• header

RAPUNZEL HAIRBAND

– In paid collaboration with Rapunzel of Sweden –

My hair before attaching the hairband

Unpacking the hairband! I’ve used the one to the left before, that’s why it’s a bit wavy still :-)

With the hairband on! Did some superquick waves in my own hair before attaching the hairband.

Using the Hairband from Rapunzel of Sweden! 

Alltså detta måste ju vara världens smidigaste grej i hår-/skönhetsväg!! Som ni vet tycker jag om att fylla ut håret med lite löshår inför typ plåtningar, events osv och detta hairband från Rapunzel of Sweden är så jäkla enkelt att använda. Man “hänger” liksom bara på det på huvudet. Det går fort, enkelt och det sliter inte på ens egna hår eftersom att man inte behöver fästa något i sitt hår. Har använt liknande produkt innan så när Rapunzel berättade för mig att de skulle lansera detta hairband så blev jag väldigt glad!

Jag är också jätteglad över att få vara Rapunzels nya ambassadör just för att jag använt deras löshår (clip-ons) en hel del tidigare och varit väldigt nöjd med det. För mig är det viktigt att det ser väldigt naturligt ut och det gör deras löshår. Och nu när jag börjat tappa så mycket hår efter graviditeten (trodde nästan jag hade mitt på det torra där ett tag, men nu några månader efter så har det börjat och det är stora tussar i hårborsten varje gång… ni som tappade hår efter förlossning, när började det för er och när upplevde ni att ni slutade tappa hår? så jag vet vad jag har att vänta mig haha!) så känns det bra att veta att det finns enkla knep att ta till när håret känns tunt och jag vill vara lite extra fin. Rapunzel har både löshår man kan använda då och då (som jag använder) samt permanenta metoder som tejp etc. :-)

Färgen jag använder här ovan heter Golden Brown Mix 45 cm, den är liiiite mörkare än mitt eget hår nu när jag är ljusare men jag tyckte det blev en fin färgskiftning ändå! På deras hemsida hjälper de till att hitta rätt nyans för just dig, och om man sen framöver färgar håret så kan man även ta med sitt hairband till frisören och färga det med. Värt att nämna också är att det kommer med tre olika längder på linan och man kan fästa linan på olika ställen på hairbandet så att det passar ens huvudstorlek. Jag använder den längsta linan nu så att mitt hairband hamnar längre ner på huvudet där bak eftersom att jag själv har rätt långt hår nu. Har man lite kortare hår än vad jag har kan man använda den korta linan så att hairbandet hamnar högre upp på huvudet!

Ni hittar Rapunzels hairband HÄR.

// Seriously this has to be the easiest thing when it comes to hair & beauty!! As you know I like to make my hair thicker with extensions for photoshoots, events etc and this hairband from Rapunzel of Sweden is so damn easy to use. You just “hang it” on your head. Quick, easy, and doesn’t tear on your own hair since you don’t have to attach it to your hair. I’ve used a similar product before so I got very happy when Rapunzel told me that they were going to launch this hairband!

I’m also very happy to be Rapunzel’s new ambassador because I’ve been using their hair (clip-ons) earlier and been very pleased with it. To me it’s important that it looks very natural and their extensions do. And now when I’m starting to lose so much hair after pregnancy (I almost thought I was safe there for a while, but it has started now a few months after and there’s so much hair in my hairbrush every time… you who lost hair after pregnancy, when did it start for you and when did it stop? so I know what I have to expect haha!) it feels good to know that there are some easy tricks to use when my hair feels thin and I want to be a bit extra pretty. Rapunzel has both extensions you can use once in a while (like I do) and also permanent methods such as tape etc. :-)

The color I use above is called Golden Brown Mix 45cm, it’s a liiiittle bit darker than my own hair now when I’m lighter, but I thought it gave like a nice shade! On their website they help you find the right color for your hair, and if you in the future go and dye your hair you can also bring the hairband to the hairdresser and dye it too. It’s also worth mentioning that in the box you get three threads with different lengths and you can attach the thread on different spots on the hairband so that it fits your head size. I use the longest thread now so that my hairband hangs a bit lower down on my head in the back, since I have pretty long hair myself now. If you have a bit shorter hair than me, you can use the short thread so that the hairband hangs higher up on your head!

You can find Rapunzel’s hairband HERE.

– In collaboration with Rapunzel of Sweden.

32 Comments

Hanna

Beställde en också när jag såg den på din Instagram förra veckan. ÄLSKAR DEN. Perfekt till mitt slitna mammahår.

Reply
Rebecca

Skulle säga att jag började känna att håret verkligen blivit tunnare ca 8 månader efter graviditeten och det var som tunnast ca 1 – 1.5 år efter förlossningen…

Reply
StrongerLife

Men gud vilken smidig grej!! Jag tycker inte om löshår för det syns mer än vad folk tror. Tjejer ser inte helheten, på baksidan och sidorna, de ser bara sig framifrån i spegeln men man ser alltid tejp och pluppar, ser inte snyggt ut. Men den där grejen var ju smidig och bra!! Värt att testa kanske. :)

Reply
B

Började tappa hår när min son var ca 3-4 månader och tyvärr höll det på ända tills han fyllde 1.. helammande fram till 5mån och del fram till 8mån.

Reply
Erica

13 månader senare och jag fäller hår som en tok 😑 har naturligt tjockt lockigt hår så att bli av med lite gör inte jätte ont dock 😅

Reply
Sahand

Ta folsyra och järntabletter så slutar du tappa det är de ämnena som helt plötsligt blir låga från att ha varit högre än ditt normala, ta dem någon månad tills det balanserar ut sig.

Reply
Sofia

Varför kallar de det inte för HÅRBAND. Hairband??? Why??? Jag blir så provocerad av detta engelska-fierande av språket bara för att det ska ”låta häftigare”. Gah.

Reply
M

Började tappa när hon var 3 månader och fick liksom skalliga flikar in på sidan av huvudet fram. Nu är hon snart 8 månader och upplever att jag börjat tappa mindre hår senaste veckorna. Det har även börjat växa hår i flikarna igen, vilket inte heller ser så snyggt ut 🙈

Reply
Aga

Hair loss starts around month 4 and for me went on till about month 8-9 along with thyroid issues. It will be back to normal just take care of yourself eat well take vitamins. Greetings 💕

Reply
Frida

Ser inte fram emot när mitt hår börjar falla😑min baby är nästan 2 månader så det startar nog snart. Kul att man fick känna sig lite snygg med långt och tjockt hår ett tag ialla fall. Orkar inte med löshår så får klippa det några centimeter istället och använda volym shampoo.

Reply
Lisa

Min dotter är 16 månader och jag ammar fortfarande, tappar också fortfarande massa hår… får vara värt det!

Reply
Johanna

Började nog efter ca 3 mån. Nu är han 11 och det har det definitivt avtagit. Men jag har såklart inte fått lika tjockt hår som innan förlossningen.

Reply
Sela

Du är otroligt vacker, likaså din son med😍
Jag började tappa mitt hår när min son blev ca 4 månader. O det började liksom direkt med stora tussar här med. Blev jätte rädd men sedan så fick ja veta att de är normalt. Men de gick väldigt snabbt över för mig. Hoppas du och alla andra har samma tur att de går snabbt över. Men de månaderna jag tappade så tappade jag rejält med hår men som tur så har de växt ut och jag blev aldrig såååå tunnhårig då jag haft rätt tjockt hela tiden.
Puss o kram på dig i bebisen❤️

Reply
Anna

What if its windy!! Looks so natural and pretty but does it really attach well? Is the string elastic or thick or what? Love you Kenza

Reply
Nash

Hur gör du för att dölja bandet? Har själv en sån men bandet syns alltid där framme eller i hårbotten :(
Tacksam för svar!! :D

Reply
Malin

Jag hade en period där runt 4 månader när jag tappade sjukt mycket hår, det höll på i några månader. Sedan avtog det lite men nu 12 månader efter har det börjat igen, hår överallt och dammsuger konstant då skrutten ålar/kryper runt och har hårtussar på magen :s

Reply
Nina

Jag slutade tappa hår när barnen var mellan 4-5 månader. Du får stå ut ett tag till 😜

Reply
Erica

Hej!

Såg att du är Rapunzels nya ambassadör. Om det är äkta hår så tänkte jag bara kolla om du vet varifrån håret kommer och hur löshåret tillverkas?

Det finns ett fruktansvärt avsnitt på uppdrag granskning om hur det tillverkas av kvinnor i Indien i horribla förhållanden. Bla flickor och kvinnor som tvingas raka av sitt hår för ”religiösa skäl”, detta hår kallas ”fair-trade” för att männinskor ”självmant” skänkt.

I fabriken där det är 30+ grader finns olika ”stationer” där en av alla är att sitta och rensa håret från löss. Detta gör de för knappa 4kr/h.

Uppdrag granskning kontaktade en högt anställd på Rapunzel för att ifrågasätta, utan att då något svar utan detta tystades bara ned.

https://www.expressen.se/kronikorer/frida-boisen-1/plotsligt-kandes-det-forforiska-dromharet-inte-lika-harligt/

Ville bara upplysa om du inte visste om detta.
Ha en fin dag

Reply
Emelie

Började tappa mycket hår när min son var runt 4 månader. Det avtog när han var ca 1 år. Ammade i 7 mån.

Reply
lovers

Its nice to see that you also have a lot of wrinkles and being normal
like the rest of us. I dont judge if people
do botox but I do think its crazy how early people start now. You look so natural and good with your wrinkles under your eyes. makes me feel
human

Reply
LN

Agree on the early onset using Botox, fillers and so in, it’s insane and I sometimes think what the outcome will be when they suddenly find out it’s harmful ( they always do, first it’s said to be perfectly safe, then, after some time, it’s suddenly not . They even said smoking was safe early on…) And when that day comes, and the filled up parts starts to sag without the injections, more than it should have done naturally, because the skin has been stretched, probably not a pretty sight.. However, about you saying Kenza has wrinkles, I think you have to look with microscope, I see nothing of that on her. She has flawless natural skin, and this, even without heavy filtered pictures.

Reply
C

Väger håret mycket? Tänkte bara att om det hänger på ett band som man sätter på huvudet så låter det som att man kan få ganska ont i huvudet medan man använder det. Något du märkt av?

Reply
linn

Alltså igenkänning, trodde också jag hade klarat mig, hehe.Jag började tappa typ efter 5-6 månader, sen RASADE mitt hår i kanske 2 månader (minns inte exakt) men sen slutade det stegvis. Men nu är min1,5 år och håret växer tillbaka, även om jag tyckte det kändes jobbigt i stunden. <3

Reply
Magda

Hi Kenza! <3 I would like to know what camera do you use to take these photos? Love, M.

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*