• header

MY HEART

A few weeks ago with my little monkey <3 His clothes are from Cyrillus at Babyshop and hat from Elodie. 

Hej hjärtan! Hoppas ni haft en bra lördag. Min började sådär (inget speciellt har hänt, men kände mig trött och nere och tog ut det på Aleks) men vände sedan. Det som behövdes var en långpromenad ensam med Vickan & Alexandras podd i lurarna, ett par Snickers-glassar i sängen och sen en massa gos med den här lilla apan när han och pappa kom hem igen. Nu är Aleks iväg och köper kebab och sen ska vi se en skräckfilm här hemma!

Ovan har ni några bilder från 3 veckor sedan men känns som igår. Tycker tiden går så satans fort nu att det är läskigt haha. Varför går det extra fort efter att man blivit förälder? För att man räknar veckor? För att man ser bebisens snabba utveckling? Jag vet inte.. På måndag blir Nikola 4 månader iallafall och jag tänkte skriva vår månadsuppdatering som vanligt! Men undrar vad ni vill att jag berättar i den? Har brist på idéer. :-)

// Hi sweeties! I hope you’ve had a good Saturday. Mine didn’t start that well (nothing special has happened, but I felt tired and low and took it out on Aleks) but then it turned. What I needed was a long walk by myself while listening to Victoria & Alexandras podcast, a couple of Snickers ice creams in bed and then lots of cuddle with this little monkey when he and daddy got back home. Now Aleks is out buying kebab and then we’re gonna watch a horror movie at home!

Above are some photos from like 3 weeks ago but it feels like yesterday. I think time goes so damn fast now that it’s scary haha.  And extra fast since I became a parent. Why is that? Is it because you count weeks? Because you see the baby’s fast development? I don’t know… Anyway Nikola is turning 4 months on Monday and I’m gonna write our monthly update as usual! But I wonder what you want to read about? I’m out of ideas. :-)

49 Comments

linda

Äh, kan hon ju ha, men är väl alltid kul att fråga läsarna också.

Han är så fin Nikola!! : )

Reply
Mimi

Lol jag gillade detta inlägg, så här kan en vardag se ut ibland. Kanske du inte ska kika in här om du inte uppskattar sånt
Bye

Reply
linn

Kanske låter lite taskigt, men jag har alltid tyckt extra mycket synd om människor som du som lägger DIN energi på att ens skriva något så ovettigt och negativt? Jag tror de flesta uppskattar när influensers är mänskliga och kan dela med sig av det som känns okej för dom.

Reply
linn

Detta var såklart menat till “Jj (som inte vill stå för sin åsikt) som skrev Kanske inte berätta något om du inte har något att berätta?) Med vänlig hälsning, Linn

Reply
Tereza

Cutest baby ever! It looks like you’re holding little Aleks in your arms haha. He’s looking more and more like him, so cute!
Sending love, T.

Reply
fabienne

i just love your every day posts ( not meaning you have to post every day). like let us know what you are up to. tell us random things – for example stuff like series you like and watch currently, thoughts you have on that day, or like shedule of the week posts. just every day kinda stuff so we can be part of your life in some way :)) have a nice evening and i hope you get to have a better sunday <3

Reply
fabienne

btw did your ice cream obsession switch now from marabou ice cream to snickers ice cream? :D (just saw aleks insta-story) haha

Reply
Amanda

Berätta gärna om några rutiner om ni har några redan. Status napp? Schema amning? Status mage för nikolas? Hur känner du dig i kroppen, magmusklerna starkare nu och hjälper din egen träning? Ska bli så spännande att läsa :)

Reply
Elin

Hej! Ska ni döpa Nikola? Vi döpte båda våra barn vid 4 månaders ålder. Kram Elin

Reply
Jessica

Han är så himla bedårande!! 😍
Jag har en fråga om nåt helt annat dock, när ni beställer kebabtallrik kebabrulle osv som ni verkar göra ofta (?)🙈 tar ni kebab med fläskkött nöt eller kyckling då?
Vet att det är vanligast med fläsk kebab nämligen men tycker inte de passar in på er då du sa att ni knappt äter kött längre o du som är så ”healthy” tror jag inte skulle äta fläsk kött så ofta. Bara himla nyfiken då jag älskade detta när jag var yngre, men kan inte äta fläsk kött längre pga flera olika anledningar. Så tänkte om det är
Värt att prova med nöt eller vegetarisk.. vore snällt om du svara. Puss

Reply
linda

Har en två och en sexåring och känner fortfarande så med tiden, men hör nog ihop med den yngsta… Allt hon lär sig månad för månad (nya ord mm) och då känner man att verkligen att tiden flyger, medan sexåringen mest är sig likadan : )
Så gosiga bebiskinder han har <3 Ibland äter man nästan upp dem.

Reply
Camilla

Jätte gärna hur hans dygn ser ut på ett ungefär! Är det något som varit jobbigare senaste månaden (ex. sömn, matning mm.) Starka drag hos N. Vad allt han kan nu (vända sig, lyfta upp bröstet, skratta med ljud mm.) Hur ni tänker kring att börja introducera mat. Vad du har för mål eller förväntningar som familj och mamma under kommande månad 😊

Reply
Aida

I’m sorry. I’m a mom too and have low days now and then (my son i 9 months) I think its natural to feel that way sometimes, being a mom is the best thing in the world but its also the hardest job we’ll ever have. Hope you feel better tomorrow❤️ What movie did you see? Was it good?

Reply
StrongerLife

Hur har du tänkt att mammalivet skulle vara och är det som du trott.
Hur upplever du mammarollen mot papparollen?
Berätta gärna om dig själv, N är så liten än att det finns väl inte mycket att säga om han där än..
Han är så söt, så glad!! :)

Reply
Tanja

My questions :
I know you are a tidy person how is it with a newbornbaby now? Do you have some helping hands with the household👶 I remember my first monthes with a newborn 😳

Is Aleks talking Serbian to Nikola now?

Reply
E

Har några frågor!
– Hade varit intressant att du berättade om saker som du blev mest förvånad över (bra & dåliga) efter du blev mamma.
– Men också uppdatering om hur din å aleks relation har förändrats.
– har din relation förändrats med dina kompisar?
– hur delar ni upp ansvaret?
– hur resonerar du om vikten av “egentid” och hur “fixar” ni det?

Ja o min sambo går i barntankar. Men hur vet man att man är redo? Dela gärna era tankar om det!
Kram ❤️

Reply
Madeleine

Sovrutiner, om hans humör, utveckling.
Dina tankar kring han kommande kost då han snart få smaka lite på mat. :)

Reply
Jossan

Skulle gärna läsa om hans sovrutiner, hur länge, vilka tider, hur ofta han vaknar osv 😊

Reply
Linda

Glöm inte att du påverkas av hormoner även nu efter förlossning :) det tillsammans med sömnbrist kanske räcker som förklaring till varför…
Önskar att vården tog upp ämnet då så många påverkas.

Reply
Sara

Jag väntar själv mitt första barn och har mycket funderingar kring hur ens egna kropp kommer påverkas/kännas en tid efter förlossningen. Eventuellt att du kanske kan skriva lite om det men då kanske i ett annat inlägg om du vill ha ett separat för Nikolas utveckling? Du gör det toppenbra Kenza. Heja dig. <3

Reply
A

Jag har en 3veckors och tycker det skulle vara kul att se en jämförelse mellan olika åldrar. Typ hur är amningen/sömnen/närhetsbehov/behov av underhållning etc nu jämfört med när han va 1/2/3 månader? Vad var du orolig för i början som du inte oroar dig över nu längre? Vad skulle du vilja säga till dig själv den första bebistiden nu med facit i hand?
Du verkar va en superfin mamma och man ser verkligen kärleken till din son i dina ögon på bilderna du lägger ut. Kram

Reply
Maja

Berätta gärna om hur ni upplevde första tiden när han kom. Vad oroade dig första veckorna? Känns det annorlunda nu? Hur ser du tillbaka på de första veckorna nu när du har lite distans till det? Vad gjorde ni bra? Vad skulle du inte gjort om eller gjort annorlunda? :)

Reply
linn

Nu blir det många kommentarer från mig men jag vill verkligen skriva att jag uppskattar den ärligheten som du ofta visar upp här. Bara att du skrev att du haft en lite jobbigare dag och att du tog ut det på din man får mig att känna mig lite mer… mänsklig också. (jag har tagit ut min trötthet på min sambo typ 1000 gånger sen vi fick barn :))) Jag har också ett litet barn och i och med det så hör sömnbrist, mer att göra och mindre ork. Det kan vara sjukt tufft tycker jag när man känner sig ensam i känslan om att det inte är “HAPPY HAPPY HAPPY” hela tiden, speciellt med barn. Därför kan en sån liten sak som att dela med sig av en liten känsla, göra stor skillnad. Det är väldigt trevligt att få känna att under den här perfekta ytan som många influensers visar, så finns också riktiga människor med samma vardag och samma känslor som vi andra. Hoppas du får känna dig piggare snart, massa kram från en annan mamma. <3

Reply
Emma

Kan det vara PMS som smyger sig tillbaka? När min första kom efter förlossningen så vart jag totalt golvad, kände mig helt förstörd och fattade inte varför innan jag insåg att den där jävla PMS:en var tillbaka men nu var den HELT BRUTAL jämfört med före graviditeten. Jag hade verkligen inte saknat den. Köpte nattljusolja på apoteket och nu två månader senare mår jag faktiskt mycket bättre :)

Reply
Madelene

Kan du inte nämna igen vilka appar du har om bebisens utveckling och faser? Hittar inte gamla inlägget om det. Du får gärna berätta om hans framsteg/utveckling vecka för vecka. Typ nu kan han hålla huvudet själv, fixera blicken, sitta osv!

Reply
E

Tycker att det är så kul när du skriver om Nikolas utveckling och hur allt går för er.
Min dotter är bara en vecka äldre så det är roligt att höra hur ni mår och hur det går för er🙂
Blir en del igenkänning i både roliga och jobbiga saker härifrån!

Reply
Josefin

Skulle vara kul att höra om Nikolas sov och mat rutiner. Hur ofta äter han, hur mkt sover han under dagen och natten. (Har han några rutiner vad gäller att han äter och sover samma tider varje dag) och har ni några rutiner vad gäller nattning? Somnar han själv eller i famn?

Reply
LIsa

Hej fina! Kan du inte skriva månadens favoriter eller reagera på dina gamla blider? Älskar när du skriver såna inlägg, kram <3

Reply
Anna k

Jag undrar om du fortfarande skulle rädda Alex från er brinnande lägenhet? Kommer ihåg att jag tyckte det var så konstigt när jag lyssnade på et podd, men nikola var ju inte född än, så tänkte att det har ändrat sig nu?

Reply
Amanda

Hej ! Vad väger nikola nu och hur lång är han? Har ni börjat med lite smakportioner? Vad tyckte han isf?
Hur går simmet?
Stor kram ❤

Reply
johanna

Ibland är man helt enkelt låg, bästa tycker jag (som funkar för mig) är att tillåta sig själv att vara det och sen ta nya tag :)

Reply
Elisabeth h

Johanna, presis! Og Kenza, så himla bra at du deler at alt er ikke «en dans på rosor» hele tiden, selv om du har et friskt barn , en fin mann og et suksessrikt firma. Nettopp fordi influencers og SoMe ofte bare viser det perfekte livet, er det fantastisk sunt at en stor influencer som deg viser «baksiden» av det idylliske bildet!

Reply

(Your IP-Address will be registered. Comments which are seen as offensive towards me or people close to me will be deleted. Spam and link-filled comments will be removed.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*