra barn och vuxna också. Men mest för sin egna skull i början men tycker verkligen du ska gå!😊

Reply
PK

Vi går på mamma-bebis träning varje måndag och eftersom det är i en simhall badar vi efteråt.

Vi började gå på öppna förskolan när min tjej var 3 månader (nu snart 6 månader). Vi går på sångstunden och så hänger vi kvar efter och pratar med andra mammor och bebisar. Sen hänger vi mycket med vår föräldragrupp. Är du med i en föräldragrupp? Skulle verkligen rekommendera det då får man träffa flera med barn i samma ålder och prata med bvc-sköterska om de olika perioderna.

Reply
Sarah

Det finns öppna förskolor som kör babydagar då bara bebisar får vara med (t.ex. max 8 månader). Då är det perfekt att vara med! Kör på!

Reply
Sofia

Öppna förskolan är grymt, så otroligt att det är gratis? 🤗 Jag kände inget behov av att gå dit förren min dotter var ca 8 månader men jag tycker absolut du ska gå dit! Brukar vara vissa tider som barn i samma ålder får vara där och det brukar hållas sångstunder. Nu när hon är 10 månader är vi där flera gånger i veckan. Prova! Jag kör babysim, öppna förskolan och gymmet som veckoaktiviteter sen lämnar jag ganska mycket luft också för dagsform etc.

Reply
Freja

Mys!! Haha så sött att han bara har en strumpa på sig på första bilden 😍

Reply
Johanna

Vi har babycafe hör på öppna förskolan ä, finns garanterat hos er med. Då är bara bebisar nella 0-7 månader välkomna! Perfekt :)

Reply
Jaezmine

Ett tips fina, så du slipper ha honom innanför jackan är att köpa ett överdrag till bärselet 😍 Nu är min son 2 år men när han var bebis köpte jag mitt överdrag från baby björn och det var perfekt när det blev kyligare ute och även på vintern 😊
Kraaam ❤

Reply
Cecilia

Min bebis är född 14 maj och vi har gått på babysång i ca en månad, öppna förskolan gick vi till förra veckan första gången, minsta bebisen var två månader. Så kör på! Svenska kyrkan har babysången vi går på som avslutas med en trevlig fika. Det är kul att följa alla bebisars utveckling och det är nu kring 4-5 mån som de börjar upptäcka och intressera sig av varandra

Reply
Linnea

Började gå på ÖF efter bara nån månad! Finns många tillfällen för bebisar mellan 0-6 mån eller
Typ 0-12 mån osv (iaf i söderort men borde va samma i innerstan), som brukar vara mysiga och lugna. Jag tycker det blir lite stimmigt när man går på de pass som är för ”alla” (typ kids 0-5 år) med en liten bebis. Skönt att komma ut och träffa lite nytt folk!

Reply
Lisa

Smart att ha honom innanför kappan! :)
Har precis börjat gå på öppna förskolan, min bebis fyllde nyss åtta månader. Nu kan han ju sitta på golvet och greja med leksaker och kolla på små polare där (jättekul tycker han) men tidigare så tror jag inte att han hade fått ut så mycket av det. Men det finns ju babymassage, babyrytmik etc oxå :)

Reply
Josephine

Honestly I just love to lay on the couch and breastfeed or read her books or just take a walk, and if I want to be more productive then I just clean or do laundry lol. I’m waiting to go to the open-preschool thing, She’s just 5 months and it’s a bit too early in my opinion (a preschool teacher). They’ll have more fun around 7-9 months there (their perspective) and if people want to go earlier which they can ofc! (it’s more for the parent I guess)

Reply
C

Jag och min snart 4 månaders går på aktiv barnvagnspromenad med bonusmamman på Djurgården varje måndag kl 10. Tycker det är ett så härligt sätt att starta veckan på! Sen via svenska kyrkan går vi på öppna förskolan (babytid 1 dag i veckan där vi går), babyrytmik och spädbarnsmassage ☺️

Reply
Lara

Babymassage kan jag rekommendera, framförallt innan de börjar krypa och snurra för mycket. Det älskade min dotter när hon var runt 4-5 månader :)

Reply
Amanda

Vi gick på öppna fsk vid 4 månader :) bästa var at gå när dom hade 0-6 månaders öppet så slapp man stora snoriga barn 😬

Annars har vi gått på babyteater, finns ju barnvagnsbio, kulturhuset och olika bibliotek kan man besöka. En del bibliotek har kurser i tex teckenspråk. Barn lär sig tecken fortare än atg prata :)

Hade mycket playdates hemma eller hos folk jag lärde känna.

Reply
Emma

4 månader är perfekt, då börjar bebis på riktigt bli nyfiken på omvärlden. Jag gick när min 5 månaders bara var 6 veckor för jag var helt desperat efter socialt umgänge, det var verkligen mysigt :)

Reply
Emelie

Hos oss finns de öppna förskolan för barn 0-8 månader, där går vi nu och då är det som sagt de allra minsta just den dagen. Kolla hur det är där ni bor ☺️ Tänker mer på infektionsrisken med äldre barn.

Reply
Malin

Nicola har absolut inget behov av att gå på någonsin helst aktivitet men självklart kan det vara skönt att som vuxen få komma ut o socialisera lite:) Vill dock bara vänligt varna- nu börjar RS och kikhostesäsongen… två sjukdomar som kan drabba de allra minsta mycket allvarligt!

Reply
Emmy

Öppna förskolan så tidigt är inga problem, sångstund kan vara väldigt mysigt :) men öppna förskolan tycker jag är lika mycket för föräldrar som barnet, jättekul att träffa föräldrar med barn i samma ålder som man kan snacka med och tipsa varandra osv :)

Reply
Tove

Vi har en 2 månaders och har börjat på babyrytmik och babymassage. Supermysigt båda två! Plus att man får träffa andra mammor med barn runt samma ålder.

Reply
Majja

Älskade öppna förskola men tyvärr så blev det så jobbigt varje gång vi varit där. Det tog 24 timmar sen va sonen Tvärsjuk. Först förstod jag inte men efter flera besök och varje gång samma sak så förstod jag att fan han blir sjuk varje gång vi går dit. Började gå när han var runt 4 månader det var nog lite för tidigt för hans immunförsvar att vistas med så många barn. Så kanske vänta någon vecka till. Till han blivit lite större iallfall 7-8 månader. Självklart upp till var en och du gör de bästa för just ditt barn

Reply
Mikaela

Dans rytmik med bebisen 💓
“Sång och musik redan i tidig ålder är bra för både små barn och deras föräldrar! Föräldrar som sjunger med sin bebis tränar upp barnets språkförmåga och banden mellan förälder och bebis stärks”

Reply
Angelica

Just nu får han inte ut så mycket av öppna förskolan skulle jag tro, men det får ju kanske du, så då är det ju värt det :) ju äldre han blir desto mer kommer han gilla det. När han hänger med mer på vad som händer, på miljöombyte med nya leksaker och allt sånt.

Reply
Annie

Jag anser att en 4 månaders bebis inte alls har behov av öppna förskolan men ibland får
Man göra saker för att mamman tycker det är roligt. Vi har gått några gånger nu är min dotter 8månader men hon tycker sin strumpa är minst lika rolig som öppna förskolan.. haha.. sen kan han säkert uppskatta det men har inget behov att bli stimulerad på det viset än!

Reply
Sara

Jag har gått på babyrytmik med båda mina två barn från tidig ålder och dem har älskat det, även jag 😅 Det är en sådan lycka att få se sina barn utvecklas och upptäcka, så vill varmt rekommendera babyrytmik! Plus ganska bra träning när ledaren går all in på dansmoves..

Reply
lissel

Allt sånt ser så smidigt ut med en bebis 😩 jag skulle vilja gå på babysim men man måste vara en vuxen per bebis så blir bökigt :(

Reply
Emelie

Jag gick på babymassage från att min lilla son var 3 månader upp till sex månader tror jag. Sen blev han för livlig och ville mest rulla runt hehe. Men babymassage kan jag rekommendera, det är mysigt för för både bebis och mamma. Jag gjorde det i Svenska kyrkan (trots att jag inte alls är kristen) och det kostade typ 200 kr för 12 veckor. Efter massagen var det fika och så fick man möjlighet att snacka lite bebissnack med andra mammor :)

Reply
Annika Eriksson

Hej, kan varmt rekommendera babyrytmik, sång och dans =) Min 5 månders tycker det är superkul. Alltid varierande låtar och de använder sig av olika instrument, gosedjur, danser osv. Även öppna förskolans sångstunder är mysiga =)

Reply
Johanna

Vi gick första gången till öppna förskolans babysång förra veckor när min tjej var nio veckor. Då var hon nog i minsta laget, var nog mest kul för mig :) de flesta andra bebisar där var 4-5 månader så Nikola är nog i rätt ålder att börja!

Reply
Alva

Vi har gått på babycafé sedan min dotter var 3 månader! Är som öppna förskolan fast med åldersgräns för bara småbarn upp till 15 månader eller något sånt :) även babymassage har vi gått på!

Reply
Jenny

Syrran går på babysim och rytmik samt är med i en föräldragrupp genom vc där de träffas en gång i veckan med andra bebisar och föräldrar. De diskuterar olika utvecklingsstadier osv.

Reply
Kenza Z

Kenzas svar: Den är från Ivyrevel! Nej har samma (36) men modellen är oversized :-)

Reply
Emelie

Hej! Förstår inte varför jag inte läst din blogg mer innan! Kan relatera till typ allt, iallafall väldigt mycket! ;) Har en snart tre månaders, (också) stor kille och vi är helt utom rutiner, och jag saknar det! Verken mat, sömn eller “aktivitet” här dock. Vet inte vad jag ville säga med det här, haha… Men, hur och när fick ni mer rutin? Ska helt klart börja läsa oftare nu- bra tips och om inte annat bara lite gött att läsa att man inte är ensam! Tack!

Läste någonstans att han inte tar napp, det gjorde inte vår son heller, förens vi gav han Philip avents den med “sträv” napp. Så om ni inte provat… :)

Emelie

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*